Találatok a következő kifejezésre: 5. hetes milyen lázcsillapitót (2 db)

5-6 hetes kismama vagyok 38 fokos lázam van milyen lázcsillapítot vehetek be?

Legjobb válasz: Nehogy Algopyrint vegyél be, azt nem lehet az elsõ és utolsó harmadban!

Nehogy Algopyrint vegyél be, azt nem lehet az elsõ és utolsó harmadban!
Értsd már meg 76%-os, hogy terhesség-pláne korai alatt-KELL csillapítani!A hosszabb ideig tartó láz vetélést és fejlõdési rendellenességet okozhat.
38-nál még nem kell, 38, 5-nél szokás csillapítani. Én inkább hidegvizes borogatást csinálnék, mint gyógyszert vegyek be
Algopyrint nem szabad a a terhesség elsõ és utolsó három hónapjában bevenni, lázat meg 38, 5 alatt nem kell csillapítani. Lehet borogatást csinálni, hûtõ fürdõzni, nem kell azonnal gyógyszert bekapkodni.
De nem Algopyrinnel, amit TILOS az elsõ és az utolsó harmadban szedni. Nem tudom, talán fájna egy vizes borogatás, vagy pár perc hideg vizes lemosás a csuklón vagy a lábszáron? Csak mert gyorsan csillapítja a lázat -ami egyébként 38C FELETT van, a 38 az még csak hõemelkedés- és teljesen veszélytelen? Ok, akkor te szedj be pát gyógyszert.
Nekem a szülésznõm is rábólintott(20 éve van a szakmában), felesleges paráztatásnak tartja ezt a mostani "semmitnevegyélbemertbetegleszababa" dolgot.Ráadásul a Czeizel doktor-azt hiszem azért Õ valaki-is azon a véleményen van, hogy csak pár gyógyszer az, ami valóban ártalmas lehet a magzatra...és ezek a keményebb gyógyszerek.És attól, hogy 2-3 darabot bevesz semmiféle kárt nem okoz.
Jó, nekem meg konkrétan se a szülésznõm nem ajánlotta, se a háziorvosom, se a nõgyógyászom. És nem azért amit leírtál. Hanem azok az összetevõi miatt amik gondot okozhatnak. Jó hogy nem ibuprofénes gyógyszereket ajánlotok itt....
Be lehet venni az Algopyrint.Konkrétan a dokim is ezt adta, amikor 8 hetesen baromira belázasodtam.A 3.gyereket várom, és az elõzõ 2 terhességemnél is ezt ajánlották(konkrétan a Magazati Diagn.Közp.-ban a Timmermann is, a saját 2 dokim is), és én felhívtam a farmakológiai szaktanácsadót, ahol azt mondta a doki, hogy azért nem "ajánlják", mert ez egy kifejezetten magyar gyógyszer, és csak a nemzetközikrõl készül statisztika(lsd. Panadol).Mivel Mo.-on is a nemzetközileg vizsgált amerikai, és angol ajánlásokkal dolgoznk, így-hivatalosan-nem ajánlhatják.Mellesleg én a Bioparox után is érdeklõdtem, és azzal ugyan ez a helyzet.Itthon azt mondják lehet, ám nemzetközi ajánlás/vizsgálatok nincsenek, mert ilyen tartalmú gyógyszer-fuzafungin-t tartalmaz-odakint nincs.Az id érdekes, hogy pár évvel ezelõtt még a Bioparox-ra is az volt írva, hogy terhesség alatt használható(mivel helyileg hat csak)most már viszont az, hogy csak gondos mérlegelés mellett.A fül-orr-gégégszem is mondta, hogy abszolút biztonsággal használható terhesség alatt (is).Ennyi.Ám mindenki menjen el a saját orvosához, és az õ útmutatása szerint döntse el, hogy mit szed.
panadol
Algopyrint vehetsz be.A terhesség elején én is így voltam.Bevettem egy szemet utána hideg vizes zuhany és minden oké.
Algopyrint is lehet bevenni.Nekem pl.a Panadol semmit nem ér.Amit semmiképpen ne vegyél be:az Aspirin.És a 38 fokos lázat csillapítani KELL!Mielõbbi jobbulást!2gyerekes+23hkm
Szia!!Fájdalomra, lázcsillapításra nyugodtan vehetsz be Algopyrint, ha nem vagy rá érzékeny.A hûtõfürdõ, vizes ruhás borogatás is jó lehet, de arra mindenképpen ügyelj, hogy ennél fentebb ne menjen, mert a magas láz vetélést is okozhat.Ha nem vagy jobban, célszerû elmenni az ügyeletre.Jobbulást kívánok neked!!Üdv:2 gyerkõcös
Szia!4Tegnap írtam neked, hogy nyugodtan vegyél be Algopyrint..most is ehhez tartom magam, mivel én szülésznõ vagyok, illetve már szültem 2 gyereket, nyugodt szívvel mondom, inkább vegyél be egy szem gyógyszert, mint hogy a magas láz miatt elvetélj netalán..Minden gyógyszerre rá van írva, hogy nem ajánlott a terhesség elsõ és utolsó harmadában szedni, de a mérlegelés is fontos.Ha megkérdezel egy orvost, szintén ezt fogja javasolni...Legalább is mifelénk igen.De persze mindenki maga dönti el.Remélem azóta már jobban vagy:-)

