Találatok a következő kifejezésre: 5 napja el (363 db)

Érdemes elmennem Tgyás-ra, a szülés előtt 4 héttel, ha a határozott idejű szerződésem csak 5 nappal él tovább, mint a szülés várható ideje?

Tudom, hogy az a legjobb, ha a szülés id?pontjától kérem inkább a Tgyás-t, mert addig táppénzen vagyok úgyis, és a pici papírjai nélkül úgysem kapok pénzt. De mi van akkor, ha én január 26-ra vagyok kiírva, a határozott idej? szerz?désem meg január 31-ig szól, és utána nem hosszabbítanak (ezt a munkaügyes csaj mondta, amik most hosszabbították meg), és én mondjuk túlhordom a babát? Mert ugye ezt nem tudom befolyásolni. És ha túlhordom, már megsz?nik a munkaviszonyom és akkor kaphatok még Gyed-et? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: Mindenképpen kérd a Tgyást 28 nappal a szülési idõpontod elõtt, mert a Tgyásra jogosult leszel akkor is, ha esetleg túlhordod a babát és jan. 31 után szülsz (passzív jogon), viszont a Gyed-re kizárólag csak akkor, ha a szülésed idõpontjában biztosított vagy (tehát van munkahelyed!!!!!) Tehát ha elõbb igénybeveszed a Tgyást, akkor kapsz Gyed-et, mivel a Gyed feltétele, hogy a munkaviszonyod megszûnésekor a Tgyásra jogosult legyél. Fontos, hogy ezt betartsd, mert ha túlhordod a bébit, csak a Gyesre leszel jogosult a Gyed helyett, és pénzben az nem is különbség.

Mindenképpen kérd a Tgyást 28 nappal a szülési idõpontod elõtt, mert a Tgyásra jogosult leszel akkor is, ha esetleg túlhordod a babát és jan. 31 után szülsz (passzív jogon), viszont a Gyed-re kizárólag csak akkor, ha a szülésed idõpontjában biztosított vagy (tehát van munkahelyed!!!!!) Tehát ha elõbb igénybeveszed a Tgyást, akkor kapsz Gyed-et, mivel a Gyed feltétele, hogy a munkaviszonyod megszûnésekor a Tgyásra jogosult legyél. Fontos, hogy ezt betartsd, mert ha túlhordod a bébit, csak a Gyesre leszel jogosult a Gyed helyett, és pénzben az nem is különbség.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Én is erre gondoltam, de azért nem voltam benne biztos!!!!!! :D Még egyszer köszönöm!
Nagyon szívesen, nekem is ilyesmi volt a problémám. Amúgy a végét elírtam: nem is különbség helyett, nem KIS különbség (pénzben).:)

Lehetek kismama, ha vérzés elõtt kb.1 héttel már nagyon szoktak fájni a melleim, most meg 5 nappal elõtte még nem fáj? Vagy csak késni fog?

Legjobb válasz: Nekem így volt. Csak akkor kezdtek fájni a melleim mikor meg kellett volna jönnie.

Nekem így volt. Csak akkor kezdtek fájni a melleim mikor meg kellett volna jönnie.
A kérdező hozzászólása: Van már egy kislányom, csak az a baj, hogy mikor vele voltam kismama, a 40. napon teszteltem, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy pozitív lesz. Lombikra jártunk, mert azt mondták term. úton nem lehet gyerekünk. Akkor éppen pihentem két lombik között, mikor teherbe estem. És mivel 40 napig eszembe sem jutott, hogy az lehetek, nem figyeltem a tünetekre sem. Csak ilyen furcsa szúrkálódásokra emlékszem az alhasamban, meg arra, hogy semmilyen folyásom sem volt. Elõtte mindig volt pici krémes folyásom, de mikor kismama voltam, nem kellett tisztasági betét sem, mert semmi nem folyt belõlem, csak nem emlékszem erre sem, hogy ez mikortól volt. Még ma sem fáj a mellem. Remélem sikerült, de lehet tényleg csak késik.
A kérdező hozzászólása: Elvileg szerdán kellene megjönnie, akkor tesztelek, kivéve, ha addig elkezdenek fájni!

5 nappal elôbb jött meg mint kellett volna, ez baj lehet? 14/L

Általában elég ingadozó, hogy mikor szokott megjönni. Máskor is volt mar olyan h 3-4 nappal elôbb/késôbb jött meg.

Legjobb válasz: Nem baj, ilyen idõsen még bõven belefér.

Nem baj, ilyen idõsen még bõven belefér.
Nem, ez teljesen normális dolog még a korodban. 17 éves korig kell beállnia rendszeresre.
Az elsõtõl számítva 2 éven belül kell beállni a menstruációnak, de elõfordulhat akkor is, hogy kicsit elõbb jön meg, miután már beállt.

Akkor ezentúl csoportos létszámleépítést elég 5 nappal előre bejelenteni 30 helyett mindenhol?

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/13/a_kormany_a_munka..

