Találatok a következő kifejezésre: 5 napos után (50 db)

4 hónapos babával 5 napos út?

Repül?út lenne (Stockholm), szállodában. Konferenciára kell mennünk. Szerintetek bevállalható, vagy hagyjuk itthon nagyszül?kkel? Egyszer?en nem tudok dönteni. A Manó születését?l kezdve tápszeres.

Legjobb válasz: Nem lenne gond az út, ha nem azt írtad volna hogy konferenciára mentek. És a konferencia alatt a baba hol lenne? Mert hát ezek a programok általában egész naposak és nem éppen kisbabáknak való. Ha nyugodt a baba, a nagyszülõkre rámered bízni, akkor az is simán számításba jöhet.

Nem lenne gond az út, ha nem azt írtad volna hogy konferenciára mentek. És a konferencia alatt a baba hol lenne? Mert hát ezek a programok általában egész naposak és nem éppen kisbabáknak való. Ha nyugodt a baba, a nagyszülõkre rámered bízni, akkor az is simán számításba jöhet.
Én nem vinném el, szerintem is totál felborul az eddigi kialakult napirendje, megszokott kis dolgai. MÉg a repülõút is lutri, hogy bírni fogja-e? De ettõl függetlenül biztos nagy telefonszámlám lenne, mert tutira annyira hiányozna, hogy állandóan hazatelefonálnék- de ettõl függetlenül én nem vinném magammal, fõleg, hogy ennyire megbízhatók a nagyszülõk, és nyugodtan rájuk lehetne hagyni. Ha nem bíznék bennük, akkor nem lenne kérdés, hogy jöjjön-e? (mi férjemmel Dániába készülünk õsszel, most 3hónapos a kicsink, de õ a mamáéknál lesz egy hétig.) Persze a ti döntésetek.
Annyit azért hozzáfûznék, ha már van kialakult napirendje, amibe nem tartozik bele az állandó jövés-menés, akkor most teljesen fel fog borulni. Vagy az 5 napot úgy érted, hogy a távollét annyi? Mert akkor oké a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, azt hiszem akkor jön velünk a kisasszony is! :)
Mi 1 hónapos kora óta "cipeljük" magunkkal.Messze lakunk a családtól és havonta elmegyünk nagyszülõnézõbe 4-5 napra;van mikor 1 hétre.Elsõ hónap óta ez van és nagyon jól viseli.Sõt!Szerintem simán lehet vinni, nem lesz vele gond! :)
Én magammal vinném. Mivel felváltva lenne veletek, nem hiszem hogy gondot okozna. És szerintem a kikapcsolódás is jót tenne mindnyájatoknak. Most lesz 11 hós a babóm, nagyon gondolkoztunk egy kis balatoni kiránduláson tavaly nyáron, de végül nem mertem nekiindulni. Így utólag már bánom. A védõnõm is azt mondta, hogy ami jó anyának az a babának is. Oké, ez egy konferencia, de ahogy írtad, kirándulnátok is, egy kis levegõ-változás szerintem jót tenne a kis családnak :) )) A másik pedig hogy én még most sem tudnám egy napra sem otthagyni sehol, de ez szintén az én véleményem, max pár órára szoktam elmenni itthonról.
A kérdező hozzászólása: Igen, itt is az a baj, hogy nekem hiányozna nagyon. :D A nagyszülõkkel õ remekül meglenne. :)
Ha nem gond a konferencia, akkor én vinném. Nekem 5 nap egy kicsit hosszú lenne a fiam nélkül, de csak emiatt, nagyon hiányozna :D. Egyébként õ tuti nagyon jól érezné magát a nagyszülõkkel és nem lenne gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! :) Nekem egy elõadás erejéig kell mindenképp ott lennem, ezenkívül tudnánk kicsit sétálgatni amikor éppen nincs alvás, várost nézni, vagy akár pihenni a hotelben. Apukája tartana is elõadást és páron ott is lenne, de akkor meg lehetne velem. Maximálisan megbízok mindkét nagyszülõben, viszonylag fiatalok is, tehát ezért is nehéz kérdés.
A kérdező hozzászólása: Hajj, hát a délután során végül is átgondoltuk a dolgokat, és végül pont a napirend miatt úgy határoztunk, hogy nagyiék addig hozzánk költöznek, és azt az 5 napot itthon tölti velük. Én nagyon vinném, de a férjem szerint és ha nagyon magamba nézek szerintem sem lesz jó, ha minden megbolydul körülötte. Ezen kívül jöhetnek teljesen váratlan vacsorameghívások, stb., tehát lehet jobb így. Csak a szívem szakad meg, nagyon fog hiányozni. A telefonszámla pedig borítékolhatóan hatalmas lesz, de ez van. Köszönöm a válaszokat, mindenki véleménye nagyon hasznos volt! :)

