Találatok a következő kifejezésre: 5. hétben az (860 db)

Ha a terhesség elején (kb.5. hét) az orvos megtiltotta a sexet, akkor most már a 17. hétben lehetunk egyutt a párommal? Csak az elso 12 hét a veszélyes nem?

Legjobb válasz: szia, Ezt az orvos dönti el. Az elsõ babámmal én is veszélyeztetett voltam, és a 17. héten már kaptunk engedélyt...:)) Mindenképp az orvostól kérdezd meg.

szia, Ezt az orvos dönti el. Az elsõ babámmal én is veszélyeztetett voltam, és a 17. héten már kaptunk engedélyt...:) ) Mindenképp az orvostól kérdezd meg.
Szia! Fontos lehet, hogy miért vagy eltiltva. Ha elõzõ vetélés miatt tiltotta meg, akkor végig tilos, mert kinyilhat a méhszáj. Nekem se lehet, de vannak áthidaló megoldások, ennyi áldozatot megér a picike.
Mindet is eltiltott egy idõre a doki, vérezgettem. Akkor 7 hetes voltam. Be is tartottuk, pár hétig (talán a 12. hétig). :) Nem kértem újra engedélyt, de semmi panaszom nincs, pedig voltunk már együtt azóta párszor. Azért kérdezd meg a dokid, ha bizonytalan vagy. Minden jót! 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: azért lett megtiltva mert az elején volt barnás pecsételésem.
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy kezeltek-e valamilyen gyógyszerrel a barnás pecsételésed miatt? Kb 5.hetes vagyok, pénteken kezdõdött egy kis barnás pecsételés, és héthõn megyen orvoshoz.
Mi is le lettunk tiltva, mert a 7. heten volt barnas pecsetelesem szex utan es az uh-n latszott, h mit es hol sertettunk meg;viszont elotte 3-4 honappal volt 1 vetelesem. Mi vegig le lettunk tiltva a dologrl, azert a masodik trim.-ben mi is nekifutottunk nagyon ovatosan a dolognak, de nagyon feltunk...amugy volt meg nehany nagyon ovatos probalkozasunk, de nem akartunk kockaztatni...meg az elvezetek helyett mindig a mi kicsikenk jart a fejunkben... ....ha vegig is kell "koplalni" hidd el megeri!!! En csak tudom!Az elso heteket nagyon nehezen viseltem szex nelkul, a ferjem annal megertobb volt...en el sem tudtam kepzelni milyen lesz ez a par honap szex nelkul... ...de most csak ugy bamulok es nem tudok betelni a 4 hetes kisfiammal. Gratulalok a babadhoz!
Utso vagyok, elottem szolonak en is szeretnek valaszolni, nekem Ultrogestant irt fel a nodoki es az elo trim vegeig szedtem.
A kérdező hozzászólása: Igen, bent is voltam korházban, kaptam injekciot és tablettát kellett szednem.Kb.1hétig tartott a barnázás, csak nekem fájt is a hasam.
Szia! Második vagyok! Akkor szerintem inkább bird ki szex nélkül. Nem a barnázás, hanem a görcsölés miatt. Én is utrogestant kaptam és megmaradt a babám:-D

Miert van az, hogy menstruacio elott kb.1-1, 5 hettel az arany karikagyurum megfogja az ujjam, es befeketedik alatta?

Legjobb válasz: Akkor az nem arany szerintem, legalább is nem tiszta arany!!! Anyu 37 éve a gyûrûjét soha nem szokta levenni, max. ha 5 ször levette míg megmutatta, de soha se feketedett alatta az ujja!!! Az ezüst szokott fogni!!!

Akkor az nem arany szerintem, legalább is nem tiszta arany!!! Anyu 37 éve a gyûrûjét soha nem szokta levenni, max. ha 5 ször levette míg megmutatta, de soha se feketedett alatta az ujja!!! Az ezüst szokott fogni!!!
A kérdező hozzászólása: Tuti az, arany, es feherarany kozepen, es havonta egyszer feketedik be, nem folyamatosan, mielott meg kell jonnie, azert gondoltam, hogy van valami osszefugges.
Megszokott idõközönként feketedik be, mint ahogy a mens.is megszokott idõközönként jön, semmi összefüggés sincs a kettõ közt, de szerintem sem arany, mert az nem csinál ilyet.

