Találatok a következő kifejezésre: 5 lombikon vagyok, (12 db)

Próbáljatok meg 1 insemet, ha nem sikerül akkor lombik.
Jajj, gratulálok!! Te írtad ki pár perce, hogy sikerült a 6-ik lombik? Én írtam elsõnek a gratulációt! :) )) Örülök neki és nagyon-nagyon sok boldogságot a picúr/okhoz :D
A kérdező hozzászólása: Nem próbáltunk semmit, mert a doki azt mondta, hogy ilyen alacsony számnál nem javít annyit a bogyó, amennyit kéne. De: ma tudtam meg, hogy sikerült a sokadik lombikunk :) ))))
Köszi a választ! Próbáltatok-e valami bogyókat(fer14, Maca, stb)? Õszintén, nem nagyon tudok bízni bennük, hogy annyira javítanának rajta, hogy spontán összejöjjön... Elegem van már az egészbõl.
A kérdező hozzászólása: Azóta is lombikozunk. Azt mondta a doki, h ennyi spermával ez az egyetlen reális esély - persze csodák mindig vannak..
Szia! Látom régi a kérdésed ezért fordulok hozzád. Próbáltatok valami vitamint? Esetleg segített valami? Bocsi, hogy ide írok, de páromnál is kb. annyi a normális, mint ami a kérdésedben szerepel. Nekünk 3 m/ml ebbõl 20% a jó. Egybõl lombikra küldtek bennünket. Jó lenne, ha írnál valami tapasztalatot, hogy ti mit csináltatok... Elõre is köszi!
Nálunk velem volt a gond, hogy a méhnyaknyákom megölte a spermákat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nálatok is a spermával volt a gond?
Szia! Én is így gondolkodtam az inszemrõl, nem nagyon bíztam benne!És mégis a második sikerült is, most 10, 5 hós a fiam.Az inszem "egyszerûbb"mint a lombik.De azt tartsd szem elõtt, hogy az elsõ inszem nagyon ritkán sikerül.Én a ti helyetekben megpróbálnám még legalább 1x vagy 2x az inszemet.Sok nõnek sikerült már így teherbe esnie! Most szeretnénk még egy babát, és ha nem sikerül természetes úton teherbe esnem akkor újra inszemmel fogok próbálkozni! Sok sikert és kitartást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Azért egy icipicit még reménykedek, h ez most sikerült, jövõ héten derül ki..
Hát pont ezért gondoltam hogy adjatok egy esélyt az insemnek, hogy hátha sikerül brutál hormonok nélkül is. De ha már volt egy akkor nem tudom. De ha jól értelmezem akkor annak még nincs meg az eredménye. Akkor még van esély! Attól függ mennyire vagytok türelmetlenek, ha nagyon, akkor menjetek inkább lombikra, persze ha most nem sikerül. DE LEHET HOGY ÖSSZEJÖN!
A kérdező hozzászólása: Köszi! 1 inszemet megpróbáltunk, 8 napja volt, de õszintén szólva nem nagyon bízok benne, h sikerült :S A lombik tutibb módszer, de ennyi hormon, meg macera...!! Nem nagyon tudunk dönteni..
A kérdező hozzászólása: Igen, én írtam :) Köszi :)
szerintem még mindig 5 és a beültetéssel számit teljesnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Gyermekre vágyó nők! Ti mit tennétek az alábbi helyzetben? A férj rossz minőségű spermája miatt 5 lombik után sem jön össze a gyerek..

A n? szeretne gyereket akár spermabankból származó spermával is, de a férj ebbe nem egyezik bele.