5 napos késés után ma teszteltem negatívat. Akkor most mi van? Miért nem jön meg, ha nem vagyok terhes?

Legjobb válasz: A tesztekben nem mindig lehet megbizni, én folyamatosan teszteltem 1 honapig, és semmi.Mikor már nekem is volt 5 napos késésem elmentem a dokihoz és gratulált h 5 hetes a babám, errõl enyit.

A tesztekben nem mindig lehet megbizni, én folyamatosan teszteltem 1 honapig, és semmi.Mikor már nekem is volt 5 napos késésem elmentem a dokihoz és gratulált h 5 hetes a babám, errõl enyit.
És az 5 napos késés biztos? Úgy értem, hogy esetleg nem lehetett késõbb peteérésed mint máskor? Vezetsz görbét, vagy ovu teszteltél? Velem például az fordult elõ, hogy egy jól beállt cilust, ahogy elkezdtünk próbálkozni az izgalomtól kitoltam... már azt hittem elsõre sikerült, aztán kiderült, csak a "stressz" miatt késõbb lehetett pé.
Nekem 6 nap késés után lett pozitív a tesztem. Akkor is csak nagyon halványan, másnap már erõsebb volt. Lehet, hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben, ezért nem mutatja ki még a teszt. Holnap, holnap után tesztelj még reggeli pisibõl. Hátha lesz valami! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszönö, aranyos vagy:)
Vagy nem vagy terhes, vagy a teszt nem mutatta ki. Menj el nögyógyászhoz, ott vérvétellel meg tudják mondani, hogy terhes vagy-e.
A kérdező hozzászólása: Hát, én már nem tudom mit mondjak. Tök rosszul érzem magam, vagyis furán, ezért is csináltam meg a tesztet, és negatív lett. Pedig állítólag egy nagyon megbízható tesztet adtak, hogy az mindenképp kimuttaja.... Mindegy majd meglátjuk, jó lett volna, ha ez a karácsonyi ajándékunk:(
Próbálj meg egy másik típusú terhességi tesztet, mert hallottam már olyat, hogy az egyikkel negatív lett, egy másfajtával meg pozitív ugyanazon a napon. Amúgy a mensimet én is képes vagyok visszatartani az erõs akarással :-(
A kérdező hozzászólása: Általában 28 naposak a ciklusok, és pont akkor próbálkoztunk, amikor kellett:) Elegyek dokihoz, õ okosabb mint én! Remélem mond valami bíztatót
Mi lett? :)

2 hete volt abortuszom, rá pár napra megjött egy 5 napos vérzés. Most pár nap szünet után megint vérzést tapasztalok! Normális ez?

Legjobb válasz: Nem, ami rá pár napra 5 napig tartott, az nem menstruáció volt, hanem még a mûtét következménye. Az, hogy pár napos szünetekkel vérezgetsz, pont úgy lehet normális, mint nem normális, ezért inkább fordulj orvoshoz.

