Találatok a következő kifejezésre: 5-6 hetes az orvos (16 db)

5-6 hetes terhességet jelent.
Vagy 5-6 hetes terhesség, vagy 5 hetes 6 napos...nekem mindig az utobbi volt írva....

Van köztetek olyan kismama aki 5-6 hetesen már elment az orvoshoz és nem mondta hogy még korai megvizsgálni?

Legjobb válasz: Én 4 hetesen voltam elõször. Csinált uh-t. Utána 5 hetesen, akkor vette le a spirálom. Aztán 7 hetesen, akkor már ott volt a babucim:)

Én 4 hetesen voltam elõször. Csinált uh-t. Utána 5 hetesen, akkor vette le a spirálom. Aztán 7 hetesen, akkor már ott volt a babucim:)
kimaradt mensi után 2 nappal mentem, kb 4 hetesen, elsõ baba igy vizsgálat kellett miért maradt ki a mensim, :) nem mondta h korai, csak annyit gratulál ez tényleg a baba :D
Én 5+3 hetesen mentem dokihoz. Nem mondta hogy korai lenne.Megnézte ultrahanggal a babát, hogy jó helyen van e, nincs e méhen kívül stb.. 39 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
6 hetesen elvileg már lehet hallani a szívhangot. De anno nekem is azt mondták mindkét terhességemnél, hogy korai az idõpont, 7-8 hetesen uhuztak elõször.
5 hetesen voltam elõször, láttuk a petezsákot, egyáltalán nem volt korai.
Nem korai, én a késés után 1 héttel mentem, már volt szívhang:)
én 4 hetesen mentem, mert volt egy vetélésem és akartam felíratni gyógyszert. Megnézett uh-on de nem látott még semmit, így kivizsgál, hogy méhen kívüli-e:/ szóval jócskán belém rakta a frászt! Gyógyszert persze még nem kaptam. Úgyhogy 2 nap idegeskedés után csütörtökön derül ki minden! :/

5-6 hetes terhességet az orvos nem tud kitapintani?

Legjobb válasz: Egy 5-6 hetes terhesség olyan kicsi még, hogy kizárólag hormonális alapon lehet kimutatni. A hetedik héten jó esetben már látszik petezsák, onnantól már ultrahangon is meg lehet állapítani a terhességet.

Egy 5-6 hetes terhesség olyan kicsi még, hogy kizárólag hormonális alapon lehet kimutatni. A hetedik héten jó esetben már látszik petezsák, onnantól már ultrahangon is meg lehet állapítani a terhességet.
de igen! kitudja tapintani. nekem kitapintotta és meg is mondta hogy 3 hetes kortol már kilehet kézzel is tapintani
Szia Hat azt nem tudom, h kezzel ki tudja e tapintani, nekem uh-val nezett meg, es akkor voltam 5 hetes, es mar a petezsak latszodott.
Hát, nekem nem tudta kitapintani, csak a 8.héttõl, elõtte pedig csak UH-al tudta megmondani, hogy terhes vagyok!UH-on voltál?Ott nem láttak semmit?Mert egy 6 hetes babának már szívhangja is van! Sok sikert!

5-6 hetes terhesen ha elmegyek az orvoshoz mar latni fogja a terhessegem?

Legjobb válasz: Nekem 6 hét 5 naposan a szívdobogást is látta a monitoron és a babát is. Igaz, nagyon pici volt de ott volt és most is ott van :-) 23 hetes kismama

Nekem 6 hét 5 naposan a szívdobogást is látta a monitoron és a babát is. Igaz, nagyon pici volt de ott volt és most is ott van :-) 23 hetes kismama
a terhességet mindenképen látni fogja életjelet még nem biztos az 6-7 hetesen jelentkezik de ha éles a petezsák akkor minden ok és miért ne lenne gratula a babóhoz:)
Szia! Én is 5-6hetes voltam mikor megvizsgált az orvos.Elöszõr nem látta a gyereket és meg is vádolt, hogy biztos pozítív volt-e a tesztem.Nagy nehezen megtalálta és boldog voltam.Garantálom, hogy látni fogja az orvos.Ne izgulj ezmiatt.

Normál állapotban mekkora a méh (amikor még nem terhes a nő) és az orvos hogy tudja megállapítani már a kora terhességnél (5-6 hetesen) is pusztán a kitapintásából?

