Találatok a következő kifejezésre: 5 napja abba a (41 db)

A Hgn szintem alacsony lett (113), észrevettem, hogy a hajam is elkezdett jobban hullani. Már 5 napja szedem a vasat, amit az orvos írt fel! Vajon mikor marad abba a hajhullás, mennyi idő kell? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: a vasnak kell pár hét, hogy beépüljön. Amúgy ez még nem olyan vészes. Nekem alacsonyabb volt, kb 1,5 hónapja szedem a vasat, most már jobbak az eredményeim.

a vasnak kell pár hét, hogy beépüljön. Amúgy ez még nem olyan vészes. Nekem alacsonyabb volt, kb 1, 5 hónapja szedem a vasat, most már jobbak az eredményeim.

5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta töbnyire szabályosan megjött, már 7 napja késik, tegnap negatívat teszteltem (Lilyvel), az ovu. Mikroszkópom viszont páfrányt mutat. Lehetek terhes vagy csak hormonzavar?

érzékenyek a melleim és átlátszó folyásom volt

Legjobb válasz: Szia! Én is pont 5 hónapja hagytam abba a tabit, az elmúlt ciklusaimban 2-szer nem volt tüszõrepedésem, átlagban 25 napig tartottak. Én is negát teszteltem a nemvárt utáni 3., 5., 7. napon (One step, Discolor, Lily), most 12 napja hogy még mindig nem jött meg. Holnap megyek dokihoz ezügyben, megírom mi volt, ha érdekel. Üdv.

Szia! Én is pont 5 hónapja hagytam abba a tabit, az elmúlt ciklusaimban 2-szer nem volt tüszõrepedésem, átlagban 25 napig tartottak. Én is negát teszteltem a nemvárt utáni 3., 5., 7. napon (One step, Discolor, Lily), most 12 napja hogy még mindig nem jött meg. Holnap megyek dokihoz ezügyben, megírom mi volt, ha érdekel. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Hú az jó lenne, ha megírnád mit mondott az orvos! Remélem jó híreket kapsz!Én is izgulok veled!
Szia! Ma reggel (13 napja késik) fél óra után halvány 2. csíkom lett, száradás után eltûnt. Már nem nagyon reménykedem, viszont a derekam nagyon fáj, ezt nem tudom mire véljem. Este megyek dokihoz, majd írok, mi volt. Üdv. Bea
A kérdező hozzászólása: Én megint negatívat tezteltem, de mensi még mindíg sehol, a hasam fájdogál napok óta!Veletek mizu?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Na mit mondott a doki? Van baba? Én megint negatívat teszteltem:(, de még nem jött meg és a 'mindjárt megjön' érzésem is elmúlt
Szia! A tegnapi napom tiszta csõd volt, röviden: 1. Nem jutottam el a kislányommal a védõnõhöz, mert bealudt. 2. Nem tudtunk játszóterezni, mert nekiállt esni az esõ. 3. Este a dokim magánrendelésre 1 órával késõbb érkezett, mert szülésnél volt, mire meg bejutottam volna, elment az áram az egész utcában. Jövõ szerdára van új idõpontom, mensi még mindig sehol (ma 2 hete hogy késik). Ez van... :-(

5 napja volt missed ab-om, még mindig rendesen vérzek. Ha pisilnem kell, akkor a köldököm táján érzek fájdalmat, főleg nyomásra. Ez nem probléma?

Tudom, hogy a vérzés eltarthat, csak mind olyanokról olvastam, akiknek 1-2 nap alatt elmúlt, max. barnázás volt még. nekem még mindig élénkpiros vérzés van. Természetesen nem nyomkodom a hasam, de észrvettem, hogy ha pisilnem kell, akkor a köldökömnél érzek enyhe fájdalmat, ami a műtét elött nem volt. Ez is belefér?

Legjobb válasz: 5 nap után még nekem is volt vérzés, azért ha 10 napnál tovább tart fordulj orvoshoz. Nekem is voltak alhasi fájdalmaim, én azt gondolom hogy attól hogy a méh húzódott össze. Jobbulást kívánok!

