Találatok a következő kifejezésre: 50 ccm segédmotorra kell kötelezőbiztosítást (1 db)

50 ccm alatti segédmotorra kell kötelezőbiztosítást (vagy valami mást) kötni?

Legjobb válasz: kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...

kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...
Igen. Kötelezõ biztosításnak lennie kell rajta. De mást nem kell fizetni.
Képzeld el a következõt: a segédmotoroddal bevágsz valaki elé, hirtelen fékezésre kényszeríted, ennek következtében egy áruszállító kamion vezetõje elrántja a kormányt és az árokba borul. Az okozott kár 150 millió Ft, amit polgári peres eljárás végén a baleset okozójának, tehát neked kell megfizetni. A végrehajtó mindenedet elárverezi és még életed végéig vonják a kereseted 50%-át. Nem okosabb felelõsségbiztosítást kötni - akár kötelezõ, akár nem?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Autómat idén márciusban eladtam, rossz állapota miatt csak bontásra, a vevő értejött, az önkormányzatnál derült ki hogy bontási jegyzőkönyv is kellett volna egy hivatalos bontótól, kérdés az lenne lehet-e ilyet szerezni utólag is?

3

Érvényes az adásvételi szerződés, ha nincs rendesen kitöltve? (hiányzik róla mind2 személyi igazolvány szám+motorszám is) Lent írt esetben Ti mit tennétek a helyemben?

Eladtam egy autót az egyik ismer?sömnek és tartozik még 40 ezer forinttal bel?le. Viszont nem hajlandó kifizetni már másfél hónapja. Ma pedig megmondta kerek perec, hogy nem fizeti ki, úgysem tudom behajtani rajta, mert alá van írva az adásvételi, így az már az övé :-S

3

Lemondás, új kötés. Ti hogy csináltátok?

Na én netrisken intézem a biztosítást jan.27-én kötöttem biztosítást idén és péntek este írtam hogy lemondanám.Ha megkötöm az újat megkapom a csekket és küldenék a régi biztosítómtól is azt ha nem fizetem be akkor is megsz?nik vagy rámterhelnek valamit?

1

Az örökölt személyautot szeretném eladni. Át kell-e iratni a nevemre, eladás előtt?

3

Ha lejár az egy éves biztosításom milyen Bonus-malus kategóriába esek? Új belépő vagyok és most A00-ba vagyok.

Válaszokat köszi!

5

Postán fel lehet adni egy elektromos rollert? Ha fellehet mennyibe kerül a postaköltség?

Nem tudom hogy melyik kategóriába írjam a kérdést. Remélem jóba :)

2

Lehet fellebbezni, és megváltoztatni a kivonatást ideiglenesre?

Kivonattunk egy autót a forgalomból, mivel nem volt használva. Arról viszont nem világosítottak fel, hogy mi véglegesen vonjuk ki, nem tették fel a kérdést, hogy ideiglenesen, vagy véglegesen.Lehet fellebbezni?

2

Ellopták az autónkat, van casco, de sajnos nincs meg az egyik kulcs, ilyen esetben lehetséges, hogy nem fizet a biztosító?

15

Az itthon vásárolt angol autót át tudom itthon íratni a nevemre, hogy tudjam Angliába használni?

Autóval mennék ki Angliába, erre a célra itthon vennék egyet, aminek van érvényes papírja Angliában. Hogyan tudom még itthon átíratni?

4

Ha veszek egy autót akkor utána kötelező átíratnom?

Mármint arra gondolok, hogy megveszem az autót és nem rögtön iratom át hanem egy id? után. Azért kérdezem mert magára az autóra lenne pénzem, de az átírásra már nem.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!