Találatok a következő kifejezésre: 5-6 hetes ha (56 db)

5 + 6 hetesen baj, ha a nőgyógyász nem talált petezsákot?

A méhnyálkahártyám 21,3 mm-es, petezsák sejthet?, a lelet szerint.

Legjobb válasz: Háát! Nem lehet, hogy késõi peteérésed volt és így még nem vagy 5+6 hetes? Mert ha tényleg annyi idõs vagy, akkor már látnia kellene, a 6. héten elvileg már a kicsi szíve is dobog.

A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát már nem dolgozok november 1-je óta. Épp tegnap voltam 4D. Olyan édes a Drágám! :-) Szopta az ujját, nevetett, csücsörített! Nagyon jó képek sikerültek. Eddig minden rendben van vele, a méretei alapján majdnem 2 héttel idõsebb a koránál. Most vagyunk 28 hetesek. Na és hogy még mindig 4 kg-mal alatta vagyok annak a súlyomnak, amikor teherbe estem, mindenféle rosszullét, hányás, koplalás stb. nélkül, az külön öröm. :-) Boldog babvárást és babázást! :-)
Nem található kép, nem jó a link
A kérdező hozzászólása: Megvan, a google csodákra képes, képfeltöltés, majd ide a link! :-) Itt vannak a linkek a képekhez: http://kepfeltoltes.hu/120810/DSC_0188-1_www.kepfeltoltes.hu.. http://kepfeltoltes.hu/120810/DSC_0190-1_www.kepfeltoltes.hu.. http://kepfeltoltes.hu/120810/DSC_0191-1_www.kepfeltoltes.hu..
A kérdező hozzászólása: Persze, nagyon szívesen, csak tudnám, azt hogy kell! :-)
Majd fel is töltheted hogy meglessük a fotóját.:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, hát majd látom, hogy érzem magam, még szeretnék dolgozni. Megvolt a vizsgálat, minden rendben a babával, igaz elküldtek sétálni, mert a Drágám elaludt, és nem látta az orvos, amit szeretett volna. Utána azért nagy nehezen megmutatta magát! :-) Egy élmény volt, több, mint fél óráig láthattam, mindene látszott, még az újjacskái is. Nagyon jó érzés. Képet is készítettem róla! :-) Már alig várom, hogy a kezemben tarthassam, de hát addig még nagyon sok idõ van. Holnap megyek az elsõ vérvételemre. Nagyon utálom! :-(
hát ha nem tudsz felállni rendszeresen sétálgatni, akkor nem olyan jó ennyit ülni egy helyben, de ezt majd magad is érezni fogod. amig jól esik és nincs semmi tüneted ez miatt sztem nyugodtan maradhatsz! hónapokkal elõbb nem fognak beírni semmit, legalábbis nálunk nem teszik, mindig csak a következõ lépést. 30hkm
Nekem csak úgy mond vagy ír be idõpontot hogy vagy 3 héttel elõtte megmondja hogy menjek vissza, vagy ad beutalot és mondja hogy 3 hát mulva menjek el oda stb. Szóval annyira elõre nem lehet mindent tervezni, de persze sztem meg lehet a védõnõvel is dumálni hogy Te mikor nem fogsz ráérni. Én kiíratnám magam táppénzre, mert 12 órát ülni egyfolytában nem jó terhesként.Szerintem, pihenj otthon, ne pedig ott ücsörögj, jobb lesz mindkettõtöknek, fõleg ha nagyobb lesz majd a hátad is fájni fog, lehet a hasad is húzódni fog a növekedéstõl stb. Nekem annyira lassan telik az idõ hogy megõrülök.A 24.hetet kezdtük, de úgy érzem sosem jön el a szülés pillanata.:(
A kérdező hozzászólása: Hidd el, október pillanatok alatt itt lesz!:-) Nálam tegnap volt egy kis idegeskedés, ugye tegnap elõtt voltam orvosnál, akkor vizsgáltak elõször kézzel is. Tegnap pedig észre vettem egy kevés rózsaszínes, barnás folyást. Ugye megijedtem, és egybõl elmentem orvoshoz, ahol kiderült, hogy minden rendben van a babával és valószínû a vizsgálattól volt, tehát hüvelyi eredetû lehetett. Azért írt fel, Duphastont, a biztonság kedvéért. De ma már semmilyen folyás nem volt, remélem tényleg minden rendben lesz. A kis pocaklakóm már 31 mm-es.:-)
Nagyon örülök nektek, sajnos ez a 2 hét rettentõ lassan fog telni, vagyis te úgy fogod érezni. De rendben lesz minden. Drukkolok neked. Mi ma vagyunk 26 hetesek, és szinte áll az idõ úgy érzem, hogy soha nem lesz már október.
A kérdező hozzászólása: Remélem, most már jó? Az volt a baj, hogy mikor feltöltöttem a képfeltöltés.hu-ra, utána a linkeket nem ide, hanem egy másik kérdéshez illesztettem be, és több helyre nem engedi, csak egyre. Bocsika!:-)
