Találatok a következő kifejezésre: 50 kg lehet (17 db)

50 kg hogy lehet úgy fogyni, hogy ne lógjon a bőröm és egészségesen?

Szóval az a harci helyzet, hogy mindenki azt írja hagyjam el az egészségtelen ételeket. Idáig rendben is lenne, de ha csak gyümölcsökön és némi szénhidrátos ételen élek a kilók szaladnak aminek az lesz a vége hogy a bőröm lógni fog. Hogy tudok a fogyáson lassítani ill. mennyi időre tervezek?

Legjobb válasz: Elõször is mozogj sokat, úgy sokkal feszesebb marad a bõröd. Aztán szerintem számolj kalóriát, hogy egy napra mennyi kcal kell és legyen a célod egyenlõre a heti fél kg fogyás. És kezdetben elég szerintem ha egy picit eszel kevesebbet és egészséges ételeket, és mellette mozogsz. Az a baj így nehéz tanácsot adni, nem tudjuk hogy mennyiségre eddig mennyit ettél, az is lehet, hogy ehetsz ugyanannyit és elég eleinte ha egészségesebben eszel. De a hangsúly a mozgáson és a kcal deficiten van ezt itt tudod kiszámolni: http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Bár szerintem ha már 50kg feleslegrõl beszélünk lehet nem ártana neked egy személyre szabott étrend. Nem gondolkodsz azon, hogy beszélsz egy dietetikussal?

Elõször is mozogj sokat, úgy sokkal feszesebb marad a bõröd. Aztán szerintem számolj kalóriát, hogy egy napra mennyi kcal kell és legyen a célod egyenlõre a heti fél kg fogyás. És kezdetben elég szerintem ha egy picit eszel kevesebbet és egészséges ételeket, és mellette mozogsz. Az a baj így nehéz tanácsot adni, nem tudjuk hogy mennyiségre eddig mennyit ettél, az is lehet, hogy ehetsz ugyanannyit és elég eleinte ha egészségesebben eszel. De a hangsúly a mozgáson és a kcal deficiten van ezt itt tudod kiszámolni: http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Bár szerintem ha már 50kg feleslegrõl beszélünk lehet nem ártana neked egy személyre szabott étrend. Nem gondolkodsz azon, hogy beszélsz egy dietetikussal?
Lassan, 3 év alatt minimum.

Egy 175 cm-s, 49-50 kg-s atléta lánynak lehet ugyanolyan/jobb teljesítménye, mint egy 5-10 kg-val nehezebbnek?

Legjobb válasz: legfeljebb magasugrásban lehet ez elõny. túl kevés az izom rajtad,még akkor is ha nagyon alacsony a testzsírod,ahhoz hogy legyõzz egy azonos képességû,de jobb fizikai kondícióban lévõ izmosabb,valszeg robbanékonyabb sportolót.

legfeljebb magasugrásban lehet ez elõny. túl kevés az izom rajtad, még akkor is ha nagyon alacsony a testzsírod, ahhoz hogy legyõzz egy azonos képességû, de jobb fizikai kondícióban lévõ izmosabb, valszeg robbanékonyabb sportolót.
Én nem gerelyhejításra gondoltam amikor írtam, hanem futás, távolugrás. Van egy osztálytársam, profi atléta(70+ aranyérme van) országos bajnok is volt már 2-szer távolugrásban és 1 szer 100M -en. Kicsitmagasabb mint én, de egy súlyban van velem és talán 5-6% a testzsírja. Ami hatalmas elõny.
Ha szálkás akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Én is hasonlóképp gondolom, például egy gerelyhajítónak vagy súlylökõnek rettentõ kevés ez a tömeg. De futásnál és távolugrásnál is hátrányt jelent?
A kérdező hozzászólása: Az szép teljesitmény. Akkor remélem sikeres leszek az atlétikában, vagy legalábbis nem ezen fog múlni.
Epekõvel 30 kg. Nem 40, de ez is sok. Igen, lóg a bõröm.
Igen, 36 kilo, tobb mint egy ev alatt. Nem koplaltam, normalisan ettem, mozogtam. Nem log a borom. Ne koplalj, mert nem leszel szep utana!
Egyik barátnõm koplalással fogyott. Lógott a bõre elég rondán, de csak addig, amíg vissza nem hízta a dupláját annak, amit leadott.


