Találatok a következő kifejezésre: 5. napon elkezdenem szedni (6 db)

5 nap nagy csúszás. sztem kell egy hónap, de elvileg egy hét is elég. én nem kockáztatnék...
A kérdező hozzászólása: mínusz egy kötõjel
Egy hónapig.
ebben a hónapban óvszert kéne használni szerintem
Öt nap elég sok. Az tuti, hogy védelem nincs. Viszont lehet jobb lenne ezt hónapot kihagyni, és a következõ rendes menzesznél újrakezdeni. D errõl kérdezz meg egy orvost. Pl http://www.orvostudakozo.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ebben a hónapban nem véd. Mellesleg nem is lehet összevissza szedni, 5 napot kihagyni. Meddõ akarsz lenni?

5. naptól 10. napig Clostyt kell szedni és Duphastont is abban a hónapban, a Duphastont mikor kell elkezdeni szedni? Hogyan hatott a szervezetre? Baba mikor lett belőle?

Legjobb válasz: Nekem minden hónapban megvolt, csak nem volt peteérésem, szedtem Duphaston-t, most pedig Closty + Duphaston kombináció, remélem összejön hamar a baba, mert már nagyon várjuk:-)

A Clostit már elég régóta szedem, vagy másfél éve. De úgy, hogy szedem 3 hónapig, majd 3 hónap szünet, aztán megint 3 hónapig szedem és 3 hónap szünet és így tovább. Az orvos most azt mondta, hogy nem kell a Duphaston, csak ha már a kezemben lesz a pozitív teszt, akkor kell elkezdenem, hogy megmaradjon a terhesség, ui. PCOS vagyok és így nálam fennáll a vetélés lehetõsége. Már volt tüszõrepedésem, így most már palástfû teát iszom. Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz a gyógyszerekkel kapcsolatban. Régi motoros vagyok már sajnos.:-) 2 éve próbálkozunk.
A kérdező hozzászólása: Nekem minden hónapban megvolt, csak nem volt peteérésem, szedtem Duphaston-t, most pedig Closty + Duphaston kombináció, remélem összejön hamar a baba, mert már nagyon várjuk:-)
A kérdező hozzászólása: Munkahelyen vagy most? Megadod az email címed hova írjak?
A kérdező hozzászólása: email? :-)
Jelenleg csak Clostit szedek, amit peteérés serkentésre írt fel. Most volt is ovulációm, amit nem mindig mondhatok el magamról. Szóval beleadtunk apait-anyait.:-)
A kérdező hozzászólása: Mennyi ideje szeded már a clostit? Mióta van peteérésed? Duphastont nem szedsz?
A kérdező hozzászólása: már írtam is neked:-)
nem, itthon vagyok. Én nyáron nem dolgozok, tanítok. [email protected]
Részemrõl ok., de nekem itt is jó. Mindegy! MSN-en vagy e-mailben gondoltad?
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyos vagy és köszönöm!!!Mi lenne ha privátban írnánk, lehet vannak dolgok amiket jobban meg tudunk úg beszélni, mit szólsz? :-)
Én Duphastont azért kaptam , hogy megjöjjön, mert nem volt ciklusom. Utána kezdtem 5. ciklusnapon a Clostit. Én kaptam még Fostimon injekciót, de elsõre sikerült teherbe esnem. Sajnos a 7. héten elhalt, de másodjára is sikerült és most itt a féléves kislányom. A két kúra között volt egy laparom is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom:-( De fel a fejjel!!!!Most szedsz valamit? Miért kell szedned, mit mondott az orvos? Vagy miért nem sikerült eddig teherbe esned?
Szia! Utolsó vagyok. Én ezt a kombinációt fél éve szedtem. Teherbe is estem, csak sajnos elvetéltem dec-ben. Azóta semmi:-( Drukkolok magunknak.
A kérdező hozzászólása: Teherbeestél már????? Hogyan reagál rá a szervezeted?? Jajjj nagyon szorítok neked!!!!!!
Én is kaptam Clostit + Duphastont. A Clostit a ciklus elején kellett szednem, úgy mint neked. A duphastont pedig a 16. napon kellett elkezdenem. Napi 2x 10 napon keresztül.
Én is!:-)

5 nap mulva jön meg a menzeszem. Időbe lenne elkezdenem fogamzásgátlot szedni? (szeretném ha elmaradna a menstruáciom)

Legjobb válasz: ha azt akarod, h elmaradjon ebben a hónapban, akkor ne várd meg a 7 napot, hanem rögtön vedd be az újabb adagot már másnap. szóval, ne tarts egy nap szünetet se, kezd úgy el a másik levelet, mintha már tartottál volna szünetet. így nem fog megjönni, viszont a következõ hónapban már ne csináld ezt, mert ez nem olyan nagyon jó a szervezetednek. évente csak 1-szer, 2-szer "ajánlott" ezt tenni.

