Találatok a következő kifejezésre: 5. hetes vagyok. orvosnál (24 db)

5 hetes vagyok, orvosnál még nem voltam. Ma sajnos barnás váladékot vettem észre, ami nagyon kevés volt, és csak egyszer tapasztaltam, fájásom nem volt. Ez azt jelenti, hogy elment a baba, vagy csak a hormonok változása okozhatja?

Legjobb válasz: Nekem a 6. héten volt rózsaszínes folyásom, amire az orvos azt mondta, hogy a beágyazódáskor ez elõfordul. A barátnõm viszont sárgatest hormont kapott, mert egy picit vérezgetett. Sürgõsen menj orvoshoz, csak õ tudja megmondani mi okozza a folyást!

Nekem a 6. héten volt rózsaszínes folyásom, amire az orvos azt mondta, hogy a beágyazódáskor ez elõfordul. A barátnõm viszont sárgatest hormont kapott, mert egy picit vérezgetett. Sürgõsen menj orvoshoz, csak õ tudja megmondani mi okozza a folyást!
Nekem is volt. ÉN azonnal rohantam az ügyeletre. Ágynyugalom, kímélõ üzemmód, és Duphastont írt fel a doki, napi 3x2 MagneB6-tal. Egy vizsgálatot mindenképpen megér a nyugalmad és a baba, nem???
Nekem is volt ilyen barnás váladékom, de én nem tudtam hogy terhes vagyok, azt hittem megjött. De amikor másnap már nem volt semmi, csináltam egy tesztet és pozitív volt. Rá egy hétre elmentem dokihoz és minden OK volt, egészséges babám született. Szerintem csak hormonális változások miatt történt ez nálad, de mindenképpen menj el orvoshoz. Én úgy tudom, hogy a friss piros vér jelent bajt, a kevés barna váladék nem!
Ha elmenne/elment volna azt észrevennéd: normál mensesnél erõsebb vérzés, nagyobb görcsökkel. Kis barnázás sokaknál van. Érdemes dokihoz menni, ilyenkor adnak hormonkiegészítést+valszeg egy kis idõre eltiltanak a házas élettõl:) ))

Most vagyok 5.5 hetes. Voltam orvosnál, mondtam neki, hogy pozitív volt a tesztem, ő megvizsgált és közölte velem, hogy valóban terhes vagyok. Miért vérzek mégis?

Ma elkezdtem vérezni, bár nem olyan intenzitású, mint szokott és nem is görcsölök. Az orvost felhívtam, de ? azt mondta. hogy nem kell aggódnom. Szerintetek menjek inkább más orvoshoz?

Legjobb válasz: Hát nem is tudom, elõfordulhat, hogy amúgy is menstruálnál, és azért vérzel, ezt Te tudod pontosan, de én magamból indulok ki,én is vérezgettem az elején nem nagyon, de egybõl írt fel gyógyszert.Viszont õ látott téged elõször, és õ az orvos.De ha már most bizonytalan vagy benne, menj másikhoz, és meglátod az mit mond, lehet én is így tennék.

