Találatok a következő kifejezésre: 5 napja kb. 2 hete (28 db)

Kb. 2 hete szeretkeztünk a párommal megszakításos védekezéssel. Rá kb. 4-5 napra volt a peteérésem. Már 5 napja furán érzem magam, mellfeszülés, émelygés, rossz előérzet(ez már lehet a pániktól van). Mennyi az esélye a terhességnek?

Már 4 éve így szexelünk a párommal, most lehet, hogy tehes lettem? (volt ebben a hónapban gombás fert?zésem is) Csináltam tegnap tesztet, de azt mutatta nem vagyok terhes, bár szerintem ez még semmit nem jelent.

Legjobb válasz: Szerintem nem vagy terhes, de ezt sose lehet tudni! Nekem a menszesz elötti napokban is szokott terhességhez hasonló tünetem lenni, de a pániktól meg aztán biztosan produkálhatsz ilyeneket. Szerinten két-három nap mulva csinálj még egy tesztet, ha negatív, akkor megnyugodhatsz.

Szerintem nem vagy terhes, de ezt sose lehet tudni! Nekem a menszesz elötti napokban is szokott terhességhez hasonló tünetem lenni, de a pániktól meg aztán biztosan produkálhatsz ilyeneket. Szerinten két-három nap mulva csinálj még egy tesztet, ha negatív, akkor megnyugodhatsz.
De miért így szexeltek??? Nem lenne egyszerûbb gumival vagy gyógyszerrel? Vagy babát szeretnétek? Mert akkor nem lényeg, de legalább nem stresszelnél most sem, hogy vajon terhes vagy-e vagy sem. Amúgy meg 2 hét az semmi, a szervezetnek idõ kell, hogy kellõ mennyiségû hcg-t termeljen amit a teszt kimutat. Várj még vagy 2 hetet a teszttel, akkor már tuti eredményt mutat.
Az esély ott van, bár ha biztos vagy benne hogy az aktus után 4-5 nappal volt peteérés, ha ez tuti, akkor nem vagy terhes. Ha nem biztos hogy akkor volt peteérés, akkor megvan az esély. Ha késik akkor csinálj újabb tesztet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tuti, hogy peteérés elõtt szexeltünk! Én sem vagyok odáig ezért a módszerért, de a barátom nem hajlandó gumit használni. És a fogamzásgátlómat sem fizeti ki, nekem pedig nincs pénzem rá, mert munkanélküli vagyok:( De remélem most õ is megijedt, bár ezt nem látom rajta, azt hajtja, hogy úgysem vagyok az:S és tök nyugodtan fekszik tovább. De nagyon remélem, hogy legalább azt látja, hogy én min megyek keresztül és veszi a fáradtságot és felveszi a gumit...
Ne haragudj, de jó tahó a párod...én biztos megkérdezném, hogy a gyógyszert fizeti, vagy a baba költségeit...esetleg egy abortuszt??? Az ilyentõl nagyon dühös tudok lenni! Mikor nem érdekli a pasit, hogy min megy keresztül a nõ...végülis nem az õ nyakán maradna a gyerek... ... ... A másik dolog: te miért mész bele így a szexbe? Ha nincs gumi, se gyógyszer, vigyél be egy neilon zacsit, hogy ezt húzza fel, különben bajok lesznek! :D
Tudom, hohgy nem a kérdésre válasz, de nagyon sajnállak, hogy ilyen barátod van. Mi az, hogy nem hajlandó se óvszert használni se kifizetni a gyógyszert? Kérdés, hogy mennyire vagy neki fontos ha ennyire hidegen hagyja, hogy mi történik veled. Ha netán terhes leszel, akkor mit fog tenni? Szakít vagy közli, hogy vetesd el? Arról nem is beszélve, hogy Te is mondhatod, h addig nincs sex, míg nem védekeztek valamivel.
A kérdező hozzászólása: Csináltam már ezt, hogy nem szexelek akkor, de képes volt hajnalig piszkálni és nem hagyott aludni. Így belementem. Már bánom, sokkal határozottabbnak kellett volna lennem:(És ez után így is lesz! Megmondtam neki ha terhes vagyok, kiteszem az összes cuccát az utcára és mehet ahova akar. Ugyanis az abortuszra nincs pénze(vagyis ezt mondta) így a szüleimtõl kell kérnem pénzt rá amíg nem találok utána munkát!:(:(:(
A kérdező hozzászólása: Ma reggel megjött a menszim, nem vagyok terhes!:) Jövõhéten meg megyek fogamzásgátlót íratni. Köszi s egítséget!

15 hónapos a kislányomnak kb.2 hete adtam egy pici tehéntejet (forralva) napokon keresztül.4-5 napja a reggeli kakaót és az esti tejadagot is tehéntejből adom neki (2, 8-as) Lehetséges, hogy azóta csökkent az étvágya, mi lehet a baj?

