Találatok a következő kifejezésre: 5 nap után (447 db)

Egy 6 fős csoport dolgozott bizonyos munkadarabok megmunkálásán.5 nap után ketten megbetegedtek. így a csoport 3 nap alatt készült el a tervezett 504 munkadarabbal. Hány munkadarabot készítettek volna el?

ha mind a hatan 8 napon át dolgoztak volna, és az emberek teljesítménye közel azonos?

Legjobb válasz: 1fõ 1 nap alatt x munkadarabot készít 6fõ 5 nap alatt 6*5*x= 30*x munkadarabot készít 4fõ 3 nap alatt 4*3*x= 12*x munkadarabot készít 30x+12x=504 42x =504 x =12 1fõ 1 nap alatt 12 munkadarabot készít. 6 fõ 8nap alatt 6*8*12=576 munkadarabot készít.

1fõ 1 nap alatt x munkadarabot készít 6fõ 5 nap alatt 6*5*x= 30*x munkadarabot készít 4fõ 3 nap alatt 4*3*x= 12*x munkadarabot készít 30x+12x=504 42x =504 x =12 1fõ 1 nap alatt 12 munkadarabot készít. 6 fõ 8nap alatt 6*8*12=576 munkadarabot készít.

Egy 6 fős csoport dolgozott bizonyos munkadarabok megmunkálásán.5 nap után ketten megbetegedtek. így a csoport 3 nap alatt készült el a tervezett 504 munkadarabbal. Hány munkadarabot készítettek volna el?

ha mind a hatan 8 napon át dolgoztak volna, és az emberek teljesítménye közel azonos?

Legjobb válasz: 1fõ 1 nap alatt x munkadarabot készít 6fõ 5 nap alatt 6*5*x= 30*x munkadarabot készít 4fõ 3 nap alatt 4*3*x= 12*x munkadarabot készít 30x+12x=504 42x =504 x =12 1fõ 1 nap alatt 12 munkadarabot készít. 6 fõ 8nap alatt 6*8*12=576 munkadarabot készít.

1fõ 1 nap alatt x munkadarabot készít 6fõ 5 nap alatt 6*5*x= 30*x munkadarabot készít 4fõ 3 nap alatt 4*3*x= 12*x munkadarabot készít 30x+12x=504 42x =504 x =12 1fõ 1 nap alatt 12 munkadarabot készít. 6 fõ 8nap alatt 6*8*12=576 munkadarabot készít.

10 napja jött meg a mensim 5 nap után elmult és azóta kicsit rosszul érzem magam (hányinger, szédülés) tegnap nem védekeztünk a barátommal. Mennyi az esély hogy babás legyek?

Legjobb válasz: Ha egy átlagos 28 napos ciklust veszünk alapul, akkor is lehet rá esély, mert a peteérés a 14.nap környékén van, a hímivarsejtek meg átlagosan 3-5 napig várakozhatnak odabent a petesejtre. Kicsi az esély a terhességre, de nem nulla.

Ha egy átlagos 28 napos ciklust veszünk alapul, akkor is lehet rá esély, mert a peteérés a 14.nap környékén van, a hímivarsejtek meg átlagosan 3-5 napig várakozhatnak odabent a petesejtre. Kicsi az esély a terhességre, de nem nulla.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek mennyi az eselye annak, h teherbe estem?
Én úgy tudom, és mikor ilyen helyzetben voltam én úgy csináltam, hogy míg szedtem az antibiotikumot addig is, meg utána még 1 hét gumi.
általában 7 nap szokott..sztem nincs sok esély rá h terhes vagy:) de ha nagyon parázol vegyél tesztet és kész.:)
A kérdező hozzászólása: Koszike :)
nekem a gyógyszerész azt mondta h 2 hét kell.
5 nap kevés. a kúra ideje plusz egy hét minimum de inkább az egész hónapban gumi kell.
Jah persze és akkor tulajdonképpen nem is olyan biztonságos a fogamzásgátló, használjunk mellé Pharmatexet, na meg kellene azért az óvszer is, biztos ami biztos, nameg nem árt ha megszakítunk is, és még így sem vagyunk 100%-on. Ugyan már. Semmi gond nem lesz, biztosan nem estél teherbe :)
Min. 1 hét kell, de attól függ, hogy hányadik héten szedted, mit és mennyi ideig. Az antibiotikumra rá van írva, ha befolyásolja a gyogyit. Egyébként ha én lennék ebben a helyzetben, biztos abban a hónapban gumiznék. Nem kamu, hogy így teherbe lehet esni. Barátnõmnek pont így született kisfia. Nem figyelt az antibiotikumra...

Mennyi ideig tart a barnázás és a hasszurka, ha a nem várt helyet babás vagyok? A normál menszim 5 napos szokott lenni, ez is véget ér 5 nap után?

Legjobb válasz: ha babás vagy, a barnázás NEM normális napokig, ha nem jött meg, csak barna van, sos tesztelj, ha pozi, menj orvoshoz!

ha babás vagy, a barnázás NEM normális napokig, ha nem jött meg, csak barna van, sos tesztelj, ha pozi, menj orvoshoz!

A terhesség tüneteit lehet érezni 5 nap után?