Ha alapból a szeméremdomb mögött van, akkor hogy tudja kitapintani? Bocsi a sok kérdésért és köszi azoknak, akik majd válaszolnak nekem! :)

Legjobb válasz: szia! Normál állapotban akkora kb. mint egy kis körte (lefelé a körte"teteje") . Onnantól h növekszik az embrió benne, hetek alatt is gyorsan nõ a mérete, kb. 4-5 hetesen már akkora mint egy férfiököl, 7-8 hetesen már egy közepes narancs :) És úgy tudja kitapintani a doki, hogy egyszerre "kétoldalról" keresi meg. Egyszer a hüvely felõl, illetve a has aljától lefelé:)

szia! Normál állapotban akkora kb. mint egy kis körte (lefelé a körte"teteje") . Onnantól h növekszik az embrió benne, hetek alatt is gyorsan nõ a mérete, kb. 4-5 hetesen már akkora mint egy férfiököl, 7-8 hetesen már egy közepes narancs :) És úgy tudja kitapintani a doki, hogy egyszerre "kétoldalról" keresi meg. Egyszer a hüvely felõl, illetve a has aljától lefelé:)
Én elfogadom a szakértõi válaszokat , sõt! örülök is neki, ha vki jobban tudja. És igaza van, nem a méh nagyság a lényeg, mert nem lehet mondani, hogy mindenkinek egyforma méretû a méhe.
De nem elsõsorban a mérete a lényeg, mint már írtam. A terhességnek egyéb anatómiai eltérések is a következményei, felpuhult méhtest, a méhnyak változása, stb. Az, hogy megnagyobbodik, csak egy dolog.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, akkor neked a teherbeeséskor nem is tudta megállapítani kézzel?
Én kétszer szültem, és a méhem 45 mm x 47 mm. elég picike, nincs akkora, mint egy körte.
A méh egyébként csak a 10. hétre lesz férfiököl nagyságú. A 4. héten kb. tyúktojásnyi, hogy hasonlatoknál maradjunk.
Elemeli a méhtestet, és keresi a Gauss féle terhességi jelet. :) Ért hozzá, hidd el. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Mármint úgy, hogy az egyik keze a hüvelyben tapint (ujjal persze ) , a másikkal meg a has alján, ha nem lettem volna egyértelmû :)
Dehogynem tudta megállapítani! De úgy emlékszem, hogy csak a 6. héten mentem elõször dokihoz és akkor csak UH-ot csinált, késõbb a 8.héten nézte meg kézzel. viszont a második babámnál kézzel vizsgált a 7. héten és megállapította azonnal. Meg hát ott volt a teszt. Azt viszont nem nagyon értem, hogy annak ellenére, hogy már két nagy babát szültem, hogyan tudott ennyire összemenni a méhem, hogy szinte kisebb a normálnál. Legalább is ezt mondta, hogy kisebb a méhem az átlagnál és a petefészkeim is csak 1, 5 cm átmérõjûek, azok is kisebbek. DE nem a méret számít, mint látod az én példámon. Ügyesek a dokik :)

Mennyinek kell lennie a petezsáknak, 4-5-6 hetesen? én a vérzéstől számítva 6. hetes lennék, de az orvos szerint nem félidőben volt a fogamzás.

Legjobb válasz: Itt tudod a méreteket a késõbbiekben is ellenõrizni de persze ez nem szentírás: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Itt tudod a méreteket a késõbbiekben is ellenõrizni de persze ez nem szentírás: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
Elõzõ vagyok, most nézem, h. petezsákot kérdeztél itt meg csak CRL méretek vannak
Visszanézve a leleteimet, nekem az 5. héten a petezsák 10 mm volt.
Szia, nekem 5 hetesen 19 mm volt a petezsák.
Szia! Fogadd el azt amit a doki mondott, õ valószínûleg több ilyet látott már, mint itt bármelyikünk. A méreteket tekintve ebben a terhességi korban még pár napnak is jelentõsége van. A fogantatás idõpontját általában csak sejteni lehet, de egészen pontosan ritkán szoktuk tudni.
Nekem is 10 mm volt 5 hetesen.
Nekem 5 hét 5 naposan volt 23mm-s a petezsák. L.

Úgy számoltam 8 hetes terhes vagyok, erre ma az orvos közölte, hogy 5-6 hetes lehetek.10mm az embrió, szívhang nincs.4 nap múlva rendelt vissza. Félek, hogy baj lesz. Szerintetek normálisak az értékek?

