Találatok a következő kifejezésre: 5. hétben az enyhe (10 db)

5. hétben normális az enyhe görcsölés?

kb. két napja olyan érzésem van, mintha mindjárt meg akarna jönni. normális ez? mi az, ami még belefér? kb két hete zsibbad a jobb lábfejem alja :).. nem tudom mire vélni. szerintetek ez a terhességt?l van? köszi!!

Legjobb válasz: szia. nekem a 9. hétig volt olyan érzésem, mintha bármelyik pillanatban megjönne. 10. héttõl megszûnt. amig nem vérzel és nem nagyon erõs, addig szerintem nincs gond.minden jót. 30 hetes kismama

szia. nekem a 9. hétig volt olyan érzésem, mintha bármelyik pillanatban megjönne. 10. héttõl megszûnt. amig nem vérzel és nem nagyon erõs, addig szerintem nincs gond.minden jót. 30 hetes kismama
Szia. Én kb a 12. hétig éreztem néha enyhe görcsölést, de csak percekig tartott, de pont olyan érzés volt, mintha meg akarna jönni. Szerintem a következõ vizsgálatnál említsd meg az orvosnak, de ha nem erõs a fájdalom és nincs vérzés nem lesz baj. A zsibbadásról nem tudok mondani semmit. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtattatok!! :) szerencsére csak gyenge görcsölgetésrõl van szó, és vért sem láttam eddig. Nektek is minden jót!
A zsibbadás a rossz keringéstõl van, igyál meg napi 1 kávét, vagy szedjél Bilobil-t!
Szia! Akkor amint írod, nincs gond, ha erõsödne a görcs akkor doki, addig is pihengess ha tudsz, és szedj magnéziumot, ha az orvosod is jónak látja, segíthet a zsibbadáson is.Bilobilt azért(amit tanácsoltak) csak magadtól ne szedj. Minden jót nektek!
ez a mindjárt megjön érzés állítólag a 9.hónapig is eltathat.az elején nekem is elég intenzív volt, most néha-néha van / 22.hét/ amíg nem vérzel, nincs semmi baj.beszéld meg a dokiddal, nekem nospát javasolt. boldog babavárást

A terhességem missed ab. mütéttel végződött a 8. héten. Az 5. és a 6. héten enyhe barnázás volt, ami a fenyegető vetélés jele, és sajnos tényleg vetélés lett belőle. A barnázás ált. Hormonproblémára utal?

Legjobb válasz: Szia!Sajnálom ami veled történt!!Én is estem már át ilyenen.Nekem azt mondta a doki,hogy elõfordul az ilyen.Nem feltétlenül hormonprobléma áll a háttérben. A természetes szelekció része a folyamat.Ilyenkor arra gondoltam,hogy jobb így mintha valamilyen betegséggel,rendellenességgel születne.Persze borzasztó,hogy nem fejlõdött tovább az embrió élete,de bele kell törõdni.Minden jót kívánok neked!És hidd el a következõ terhességed sikerülni fog! 12+2hetes

Szia!Sajnálom ami veled történt!!Én is estem már át ilyenen.Nekem azt mondta a doki, hogy elõfordul az ilyen.Nem feltétlenül hormonprobléma áll a háttérben. A természetes szelekció része a folyamat.Ilyenkor arra gondoltam, hogy jobb így mintha valamilyen betegséggel, rendellenességgel születne.Persze borzasztó, hogy nem fejlõdött tovább az embrió élete, de bele kell törõdni.Minden jót kívánok neked!És hidd el a következõ terhességed sikerülni fog! 12+2hetes
Ugyan igy jártam mint te.Szintén egyetlen tünetem a barnázás volt.A következõ terhességemnél, ahogy pozitiv volt a teszt, mentem dokihoz, hogy kapjak magzat megtarto gyogyszert.Kaptam Duphastont.Most 33hetes vagyok.Lehetett hormonprobléma, de sok más is.

10 hetes vagyok. 1.5 hete ikerterhességet állapított meg a doki. Sajnos csak az egyik baba fejlődik. Azt mondta 1-2 héten belül el kell kezdődnie a kilökődésnek ami enyhe vérzéssel fog járni. A mai napig sem véreztem, izgulok. Miért lehet ez?

A másik babának gyönyör? szívhangja volt,Utrogestan-t kaptam,de azért én félek nehogy vmi baj legyen.Szerdán megyek vissza a dokihoz.Volt valaki hasonló cip?ben?

