Találatok a következő kifejezésre: 5. héten először (31 db)

Mi lehet az oka, hogy nem érzem a babám? 21 hetes terhes vagyok. Kb.2 hete mozdult meg először a pici, néhány napig mozgott, aztán 1, 5 hete semmi. Voltam UH-on múlt héten, tiszta volt a szívhang, ettől függően aggódom.

Legjobb válasz: Majd csak ez után fog rendesen beindulni a mocorgás, aztn a terhesség vége felé megint le fog lassulni. ha nagyon aggódsz (mint pár hónapja én:)), akkor vegyél egy magzati szívhang hallgatót. Én biztos vettem volna, ha tudtam volna róla. 3 hetente 4D-re jártam....:) Dec. 19-én megszületett a kislányom Kiara Dia

Majd csak ez után fog rendesen beindulni a mocorgás, aztn a terhesség vége felé megint le fog lassulni. ha nagyon aggódsz (mint pár hónapja én:) ), akkor vegyél egy magzati szívhang hallgatót. Én biztos vettem volna, ha tudtam volna róla. 3 hetente 4D-re jártam....:) Dec. 19-én megszületett a kislányom Kiara Dia
Szia! Ne aggódj, mert nekem sem mozgott. Nekem nagyon sokáig nem volt aktív baba. Mozgott, de nem rugdosott, alig alig éreztem, de az ultrahangon minden rendben volt. Ne aggódj, mert amikor már nagyobb lesz hullámozni fog a hasad. Csak nyugi nincs semmi baja, ha jó az ultrahang eredményed. Sok sikert a babához! Ha kibújik akkor ne aggódj futhatsz utána, ahogy én is. Pocakban passziv, kinn aktív:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat! Megnyugodtam :) Boldog babavárást!!!

5. héten voltam először dokinál, akkor csak azt mondta, hogy az Elevitet szedjem, és csak a 8. héten kell visszamennem hozzá. Gáz, hogy nekem nem írt fel magne B6-ot?

Legjobb válasz: Magnézium csak akkor kell-tudtommal-ha sokat keményedik a has, ami csaka késõbbi idõkben jellemzõ általában. Tehát van aki nem is szedi, mert nincs szükésge rá. Én olyan 26 hét körül kezdtem szedni, állandóan keményedtem. Neked még jó ideig nem lezs ilyen gondod:-)

Magnézium csak akkor kell-tudtommal-ha sokat keményedik a has, ami csaka késõbbi idõkben jellemzõ általában. Tehát van aki nem is szedi, mert nincs szükésge rá. Én olyan 26 hét körül kezdtem szedni, állandóan keményedtem. Neked még jó ideig nem lezs ilyen gondod:-)
magne b6-ot nem kell felírni. recept nélküli! Elkezdheted ma is napi egyet, ha pedig görcseid is jelentkeznek 3x2-ig növelheted az adagot. Ha következõre mész dokihoz kérdezd meg mit szedj ami fontos. lehet kapni a rossmannba is, meg gyógyszertár ..
Elõször nekem sem mondta, amikor a 16. héten voltam nála, akkor mondta, hogyha keményedne a pocakom, szedjem a magnéziumot. Én koraterhesen csak akkor szedtem, ha hányingerem volt, a b6 vitamin tartalma miatt.

19 hetes terhes vagyok.2, 5 hete tapasztaltam először, hogy megmozdult a pici. Ti mit tapasztaltatok ilyen idősen a baba mozgását illetően?

Nem érzem még intenzíven, és van olyan nap amikor egyáltalán nem. Kellene aggódnom?

Legjobb válasz: én a 18 héten éreztem Õt elõször, akkor is egy "hatalmas" rúgással, ahhoz képest, h mit vártam. Azóta (18-23hétig) minden este focizott, most már sportágat váltott, szabad szemmel is látható amikor harcmûvészeti órát tart :)