Legjobb válasz: http://kocsmaszonok.blog.hu/2010/12/13/barmit_barmi_aron

A kérdező hozzászólása: http://kocsmaszonok.blog.hu/2010/12/13/barmit_barmi_aron
Olyan mindegy, nyugdíjad már úgyse lesz belõle! xD

Ha 7 aranyhörcsög 5 nap alatt 14 csomag olajos magkeveréket eszik meg, akkor 10 aranyhörcsög 3 nap alatt hány ilyen csomag magkeveréket fogyaszt el? 4 aranyhörcsögnek hány napra elegendő 10 csomag a fenti keverékből?

Levezetné ezt nekem valaki?

Legjobb válasz: Ha 7 aranyhörcsög 5 nap alatt 14 csomag, akkor 7 aranyhörcsög 1 nap alatt 14/5 csomag. Ha 7 aranyhörcsög 1 nap alatt 14/5 csomag, akkor 1 aranyhörcsög 1 nap alatt 14/5/7 (0,4) csomag Tehát: Ha 1 aranyhörcsög 1 nap alatt 0,4 csomag akkor akkor 10 aranyhörcsög 1 nap alatt 4 csomag akkor 10 aranyhörcsög 3 nap alatt 12 csomag Ha 1 aranyhörcsög 1 nap alatt 0,4 csomag akkor 4 aranyhörcsög 1 nap alatt 1,6 csomag, 4 aranyhörcsög 6,25 nap alatt 10 csomag

Ha 7 aranyhörcsög 5 nap alatt 14 csomag, akkor 7 aranyhörcsög 1 nap alatt 14/5 csomag. Ha 7 aranyhörcsög 1 nap alatt 14/5 csomag, akkor 1 aranyhörcsög 1 nap alatt 14/5/7 (0, 4) csomag Tehát: Ha 1 aranyhörcsög 1 nap alatt 0, 4 csomag akkor akkor 10 aranyhörcsög 1 nap alatt 4 csomag akkor 10 aranyhörcsög 3 nap alatt 12 csomag Ha 1 aranyhörcsög 1 nap alatt 0, 4 csomag akkor 4 aranyhörcsög 1 nap alatt 1, 6 csomag, 4 aranyhörcsög 6, 25 nap alatt 10 csomag
A kérdező hozzászólása: köszönööööööm
Hehehe

Peteéréskor voltunk együtt a barátommal és és 8 nap telt el és szúrkál a hasam! A nemvártig 5 nap van. És a derekam szörnyen fáj. Beágyazódás?

Legjobb válasz: Mivel a megtermékenyülés fél idõben történik, leggyakrabban maga a beágyazódás eltarthat 6-12 napig is. Elõször is a megtermékenyült petesejt 5-7 napig vándorol, majd ha eljut, a méhfalig elkezd beágyazódni. A beágyazódás szó szerint azt jelenti, hogy a szedercsíra beássa magát a méhfalba ez a folyamat még legalább 5 napig tart így az egész kb. 6-12 napot vesz igénybe. Az elsõ pár napból, amikor is a petesejt még csak vándorol, semmit sem érzünk, de maga a beágyazódás már járhat enyhe menstruációhoz hasonló görccsel, pecsételõ vérzéssel, és furcsa has szurkálással.

Mivel a megtermékenyülés fél idõben történik, leggyakrabban maga a beágyazódás eltarthat 6-12 napig is. Elõször is a megtermékenyült petesejt 5-7 napig vándorol, majd ha eljut, a méhfalig elkezd beágyazódni. A beágyazódás szó szerint azt jelenti, hogy a szedercsíra beássa magát a méhfalba ez a folyamat még legalább 5 napig tart így az egész kb. 6-12 napot vesz igénybe. Az elsõ pár napból, amikor is a petesejt még csak vándorol, semmit sem érzünk, de maga a beágyazódás már járhat enyhe menstruációhoz hasonló görccsel, pecsételõ vérzéssel, és furcsa has szurkálással.
Bármi lehet. Az is, hogy csak bemeséled magadnak. Ha babát szeretnétek, akkor szorítok, hogy baba legyen. :) De ahhoz, hogy biztos legyen, még kell pár nap.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló köszi a választ.:) 2. válaszoló igen nagyon szeretnénk már a babát!:) ..nem nem mesélem be mert kifejezetten éreztem még fel is figyeltem rá.. a derék fájás akkor nem tudom mitõl lehet.
Kedves kerdezo, mi lett?
A kérdező hozzászólása: egy gyönyörû pozitív teszt ! :)
Jaj de jo! :) Mikor teszteltel, a ciklusod hanyadik napjan? S a tunetek megmaradtak vegig?
A kérdező hozzászólása: hát általában 31 naposak a ciklusaim és a 35.ik napon :) és a mellem nagyon bedurrant a derekam az néha néha fáj.. még rosszullétek nincsenek..még..:)
Lehet nem is lesznek, az elsõ terhességemnél nekem sem volt szinte semmi! Köszi a választ még egyszer, boldog babavárást Neked! :)

Egy 6 fős csoport dolgozott bizonyos munkadarabok megmunkálásán.5 nap után ketten megbetegedtek. így a csoport 3 nap alatt készült el a tervezett 504 munkadarabbal. Hány munkadarabot készítettek volna el?

ha mind a hatan 8 napon át dolgoztak volna, és az emberek teljesítménye közel azonos?

