Találatok a következő kifejezésre: 50 ccm segédmotorra kell (2 db)

50 ccm alatti segédmotorra kell kötelezőbiztosítást (vagy valami mást) kötni?

Legjobb válasz: kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...

kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...
Igen. Kötelezõ biztosításnak lennie kell rajta. De mást nem kell fizetni.
Képzeld el a következõt: a segédmotoroddal bevágsz valaki elé, hirtelen fékezésre kényszeríted, ennek következtében egy áruszállító kamion vezetõje elrántja a kormányt és az árokba borul. Az okozott kár 150 millió Ft, amit polgári peres eljárás végén a baleset okozójának, tehát neked kell megfizetni. A végrehajtó mindenedet elárverezi és még életed végéig vonják a kereseted 50%-át. Nem okosabb felelõsségbiztosítást kötni - akár kötelezõ, akár nem?

Ha egy motor 50 köbcentiig minősül segédmotornak, akkor pl egy 80 ccm-es motorra még nem kell rendszám? Tehát vezethető M-es jogsival?

Azt tudom, hogy 125ccm-től felfelé biztos kell, de az 50 és a 125 közöttieket sose tudtam, hogy vannak

Legjobb válasz: Nem vezethetõ! Minimum A1 kategóriás vezetõi engedély kell hozzá! Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ezzel senki sem foglalkozik.

Nem vezethetõ! Minimum A1 kategóriás vezetõi engedély kell hozzá! Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ezzel senki sem foglalkozik.
A kérdező hozzászólása: Aha, azért nem értettem, mert egy ilyen motoron se láttam soha rendszámot. Köszi szépen!
50ccm IG minõsül. Ebben mi a nehezen érthetõ? Tehát addig, a felett meg már nem. (szövegértés csillagos 1-es...) Tehát már egy 51ccm-es gépre is rendszám kell(ene). Az már más dolog hogy még egy 125-ös gép is lehet 50-es, egy 80-as meg fõleg.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam tisztában vele, annyi tudtam, hogy 125-tõl biztos kell. Nem vagyok otthon a témában, ezért kérdeztem meg, de köszönöm a választ
A 80ccm már nem segédmotor, de ezzel egyáltalán nem foglalkozik, de tényleg senki. Ugye a balesetnél te leszel a hibás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!