Milyen meglepetések érhetnek a 12. heti UH-án? Végül is 5 hete azt sem tudom él-e még, ott van -e még, annyi mindent lehet olvasni hogy már félek.

Legjobb válasz: ilyenekre ne is gondolj! minden rendben lesz,de ezzel szerintem mindenki ugyan így van! nyugi! boldog babavárást!

ilyenekre ne is gondolj! minden rendben lesz, de ezzel szerintem mindenki ugyan így van! nyugi! boldog babavárást!
Ne gondolj rosszra! Csakis kellemes meglepetés érhet, láthatod újra a kis ficánkoló bébidet :)
Szia, szerintem max az a meglepetés érhet, hogy egy emberkeszerû valami fog kalimpálni a monitoron, nem egy pötty:) Bár én ezt nem tudom milyen lehet, mert két hetente kell mennem a dokimhoz.... Nem bízza a véletlenre a 12. hétig több uhn vagyok összesen mint más anyuka... Bár nála majdnem mindenki. Így nekem nem akkora nagy meglepetés a kis emberke fejlõdése. Neked sok sikert kitartást (nyolcheteske)
Szia!Jaj, nem szabad így aggódni!Bár tény, hogy a sok tájékozatlanul adott, ijesztgetõ "jótanács" elbizonytalanít, gondolom minden kismama érez így néha...Egyébként tényleg fantasztikus lesz látnod a picidet, már teljesen emberkés a formája, ez az UH pedig nagyon fontos, mert sok dolgot tudhatsz meg a kis magzatodról!Ha láttad milyen jól érzi magát odabent a pocakodban, biztosan megnyugszol!Üdv
Te legalább már voltál ultrahangon, jó neked! De mit szóljon az, mint pl. én, aki már 7 hetes és az elsõ uh majd csak a 12.hét környékén lesz???? Én azt sem tudom milyen lehet most, megvan-e még, stb..... :(

Elmondjam szüleimnek, hogy terhes vagyok ha 5. héten az UH még nem mutat semmit, de két teszt is pozitív lett?

Barátommal együtt élünk több mint féléve, már el is vagyok jegyezve. Érettségim van, most kisgyermeknevelőnek tanulok az egyetemen van még egy évem. Egyéni tanrenden gondolkoztam, akkor csak a vizsgákra kell bemennem. Hogyan mondjam el nekik?

Legjobb válasz: Saját életét élsz, nem 15 éves vagy, szerintem ne aggódj. Vagy gondolod hogy nem fognak neki örülni? Ti örültök neki? Azért még várhatsz a következõ uh-ig, és a képpel a kezdetben elmondhatod nekik.