Legjobb válasz: 1fõ 1 nap alatt x munkadarabot készít 6fõ 5 nap alatt 6*5*x= 30*x munkadarabot készít 4fõ 3 nap alatt 4*3*x= 12*x munkadarabot készít 30x+12x=504 42x =504 x =12 1fõ 1 nap alatt 12 munkadarabot készít. 6 fõ 8nap alatt 6*8*12=576 munkadarabot készít.

1fõ 1 nap alatt x munkadarabot készít 6fõ 5 nap alatt 6*5*x= 30*x munkadarabot készít 4fõ 3 nap alatt 4*3*x= 12*x munkadarabot készít 30x+12x=504 42x =504 x =12 1fõ 1 nap alatt 12 munkadarabot készít. 6 fõ 8nap alatt 6*8*12=576 munkadarabot készít.

Egy 6 fős csoport dolgozott bizonyos munkadarabok megmunkálásán.5 nap után ketten megbetegedtek. így a csoport 3 nap alatt készült el a tervezett 504 munkadarabbal. Hány munkadarabot készítettek volna el?

ha mind a hatan 8 napon át dolgoztak volna, és az emberek teljesítménye közel azonos?

Legjobb válasz: 1fõ 1 nap alatt x munkadarabot készít 6fõ 5 nap alatt 6*5*x= 30*x munkadarabot készít 4fõ 3 nap alatt 4*3*x= 12*x munkadarabot készít 30x+12x=504 42x =504 x =12 1fõ 1 nap alatt 12 munkadarabot készít. 6 fõ 8nap alatt 6*8*12=576 munkadarabot készít.

1fõ 1 nap alatt x munkadarabot készít 6fõ 5 nap alatt 6*5*x= 30*x munkadarabot készít 4fõ 3 nap alatt 4*3*x= 12*x munkadarabot készít 30x+12x=504 42x =504 x =12 1fõ 1 nap alatt 12 munkadarabot készít. 6 fõ 8nap alatt 6*8*12=576 munkadarabot készít.

Belara fogamzásgátlót kezdenék el szedni. Az orvosom azt mondta, hogy a menzesz 5. napján kezdjem, viszont a gyógysser leírásában az áll, hogy a vérzés 1. napján kezdjem el szedni. Miben lesz más ha az 5. napon kezdem a szedést?

tudom h akkor gumizni kell egy ideig, de más nincs? kinek milyen tapasztalatai voltak a tabival kapcsolatban?

Legjobb válasz: Elvileg az elsõ napon kell beszedni, de 1-5-ik napokig be lehet. Az ötödik nap a határ, egyszer én is vettem be olyankor, védekezni kell de ennyi:) Hallgass az orvosodra, ne itt kérdezgess,õ szakember, mi nem vagyunk azok.

Elvileg az elsõ napon kell beszedni, de 1-5-ik napokig be lehet. Az ötödik nap a határ, egyszer én is vettem be olyankor, védekezni kell de ennyi:) Hallgass az orvosodra, ne itt kérdezgess, õ szakember, mi nem vagyunk azok.

Mikor leszek védet ha csutortokon el kezdem szedni a fogamzásgátlot? Akkor mikor leszek védet? Az orvos nekem azt mondta h 5. nap kezdjem szedni a tájékoztatoba 1-7 nap van irva akkor mikor szedjem?

Legjobb válasz: Ha az orvos 5. napot mondott, akkor az 5. napon kezd el. Nem tudom mi a fenéért tök ismeretlen, orvosi diplomával valószínûleg nem rendelkezõ embereket kell kérdezgetni, ha a doki konkrétan megmondta... Benne van a tájékoztatóban, hogy mikortól véd.

Ha az orvos 5. napot mondott, akkor az 5. napon kezd el. Nem tudom mi a fenéért tök ismeretlen, orvosi diplomával valószínûleg nem rendelkezõ embereket kell kérdezgetni, ha a doki konkrétan megmondta... Benne van a tájékoztatóban, hogy mikortól véd.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert egy héten 2 dokihoz is kellet mennem és mind a ketto másat mondot és még a tájékoztatoba is más van irva.
Abban, hogy mikor ideális elkezdeni, eltérnek az orvosi vélemények, épp ezért van a tájékoztatóban is ilyen tág tartomány megadva. Az 5. nap egy gyakori, fõleg a régivágású orvosok által javasolt kezdési idõpont. Mostanság többen javasolják azt, hogy már a menses 1. napján kezdjék el a tabletta szedését. Nekünk az egyetemen egy sokat tapasztalt prof. azt mondta, neki a legjobb tapasztalatai akkor voltak, amikor a páciensei a 3. napon kezdték el, ezért most már õ konzekvensen mindenkinek ezt ajánlja. A védettséget elvileg szinte azonnal kialakítja a fogamzásgátló, de azért ajánlott legalább az elsõ 2 hétben egyéb módszerrel (pl. óvszer) kiegészíteni a védekezést.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!