Szia! Sok sikert és még írjál. Amúgy igaz, a fiú anyás, a lány meg apjához kötõdik jobban. Egyébként mikor én szültem az elsõt a születésig azt mondták fiú, aztán csak lány lett. Ami a munkát illeti szerintem rég ott kellett volna hagynod. Nem tesz jót. Jó babavárást! (35 hetes terhes)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tanácsokat, 25.-én megyek dokihoz, akkor megemlítem ezt neki, kíváncsi vagyok mit mond, de nem hiszem, hogy sokáig fogok még dolgozni. Gratula Nektek is, vigyázzatok magatokra és a kis pocaklakóra is, nagyon! :-)
Menj táppénzre!Ez csak rosszabb lesz, pihenned kell.34 hetes vagyok, 2 óránál tovább nem bírok ülni.:) Gratulálok a tököshöz!:) Nekem lányom lesz:) Pihizz sokat!
Szia! Szerintem elsõ a Baba és a Te pihenésed, jólléted. Hacsak nem ezen múlik majd a megélhetésetek, én a helyedben elmennék táppénzre. Én a 100ezres fizumról mentem el tp-re, harmadik babát várom - ezt csak azért mondom, hogy szerintem gondold át. Ülni azért sem jó sokáig, mert nagyon el tud nyomódni ott az ideg, zsibbadás alakulhat ki, az meg nem éppen tesz jót a keringésnek. Gratulálok a kisfiúhoz, jó egészséget Nektek! 23 hetes km (szintén fiús :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Régen írtam már. Minden rendben van velünk, kisfiút várok, már 23 hetes terhes vagyok. Páran írtátok, hogy nem túl jó a napi 12 órás ülõmunka, hát ezt 1-2 hete kezdtem érezni, szörnyen fáj a hátam már dél körül, pedig próbálok egyenesen ülni, és felállni, amikor csak lehet. Estére ez olyan rossz lesz, hogy nagy levegõt nem is szeretek venni, mert akkor még jobban fáj a hátam, gondolom akkor jobban nyúlnak a szalagok, izmok. Néha elõfordul haskeményedés is, de ezt leszámítva jól vagyok. Nem szeretnék táppénzre menni, mert ha dolgozok, a GYED-em is több lesz, de ez így nem túl jó. Ebben a hónapban pl.: 200 órát fogok dolgozni. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Elhiszem, biztos, hogy nagyon fogom szeretni, de annyira lányra készültem. Valahogy bennem kiskorom óta az a kép élt, hogy van egy kislányom, akivel együtt megyünk vásárolni, megtanítom csinosan öltözködni, nagyobb korában sminkelni stb. De a fiúk állítólag anyásabbak, mint a lányok. Majd látjuk mi lesz, a lényeg, hogy egészséges legyen. :-)
Hát nekem 16 hetese tutira mondták, hogy fiú és azóta is az. Majd meglátod milyen jó fiús anyának lenni. Már van egy 2 és fél évesem és egy 31 hetes pocaklakó fiúcskám. De 100 lányért nem cserélném õket.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy néz ki, hogy kisfiú. Én azért remélem, elnézte az orvos, mert kislányt szeretnék. De a legfontosabb, hogy egészséges legyen. Volt valakinél olyan, hogy kb. 15 hetesen fiuunak vagy lánynak mondták, késõbb pedig kiderült, hogy elnézték? Várom a válaszotokat.
A kérdező hozzászólása: Na? Sasszemek, profi fonográfusok, jósok? Tudom, hogy nem látszik még, de szerintetek, Ricsinek, vagy Csengének szólítsam?:-) Várom a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Megint voltam orvosnál, és eddig minden rendben, a mérete alapján 10 hetes. :-) Már csak 2 hetet kell kibírnom, és talán kicsit megnyugszok. Majd írok még! Boldog babavárást és ( a szerencsésebbeknek, mivel már túl vannak a nehezén ) babázást kívánok. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, Mindenkinek! Majd jelentkezek. :-)
Jihááááá, gratulálok , szorítok neked.
Szia, nekem is 5 hetes várandósságot állapított meg, petezsák van, meg szikhólyag, de babót nem láttuk, tüneteim sincsenek. Síkideg vagyok, mert a fiaimmal ilyenkor már szívhang is volt. Bocs, hogy nem nyugtattalak meg, én is parázok. Írj majd, mi újság!
A kérdező hozzászólása: Most is hüvelyin voltam, hát remélem legközelebb már látszódni fog a baba és hallani fogom a szívmûködést is.
