Találatok a következő kifejezésre: 50 ccm segédmotorra (4 db)

Nincs biztosításom segédmotoron (50 ccm), ha a rendőr megállít, egyáltalán csak a jogsit kéri vagy valami papírt is a biztosításról? És milyen büntetésre számíthatok, ha nincs biztosításom? Pl. : pénzbírság, vagy a jogsim is elveszik?

Legjobb válasz: elsõ esetben, szabálysértési bírság 3000 kemény magyar Ft. (az éves biztosítás sem sokkal több 50 ccm-re) 2010. jan. 01-tõl, akár 100 ezer Hun Ft. is lehet

elsõ esetben, szabálysértési bírság 3000 kemény magyar Ft. (az éves biztosítás sem sokkal több 50 ccm-re) 2010. jan. 01-tõl, akár 100 ezer Hun Ft. is lehet
Ember! 5-6ezer a biztosítás! Ennyi miatt ne kockáztass!
ezt kérheti: jogsi, forgalmi, érvényes KGFB befizetését igazoló sárga csek, vagy kötvény.
bocs h beleszólok második de segédmotornak nincs forgalmija...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

Egy 50 ccm-es segédmotorral hány km tehető meg megállás nélkül?

Nem csak simson érdekel hanem másfajta váltós motor is.

Legjobb válasz: Amíg a tank/a segged bírja. :)

Amíg a tank/a segged bírja. :)
Én Simsonnal gond nélkül lementem 30 kilómétert, ebben volt városi is, plusz hegymenet.
Szerintem ha jól van karbantartva a gép akkor finoman használva annyit amennyit egy tank benzinnel megy :) Mert egy jó gépnél esetleg túlmelegedés lehet a baja. De megfelelõen kímélõ használat mellett nem fog túlmelegedni se.
Ha normális állapotban van a motor, akkor addig mész vele, amíg ki nem fogy a benzin. Nekem 80as van, 73km volt a legtöbb megállás nélkül, de nem azért álltam meg mert nem bírta. A másik van egy srác, aki minden évben megszervezi a Budapest-Szeged offroad túrát 50es gépekkel, és az "50esekkel Magyarország határai mentén" nos ez elég bizonyíték arra, hogy egy jó állapotban lévõ 50essel is elmész egyhuzamban több 100 kilométert.

50 ccm alatti segédmotorra kell kötelezőbiztosítást (vagy valami mást) kötni?

Legjobb válasz: kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...

kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...
Igen. Kötelezõ biztosításnak lennie kell rajta. De mást nem kell fizetni.
Képzeld el a következõt: a segédmotoroddal bevágsz valaki elé, hirtelen fékezésre kényszeríted, ennek következtében egy áruszállító kamion vezetõje elrántja a kormányt és az árokba borul. Az okozott kár 150 millió Ft, amit polgári peres eljárás végén a baleset okozójának, tehát neked kell megfizetni. A végrehajtó mindenedet elárverezi és még életed végéig vonják a kereseted 50%-át. Nem okosabb felelõsségbiztosítást kötni - akár kötelezõ, akár nem?


Ha egy motor 50 köbcentiig minősül segédmotornak, akkor pl egy 80 ccm-es motorra még nem kell rendszám? Tehát vezethető M-es jogsival?

Azt tudom, hogy 125ccm-től felfelé biztos kell, de az 50 és a 125 közöttieket sose tudtam, hogy vannak

Legjobb válasz: Nem vezethetõ! Minimum A1 kategóriás vezetõi engedély kell hozzá! Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ezzel senki sem foglalkozik.

Nem vezethetõ! Minimum A1 kategóriás vezetõi engedély kell hozzá! Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ezzel senki sem foglalkozik.
A kérdező hozzászólása: Aha, azért nem értettem, mert egy ilyen motoron se láttam soha rendszámot. Köszi szépen!
50ccm IG minõsül. Ebben mi a nehezen érthetõ? Tehát addig, a felett meg már nem. (szövegértés csillagos 1-es...) Tehát már egy 51ccm-es gépre is rendszám kell(ene). Az már más dolog hogy még egy 125-ös gép is lehet 50-es, egy 80-as meg fõleg.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam tisztában vele, annyi tudtam, hogy 125-tõl biztos kell. Nem vagyok otthon a témában, ezért kérdeztem meg, de köszönöm a választ
A 80ccm már nem segédmotor, de ezzel egyáltalán nem foglalkozik, de tényleg senki. Ugye a balesetnél te leszel a hibás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!