Legjobb válasz: hat a spermabank az jo megoldas, sajnalom a ferjed is, nem lehet konnyu megbaratkozni a helyzettel, hogy az o "hibajabol" nem lehet baba. nem irtad hany eves vagy, es hogy mit probalt a ferjed, hogy nemzokepesebb legyen. én azt mondom, hogy nem tagadhatja meg a gyermeket, és attol az apja, hogy o neveli fel, stb, nem attol, hogy az o spermajabol van (pl en a mai napig ugy erzem, hogy nem volt apam, max biologiai, mert magasrol es nagyivben nem erdekelte, hogy élek e vagy halok). ha meg te szulod, a terhesseged is vegigkoveti, meg minden.

hat a spermabank az jo megoldas, sajnalom a ferjed is, nem lehet konnyu megbaratkozni a helyzettel, hogy az o "hibajabol" nem lehet baba. nem irtad hany eves vagy, es hogy mit probalt a ferjed, hogy nemzokepesebb legyen. én azt mondom, hogy nem tagadhatja meg a gyermeket, és attol az apja, hogy o neveli fel, stb, nem attol, hogy az o spermajabol van (pl en a mai napig ugy erzem, hogy nem volt apam, max biologiai, mert magasrol es nagyivben nem erdekelte, hogy élek e vagy halok). ha meg te szulod, a terhesseged is vegigkoveti, meg minden.
Ha ily módon vállaltok gyerekeket, õk nem más gyerekei, hanem a saját gyermeketek! Sok sikert és egészséget!
Szia, Hû ez elég érdekes kérdés. A pasik valahogy nehezen viselik, hogy más gyerekét nevelgessék, bár ha igazán vágyik egy gyermekre, nincs szervi akadály a nõnél, akkor a lombik másvalaki spermájával, jobb megoldás az örökbefogadásnál. Ha a kapcsolat kibírja azt a tényt, hogy a pasi miatt nem lesz gyerek, akkor kis rábeszéléssel ez is összejön. Persze tényleg kell összhang a két fél között. Ha ebben a helyzetben lennék, akkor én mindenképpen megpróbálnám ezt az utat ki és megbeszélni a párommal...
Sajnos van ilyen eset, elég sok ebben a világban. Szerintem, mind két szülõnek kompromisszumot kell kötni. Biztos vagyok benne, hoy lehet olyan gyereket is szívbõl szeretni, aki genetikailag nem a szülõké. De ha velem történne ez, biztos agyalnék azon, hogy nekem mégis lehet gyerekem, csak a páromnak nem. egy embernek nehéz ezt elfogadni. lehetne fordítva is. mi van akkor, ha a nõnek nem lehet, de a férfinak igen. lehet, hogy szétmennek ez miatt??sajna ez is benne van, és ezt is meg lehet valahol érteni....
Én megérteném a páromat, ha nemet mondana, pedig nálunk is napirenden van a téma. Volt egy elhalt terhességem nyáron, most ismét terhes vagyok, de még nem látszik semmi az uh-on. Szóval ha igazán szeretitek egymást, biztos meg tudjátok beszélni! Ha a férjed úgy dönt, nem akarja "más" gyerekét felnevelni, hát... Elítélni talán nem tudnám, de lehet hogy elfogadni sem! Eléggé patt-helyzet. Én lehet, hogy inkább boldogan, szerelemben, gyerek nélkül élném le az életemet, mint hogy esetleg emiatt tönkremenjen a kapcsolatunk. De ez iszonyú nehéz... Nagyon sok erõt és szerencsét kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én nõ vagyok, de én sem örülnék neki, ha valaki más spermáját ültetnék belém, mert szegény párom hogy érezné magát? Az biologiailag csak az enyém lenne, az övé pedig nem.Én sem örülnék pl ha 1 béranya horadná ki a gyermekem. Én ebben az esetben az örökbefogadást választanám, mert az valóján annyira az enyém mint a páromé (biológiailag).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! 18:07-es válaszolóval értek leginkább egyet, de a többiekében is sok igazság van.. 25 éves vagyok, tehát idõnk még van bõven szerencsére, és még a lombik is elõttünk van. Igen, valóban nehéz helyzet, de szerintem egy nõt nem szabad megfosztani az anyaság lehetõségétõl. A biológiailag nem teljesen saját gyerek is lehet "saját", ha mi neveljük fel, senkinek nem is kell tudnia rajtunk kívül ezt a dolgot. Szerintem azért jobb, ha legalább félig saját, "ismert" gének vannak a babában (ízlések és pofonok..:S).
Nem! Ne is stresszeld magad, csak nyugi!
kedves kérdezõ sikerült?
A kérdező hozzászólása: Nekem eddig a petefészkeimnél fájt de mostanában nekem is szurkál a hasam. Meg is ijedtem de akkor elkönyvelem pozitív dolognak ezt is :) Épp most volt az mintha lett volna egy kis émelygésem. Nem tudom h. ez jó-e vagy csak beképzelem magamnak :)
Csak az utolsó napokban, addig semmit. Akkor kezdõdött a mellérzékenység, elõször oldalt, majd a mellbimbóm, és néha szurkált a hasam. Mivel már a 3. beültetés volt, éreztem, hogy ez valahogy más, mint a többi és igazam is lett. Szurkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Szia nekem már most érzékeny a mellem de már a beültetés elõtt az volt. Ez a várakozás a legszörnyûbb dolog szerintem, a kezeléseket jól viseltem meg maga a beavatkozásokat, azt hittem h. ez a két hét hamar el fog telni, de nem így van ez a legszörnyûbb dolog szerintem. Én bízok a pozitív válaszban. Te éreztél közben valamit vagy csak az utolsó napokban?
Szia Nekem a 3. lombik sikerült, a vérvétel elõtti napon kezdtem érezni, érzékenyebb lett a mellem. Másnap már volt hányingerem, nem csináltam tesztet, mégis tudtam az eredményt, mikor levették a vért. Ennek már 13 éve, azóta született egy kisfiam is, és most várom a legkisebb öcsikét. Tudom, milyen szörnyû érzés ez, szurkolok, hogy sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Másképpen nem is lehet ezt a két hosszú hetet kibírni csak így :)
Remek, a pozitív gondolkodás nagyon fontos:)
A kérdező hozzászólása: Én is nagyon bizakodó vagyok mert, 3 megtermékenyített petesejtet ültettek vissza és direkt én akartam annyit!!!! :) Abban bízva h. 3-ból 1 csak megmarad :) De ha mind a 3 akkor végtelenül boldogok leszünk :) És végre teljes lesz az életünk :)
Oksi, szorítok:)
A kérdező hozzászólása: Nekem nem tesztet kell csinálnom hanem vérvételre kell mennem az intézetben õk mondják meg majd h. sikerült-e vagy sem. De köszönöm a válaszodat!!!
Nem lehet érezni ( én késõbb sem éreztem, amikor már biztos volt, csak nagyon fájt mindkét petefészkem). Igen, (sajnos) a fájdalom teljesen normális, eléggé megdolgoztak szegények:) Igyál rengeteg folyadékot ( fõleg vizet), az nagyon fontos! Tartsd be azt a napot tesztelésre, amit mondtak, mert az ad a legjobb eredményt ( mondjuk én sem bírtam teljesen kivárni, 1-2 nappal elõtte már teszteltem:)
A kérdező hozzászólása: Az normális ha fájdogál a hasam? Inkább a petefészkeim mint a hasam
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos nem sikerült! Eléggé le is tört engem és a férjem is :( Majd augusztusra van idõpontunk a másodikra.....