én a 18 héten éreztem Õt elõször, akkor is egy "hatalmas" rúgással, ahhoz képest, h mit vártam. Azóta (18-23hétig) minden este focizott, most már sportágat váltott, szabad szemmel is látható amikor harcmûvészeti órát tart :)
Elõször csak rövid idõre jelentkezik és aztán napokig semmi, majd ahogy egyre nagyobb és erõsebb baba lesz, úgy fogod te is egyre többször érezni õt, és egyre erõteljesebbek lesznek a mozdulatai is. Õ még nagyon picike, és sok a helye, így nem mindig érzed õt, de attól õ még mozog. Lassan már hallani is fog, úgyhogy készítheted a meselemezeket! :)
Ilyenkor még tényleg sok helye van a babónak, nem mindig érezheted, hogy éppen mit csinál, ezért nem kell aggódnod. Lassan majd Te is kitapasztalod, hogy mikor mozog és mikor alszik. (tündérien beállnak egy napirendre, bár ez a terhesség vége felé felborul, hiszen nem lesz annyi helye...) További boldog babavárást!
Sziasztok, A nagyfiammat, aki most 6 éves, 16 hetesen éreztem elõször. Olyan volt, mint amikor szalmaszállal buborékot fújsz a víz alatt, és a vízfelszínre tett tenyered alatt elpukkannak :) Most a másodikat is 16 hetesen éreztem elõször, de õt inkább bökdösés jellemezte, valószínûleg a fejecskéjét éreztem, ahogy a hasfalamnak ért. Eleinte õ most, csak este jelentkezett, olyan 6 óra tájékán, de most már belelendült, jelentkezik reggel, délelõtt, délután és este, szinte majdnem ugyanazokban az idõpontokban. Igaz, volt olyan is, hogy lusti volt, és csak egyszer jelentkezett egy nap:) Késõbb tényleg erõteljesebb lesz az érzés, sõt látványos is, fõleg, amikor egyik oldalról helyezkedik majd a másikra, szóval, mint a tenger :) )))) Jó érzéseket Nektek :)

Ki hány hetesen volt előszór vizsgálaton? és mit látott a doki? (én holnap megyek elviekben (5 hét 6 naposan )

Legjobb válasz: Attól függ hüvelyi, vagy hasi UH lesz. Én ugyanennyi idõsen voltam, és már volt szívhang is, babóca 6 mm-es volt (CRL). Számít az ultrahangkészülék minõsége is, és az orvos is. Szorítok, majd írj mit látott.

Attól függ hüvelyi, vagy hasi UH lesz. Én ugyanennyi idõsen voltam, és már volt szívhang is, babóca 6 mm-es volt (CRL). Számít az ultrahangkészülék minõsége is, és az orvos is. Szorítok, majd írj mit látott.
A kérdező hozzászólása: kiderül!!! leirom mi votl
én 7+4 hetesen voltam, látszott a babó szívhanggal együtt :) akkor volt 13, 6 mm
A kérdező hozzászólása: mindenképp leirom!!
Szia! Én is 5 hét 6 napos vagyok. Én még várok a dokival, mert biztosra szeretnék menni és hallani a pici szívdobogását. Mi csak a 8. héten megyünk orvoshoz, mert mindenki itt azt ajánlotta, hogy várjak. Írd meg légyszi mi lesz, mert ha nálad is hallja már a picit, akkor én is megyek dokihoz, mert már alig bírom kivárni :)
Elsõ baba: 6+0 3mm-es embrió+szívhang Második baba: 6+3 2mm-es embrió+szívhang Szerintem simán láthatod már a babát!:-))
6 hét+ 5 naposan voltam elõször, már hallottuk a kis szívét.. El is sírtam magam :)
A kérdező hozzászólása: :) :) :) istenem tök jo akinek ikrei lesznek:D
6+3 hüvelyi uh 2 petezsák, benne 2 embrió, 2 szívhang:)
5+4 naposan petezsákot látott.
Elsõ vagyok, hüvelyivel többet fog látni szerintem. Minden rendben lesz, nyugi.
A kérdező hozzászólása: Hüvely UH
7+2 nap, bocsi
8 hetes és 1-2 napos voltam.Már nem csak petezsák látszódott és szívhang is volt!
én 732 naposan voltam, a doki bácsi ahogy hívta, kis masszát láttunk még :) Pár naphhója indulhatott be nála a szívdobogás, csodálatos volt :) )) Szerintem késõbb kellene menned, mert max.megvastagodott méhnyálkahártyát fogsz látni vagy egy kis szikhólyagot.
A kérdező hozzászólása: szio korai terhesség 4 hetébe járhatok egyelöre üres szikhólyag jövö héten szerda csüt. vagy pénteken megyek és akkor többet tudunk meg

Ez lehet tüdőgyulladás? Már 2, 5 hete kezdődött:előszőr torokfájás, max. Hőemelkedés, illetve láz nélküli hidegrázás, izomfájdalom, majd erőteljes köhögés és közben eléggé fáj a mellkasom közepe. Már voltam orvosnál, de nem javulok.