Hát nem is tudom, elõfordulhat, hogy amúgy is menstruálnál, és azért vérzel, ezt Te tudod pontosan, de én magamból indulok ki, én is vérezgettem az elején nem nagyon, de egybõl írt fel gyógyszert.Viszont õ látott téged elõször, és õ az orvos.De ha már most bizonytalan vagy benne, menj másikhoz, és meglátod az mit mond, lehet én is így tennék.
Sokan "menstruálnak" terhesség alatt, fõleg az elsõ 3 hónapban, de van aki végig... Ez normális, nem kell megilyedni. Amíg nem élénkpiros tiszta vér, nem görcsölsz és nem vagy láza, semmi gond. Azért mindig említsd meg a dokinak, ha hasonló van. Ne félj, semmi baj!! Kerüld a meleg vizes fürdõt!
Szerintem biztos ami biztos alapon menj el egy másik dokihoz! Én biztos elmennék! Kívánom, hogy ne legyen semmi baj, de jobb, ha odafigyelsz!
Kereshetsz másik dokit is, de szerintem tudja a doki a dolgát.A barátnõmnek is megjött terhesen a mensije, és nincs baja.De te tudod, te érzed a tested.Azért vigyázz magatokra, ne stresszeld magad túl, az sem jo a babának.
Szia! Minden test más és más. Olvastam a többi választ, és abból is ez látszik. Tehát, nem biztos, hogy a te szervezeted ugyanúgy reagál. Én is 5 hetesen voltam dokinál és azt mondta, hogy a vérzést nagyon nem szeretjük, így ha lenne, sos hívjam telefonon és menjek hozzá. Az orvosok biztos tudják a dolgukat, mégis másképp beszélnek és viselkednek. Én biztos beszélnék az orvossal újra. Ha már most nem bízol benne, akkor keress másikat. Fontos, hogy elégedett legyél vele, és bízz benne. Mindettõl függetlenül lehet, hogy tényleg menstruálsz. Valamerre lépj, hogy ne maradj bizonytalanságban. 7 hetes kismama

Múlthét kedden voltam orvosnál, akkor azt mondta, hogy 5 hetes vagyok, és az ultrahangképen látszott, hogy 6, 3 mm. Ez a méret a petezsáké, vagy a babáé?

Legjobb válasz: 5. hét: Ekkor az embriópajzs, amelybõl késõbb a baba kifejlõdik, már 0,1 mm nagyságú. Az ultrahangos vizsgálaton már látható a petezsák, benne a primitív csík, amely már a baba testének kezdeménye. Most alakul ki a szívcsõ, az emberi szív kezdeménye is, de ekkor még nem pulzál. Megkezdõdik az érrendszer és az emésztõrendszer differenciálódása, fejlõdése. Megjelenik a másodlagos szikhólyag, ami az elsõdleges szikhólyagból fûzõdik le. A hét végére az embrió már 2 mm-esre nõ, három csíralemezbõl áll, és elkezd saját vérsejteket termelni.

5. hét: Ekkor az embriópajzs, amelybõl késõbb a baba kifejlõdik, már 0, 1 mm nagyságú. Az ultrahangos vizsgálaton már látható a petezsák, benne a primitív csík, amely már a baba testének kezdeménye. Most alakul ki a szívcsõ, az emberi szív kezdeménye is, de ekkor még nem pulzál. Megkezdõdik az érrendszer és az emésztõrendszer differenciálódása, fejlõdése. Megjelenik a másodlagos szikhólyag, ami az elsõdleges szikhólyagból fûzõdik le. A hét végére az embrió már 2 mm-esre nõ, három csíralemezbõl áll, és elkezd saját vérsejteket termelni.
petezsáké

Voltam orvosnál, aki megállapította, hogy 4-5 hetes vagyok, de közölte, hogy méhen kívüli terhes vagyok. Ez nagy probléma? Tényleg el kell vetetnem a babát?

Legjobb válasz: Igen. A méhen kívüli terhesség azt jelenti, hogy a megtermékenyített petesejt beragadt a petevezetõbe, és ott kezdett osztódni. Ez nagyon veszélyes lehet, ha szétfeszíti a petevezetõdet, mielõtt még "kiszednék" onnan.

Igen. A méhen kívüli terhesség azt jelenti, hogy a megtermékenyített petesejt beragadt a petevezetõbe, és ott kezdett osztódni. Ez nagyon veszélyes lehet, ha szétfeszíti a petevezetõdet, mielõtt még "kiszednék" onnan.
Minden esteben elveszik a méhen kívüli terhességet, hiszen a baba amúgy sem tudna kifejlõdni, és a te életedet is veszélyezteti. Ha nem veszik el idõben, akár súlyos belsõ vérzés is lehet, amibe bele is halhatsz!
Nyilván. Mivel a méhen kívül nem tud fejlõdni a baba.
Szia! Sajnos mindenképpen meg kell válnod ettõl a babától mert a méhen kívüli terhesség nagyon veszélyes! Iszonyúan fájdalmas és életveszélyes lehet. Így "jobban jársz", ha megszakítják ezt a terhességet! Minden jót!
Szia! Csak az orvosod mondta vagy UH-val be is lette bizonyítva mert a méhen kivüli terhességet tapintással nem lehet megállapítani.
Elég fura a dokid, hogy nem informált arról, hogy mit is jelent a méhenkívüli terhesség, és hogy azt sem mondta, hogy sajnos ezt a terhességet meg kell szakítani az érdeketekben. Ha ennyire link, jobb, ha új orvos után nézel!