ha azt akarod, h elmaradjon ebben a hónapban, akkor ne várd meg a 7 napot, hanem rögtön vedd be az újabb adagot már másnap. szóval, ne tarts egy nap szünetet se, kezd úgy el a másik levelet, mintha már tartottál volna szünetet. így nem fog megjönni, viszont a következõ hónapban már ne csináld ezt, mert ez nem olyan nagyon jó a szervezetednek. évente csak 1-szer, 2-szer "ajánlott" ezt tenni.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor most akár le is mehetek a konyhába és bevehetek egy tablettát? nem tervezem hogy megismételném, köszönöm a válasod!
NEM! AZ elsõ félreértette a kérdésedet!A hét napos szünet arra vonatkozik, hogy ha már szedsz fogamzásgátlót, akkor úgy tudod megúszni a vérzést, ha nem tartasz két hónap között szünetet, hanem tovább szeded. A te esetedben nincs ilyen módszer.A fogamzásgátlót a mensi elsõ napjától szabad csak elkezdeni bevenni, de nem jelenti azt, hogy azonnal elmúlasztja.Sõt, az is lehet, hogy lesz közti vérzésed, így gyakorlatilag egész hónapban vérezni fogsz valamennyire. A mensi elõtt elkezdeni meg baromság és megjósolhatatlan, hogy mit fogsz tapasztalni.Az össze-vissza vérzés borítékolható.
Ha ez lenne az elsõ leveled, eszedbe ne jusson ilyen butaságot csinálni! Nem lehet tudni, mit tapasztalnál, valószínûleg az elsõ (és szerencsés esetben csak az elsõ) levelet össze-vissza véreznéd.
Eszedbe ne jusson!!!! Normális vagy basszus?
az elsõ vagyok: arról nem volt szó, hogy ez lesz az elsõ/második leveled :/

Clostit szedek a menzim 2. napján kell elkezdeni és 5 napig szedni. Majd a 11-14. -ig sex. Na most az elsö hónapon túl vagyok de sajna megjött. Másképp mint szokott. Miért?

Semmi görcs, és nyulós váladék átlátszos váladék volt a betétemen.A sex utáni napokon nygyon fel voltam pufadva és fáj a hasam,nem lehet hogy nem hozza meg arra a napokra hanem után volt peteérésem mikor voltak a fájdalmaim?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy szedem a Clostit,2.hónapon vagyok túl. az elsõnél semmit nem tapasztaltam a vérzésem nem volt más. 3 tüszõm is lett,szép nagyok,és 36 feletti progeszteronom,ami a dr.szerint nagyon jó. Te is voltál közben uh-n ,és vérvételen? azon az orvos látja,hogy mikor lehet tüszõrepedés. a 2.Closti után rövidült a ciklusom,és kevés volt a mensim.Mára (nem)várom,de két napja görcsölök és most barnázok:(félek,megint nem jött össze. Régóta próbálkoztok?

Szia! Én ugyanígy szedem a Clostit, 2.hónapon vagyok túl. az elsõnél semmit nem tapasztaltam a vérzésem nem volt más. 3 tüszõm is lett, szép nagyok, és 36 feletti progeszteronom, ami a dr.szerint nagyon jó. Te is voltál közben uh-n , és vérvételen? azon az orvos látja, hogy mikor lehet tüszõrepedés. a 2.Closti után rövidült a ciklusom, és kevés volt a mensim.Mára (nem)várom, de két napja görcsölök és most barnázok:(félek, megint nem jött össze. Régóta próbálkoztok?
Szia! Nekem is így volt, sõt amikor lekezdtem szedni a 3. napon, még aznap elmúlt a mensim, pedig általában 6-7 napos szokott lenni!Én most járok a 2. hónapnál a Closti kúrában, de ebben a hónapban még peteérésem sem volt tõle! Úgy tûnik, sikertelen lesz a hónap, majd a következõ talán....
Szia.Én is clostit szedtem, mikor elkezdtem úgy mint te nekem is furán volt meg ás 2napig tartott, nem értettem, kiszámoltam a várható peteérést, és valahogy jól számoltam nagyon :) A következõre meg sem jött.Hamar éreztem, rosszul léteket de azt hittem a clostitol, de nem jött meg és teszteltem a 2.dik napon pozítivat :) Alig akartam elhinni :) Kívánom, hogy neked is hamar sikerüljön .... 38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm ránk férne már egy kis szerencse.
A kérdező hozzászólása: 1 éve és 2 hónapja.az elsö kúra közben nem voltam ellenörzésen de most megyek majd.Kiváncsi leszek!!Nekem például nem az "sexes"napjaimon hanem utána volt szörnyü görcsöm és has puffadásom.Lehet hogy nem a megadott idöpontban volt peteérésem?

5. napon kellett elkezdenem szedni a clostilbegyet 2x1-et. Ma voltam orvosomnál és nem látott peteérést. Most félek, hogy volt már. Lehetett vagy még nem ilyen hamar?