Legjobb válasz: Kaptal gyogyszeres kezelest? Kakukkfu-utifutea kevereket fogyasszal, es keszits gy.novenyfurdot. KAmilla, fahej, feketebors, levendula. Ezekbol keszits teat, es add a furdo vizhez, maradj benne 10-15 percet. Belsoelg fogyaszd el a teadat, vedd be a gyogyszert. Tiger balzsamot vasarolj, ezzel kend be az egesz testedet, aztan takarozz be, de mar ne kelj ki az agybol. Ezt igy vegezd egy par napig, es erezni fogod a hatasat. Jobbulast!

Kaptal gyogyszeres kezelest? Kakukkfu-utifutea kevereket fogyasszal, es keszits gy.novenyfurdot. KAmilla, fahej, feketebors, levendula. Ezekbol keszits teat, es add a furdo vizhez, maradj benne 10-15 percet. Belsoelg fogyaszd el a teadat, vedd be a gyogyszert. Tiger balzsamot vasarolj, ezzel kend be az egesz testedet, aztan takarozz be, de mar ne kelj ki az agybol. Ezt igy vegezd egy par napig, es erezni fogod a hatasat. Jobbulast!
Erre csak az orvos tud választ adni. nem feltétlen van tüdõgyulladásod, lehet valami vírusos megfázás..izom fájdalom meg a köhögéstõl is lehet, fõleg, hogy ha száraz és nehezen jön fel a váladék. Én azt tanácsolom neked, hogy menj vissza az orvoshoz..ezen csak õ tud segíteni. Mihamarabbi jobbulást! 19/L

Hány hónapos korától aludta át babátok az éjszakát? Az én kisfiam 3 hónapos, de 1, 5 hete 6-kor kel először, pedig 21-kor eszik utoljára. Nem korai ez még?

Anyatejes baba,igény szerint szoptatom születését?l.Az esti szopi után 1 órával még fejek le tejcit,de utána akkor is 10 óra telik el.Tejtermelésemnek nem árt ez?

Legjobb válasz: Nem, igy fog maximum beallni. örülj neki, hogy ilyen szepen elalszik, azt jelenti, hogy eleget eszik nap közben es este, hogy ataludja az ejszakat. nyugodj meg ha ehes, jelezni fog.

Nem, igy fog maximum beallni. örülj neki, hogy ilyen szepen elalszik, azt jelenti, hogy eleget eszik nap közben es este, hogy ataludja az ejszakat. nyugodj meg ha ehes, jelezni fog.
Szia! 5 hetes kora óta de igaz tápszeres volt elejétõl kezdve!
Az en lanyom 3 honapos kora ota atalussza az ejszakat, este 10-tol reggel 6-fel 7-ig alszik. Most 5 honapos, mar kibujt a 2 also kozepso foga, de meg azokban a napokban ia aludt ejszaka, mikor jott a foga. Lekopogom, hala istennek:-)))
A kislányom 5 hetes, anyatejes, már a 2. héttõl átalussza az éjszakát Elõbb 6 óra múlva ébresztettem, hogy egyen, aztán 7 óra múlva, a héten hagytam 8 órát aludni. Én is aggódom, hogy ez rendben van-e, de nem bír enni annyira álmos - kb 5 perc múlva úgyis elalszik a cicin.
15hónapos kora óta a kisfiam, a nagy már 3 hetesen végigaludta. A kicsinél belefáradtam már az éjszakázásba, meg ennyi idõsen már nem hiszem, hogy éhes lenne éjjel, így apja ment hozzá, s vizet kapott... 3 hónaposan még ne várd, hogy végigaludja az éjjelt, még rengeteget kell neki fejlõdni, sok fejlõdésbeli változás lesz nála, ami mind kihat az éjszakai alvásra. A tejtermelés igazodik a baba igényeihez. Ha meg szeretnéd nyugtatni magad, akkor éjjel kelj 1x fejni, ha nagyon feszít a melled, d enélkül is lehet elég a tejed a babának!
Az en kisfiam 9 hetes kora ota alussza at az ejszakat, most 4 honapos. Anyatejes+tapszerrel kell neki potolni neha.
fél karomat odaadnám ha nekem is így lenne! babóm 7-8 hónapos koráig 2 óránkén(!!!!!) kelt. Most 1 éves lesz és kb 2szer. ha éhes úgyis felkel, okosak ezek a kis emberkék:)
Örülj neki, hogy alszik de szerintem lesznek még "álmatlan" éjszakáitok. Az enyém 14 hónapos korától alussza át az éjszakát (elõtte min.2x kelt) de elõfordul még mindig, hogy felkel heti 1x kb.
Örülj neki! Az én fiam is 5 hetesen már átaludta az éjszakát, egészen 5 hónapos koráig. Most 16 hónapos, s azóta soha nem aludta át többé az éjszakát, mióta jött az elsõ foga.
4 hetes kora óta végigalussza az éjszakát, anyatejes. Eleinte még muszáj volt felkelni éjjel kifejni a tejet, de aztán beállt a termelés. Este kb fél 10kor szopik, legközelebb reggel fél7-7körül. Nálunk nem ártott a szopcsinak. 5-6x szopik egy nap, plusz 2x eszik kanalasat, most 6 hónspos.
Egyik ismerõsöm, blablabla.
Ha görcsöl össze vissza, h mikor jön már meg, az i9s késleltetheti. Nem valószínû h gáz van.
használjanak mellé pharmatexet. az jo az ilyen esetekre. akkor nem gond, ha kiszakad a gumi.
A kérdező hozzászólása: Óvszerrel védekeztek, de nem szakadt ki. Mégis paráznak most... Reméljük megjön neki, csak késik. Mert hát görcsöl, meg puffad... Ez mensi elõtt is elõfordul. Velem legalábbis... Csak hiába magyarázom neki... Most totál kész van :S
lehet hogy beképzeli magának. nekem szombaton kellett volna máig még semmi.várjon még és hétvége felé teszteljen.
lehet terhes. h védekeztek?? megszakitással?? az a legdivatosabb itt, az oldalon. áá, nem lehet terhes.. az elõváladékban nincs spermium. ha ha, baromság. persze, h lehet terhes.
A kérdező hozzászólása: Lány. És tényleg ismerõs, csak meg szeretném nyugtatni, ezért én tettem fel itt a kérdést, õ nem használja az oldalt. De igazából ez most lényegtelen. Ha neked úgy jobban tetszik, akkor ez velem történik. Jobb? :)
nem!meg fog jönni neki
Ismerõsöd fiú vagy lány? Nem mindegy.
Ha mindig dupla védekezést használna az ember, akkor gyakorlatilag többe kerülne a szex, mint az ennivaló. Ne félj nem terhes az ismerõsöd, a puffadás, görcsök mind a menstruáció elõjelei. A késés pedig abból adódik, hogy most voltak együtt elõször. Az általában a következõ menstruációt késlelteti, nem is tudom miért nem mondta más már elõttem. Szóval nyugalom, a terhesség teljesen kizárt.