Nem, ami rá pár napra 5 napig tartott, az nem menstruáció volt, hanem még a mûtét következménye. Az, hogy pár napos szünetekkel vérezgetsz, pont úgy lehet normális, mint nem normális, ezért inkább fordulj orvoshoz.
Nekem abortusz után azt mondták hogy kb 6 héten belül menstruációt meg nem haladó és nagyon görcsölõ vérzés normális

Ma vagyok a 21. napon, és rózsaszínű nyákot vettem észre a wc papíron. Ez lehet beágyazódás jele? Tapasztalatok? Ha volt ilyen, mi lett az eredmény? 30 napos ciklusom van. Jó lenne ha végre örülhetnék, 1, 5 év után.

Legjobb válasz: A havim után 12 nappal volt 4 napos pecsételõ vérzés ami, mint kiderült a beágyazódás jele volt akkor. (kb 7-12 nappal az együttléttõl számítva szokott lenni) Elvileg egy érzékenyebb teszt a beágyazódástól számított 3. napot már kimutatja. Sok sikert!

A havim után 12 nappal volt 4 napos pecsételõ vérzés ami, mint kiderült a beágyazódás jele volt akkor. (kb 7-12 nappal az együttléttõl számítva szokott lenni) Elvileg egy érzékenyebb teszt a beágyazódástól számított 3. napot már kimutatja. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi lányok, hát remélem!!!A babákhoz nagyon gratulálok!
2 hónapja próbálkozunk, mind a két hónapban ez volt, a végén mind a kétszer megjött. Remélem, a többiek többel tudnak biztatni téged.
Igen lehet beágyazodás!Nálam is igy volt! Az eredmény már egy kintlévõ 6 hónapos kisfiú! Drukkolok!

6. randi után elhívjam egy 5 napos utazásra?

A hétvégén megyünk apukám nyaralójába, és szerintetek elhívhatom ? Nem túl korai ? Szeretném ha eljönne, csak nem akarom, hogy megdöbbenjen. Amúgy jól alakulnak a dolgok. Köszi a válaszokat ! F ( nem a szex miatt)

Legjobb válasz: Mióta találkozgattok? Szerintem amúgy ez nagyon jó ötlet, csak jól kell tálalni. Szóval, úgy, hogy ne az essen le neki elõször, hogy megakarod d*gni. Ha látod az arcán, hogy ódzkodik a dologtól, akkor emeld ki, hogy Te nem ágyasnak akarod vinni, hanem mert megnyugtató és kellemes lenne a társasága. Az 5 napot sokallom, egy 2-3 nap szerintem jobb lenne. 5 az túl sok, MÉG. Sok sikert, aztán írd meg, hogy mi lett! :)