Saját életét élsz, nem 15 éves vagy, szerintem ne aggódj. Vagy gondolod hogy nem fognak neki örülni? Ti örültök neki? Azért még várhatsz a következõ uh-ig, és a képpel a kezdetben elmondhatod nekik.
Szia! Elöször is gratulálok! Másodszor szerintem akkor mondd el a családodnak ha az orvos az ultrahangos vizsgálat alkalmával már egyértelmûen látja a petezsákot, mûködõ szivet, stb.Addig még nem kell beharangozni:) Tapasztalatból írom hidd el, én mindhárom gyerkõcömnél pl a 12 hétig vártam a beszámolómmal:) Valahogy babonából.Most 7 hetes kismama vagyok a negyedik babával de még nem tudja senki a családból, csak a férjem.Még a többi gyerkõcnek se mondtuk el. Vigyázz magadra szép napot!
Még annyit hogy én is 23 évesen lettem terhes, mi akkor már 8 éve együtt voltunk. Az én szüleim nagyon örültek neki.
Szerintem még ne mondd el, majd 2-3 hét múlva.
Mi a kilencedik héten mentünk a párommal orvoshoz.Kaptunk uh-képet, és mi már ezzel mentünk megmondani az örömhírt a nagyszülõknek! 34 éves vagyok..és hidd el én is aggódva mentem eléjük, hogy vajon mit fognak szólni! Persze örültek!!! Ne aggódj!A te szüleid is odalesznek a boldogságtól!
Szia! 11+3 hetes kismama vagyok, van egy évem a fõiskolán. Másfél éve lakok együtt a võlegényemmel, mikor megcsináltam a tesztet meg is mutattam anyának. Elõször nagyon féltett mi lesz velem, aztán persze rájött, hogy nem vagyok gyerek, és el tudom dönteni mit szeretnék. A fõsulin a tanárok nagyon pozitívan álltam hozzám, csak vizsgázni kell mennem. Nem aggódj, nem para! Én konkrétan nem mondtam semmit csak elé raktam a tesztet és azt mondtam: Miatta vagyok olyan aluszékony mostanában :)
Én 7 hetesen mondtam el, amikor már biztos volt. A félév végén lettem terhes, vizsgaidõszak volt hátra, meg a következõ félév+államvizsga. 7hónaposan államvizsgáztam.(Jeles lett!) :D Gratulálok és ne félj! Apukám is ezt kérdezte elöszõr, hogy mi lesz az egyetemmel, de mindenki örült, és nagyon várta a picit, aki most 1, 5 éves lesz és egy kis tünemény! :D

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)

Hogyan számolta ki az orvos, hogy az 5. hétben vagyok?

Egy hete voltam orvosnál és azt mondta, hogy az 5. hétben vagyok. De ez nekem nem áll ossze. Jan. 13 volt az utolso menses, és február 14.-én teszteltem pozitívat, akkor már egy hetet késett. És a kalkulátor is azt írja, hogy 7 hét, 6 nap. Akkor most, hogy is van ez? Most akkor hogyan számoljam ki, hogy mikor leszek a 12. hétben? Mert a család még nem tudja és csak utána akarjuk elmondani :)

Legjobb válasz: 5+6 hetes vagy elvileg a menszi alapján. A dokinak igaza van. Vegyél elõ egy naptárat vagy a telefonodat és számolj utána. Eszerint: január 13-án volt meg utoljára. A beágyazódás akár 2 hét is lehet, az január 27, tehát ezen a napon fogant meg a babád (nagyjából). Január 27-tõl ha számolod a heteket, akkor mára kijön az 5 hét 6 nap. Holnap pedig 6hetes leszel. Persze pár nap +- eltérés lehet. De tényleg csak pár nap, és nem hetek.

