Találatok a következő kifejezésre: 50 ccm segédmotorra (6 db)

Nincs biztosításom segédmotoron (50 ccm), ha a rendőr megállít, egyáltalán csak a jogsit kéri vagy valami papírt is a biztosításról? És milyen büntetésre számíthatok, ha nincs biztosításom? Pl. : pénzbírság, vagy a jogsim is elveszik?

Legjobb válasz: elsõ esetben, szabálysértési bírság 3000 kemény magyar Ft. (az éves biztosítás sem sokkal több 50 ccm-re) 2010. jan. 01-tõl, akár 100 ezer Hun Ft. is lehet

elsõ esetben, szabálysértési bírság 3000 kemény magyar Ft. (az éves biztosítás sem sokkal több 50 ccm-re) 2010. jan. 01-tõl, akár 100 ezer Hun Ft. is lehet
Ember! 5-6ezer a biztosítás! Ennyi miatt ne kockáztass!
ezt kérheti: jogsi, forgalmi, érvényes KGFB befizetését igazoló sárga csek, vagy kötvény.
bocs h beleszólok második de segédmotornak nincs forgalmija...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

Mekkora büntetést kaphatok azért ha megvan az AM kategóriás jogsim és egy 50 ccm-s segédmotoron utast szállítok?

Legjobb válasz: Ismerõs falun belül vitt valakit + 70-nel mentek kb és elvették a jogsiját.

Ismerõs falun belül vitt valakit + 70-nel mentek kb és elvették a jogsiját.
Egyszer vittem simsonon a barátnõm, leigazoltak, de normálisak voltak. Nem kaptam bírságot, csak le kellett szállni, leengedni a gumit és tolni :D Haver az apját vitte simsonon, 2500 ft-os csekket kaptak :DD
A kérdező hozzászólása: azt értem hogy régen 2500 ft volt a büntetés de most mennyi?
Valószínû hogy nem veszik el jogsit, de ha jól tudom, remélem rosszul tudom 10 ezer a legkisebb helyszini bírság.
Néhány éve egy ismerõs 5000-es csekket kapott. (egy héten belül kettõt :D )
Biztos hogy nem vonják be a jogsit, kivéve ha nem egy igazi utolsó féreg a rendõr... Kitudod magyarázni, hogy orvoshoz kellett vinni mert szívroham féle tüneteket mutatott, és nincs bicikli, busz elment, kocsi nincs. Csak ez a megoldás maradt :D
aztán kihívja a mentõket szegény utasra aztán beviszik egy éjszakára a kórházba xd
Legalább meleg van és kap kaját ingyé´. Valaki ennek örülne :3

50 ccm alatti motorhoz, tehát segédmotorhoz kellenek valamilyen papírok hogy legálisan vezethessem közúton? Persze a jogsin kívül.

Vagy elég az is ha rajta vannak azon a kis fémlapon az adatai?

Legjobb válasz: adásvételi szerzõdés kell hozzá, és biztosítás , más nem , ezzel vezetheted legálisan közúton

adásvételi szerzõdés kell hozzá, és biztosítás , más nem , ezzel vezetheted legálisan közúton
Biztosítást kell kötnöd rá, mellé a jogsid legyen nálad, és ennyi.
Ja igen, az adásvételit kifelejtettem.
Hát egy adásvételi szerzõdés mindenképp, illetve kötnöd kell biztosítást rá.
A kérdező hozzászólása: Ha használtan vettem akkor egy kézzel írott adásvételi is megteszi?
Az adás-vételi szerzõdések általában kézzel írottak. Legalább is kapsz a papírboltban nyomtatványt és azt kézzel töltöd. De az is jó, ha nem veszel nyomtatványt és az egészet kézzel írod. Igazából nem kötelezõ ez sem, mert nem tud mit tenni a rendõr. Az adásvételi nem forgalmi engedély, nem kell magadnál tartanod, de célszerû. Ha nincs nálad és gyanús vagy a rendõrnek felírja az adataidat és a motor motorszámát és vázszámát, ha esetleg késõbb bejelentik hogy lopták, tudják kit keressenek. Biztosításnak kell nálad leni. Igazából ezzel sem tud mit kezdeni a rendõr, mert már csak a biztosítás megléte a szükséges. Régen ugyan azért is büntettek, ha nem volt nálad a biztosítási csekk, ma már csak akkor, ha nincs biztosításod. De egy smkp-nál nem tudják leellenõrizni a nyilvántartásukban, mert nincs rendszáma. Ezért célszerû magadnál tartanod ezt is a bonyodalmak elkerülése érdekében.
"Az adásvételi nem forgalmi engedély, nem kell magadnál tartanod, de célszerû." Ez így ebben a formában nem igaz! A jármû tulajdonjogát igazoló iratot magánál kell tartania! Persze ez lehet egy névre szóló számla is.
nálad kell , hogy legyen az adásvételi is
"A jármû tulajdonjogát igazoló iratot magánál kell tartania! Persze ez lehet egy névre szóló számla is." És ha nincs? Mit csinál a rendõr? Semmit. Nem hallottam még olyat, hogy ezért bárkit is bevittek volna, hogy lopta a motort. Akkor a biciklid számláját is magadnál tartod?


