Találatok a következő kifejezésre: 5. hetet be (75 db)

mozi :)
attól függ hány évesek vagytok.
A kérdező hozzászólása: 23, 21, de remélem, nem az lesz a válaszod, hogy szexeljünk :S
nem csak a sex körül forog a világ.. sztem tervezz be valami közös sütésfõzéses hétvégét.

Hétfőn kezdtem el szedni menzesz után a tablettát azonban a keddi napon kihagytam valamilyen oknál fogva és a szerdait pedig reggel vettem be. A barátommal már kb 2-2, 5 hete nem feküdtem le és óvszerrel ajánlott az együttlét?

Legjobb válasz: Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)
Nem feltétlenül fogy. Ha fél, akkor menjen orvoshoz és vizsgáltassa ki magát, az megnyugtatja.
A kérdező hozzászólása: pont 1 éve volt kivizsgáláson mert magas a vérnyomása a kövérséktöl-azért kellet menni és akkor nem találtak semmit mindenét átvizsgálták, de azóta egyfogytában azt hiszi rákos volt már hogy azt monta a veséje aztán nézte a vizeletét aztán végbéldaganatól félt aztán tüdõ, száj, mindig van valami legutóbb a szájában voltak piros pöttyök arrol is azt hitte, amugy szorongásos depreszió szavara van xanax-ot szed 1mg-osat.De egyszerüen ez már nem normális dolog szerintem pánikbetegsége van
hát én az elején 1hét alatt 5kilót "fogytam" de annak a fele SE volt zsír amúgy nem kell félnie én hetente fogyok 1kilót(ha minden jólmegy) L/18
Szerintem 5 hét alatt egy ilyen kövér embernél elég kevés az a 2 kiló. Egy normál fogyózó is törekszik a heti 1 kiló mínuszra, ilyen súlynál meg simán lemehetett volna akár 10 kiló is. Szerintem aki daganatos beteg az a végére fogy le nagyon. Volt egy nõ az ismerõseim közt, aki kb 80 volt, majd mikor meghalt kb 45.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Lábtőcsont-törésem van. Jelenleg fekvőgipszben van a hét végéig, utána még 5 hétig járógipsz lesz rajta. Hogyan tudnám megkönnyíteni a fürdést? Mikor járhatok mankó nélkül? Hogyan adjam be az injekciót? Több lent.

A fürdés elég problémás, kicsi a kád. Nem tudok beleülni. Állva viszont nagyon kellemetlen, nehézkes és szinte lehetetlen. Kérnék tapasztalatot, tanácsot, ilyesmit a témával kapcsolatban minél el?bb! És a begipszelt lábam most akkor 6 hétig meg se moshatom vagy mi? Ezenkívül a problémám a járógipsz. Akkor is kell mankó segítsége vagy arra már ránehezedhetek? Ha kell mankó, hány hét után használhatom önállóan a járógipszet? Jelenleg fekv?gipszem van, ebbe mennyi mozoghatok? Hogy adjam be magamnak a véralvadás-gátló injekciókat?

Legjobb válasz: Ha a kád szélére ülsz és kilógatod a gipszes lábad, szerintem megoldható a fürdés. A gipszelt lábadat nem tudod megmosni de ezzel más is így van, nem ciki. Az hogy járógipszhez szükséged lesz e mankóra az tõled függ, de lehet anélkül is stabilan járni benne, ránehezedhetsz. Miután megkaptad a járógipszet kb. egy nap múlva vagy még elõbb simáb ráállhatsz. A lehetõ legkevesebbet mozogj fekvõgipsz idején, nehogy a csontok rosszul forrjanak össze. Az injekciót nem kell légteleníteni, a köldököd vízszintes vonajában add be magadnak úgy hogy összecsíped a bõrödet a hasfaladon. Nagyon fontos hogy a bõrödre merõlegesen szúrd be a tût. Számolj vele hogy lesznek a helyén kék-zöld foltok, de ez a legkevesebb! Viszont mindenképp add be az injekciókat mert a mozgáshiány miatt trombózisod lehet!