5 hetes terhesen azt mondták nem vagyok terhes. 2 hét múlva visszamentem, mert még mindig nem jött meg és csak pozitív tesztet produkálok. Hüvelyi ultrahangot végeztek és kiderült ott a babó. 3890gr baba lett a vége!!! Legközelebb mész és a hasi ultrahang em mutat semmit, akkor kérd a hüvelyit.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a Gravidát és a folsavat azóta szedem, mióta pozitív lett a tesztem. Gratula minden kismamának. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én az utolsó menzesz 1. napjától számoltam, de lehet késõbb volt peteérés, hisz a fogamzásgátlót is csak március 9. óta nem szedem.Az megkavarja a dolgokat.Majd írok mi lett.
A méhnyálkahártya jó! Nekem is 19 mm volt amikor elõször mentem 6 hét körül! Rá egy hétre petezsák! rá egy hétre pulzálás! Nyugodj meg! Legközelebb én nem is megyek ilyen korán csak az ideg ment bennem:D 21 hkm
Mi 5+4 en már szívpulzálást is láttunk. De elõzõ terhességemnél mensi kimaradás utáni napon mentem akkor csak megvastagodott nyálkahártya volt. Mire legközelebb mész ott lesz.
akkor sztem még nem vagy 5+6 hetes!nekem már a 6+1-n szívhang volt!várj még sztem késõbb fogant a baba.
Nem. Nekem sem látta (6+4 hetesen !) és már a 19. hétben vagyunk. Ne aggódj, szedj terhesvitamint, pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Ne aggódj, minden rendben lesz Nálad, remélem nálam is. Mindenképp írok majd, hogy mi lett.:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát a hétfõt nem tudtam kivárni, ma voltam, és egybõl megtalálta a petezsákot. A leleten ez szerepel: Az uterusban ép szélû petezsák 12, 5 mm, embryo látható Szívmûködés nem detektálható. Mikor mondtam neki, hogy ha minden igaz 6+7 hetes terhes lehetek, azt mondta, hogy ez még fiatalabb terhesség. Valószínû, hogy késõbb volt peteérésem. 2 hét múlva kell vissza mennem. Remélem akkor is minden rendben lesz. Köszönöm az eddigi biztatást, majd jelentkezek még, hogy mi volt.
A kérdező hozzászólása: Életem egyik legcsodálatosabb pillanata volt, mikor elõször megláttam a kis pocaklakómat. Igaz, nagyon picike még, de látszott, ahogy dobog a szívecskéje. Augusztus 8-ra kaptam idõpontot a tarkóredõ szûrésre, de 18-án megyek még kontrollra. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen. :-)
Szuper!!gratulálok nagyon!:) ) 25hkm
A kérdező hozzászólása: Hát biztos rengeteget fogok még idegeskedni, de most egyelõre csak a 12 héten szeretnék túl lenni. Gratula Nektek.:-)
Ó ez nagyon jó hír. Az elsõ 12 hét valóban lassan telik de utána szinte repül az idõ. Még most voltam szinte a 12 hetes Uh-on és már 24 hetes vagyok. Ja és még idegeskedni utána is fogsz lehet még jobban, hogy már nem éreztem mozogni egy fél napja stb., stb., Vagyis én így vagyok vele.
jajj de jó, olyan jó hallani a szívverését.:) Megnyugtató.:) Igen fogsz idegeskedni, még az Afp eredményen is meg a többin is.:) Én is ezt csináltam.Az elsõ 12 hét pokoli lassan telik el, utána picivel gyorsabban majd:) De csak picivel. 19 hetes vagyok, ugy érzem sose fogok eljutni a 3.trim-be. XD :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tegnap voltam orvosnál és képzeljétek, már hallottam a babám szívverését. Nagyon jó érzés volt. :-) 12, 5 mm a CRL, az orvos szerint 7 + 3 hetes vagyok, menzesz szerint 8 + 4 hetes, tehát csak 1 hét differencia van, gondolom késõbb volt peteérésem. Most már mennem kell Nucha-szûrésre ( tarkóredõ szûrés ). Eddig minden rendben, csak az a 12 hét telne már el! :-) Utána is biztos fogok idegeskedni, de talán nem annyira, mint eddig. Amúgy mondhatni semmi bajom. Csak a melleim fájnak, de azok iszonyatosan, és fáradt vagyok. Remélem Nálatok is minden rendben?! Majd írok még, addig is boldog babavárást! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de egyelõre legyen rendben minden a következõ vizsgálaton, majd legyek túl az elsõ 12. héten.Utána talán, de csak talán megnyugszok kicsit. Boldog babavárást Nektek, majd írok még.
Gratulálok!!!!!!
Na ez jó hír. Mikor legközelebb mész már biztos, hogy lesz szívhang is. Gratulálok.
Háát! Nem lehet, hogy késõi peteérésed volt és így még nem vagy 5+6 hetes? Mert ha tényleg annyi idõs vagy, akkor már látnia kellene, a 6. héten elvileg már a kicsi szíve is dobog.

