Találatok a következő kifejezésre: 50 ccm segédmotorra kell kötelezőbiztosítást vagy (1 db)

50 ccm alatti segédmotorra kell kötelezőbiztosítást (vagy valami mást) kötni?

Legjobb válasz: kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...

kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...
Igen. Kötelezõ biztosításnak lennie kell rajta. De mást nem kell fizetni.
Képzeld el a következõt: a segédmotoroddal bevágsz valaki elé, hirtelen fékezésre kényszeríted, ennek következtében egy áruszállító kamion vezetõje elrántja a kormányt és az árokba borul. Az okozott kár 150 millió Ft, amit polgári peres eljárás végén a baleset okozójának, tehát neked kell megfizetni. A végrehajtó mindenedet elárverezi és még életed végéig vonják a kereseted 50%-át. Nem okosabb felelõsségbiztosítást kötni - akár kötelezõ, akár nem?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy veterán korú motor csak adásvételivel való forgalomba helyezése lehetséges?

Arról lenne szó, hogy van egy P10-es Pannoniám, amit 1972ben gyártottak, fel van újítva, minden meg van csinálva de csak egy adásvételi van róla, ami nem tudom h mire elég.
Veterán vizsgával megoldható-e az újbóli forgalomba helyezés ha mindennek megfelel?

3

Átiratási probléma? ! Vettem egy autót de nem annak a nevén van akitől vettem. Többi lent

megvan az adásvételi hogy ő vette egy személytől de nem irta a nevére és most én tőle vettem .. átirják nekem az autót?

7

Mely módszerek nehezítik meg legjobban az autó tolvajok munkáját? Létezik-e olyan, hogy nagyon nehéz elvinni, mert olyan biztonsági felszereltségű? Milyen?

3

Külföldi autónak ha friss a műszakija? Lent

Nézem kint egy autót,érdemes olyant venni aminek friss a műszakija?vagy úgyis itt mindenképpen le kell műszakiztatnom majd?800 km -re néztem autót,kicsit félnék elmenni oda,hogy képeken jól néz ki élőben meg egy szar.Voltam már ilyen helyzetben de az csak 100km volt.de kellemetlen.800km meg azért nem kevés.

1

ASTRA lakásbiztosítás, az szerintetek mennyire megbízható?

Márc 14 történ károm és nagy nehezen kijött egy kárszakértő amint kiderült nem is biztosító cégen belül hanem ez egy külön kárszakértői irodától!Felvette a kárt,majd azt elküldte a biztosító céghez 29 nap alatt! majd már mint több 1 hónapja ül a biztosító cég az én ügyemen.És semmi válasz.

3

Gazdasági totálkár esetén mi a teendő ha kevés a kifizetett összeg?

Pénteken felmérték az autót, azt mondták szerdán felkerül a roncs licitre és pénteken (2013.06.07) zárul le. Ehhez képest nekem a biztosító 05-én kiutalványozta (nem kiutalta) a különbözetet, amit ugye nem tudhatott még mert nem járt le a licit. Arról nem beszélve hogy mindkét összeg nevetségesen alacsony, 40%-al kevesebb mint az autó tényleges piaci értéke. A pénz a mai napig nem érkezett meg mert utalványozták (nem is hallottam mondjuk ilyenről), de mondtam az ügyintézőnek hogy nem fogadom el egyiket sem. Persze a pénzt kiutalják gondolom amit megállapítottak különbözetnek, a roncsot meg eladom 2x annyiért bárhol, de azt mondták bejelentik a kárügyi központnak vagy minek. Ilyenkor mi vár még rám? Megkaphatom a tényleges piaci érték és a roncsérték különbözetét? Gyanítom hogy megbundázták az árverést lévén hogy a biztosító már 2 nappal a licit lezárta előtt tudta a különbözetet, arról nem beszélve hogy 15 éves autó révén nincs benne az Eurotax katalógusban, de a hirdetések közt se találni ennyiért ilyet. Összesen nem egész 300e. Ft-ot ítéltek meg roncsárral és különbözettel együtt, holott 450e. Ft. a gpk. piaci értéke

1

Év közben lejáró kötelező esetén, hogyan megy a biztosító váltás?

Sziasztok! Pár napon belül lenne a kötelező biztosításom évfordulója, de szeretnék biztosítót váltani. Felmentem a Netrisk-re, és elkezdtem kitölteni a megfelelő adatokat, és belefutottam egy olyan kérdésbe, miszerint bizonyítható módon felmondtam a szerződésemet a jelenlegi biztosítómmal. Ezek szerint az oldalon újrakötött, más biztosítóhoz szóló szerződéssel nem bontom automatikusan a jelenlegi biztosításom? Ha nem, akkor mi a dolgom ezzel? Előbb bontanom kell, és utána megkötni az oldalon a szerződést, vagy megköthetem akár most, és hétfőn jelzem a jelenlegi felé a bontást? Sajnos nem igazán vagyok ebben otthon... Köszönöm!

3

Mi a teendo anyagi karos, de rendorseget nem igenylo baleset eseten?

Meg szerencsere soha nem volt meg csak koccanasban sem reszem, viszont minap kishijjan lezuzott egy holgy a parkoloba. Az eset utan elgondolkodtam, hogy, igazabol ha megtortent volna, es a holgy segitokesz, akkor sem tudtam volna igazabol mifele biztositasi papirt kellett volna adjon, es abbol en hogyan fogom latni a javitasi koltsegeim viszont, illetve hogyan allapitjuk meg mi szamit bele a baleset koltsegere felrohato cserenek? Mindez megoldhato-e rendori jelenlet nelkul, csupan kettonk kozott, de a biztositast kihasznalva, nem pedig "ad egy kis penzt es hello" modszerrel

1

Kettős állampolgárként, (magyar, szerb) vezethetek e magyar jogsival szerb rendszámú kocsit ami a nevemen van?

Van szerb lakcímem is a magyar mellett.

0

Hogyan oldjuk meg papíron azt, ha ismerősöm nyárra nekem adná a robogóját amíg ő Amerikába megy?

Sziasztok! Ismerősöm nemsokára kiutazik a nyárra dolgozni Amerikába és a robogóját nekem szeretné adni amíg ott lesz. Milyen papírt kell megírni hogy használni tudjam? Biztosítást nemrég fizette be. Gondoltunk arra is hogy írunk egy adás-vételit és befizetem én újra a biztosítást, de akkor ő alig egy hete kidobta az ablakon a pénzét. Mit csináljak?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!