5 nap után még nekem is volt vérzés, azért ha 10 napnál tovább tart fordulj orvoshoz. Nekem is voltak alhasi fájdalmaim, én azt gondolom hogy attól hogy a méh húzódott össze. Jobbulást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, hát reménykedem, hogy tényleg minden rendben!
Szerintem még teljesen normális, h. vérzel. Nekem 4 hete volt egy beavatkozásom és egy hétig véreztem. Persze a vége felé már csak barnáztam. Nekem is fájt a pisilés, de a nagy dolog még jobban. Aztán ahogy telt az idõ elmúlt ez is. A vicc az egészben, h. 3 hétre a mûtét után megjött. Voltam dokinál, aki azt mondta ez jó jel, mert szépen vastagszik a nyálkahártyám :) . Most betétet használok a biztonság kedvéért. Neked elsõ baba lett volna?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Már megnyugodtam, már nekem is csak barnázás van és már nem érzem a fájdalmat sem a hasamban. Nekem már van 2 gyermekem, ikrek. Velük teljesen problémamentes terhességem volt, utána még meg is jegyeztem magamban, hogy ha 2 babát így kihordtam, akkor majd tuti 1 babával lesz gond...Na nem mintha pesszimista lennék, csak úgy gondoltam. De azért erre nem számítottam:( Most már én is csak abban bízom, hogy a menstruációm vissza tud állni szépen és rendben leszek. Neked? Elsõ baba lett volna? Így is fájdalmas, de elsõ babánál biztosan még rosszabb.
Szia! Nekem május 28.-án volt a mûtétem, elsõ baba lett volna. Kisebb vérzéseim vannak azóta, bár nekem szerencsére nincsenek fájdalmaim pisilés közbe, viszont mikor nagy wc-re kell menni, nagyon fáj a hasam.. remélem, tudtam segíteni.
addig elvileg nincs gond mig a következöket nem tapasztalod: -láz, höemelkedés -alhasi görcsök -10napnál tovább tartó erös vérzés. Kerüld a tampont, forró fürdöt. Valahol olvastam itt gyakorin h tampont használt vetélés után, csak ezért jegyeztem meg. Nagy a fertözés kockázata miatta. kitartást nektek fel a fejjel, (bagoly mondja) sokan járunk ebben a cipöben.nekem 1 hónapja volt vetélésem és gyógykaparás.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Már elmúlt a vérzésem, szerintem minden rendben!

Volt mar vki ugy, hogy menzesz elott 4-5 napig barnazott, de amikor terhes lett abban a honapban nem volt?

Legjobb válasz: Én 5-6 napig barnáztam, progeszteron támogatás nélkül nem is maradt meg a terhességem. Elsõ hónapban mikor megtámogattuk, sikerült :) De kellett hozzá a gyógyszer.

Én 5-6 napig barnáztam, progeszteron támogatás nélkül nem is maradt meg a terhességem. Elsõ hónapban mikor megtámogattuk, sikerült :) De kellett hozzá a gyógyszer.

Augusztus végén hagytam abba a fogamzásgátló szedését 2 év után. Szeptemberben illetve októberben kb 32-33. napra jött meg, de most késik már 5 napot. Betudható ez gyógyszer utáni mellékhatásnak?

Barátommal lefeküdtünk de védekeztünk (óvszer)és nem történt semmi baj... Mostanában sokat stresszelek. Csináltam tesztet ami negatív lett.

Legjobb válasz: Betudható igen. Nekem abbahagyás után 30-60-45 napra jött meg...

Betudható igen. Nekem abbahagyás után 30-60-45 napra jött meg...
Örülj hogy egyáltalán megjött, nekem volt hogy kimaradt 2 hónap is éppen azért mert szüneteltettem a gyógyszert!Orvosnál is voltam és azt mondta minden szervezet máshogy reagál...lehet hogy a tiéd pont így.Ne aggódj!
Szia! Igen, normális. Nekem 28 és 31 nap között váltakozott 5 hónapon keresztül a ciklusom hossza.
Nekem volt hogy 2 hónap ki is maradt a tabi után... úgyhogy örülj hogy "csak" ennyit késik.

A fiam pár nap múlva lesz 5 hónapos. És folyton bőg. Szépen fejlődik, de egyszerűen ha nincs kézben akkor nem hagyja abba a bőgést! Első gyerek elszúrtuk tudom. De bizti van mit tenni. Ugye?

A párom keveset van itthon, segitségem semmi.Fáradt vagyok és nagyon ki vagyok már!Nem képes egyedül lenni még 5 percet sem.Ha nem lát kezd?dik a bömbi....de van hogy már akkor is b?g ha mellette ülök.kÉsz vagyok!Segitsetek!

Legjobb válasz: Az enyém 7-hós és majdnem ue.a helyzet õ nem sír csak nyöszörög amíg valaki fel nem veszi.Aztán ha véletlenül lerakjuk mert ugye egész nap így is sokat van kézben na akkor van gond.Ha nem lát valakit akkor egybõl ordítás van.Mi anyuékkal lakunk úgy hogy dajka van bõven,lehet ez is a baj.Én abban bízok ha már egyedül tud ülni más lesz a helyzet jobban el lesz majd a játékaival és elfoglalja magát.Aztán lehet hogy ezt csak én gondolom így.Kitartást neked !Hátha késõbb javul a helyzet,én is ebben bízom.

