Találatok a következő kifejezésre: 5 napos az (225 db)

38 hetes 5 naposan az NST egy db fájást sem mutatott, jövőhéten be kell feküdnöm, végig ki fogom húzni?

Van aki így volt de pár nappal utánna mégis megszült?3 éves fiamat nem szívesen hagyom itthon 2 hétre!

Legjobb válasz: Miért kell ezért befeküdnöd? Melyik kórház ez? Nekem sem mutatott semmit az nst, 40+3 naposan elfolyt a magzatvíz, de szó nem volt arról ,hogy korábban befektetnének, a dokim kifejezetten ellene van, azt beszéltük éppen, hogy a 41. héten napont kell majd járnom vizsgálatra, nst-re, de befektetni csak a 42. héten fog. A végén ere nem került sor.

Miért kell ezért befeküdnöd? Melyik kórház ez? Nekem sem mutatott semmit az nst, 40+3 naposan elfolyt a magzatvíz, de szó nem volt arról , hogy korábban befektetnének, a dokim kifejezetten ellene van, azt beszéltük éppen, hogy a 41. héten napont kell majd járnom vizsgálatra, nst-re, de befektetni csak a 42. héten fog. A végén ere nem került sor.
Szia! Bár én 38 hetesen szültem, de szülés elõtt való nap még voltam Nst-n, és akkor még nem volt fájásom! Sõt mikor nekem 5 perces fájásaim voltak azt se nagyon mutatta ki a gép! Rá pár órára meg kellett császározni!
Pont a kiírt nap elõtt 1 nappal voltam ctg-n, semmit sem mutatott. Másnap délután elkezdõdtek a fájások, bementünk, ctg után hazaküldtek legyintve, hogy ebbõl két nap múlva lesz baba, fõleg, hogy elsõ. 4 óra múlva visszamentünk, majd rá 45 percre meglett a fiam, aki már 15 hónapos. ennyit a ctg-rõl... de miért kell befeküdnöd??
A kérdező hozzászólása: Az elsõ gyerkõcömet sürgõsségi császárral szültem, és az itteni (Tb) kórházban elõírás ezek után a 39. héten befeküdni a hegszétválás veszélye miatt!
Bocsi, hogy kérdezek, de miért fektetnek be? Beteg vagy és már kell(vérnyomás, cukor)? Vagy a dokid akar közelben tudni? Elvben holnapra vagyok kiírva, 2110a méhszájam, no nyákdugó, rengeteg fájás, a dokimnak meg eszébe sincs befektetni. Amúgy a szülés az olyan, hogy amikor a kicsi ki akar jönni, akkor jön. Napok óta csend van nálam, nincsenek jóslók, lehet egy hét múlva is bent lesz a bébi, az is lehet, hogy fél óra múlva már a kórházban vajúdok... Te is lehet holnapra megszülsz, de az is lehet, hogy indítanak túlhordással. És ez független a helytõl, hogy otthon vagy kórházban vagy.

Lombiknál a 3 napos embrió vagy az 5 napos embrió az esélyesebb egyáltalán hogy döntik el hogy kinek hanyadik napon ültessék vissza?

Legjobb válasz: Biológusok döntik el attól függõen, hogy fejlõdnek. Nekem megtapadt a 3 napos is, csak rossz helyen, most úgy néz ki az 5 napos sikerült:). A lényeg, legjobb helyen a pociban vannak, akárhány naposak, ott még tovább osztódnak.

Biológusok döntik el attól függõen, hogy fejlõdnek. Nekem megtapadt a 3 napos is, csak rossz helyen, most úgy néz ki az 5 napos sikerült:) . A lényeg, legjobb helyen a pociban vannak, akárhány naposak, ott még tovább osztódnak.
Ezt a kezelõorvosod dönti el, nekem volt 5 napos is, de az nem sikerült, a 3 naposak viszont igen :-)
Nekem is a 3 napos sikerült, az 5 naposak nem.