Legjobb válasz: Az értékek normálisak, a 4 nap múlvára szóló visszarendelés a szívhang miatt van. Ne aggódj, azzal nem segítesz sem magadon, sem a babán. Ha baj van, akkor úgyis megtudod, ha visszamész, addig segíteni úgysem tudsz rajta. Kitartást kívánok!

Az értékek normálisak, a 4 nap múlvára szóló visszarendelés a szívhang miatt van. Ne aggódj, azzal nem segítesz sem magadon, sem a babán. Ha baj van, akkor úgyis megtudod, ha visszamész, addig segíteni úgysem tudsz rajta. Kitartást kívánok!
Szerintem semmi gond, biztosan csak azért hívott vissza, hogy a szívhangot is hallja, addigra már az is lesz. Az utolsó menszitõl csak a szülés várható idõpontját számolják ki. Nekem 7 hetes terhesen, az uh-n 5 hetesnek írták. 34 hetesen pedig 33 hetesnek, itt már csak 1 hét volt a különbség :) Kíváncsi leszek mekkora lesz a végére.
Nekem dec. 16-án volt az utolsó menstruációm, és 8 hét 5 napos vagyok.Ezt UH-on állapították meg, szóval így van.A terhességet az utolsó vérzéstõl számolják, mert az a biztos. Te már lassan a 9. hétben jársz.
Táblázat szerint a 6. hét végén, 7. hét elején 10 mm-es a baba
Nekem a 4 mm-es babámra mondták, hogy 6 hetes. Nem a petezsákod 10 mm?
Mikor volt az utolsó mensid? Milyen hosszúak szoktak lenni a ciklusaid?
A pici mérete inkább a 8 hetes terhességnek felel meg. Én a 7-8. hét között voltam elõször Uh-on. 9, 5 mm volt a Babuci, volt szívhang is.8 hét+1 naposan már 15 mm volt. Szerintem 5-6 hetesnek nagy a baba.Próbálj megnyugodni!
Akkor az 5-6 hét az jó.Számolj utána.Reméljük, hogy lesz szívmüködés a köv.kontrollon.Ha mégsem keress fel egy másik dokit nézzen meg ö is.Nem szabad egyböl feladni. Szorítok nektek.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó mensim december 14én volt, ezért gondoltam, hogy 8 hetes, de a megtermékenyülés január 2án lehetett, mert elõtte nem voltunk úgy együtt a párommal.
Szia! Akkor mi pont egyidõsek vagyunk(+/- 1-2 nap)!. nekem 6hetes 6naposan volt 9.3mm, volt egy kis szívhangom, és csak 10 hetesen kell visszamenjek. Ez szerintem normális, ne aggódj!
Mikor volt az utolsó menzeszed elsõ napja és mikor foganhatott a baba?
A kérdező hozzászólása: Hètfõn megyek ultrahangra, majd írok, hogy mi törtènt. Köszönöm szépen a kommenteket:-)
Nekem 6 hetesen crl már 6mm volt szívhanggal együtt! valószínû te babád késõbb fogant! Drukkolok nektek nagyon! majd írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: A 2-es kommentet èn sem nagyon èrtem. (?) Bizom benne hogy csak bújócskàzik a picurka ès a jövõheti ultrahangon végre megmutatja magát. Már nagyon jó lenne tudni, hogy mi a helyzet. Addig igyekszem nem idegeskedni, bár elég nehèz lesz.
Biztosan minden rendben lesz. Itt vagyok Én is elõször 8 hetesen látta meg csak az orvosom a babát pedig négy héttel elõtte is vizsgált hüvelyi ultrahanggal... Gondolom túl kicsi volt még.. Úgy jártam kivizsgálásokra, hogy miért nem jön össze a baba, hogy már terhes voltam a párom még most is emlegeti, hogy neki is feleslegesen kellett mennie :-) Ott lesz Õ és minden rendben lesz Vele.
Mi a gond az ultrahanggal 5-6 hetesen? Úgy kérdezi a (talán) 2-es, mintha gyilkosság lenne. Általában a nõk 6 hetes kor körül mennek uh-ra. Én 5 hetesen voltam, mind a 3 alkalommal. És közölte a doki, hogy terhes vagyok. Mi ezzel a gond?
A kérdező hozzászólása: Hàrom tesztem is pozitív. A legutolsó hètfõ reggeli.
Szia.Nekem elõször 8 hetesen látta a doki az ultrahangon a Babónkat.
Ha szeptember 21.-én volt a menzeszed akkor kalkulátor szerint lassan hét hetes vagy, viszont az október 14.-i ovuláció elég késõinek tûnik, így ez okozhatja azt, hogy még picike és nem látják. Azért bízakodnék még egy kicsit. Teszted pozitív lett amúgy? Dokid kért vérvizsgálatot esetleg?
A kérdező hozzászólása: Szeptember 21-én volt az utolsó mensim ès október 14 -ei héten foganhatott a baba.
Ultrahangoztatni 5-6-hetes állapotosat?!?!
a 2-es válaszoló megjegyzéséhez egy idézet: "En ezelott 9 nappal elveteltem. korubelul 6hetes terhes lehettem, ultrahangon is voltam kb 4hetesen, aztan hirtelen elveteltem.Eros gorcsok, hanyinger, derekfajassal kezdodott, es megjott a menstuaciom, mar lassan 10 napja verzek elegge erosen, voltam ultrahangon ott megmondtak h ez veteles. De attol felek h valami szovodmeny fog letrejonni, keszulok orvoshoz menni amikor befejezodik a menstruaciom. Ez normalis h 10napja eros verzesem van, es tegnap kb egz 3cmhosszu gumo darab jott ki belole. nagyon felek. Szeeretnek tanacsot kerni." Válasz