Januárban 22mm petezsákom üres volt, amit abortusz követett. Mennyi a valószinűsége hogy ez most is igy lesz.5-6 hetes vagyok. Orvosnál még nem voltam, nincsenek görcseim. Ez baj?

Legjobb válasz: Sajnos nem lehet kiszámolni matematikailag az esélyeke, elõfordul, ezért minnél elõbb kellene menni a dokihoz, mert lehet, hogy terhességtámogató gyógyszert kapsz , azt pedig jó ha idõben elkezded! Amint kiderül a terhesség teszt stb..akkor rögtön dokihoz kell menni, fõleg ilyen esetben!

Sajnos nem lehet kiszámolni matematikailag az esélyeke, elõfordul, ezért minnél elõbb kellene menni a dokihoz, mert lehet, hogy terhességtámogató gyógyszert kapsz , azt pedig jó ha idõben elkezded! Amint kiderül a terhesség teszt stb..akkor rögtön dokihoz kell menni, fõleg ilyen esetben!
Sajnos nekem is volt már egy vetélésem, tudom milyen érzés... De most 5 hetes terhes vagyok, a doki írt fel Utrogestan kúpot(progeszteron tartalmú terhesség támogató gyógyszer), azt mondta, hogy a Magne B6-ot is szedjem és Elevitet. Ja és magamtól még Folsavat is szedek. Az esély ... hát én is félek még, de csak pozitívan kell hozzáállni, mert a pozitív gondolatok, pozitív dolgokat szülnek! Remélem áprilisban mindketten már anyukák leszünk!!! A mellfeszülés amúgy jó jel, az van?
A kérdező hozzászólása: Olvasom hogy mindenkinek van valami görcse, mert tágul a méh, de akkor nekem miért nincs?Belehalok ha megint baj lesz.viszont van mellérzékenység.A januári terheségemnél viszont voltak görcseim, mégis elment? Most akkor mi van?Jövõhét Doki.
Szia. Egy éve én is jártam így, talán pont 22 mm volt a petezsák. Amikor újra teherbe estem, rettentõen féltem, hogy újra ez lesz. Amikor elõször megláttam a szivét sírva fakadtam. Nekem azt mondta a doki, hogy megvan az esély hogy kétszer egymás után megismétlõdik, de nagyon minimális. Úgyhogy fel a fejjel, és irány a doki! Üdv 27 hetes kismama
3. vagyok. A tünetekre ne adj, azok hol vannak, hol nincsenek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

5 hetes kismamák! Hogy bírjátok még ki 2 hétig? Vagy voltatok már orvosnál? Mit láttatok?

Legjobb válasz: Én ugyan nem 5 hetes, hanem 28 hetes kismama vagyok, de amikor pozitív lett a tesztem, azonnal orvoshoz mentem. 6 hetes volt akkor a pici és már dobogott a szivecskéje. Úgyhogy szerintem felesleges még 2 hétig várnod, a petezsákot már most is láthatja az orvos és még az is kiderülhet, hogy nem 5 hetes terhes vagy!:) Sok szerencsét! Ha voltál dokinál, írj feltétlen, hogy mi volt!