5. hetes terhesen milyen lázcsillapitót szedhetek?

Legjobb válasz: Én semmilyet se ajánlok. Légy szives a keresõbe üsd be a láz vagy influenza vagy hasonló szavakat, így gyorsabban infohoz jutsz.

Én semmilyet se ajánlok. Légy szives a keresõbe üsd be a láz vagy influenza vagy hasonló szavakat, így gyorsabban infohoz jutsz.
Panadol szedhetõ. Fontos hogy minél hamarabb csillapitsd a lázad ha van mert a lázas állapot nagyon sok fejlõdési rendellenességet okozhat, sokkal többet mint 1 tabl. mellékhatása.
Algopirint semmiképp ne vegyél be, nekem is Panadolt ajánlottak.De próbáld meg a borogatás, ülõfürdõt.Jobbulást!
Szia A baratnom mondta amikor En voltam egy kicsit rosszabbul, es azt hittem lazas is vagyok, h EFFERALGAN-t vegyek a patikaban, alitolag recept nelkul kaphato es kismamak is szedhetik olyan fajdalom es lazcsillapito. Nekem nem kellet, de O ezt szedte, ha fajt vmilye es lazas volt, neki is az orvosa ajanlota. 10 hetes kismama
A veszélyes szerek az ibuprofent, aszpirint, valamint a nem szteroid gyulladásgátlókat (NSAID) tartalmazó szerek. Nem kell tartani a paracetamolt tartalmazó gyógyszerektõl. Ezek ugyan szintén gátolják a prosztagladin termelést, azonban nem az egész szervezetre hatnak, hanem csak a központi idegrendszerre, így ezeknél nem mutatták ki a káros hatást. Egyetlen antibiotikum és egyetlen lázcsillapító sem magzatkárosító, a magas láz viszont IGEN! Ezért bármilyen gyógyszert bevehet, amivel 38, 5 C alá tudja süllyeszteni a hõmérsékletet. A legcélszerûbb, ha az antibiotikumot a diagnózistól függõen a családorvosa írja fel. A magzat késõbbi élete során a tartósan magas anyai láz értelmi és mozgászavarokat, tanulási nehézséget, viselkedészavarokat okozhat. Ezért antibiotikum, lázcsillapító terhes nõtõl való megtagadása ma már mûhibának minõsülhet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindnkinek!!! :) megnyugodttam és okosabb lettem :) !!!! köszönöm
Az algopyrin nem árt, sok orvos csak azt javasolja, a paracetamolt tiltja!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!