Ha ultrahangon üres petezsákot látnak, az napokkal később még mutathat valamit? Kb.5-6 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én is 5-6 hetes voltam amikor elõször mentem dokihoz és csak egy 13x10 mm-es petezsák volt. 2 hét múlva már szívhang is volt. Doki mit mondott?

utolsó vagyok, " 28 heteske" nem én pontoztalak le, neked is tökéletesen igazad van. Kezdem elhinni azt a mendemondát, hogy valaki tényleg azért "jár" ide, hogy lepontozza a többieket......
Szia! Én is 5-6 hetes voltam amikor elõször mentem dokihoz és csak egy 13x10 mm-es petezsák volt. 2 hét múlva már szívhang is volt. Doki mit mondott?
Mivel bizonytalan a teherbe esés pontos idõpontja, ezért igenis lehetséges, hogy még nem látszik az embriótelep. Az sem mindegy, hogy a doki milyen UH-t használ. Elsõnek üzenném: nekem betöltött 7 (!) hétnél nem látta a doki az embriót, csak a petezsákot, pedig pontosan tudtam azt is, hogy a 14-ik ciklusnapon lettem terhes! Másnap a kórházi UH-n már le is tudta mérni ( 8 mm ) volt, és megmutatta a szívcsõ pulzálását. Úgyhogy ha lehet, ne riogasd feleslegesen a kérdezõt. Még bõven van remény!
Még csak annyit, hogy ha kiderül, mi a helyzet, szerintem mindannyian szívesen olvasnánk az eredményt. Ha gondolod, azért írj majd egy kommentet.
Nyugodj meg én az 5. héten voltam petezsák volt 2 hét múlva rendelt vissza s már dobogott a kicsi szíve.És most is itt dobog bennem sõt már mozog is a picurom.Ne aggódj és a hülyékkel meg ne foglalkozz!!!19 heteske
iGAZ! ÓÓÓÓÓ nem volt bekapcsolva nálam, hogy a nem hasznos válaszokat lássam. Sajnálom! Így már érthetõ, hogy neki ugrodtál!!! Ezzen én is felháborodok!Az aki ezt állította az nagyon buta és rosszakaró illetõ. Bocs mégegyszer!!! :)
Szerintem te nem láttad a tényleges elsõ választ, mert kikerült a hasznosok közül. Azt olvasd el, és lehet, te is felháborodsz.
Szia! Kérdezõnek üzenem: 4-5-6 hetesen lehet még üres a petezsák! Lehet ott volt, de nem látszott mert még pici és az uh. is régi. ettõl függetlenül te reménykedj, hogy ott van! :) Az elõzõ 2 válaszólóknak üzenem: Mindenkinek más a terhesége, máskor látszódik a petezsák, máskor láttni benne az embriót, más a méret! Ráadásúl ezzek függetlenek azoktól a dátumoktól amiket ti biztosra tudtok! Ezért nem kell a másiknak neki ugrani! Itt mindenki a saját kis véleményét írja le! Boldog babavárást! 28 heteske
Sajnálom, de már nem. Nagyon kicsi a valószínûsége. Talán a legközelebbi sikeres lesz. Még egyszer sajnálom.
Mindegy, nem izgat hogy lepontoznak, nekem nem fáf. :) Vannak olyanok akik tényleg csak azért járnak ide... Amúgy a terhesség mindenkinek más, egyedi. :)
Szia! 5-6 hetesen még simán lehet üres a "babaszoba". 2 hét múlva gondolom visszahívtak és akkor hidd el, látni fogod a kis lakót is! Bár ritkán, de sajnos van olyan, hogy üres marad a petezsák, mint pl. nálam. Nekem sajnos 9 hetesen kellett befejezni a terhességet. De ez szerencsére ritka, úgyhogy te ne is gondolj ilyenekre! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Lombikos vagyok, napra tudom mi a helyzet, köszi a válaszokat. És csak gyõzködöm magam, hogy sikerüni fog.
A kérdező hozzászólása: MIndenkinek köszönöm a válaszokat, és majd fogok írni.