Elvileg 12. héten a CRL 79 mm. A leleten az szerepel, hogy ez a méret 13 hét, 5 napos terhességnek felel meg. Akkor ez azt jelenti, hogy valójában 13 hét, 5 napos terhes vagyok, vagy egyszerűen csak nagy a baba?

Legjobb válasz: Tapasztalati értékek alapján határozzák meg méretekbõl a magzat korát! Ha az átlagba vagy benne, akkor lehet 13 hetes 5 napos (körüli). Ellenkezõ esetben nagyobb az átlagosnál.

Tapasztalati értékek alapján határozzák meg méretekbõl a magzat korát! Ha az átlagba vagy benne, akkor lehet 13 hetes 5 napos (körüli). Ellenkezõ esetben nagyobb az átlagosnál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Eddig attól féltem, hogy kicsik lesznek (ikrek), most meg azon filózok, hogy miért nagyok. :-)
20. hétig kb. egyformán nõnek, szóval sztem kicsit idõsebb terhes vagy, mint gondoltad. :)
ne aggódj, ha nagyobb, az csak jó...de ikrek meg lehet nem is nõnek "benned" akkorára :) Sok sikert!

Tolódhat e a menstruáció váltakozása és a peteérés időpontja, ha nekem az átlagos 5 napos menstruáció helyett évek óta 8 napig tart a menzeszem?

Egy általános menstruáció 28 naponként váltakozik, és 5 nap az időtartama. Viszont nekem már évek óta minden menstruációm 8 napos. Megszeretném kérdezni, hogy ebből kifolyólag azzal a +3 nappal, ami fennmarad lehetséges, hogy tolódik a peteérés időpontja, tehát 14. nap helyett 17. napon lenne a peteérésem... És még tolódik e a 28 napos ciklus 31 naposra? Nekem még egyszer sem jött meg rá 28 napra a menstruációm, szóval ezért lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Honnan számolod a 28 napot? Mert a mensi elsõ napja a ciklusod elsö napja! Egyáltalán nem kötelezõ 5 naposnak kell lennie sok nõnek 3 nap pl nekem is! Vérzése online naptárban és akkor automatikusan írja hány napos volt a ciklusod!

Honnan számolod a 28 napot? Mert a mensi elsõ napja a ciklusod elsö napja! Egyáltalán nem kötelezõ 5 naposnak kell lennie sok nõnek 3 nap pl nekem is! Vérzése online naptárban és akkor automatikusan írja hány napos volt a ciklusod!
A vérzés nem feltétlenül 5 napos, ez tök egyéni. Vkinek 3, vkinek 8. A ciklus hossza is változó. A 28 csak egy átlag, vkinek 21, vkinek meg 35 napos. Egyikkel sincsen gond. Az ovuláció meg ált. a következõ vérzés elõtt 14 nappal van.
Ez teljesen egyéni, hogy kinek hány napos a vérzése, nekem is 7-8 napig tart. Az ovuláció idõpontját nem a vérzés hossza határozza meg. A lényeg az, hogy a két menstruáció között eltelt idõ között nagyjából a közepén. A két menzesz közötti idõt meg úgy számoljuk, hogy menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elsõ napja között hány nap telik el. Ha a két vérzés között 30 nap telik el akkor a 15. vagy 16. nap tájékán van az ovuláció normális esetben. 35 napos ciklus még normális, ez fölött érdemes nõgyógyászhoz menni vele.

Lombikosok! 5 napos embrió visszaültetésénél nagyobb az esély a sikerre? Ilyenkor is lehet lefagyasztani, ha marad, vagy ilyenkor nem sok az esély rá?

Legjobb válasz: Szerintem nincs statisztika, hogy hány napos embriónál a legsikeresebb. 3-5 naposat szoktak visszaültetni. Természetesen lehet fagyasztani, miért ne lehetne?