Ha a kád szélére ülsz és kilógatod a gipszes lábad, szerintem megoldható a fürdés. A gipszelt lábadat nem tudod megmosni de ezzel más is így van, nem ciki. Az hogy járógipszhez szükséged lesz e mankóra az tõled függ, de lehet anélkül is stabilan járni benne, ránehezedhetsz. Miután megkaptad a járógipszet kb. egy nap múlva vagy még elõbb simáb ráállhatsz. A lehetõ legkevesebbet mozogj fekvõgipsz idején, nehogy a csontok rosszul forrjanak össze. Az injekciót nem kell légteleníteni, a köldököd vízszintes vonajában add be magadnak úgy hogy összecsíped a bõrödet a hasfaladon. Nagyon fontos hogy a bõrödre merõlegesen szúrd be a tût. Számolj vele hogy lesznek a helyén kék-zöld foltok, de ez a legkevesebb! Viszont mindenképp add be az injekciókat mert a mozgáshiány miatt trombózisod lehet!
Szia! Lábadat sajnos nem moshatod eddig az ideig, mivel a fekvõgipsz ugye a víztõl tönkremegy, a járógipsz ugyanez (ha könnyítettet kérsz, mûanyag, színes, annak nem lesz baja a víztõl, de az alatta lévõ pólya nagyon könnyen felszívja a nedvességet, és utána kikezdheti a bõrödet, gombás lehet stb.). Nekem bokaszalagom szakadt, mûtöttek, és nekem mondták h sokat járjak vele, de ismerõsömnek nemrég tört bokája, és õ nem járhatott a járógipszével. Szóval orvosa válogatja, sajnos nem mindig hozzáértõ emberek vannak ebben a pozícióban. Véralvadás gátló injekciótól nem szabad megijedni, köldöködtõl jobbra/balra 5 centit, és lefelé egy centire összefogod a bõrt, és függõlegesen belenyomod a tût, aztán meg belenyomod az anyagot ami benne van, tényleg nem nagy dolog:) Az elsõnél én is nagyon féltem, meg le is izzadtam, de meglepõen kevés fájdalmat érzel. Kicsit bekékülhet, ezért úgy szokás, hogy egyik nap jobb oldalra, másik nap balra:) Sok szerencsét és jobbulást:)

Szerintetek ha kb 2-2, 5 hétig napi 1000-1200 kcal-t viszek be a szervezetembe akkor mennyit fogynék ez idő alatt?

a kérdésre válaszoljatok légyszi :) ha lehet tapasztalatból lenne a legjobb

Legjobb válasz: az attol fugg mennyi felesleg van rajtad most. de kb heti 0,5-1 kilot. ha sok felesleged van akkor 1 kilonal tobbet is akar

az attol fugg mennyi felesleg van rajtad most. de kb heti 0, 5-1 kilot. ha sok felesleged van akkor 1 kilonal tobbet is akar
Vegyunk egy szigoruan matematikai peldat. Tegyuk fel, 22 eves es 70 kg vagy, atlagos magassaggal, akkor naponta a suly megtartasahoz kb. 1800 kcal bevitelre van szukseged, ha egyebkent nem mozogsz semmit. A sajat napi kaloriaigenyedet pl. itt ki tudod szamolni: http://www.matthewscaloriecounter.com/calorie_calculators/da.. Ha ennel kevesebbet viszel be, akkor fohgyni fogsz. Ha naponta 600 kaloriaval csokkented a bevitelt (1200 kcal naponta), akkor az heti 600 * 7 = 4200 kcal deficitet jelent, ami zsirban kifejezve kb. kicsit tobb, mint fel kilo. Ha ket es fel hetig dietazol, akkor az kicsit kevesebb, mint 2 kilo fogyast jelent. Ha mondjuk 55 kilo vagy most, akkor ennyi ido alatt kb. 1 kilot lehet fogyni, ha 100 kilo vagy, akkor 2, 5-et. Persze mozgassal ezen lehet gyorsitani (meg nagyobb kaloriadeficitet teremteni), de vigyazz, hogy heti 1 kilonal ne legyen tobb a fogyas, mert az mar nem egeszseges.
Es csak hogy a tapasztalatomat is megosszam: a naplom szerint amikor elkezdtem a dietat (es mozgast), akkor az elso 2.5 hetben 2.2 kilot fogytam, a legutolso 2 es fel hetben pedig 1.7-et.
A kérdező hozzászólása: kb 8-10 kg-t akarok leadni az azt jelenti, hogy, mégha heti 1 kilót is leadok, akkor 2 hónapig kell diétáznom? :)
Jo esetben igen. En most kb 2.5 honapja nyomom, es eddig lement kb. 7 kilo.
Úgy gondoltad 2 hét alatt majd lemegy a 10kg? Hahaha... még lehet 2 hónap alatt se...
A kérdező hozzászólása: hát akkor azthiszem mostmár komolyan veszem és elkezdem :) nyárra remélem már formába leszek :) ja és köszi a válaszokat
Alapvetõen attól függ, hogy jelenleg átlagban hány kalóriát tolsz be. De 2-2, 5 héttõl nagy csodát ne várj!