Az enyém 7-hós és majdnem ue.a helyzet õ nem sír csak nyöszörög amíg valaki fel nem veszi.Aztán ha véletlenül lerakjuk mert ugye egész nap így is sokat van kézben na akkor van gond.Ha nem lát valakit akkor egybõl ordítás van.Mi anyuékkal lakunk úgy hogy dajka van bõven, lehet ez is a baj.Én abban bízok ha már egyedül tud ülni más lesz a helyzet jobban el lesz majd a játékaival és elfoglalja magát.Aztán lehet hogy ezt csak én gondolom így.Kitartást neked !Hátha késõbb javul a helyzet, én is ebben bízom.
Szia! Az én fiam jövõ héten lesz 5hónapos és pár napja ugyanez a helyzet egy darabig 15-20 perc elvan egyedül aztán csak sír. Van mikor az sem jó ha felveszem akkor is sír. Ráadásul éjjel sem alszik pár hete rendesen.Úgyhogy nagyon együtt tudok érezni veled. Nem hiszem hogy elszúrtad volna. Épp azon gondolkodtam lehet hogy ilyenkor is van növekedési ugrásuk vagy kevés a tejem szóval én sem tudom mit csináljak.Tudom nem tudtam segíteni de talán egy kicsit megnyugtat hogy más is ilyen cipõben jár.
Vígasztaljon az a tudat, hogy pár napja nálunk is ez a helyzet.2-3 nappal ezelõtt szinte egész nap sírt a kisfiam, ha kézben volt ha nem - szerintem a frontok is. Szombaton egy tünemény volt, egyszer sem sírt, csak vidámkodott és mosolygott. Ma pedig ismét egész nap szórakoztatni kellett. Ha már nagyon unja a banánt én lefekszek mellé a földre, éneklek neki vagy tornáztatom - van egy jó kis babatorna dvdnk - vagy csak nevettetem, duruzsolok neki. Ha meg már végképp nem tudok vele mit csinálni hívom az apját. Már, ha otthon van. Kiszámíthatatlan a viselkedése, de egyszer majd elmúlik addig meg hurcoljuk és szeretgetjük. De igazából én is tanácstalan vagyok. Vajon elrontottam valamit. Bár ahogy már más is mondta most lehet erre van szüksége, hisz õ is egy társas lény.
Változnak a babák, változnak az igényeik, johet a fogacska...Új dolgok kezdik érdekelni, unaktozhat esetleg és ezt ki is mutathatja. Ha pedig felveszed, megnyugszik és elfelejti a baját, elterelodik a figyelme rola. Az én kisfiam kb 4-5 hónapos koráig jol elvolt maga is, aztán eygre nyugosebb lett, rovid ideig kototte le valami a figyelmét, soxor nem tudtam egyedul hagyni.Próbáltam kulonbozo helyeken "szorakoztatni", játszószonyeg, kiságy, nagyágy, autósulés, egy darabig mindegyik jó változatosság gyanánt. 6 hónapos korában kijott két fogagacska is, szerintem ez is befolyásolhatja, nyugtalaníthatja.
ne félj, nem vagy egyedül. én is azt hittem elõször, h elkényeztettem a gyerekeimet azzal, h sokat voltak kézben. erõt vettem magamon, és amikor nagyon sírt már akkor vettem fel, addig viszont végeztem a dolgomat. mellettem volt, azt akartam, h lásson, szokja meg, hogy akkor is vele vagyok, ha nem veszem fel. elmeséltem neki, h épp mit csinálok, énekeltem neki, természetesen a gyomrom görcsben volt, meg lelkiismeret furdalás gyötört. de a muszály nagy úr. utána viszont csak vele voltam fél órát. amikor a fiam 2 évre rá megszületett a féltékenykedés miatt volt (és van) a sok hiszti. pedig a fiamat kevesebbszer veszem fel. rengetegszer elmondom nekik, h mennyire szeretem õket. nehéz idõszak. ám most, h nincsenek itthon 2 napja, nagyon rossz. ilyenkor nem érdekel az sem ha hiszti van, csak lássam már õket. (2, 5 éves lány és 9 hós fiú anyukája)
Nálunk is ugyan ez a helyzet. Míg eddig elvolt a játékaival akár 1, 5 órát is most sír, ha leteszem, sír, ha nem lát a 4, 5 hós babám. Cipelem, dobálom, masszírozom, tornásztatom, "táncoltatom", énekelek, bújócskázom, csörgõzök-, hempergek vele. Ha már minden éneket elénekeltem és minden mondókát elmondtam és a karomat is csak sajgó botként érzem leteszem az ágyra a játszószõnyegére a játékai közé és akár mennyire is követelõzik ott hagyom. Van, hogy rájön, hogy tulajdon képpen õ is éppen annyira elfáradt mint és alszik egyet, van, hogy nekiáll játszani az elõbb tanultak mintájára, van, hogy addig bõg míg nem bírom tovább hallgatni és elõbújok a fedezékbõl és akár mennyire is fáradt vagyok megszeretgetem és folytatom a szórakoztatását. KITARTÁS!!!
Sziasztok! Nálunk ugyanez a helyzet! Mi lassan 6 hónaposak leszünk! De hogy ne legyen olyan egyszerü az én kislányom állandóan hasrafordul és ha nem vagyok ott rögtön beleteszi a kisfejét az ágyba és ugy ordit! Amugy visszatud fordulni. Ezt már sajna szándékosan csinálja. Arról nem beszélve hogy forogva már tud haladni az ágyon. A kiságyba abszolút nincs el 5 percig sem. Ugyhogy pár hete megállt nállunk az élet mert semmit nem tudok töle csinállni. Állandóan vele kell lennem. Nem könnyü.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ilyen sokan válaszoltatok!Kicsit vígasztal a tudat, hogy nem vagyok egyedül ezzel.. : ) de mégis egyyedül vagyok...Jó lenne pihenni kikapcsolódni de ti is tudjátok hogy nélküle nem ér semmit az élet.Puszi nektek!Judit