Más 5-6 hetes körüli kismamáknak sem írt fel az orvos kúpot gombás folyásra?

Azt mondta nekem ma hogy a 12.hétig nem ír fel. Van aki hasonló tünetekkel, mint kevés ami csak a wc papíron látszódott kb 2 napig zöldes folyás némi fehér darabossal együtt nem kapott semmit?Mit lehet tenni azon kívül hogy mell?z?m a cukrot és hasonló ételeket?

Legjobb válasz: Hmm fura, de biztosan oka volt rá, nem mondott semmit? Nekem ugyan csak a második harmadban jött elõ, azt mondta, hogy CANESTEN, ebbõl van kombi: krém és hüvelytabi. Ebbõl kellett elsõ körben 3 doboz, azóta nagyon figyelem mikor jön elõ, hál istennek egy hónapja semmi és krémmel néha bekenem elõvigyázatosságból, ha pl. tudom, hogy egész nap nem tudok itthon lenni és nincs olyan higiénia. Amúgy annyit mondott az enyém, hogy valóban nem szeret felírni ilyesmit, mert a canesten jó és terhesség alatt ennél erõsebbet nem nagyon akar. Kérdezz rá, de lehet, hogy elsõ harmadban nem ajánlják, bár azt hiszem a tájékoztatón az volt, hogy lehet használni. Jobb, ha a doki mondja meg.

Hmm fura, de biztosan oka volt rá, nem mondott semmit? Nekem ugyan csak a második harmadban jött elõ, azt mondta, hogy CANESTEN, ebbõl van kombi: krém és hüvelytabi. Ebbõl kellett elsõ körben 3 doboz, azóta nagyon figyelem mikor jön elõ, hál istennek egy hónapja semmi és krémmel néha bekenem elõvigyázatosságból, ha pl. tudom, hogy egész nap nem tudok itthon lenni és nincs olyan higiénia. Amúgy annyit mondott az enyém, hogy valóban nem szeret felírni ilyesmit, mert a canesten jó és terhesség alatt ennél erõsebbet nem nagyon akar. Kérdezz rá, de lehet, hogy elsõ harmadban nem ajánlják, bár azt hiszem a tájékoztatón az volt, hogy lehet használni. Jobb, ha a doki mondja meg.
Elsõ vagyok: tényleg jobb, ha kerülöd az édességet, de ha már kijött, nekem ez nem használna. Kiindulva az elsõ kúrámból. Azóta kétszer jött vissza, de a krém nagyon bevált megelõzésnek azóta.
A kérdező hozzászólása: nincs szinte tünet, 2napig volt, vasárnap reggeltõl hétfõ délig, ma semmi, mondta hogy hát igen, de 12. hétig nem ad, lehet ha csak nagyobb gond van akkor írnak fel, kicsit furcsállom én is, a canesten úgy tudom csak 12.hét után ajánlják, remélem nem lesz baja a babónak, Te alternatív dolgokat próbáltál?
Szia! Én is hasonló problémával küzdöttem az elsõ trimeszterben, de akkor nekem is azt mondta a doki, hogy nem ír fel semmit, majd csak a 12. hét után. Kerüld az illatosított tisztasági betétet is és a szoros, zárt fehérnemût, meg a szokásos magas hõfokon mosni az alsónemût, sõt kivasalni!!! Naponta tiszta törölközõ! Én használtam már teafaolajat is, azzal kentem be külsõleg, már mások is írták itt, hogy nekik is bevált.
Nekem a 6. héten ajánlotta a doki a canesten kombit. Semmi baja nem lesz tõle a babának, jól védve van õ odabent. :)
A kérdező hozzászólása: szia! nem használok tisztaságit, pamut alsónemûim vannak csak, egyszer használatos törlõvel törlöm le fürdés után, csak lemosom, nem irrigálok stb minden szabályt betartok, de csak kijött, valamikor 2006ban volt utoljára akkor a gynevac kúra segített, azóta 2007ben problémamentesen kihordtam a terhességem (az elsõt) és azóta sem volt semmi, én is arra gondoltam hogy ezt a teafaolajat, esetleg kombinálva a grapefruitmag cseppes dologgal meg yoghurtos cuccal kipróbálnám, de bizonytalan vagyok, mindenkinek jobbulást
Sziasztok!Nekem 9 hetesen gynoflort irt fel az orvos.Semmi tünetem nem volt, csak szerinte volt "habos"folyásom.Azóta orvost váltottam, amikor ezt elmondtam Neki, nem volt valami elégedett.Azt mondta h.12.hét alatt nagyon nagy oka kell annak, h.felírjon gyógyszert.Most sajnos Canesten kombizom, mert tényleg van rá okom :( Az illatosított betéteket tényleg hanyagold, ezt én is hallottam. 19 hetes k.m.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, nálam nincs most nagy baj és remélem nem is lesz, úgy látom helyesen cselekedett, amúgy nagyon rendi volt velem
én a 10.hétben vagyok és a 7.héttöl van vaginális krémem a neve DAFNEGIN, amit a doki szerint egész végig használhatok mert nemlesz semmii gond töle csak megelözés képpen írta fel nekem sárgás folyás végett de ez szerinte normális terhesség alatt, ja ésa cukrot kerülni kell a Kandida gomba végett!