5-6 hetes terhesen ha elmegyek az orvoshoz mar latni fogja a terhessegem?

Legjobb válasz: Nekem 6 hét 5 naposan a szívdobogást is látta a monitoron és a babát is. Igaz, nagyon pici volt de ott volt és most is ott van :-) 23 hetes kismama

Nekem 6 hét 5 naposan a szívdobogást is látta a monitoron és a babát is. Igaz, nagyon pici volt de ott volt és most is ott van :-) 23 hetes kismama
a terhességet mindenképen látni fogja életjelet még nem biztos az 6-7 hetesen jelentkezik de ha éles a petezsák akkor minden ok és miért ne lenne gratula a babóhoz:)
Szia! Én is 5-6hetes voltam mikor megvizsgált az orvos.Elöszõr nem látta a gyereket és meg is vádolt, hogy biztos pozítív volt-e a tesztem.Nagy nehezen megtalálta és boldog voltam.Garantálom, hogy látni fogja az orvos.Ne izgulj ezmiatt.

5-6 hetesen mennyire "normális" a rózsaszínes barnázgatás? Doki szerint csak akkor menjek, ha vérzek. Azért aggaszt a dolog. Volt vkinek ilyen?

Legjobb válasz: nekem 5.hetesen volt három napig nagyon minimális barnázgatásom, Utrogestant kaptam rá

nekem 5.hetesen volt három napig nagyon minimális barnázgatásom, Utrogestant kaptam rá
Nem mindegy hogy rózsaszín vagy barna. Nekema dokim azt mondta miután megnézte hogy a barnázás az érzékeny méhszájtól van és nem bentröl jön hogy ha piros vagy rózsaszín akkor menejek. szerintem nézesd meg magadat mert nem mindegy mitöl vérzel. ha a placenta vagy a méhben van bevérzés az rossz.
Nekem is volt 6 hetesen barnázás, 2 nap múlva el is ment a baba.:( Szerintem menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: utrogestant én is kaptam még az elején, 2X1-et kell szednem. Voltam vele dokinál, megnézte, de azt mondta, hogy most nem lát semmit, ha hétvégén vérzek, irány a kórház. Szerdán kell megint orvoshoz mennem.
Ultrot 3x2 szokás, szerintem beszélj dokival. Pláne ha van barna.

5-6 hetes terhességnél árthat a magzatnak, ha bekapok egy hányós-hasmenéses vírust?

4,5 éves kisfiam ma reggel hányt, orvos mondta, hogy most ilyen vírus van.

Legjobb válasz: Nem, ha csak nem leszel annyira beteg, hogy kiszáradjál. èn 10 hetesen kaptam el, hánytam és ment a hasam, minden kijött belölem, de eröltettem a viz ivást, pedig az is jött ki belölem, de egyszer csak bennem maradt. Akkor szedtem vitamint is egy kicsit.

Nem, ha csak nem leszel annyira beteg, hogy kiszáradjál. èn 10 hetesen kaptam el, hánytam és ment a hasam, minden kijött belölem, de eröltettem a viz ivást, pedig az is jött ki belölem, de egyszer csak bennem maradt. Akkor szedtem vitamint is egy kicsit.
Nem árthat, csak igyál eleget, a lázra figyelj, mert az jelenthet veszélyt.
A kérdező hozzászólása: Vitamint szedek. Terhesvitamint és C vitamint is.
Nem! Én is így jártam az elsõ harmadban, elkapták a gyerekeim, és mivel õket ápoltam és takarítottam utánuk, én sem úsztam meg. Nagyon szenvedtem, de a doki is megnyugtatott, hogy ez nem árt a babának.

Mikor adtatok borostyán nyakláncot gyermeketek nyakába először? Ha 5-6 hetesen már a nyakába van az baj?

Köszönöm szépen

Legjobb válasz: 3 hetes korától rajta van,természetesen a legrövidebb,babáknak való méret.Most 1éves és soha nem piszkálta,észre sem vette,hogy ott van,nem szorította,nem nyomta a nyakát.Szemenként csomózott,mûanyag csatja van,ami menetes és össze kell tekerni.

