Találatok a következő kifejezésre: 5. napon elkezdenem (19 db)

Ha most jött meg este, és a Clostilbegyt tabl. -t a menzesz 5. napján kell elkezdeni, akkor az most péntek v. szombat? Tudja vki, miért az 5. napon kell elkezdeni?

Legjobb válasz: Szia! Mensi elsõ napjának számít már a mai nap. Én úgy tudom, hogy normál mensinél 5. naptól kell szedni, ha a normáltól eltérõ a ciklusnapok száma, akkor annyival több vagy kevesebb, de gondolom, ezt már tudod. Szerintem azért az 5. napon, mert általában 4 napos egy mensi, és utána kezdené el a szervezet termelni ismét azt a hormont, ami majd a péhez vezet. És ezt állítjuk le a closty-val. 5 nap után pedig a szervezet észleli, hogy "lemaradt" és rohamosan elkezd dolgozni. Lényeg: pénteken kezd el szedni. Mielõbbi babásodást kívánok neked!

Szia! Mensi elsõ napjának számít már a mai nap. Én úgy tudom, hogy normál mensinél 5. naptól kell szedni, ha a normáltól eltérõ a ciklusnapok száma, akkor annyival több vagy kevesebb, de gondolom, ezt már tudod. Szerintem azért az 5. napon, mert általában 4 napos egy mensi, és utána kezdené el a szervezet termelni ismét azt a hormont, ami majd a péhez vezet. És ezt állítjuk le a closty-val. 5 nap után pedig a szervezet észleli, hogy "lemaradt" és rohamosan elkezd dolgozni. Lényeg: pénteken kezd el szedni. Mielõbbi babásodást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Januárban csak hõmérõztem, februarban már ovu teszttel is figyeltem a pémet, de egyik hónapban sem volt! Sajnos!
Elsõ vagyok: a hõdet már csak azért is jó lenne vezetni, mert ott látni fogod, hogy mikor van/volt pé-d. Ezt már egy closty-s hónap elõtt jó lenne tudni, hiszen így honnan tudod, mikor lenne jó akciózni? Mert ugye, nem ovu napján kellene, hanem elõtte 2 nappal, hogy legyen ideje odaérni a kis katonáknak. Nekem pl. a 17cn-on szokott lenni pé. Esetleg használj még ovu tesztet, a vaterán nagyon olcsón hozzá lehet jutni, illetve ellenõrizd a nyákodat.
Szia.Nekem a február volt az elsõ clostis hónapom.Én is az 5.naptól szedtem és a 19.napon volt peteérésem.
Itt már sokan írták azt is, hogy ha este 6 után jön meg akkor csak a következõ nap lesz az elsõ ciklusnap. De szerintem jobb lenne, ha megkérdeznéd az orvost.
A kérdező hozzászólása: Ha pénteken, az 5. napon kezdem szedni, napi 2x1, akkor kb. mikor szamithatok a pé-re?
A kérdező hozzászólása: Vezetem, de minek... :( Abbol jottem rá, hogy vmi nem stimmel. Majd kiderült, hogy az egyik petefészkem nem, vagy nemjól mûködik!
Elsõ vagyok-Igen. Én úgy tudom, hogy az mindegy. Esetleg görbét vezetsz?
Második: elsõ vagyok:-) neked hanyadik closty-s hónap?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Igen, ez az elsö, és nagyon szeretném, hogy több ne is legyen! :) De akkor is ma az elsö, ha alig van meg, ép csak "szinez"?
Péntek.Mert ugye ma van az elsõ nap.Én is az 5. naptól kezdem szedni.Azt igazán nem tudom miért.Így kell :) . Neked ez az elsõ clostys hónapod?
Azért jó lenne, ha Closty mellett is követed, hogy hogyan alakulsz. Hõmérõzés, teszt... Mennyi a luteálisod? vagy mennyi szokott lenni egy-egy ciklusod?

Fogamzásgátlot akartam elkezdeni de hamarabb jött meg és nincs kiiratva igy az elsö nap nem birom elkezdeni a kérdésem el e lehet kezdeni az 5. napon? Symiciát akarok

Legjobb válasz: olvasd el a betegtájékoztatóban (neten is megtalálod) pl az én tabimat el lehetett kezdeni a 5. napon is (ilyenkor több ideig kell védekezni mellette mással...stb) mindenképp keress rá és olvasd el

olvasd el a betegtájékoztatóban (neten is megtalálod) pl az én tabimat el lehetett kezdeni a 5. napon is (ilyenkor több ideig kell védekezni mellette mással...stb) mindenképp keress rá és olvasd el
A kérdező hozzászólása: oké utána nézek köszi a választ
szerintem várj a következõ haviig és akkor kezd el ugy biztossabb és talán a kockázat is kissebb "biztonság" szempontjából és ha már fogamzásgátlót akarsz szedni szerintem a symicia nem elég jo, nekem nem vált be és unokahugom is hizott tõle két honapon belül 15 kilót

Jövő héten akarom elkezdeni a gyógyszert előszőr és a dokim azt mondta h az 5.napon kezdjem el és igy csak az első levél után véd. A tájékoztatóba az van irva h az első napon kezdjem el és az első szemtöl véd. Most akkor mikortól véd?