Plusz 15-20 kgt elbír, de a tempóval tényleg óvatosan.
A kérdező hozzászólása: azért kérdezem, hogy ne legyenek a lovak túlterheltek
Egy egészséges lónak 80-100 kg -t el kell bírnia.
Szerintem olyan 8-10 kg pluszt elbírnak. Igaz nem szoktam terepen lovagolni, csak simán a sajátjaimon.
10-15 kilót egy egészséges lónak ki kell bírnia pluszban! de akkor óvatosan a gyorsabb tempóval. V.
Szia. Egy kiló ide vagy oda, nem sokat számít.

50 kg vagyok, lehet baja a babámnak, ha terhes leszek?

175 cm vagyok és 50-52 kg(ez változo).Az lenne a kérdésem, hogy ha terhes leszek, nem baj, hogy ennyire vékony vagyok?Nem lesz baja a babának,nem e lesz koraszülött vagy nem e lesz vmi rendellenessége.Azzal is riogatnak, hogy igy tuti, hogy császármetszéssel tudok csak szülni.Kérlek segítsetek!(nem vagyok sovány csak vékony és csinosnak tartanak, eszek rendesen napi 4x- 5x, de mégsem hízok.Anyám is ilyen testelkatú volt)Köszi a segítséget.

Legjobb válasz: A nõvérem 9 hónapos terhesen volt ennyi kg mint te. (cukorbeteg lett). Semmi probléma nem volt a szüléssel. Nem mindig függ össze a testalkat az erõvel.

A nõvérem 9 hónapos terhesen volt ennyi kg mint te. (cukorbeteg lett). Semmi probléma nem volt a szüléssel. Nem mindig függ össze a testalkat az erõvel.
Szia! Szerintem sem gond, ha késöbb is figyelsz a rendes táplálkozásra.. Barátnöm az eslõ terhességét 41 kg-al kezdte (160 cm) és 56kg volt mikor 1 hét túlhordással megszülte a 3250 gr-os keresztfiam:) És szülés után pár héttel ismét 41 kg volt, és persze sehol egy csík csak kockás has.....Így kezdett bele 2 évvel késöbb a 2. terhességbe...... És szülés után pár héttel megint jók voltak az évekkel ezelötti ruhái.....Szóval no para:) )
szia! én is 52 kg voltam és 172 cm vagyok, a derékbõségem nem volt 60 cm. nem estem teherbe, majd elkezdtem még többet enni és híztam 4 kg-t. sikerült a baba, most 61 kg vagyok és 27 hetes terhes. még mindig vékony, csak hasam van, a babám egészséges. de azt tanácsolom, hogy mielõtt gyereket szeretnél hízz pár kg-t hogy ne egyszerre menjen rád sok. a hasamon egy csík sincs. fokozatosan nõtt a bõr rajta. de a császármetszést nekem is mondták, ha nagy lesz a baba. remélem segítettem!
Szia! Én 170cm és 46 kg voltam amikor terhes lettem. 7 kg t híztam, és szülés után vissza is fogytam. Teljesen normális szülésem volt 30 perc alatt meglett a lányom! Teljesen egészséges baba lett! Most már 4 gyermek boldog anyukája vagyok, kicsit kövérebben, most már 60 kg t elérte a súlyom. Úgy hogy ne izgulj, nem súly függõ!
szia!elsõ terhességemet 47 kg val kezdtem és híztam 10 kg-t!Most a második terhességemet 45 kg-val kezdtem, most vagyok 48, 5!!Nem lesz semmi gond! Üdv.:15 hetes kismama

Miért nem lehet 50 kg alatt vért adni?