Az inszemináció is ugyanolyan 1-1, 5 éves procedúra a kaáliban mint a lombik? Vagy az gyorsabb eljárás?

Egyáltalán mi ennek a menete?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az inszemhez nem kellett a kaáliba menni, a nõgyógyászom csinálta. Õ kérte a klinikán az idõpontot, melyik nap kell menni. "Behelyezi" a spermákat, és 2 órát feküdni kell. Egymás után 2 nap csinálta!

Szia! Nekem az inszemhez nem kellett a kaáliba menni, a nõgyógyászom csinálta. Õ kérte a klinikán az idõpontot, melyik nap kell menni. "Behelyezi" a spermákat, és 2 órát feküdni kell. Egymás után 2 nap csinálta!
Én is maszeknál készülök inszemre, csak a lombik miatt mennék meddõségibe -remélem nem kell.
Elõzõ voltam, csak azt kifelejtettem hogy ott nem kell várni. A következõ ciklusnóban megcsinálja.
Nekem a konzultációt követõ ciklusban kezdték is. Vittem minden eredményt, ami kell hozzá. Ha nincs meg minden, akkor hosszabb idõ, mire elkezdik.
A kérdező hozzászólása: Milyen papírok/leletek kellenek?
Rákszûrés, átjárhatósági, hormon eredmény, clamidya, hüvelyváladék.Párodnak sperma vizsgálat. Minden eredménynek fél éven belülinek kell lennie.