Vásároltam egy kanapét. Azt ígérték 4-5 hét mire elkészül. Letelt az öt hét és telefonáltak, hogy nincs az a szövet, menjek be válasszak másikat, de az a másik már drágább! Mit tudok tenni?

Fizetni már nem akarok rá, a kanapé kellene.Nem el?leget fizettem, hanem az egész összeget (80. 000 Ft).A szövetet én választottam ki rá.Öt hete vendégágyon alszom!

Legjobb válasz: Mond meg,h nincs több pénzed, adják vissza az árát és kérd a panaszkönyvet. Mást nem nagyon tudsz tenni, egyébként gusztustalan amit mûvelnek a bútorboltokban, mi is kb 2 hónapig aludtunk szivacson:( Bár õk azzal jöttek,h a beszállító a hibás. Egy kis konyha asztalra is 3 hetet vártunk, amikor kész lett még ragadt a festéktõl...

Mond meg, h nincs több pénzed, adják vissza az árát és kérd a panaszkönyvet. Mást nem nagyon tudsz tenni, egyébként gusztustalan amit mûvelnek a bútorboltokban, mi is kb 2 hónapig aludtunk szivacson:( Bár õk azzal jöttek, h a beszállító a hibás. Egy kis konyha asztalra is 3 hetet vártunk, amikor kész lett még ragadt a festéktõl...
A kérdező hozzászólása: Felajánlottak, egy szerintük színben hasonlót (rozsdabarna helyett világosbézsértek!!!!!!), nem kellett, visszakértem a pénzem. Panaszkönyvet hagytam a francba..... de felháborító. Azóta másik üzletben megrendeltem, és egy jó hír: ott még elõleget sem k

Övsömöröm van, de már múlóban van. Mennyi ideig fáj a dolog még? 1, 5 hete van, a helye már nagyon szép. A nyirokcsomó-fájdalmam a hét közepén megszűnt, de tegnap este újra kezdődött, ma nagyon fájt. Vettem be fájdalomcsillapítót.

Ez a betegség kijöhet stresszt?l és helytelen fogyókúrától?

Legjobb válasz: A fájdalom (mivel gyakorlatilag kifejezetten az idegrostok mentén van a fertõzés) nagyon sokáig elhúzódhat :( A legyengült immunrendszer (amit a folyamatos stressz is okozhat) természetesen "táptalaja" lehet egy vírusfertõzésnek (ezt a betegséget a herpes vírusok csoportjába tartozó vírus okozza). Fájdalomcsillapítót lehet bevenni ha szükséges, és most jó ideig szedni kellene B1-vitamint valamilyen formában (pl. Milgamma). Ha netán lázad lenne és nem múlik a nyirokcsomó fájdalom, mindenképpen kellene egy vérképet csináltatni!