49.7kg voltam és nem vettek vért.

Legjobb válasz: 50 kilós emberek ritkán egészségesek? Magyarországon a nõk átlagmagassága 160-162 cm, ahhoz ez a normális testtömeg. O_O

50 kilós emberek ritkán egészségesek? Magyarországon a nõk átlagmagassága 160-162 cm, ahhoz ez a normális testtömeg. O_O
70 kilósan meg sem éreztem a véradást. Most már az ötvenhez vagyok vészesen közel, most már jobban legyengülök, sõt vérszegény is szoktam lenni. Tehát biztos van valami ebben a súlyhatárban. :)
Az embereknek átlagban 5 liter vérük van. Gondoljatok bele a testsúly arányába 5 liter - 50kg 5 liter - 60kg aránylag nagyobb veszteséget jelent egy alacsonyabb testsúlyúnak egy 4, 5 dl-es véradás! Amúgy az inkább a nevetséges, hogy egy életerõs 119-es szisztolés (1. vérnyomás érték) érték mellett nem engedték, mert "alacsony"...
Aztán mégis tovább él az a sok aenemiás meg nem egészséges nõ, mint a legtöbb férfi.
Noshát ez egyféle szabály... igazából attól kellene ezt megkérdezni aki kitalálta:/ Szigorú volt aki megmérte a súlyodat, mert egyébként szerintem ha mondtad volna neki hogy már többször is adtál és semmi probléma nem volt akkor azt írta volna hogy 50kg vagy. Csak akkor azt nemértem hogy minek magyaráznak hogy így kevés a véradó meg úgy. -.- eldönthetnék igazán h kell-e a vér..
Igen, csakhogy a nõk legtöbbje anaemiás alapból. Igen, ritkán egészségesek. És nem 50 alatti a normál testtömeg 163 cm-s nõnél sem.
Tudod kedves elsõ baromira nem mindegy, hogy egy életerõs, egészséges ember ad vért vagy egy olyan akinek amint leveszik a vérét már adhatják is vissza neki, olyan állapotba kerül. Kell a vér, de egészségestõl. És ne haragudj kérdezõ, ez nem a te hibád, de az 50 kg-s emberek ritkán szoktak tökéletesen egészségesek lenni. Ezért itt húzták meg a határt. Az egy dolog, hogy egyébként te egészséges vagy, de erre annak az intézménynek ahol leveszik a vért semmi garanciája nincsen. Ha rosszul leszel azért õk lesznek a felelõsek. E tekintetben nem számít, hogy régebben adhattál vért.
Az már csak genetika és csupán másodsorban egészség kérdése, hogy a nõk tovább élnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Némelyikkel egyetértek, némelyikkel nem. Egészséges vagyok, egy véradás után sem volt semmilyen problémám. És mondtam, hogyne mondtam volna, hogy már többször is adtam vért, sõt, a kis véradós könyvecskében benne is van. De azért nagyon gáz, hogy bokasúllyal kell vért adjak!
Egy plazmaadó ismerõsöm 48-50kg között szokott lenni. Méréskor rajta van a melegítõfelsõje, benne kulcscsomók, telefon, aprópénz... mindannyian odaadjuk a kulcsainkat. :p Nehogy már fél dekán múljon. Soha semmi baja nem volt egy kiló mínusz miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál! Akkor elmondanám, pont ma voltam és mindent lerakattak velem: a pulcsimat, a kis táskámat és még 2 kg-ot le is vontak a maradék ruhára, cipõre. De szerencsére még így is 52kg maradt rajtam. Úgyhogy összejött, csak tök megalázó, amit mûvelnek!

2 év alatt 20 kilót hizott a 10 éves fiam. Most 50 kg. elvigyem vérvételre? Más baja is lehet?

nem eszik egyszerre sokat, csak vizet iszik, semmilyen más löttyöt, gyalog jár a suliba, uszik, bár kés?n vacsorázunk, és szereti a zsiros sajtokat...