Én ugyan nem 5 hetes, hanem 28 hetes kismama vagyok, de amikor pozitív lett a tesztem, azonnal orvoshoz mentem. 6 hetes volt akkor a pici és már dobogott a szivecskéje. Úgyhogy szerintem felesleges még 2 hétig várnod, a petezsákot már most is láthatja az orvos és még az is kiderülhet, hogy nem 5 hetes terhes vagy!:) Sok szerencsét! Ha voltál dokinál, írj feltétlen, hogy mi volt!
Szia. Én is kb 5hetes lehettem amikor elõször voltam orvosnál. Akkor még nekem is csak a petezsákot látta. Ha nem bírsz várni nyugodtan elmehetsz. Egy 8hónapos kislány anyukája.
Szia! Én ma voltam dokinál 5 hetes terhes vagyok!:-)Petezsákot látott és méhen belül!Megnyugodtam, hogy jó helyen van mert volt már egy méhen kívüli!2 hét most olyan mintha soha nem telne el!De bízok benne, hogy mihamarabb eltelik!:-)Már nagyon várom!:-)
A kérdező hozzászólása: De ha most elmegyek, akkor még nem hallom a kicsi szivecskéjét és akor meg azon fogok idegeskedni:-)
Én a másik típus vagyok 8 hetes vagyok és 2 hét múlva megyek csak orvoshoz, mert sajna egyszer rögtön mentem és korai volt az öröm-(
Én is 5 hetesen voltam elõször. Petezsákot látott az orvos szikhólyaggal. Fel voltam rá készülve, hogy még nem lesz szívhang, úgyhogy nem idegeskedtem ezen. Rá másfél hétre mentem, és már volt szívhang is. Most 13 hetes vagyok. Szerintem menj el, ha ez megnyugtat.
Szia!Én voltam 4 hetesen(semmi), 5 hetesen(9mm-es petezsák , benne embriócsomó+szikhólyag)Holnap megyek megint, hátha most már lesz végre szívhang is..nekem is ahogy +tesztem lett egybõl mentem!:-)
Szia! Én 4+3 hetesen voltam elõször orvosnál, 3, 3 mm-es lapos petezsák, aztán 5+3 hetesen 7mm-es petezsák 3mm-es szikhólyag, és ma megyek újra 7+3 hetesen...már nagyon izgulok..szerintem nem feltétlenül kell kivárni a 7. hetet...én legalábbis nem tudtam volna...ez a két hét is egy "rémálom" volt várakozás terén...hajrá-hajrá, és mindenképp írj, hogy mi lett!
A kérdező hozzászólása: Oké, írok majd! Nem tudok már várni, bejelenkeztem szerdára dokihoz(17-e)akkor leszek 6+0 hetes! remélem lesz már vki a zsákocskámban:-)

5. hetes terhes vagyok. tegnap voltam orvosnál aki mindent rendben talált. ma reggel viszon barbás folyásom lett. mitöl lehet ez? lehet h vérezni is fogok?

nyugtassatok meg h nem valami rendellenes dolog. nagyon félek.

Legjobb válasz: Rengeteg ilyent hallani 5 hetesen doki vizsgalata utan vereztek,barnaztak,aznap vagy masnap.en azt ajanlanam hogy mindenkepp ha tudod hivd fel a doktort kerdezz ra mert lehet csak megsertett valamit azert de lehet komolyabb baj is...verezni nem hinnem hogy fogsz de ha megis keress fel aznnal egy dokit vagy surgossegit.Azert nyugodj meg, ha idegeskedsz annal rosszabb ,lehet semmi baj nincs csak jobb neked is ha ezt biztire tudod!boldog babavarast!12 hetes kismama