(az nagyon sok id?:S) Ismeresöm ugyan azt iratta fel(Yasminelle) neki azt mondták els? nap kezdje és a 9.után már véd...totál nem tudom mit csináljak:( nem tudjuk sehogy csinálni egy ideje a pasimmel mert már 2szer kiszakadt a gumi és nem merjük ugy. Valaki valami tanácsot tudna adni ezzel kapcsolatban?mikor kezdjem és mikortol véd rendesen?

Legjobb válasz: a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni általában a foggátlókat, és a legbiztonságosabb ha az elsõ levélig vártok valahogy. A használati szerint kb. 5,7,10 nap után már védettséget adnak.

a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni általában a foggátlókat, és a legbiztonságosabb ha az elsõ levélig vártok valahogy. A használati szerint kb. 5, 7, 10 nap után már védettséget adnak.
Én is Yasminelle-t szedtem, nekem azt mondta a doki h az elsõ hét szedése után véd, és védett is;)
A kérdező hozzászólása: jajj köszi:)

Min múlik hogy a 3. vagy az 5. napon kell elkezdeni a clostit?

Nekem a 3. napon kellett elkezdenem, napi kétszer felet. Kíváncsi lennék hogy melyik a sikeresebb. A 3. vagy az 5. napon kezdés?? És egyáltalán mi alapján döntik el hogy melyik napon kezd?? Nektek mondott valamit erről a dokitok?? Én sajnos elfelejtettem megkérdezni....

Legjobb válasz: Ha a ciklus hossza 26 nap vagy rövidebb, akkor általában a 3.ciklusnapon kell kezdeni a clostit, de ha 28 vagy több napos a ciklus, akkor az 5.napon kell kezdeni.

Ha a ciklus hossza 26 nap vagy rövidebb, akkor általában a 3.ciklusnapon kell kezdeni a clostit, de ha 28 vagy több napos a ciklus, akkor az 5.napon kell kezdeni.
Igen össze jött, csak sajnos nem maradt meg..
És Te sikerrel jártál? Mármint összejött a baba?
Érdekes.. nekem 30-34 naposak voltak a ciklusaim, és a 3 ik naptól kellett szednem napi 2õt.5 napon át. És igy 28 napos lett pont a ciklusom.
Drukkolok, h neked se jöjjön meg! Nekem napi 2*1-et kell.
A kérdező hozzászólása: Te hány darabot szedsz majd??
A kérdező hozzászólása: Szorítok neked hogy ne jöjjön meg!!! :) Én nem voltam uh-os ellenõrzésen, mert a dokim szerint egy a napi kétszer fél nem igényel uh-os követést. Mellékhatást egyáltalán nem éreztem, csak az ovu elõtti két naptól kezdve volt erõs alhasi fájdalmam, ami az ovu után aztán el is múlt! Azóta pedig várok és várok... már két napja... nem tudom hogy fogom kibírni a hátralévõ 12 napot!!!??? :) ))
Én ezután fogom kezdeni, ha megjön. Bárcsak ne jönne meg :) Neked hányadik nap kellett menned uh-os ellenõrzésre? Nem voltak mellékhatásai a gyógyszernek?
A kérdező hozzászólása: Szia. Te is most kezdted vagy már esetleg túl is vagy egy sikeres kúrán? :) Én most vagyok a 16. ciklusnapon. Tudom, hogy még odébb van, de már most alig várom hogy tesztelhessek!! :) )
Nekem 28 napos és 3. naptól :)
Nekem 27 napos(néha 28) a ciklusom és a második mestruációs naptól kezdve kellett szednem a clostit, szóval én meg azt mondom hogy úgy kell szedni ahogyan az orvosod mondta. :)
A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok hogy fog alakulni ez a ciklusom... Én már egy kiszabadult petének is örülnék!!! :) )Most még ultrahangos fgyelésem sincs, mert csak napi felet szedek, így meglepi lesz a nemvárt napja... Bárhogy történjék is.... :)
Nagyon szívesen !!! Drukkolok, hogy több petéd legyen a clostitól :)
A kérdező hozzászólása: De jó hogy írtál! Köszönöm szépen!!!! Akkor így már értem!!! :) ) Nekem legutóbb 25. napra jött meg...
Sajnálom:(

Most fogom elkezdeni a Clostyt.5 napja késik. Ha most megjön akkor a peteérésem a menstruáció után 14k napon lesz? Nem lesz felesleges akkor bevenni a gyógyszert?