Legjobb válasz: Igen,vidd orvoshoz.Talán valamilyen hormonális eredetû probléma van.De az is lehet,hogy semmi baj.De megnyugszol Te is,ha nincs semmi baja.Alkat kérdése is lehet.

Igen, vidd orvoshoz.Talán valamilyen hormonális eredetû probléma van.De az is lehet, hogy semmi baj.De megnyugszol Te is, ha nincs semmi baja.Alkat kérdése is lehet.
engem is érdekelne, mit mondott az orvos! megírod?
Mit mondott az orvos? Milyen vizsgálatokra küldött benneteket?
én 17évesen híztam hirtelen kb. 3 hónap alatt 20kg-ot. felborult a hormonháztartásom.az endokrinológus szerint pszichés okok miatt.diétáznom kellett.megszabták mit nem ehetek.sikerült is fogynom. kíváncsi lennék, hogy mit mondott az orvos.
Szia! Szerintem jobb lenne minél elõbb orvoshoz fordulni. Nálam hasonló volt a helyzet. Én 15 éves koromban híztam 2 hónap alatt 30 kg-t. Képzelheted milyen csíkos lettem. :( Ráadásul és lány vagyok és azért 15 évesen elég nehéz volt megbarátkozni azzal, hogy minden barátnõm szép vékony csak én lettem bálna... :( 2 éb vizsgálódás után derült ki, hogy PCOS vagyok és ettõl híztam. De az még mindig titok, hogy mért ilyen hirtelen és mért ilyen sokat. :S Minél elõbb elviszed annál jobb. Amúgy én is valamilyen inzulin problémára gyanakszom vagy esetleg pajzsmirigy...
Mindenképp vigyed orvoshoz. Azon csodálkozom, hogy ezt a gyerekorvos nem kontrollálja. Egyik tanítványom 13 éves, 59 kiló és súlyosan tulsúlyosnak számít. A gyerkõc egész nap eszik, tehát nála ez a baj. Az, hogy a kisfiad szereti a zsíros sajtokat nem kéne, hogy ennyire meghízzon. Amire én gondolok az a cukorbetegség vagy valamiféle inzulinprobléma. Nekem is gond van az inzulinommal, nem bontom le a szénhidrátot és a cukrot, jól meg is híztam az évek alatt, de nem ennyire hirtelen. Remélem nem lesz semmi komoly baja, de inkább derüljön ki és kezeljék és éljen teljes életet, minthogy ne derüljön ki és baj legyen belõle.
ne ijedj meg nem lesz semmi baj!Csak szigorúan gyogyszereket kell szednie!A hugom is én is pajzsmirigy alulmüködéssel vagyunk kezelve!Hugom szegényke õ is igy volt mint ti sokat hizott aztán meg volt olyan is h hirtelen fogyott nálam meg hajhullás mutatkozott meg vérszegény lettem , mert ez egyfajta felszivódási betegség!Egy autoimmunum betegség!Ha gondolod irj nekem privit segitek amiben csak tudok!Üdv:barby
A kérdező hozzászólása: este hatra vagyunk belejelentkezve az orvoshoz. köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: aranyosak vagytok, hogy érdeklõdtök. mi Franciaországban élünk. az orvos beutalótd adott vérvételre, hogy ellenõrizzük a pajzsmirigymûködést, a vércukorszintet, és a koleszterint. ma reggel voltunk a laboratóriumban, szegénykémnek 3 fiula vért vettek le. tehát várjuk az eredmény. holnap, v hután kapjuk meg. majd megirom ezt is. amugy az orvos nem volt meglepõdve, vagy megijedve, nem is mondta, hogy miért nem vittem el hamarabb, pedig a háziorvosunk...
A kérdező hozzászólása: megkaptuk a laboreredményt. igy van ideirva, hogy HORMONOLOGIE T.S.H. 12, 600 mUI/l. ez háromszor több, mint a megengedett, ami 0, 270és4, 200 között a normális. tehát vmi hormonprobléma. remélem nem sulyos. du telefonálok az orvosnak.