A malacom 1, 5 hete beteg először tüdőgyulladásal kezelték joban lett tnap 1 másik doki is +vizsgálta és azt mondta szívnagyobodása van? Írt fel gyógyszert, de 1 másik doki ismink azt mondta, hgy ne adjuk még amig ezt EKG nm támasztja alá mit tegyek?

(+hallgata a tüdejét és a szívét és +tapodata)

Legjobb válasz: ez igazi malac vagy csak vmi gubbadt tengeri? Miért érzem, hogy az összes állatorvos nyerészkedni akar rajtad? A vizsgálatok meg ez az amez simán túllépik egy ilyen kis vakarék értékét. EKG vizsgálat egy malacon loooool. Szívnagyobbodás... Tüdõgyulladás...

ez igazi malac vagy csak vmi gubbadt tengeri? Miért érzem, hogy az összes állatorvos nyerészkedni akar rajtad? A vizsgálatok meg ez az amez simán túllépik egy ilyen kis vakarék értékét. EKG vizsgálat egy malacon loooool. Szívnagyobbodás... Tüdõgyulladás...
Az elõzõ válaszolónak üzenem, hogy remélem legközelebb ilyen kis "gubbadt tengerinek", meg "vakaréknak" fog újjászületni!!! Miért ér kevesebbet egy állat, ha kistestû??? Aki ilyeneket ír, az nem is ismeri õket !!!Akkor meg minek szólsz bele a témába??? Azt hiszed, mert kicsi, akkor neki nem lehet ilyen betegsége?? Õ is emlõs, mint mi, te csoffadt!!! Az meg megint más, ha tényleg csak át akarták verni a gazdit. No de ha neked van kisállatod, fontos neked az egészsége és nem vagy orvos, akkor nem tehetsz mást, hanem megnézeted és hiszel dokiknak. A kérdezõnek: http://www.tengericoci.hu, http://www.tboe.hu Itt sztem tapasztaltabb gazdik vannak, õk talán segíthetnek. Gyógyulást kívánok!
Azt ne mondd már nekem, hogy te nem örülnél ha nyamvadt tengerimalcnak születnél újra és mindenféle helyes csajok pátyolgatnak ide-ode :)
nincs malacod... amugy meg vágd le..
ha tengeri malac akkor meg a tengerbe a helye...
annyira undokok vagytok......nem ti vagytok ilyen helyzteben, de akkor sem kéne parasztkodni!!nektek nincs tengerimalacotok ezért nem tudhatjátok mennyi szeretetet tud adni, egy ilyen kicsi állat is. Én azt ajánlom hogy ne hadjátok békén az állatorvost amig nem csinálja meg az EKG-t és meg nem mondja hogy mi a baja a malackádnak.