Másfél éve próbálkozunk a párommal.Ezért el is mentem egy hormonvizsgálatra és kiderült hogy nincs tüszőrepedésem.Minden eredményem jó csak ez nem.Az 5ik naptól a 9ig kell szednem.Olvastam olyat hogy ha nem jön meg időben akkor is van peteérés csak nem biztos h akkor.Nem tudom most hogyan szedjem akkor a gyógyszert.

Legjobb válasz: Úgy ahogy javasolták. A ciklus 5. napján kezd, mindegy hogy amikor megjön akkor késett e.

Úgy ahogy javasolták. A ciklus 5. napján kezd, mindegy hogy amikor megjön akkor késett e.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Ha nincs peteérésed akkor nem valószínû, hoyg minden más hormonod jó. Megtudod írni a 3. napi hormonjaid? A closty nem feltétlenül a 14. napra csinál peteérést, mikor szeded kb a 8. naptól 2 naponta kell uh-ra járni, hoyg ellenõrizennek.
Neked súlyos inzulinrezisztenciád van. Sajnos terheléses vizsgálatot nem csináltak, de már az éhygomriból is látszik 5 alatt kéne lennie, 10 fölött pedig súlyos ir-rõl beszélünk, erre nem closty kell, hanem 3as kezelés és egy jó endokrinológus.
Szia! Egyetértek az 5-ös válaszolóval. És a closti csak tovább rontja az IR-t.
A kérdező hozzászólása: Glükóz fluoridos 5, 1 mmol/L 3, 5 - 6, 1 Progeszteron 1, 3 nmol/L follikuláris fázis : 0, 98 - 4, 83 nmol/l luteális fázis : 16, 40 - 59, 02 nmol/l posztmenopauza : <0, 25 - 2, 48 nmol/l I. trimeszter : 15, 04 - 161, 35 nmol/l II. trimeszter : 61, 72 - 144, 05 nmol/l Glükóz terhelés 60' 7, 0 mmol/L 3, 1 - 10, 5 Glükóz terhelés 120' 7, 2 mmol/L 3, 1 - 7, 5 Inzulin 9, 8 mIU/L 1, 9 - 23, 0 Inzulin terhelés 60' 51, 1 mIU/L Inzulin terhelés 120' 56, 6 mIU/L HOMA-IR 2, 2 - 4, 4 ------ 2013.02.26. 15:47:06 Validálta: Szabó Tamás A lelet
Neked már nem is inzulinrezisztenciád van ha nem komoly igt-d, ami a cukorbetegség közvetlen elõszobája, erre nem szabadna még rányomni egy hormonkezelést, úgyhogy ez nicns kezekve, azonnal keress egy specialista endokrinológust. Nagyon szigorúan kezelni kell.
5 nap nagy csúszás. sztem kell egy hónap, de elvileg egy hét is elég. én nem kockáztatnék...
A kérdező hozzászólása: mínusz egy kötõjel
Egy hónapig.
ebben a hónapban óvszert kéne használni szerintem
Öt nap elég sok. Az tuti, hogy védelem nincs. Viszont lehet jobb lenne ezt hónapot kihagyni, és a következõ rendes menzesznél újrakezdeni. D errõl kérdezz meg egy orvost. Pl http://www.orvostudakozo.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ebben a hónapban nem véd. Mellesleg nem is lehet összevissza szedni, 5 napot kihagyni. Meddõ akarsz lenni?

28-napos szokott lenni a menszim. Ebben a hónapban 7. én kellett volna megjönnie és késett két napot. Első Clostis hónapom volt. A menszi 2. napjától kellett elkezdenem a második havi gyógyszert 5 napig. Akkor most kb mikor lessz peteérésem?