Legjobb válasz: miután 5 nappal? együttlét? nem! beágyazódás? igen. pozitív teszt? igen.

miután 5 nappal? együttlét? nem! beágyazódás? igen. pozitív teszt? igen.
Nem. Megtermékenyülés után eleve kb. 7 nap mire a megtermékenyített petesejt leér a méhbe és elkezd beágyazódni. Addig pedig nem okoz tünetet, és beágyazódás után sem egybõl.
Igen. Ha a mensi elmaradása utáni 5 napra gondolsz. Aktus után 5 nappal még nincs is mit érezni, mert még nem is ágyazódott be.
Nem. Megtermékenyülés után biztos, hogy nem. Beágyazódás után már lehetséges, de még az is igen korai.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Lehet a terhesség jele 5 nap után már derékfájás, illetve kis alhasi fájdalom?

Elvileg most van az ovulációm is.

Legjobb válasz: Ha most ovulálsz, nem hiszem, hogy 5 nappal ezelõtt teherbe estél (ha jól értelmezem az általad leírtakat), tehát a fájdalmak se a terhesség jelei lehetnek, viszont a peteérés jele lehet. A tüszõrepedés járhat alhasi fájdalommal.

Ha most ovulálsz, nem hiszem, hogy 5 nappal ezelõtt teherbe estél (ha jól értelmezem az általad leírtakat), tehát a fájdalmak se a terhesség jelei lehetnek, viszont a peteérés jele lehet. A tüszõrepedés járhat alhasi fájdalommal.
Egyetértek az elõzõvel, annyit még hozzátennék, hogy 5 nap után még nagyon korai lenne ilyen tüneteket érezni, hiszen a petesejt beágyazódásához legalább 8 nap kell.

Hogyha csak hajmosás után 2-3 napig nem száraz a hajam, de 4-5 nap után már az alja száraz, akkor nem is egészséges?

Tehát hajmosás után egészséges és szép, de észrevettem, ha nem megyek sehová és nem mosom 3 naponta, csak 4-5-6, akkor a vége teljesen kiszárad. Ez azt jelent, hogy alapvetõen nem egészséges a hajam, csak a balzsam miatt kis ideig annak látszik?

Legjobb válasz: hát én csak a saját hajamból tudok kiindulni, aminek a vége nem szárad ki. Van külön hajolaj, azt nagyon hamar beszívja (szóval nem fog olajosnak/zsírosnak tûnni tõle), de mégse szárad ki. Használhatnál valami ilyesmit.

hát én csak a saját hajamból tudok kiindulni, aminek a vége nem szárad ki. Van külön hajolaj, azt nagyon hamar beszívja (szóval nem fog olajosnak/zsírosnak tûnni tõle), de mégse szárad ki. Használhatnál valami ilyesmit.
Hosszú haj alapból könnyen kiszárad, ha egészséges, akkor is. Nincs ami táplálja a hajvégeket azon kívül, amit rákensz. Használj hajvégápolót, azok segítenek, vagy sima kókuszolajat.

Császár után meddig nem érheti víz a sebet? 2 hete császároztak, 5 nap után kivették a varratot, akkor a dokim azt mondta, még ne érje, de én meg a nagy izgalomban elfelejtettem megkérdezni hogy meddig ne érje?

Legjobb válasz: Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.

Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.
Én ezt nem értem, engem császár után 36 órával el küldtek lezuhanyozni...
A seb akkor gyogyul szepen ha levego eri es nincs bekotve.Zuhanyzas utan torold szarazra az a lenyeg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Nekem is szépen néz már ki, bár még van rajta heg helyenként.
Nekem egy hét után szedtek varratot, és akkor azt mondta a doki, hogy na akkor most már nyugodtan lehet zuhanyozni. Nekem akkor már varr sem volt rajt, csak a vágás látszott.
Én nekem felszívódó varratom volt.A dokim azt mondta hogy a császármetszést követõ 8. napon érheti víz.Már 3 hónapja szültem de csak zuhanyoztam eddig.Még nem mertem kádban áztatni, pedig már akkor is szép volt a sebem :-)) Na a lényeg már érheti víz a tiédet is.
Szia! Varrat szedés után nekem azt mondta a doki, hogy 5 napig még maradjon rajta a kötés, addig ne áztassam. Utána már mértékkel lehet áztatni a vágást, de ne merüljek el fürdõkádban. Én a 5-6 hétig csak gyorsan lezuhanyoztam, azután mertem csak beleülni a kádba.
Szia!Nekem a hetedik napon szedtek ki a varratokat es a doki azt mondta hogy zuhanyozhatok, a szobatarsam egy masik orvosnal szult, neki azt mondtak hogy ne erje meg viz, szerintem attol is fugg hogy mennyire"szep"a heg.En itthon Aloe Vera First spray-el kenegettem es gyonyoruen megggyogyult.
Rajtam akkor már nem volt kötés, és a sebet is mostam
A kérdező hozzászólása: Persze, nekem is már 6 óra után fel kellett állni és zuhanyozni, de úgy hogy nem érhette víz a kötést sem, egy nõvér segített.
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon köszönöm! Akkor már nyugodtan fogok merni rendesen zuhizni. Végre. Még mindig nem mertem egy rendes zuhanyt venni. :D
Nekem mikor kiszedtek a kapcsokat még otthon 2 napig cserélnem kellett rajta a kötést, addig nem érhette a viz.
A kérdező hozzászólása: Persze nincs bekötve, már a varratszedés óta. Csak a haskötõ van a hasamon. Na meg persze a ruhák. Köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!