Szerintem nincs statisztika, hogy hány napos embriónál a legsikeresebb. 3-5 naposat szoktak visszaültetni. Természetesen lehet fagyasztani, miért ne lehetne?

Ugye azt szokták mondani h egy normális menstruáció 5 napos. Akkor ez azt jelenti h 3 napig kb vérzel, és utána 2 napig inkább már csak barnázol? Nekem ilyen szokott lenni. Akkor ez is 5 napos?

Legjobb válasz: Hát, ez egyénfüggõ. De én is szerencsésebbek közé tartozom: elsõ 3 nap durvább folyás (csap-szindróma) Aztán az utolsó 2nap, csak barnás utó-trutykó.:)

Hát, ez egyénfüggõ. De én is szerencsésebbek közé tartozom: elsõ 3 nap durvább folyás (csap-szindróma) Aztán az utolsó 2nap, csak barnás utó-trutykó.:)
Szerintem is egyénfüggõ...nekem pl. 4 napig szokott rendesen "folydogálni", az uccsó két nap jön az a barnás maszat. Vagyis nekem 6-7 napig is eltart (érdemben csak négy nap) Remélem, követhetõ volt :D Egyébként ha pl. meg vagy fázva vagy valami betegséged van, elõfordulhat, hogy kimarad, vagy kevesebb ideig tart. L/19

Majus 23-an volt az utolso ciklusom elso napja (altalaban 4-5 napos). Majus 29-en szexualis kapcsolatom volt. A ciklusaim rendszertelenek, 21-32 naposak. Junius 19-27 kozott 5 terhessegi tesztem negativ ) harom kozuluk reggel. Lehetek terhes?

pajzsmirigytultengesem van, amely volt kezelve. most nem szedek ra gyogyszert, mert az orvosom azt mondta, helyrebillent.az idegesseg, kezremeges most is megvan.lehet, hogy hormonzavar okozza a ciklus keseset?

Legjobb válasz: igen, lehet hormonprobléma, ha nagyon érzékeny teszteket hazsnáltál azoknak már mutatnia kellett volna, ha van baba még most sem kizárt, de kevesebb az esélye

igen, lehet hormonprobléma, ha nagyon érzékeny teszteket hazsnáltál azoknak már mutatnia kellett volna, ha van baba még most sem kizárt, de kevesebb az esélye

11hét és pár naposan (12. hét) vagy 12 hét és pár naposan (13. hét) megfelelőbb integrált teszt 1. vizsgálatára menni? 12 hét 5 napos korban nem késő még? Kérjem előbbre az időpontot?

AZt olvasom több helyen, hogy legoptimálisabb a 12. HÉTEN menni ezen vizsgálatra. A 12. hét még csak 11 hét pár napot jelent. Mutathat mást a vizsgálati eredmény, ha egy héttel kés?bb megyek?

Legjobb válasz: Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.

Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.
Szia! Mielõtt elmész a tesztre, elõtte úgyis kell egy uh-t csináltatni, amibõl a doki megállapítja hogy annyi idõs vagy-e.Ha esetleg úgy látja akkor sztem mondani fogja, hogy várj egy hetet. Ettõl függetlenül, én úgy tudom, hogy a 11-14. hét között kell megcsináltatni, de tény hogy a legbiztosabb eredményt a 12.heti adja, de ez sem 100%. Egyébként egyidõsek vagyunk, én holnap megyek a 12.heti uh-ra, és pénteken a vérvételre.
Amikor integrált tesztre idõpontot adnak, akkor kiszámolják, hogy neked mikor ideális menned, melyik napon. Legalábbis nálunk így volt a Bolgárkerék utcában. Szerintem egyébként az idõpont teljesen megfelelõ.

Bizakodhatok még? AZ első UH-on nem biztatott a doki. Elvileg 6 hetesnek és 5 naposnak kellene lennie a terhességnek, de ő csak 6 hetesre saccolta.