Legjobb válasz: ha csak két napot késett az nem nag ügy. számolj most is ugy hogy kb a 14. napon lesz pé-d, de meg fogod érezni, szurka meg folyás, méhszájad nyitva, és a höd hirtelen leesik, és másnap meg felugri. sztem ha szedsz Clostyt és nagyon vágysz babára, vegyél ovu tesztet az tutira kimutatja. szoritok

ha csak két napot késett az nem nag ügy. számolj most is ugy hogy kb a 14. napon lesz pé-d, de meg fogod érezni, szurka meg folyás, méhszájad nyitva, és a höd hirtelen leesik, és másnap meg felugri. sztem ha szedsz Clostyt és nagyon vágysz babára, vegyél ovu tesztet az tutira kimutatja. szoritok
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem mérem a hõmet.Holnap lenne a 14.nap de az ovu teszten éphogy látni a második csikot.

5 nap mulva jön meg a menzeszem. Időbe lenne elkezdenem fogamzásgátlot szedni? (szeretném ha elmaradna a menstruáciom)

Legjobb válasz: ha azt akarod, h elmaradjon ebben a hónapban, akkor ne várd meg a 7 napot, hanem rögtön vedd be az újabb adagot már másnap. szóval, ne tarts egy nap szünetet se, kezd úgy el a másik levelet, mintha már tartottál volna szünetet. így nem fog megjönni, viszont a következõ hónapban már ne csináld ezt, mert ez nem olyan nagyon jó a szervezetednek. évente csak 1-szer, 2-szer "ajánlott" ezt tenni.

ha azt akarod, h elmaradjon ebben a hónapban, akkor ne várd meg a 7 napot, hanem rögtön vedd be az újabb adagot már másnap. szóval, ne tarts egy nap szünetet se, kezd úgy el a másik levelet, mintha már tartottál volna szünetet. így nem fog megjönni, viszont a következõ hónapban már ne csináld ezt, mert ez nem olyan nagyon jó a szervezetednek. évente csak 1-szer, 2-szer "ajánlott" ezt tenni.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor most akár le is mehetek a konyhába és bevehetek egy tablettát? nem tervezem hogy megismételném, köszönöm a válasod!
NEM! AZ elsõ félreértette a kérdésedet!A hét napos szünet arra vonatkozik, hogy ha már szedsz fogamzásgátlót, akkor úgy tudod megúszni a vérzést, ha nem tartasz két hónap között szünetet, hanem tovább szeded. A te esetedben nincs ilyen módszer.A fogamzásgátlót a mensi elsõ napjától szabad csak elkezdeni bevenni, de nem jelenti azt, hogy azonnal elmúlasztja.Sõt, az is lehet, hogy lesz közti vérzésed, így gyakorlatilag egész hónapban vérezni fogsz valamennyire. A mensi elõtt elkezdeni meg baromság és megjósolhatatlan, hogy mit fogsz tapasztalni.Az össze-vissza vérzés borítékolható.
Ha ez lenne az elsõ leveled, eszedbe ne jusson ilyen butaságot csinálni! Nem lehet tudni, mit tapasztalnál, valószínûleg az elsõ (és szerencsés esetben csak az elsõ) levelet össze-vissza véreznéd.
Eszedbe ne jusson!!!! Normális vagy basszus?
az elsõ vagyok: arról nem volt szó, hogy ez lesz az elsõ/második leveled :/

Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátló tablettát szedek, csütörtökön vettem be a 21. szemet, de aznap reggel Cedax antibiotikumos kúrát kellett elkezdenem (5 nap). Jövő hét pénteken kezdem a fogamzásgátló újabb levelét. Mikortól leszek újra védett? Előre is kö

Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátló tablettát szedek, csütörtökön vettem be a 21. szemet, de aznap reggel Cedax antibiotikumos kúrát kellett elkezdenem (5 nap). Jövő hét pénteken kezdem a fogamzásgátló újabb levelét. Mikortól leszek újra védett? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Ildikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az aintibiotikumot már több napja nem szedi, akkor a fogamzásgátló tabletta védettsége megfelelő szintű. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az aintibiotikumot már több napja nem szedi, akkor a fogamzásgátló tabletta védettsége megfelelő szintű. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátló tablettát szedek, csütörtökön vettem be a 21. szemet, de aznap reggel Cedax antibiotikumos kúrát kellett elkezdenem (5 nap). Jövő hét pénteken kezdem a fogamzásgátló újabb levelét. Mikortól leszek újra védett? Előre is kö

Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátló tablettát szedek, csütörtökön vettem be a 21. szemet, de aznap reggel Cedax antibiotikumos kúrát kellett elkezdenem (5 nap). Jövő hét pénteken kezdem a fogamzásgátló újabb levelét. Mikortól leszek újra védett? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Ildikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az aintibiotikumot már több napja nem szedi, akkor a fogamzásgátló tabletta védettsége megfelelő szintű. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az aintibiotikumot már több napja nem szedi, akkor a fogamzásgátló tabletta védettsége megfelelő szintű. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!