Rengeteg ilyent hallani 5 hetesen doki vizsgalata utan vereztek, barnaztak, aznap vagy masnap.en azt ajanlanam hogy mindenkepp ha tudod hivd fel a doktort kerdezz ra mert lehet csak megsertett valamit azert de lehet komolyabb baj is...verezni nem hinnem hogy fogsz de ha megis keress fel aznnal egy dokit vagy surgossegit.Azert nyugodj meg, ha idegeskedsz annal rosszabb , lehet semmi baj nincs csak jobb neked is ha ezt biztire tudod!boldog babavarast!12 hetes kismama
Szia. Barnázás normálisnak számít, ha csak kevés.e`n is megijedtem annak idjén.Ha agaszt menj be az ügyeletre, azonnal megnézik.Ha nem fáj a hasad, és csak pár csepp akkor nincsen gond.
Nem akarlak ijesztgetni, de azért menj be az ügyeletre egy uh-ra.Nekem volt egy terhességem ami 5hetes volt, barnázással kezdõdött, (kevés barnázással), majd vetélés lett belõle, mert mire rá pár napra bementem a kórházba, már teljesen üres volt a méhem.Ez még nagyon pici terhesség.Viszont a mostani terhességemnél is volt egy kis barnázás kb 7 hetesen, azonnal mentem a kórházba, de most szerencsére semmi baj nem lett belõle.Tehát mi itt nyugtathatunk téged, de mi nem tudjuk megmondani neked, hogy valóban baj van e, mint nálam anno(pedig nekem is elõtte 1 nappal azt mondta akkor a doki, hogy minden oké)vagy esetleg tényleg semmi komoly(mint most nálam)..Szóval ügyelet..Az a biztos..Remélem minden oké.De ha bemész megnyugszol, ha nem mész, egész nap stesszelni fogod magad hogy mi lehet..34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.görcsölni nem görcsölök, és tényleg csak kevés van.én is a dokira gondoltam mert rákszûrést is csinált, az után meg szokott ilyen lenni.azért bemegyek megnézetni magam.

Voltam tegnap orvosnál, 5 hetes terhes vagyok és 10mm a petezsák! Az jó?

Valami tanácsot kaphatnék, hogy mit lehet enni,inni,mit nem lehet csinálni....Stb????Hogy minden rendben legyen!

Legjobb válasz: Szia! A miénk 5 hetesen 9,4 mm volt.Úgyhogy teljesen jó.Ne egyél penészes sajtokat(pl:camambert),félig fõtt-sült tojást és félig átsütött husikat.Ezen kívül ami jól esik.Persze lehetõleg ne az édességet tömd.Egyél sok gyümit,zöldséget,ami épp szezonális.Inni leginkább vizet érdemes,kerüld a cukros lötyiket.Bár néha jól esik,tapasztalat.:)Ha a dokid rendben talál mindent,akkor bármit csinálhatsz,csak módjával.Az elsõ 12 hét a legkritikusabb,én kivártam és azóta kezdtem tornázni,meg amihez kedvem van.Ja, és szedj terhesvitamint! Gratulálok,boldog babavárást! 16 hetes kismami

Szia! A miénk 5 hetesen 9, 4 mm volt.Úgyhogy teljesen jó.Ne egyél penészes sajtokat(pl:camambert), félig fõtt-sült tojást és félig átsütött husikat.Ezen kívül ami jól esik.Persze lehetõleg ne az édességet tömd.Egyél sok gyümit, zöldséget, ami épp szezonális.Inni leginkább vizet érdemes, kerüld a cukros lötyiket.Bár néha jól esik, tapasztalat.:) Ha a dokid rendben talál mindent, akkor bármit csinálhatsz, csak módjával.Az elsõ 12 hét a legkritikusabb, én kivártam és azóta kezdtem tornázni, meg amihez kedvem van.Ja, és szedj terhesvitamint! Gratulálok, boldog babavárást! 16 hetes kismami
Igy van...ahogy elöttem irták.De azért a gyümölcsökkel is vigyázni kell , mert némelyiknek olyan magas a cukortartalma, hogy csak nooo..Lesznek dolgok , amiket vagy megutálsz vagy csak a szagukat nem birod majd, és lesz olyan is , amit eddig utáltál és most majd kifejezetten jól fog esni.Nagy általánosságban , ami neked jól esik azzal nem okozol semmilyen problémát. A nagyon sós és fûszeres ételeket kerüld, a só megköti a vizet.Igyál sokat , fõleg tiszta vizet és ha fáradtnak érzed magad , ne szégyeld , pihenj le , ha csak 20 percre is.
Ja...még valami : ne idegeskedj, csak szépre-jóra gondolj, a baba megérzi, ha nyugtalan a mamája.Gyönyörû egészséges babád lesz, csak ez járjon a fejedben és mosolyogj sokat:)