Legjobb válasz: szia.ne aggódj,kifog lökõdni,csak idõ kérdése.az orvos úgyis szemmel tert titeket.sajnálom,hogy így alakult.de próbálj meg a másik babádra koncentrálni.nem lesz semmi baj.ha valamiben bizonytalan vagy nyugodtan kérdezz rá az orvosnál,és ha valami olyat tapasztalsz ami kételyeket kelt benned,menj el hozzá.gondolatban ott vagyok,és erõt adok neked.tudom nem ismerlek,de hiszek ebben.kitartás!!!

szia.ne aggódj, kifog lökõdni, csak idõ kérdése.az orvos úgyis szemmel tert titeket.sajnálom, hogy így alakult.de próbálj meg a másik babádra koncentrálni.nem lesz semmi baj.ha valamiben bizonytalan vagy nyugodtan kérdezz rá az orvosnál, és ha valami olyat tapasztalsz ami kételyeket kelt benned, menj el hozzá.gondolatban ott vagyok, és erõt adok neked.tudom nem ismerlek, de hiszek ebben.kitartás!!!
Szia. Én ugyanebben a cipõben jártam pár hete. 9.hétben voltam elõször dokinál és megállapította, hogy látja a magzatot, szív pulzációt és lát ott még "valamit", Azt mondta ikrek lettek volna, de szerinte felszívódott vagy fel fog szívódni az egyik. Elõtte egy héttel influenzás voltam és akkor volt kb.egy pici cseppnyi vér (alig vettem észre), de akkor még nem tudtam a terhességemrõl. Talán akkor lökõdött ki. Múlt héten voltam dokinál, nyoma sincs a "valaminek", de a másik picurka nagyon szépen fejlõdik, mindene megvan és minden rendben. Ne izgulj a természet ilyenkor megoldja az elején, hogy maradnia kell-e, vagy kilökõdnie. Szerdán biztosan látni fogja a dokid, hogy melyik lehetõségrõl van szó. Ne aggódj!!! A lényeg, hogy jól érezd magad, mert akkor a babóca is jól érzi magát. NEM LESZ SEMMI BAJ. Üdvözlettel: 14 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: 15 hónapos
A fiamnak a fogzás bizonyos szakaszában mindig fura lesz a szájszaga.
Nálam is a srácoknak vagy a fogjövetelkor volt büdös a szájuk vagy ha a torkuknál kezdett valami rendetlenkedni , nem tudom ogy jól teszem-e avagy sem de é ilyenkor fújok be nekik a Tantum verde spray-vel egyet hisz ez csak száj és garatfertõtlenítõ is és nem alakul ki nekik tovább vagy nem terjed tovább pl:gyulladássá.
A kérdező hozzászólása: Vesetágulatot, pyelont nem említett.
igen nõvérem kisfiának de ahogy nõtt a gyerek úgy ment összébb a tágulat.Ki fogja nõni ne aggódj.kontrollra õk is jártam vagy 3x-4x.Most az utolsón azt mondták már nagyon apró nem kell jönn itöbbször, de ha gondolja és ettõl megnyugszik akkor 1 év múlva menjenek el újra.nem is kérdés hogy majd elmennek biztos ami biztos.Jobbulást
Ez nem gond, fel szokott szívódni. Gyakran elõfordul. Újszülötteknél is van de nekik is elmúlik.
Szia!Az elõzõ hozzászóló nõvére vagyok.Nálunk a kisfiamnál a születése után a csípõ UH-on vették észre hogy a bal veséjében tágulata van (pyelon átmérõje bõ 1, 5 hónaposan 11 mm volt.)Azt mondták akkor hogy nem kell aggódni, elõfordul az ilyen, kinövi, tehát ez az érték csökkeni fog. 3 havonta kellett járnunk vissza kontrollra ahol azt látták hogy folyamatosan csökken a tágulat átmérõje, s most 7 mm, ami negatívnak számít, s minden rendben van vele, nem lesz vele semmi gond.Mondták hogy már nem kell vele visszajárnom UH-ra, maximum akkor ha vmi nem lesz rendben (pl. ha nem pisil eleget, v nem sugárban stb).A fiam most 1, 5 éves, s nem volt panaszunk eddig sem.Ne aggódj nem lesz vele gond.Lehet mire újra mész UH-ra már nem is lesz semmi probléma.A pangás nekünk tény nem volt, de ez azt jelenti hogy a vesében kevés vizelet maradt, nem ürült ki teljesen.De ne félj minden rendben lesz. Majd írd meg hogy mit mondtak.
Bocs, kedves 3. válaszoló, de pont az a lényeg, hogy vesetágulatot NEM mondott a doki.

Ez lesz az 5. terhességi hetem, normális ilyenkor az enyhén sárgás folyás?

már lassan egy hete hogy van.nem viszket nem ég,szoval semmi gyanus.nektek volt folyás ezekben a hetekben?