5+6 hetes vagy elvileg a menszi alapján. A dokinak igaza van. Vegyél elõ egy naptárat vagy a telefonodat és számolj utána. Eszerint: január 13-án volt meg utoljára. A beágyazódás akár 2 hét is lehet, az január 27, tehát ezen a napon fogant meg a babád (nagyjából). Január 27-tõl ha számolod a heteket, akkor mára kijön az 5 hét 6 nap. Holnap pedig 6hetes leszel. Persze pár nap +- eltérés lehet. De tényleg csak pár nap, és nem hetek.
UH alapján mondta? Akkor lehet, hogy késõbb fogant.
A kérdező hozzászólása: A leletemet nem láttam, mert magánál tartotta az orvos, azt mondta, hogy 4 hét múlva menjek vissza, ez 3 hét múlva lesz. Az embriót még nem is mérte meg, és szívdobogás sem volt még. Úgy mondta, hogy 4 hét múlva újra megvizsgál és megmér mindent, akkor már szívdobogás is lesz. Amint pozitívat teszteltem felhívtam és mondta, hogy menjek be megnéz, akkor még semmit nem látott. 2 hét múlva vissz kellett mennem - ez volt egy hete és akkor mondta, hogy az 5. hétben vagyok. Abban igazatok lehet, hogy lehet a fogantatástól számolja az embrió valós korát és azért mond 5 hete. No de nem is ez a lényeg :) És ahogy írtátok a család miatt meg 1-2 hét kulonbség nemszámít.
Tényleg érdekes, mert az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, fõleg így az elején, hiszen a fogantatás pontos dátumát általában nem tudjuk. És csak késõbb szokták módosítani a terhességi kort méretek alapján.
a leletedremit írt? mekkora az embrió? vagy még csak petezsákot látott? vagy volt már szívdobogás is? ezek alapján tudunk biztosat segíteni neked. ha 7 hetes lenne, akkor már ráírná, hogy élõ embrió. ezt a szívdobogásból látja biztosan. mi van a papírodon pontosan?
A doki a menstruáció elsõ napjától számol.De ha jan.13.-tól számolunk akkor is 6-7hetes voltál már 1 hete mikor a dokinál voltál.Én keresnék egy másik dokit a helyedben.
Ez úgy áll össze, hogy túl korán mentél dokihoz. Én is az általam számítottan 5. hét után mentem, bár én nem a teszt miatt. A doki mondta, hogy korai, de azért megnéz, mert már volt egy missed ab-om. Õ akkor azt mondta, hogy 4 hetes lehetek, csak egy üres petezsákot láttam. 2 hétig tiszta ideg voltam, hogy nehogy baj legyen. Akkor visszamentem és már látszódott az embrió és a pulzálás. Mostmár "összeértek" a dátumok, a doki szerint saccolt idõ megegyezik az általam kalkuláttal. Egyébként úgyis megtudod mikor leszel 12 hetes, mert akkor kell menni az elsõ genetikai uh-ra. :) Egyébként megnéztem neked, április 6. után. Ha meg a család miatt van, nem mindegy 1-2 hét? :)
Mensi alapján nem 5 hetes 6 napos, hanem 7 hét 6 napos. Fogantatás alapján lehetsz 5 hét 6 napos, hiszen általában 2 hét eltérés van a fogantatás és mensi között. A legtöbb doki így számol. Hacsaknem a tiéd, a valódi fogantatás miatt mondta, hogy 5 hetes vagy. Amúgy alapvetõen a 12. heti uh pontosítják a terhességi kort, amit viszont valóban mensi alapján számolnak ki, tehát jan.13-át veszik alapul.
Utolsó mensi szerint valóban 7 hét 6 napos vagy. De a babád foganhatott késõbb, és lehet hogy az uh-n mért adatok alapján, csak 6 hét körül vagy. A mensi szerint április 6-án leszel 12 hetes, és ekkor lesz elvileg egy nagyobb uh, ahol pontosítani szokták a terhességi heteket, ha eltérést látnak. Amúgy elõfordulhatnak egész terhesség alatt 1-2 hetes eltérések. Nekem is volt, a szülés várható idõpontját mégsem módosították, csak az utolsó mensibõl számoltak végig. Mikorra hívott vissza a doki? Babádnak milyenek az adatai amúgy? Ha leírod, akkor össze tudjuk hasonlítani, már ha akarod.
lehet hogy 2 héttel kisebb a baba.
A kérdező hozzászólása: Igen UH-n voltam.
8.vagyok A dokik mindig a menstruáció elsõ napjától számolják.Vagy tõled kérdezte hogy mikor fogant a baba?Meg mi az hogy a leletet nem adta oda?Én tuti keresnék egy másik orvost.

A 4. vagy az 5. héten 8 mm petezsák benne embrióval jónak mondható?

Elméletileg aug.20-án készült a kicsi,de szerintem 1 héttel kés?bb

Legjobb válasz: Nagyon egyszerûen ki tudod számolni: A petezsák kerek 4 hetesen 1-2mm. Innentõl 1mm-t nõ minden nap. Ez egyébként nálam is bejött. Tudom mikor volt a fogantatás, 4 hét 1 naposan 2mm-es volt a petezsákom, 5 hét 1 naposan 10mm. Te így egész pontosan 4 hét 6 napos, vagy kerek 5 hetes voltál az uh idején. Egyébként nekem az embrió csak 6 hetesen látszott, ekkor volt 5,5mm.