A 10 hetes babám 5-6 naponta kakil. Van ezzel még így valaki? Pocakját szoktam maszázni, hogy segítsek neki egy picit, de nem is "panaszkodik" a picim jó kedvű, jól alszik stb.. Az orvos azt mondja minden rendben, vannak ilyen babák.

Legjobb válasz: Ha normális állagú a széklete,nem erõlködik,nem sírós miatta és fõleg ha anyatejes ne csinálj semmit.A kamilla pedig allergizálhat is és ok nélkül nem kell hasmenést csinálni neki+nem hiszem,hogy egy 10 hetes babának kell a finomított répacukor.Az orvosod szerint is ok minden!

Ha normális állagú a széklete, nem erõlködik, nem sírós miatta és fõleg ha anyatejes ne csinálj semmit.A kamilla pedig allergizálhat is és ok nélkül nem kell hasmenést csinálni neki+nem hiszem, hogy egy 10 hetes babának kell a finomított répacukor.Az orvosod szerint is ok minden!
Ha anyatejes akkor ne csinálj semit ez természetes .Ha nagyon zavar egyél meg egy pár mandarint vagy kivit. Nekûnk segitett.
Így van, ha anyatejes, a szervezete jól hasznosítja a tejet. Nem kell vele semmit csinálni.Fõleg, ha õt nem zavarja. esetleg te ehetsz néhány szem aszalt szilvát vagy szilvalekvárt. Átjutva a tejbe ez segíthet. Bár ha õ így jól érzi magát, én ezt se csinálnám. Amíg csak anyatejes volt az én kislányom, addig õ is csak 4-5 naponta rakta tele a pelust. De akkor bõven bepótolta a kimaradt napokat is:) )) Most 6 és fél hónapos és lassan kóstolgatja a gyümölcsöket is, így már kicsit gyakrabban van tele a pelus.
Probáld meg a kamillateát. Használ hasfájásra is és lazítja a székletet. Kifejezetten cukrosan adva meghajtja a Babát. Jó egészséget és boldog babázást kívánok!!
Anyatejes 9 hetes kisfiamnak is volt ilyen gondja, csak õt meg is viselte hogy 3 napig nem kakilt.A laktoherb szoptatós tea nagyon bejött, napi 1 litert ittam és igy minden nap volt széklete 2-3-szor.Most csökkentettem, már csak egy pohárral iszok és igy is van széklete, de ha abbahagyom akkor megint nem tud produkálni:DPróbáld ki a tejedet is növeli és a babának sem kell külön adni semmit.Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!