Találatok a következő kifejezésre: 50 ccm segédmotorra kell kötelezőbiztosítást (1 db)

50 ccm alatti segédmotorra kell kötelezőbiztosítást (vagy valami mást) kötni?

Legjobb válasz: kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...

kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...
Igen. Kötelezõ biztosításnak lennie kell rajta. De mást nem kell fizetni.
Képzeld el a következõt: a segédmotoroddal bevágsz valaki elé, hirtelen fékezésre kényszeríted, ennek következtében egy áruszállító kamion vezetõje elrántja a kormányt és az árokba borul. Az okozott kár 150 millió Ft, amit polgári peres eljárás végén a baleset okozójának, tehát neked kell megfizetni. A végrehajtó mindenedet elárverezi és még életed végéig vonják a kereseted 50%-át. Nem okosabb felelõsségbiztosítást kötni - akár kötelezõ, akár nem?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vizsga nélküli autó eladása. Hogyan?

Van egy lejárt vizsgájú autóm. Eladnám így ahogy van.
Mi a teendőm nekem és mi a vevőnek? Úgy tudom bonyolultabb a helyzet, mint vizsgás kocsiknál.

2

Mennyibe kerulne a teljes forgalombahelyezese? (2001-es Seat ibiza 1.4)

Lenne itt egy 2001-es seat ibizam ami 1.4 es minden kulfoldi papirjaval mennyibe kerulne a magyar forgalombahelyezese a reg dija 55000 ft lenne de erre meg mi jon ra, es mennyibe kerul?

2

Ha a kötelező biztositást később fizetem be, lesz valami következménye?

Pontosabban 06.02-ig kellett volna befizetni, de a +30 napos határidővel így 07.02, de h ha 07.10-én fizetem be és 07.02-07.10 között nem kocsikázok kaphatok büntetést+ráfizetést!

4

Okmányirodában kapott jogosítvány igényléséről szóló lappal vezethetek kismotort ha már előtte volt jogsim kismotorra és most csak kategóriát váltottam? (többi lent)

Kaptam az okmányirodában jogosítvány igényléséről szóló lapot. Azt mondta a nő, hogy autót ezzel nem vezethetek, de előtte már volt jogsim segédmotorra és azt le kellett adnom és arról nem tájékoztatott, hogy motort vezethetek e. Ezzel a lappal a motorom vezethetem vagy meg kell várnom a jogsit ahhoz is?

6

Egy veterán korú motor csak adásvételivel való forgalomba helyezése lehetséges?

Arról lenne szó, hogy van egy P10-es Pannoniám, amit 1972ben gyártottak, fel van újítva, minden meg van csinálva de csak egy adásvételi van róla, ami nem tudom h mire elég.
Veterán vizsgával megoldható-e az újbóli forgalomba helyezés ha mindennek megfelel?

3

Átiratási probléma? ! Vettem egy autót de nem annak a nevén van akitől vettem. Többi lent

megvan az adásvételi hogy ő vette egy személytől de nem irta a nevére és most én tőle vettem .. átirják nekem az autót?

7

Mely módszerek nehezítik meg legjobban az autó tolvajok munkáját? Létezik-e olyan, hogy nagyon nehéz elvinni, mert olyan biztonsági felszereltségű? Milyen?

3

Külföldi autónak ha friss a műszakija? Lent

Nézem kint egy autót,érdemes olyant venni aminek friss a műszakija?vagy úgyis itt mindenképpen le kell műszakiztatnom majd?800 km -re néztem autót,kicsit félnék elmenni oda,hogy képeken jól néz ki élőben meg egy szar.Voltam már ilyen helyzetben de az csak 100km volt.de kellemetlen.800km meg azért nem kevés.

1

ASTRA lakásbiztosítás, az szerintetek mennyire megbízható?

Márc 14 történ károm és nagy nehezen kijött egy kárszakértő amint kiderült nem is biztosító cégen belül hanem ez egy külön kárszakértői irodától!Felvette a kárt,majd azt elküldte a biztosító céghez 29 nap alatt! majd már mint több 1 hónapja ül a biztosító cég az én ügyemen.És semmi válasz.

3

Gazdasági totálkár esetén mi a teendő ha kevés a kifizetett összeg?

Pénteken felmérték az autót, azt mondták szerdán felkerül a roncs licitre és pénteken (2013.06.07) zárul le. Ehhez képest nekem a biztosító 05-én kiutalványozta (nem kiutalta) a különbözetet, amit ugye nem tudhatott még mert nem járt le a licit. Arról nem beszélve hogy mindkét összeg nevetségesen alacsony, 40%-al kevesebb mint az autó tényleges piaci értéke. A pénz a mai napig nem érkezett meg mert utalványozták (nem is hallottam mondjuk ilyenről), de mondtam az ügyintézőnek hogy nem fogadom el egyiket sem. Persze a pénzt kiutalják gondolom amit megállapítottak különbözetnek, a roncsot meg eladom 2x annyiért bárhol, de azt mondták bejelentik a kárügyi központnak vagy minek. Ilyenkor mi vár még rám? Megkaphatom a tényleges piaci érték és a roncsérték különbözetét? Gyanítom hogy megbundázták az árverést lévén hogy a biztosító már 2 nappal a licit lezárta előtt tudta a különbözetet, arról nem beszélve hogy 15 éves autó révén nincs benne az Eurotax katalógusban, de a hirdetések közt se találni ennyiért ilyet. Összesen nem egész 300e. Ft-ot ítéltek meg roncsárral és különbözettel együtt, holott 450e. Ft. a gpk. piaci értéke

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!