Legjobb válasz: Amíg nem csíp, nem viszket, addig elvileg nincs gond. Bár általában a teljesen fehérre szokták ezt mondani. Nekem is halványsárgás-fehéres volt mindig is, a dokim szerint nincs semmi problémám! 23 hkm

Amíg nem csíp, nem viszket, addig elvileg nincs gond. Bár általában a teljesen fehérre szokták ezt mondani. Nekem is halványsárgás-fehéres volt mindig is, a dokim szerint nincs semmi problémám! 23 hkm
Elõzõ terhességemnél végig fehér folyás, most az elején sárga.
Nekem is volt a terhesség alatt.A dokim azt mondta, egy kis baci.Nem kaptam rá semmit.

1O hetesen enyhe mindjártmegjön-érzés normális? Eddig nem igazán volt ilyen, csak kb. az 5. hétig.

Legjobb válasz: Teljesen normális :) Én van,hogy még most is érzem. 36hkm

Teljesen normális :) Én van, hogy még most is érzem. 36hkm
Neha meg en is erzek ilyet! 16hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megnyugtattatok.

5. héten erős vérzés tört rám. Az orvos azt mondta, hogy még nem tud mit mondani, mivel csak petezsák van. Pihenjek és majd jövő szerdán kiderül mi lesz, azóta nem vérzek csak barnázás van és enyhén fáj a hasam. Ez már biztos vetélés?

Írtam egy pár napja már. Teljesen kivagyok már,ez a várakozás a legrosszabb. Nem telik az id? és folyton magamat figyelem, úgy érzem már nem él a babó. Segítsetek, hogy birjam ki ezt az egy hetet.

Legjobb válasz: Ha már nincs vérzés az biztató lehet! Nekem amikor elkezdõdött a vérzés 7 hetesen, elõször csak pecsételtem, aztán egyre erõsödött, 2 nap múlva már ömlött belõlem és iszonyú görcsim voltak. Ha neked enyhült és nem görcsölsz, akkor még nincs minden veszve!! Próbálj meg feküdni, ha lehet és gondolj arra hogy minden rendben lesz. Drukkolok!

Ha már nincs vérzés az biztató lehet! Nekem amikor elkezdõdött a vérzés 7 hetesen, elõször csak pecsételtem, aztán egyre erõsödött, 2 nap múlva már ömlött belõlem és iszonyú görcsim voltak. Ha neked enyhült és nem görcsölsz, akkor még nincs minden veszve!! Próbálj meg feküdni, ha lehet és gondolj arra hogy minden rendben lesz. Drukkolok!
Szia! Már válaszoltam az elõzõ kérdésedre is! Én is 5 hetesen egyszer bevéreztem!!! Akkor nálam is csak petezsákot láttak. Aztán folyamatosan barnáztam, nem is kicsit. Aztán a múlt héten a 6. héten már volt szívhang :o) Azóta is barnázok, sõt szombaton egxy akkora addag mélybarna cucc ömlött ki belõlem, hogy na. Na akkor megijedtem :o( Ültem a wc-n és csak folyt csak folyt. Hétfõn voltam dokinál, totál lemondóan. Hát a kis krapek 1cm-es pont amekkorának lennie kell és eddig minden oké. Kaptam progreszteron kúpot, de azóta is barnázok. Nálam is csak a várakozás van. Anyukám azzal nyugtatgat, hogy Õ vérzett is velem 3 hónapon keresztül!!!! Hol vérzett hol barnázott. Per pillanat bennem is ez tartja a lelket! Fel a fejjel!!!! Nem lesz gond!!! Erõsek ezek a kis pontocskák!!!! Boldog Babavárást!!!
Elsõ vagyok. Nekem mûtéttel fejezték be, mert iszonyúan görcsöltem és szó szerint ömlött belõlem mire a kórházba értem. Viszont nekem amikor elkezdõdött a vérzés, akkor már a petezsák is kissebb volt mint 1 héttel elõtte, és a vérzés nem mult el 1 percre sem, csak erõsödött. Én még mindig csak biztatni tudlak, hogy van esély hogy megmarad a baba!!! Fel a fejjel!!!!
nem értem az orvosod miért mondta azt hogy várj 1 hetet. én is barnáztam kicsit de el is mult 1 orán belül semmi görcsöm nem is volt. mondtam a dokimnak meg bezséltem vele irjon ki valamit mert nem szeretnék elvetélni.ki is irt szo nélkül progreszteron hüvelykupot 4 napja használom és azota semmi kis pecsételgetésem sincsem. nekem is csak petezsák látszodott. nem értem neked miért mondták azt hogy várj 1 hetet. mire vár a dokid hog el vetélsz e vagy sem?én helyedben dokit válltanék ha maszek alapon jársz hozzá.igyad a palástfü teát napi 2 bögrével én is iszom segit abban hogy ne vetélj el lehet inni végig a terhesség alatt.
Szióka! Nekem is ez volt és kb 5 hetesen.Elmentem a dokihoz, abban a hitben, hogy elment a baba, és kiderült, hogy csak egy hematómám(vérömleny)volt.Kaptam egy gyógyszert és pihiztem egy kicsit!És utána dolgoztam tovább, mert minden ok volt.Azóta megszületett a fiam és már 9, 5 hónapos! Kívánom, hogy neked is sikerüljön!
Sajnos nagyon valószínû a vetélésed!Nehéz de ki kell bírnod valahogy az 1 hetet!Nagyon sajnálom, remélem hogy kiderül hogy én is tévedek és a babáddal semmi baj!
A kérdező hozzászólása: köszi. vasárnap este véreztem, hétfõn pecsételés volt még egy kicsit, kedden egész nap semmi, csak este egy kis görcs és pecsételés. Ma csak pecsételés görcs nem, szerintem már elhalt és szép lassan löködik ki. Egyszerûen borzalmas ez a várakozás. Neked a végén csináltak küretet vagy magától elment?
Kedves kerdezo lehet tudni mi lett a vege?