A fájdalom (mivel gyakorlatilag kifejezetten az idegrostok mentén van a fertõzés) nagyon sokáig elhúzódhat :( A legyengült immunrendszer (amit a folyamatos stressz is okozhat) természetesen "táptalaja" lehet egy vírusfertõzésnek (ezt a betegséget a herpes vírusok csoportjába tartozó vírus okozza). Fájdalomcsillapítót lehet bevenni ha szükséges, és most jó ideig szedni kellene B1-vitamint valamilyen formában (pl. Milgamma). Ha netán lázad lenne és nem múlik a nyirokcsomó fájdalom, mindenképpen kellene egy vérképet csináltatni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, de szerencsére már nem fáj semmim sem...
Nagyon szívesen, örülök, hogy elmúlt :)

Kicsit be van dagadva a bokam es a csuklom! Utalhat ez terhessegi toxemiara? Nagyon aggodom nehogy valami baja legyen ettöl a babamnak! A következö vizsgalatom csak 5 het mulva lesz! Most jarok a 20. heten.

Legjobb válasz: Szia!Én azt ajánlom neked hogy menj el a védõnõhöz akkor is ha nincs itt az ideje a vizsgálatnak és beszélj vele.Én most vagyok 27 hetes és kb 19 hetesen nagyon vizesedtem,akkor sószegény diétát javasolt ,vagyis kevesebb fûszert és sót az étrendben valamint az ásványviz nátrium tartalmának figyelembe vételét (a legjobb a mizse vagy a veritas).Akkor ezt megfogadtam és majdnem egyáltalán nem vizesedtem.Mondta hogy korai is a vizesedés 19 hetesen.Sztem beszélj vele mert azért meg fogja nézni a vérnyomásodat és vizeletedet is a biztonság kedvéért.De sztem nem toxémia lehet hogy a hirtelen meleg vagy az elõbbiekben leirtak okozzák.

Szia!Én azt ajánlom neked hogy menj el a védõnõhöz akkor is ha nincs itt az ideje a vizsgálatnak és beszélj vele.Én most vagyok 27 hetes és kb 19 hetesen nagyon vizesedtem, akkor sószegény diétát javasolt , vagyis kevesebb fûszert és sót az étrendben valamint az ásványviz nátrium tartalmának figyelembe vételét (a legjobb a mizse vagy a veritas).Akkor ezt megfogadtam és majdnem egyáltalán nem vizesedtem.Mondta hogy korai is a vizesedés 19 hetesen.Sztem beszélj vele mert azért meg fogja nézni a vérnyomásodat és vizeletedet is a biztonság kedvéért.De sztem nem toxémia lehet hogy a hirtelen meleg vagy az elõbbiekben leirtak okozzák.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors valaszt, csak az a baj, hogy itt Ausztriaban nincs vedönö!:(
Na Ausztriábna tényleg nincs védõnõ! Hebam viszont van. Bocsi, remélem jól írtam le! Õ olyan, mint a védõnõ! Ha esetleg itt a határ mellett laksz, akkor a sógornõmtõl kérhetek telefonszámot. Õ is kint él!
A kérdező hozzászólása: Kedves vagy, de Becs mellett lakunk!

A második babámmal vagyok terhes és az 5. hetet töltöttem be 2 napja, de semmilyen terhességi tünetem nincsen, míg az előző babámmal elég intenzíven volt. Ez nagy gond?

Esetleg másnak is volt így

Legjobb válasz: Szia, Én fordítva voltam a rosszullétekkel az elsõ terhességemnél a 12.hétig semmi tünetem nem volt, senkinek nem tünt fel, hogy babás vagyok, a második picit, ha akartam volna se tudtam volna eltitkolni a nagyvilág elõl.... Ahány terhesség annyi variáció, még egy nõre lebontva is:) Semmi baj, ha a második picurral semmi bajod sincs. Inkább örülj, hogy esetleg egy nagyobbacska picike mellé nem társulnak a rosszullétek...