Nagyon egyszerûen ki tudod számolni: A petezsák kerek 4 hetesen 1-2mm. Innentõl 1mm-t nõ minden nap. Ez egyébként nálam is bejött. Tudom mikor volt a fogantatás, 4 hét 1 naposan 2mm-es volt a petezsákom, 5 hét 1 naposan 10mm. Te így egész pontosan 4 hét 6 napos, vagy kerek 5 hetes voltál az uh idején. Egyébként nekem az embrió csak 6 hetesen látszott, ekkor volt 5, 5mm.
Jónak mondható! Gratulálok!
nagyon jo, van, hogy ilyenkor meg nem is latszik semmi boldog babavarast
Nagyon jó! Nekem 6 hetesen csak a 17 mm-es petezsák látszódott.
A kérdező hozzászólása: én meg már aggódtam, mert elõtte héten egy kis pöttyöt látott a doki, amire azt monda hogy szerinte bevérzés. Rá egy hétre sokkal nagyobb lett a pötty 11-én kell újra mennem.Remélem addigra még nagyobb lesz

Teszt-terhesség? Szerdán vettem egy One step tesztet, és egyértelmű negatívat mutatott. Pedig az aktus 5 hete volt, tehát kb 4 hetes terhes lehetnék...lehetséges mégis?

Legjobb válasz: sziasztok! egyedülálló vagyok, de 5 héttel ezelõtt sajnos volt egy egyéjszakás kalandom. Óvszerrel védekeztünk, kicsit be voltam csípve de szerintem (99%) nem történt semmi baleset, és végig gumival volt bennem... (tudom hogyha így van akkor tuti nem vagyok terhes, de hát az ember mindig kombinál,nem?) Rá 1 héttel megjött a menstruációm, és közben beteg lettem (vmi baci), ezért nem teljesen a szokásos volt(2 napig erõs aztán 3 napig alig). A ciklusom változó, 21-28 nap között van de ált 25 nap. Most ez azt jelenti hogy kedden kellett volna megjönnie, de nem jött :( Múlt csüt óta megint beteg vagyok kicsit, épphogy hõemelkedés (37.0 körül, de szoktam mérni reggel is és felkeléskor csak 36.6 körül voltam), köhögés, stb. Hétfõ óta produkálom a PMS tüneteket (pattanások, stb), de még mindig nem jött meg. 25 nappal kedden kellett volna, most tartok a 29-nél. Bár elég stresszes hetem volt Szerdán vettem egy One step tesztet, és egyértelmû negatívat mutatott. Pedig az aktus 5 hete volt, tehát kb 4 hetes terhes lehetnék... Ezt már biztosan kimutatná,nem? (25 miU felett mutat ki) igaz nem reggel teszteltem hanem du., de hát ennyi idõ után már annyi hcg lenne bennemm, hogy mindegy, nem? meg a kimaradt menstruáció elsõ napjától lehet tesztelni... nekem volt már egy menstruációm az aktus óta. akkor nekem mikortól lehetett volna tesztelni az elõzõ vagy a mostani mensi? köszönöm!

A kérdező hozzászólása: sziasztok! egyedülálló vagyok, de 5 héttel ezelõtt sajnos volt egy egyéjszakás kalandom. Óvszerrel védekeztünk, kicsit be voltam csípve de szerintem (99%) nem történt semmi baleset, és végig gumival volt bennem... (tudom hogyha így van akkor tuti nem vagyok terhes, de hát az ember mindig kombinál, nem?) Rá 1 héttel megjött a menstruációm, és közben beteg lettem (vmi baci), ezért nem teljesen a szokásos volt(2 napig erõs aztán 3 napig alig). A ciklusom változó, 21-28 nap között van de ált 25 nap. Most ez azt jelenti hogy kedden kellett volna megjönnie, de nem jött :( Múlt csüt óta megint beteg vagyok kicsit, épphogy hõemelkedés (37.0 körül, de szoktam mérni reggel is és felkeléskor csak 36.6 körül voltam), köhögés, stb. Hétfõ óta produkálom a PMS tüneteket (pattanások, stb), de még mindig nem jött meg. 25 nappal kedden kellett volna, most tartok a 29-nél. Bár elég stresszes hetem volt Szerdán vettem egy One step tesztet, és egyértelmû negatívat mutatott. Pedig az aktus 5 hete volt, tehát kb 4 hetes terhes lehetnék... Ezt már biztosan kimutatná, nem? (25 miU felett mutat ki) igaz nem reggel teszteltem hanem du., de hát ennyi idõ után már annyi hcg lenne bennemm, hogy mindegy, nem? meg a kimaradt menstruáció elsõ napjától lehet tesztelni... nekem volt már egy menstruációm az aktus óta. akkor nekem mikortól lehetett volna tesztelni az elõzõ vagy a mostani mensi? köszönöm!
A vélt fogamzástól számított kb. két héten belül mutathat már valamit a teszt. Nálad ennek több mint kétszerese eltelt, nincs túl nagy valószínûsége, hogy terhes vagy.
Teljesen lehetetlennek tartanám, hogy terhes legyél.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! reálisan én se tartanám valószínûnek a dolgot, de ha valamin elkezdesz aggódni...