Azt nem tudtam hogy másra is való. Akkor már megtennéd hogy felvilágosítasz még mire jó egy ilyen lánc? Nem kötözködésbõl írom, csak kíváncsi vagyok.
Én soha nem adtam rá a fiamra, és soha nem volt gond a fogzással :D
Te is ezt szoktad felvenni, amikor fáj valamid? Érdekes, hogy milyen sokrétû a hatása, mégsem láttam még felnõtt ember nyakában, de nagyobb gyerekében, csak akkora babáéban, aki még nem tudja levenni, nem tudja elmondani, hogy le akarja venni.
A kérdező hozzászólása: Mérlegeltem... Köszönöm szépen a megoszló véleményeket
Képzeéld én hordom!Vankét gyerekem õkis hordják, pedig a nagymár rég mondhatná, hogy anya vedd le mert nyom, fáj, rossz.... Ennek ellenére imádja! Már választam azelsõ oldalonis
3 hetes korától rajta van, természetesen a legrövidebb, babáknak való méret.Most 1éves és soha nem piszkálta, észre sem vette, hogy ott van, nem szorította, nem nyomta a nyakát.Szemenként csomózott, mûanyag csatja van, ami menetes és össze kell tekerni.
Errõl is el lehetne vitázni sokáig, mert van aki szerint jó, van aki szerint nem. Én nem vettem a lányomnak, nem is fogok soha, és mindenkit megkértem, hogy ne is vegyenek neki. Én parázok tõle, hogy baja eshet tõle, így kivédem amit csak tudok. Ja, és minden nyûg nélkül jött ki neki eddig 4 foga, most jön egyszerre megint 4, és semmi baja. Babája válogatja, van akit megvisel, van akit nem. Én a biztosra megyek. De mindenki maga dönti el, hogy mit tesz a gyermeke nyakába.
Szia! Azelsõ csemetémnek 3 hósan bújt ki azelsõ foga, aznap mentem venni neki mert elég nagykáoszvolt!A Amásodik még pocaklakókéntmegkapta a sajátját, és 5 naposan csak a lábára mertem tenni!5 hetesvoltmikor a nyakába áttettem! A nagyom decembertben lesz 3 éves mainapig rajta van, és mégÉL!csakminden foga kijön gyógyszerek és sírás nélkül!(azelsõt kivéve)
Megéri a kockázatot? Mérlegelj már...
Soha! Nagyon baleset veszélyes...
A kérdező hozzászólása: Lehet felesleges, de hozzászokik, hogy van valami a nyakába! Nem én pontoztalak le, hisz a véleményem nem a pontokban fejezem ki, hanem leírom a gondolataim! Ártani nem árt neki, szereti, nem zavarja, nem piszkálja! A helye nem látszik meg a bõrén, és nagyon könnyû is!
Ezek után tényleg nem érzem jogosnak a 0%-t, amit kaptam. Amiket írtál hogy mire jó..nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ, immunrendszert erõsítõ. Egy 5/6 hetes babának még nincs immunrendszere, tehát nincs mit erõsíteni. Elvileg nincs gyulladás, mivel ilyen korban még tényleg nagyon ritka a fogzás. Nem hiszem hogy fájdalmai lennének, hacsak nem hascsikarás, de arra szerintem a tea, vagy a szoptató anyuka diétájának megváltoztatása jobb. Nyugtatásra pedig az anya vagy az apa karjánál nincs jobb. Még mindig azt mondom hogy ha használod is, 5-6 hetesen még tök fölösleges.
A kérdező hozzászólása: A borostyán megkövesedett fenyõgyanta, borostyánsavat tartalmaz. A bõrrel érintkezve a testhõ hatására illóolajok válnak ki belõle, melyek a véráramba felszívódva jótékony hatást fejtenek ki az egészségre. Nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ, immunrendszert erõsítõ hatását évszázadok óta ismerik és használják.
A kérdező hozzászólása: Igen van felnõtt méretben is! De attól, mert te nem hiszel benne, attól még létezik! Meggyõzni úgy sem tudunk róla, hogy igenis hatásos! De még jó, hogy nem vagyunk egyformák
A kérdező hozzászólása: Nagyon Szépen Köszönöm! Ez is babalánc, de nem piszkálja, nem zavarja! :)
3 gyerekem van- mindháromnak 2hós kora óta van a nyakán a nyaklánc. a nagy közel 5éves, a középsõ 2.5 és a kicsi 8hónapos, mind a három a mai napig hordja(a nagy már több, mint 4.5éve!!!- nem hajlandó megválni tõle) - és még mind a három életben van!!! sose tépkedték, szaggatták, a nyakláncok ugyanolyan állapotban vannak, mint mikor rájuk adtam legelõször.(babaláncok természtesen) :) Nálunk bevált!
Én 3 hónapos korában tettem rá a fiamra, soha nem volt gond vele, nem piszkálta, nem szakadt el, elég erõs, nem tudom elképzelni, hogy egy pár hónapos baba el tudná szakítani. Már másfél éves, minden fogát megúsztuk sírás nélkül, lehet nem ettõl, de ezt utólag úgysem fogom megtudni. :) Csak akkor kell jobban odafigyelni, mikor együtt játszik több gyerkõc, mert szeretik egymás nyakláncát tanulmányozni. :)
A kérdező hozzászólása: Azért, mert nem egyezik a véleményünk nem kell undoknak lenni! További kellemes estét neked
Akkor hajrá, add rá rögtön!
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem csak fogzásra jó!
A kérdező hozzászólása: Ez is szemenként csomózott, menetes kapoccsal, kerek szemekkel, és a legrövidebb!
Elvileg fogzásra van. Elég ritka ha egy gyerek 5-6 hetesen már fogzik. Szerintem még bõven ráérsz, bár én személy szerint nem használnám egyáltalán, de ezt úgyis te döntöd el.
én a 3 gyerekes vagyok, akiknek van lánca, és képzeljétek, nekem is van, természetesen felnõttméretben, és nagyon szeretem. Tesóm és a fia (5, 5éves, 2hós korától nyakában van) is hordja, és más felnõttön is láttam már. :)