Szia, Én fordítva voltam a rosszullétekkel az elsõ terhességemnél a 12.hétig semmi tünetem nem volt, senkinek nem tünt fel, hogy babás vagyok, a második picit, ha akartam volna se tudtam volna eltitkolni a nagyvilág elõl.... Ahány terhesség annyi variáció, még egy nõre lebontva is:) Semmi baj, ha a második picurral semmi bajod sincs. Inkább örülj, hogy esetleg egy nagyobbacska picike mellé nem társulnak a rosszullétek...
Örülj hogy nem vagy rosszul:-) Nincs jelentõsége hogy van-e tünet vagy nincs.
Én is a másodikkal vagyok terhes, de mint tapasztalt kismama sem vettem észre semmi tünetet az elején azon kívül, hogy elmaradt a menszeszem. Az elsõnél sem volt sok tünet, de akkor annak ellenére észrevehetõek voltak, hogy tapasztalatom sem volt, mit kellene figyelni.
Nekem is így volt. Az elsõvel 2 hónapig hánytam(még fogytam is), a másodikkal csak kicsit émelyegtem. Az elsõ lány, a második fiú, de lehet, hogy nincs összefüggés:)

5. hetet töltöttem be tegnap. Az orvos tegnap 5mm petezsákot látott. Ez megfelelő?

Meg vagyok rém?lve, mert a kezdeti hányinger elmúlt, egyed?l a mellem maradt nagyobb és néha nyilal. Lehetséges, hogy elhalt a terhesség? Már 2éve is volt egy elhalt terhességem, akkor m?szeresen befejezték (3x).Orvos nem tudta megmondani, hogy él-e, ezt majd 2-3 hét múlva fogja látni.

Legjobb válasz: ne aggódj! A szívhang a 6-7. hét körül észlelhetõ, ezért a doki sem láthatta...A petezsákmérete megfelelõ..várnod kell sajnos, de valószínû ott lesz a baba, csak még olyan kicsi, hogy nem látszik! A másik lényeges dolog kiderült, hogy nem méhen kívüli. Ha nincs a petezsákban magzat, akkor sima mensi formájában kiürül a szervezetedbõl, nem kell mûvi beavatkozás, de nem kell aggódni, mert ilyen korai szakaszban még nem mindenkinél látható a baba.

ne aggódj! A szívhang a 6-7. hét körül észlelhetõ, ezért a doki sem láthatta...A petezsákmérete megfelelõ..várnod kell sajnos, de valószínû ott lesz a baba, csak még olyan kicsi, hogy nem látszik! A másik lényeges dolog kiderült, hogy nem méhen kívüli. Ha nincs a petezsákban magzat, akkor sima mensi formájában kiürül a szervezetedbõl, nem kell mûvi beavatkozás, de nem kell aggódni, mert ilyen korai szakaszban még nem mindenkinél látható a baba.
nekem 5-6 hetes terhességnél látott egy embriót, ami nagyon pici volt. Lehet, hogy még nem vagy annyi idõs, elõtte nekem 2 héttel csak egy foltot láttak. szerintem nem kell aggódnod, megfogja látni! Kitartás!!!
Szia ez a méret teljesen normális és örülj neki hogy ilyen hamar elmult a rosszullét.Az hogy volt egy elhalt terhességed nem biztos hogy evvel is az lesz.Lehet az elözö azért ment el mert az 1 év kevés volt a szervezeted regenerálodásához ne ijedj meg várj türelmesen nem jo a picinek ha ideges vagy sok sikert és nyugi!!!!!!:) )
én is igy jártam . sajnos én a hatodik héten elvesztettem spontán vetélés, már másodjára, és még nincs gyerekem. remélem veled rendben lesz minden, nem akartalak megijeszteni, csak különösen vigyázz most magadra, ne emelgesd a gyereket sem, nehogy baj legyen. drukkolok, majd ird meg mi van. laila
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon aranyosak vagytok!
Ez a méret normális, azon ne agggódj, hogy elmúlt a rosszullét, ugyanis az igazából csak hetek múlva kezdõdik el. Ami volt, az más miatt lehetett.
Szia Ne aggodj nekem is igy volt. hetes voltam amikor lementem az orvoshoz, es nem latott mast csak petezsakot! Nem lesz semmi baj, mindne a legnagyobb rendeben van, es hidd el nem torvenyszeru, h rosszul legyel, inkabb orulj neki, h jol vagy. Amugy En is megijedtem anno, mert nekem a mellfajdalom mult el szinte egyik percrol a masikra, es akkor tobben irtak, h ne izguljak semmi gond nincs, es tenyleg ugy is volt. Nagyon boldog babavarast kivanok 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és én is kívánok mindenkinek nagyon boldog és egészséges babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!