Mióta találkozgattok? Szerintem amúgy ez nagyon jó ötlet, csak jól kell tálalni. Szóval, úgy, hogy ne az essen le neki elõször, hogy megakarod d*gni. Ha látod az arcán, hogy ódzkodik a dologtól, akkor emeld ki, hogy Te nem ágyasnak akarod vinni, hanem mert megnyugtató és kellemes lenne a társasága. Az 5 napot sokallom, egy 2-3 nap szerintem jobb lenne. 5 az túl sok, MÉG. Sok sikert, aztán írd meg, hogy mi lett! :)
Szerintem korai, de a mai fiataloknak semmi sem korai és ez baj. 35F
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Hehh, jogos végülis választ nem adtam a kérdésre.. :D Vesd fel, mintha csak puszta spekuláció lenne, és semmi alapja nincs, hogy mi lenne HA? 2 nap az szerintem még építõ jelleggel is lehet a kapcsolatotokra, magyarázd meg neki, hogy neked nem a szex a fontos, hanem a jelenléte. A szobás dolgot meg szerintem fontos lenne h kiemeld, ha látod rajta h húzza a száját. :) Én 1 esélyt adnék a dolognak.
A kérdező hozzászólása: Akkor most megkérdezzem ? :)
Bocs öreg, de szerintem az még nagyon kevés szerintem. Mi megértjük, hogy nem a szex miatt akarod, de õ nem biztos... :D Bár 1 hétvégére szerintem lenne esélyed, max külön szobába aludnátok, az még bírható, meg így ne várj túl sokat, hogy nem is mondott semmit (szeret-e, jártok-e stb..). Szerintem az 1 korrekt ajánlat lenne. Vesd fel az ötletet, és nyugtasd meg, hogy külön szobában aludnátok. Ha látod az arcán a csalódottságot, akkor tedd hozzá kicsit csalafintán hogy "Persze nem muszáj.." Amúgy 1. voltam
A kérdező hozzászólása: Ja, kb. másfél hete, és minden nap találkozunk.
A kérdező hozzászólása: Már ölelkezünk meg ilyesmi :) De tényleg nem a szexért kéne, mert azt kibírom, csak tök jó lenne ha eljönne ;)
Ez a hölgy jellemétõl is függ, a legtöbb az én meglátásom szerint megijedne. Kell még szerintem ahhoz egy bizonyos szintû bizalom kiépítve a barátnõdbe.
ne általánosíts... ti is utáljátok... Kérdezõ: szerintem 5 nap húzós lenne elsõre.. 15/f

Hát 5 napos késéssel tegnap (jún.27. ) megjött. Eddiig 28 napos ciklusaim voltak. Azóta jött már 30, és most 33 napra. Ezek után hogyan számoljam a következő lehetséges alkalmat?

Legjobb válasz: ha ennyire rendszertelen a ciklusod,akkor az lenne a legjobb,ha vennél ovu tesztet,vagy mikroszkópot! nem olcsó,de megéri! én nem mondom neked,hogy mérd a hõdet,nézd a nyákod,mert nekem az sose jött be! de neked,lehet,hogy igen!

ha ennyire rendszertelen a ciklusod, akkor az lenne a legjobb, ha vennél ovu tesztet, vagy mikroszkópot! nem olcsó, de megéri! én nem mondom neked, hogy mérd a hõdet, nézd a nyákod, mert nekem az sose jött be! de neked, lehet, hogy igen!
A kérdező hozzászólása: Hol lehet ezeket beszerezni? Ésmennyibe kerülnek?
az ovu tesztet drogériába, a mikroszkópot gyógyszertárba! a mikroszkóp 2250ft, most vettem én is, és örök életû, a teszt drágább valami 5000ft 5 db, de csak egyszer használatosak! de a neten jobban utána tudsz nézni! sok sikert, és remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: KöSZÖNÖM SZÉPEN!
Én 10 nap után mentem, 2 negatív teszttel. Egyszeri hormoningadozás volt valszeg, semmi komoly.
A dokid hülye. Az enyém azt mondta, hogy mielõbb lásson orvos, mert minden rendellenesség csak korai idõszakban menthetõ, és a bajt is elõbb észre lehet venni. Nekem a lelkemre kötötte, hogy menjek, ahogy olyasmit tapasztalok, ami nem szokványos. Nem magándoki, nem a pénz miatt mondta, csak lelkiismeretes. Nem is értem, hogy az, hogy nem lát semmit, miért kifogás. Van vérvétel, ultrahang, már a ritkulást is látni, hogy jó helyen van-e, természetesen nem lesz szívhang, de ez nem baj, nyomon követhetõ az esemény! Menj orvoshoz, csak ne hozzá!
Persze, hogy várj még. Lehet, hogy csak késik, de lehet, hogy baba van, csak kicsit késõbb fogant, és még nem tudja kimutatni a teszt. De pár napos késéssel még tényleg nem érdemes orvoshoz rohangálni. Én 2 hét késés után mentem, és akkor már látszott is szépen az uh-on. 2 hetet te is nyugodtan vérhatsz, ha pozitív, ha negatív a teszt. Persze azért utána mindenképpen érdemes elmenni, hogy ha nem terhes vagy, akkor miért nem jön meg, de pár nap után még nem, mert bármi lehet.
Nekem azt mondta 2hét késés után menjek.
A kérdező hozzászólása: Hát, akkor azt hizem várok még egy kicsit. Semmi tüntetem sincs, jól vagyok csak eddig évek óta mindig napra pontosan megjött, most meg nem.:S
És múltkor mikor 5 nap késésnél orvoshoz mentél? Akkor miért késett? Nem derült ki?