Már 1-hónapja abba hagytam a fogamzásgátlót és már 5-napja nem jött meg a menszeszem miért? Befolyásolja a gyogyszer abba hagyása a menszesz idejét? Kevesebb, több keveswebb napig tart?

Legjobb válasz: Igen, befolyásolja. Idõ kell a szervezetednek, hogy visszaálljon. Elõfordulhat, hogy rendszertelen lesz a ciklusod és erõsebb a mensid, de persze ez nem törvényszerû.

Igen, befolyásolja. Idõ kell a szervezetednek, hogy visszaálljon. Elõfordulhat, hogy rendszertelen lesz a ciklusod és erõsebb a mensid, de persze ez nem törvényszerû.
Szia!Nekem 3 hónapig tartott mire beállt a ciklusom...Rossz volt, de most óramû pontossággal jön meg.
persze!Sajnos én 1 éve nem szedem és most se jó...minden féle vizsgálatokon voltam....majd beáll...ha nem akkor segítenek!
Miért hagytad abba? :)
A kérdező hozzászólása: Reggel lusta voltam fõzni magamnak, és belegondoltam hogy ez is felesleges pénzkidobás. Így is marha drága, fõleg ha még rá[email protected] a kávéadót is. Meg vagyok nélküle, csak folyamatosan tompán fáj a fejem. Na meg ingerlékenyebb is vagyok. Meddig tart a "leszokás"?
Inkább csökkenti kellett volna az adagot, nem rögtön letenni. Így jó sokáig fog tartani.

6 hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését. A menzeszem 2 hónapja nagyon rendszertelen. Most is késik 5 napja. A mellem érzékeny, száraz is kicsit a "közepe":) Ez már talán lehet a baba jötte?

Nagyon várjuk már.Persze nem görcsösen csak egyszer?en szeretnénk már!:)

Legjobb válasz: Nekem miután abbahagytam a gyógyszert,nem jött meg 2 hétig. Aztán helyreállt és következõ hónapban pozítiv volt a teszt. 5 nap késés után!:) Szorítok! Egy 8 hetes kismami

Nekem miután abbahagytam a gyógyszert, nem jött meg 2 hétig. Aztán helyreállt és következõ hónapban pozítiv volt a teszt. 5 nap késés után!:) Szorítok! Egy 8 hetes kismami
Persze, ha nem védekeztek akkor lehet baba. A rendszertelenség még nem akadály, nekem is az volt, bár nekem a gyógyszer abbahagyása után 2 hónappal sikerült a baba.Sõt, én onnan tudtam, hogy már valószínû sikerülhet a baba mikor rendszertelenné vált újra a menszeszem, mert ez jelentette azt, hogy már nincs gyógyszer a szervezetemben. Valószínû nálatok most történt ezt meg, így szerintem nagy az esélye a babaának. Nagyon szorítok!! Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!