Mit tegyek ha 5-6 hetes terhesen pokolian fáj a bal petefészkem? Ciszta esetleg? A méhen kívüli terhességet hogy lehet a lehető leghamarabb kiszűrni?

Ha esetleg ciszta lenne, akkor az mekkora nehézséget okozhat egy baba kihordásánál?

Legjobb válasz: nekem is nagyon fájt sokáig, tAlán 2 hete múlt el hogy nekem is fájt de iszonyúan a bal petefészkem, de semmi gond nem volt, megnézték uh-on is mikor vizsgálták a babát, és hipp-hopp el is múlt.. nem tudsz vele mit csinálni,ne gondolj egybõl rosszra, nekem pont bal oldalt van a baba egyfolytában azért volt érzékeny annyira a petefékszkem, most hogy arréb uszikált már nem fáj, 13 hetes vagyok.

nekem is nagyon fájt sokáig, tAlán 2 hete múlt el hogy nekem is fájt de iszonyúan a bal petefészkem, de semmi gond nem volt, megnézték uh-on is mikor vizsgálták a babát, és hipp-hopp el is múlt.. nem tudsz vele mit csinálni, ne gondolj egybõl rosszra, nekem pont bal oldalt van a baba egyfolytában azért volt érzékeny annyira a petefékszkem, most hogy arréb uszikált már nem fáj, 13 hetes vagyok.
Utolsó kérdésedre: ultrahang! ez pedig jó az elõzõ kérdéseidre is! mindenképp felhívnám a dokimat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hétfõn kell mennem a dokihoz, de kicsit aggódom mert elég mogorva egy hapsi, csak egyelõre nincs pénzünk fogadott dokira.
Nekem is folyamatosan fájt, kb. a 16. hétig, azóta meg mintha elvágták volna. Minden rendben volt/van ettõl függetlenül. Én nem gondolom, hogy minden ilyesmivel ultrahangra kellene rohangálni, tekintve, hogy az állapotosság igen érdekes tüneteket produkál néha. Persze, ha úgyis mész, említsd meg a dokinak, de szerintem ez egy tipikus tünet. 29 hkm

6 hetes kislány borzasztóan szeles bél mozgással van ami nagyon nagy fájdalmakat okoz neki, a nap 24 órájából 5-6 órát ha tud pihenni, hogyan lehetne enyhíteni a fájdalmait?

Legjobb válasz: Szélcsõvel. Patikában kapható, vékonyabb felét bekrémezni anélkül, hogy eldugítanád, majd a popsijába dugni és mozgatni, húzogatni amíg szuszog.