Nem eszik annyit, mint el?tte,illetve éjfél körül felébred és félálomban 2-3 órát is fent van.Picit sírdogál, de nehezen alszik vissza. Lehet, hogy éhes, de álmos és nem eszik,mert már próbáltam kínálni egy pici tejjel, de nem kellett neki.Esetleg fájhat a tejt?l a hasa,vagy id? kell míg átáll a tejecskére a szervezete.A széklete teljesen rendben van,hol keményebb hol hígabb egy picit.Aki tejet ad a babájának milyen márkájút ad?

Legjobb válasz: este higisd a tejet egy kis kamillateaval

este higisd a tejet egy kis kamillateaval
Szerintem nem a legjobb ötlet a tejet teával hígítani. Inkább vízzel hígítsd a tejet, lehet, bántja a pocakját.
Szia! Én házitejet adok a kislányomnak, az sokkal laktatóbb, mint a 2, 8%-os, mert zsírosabb, ja és édesebb is.Reggel és este megiszik 3 dl-t, nagyon szereti. Nem hiszem, hogy amiatt ébredne a kislányod mert éhes, lehet foga jön.
Mi külön ellenõrzésre járunk a táplálkozás miatt. A doki azt mondta, hogy nehogy már higítsam a tejet.Minél magasabb a zsírtartalma annál jobb és laktatóbb. Én is 2, 8-ast adok a babámnak (nincs a kisboltban nálunk zsírosabb).Õ is kevesebbet iszik este, mint amennyit tápszerbõl szokott.Tehát tényleg laktatóbb. Amúgy Tolle tejet adok.
21 hónapos kisfiú anyukája: Én mai napig forralom a tejet.
Szia! A pasztõrizált bolti tejet felesleges forralni, csak a házitejet kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.:-) Ma volt az elsõ este, hogy nem ébredt fel!Szerintem is a fogacskája lehetett a baj. A kislányom is kevesebbet iszik a tejbõl, 20-30 ml-vel, mint a tápszerbõl, mert szerintem is sokkal laktatóbb. Egyébként ti forraljátok a tejet, sima vagy tartós tejet adtok. Én most vettem ezt az új Spar-os tejet(21 napig is eláll), nem tartós és úgy gondoltam forralom még 2-3 hétig, aztán már nem.Véleményetek érdekelne ezzekkel kapcsolatban is.Köszi elõre is!
Szerintem semmiképpen ne hígítsd a tejet. Nem tartom valószínûnek, hogy ez az oka a felkelésnek. Többször van a babák korszakában az éjszakai ébredés. 1-2 hét és lesztek rajta. Valószínû, hogy a foga jön. Ha eddig átaludta az éjszakát, semmiképpen ne kezd el etetni, itatni, mert utána megszokja. Az én fiam 21 hónapos, és reggel-este 3-3 dl tehéntejet adok neki (2, 8). Ez így van 11 hónapos kora óta és semmi baja tõle. Nekünk is voltak idõszakok, hogy megébredt.
Ráadásul a kamillatea hosszú távon szárítja a beleket, és székrekedést okoz.
Biztos ami biztos, én még így eleinte forralom.Holnap én is Sparos tejet adok a babámnak.Nekem az annyira ízlik.Jobb az íze valamiért, mint a többinek. Sajnos csak akkor kap ilyet, ha apa hoz hazafelé a munkából, mert nálunk a boltban csak coop-os tej van.

Mi lehet az oka, hogy nem érzem a babám? 21 hetes terhes vagyok. Kb.2 hete mozdult meg először a pici, néhány napig mozgott, aztán 1, 5 hete semmi. Voltam UH-on múlt héten, tiszta volt a szívhang, ettől függően aggódom.

Legjobb válasz: Majd csak ez után fog rendesen beindulni a mocorgás, aztn a terhesség vége felé megint le fog lassulni. ha nagyon aggódsz (mint pár hónapja én:)), akkor vegyél egy magzati szívhang hallgatót. Én biztos vettem volna, ha tudtam volna róla. 3 hetente 4D-re jártam....:) Dec. 19-én megszületett a kislányom Kiara Dia