Abból gondolom a 6 hét 5 napot, hogy vezettem a h?görbémet és ovu tesztet is használtam a siker érdekében. A petezsákban volt már magzat, 6 mm-esnek mérte a CRL-jét. A szív pulzálását is látta, de azt mondta, nagyon gyenge, szinte nem mérhet?. Mivel a hónap második felében a férjem nem volt itthon, és nem voltunk együtt, elég kevés az esélye annak, hogy nem a ciklusom közepén fogant. Járt már valaki hasonló cip?ben? Hogy végz?dött a dolog? Két hét múlva kell visszamennem, nem tudom, hogy fogom kibírni addig ezt a bizonytalanságot. :(

Legjobb válasz: Szia Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz azt mondta,hogy 5 hetes terhességnek felel meg...mondott jót is rosszat is,de azért bizakodtam nagyon mert 5 hónappal elõtte volt egy vetélésem. Egy hét múlva visszarendelt a baba szépen fejlõdött,de a számolt héthez képest még mindig egy héttel kisebb volt. Tartotta is ezt az egy hetet így aztán a 12. heti uh nem a mensi alapján számolt idõbe volt hanem egy héttel késõbb és az összes vizsgálat is így történt,a terhesség felénél már a szülés dátumát is átírták.Nálam az volt az ok,hogy nem középidõbe hanem késõbb volt a peteérésem.Már 1,5 éves a lányom.

Szia Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz azt mondta, hogy 5 hetes terhességnek felel meg...mondott jót is rosszat is, de azért bizakodtam nagyon mert 5 hónappal elõtte volt egy vetélésem. Egy hét múlva visszarendelt a baba szépen fejlõdött, de a számolt héthez képest még mindig egy héttel kisebb volt. Tartotta is ezt az egy hetet így aztán a 12. heti uh nem a mensi alapján számolt idõbe volt hanem egy héttel késõbb és az összes vizsgálat is így történt, a terhesség felénél már a szülés dátumát is átírták.Nálam az volt az ok, hogy nem középidõbe hanem késõbb volt a peteérésem.Már 1, 5 éves a lányom.
én 6 hetes 3 naposan voltam uh-n. Vérzés miatt mentem be a kórházba. És akkor még csak petezsákot látott a doki, embriót nem. Szóval semmi jóval nem biztatott engem. Aztán 2 hét múlva újra mentem a dokihoz és már minden rendben volt, szívhang is volt, baba is volt. A terhesség elsõ 3 hónapjában menstruáltam. Ne aggódj, ott a baba, minden rendben lesz :)
Szerintem ne aggódj. 11 hetes ikerterhes vagyok. Amikor elõször voltam dokinál az uh szerint én is 6 hetes és 5 napos terhes voltam, de csak az egyik baba volt egyértelmû (élesszélû petezsák, szívhang), a másik kisebb is volt és a petezsák széle is elmosódott volt, de volt szívhangja. 2 héttel késõbb a pici lett a nagyobb és vele is minden oké volt (remélem most is az!). Pedig már mindenki azt mondta: biztosan felszívódóban van. A méret ilyen korai terhességnél szerintem nem sokat jelent. Ne aggódd túl magad, ott a lesz a pici két hét múlva is. :-)
Nyugi, mi alig találtuk meg a babát, pedig ott volt.Nekem is kisebbnek mérte a doki, pedig tudom mikor fogant.Ennek ilyenkor még semmi jelentõsége.Minden oké lesz.Van szívmûködés, és ez a lényeg.Nem tudom mit ijesztget.
6 hetesen vizsgáltak engem is elõször. Alig találták meg mert hátrahajló a méhem és még csak petezsák volt. Szívhang a 8. héten volt. Én úgy tudom 8 hetesen kell hogy legyen szívhang 6 hetesen még nem. Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, kicsit jobb lett a kedvem, akkor még reménykedem egy picit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!