Ma töltöm a 38. hetet. Enyhe menstruációs görcseim, derékfájásom van. Ez jósló, vagy készüljek a korházba? Eddig semilyen fájásom nem volt. Mit jelent az, hogy 5 perces fájások?

Köszönöm szépen. Els? babás kismama.

Legjobb válasz: Szia! Két dolog van amikor a kórházba kell indulnod! Vagy elfolyik a magzatvíz, vagy rendszeres 5-10 perces fájásaid vannak. Azt jelenti, hogy két fájás között rendszeresen 5 perc telik el kb, és ez így megy többször.

Szia! Két dolog van amikor a kórházba kell indulnod! Vagy elfolyik a magzatvíz, vagy rendszeres 5-10 perces fájásaid vannak. Azt jelenti, hogy két fájás között rendszeresen 5 perc telik el kb, és ez így megy többször.
Jól mondja az elsõ! A jóslók egy óra alatt elmúlnak, illetve nem sûrûsödnek, fokozódnak!Azért készülj az indulásra! Sok sikert, problémamentes szülést kívánok!
Szia! Én is 38 hetes elsõ babás vagyok, és nekem is sokszor vannak menstruációs görcseim, hol erõsebben hol gyengébben de aztán szûnik ez még csak elõjel.Ha mozgásra vagy helyzetváltoztatásra megszûnik és nem szabályos idõközönként jelentkezik ne rohanj a kórházba.Még én is nyugisan itthon viselem õket.Könnyû szülést!
Nekem enyhe 20-25 percenkénti fájdalmakkal kezdõdött, aztán folyamatosan erõsödött és gyakrabban jött. Már a 10 perceseknél fogod tudni, hogy itt az idõ, azt nem lehet eltéveszteni. Annyira nem fáj, de tudni fogod, hogy elindult, más dolog nem szokott így fájni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Úgy tûnik minden hajnalban több óráig vannak fájásaim, de ma délután is voltak. A pici meg keveset mozog. Nagyon szeretném már a karomban tartani. Nektek is boldog babavárást! Én az Uzsokiban szülök, és Ti?
A kérdésre már válaszoltak. Na hogy sikerült a szülés? Amúgy én Amerikában szülök majd.

Nagyon érzékeny a melbimbóm, a mellemen nincs változás. Gyakran kell pisilnem, és volt enyhe hányingerem is. Jövő héten 12. én kell megjönnie. Az ébredési hőm.37, 2-vagy 37, 5. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: A hõd még lehet magas, mert az csak a mensi elõtt esik le. A tüneteid alapján akár terhesség is lehet. Hacsak nem bebeszéled ezeket a tüneteket. Ha nem jön meg tesztelj.

A hõd még lehet magas, mert az csak a mensi elõtt esik le. A tüneteid alapján akár terhesség is lehet. Hacsak nem bebeszéled ezeket a tüneteket. Ha nem jön meg tesztelj.
Elég koraiak lennének ezek a tunetek, szerintem már csak a képzelet.Én is így vagyok...mindíg érzek terhességre utaló jelet aztán még is jon a NAGYON NEM VÁRT!!!
Szerintem könyen lehet.Most én is is vagyok pont mint te.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!