Majd csak ez után fog rendesen beindulni a mocorgás, aztn a terhesség vége felé megint le fog lassulni. ha nagyon aggódsz (mint pár hónapja én:) ), akkor vegyél egy magzati szívhang hallgatót. Én biztos vettem volna, ha tudtam volna róla. 3 hetente 4D-re jártam....:) Dec. 19-én megszületett a kislányom Kiara Dia
Szia! Ne aggódj, mert nekem sem mozgott. Nekem nagyon sokáig nem volt aktív baba. Mozgott, de nem rugdosott, alig alig éreztem, de az ultrahangon minden rendben volt. Ne aggódj, mert amikor már nagyobb lesz hullámozni fog a hasad. Csak nyugi nincs semmi baja, ha jó az ultrahang eredményed. Sok sikert a babához! Ha kibújik akkor ne aggódj futhatsz utána, ahogy én is. Pocakban passziv, kinn aktív:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat! Megnyugodtam :) Boldog babavárást!!!
Tesztet nem csináltál? Akár terhes is lehetsz.
A kérdező hozzászólása: holnap veszek és napkozben megcsinálom emmyi ido utan biztos kimutatjA
Na, megcsináltad?
A vizelet azért sötétebb színû mert nem iszol eleget, de a többi lehet terhességi jel, szerintem érdemes tesztelni! Sok sikert:)
Ha már 5 napja késik, akkor itt az ideje, hogy csinálj egy tesztet! Most már kimutatja szinte biztosan... 4-5 nap után csináltam én is tesztet. ezek lehetnek a terhesség jelei, de ez mindenkinél más. Én pl egész nap csak aludtam volna más tünetem nem volt a legelején.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...a fáradtság érzet is megvan délutánonként.Le is szoktam dõlni kicsit.Akkor a továbbiakban: teszt csinálás + több folyadék.
Ha 5 napja késik, akkor nem jelentkezhetnek a tünetek már 2 hete. Akkor még be sem ágyazódott. Szerintem nem terhességi tünetek amit írsz, de ha tesztelnél ennyi késés után már tudnád.
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam a tesztet, és pozitív lett!Tényleg terhes vagyok!Boldog vagyok!!!Köszi mindenkinek a hozzászólást! :)

5 hónapos fiam kb 2 hete éjszaka sokszor kel, pár napja viszont szinte óránként, mi lehet ez?

Kisebb korában nem volt ilyen, egyszer kelt, most viszont éjszakánként 5-6 alkalommal is, 2-3 napja sírva, minden ébredésnél.

Legjobb válasz: esetleg a foga lehet.

esetleg a foga lehet.
Mozgásfejlõdés és fogzás is lehet. Nálunk is volt ilyen idõszak, és egyértelmûen alvászavar volt nála. Egy hétig minden éjjel fél óránként kellett mennem hozzá, totál zombi lettem. Akkor párom a neten keresett megoldást, és talált egy oldalt, ahol a Sedatif PC-t ajánlották erre a problémára (homeopátiás). Napi 2x1 szemet kapott, közvetlenül felkelés után és közvetlenül lefekvés elõtt. Összetörtem mozsárban, és pici vízben feloldottam, ezt megitattam a kisfiammal. 2-3 nap után már érezhetõen jobb lett a helyzet, és két hét elteltével teljesen megszûnt a probléma. De elõször is azt kellene kideríteni, Nálatok mi áll a háttérben. Fogzásra utaló jelek vannak? Mert akkor lehet, hogy a camomilla 15ch is a kívánt hatást fejtené ki (akár negyed óránként lehet adni 5 golyót abból).
A kérdező hozzászólása: A sedatif-ra én is gondoltam, eddig reméltem, hogy nem maradandó a dolog. A fogánál alul van két kis dudor, de nem fehérlik kicsit sem. Szóval nem hiszem, hogy az lenne. Lehet, hogy magamnak is veszek egy dobozzal :D
Nálunk egyébként a két alsó fog úgy jött ki, hogy már csak azt vettem észre, hogy szét van nyílva az ínye, és ott a fogacska hegye. Szóval még lehet az is akár. De semmi baj nem lesz, ha megpróbálod a Sedatifot. Ha nem hat, akkor nem az lesz a babád alkati szere. Azt biztosan tudod, hogy az elsõ pár napban viszont felerõsítheti is a tüneteket. Akkor nem szabad megijedni, adni kell tovább. Ha egy hét után sincs javulás, akkor nem lesz jó neki. Ez esetben próbáld meg a camomillát, hátha mégis a fogacska okozza. :)
Szia. Az é n Babám az elsõ perctõl kezdve átaludta az éjjszakákat. 8 hónaposan többször felkellt éjjelente, és egyik napról a másikra elõjõtt a foga, aztán eltelt 1 hét és a második is kibújt. nem volt fehér, csak egy kicsit puklis

5 napja késik, kb. 2 hete fájnak a melleim. Tesztet még nem csináltam. Lehet baba?

Legjobb válasz: Lehet.Lassan már tesztelhetsz,és az eredménytõl függetlenül jó lenne,ha elmennél dokihoz,mert ha már beállt ciklusod van,akkor nem véletlenül nem jelentkezik az éppen aktuális vérzés.