100+kgos vagyok és azt akarom megtudni hogy ha súylzozok fekve 50 kg megy és mellete futok hamar le lehet fogyni? és a súlyzozástol fogyok?

Legjobb válasz: A súlyzózástól csak izmosabb leszel. A futást meg ha aerobként csinálod zsírt égethetsz.

A súlyzózástól csak izmosabb leszel. A futást meg ha aerobként csinálod zsírt égethetsz.
Ha 100 fölötti súllyal futni kezdesz, rövid idõn belül tönkre vágod az ízületeidet. Kezdetben CSAK gyalogolj! Tempósan! Napi 1 óra megteszi. Mellé ne felejts el változtatni az étrendeden sem! Csak akkor érhetsz el valamit. Fokozatosan, hogy hozzászokj! Elõbb hagyd el a cukros löttyöket és a gyorskajákat, majd mindenbõl válaszd az egészségesebbet!
Én is 100 felett vagyok és ez az rossz az ízületeidnek dolgot 'túldramatizálják'. Egy jó futócipõ és az ízületeid bemelegítésével simán kocoghatsz ami 130-as pulzusszám eléréséhez ideális (aerob). Elõször hamar el fogsz fáradni utána folyamatosan fogsz fejlõdni.
En ugy hallottam, hogy a kocogas a legrosszabb az izuleteknek. Akkor "zokken" rajuk a legnagyobb terheles. Inkabb fuss-gyalogolj-fuss-gyalogolj...
Hát kezdetnek mondjuk nem kellene cukros, lisztes, tejes sz.arokat enni. Kezdetnek.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha súlyzozok zsir nem tünik el ?
Nem, mozgás nem tüntet el zsírt. Mozgás segít abban hogy több energiát használj fel, segít csökkenteni az inzulinrezisztenciát tehát a hormonrendszerre jó hatással van - ez is jó pont az elhízás ellen DE még a kemény edzés sem 'zsírégetõ' önmagában, ellenben azzal ahogy azt ma divat hangoztatni.

88-66-88, ilyen méretekkel lehet valaki modell? 168 cm és 50 kg.

Nagyon régóta szeretnék modellkedni, de valahogy még sosem jött össze. Sokan mondják, hogy szép arcom van, de nem vagyok elég magas, sajnos:( 16/L

Legjobb válasz: Ezzel nem leszel modell. Csak lehúzni fognak az ügynökségek, mert meg kell élniük a kislányok álmaiból ugye... Túl alacsony vagy, a derekad túl sok. Innentõl kezdve tök felesleges problémáznod ezen. Keress más álomszakmát, amellett meg lehetsz szép. :D

Ezzel nem leszel modell. Csak lehúzni fognak az ügynökségek, mert meg kell élniük a kislányok álmaiból ugye... Túl alacsony vagy, a derekad túl sok. Innentõl kezdve tök felesleges problémáznod ezen. Keress más álomszakmát, amellett meg lehetsz szép. :D
Mlg nõnöd kéne min. 5 centit és fogynod kéne a derekadból: Mell:88 jó (92 max.) Derék: 62-nek kéne lenni Csípõ:88 jó (92 max.). A lényeg hogy vagy babaarcú vagy karakteres arcúnak kell lenni. Szépnek lenni nem nehéz.Hajráá :) 19/L
Ha szép és arányos vagy, fotómodell lehetsz. Ott nem számít a magasság.
Ezt szakembertõl kell megkérdezni.
A magasságoddal nincs baj, kifutómodell persze nem lehetsz vele, de fotómodell igen. Ahogy az elõttem levõk is írták, a derékméreted sok:/ a mellel és csípõvel nincs baj. De persze a legnagyobb hangsúly az arcodon van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!