Találatok a következő kifejezésre: 5 napos az oké, hogy (3 db)

5 napos babánál az oké, hogy eszik alszik és soha nem nézelődik, nincs fenn csak szopizásnál?

Legjobb válasz: Nyugi! Teljesen normális, majd szép lassan egyre többet és többet lesz fent, kevesebbet fog aludni! Boldog babázást!

Nyugi! Teljesen normális, majd szép lassan egyre többet és többet lesz fent, kevesebbet fog aludni! Boldog babázást!
Szia. Addíg pihenj, örülj, hogy tudsz, ami´g ö alszik.Ez normális.nem minden baba alszik álandóan.Majd egyre többet lessz fennt, hetek múlta´n. Nekem napi 5-8 órát van fennt összesen.Mikor mennyit.Ö tudja, hogy mennyi alva´sra van szüksége. 2 hetes kislány anyuka´ja.
Jajj, de irigyellek! Nálunk sajna nem csak aludtak a babók, de sokat sírtak is, fõleg éjszaka. Szerintem ezért nem lett 3. gyermekünk :S
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok:)

Ha az általam 5+3 naposnak ismert terhességemre (okt.14-e uccsó vérzés) a doki méret alapján azt mondta, négy hetes a kicsi, és a fogamzás november 3-5 között volt, akkor az azt jelenti, hogy késői peteérésből lett a baba?

még csak petezsák látszik,két hét múlva kell újra mennem. tévedhet a méret alapján másfél hetet az ultrahangos vizsgálat? a kézi tapintással is csak nagyon enyhe duzzanatot érzett. direkt nem mondtam meg el?re,mikor volt az utolsó mensim,kíváncsi voltam,szerinte mennyi id?s terhes vagyok. ? a látottak alapján okt. 24-re tette a havimat. pontosak voltak ciklusaim,lehet hogy mégis a vérzés el?tt egy héttel estem teherbe, van ilyen?

Legjobb válasz: Lehet késõi peteérés is, de igazából 5+3 naposan teljesen rendben van az, hogy csak petezsákot látnak. Van, akinek még a 6. héten is csak azt látnak, pl tesómnak. De minden rendben volt. Itt vannak az átlagos méretek: http://www.babaprojectproba.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/___a.. Ilyenkor elvileg 1-2 mm az embrió, de ha nincs nagyon jó uh-ja az orvosnak akkor nem is látja. De ha 2-3 nappal késõbb volt peteérés, vagy a beágyazódás történt kicsit késõbb, akkor máris lehetnek eltérések. Nekem pl 34 naposak a ciklusaim. A terhességet 28 napos ciklushoz igazítják, így nekem mind a 3 gyerekemmel volt egy hét eltérés a számított kor és a tényleges méret között.

Lehet késõi peteérés is, de igazából 5+3 naposan teljesen rendben van az, hogy csak petezsákot látnak. Van, akinek még a 6. héten is csak azt látnak, pl tesómnak. De minden rendben volt. Itt vannak az átlagos méretek: http://www.babaprojectproba.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/___a.. Ilyenkor elvileg 1-2 mm az embrió, de ha nincs nagyon jó uh-ja az orvosnak akkor nem is látja. De ha 2-3 nappal késõbb volt peteérés, vagy a beágyazódás történt kicsit késõbb, akkor máris lehetnek eltérések. Nekem pl 34 naposak a ciklusaim. A terhességet 28 napos ciklushoz igazítják, így nekem mind a 3 gyerekemmel volt egy hét eltérés a számított kor és a tényleges méret között.
6 hetesen még nekem is kisebbnek mondták bõven egy héttel! A 12. heti ultrahangon, meg máris 13 hetes lett, így rohanhattam a kombinált tesztet megcsináltatni, hogy még idõben legyek :) Szóval ez most még nem jelent semmit :)

5 napos kiscicáit reggel óta nem akarja etetni az anyjuk. Hogy tudnánk őket mi táplálni? Hogyan és mivel?

Segítsetek,most ébredtek fel és már nagyon nyávognak.

Legjobb válasz: Próbálj meg elébük tenni tejet ha éhesek biztos megeszik,vagy cumisüvegbõl itassál velük tejet!

Próbálj meg elébük tenni tejet ha éhesek biztos megeszik, vagy cumisüvegbõl itassál velük tejet!
Tehéntejet semmiképp, azt általában nem tudják megemészteni, hasmenésük lesz tõle. Állateledel-boltban lehet kapni speciális cicáknak szánt tejet. Ha visszalapozol a témában, rengeteg ilyen kérdés volt már hasznos (!) tanácsokkal és linkekkel. Azért gyorsan keresek egyet-kettõt: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?action=news&news_id=499 Másik: http://www.haziallat.hu/cikkek/macska/hogyan-neveljuk-fel-a-.. Nem egyszerû feladat, de remélem sikerülni fog!!
5 napos kicsiket cumisüvegbõl kell etetni. Vegyél egy állatorvosnál vagy állatpatikában kiscicáknak való tápszert, az a legjobb nekik. Most még elég gyakran jelezni fognak, szerintem kb 3 óránként biztosan enni kérnek majd.
Biztos hogy nem eteti õket ? Nálunk most 3 hetesek a cicák az anyacica gyakran otthagyja õket hosszabb rövidebb idõre aztán biztos eteti is õket mert duci a pocijuk, viszont nyávognak...lehet hogy azért nem megy oda mert te ott vagy, bár azt te tudod milyen viszonyban vagy a cicáddal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Próbáltuk õket anyatej pótló tápszerrel etetni cica cumiból, de csak ketten ettek kb 1-1 ml-t, és azt is nagyon nehezen.Kakiltatás-pisilteteés sem sikerült, nagyon nyávognak, nem hagyják magukat. Sajnos biztos, hogy reggel óta nem eteti õket az anyjuk, pedig nem vagyok ott, csak távolról figyeltük õket.Aztán párszor odaraktuk õt a picikhez, vagy a piciket hozzá, de nem hagyja , hogy szopjanak, sõt morgott is rájuk. Az a baj, hogy õ is elég rosszul van, holnap visszük dokihoz, mert ma õ sem vitte túlzásba az evést. Attól félek, mire meggyógyul, a picik meghalnak...
Megpróbáltátok a linkekben leírtak alapján? Mindenképpen cumisüvegbõl, cicatejel kellene etetni õket kb. 3 óránként, és utána a poci-masszírozást nem szabad kihagyni. Ja, és melegen kell tartani õket, ha szegénykék nem tudnak anyucihoz bújni.
A kérdező hozzászólása: szerencsére anyuci meggondolta magát és este visszafogadta a kölykeit :)
Hála az égnek, akkor már nem reméljük, nincs miért aggódni. Azért még figyeld õket egy darabig, hogy minden rendben legyen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!