5 hetes babás vagyok. orvosnál még nem voltam de 4 teszt is pozitiv lett. ma este vérezni kezdtem nagyon enyhe görccsel. ez azt jelentheti hogy elvesztettem a babát?

elöször er?s piros volt a vér majd kés?bb rozsaszínes lett. légyszi irjatok nagyon megijedtem..elöre is köszi

Legjobb válasz: szia.nem akarlak ilyesztegetni,de lehet hogy igen.5 hetesen még nincs szívhang.sajnos nagyon sok nõ van aki ilyen korán elveszti a babát.sok nem is tudja hogy terhes.te tudod mert csináltál tesztet.menj el dokihoz amilyen hamar csak tudsz.a kettõtök érdekében.a piros vér és görcs nem jó jel.doki lehet tud segíteni.és nem lesz semmi gond.holnap hétvége nincs rendelés.ha nincs magán dokid,menj ügyeletre.de kérlek ne várj hétfõig.szorítok neked és lélekben melletted vagyok!

szia.nem akarlak ilyesztegetni, de lehet hogy igen.5 hetesen még nincs szívhang.sajnos nagyon sok nõ van aki ilyen korán elveszti a babát.sok nem is tudja hogy terhes.te tudod mert csináltál tesztet.menj el dokihoz amilyen hamar csak tudsz.a kettõtök érdekében.a piros vér és görcs nem jó jel.doki lehet tud segíteni.és nem lesz semmi gond.holnap hétvége nincs rendelés.ha nincs magán dokid, menj ügyeletre.de kérlek ne várj hétfõig.szorítok neked és lélekben melletted vagyok!
Nagyon szoritok, h minden rendben legyen, de ma azonnal menj orovoshoz. Az En orvosom ilyen esetben hetvegen is fogad, hivd fel a sajatodat vagy ha nincs tenyleg asz ugyeletre menjel, nehogy vmi baja legyen a babadnak. Drukkolunk 10 hetes kismama
Nekem is volt ilyen még ez a terhességem elõtt. Ha elment a baba, akkor vérrögök is jönnek ki, és erõs menstruációs fájdalmak vannak (persze ez egyénenként változó). A lényeg, hogy nem csak pici véres folyás. De ez is aggasztó, annak a jele lehet, hogy a magzat mégsem tapadt meg rendesen, illetve nem életképes és a szervezeted kilöki magából. Ez most nagyon rosszul hangzik, de ez jó is egyben, nekem a dokim azt mondta, hogy örüljek, hogy még az elején ment el a baba, és nem akkor, amikor már nagy volt a pocakom... Elkezdett felkészülni a szervezet az egészséges emberkére, tehát jól mûködik. Én 2 hónappal késõbb újra teherbe estem, és már a 15-ik hétnél járunk, minden rendben. Természetesen nálad nem biztos, hogy ez van, feltétlenül keresd meg a dokidat!
Sajnos a friss piros vér, nagyon nem jelent jót.Én anno évekkel ezelõtt vetéltem el, kb 5-6 hetesen, és nekem csak friss piros vér jött, és csak 1 db "vérrög".Görcs nem volt.De nagyon remélem nálad nem ez a helyzet.Gyorsan irány a doki, és szurkolok neked.
dokihoz menjel el surgosen!!! en is vereztem terheseg elejen de azt mondta az orvosom ha nagyon piros meg sok jon meg faj azonnal menjek visza de hal istennek erre nem kerult sor!!!! gyonyoru lanyom szuletett, de neked azt tanacsolnam hogy menj az orvoshoz meg nem biztos hogy elvesztetted a babad!!
4-5 hetesnek jó, gondolom 2-3 hét múlva megnézi van.e szívhang.
A kérdező hozzászólása: Két hét múlva kell visszamenni.De mi az az echogyûrû?
Tökéletes, mert nem lehet egyszerre kifejlõdve. 2 hét múlva lesz szívhang is. Sok boldogságot!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!