Mennyi ideig tart a barnázás és a hasszurka, ha a nem várt helyet babás vagyok? A normál menszim 5 napos szokott lenni, ez is véget ér 5 nap után?

Legjobb válasz: ha babás vagy, a barnázás NEM normális napokig, ha nem jött meg, csak barna van, sos tesztelj, ha pozi, menj orvoshoz!

ha babás vagy, a barnázás NEM normális napokig, ha nem jött meg, csak barna van, sos tesztelj, ha pozi, menj orvoshoz!

Van itt valaki, aki úgy lett várandós, hogy 5 napos mensi után még 4-5 napig barnázott? Ez jelenthet akadályt?

Eddig nem volt ilyen gond, 1,5 hónapja hagytam abba a szoptatást, kb. azóta ez van. Egyébként normális, 28 napra jön meg, 5 napig tart, majd barnázás 4-5 napig.

Legjobb válasz: Ez hormonprobléma lesz!

Ez hormonprobléma lesz!

8 hét 5. napos terhes vagyok, a terhesség 5. hetének 6. napjától táppánzen vagyok mint veszélyeztetett terhes. Brutto 150 E fizetés után mennyi táppénzt fogok kapni, ha a családi adókedvezményt nem én veszem igénybe?

Legjobb válasz: Annyit tudok mondani - tapasztalatból - hogy minden napot elszámolnak, viszont ezt nem a havi hanem a napi fizetésed szerint számolják. Tehát hogy óra béres vagy vagy teljesítménybéres. És akkor annak az összegnek amit a munkahelyeden kaptál nézik a 75-80% -át egy napra és annak a nettó értékét kapod meg. Na már most amíg dolgozol addig talán megéri hogy te vedd igénybe a családi adó kedvezményt, viszont ha már otthon leszel tgyás,gyed, gyes -en akkor már nem éri meg annyira. Ez attól is függ hogy meghosszabbítják e majd a munkaszerzõdésedet, vagy munkanélkülirõl mész el a fentiekre. Ha a munkáltatód fizeti akkor talán több fog járni, viszont az álláskeresési egyébként is kevesebb a munkabérednél, tehát nem kapnál annyi családi adó kedvezményt.

Annyit tudok mondani - tapasztalatból - hogy minden napot elszámolnak, viszont ezt nem a havi hanem a napi fizetésed szerint számolják. Tehát hogy óra béres vagy vagy teljesítménybéres. És akkor annak az összegnek amit a munkahelyeden kaptál nézik a 75-80% -át egy napra és annak a nettó értékét kapod meg. Na már most amíg dolgozol addig talán megéri hogy te vedd igénybe a családi adó kedvezményt, viszont ha már otthon leszel tgyás, gyed, gyes -en akkor már nem éri meg annyira. Ez attól is függ hogy meghosszabbítják e majd a munkaszerzõdésedet, vagy munkanélkülirõl mész el a fentiekre. Ha a munkáltatód fizeti akkor talán több fog járni, viszont az álláskeresési egyébként is kevesebb a munkabérednél, tehát nem kapnál annyi családi adó kedvezményt.
Bocsi már elfelejtettem írni hogy a szöveg elsõ fele a veszélyeztetett táppénzre szól a második meg a csalási adó kedvezményre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!