Ha sikerült teherbe esnem hány hetesen érdemes tesztelni? 5-6? kinek hányadik hétben jelentkeztek először tünetek és mik?

Legjobb válasz: Nekem még menszi elõtt kimutatta, éreztem valamiért, hogy tesztelnem kell. Az együttlétünk utáni 12. napon használtam Clearbluet és HCG-linet. A tünetek nekem az 5. héten erõsödtek, de akkor szinte mindennap le kellett feküdnöm, mert nagyon álmos voltam délutánonként, és émelyegtem, volt, hogy egész nap. Akkor még csak feszült a mellem, ez késõbb fokozódott, kb. a 6.héten fájt nagyon. Aztán a 7-8. héten jöttek a mensziszerû görcsök, arra kaptam Magne b6-ot.

Nekem még menszi elõtt kimutatta, éreztem valamiért, hogy tesztelnem kell. Az együttlétünk utáni 12. napon használtam Clearbluet és HCG-linet. A tünetek nekem az 5. héten erõsödtek, de akkor szinte mindennap le kellett feküdnöm, mert nagyon álmos voltam délutánonként, és émelyegtem, volt, hogy egész nap. Akkor még csak feszült a mellem, ez késõbb fokozódott, kb. a 6.héten fájt nagyon. Aztán a 7-8. héten jöttek a mensziszerû görcsök, arra kaptam Magne b6-ot.
szia! A beágyzódás után két héttel már lehet tesztelni, tehát az együttlét után egy hónappal is. A mai tesztek akkor már nagy valószinúséggelkimutatják, ha van valami. Én úgy 7 hetes voltam , mikor elõször teszteltem , de csak azért mert a vaskemény gyomrom , ami addig ellenállt mindennemû gyomorrontásnak , majdnem "felfordult". Ez volt az elsõ jel, mintha gyomorrontásom lett volna. Ügy 6 hetesen az ideális a teszt, viszont addigra már elég erõs vonalnak kell jelentkeznie.

5 hetes és 5 napos vagyok elméletileg. Mikor menjek először orvoshoz? A héten ugye már nem túl korai? Szeretnék megbizonyosodni, arról hogy minden rendeben van.

Legjobb válasz: Gratulálok! :D 6-8 hetesen ráérsz. Ha jövõhét közepén mész, már talán lesz szívhang is, de nem biztos.

Gratulálok! :D 6-8 hetesen ráérsz. Ha jövõhét közepén mész, már talán lesz szívhang is, de nem biztos.
6 hét 3 naposan voltam, élmény volt. :) Igazából én már elõtte 4 hetesen is voltam, de akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, hanem csak rákszûrésre mentem, és mondtam a dokinak, hogy olyan mintha...megnézett és kiderült, hogy terhes vagyok, akkor már volt petezsák, úgyhogy már akkor látszódott valami. De persze utána 2 hét múlva visszahívott, hogy többet lássunk, úgyhogy a 6. hét után érdemesebb menni.
6. héttõl már mehetsz, de ajánlott inkább a 8. héten menni elõször.
Szerintem megvizsgál és akkor a rákszûrést is megtudja csinálni. De valószínû, hogy 2 hét múlva vissza kell menned és akkor fog jobban látszódni.
Szia! Mindjárt betöltöd a 6 hetet, már nem korai, a napokban várható a szívcsõ beindulása, ha a hét vége felé mész uh-ra, talán már az is lesz. De nem kell megijedni, ha még nem. :-) Amiért ilyenkor szoktak menni, hogy jó helyen van-e a baba, az már látszik mindenképpen. :-)
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam most pénteken megyek. Korai nagyon? Azért megfog vizsgálni remélem.
Én azért mentem vissza a dokihoz, mert már 7 hónapja nem jött össze a baba, és vezetnem kellett a hõmérsékleti naptárt. De már tudtam, hogy sikerült, mondtam is a dokinak, aki megnézte ultrahangon és pont annyi idõs volt, amit én is számoltam. Akkor voltam 5 hetes. Azután hetente hívott vissza UH-ra, kb 3-szor.Nyugodtan menj, meg fog vizsgálni.
Szia! Engem szerdára hívott be a dokim.Akkor leszek 5 hetes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!