Lehet.Lassan már tesztelhetsz, és az eredménytõl függetlenül jó lenne, ha elmennél dokihoz, mert ha már beállt ciklusod van, akkor nem véletlenül nem jelentkezik az éppen aktuális vérzés.
szerintem is ideje tesztelned.A mellfájdalom és a késés jót jelent:) Drukkolok:)

Hétfőn kezdtem el szedni menzesz után a tablettát azonban a keddi napon kihagytam valamilyen oknál fogva és a szerdait pedig reggel vettem be. A barátommal már kb 2-2, 5 hete nem feküdtem le és óvszerrel ajánlott az együttlét?

Legjobb válasz: Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

Szerintetek ha kb 2-2, 5 hétig napi 1000-1200 kcal-t viszek be a szervezetembe akkor mennyit fogynék ez idő alatt?

a kérdésre válaszoljatok légyszi :) ha lehet tapasztalatból lenne a legjobb

Legjobb válasz: az attol fugg mennyi felesleg van rajtad most. de kb heti 0,5-1 kilot. ha sok felesleged van akkor 1 kilonal tobbet is akar

az attol fugg mennyi felesleg van rajtad most. de kb heti 0, 5-1 kilot. ha sok felesleged van akkor 1 kilonal tobbet is akar
Vegyunk egy szigoruan matematikai peldat. Tegyuk fel, 22 eves es 70 kg vagy, atlagos magassaggal, akkor naponta a suly megtartasahoz kb. 1800 kcal bevitelre van szukseged, ha egyebkent nem mozogsz semmit. A sajat napi kaloriaigenyedet pl. itt ki tudod szamolni: http://www.matthewscaloriecounter.com/calorie_calculators/da.. Ha ennel kevesebbet viszel be, akkor fohgyni fogsz. Ha naponta 600 kaloriaval csokkented a bevitelt (1200 kcal naponta), akkor az heti 600 * 7 = 4200 kcal deficitet jelent, ami zsirban kifejezve kb. kicsit tobb, mint fel kilo. Ha ket es fel hetig dietazol, akkor az kicsit kevesebb, mint 2 kilo fogyast jelent. Ha mondjuk 55 kilo vagy most, akkor ennyi ido alatt kb. 1 kilot lehet fogyni, ha 100 kilo vagy, akkor 2, 5-et. Persze mozgassal ezen lehet gyorsitani (meg nagyobb kaloriadeficitet teremteni), de vigyazz, hogy heti 1 kilonal ne legyen tobb a fogyas, mert az mar nem egeszseges.
Es csak hogy a tapasztalatomat is megosszam: a naplom szerint amikor elkezdtem a dietat (es mozgast), akkor az elso 2.5 hetben 2.2 kilot fogytam, a legutolso 2 es fel hetben pedig 1.7-et.
A kérdező hozzászólása: kb 8-10 kg-t akarok leadni az azt jelenti, hogy, mégha heti 1 kilót is leadok, akkor 2 hónapig kell diétáznom? :)
Jo esetben igen. En most kb 2.5 honapja nyomom, es eddig lement kb. 7 kilo.
Úgy gondoltad 2 hét alatt majd lemegy a 10kg? Hahaha... még lehet 2 hónap alatt se...
A kérdező hozzászólása: hát akkor azthiszem mostmár komolyan veszem és elkezdem :) nyárra remélem már formába leszek :) ja és köszi a válaszokat
Alapvetõen attól függ, hogy jelenleg átlagban hány kalóriát tolsz be. De 2-2, 5 héttõl nagy csodát ne várj!

A hőm kb.2.5 hete 37.1-37.3 között van és kb.3 napja késik. Semmilyen terhességre utaló jelet nem érzek, csak nagyon bő fehérszínű folyást ( amit eddig sohasem)! Lehetek terhes?

Coraxxal teszteltem kb1 hete.Még az 1 csík is nagyon halvány volt. Nekem nagyon furcsa volt az a teszt. Valaki használta már?

Legjobb válasz: Ha 3 napja késik,és a hõd ilyen magas,akkor szerintem holnap reggeli vizeletbõl csinálj másik tesztet. A terhesség nem mindig jár tünettel! - eddig 4 terhességembõl 4 volt tünetmentes igaz,ebbõl 2 el is ment- Holnap csinálj másik tesztet,aztán írd meg mi lett!

Ha 3 napja késik, és a hõd ilyen magas, akkor szerintem holnap reggeli vizeletbõl csinálj másik tesztet. A terhesség nem mindig jár tünettel! - eddig 4 terhességembõl 4 volt tünetmentes igaz, ebbõl 2 el is ment- Holnap csinálj másik tesztet, aztán írd meg mi lett!
Az elsõ terhességemnél semmi tünetem nem volt, csak bõ folyás. Mivel nem volt tervezett terhesség, elõször nem is gondoltam rá, majd több nap késésnél leesett a tantusz. :) Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek aki válaszolt, de csináltam du egy Gabriel tesztet és negatív lett. Úgyhogy sajnos szerintem valamikor biztosan megjön!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!