Találatok a következő kifejezésre: 5-6 hetes ha elmegyek (2 db)

5-6 hetes terhesen ha elmegyek az orvoshoz mar latni fogja a terhessegem?

Legjobb válasz: Nekem 6 hét 5 naposan a szívdobogást is látta a monitoron és a babát is. Igaz, nagyon pici volt de ott volt és most is ott van :-) 23 hetes kismama

Nekem 6 hét 5 naposan a szívdobogást is látta a monitoron és a babát is. Igaz, nagyon pici volt de ott volt és most is ott van :-) 23 hetes kismama
a terhességet mindenképen látni fogja életjelet még nem biztos az 6-7 hetesen jelentkezik de ha éles a petezsák akkor minden ok és miért ne lenne gratula a babóhoz:)
Szia! Én is 5-6hetes voltam mikor megvizsgált az orvos.Elöszõr nem látta a gyereket és meg is vádolt, hogy biztos pozítív volt-e a tesztem.Nagy nehezen megtalálta és boldog voltam.Garantálom, hogy látni fogja az orvos.Ne izgulj ezmiatt.

Ha 5-6 hetesen elmegyek nőgyógyászhoz hogyan vizsgál meg? UH vagy tapintással?

Legjobb válasz: Szerintem elõször manuális vizsgálatot fog végezni.

Szerintem elõször manuális vizsgálatot fog végezni.
Ez szerintem várostól és dokitól függ. Veszprémi vagyok és mikor én elmentem dokihoz és mondtam az asszisztensnek hogy kimaradt egybõl UH-ra küldött. Dokival még beszélni se beszéltem. Uh-n elõször hasit csinált ahol megállapította a terhességet de mivel "vastag a hasam doki mondta" így csinált hüvelyit. Ott többet látott és mondta hogy 7+3napos vagyok. Holnap megyek 12hetire kíváncsi vagyok hogy mit mond :)
Nekem mindig hüvelyit csináltak. Manuálisan egyszer sem vizsgált meg. És egy sztk-ról beszélek most. Normális doki uh-val néz meg. Így még a terhességi kort is meg tudja állapítani viszonylag pontosan.
A szûk családnak nyugodtan mond el, a babonákkal sem kell foglalkozni.Mi is a 6 hetes uh után monduk el, mikor már van szívhang.Nekem 6 hét 3 naposan már tökéletes szívhang volt.
A kérdező hozzászólása: ennek a dokinak tudom hogy van a rendelõben és dicsérik is hogy nagyon jo amugy meg azért is vagyok rápörögve a témára mert azt tanácsolták hogy addig ne is mondjuk el a családnak barátoknak mig doki nem látja hogy minden rendben én meg alig tudom magamban tartani az örömömet :)
Ja és ne így állj hozzá!ne olvass rémtörténeteket meg ne bújd a netet éjjel nappal.Ha magándokihoz mész akkor nem biztos h lesz uh a rendelõjébe, az én dokimnak pl nincs és ezért mindig a kórházba hív be.
Most vagyok 9 hetes terhes, 6 hetesen mentem vizsgálatra és az orvos egybõl hüvelyit csinált mert azt mondta, hogy mindenképp látni akarja h nem méhen kívüli terhesség e.Szerintem normális helyeken így csinálják.
A kérdező hozzászólása: de pl ha nem néznek meg Uh-n és elmegyek magán dokihoz, ott meg fog nézni UH-val is nem?vagy ott sem?nem tudom de én nagyon félek nehogy méhen kivüli legyen
1. vagyok. Itt úgy szokás, hogy elõször megvizsgál kézzel, ír beutalót uh-ra, (ált. pár nap múlva lehet menni)ami mindig hasi. Így is megtalálta a babát és a szívhangot 6+3hetesen.
ismerõsömmel egy idõs terhesek vagyunk, neki a 12.hétig nem csináltak UH-t. én nem értettem ezt, de mint elmondta, ez ott bevett szokás. a védõnõ adott neki beutalót a 12.héten UH-ra. addig csak kézzel vizsgálta a doki. én sem értettem hogyan állapítja így meg a méhen kívüli terhességet, vagy hogy van e szívhangja a a babának mondjuk már 8 hetesen. gondolom ezt is tanítják az egyetemen, hogy tapintással hogyan mondható meg (gondolok itt arra, hogy ha a méh megnagyobbodott, akkor nincs méhen kívüli) én 6hét 4 naposan mentem elõször, legelsõnek kézzel vizsgált, aztán rögtön UH-val (hüvelyi).
A kérdező hozzászólása: köszi a váalaszokat lehet buta kérdés volt de elsõ babám igy nem tudom mi a menete a dolognak
de utána ultrahangra is küld rögtön, ennyi.hüvelyi Uh.
Késõbb nézik meg UH-val, mikor már van/lehet petezsák.Sok esetben ilyenkor még semmi nem látszik, hiába hüvelyi UH-val nézik meg az elején.
Doktoronként változo az én dokim csak hüvely Uh 12 hétig majd normál vizsgálat +Uh mindneképp kérj hüvely UH hogy a méhen kivûli terhességet kizárják
A kérdező hozzászólása: es UH-n meg sem nezi hogy nem e méhen kivüli vagy ilyesmi?
Én 26. hetes vagyok, mindig hasi uh-t csinált, egy jó doki és egy jó gép kell csak. Ki is akadtam volna, ha állandóan manuálisan vizsgál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!