5. és 6. hét között (5+5 lehetek az ovu alapján) 8, 7 mm petezsák (ez van a leleten) és látszódó szikhólyag - ez normális?

Semmit nem mondott a dokim, kb. túlesett rajtam és kitessékelt. Fogalmam sincs mi van :(

Legjobb válasz: Nagyon korán mentél. A megállapított terhesség onnan kezdõdik, amikor már van szívhang (elvileg a 6. hét után), általában 7-8. hét környékén már mindenkinél észlelhetõ. Az orvos sem tud semmit mondani, mert ebbõl még bármi lehet. Ne parázz várj türelmesen és 2-3 hét múlva menj vissza a dokihoz.

Nagyon korán mentél. A megállapított terhesség onnan kezdõdik, amikor már van szívhang (elvileg a 6. hét után), általában 7-8. hét környékén már mindenkinél észlelhetõ. Az orvos sem tud semmit mondani, mert ebbõl még bármi lehet. Ne parázz várj türelmesen és 2-3 hét múlva menj vissza a dokihoz.
tényleg korán mentél ráérsz 7-8 hetesen
Teljesen jónak számít, fõleg hogy látszódik a szikhólyag is :) Én talán 5 hetes voltam mikor dokihoz mentem csak 4 mm-es petezsák volt, engem ez megnyugtatott az elõzményeimhez képest.
A kérdező hozzászólása: Nekem mennem kellett, mert az IR és a PCOS miatt fel kellett írnia utro-t. Csak az egyi hülye ismerõsöm meg azzal etetett, hogy a megtermékenyítés után a 22. napon már elkezd pulzálni a szíve. Ami amúgy igaz is. Azt mondta ha nincs szívhang akkor tuti nem jó semmi, mert tudjuk ugye h mikor volt ovu.. De most (így utólag, én hülye) utánaolvastam, tényleg akkor kezd el pulzálni, csak még annyira picike, hogy nem lehet magát az embriót sem látni, hát még a szívecskéjét! Két hét múlva megyek vissza... Amúgy az normális, hogy még azt se mondta h kb mikorra leszek kiírva?
Amíg nem lát szívhangot az orvos addig nem állapítja meg a terhességet ésaddig egyértelmûen a szülés várható idõpontját sem fogja megmondani. Nyugi! Hosszú a terhesség 40 hete mindig lehetne min idegeskedni, de nem érdemes mert azzal csak a babádnak ártasz. Boldog, gond mentes babavárást kívànok neked!
Én nekem is utro miatt kellett menni, és a korábbi vetélések miatt. Semmi gond nem volt, minden rendbe, senkire ne hallgass :)
Ez azt jelenti, hogy a terhességed 5. hetében vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de még mindig nem értem:S Azt mondták hogy a menzesztõl eltelik 2 hét a megtermékenyülésig.A magzat korát a menzesztõl számítják 5 hetesnek vagy a két héttel késõbbi megtermékenyüléstõl?
A menzesztõl számolnak mindent.
Elsõ vagyok! Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet, vagyis 5 hetes terhes vagy, de a "baba" még csak 3 hetes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!