Legjobb válasz: "Félidõben" nézte az orvosod? Igazából, ha már volt, látta volna a nyálkahártyából, h megjönni készül! Az a valószínûbb, hogy nem volt pé-ed. Nem biztos, hogy minden clomidos hónap összejön. Nekem egy hónap sikerült a 3-ból. Azóta másképp orvoslom a pé hiányát.

"Félidõben" nézte az orvosod? Igazából, ha már volt, látta volna a nyálkahártyából, h megjönni készül! Az a valószínûbb, hogy nem volt pé-ed. Nem biztos, hogy minden clomidos hónap összejön. Nekem egy hónap sikerült a 3-ból. Azóta másképp orvoslom a pé hiányát.
A kérdező hozzászólása: nem érzem hogy meg akarna jöni.ött napja hányingerem van ez mitol van?hétfön megyek orvoshoz bizom hogy jott mond.
Szerintem a gyógyszertõl van hányingered. Én is így voltam vele, meg zúgott a fülem, vérzett az orrom, káprázott a szemem, fájtak a melleim. Ez mind-mind lehet, de csináld végig mindenképp, mert sokaknak bevált már, és babásak azóta! Sok sikert!

A ciklusom 5-ik napján kell elkezdenem a clostit szedni, ami pénteken lesz. Akkor a jövő hétvégén vasárnap lenne a peteérés. Az lesz a 14-ik nap. Ha egy nappal elöbb elkezdem az baj szerintetek?

Ez már a harmadik clostis kúrám lesz. Voltak szép tüsz?im az elöz? kúráknál is, viszont a másodiknál visszamaradt egy meg nem repedt tüsz?, ezért 2 hónapot kihagytunk. Mindegyik ciklusban az 5-ik napon kezdtem el szedni. Az els? kúrában a 19-ik, a másodiknál a 16-ik napon volt tüsz?repedésem. a férjem külföldön dolgozik és hétvégén lesz csak itthon, tehát ha megint mondjuk a 16-ik napra esne, akkor nem biztos, hogy eltalálnánk az id?t. Arra gondoltam, hogy 1 nappal elöbb elkezdem beszedni. Van akinek az esl?, van akinek a harmadik naptól kell szedni. Egyébként nem is értem, hogy mi alapján döntik ezt el a dokik. Mit gondoltok elkezdhetem 1 nappal elöbb beszedni? Nem csinálnék vele semmi bajt?

Legjobb válasz: Azt nem tudom neked megmondani, mi alapján határozzák meg a dokik, hogy hányadik napon kezd el szedni a Clostit. Nekem két doki írt fel Clostit, mind a kettõ azt írta elõ, hogy a 2. napon kezdjem el szedni, 5napon keresztül, napi 2õt. Nem tudod a dokidat megkérdezni? Igazából én nem nagyon szoktam merni felülírni a dokik elõírását. (néha azért persze van kivétel) Neked kell döntened, hogy mit teszel, én ennyit tudtam segíteni, hogy nekem hogyan adagolták (tapasztalatom szerint a 13-15 napok között esett le a hõm tõle)

Azt nem tudom neked megmondani, mi alapján határozzák meg a dokik, hogy hányadik napon kezd el szedni a Clostit. Nekem két doki írt fel Clostit, mind a kettõ azt írta elõ, hogy a 2. napon kezdjem el szedni, 5napon keresztül, napi 2õt. Nem tudod a dokidat megkérdezni? Igazából én nem nagyon szoktam merni felülírni a dokik elõírását. (néha azért persze van kivétel) Neked kell döntened, hogy mit teszel, én ennyit tudtam segíteni, hogy nekem hogyan adagolták (tapasztalatom szerint a 13-15 napok között esett le a hõm tõle)
ha jól emlékszem :) Ne parázz! A férjed mindig külföldön dolgozik? Lehet, hogy alapból keveset tudtok együtt lenni, ami nem biztos, hogy túl jó a házasságotoknak.
A kérdező hozzászólása: A férjem mindig külföldön dolgozik. :) Már 5 éve. A házasságunk kitûnõen müködik. Csak a baba hiányzik. :( A baba dologban sajnos egyáltalán nem tesz jót, hogy külföldön van, de nem tudunk mit tenni. A második kúránál vett ki 1 hét szabit, de sajnos már nem tud egy darabig. :( Igy csak reménykedni tudunk, hogy eltaláljuk az idõzítést. :)
sztem semmi bajod nem lesz ha egy nappalm elõbb kezded el szedni!én is clostit kaptam!ha most megjön akkor lesz az elsõ adag!nekem a 3.naptól kell szedni, 5 napig, 2×1-et!erre én is kivi lennék h mi alapján döntik el a dokik h ki hányadik naptól szedje!?
A kérdező hozzászólása: Eddig erre még senki nem tudta megmondani a választ. Nekem ez már a harmadik hónap, de mindegyikben az 5-ik naptól 2x1szemet kellett szednem. DE miért nem pont az elsõ naptól? Legközelebb megkérdezem a dokimat. :) (ha nem felejtem el:) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!