Szélcsõvel. Patikában kapható, vékonyabb felét bekrémezni anélkül, hogy eldugítanád, majd a popsijába dugni és mozgatni, húzogatni amíg szuszog.
elõször is nem büfizik eleget. büfiztesd minden etetés után fél órát! szélcsõ, pocak masszázs, infacol vagy angolvíz, cseresznyemag párna, édeskömény tea, ha szoptatod figyeld mit eszel, puffasztó ételeket kerüld. igyál te is sok édeskömény teát!
Gripe water? Infacol? A nagyobbiknál nálunk az angolvíz (Gripe water) segített, igaz nem ennyire volt "szeles".
Az édeskömény tea nem csak hajtja a szelet, de fokozza a gázképzõdést.Nekünk az infakol vált be igaz nem egy olcsó mulatság, de a babu nem szenvedett.
nálunk espumizan, de kellett hozzá pocak masszázs, azóta minden rendben, bánom hogy csak késõn néztem utána a pocakmasszaázsnak. Napocska, hold, és az újaddal sétálj végig a pocakján élvezi, és édesen pukizgat tõle, sõt ha nem tud kakilni, a holdacskával mindíg seikerül.(köldöke felett 9 órától kezdev 5 óráig egy újjal szoktam neki holdat rajzolni. NAGYON HATÁSOS!!!!! próbáld ki remélem neked is segít

21 hetes vagyok. 5-6 hetes terhesen csináltak toxoplazma vizsgálatot ami negativ lett azóta csak sima vérvételen volam ott minden rendben volt. Mennyi az esélye hogy terhesség alatt elkapom ha jobban vigyázok még az eddigiéknél is?

Legjobb válasz: Én az állatorvosomat kérdeztem,azt mondta, még életébe nem szûrt toxos macskát, pedig egy párat megvizsgált. Ez igen megnyugtatott... Azt mondta, igen túllihegik ezt a kérdést.. Én sem érintkezem a macskával, néha megsimizem, de mindjárt kezet mosok utána, attól még semmi baj nem lesz. Ne félj

Én az állatorvosomat kérdeztem, azt mondta, még életébe nem szûrt toxos macskát, pedig egy párat megvizsgált. Ez igen megnyugtatott... Azt mondta, igen túllihegik ezt a kérdést.. Én sem érintkezem a macskával, néha megsimizem, de mindjárt kezet mosok utána, attól még semmi baj nem lesz. Ne félj
Szia!Nekem is úgy kellett kihisztiznem a második szûrést, mert nekünk van macskánk de negatív lett az elsõ.Szerintem ne hagyd magad.Megnyugszol ha megcsinálák és még mindig negatív.20 hetes kismama
Kevés macska vírushordozó, és ha betartod a higiéniás szabályokat, nincs mitõl félned. Ne pucolj macskaalmot, ne dolgozz földdel és moss kezet a cica után. Ennyi. Jó babavárást!
Nem tudom, h honnét szedték a többiek ezt a macskás sztorit.. vagy nekem kerülte el valami a kérdésedben a figyelmemet?Amúgy szerintem semmivel sem több az elkapás esélye, mint baba nélkül.Figyelj oda, és így csökentheted a kockázatot, de nem élhetsz egy búra alatt!Semmi sem biztosít az ellen, h nem kapod el, és az sem biztos, h elkapod...
Én azt olvastam, hogy olyan mint a bárányhimlõ, egyszer elkapod utána már védett vagy! Szerintem akinek régóta van macskája, már rég túlesett rajta.

Gond, ha 5-6 hetesen nagyon lapos a petezsák?

5-6 hetes kismama vagyok. Tegnap voltam orvosnál, csinált hasi és hüvelyi ultrahangot. Azt mondta, hogy nagyon lapos a petezsák, mert még nagyon pici a magzat, menjek vissza 1 hét mulva!ugye nem lehetbaja?Nagyon remélem nem vesztem el a picit!Nagyon vigyázok magamra!!Irjatok légyszi!!

Legjobb válasz: Általában az orvosok nem nagyon mondanak semmit kb 6-7.hétig mivel addig nem is sokat látnak a babából .A baba szive 6hetes kora körül kezd el dobogni és látni is innentöl lehet ugyhogy nyugalom.26hetes kismama.

Általában az orvosok nem nagyon mondanak semmit kb 6-7.hétig mivel addig nem is sokat látnak a babából .A baba szive 6hetes kora körül kezd el dobogni és látni is innentöl lehet ugyhogy nyugalom.26hetes kismama.
Ez teljesen normális, nem kell aggódnod és fõleg ne idegeskedj, mert az senkinek se jó.:) Nem azért rendelt vissza, mert gond lenne, hanem mert az idõ teltével még jobban fog látszani mi van a pocakodban. Egyébként a terhes kiskönyveket sem nagyon adják ki 7-8 hetes kor elõtt..
Szia! Tudom, hogy nagyon régi a kérdés, de érdeklõdnék, hogy hogyan alakultatok?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!