Egy 50 ccm-es segédmotorral hány km tehető meg megállás nélkül?

Nem csak simson érdekel hanem másfajta váltós motor is.

Legjobb válasz: Amíg a tank/a segged bírja. :)

Amíg a tank/a segged bírja. :)
Én Simsonnal gond nélkül lementem 30 kilómétert, ebben volt városi is, plusz hegymenet.
Szerintem ha jól van karbantartva a gép akkor finoman használva annyit amennyit egy tank benzinnel megy :) Mert egy jó gépnél esetleg túlmelegedés lehet a baja. De megfelelõen kímélõ használat mellett nem fog túlmelegedni se.
Ha normális állapotban van a motor, akkor addig mész vele, amíg ki nem fogy a benzin. Nekem 80as van, 73km volt a legtöbb megállás nélkül, de nem azért álltam meg mert nem bírta. A másik van egy srác, aki minden évben megszervezi a Budapest-Szeged offroad túrát 50es gépekkel, és az "50esekkel Magyarország határai mentén" nos ez elég bizonyíték arra, hogy egy jó állapotban lévõ 50essel is elmész egyhuzamban több 100 kilométert.

50 ccm alatti segédmotorra kell kötelezőbiztosítást (vagy valami mást) kötni?

Legjobb válasz: kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...

kortól függõ mennyi a kötelezõ. 3000-15000közt terjed...
Igen. Kötelezõ biztosításnak lennie kell rajta. De mást nem kell fizetni.
Képzeld el a következõt: a segédmotoroddal bevágsz valaki elé, hirtelen fékezésre kényszeríted, ennek következtében egy áruszállító kamion vezetõje elrántja a kormányt és az árokba borul. Az okozott kár 150 millió Ft, amit polgári peres eljárás végén a baleset okozójának, tehát neked kell megfizetni. A végrehajtó mindenedet elárverezi és még életed végéig vonják a kereseted 50%-át. Nem okosabb felelõsségbiztosítást kötni - akár kötelezõ, akár nem?

Ha egy motor 50 köbcentiig minősül segédmotornak, akkor pl egy 80 ccm-es motorra még nem kell rendszám? Tehát vezethető M-es jogsival?

Azt tudom, hogy 125ccm-től felfelé biztos kell, de az 50 és a 125 közöttieket sose tudtam, hogy vannak

Legjobb válasz: Nem vezethetõ! Minimum A1 kategóriás vezetõi engedély kell hozzá! Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ezzel senki sem foglalkozik.

Nem vezethetõ! Minimum A1 kategóriás vezetõi engedély kell hozzá! Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ezzel senki sem foglalkozik.
A kérdező hozzászólása: Aha, azért nem értettem, mert egy ilyen motoron se láttam soha rendszámot. Köszi szépen!
50ccm IG minõsül. Ebben mi a nehezen érthetõ? Tehát addig, a felett meg már nem. (szövegértés csillagos 1-es...) Tehát már egy 51ccm-es gépre is rendszám kell(ene). Az már más dolog hogy még egy 125-ös gép is lehet 50-es, egy 80-as meg fõleg.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam tisztában vele, annyi tudtam, hogy 125-tõl biztos kell. Nem vagyok otthon a témában, ezért kérdeztem meg, de köszönöm a választ
A 80ccm már nem segédmotor, de ezzel egyáltalán nem foglalkozik, de tényleg senki. Ugye a balesetnél te leszel a hibás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!