5 lombikon túl vagyok, sajnos sikertelenül. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem erre itt nem igaza´n tudnak megfelelö választ adni.Èn rosszat nem akarok írni,úgy hogy azt tanácsolna´m,hogy ke´rdezd meg a kezelö orvosodat.

Szia. Szerintem erre itt nem igaza´n tudnak megfelelö választ adni.Èn rosszat nem akarok írni, úgy hogy azt tanácsolna´m, hogy ke´rdezd meg a kezelö orvosodat.
Helyeslem az elõzõ író válaszát. Esetleg próbálkozzatok mással, pl. homeopátiával!
Szia! Ne keseredj el! Láttam egy filmet, ahol párokat mutattak be és beszéltek a lombik programról. Szóval az egyik házaspár már túl volt a 8. beültetésen és semmi. Kezdtek anyagilag és idegileg rámenni, és amikor már lemondtak a babáról sikerült természetes uton teherbe esnie a nõnek és egy egészséges kisbabájuk született. Nem tudom hány éve probálkoztok és hogy fizikálisan rendben vagytok e, de tartsatok egy kis szünetet és ne gondoljatok folyton arra /tudom nagyon nehéz/, hogy gyereket akartok. Én egy természetgyógyászhoz kezdtem el járni aki segitett feloldani a stresszt, igaz egy évbe tellett. Szóval kitartás. sok sikert!
Szia! Nagyon sok minden közbejöhet. Én is hét nekifutáson túl vagyok. Ebbõl négyszer be is ültettek. Most ott tartunk, hogy elindítottuk az örökbefogadást és még gondolkodunk az 5.-en! Igaz, már 41 évesek vagyunk. Legyél türelem és próbálj meg agykontrollozni. Nekem is ezt ajánlották, hogy képzeljem el milyen is lesz a kislányunk. Szívesen megismerkednék veled! Biztos, sok mindenben tudnák egymásnak segíteni. Szép estét!

Tisztelt Doktor Úr! 2 éve szeretnék babát, meddőségi központba járunk, 1, 5 éve. 3 sikertelen inszemináción, és két lombik beültetésen vagyunk túl, eredménytelenül. Minden eredményünk megfelelő, nekem az egyik petevezeték van elzáródva. A lombik során nyer

Tisztelt Doktor Úr! 2 éve szeretnék babát, meddőségi központba járunk, 1,5 éve. 3 sikertelen inszemináción, és két lombik beültetésen vagyunk túl, eredménytelenül. Minden eredményünk megfelelő, nekem az egyik petevezeték van elzáródva. A lombik során nyert petesejtek és megtermékenyülések és a beültetés során produkált eredményeim is kiválóak kezelőorvosom szerint. Még 2 fagyasztott embrióm van, aminek beültetése előtt szeretnék tüzetesebben utánajárni dolgoknak. Saját költségemre génvizsgálatot is végeztettem: Factor V gén Leiden mutáció: Normál allélokat hordozó. MTHFR gén C677T mutáció: Heterozigóta mutációt hordozó Prothrombin gén G20210A mutáció: Normál allélokat hordozó. Ön szerint ez akadálya lehet a beágyazódásnak? Mit javasol? 37 éves vagyok normális menstruációs ciklussal, és peteéréssel. Véleménye szerint a prolcatin: 422 mIU/L, progeszteron: 23,40 nanoM/L TSH 3,340 mIU/L 21. napi hormoneredmények megfelelő értékek-e beágyazódáshoz? Köszönöm, hogy megtisztel válaszával! Éva

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az értékek elfogadhatóak, ám a meddőségnek sajnos számos oka lehet, amelyek egy része nem kideríthető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az értékek elfogadhatóak, ám a meddőségnek sajnos számos oka lehet, amelyek egy része nem kideríthető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 2 éve szeretnék babát, meddőségi központba járunk, 1, 5 éve. 3 sikertelen inszemináción, és két lombik beültetésen vagyunk túl, eredménytelenül. Minden eredményünk megfelelő, nekem az egyik petevezeték van elzáródva. A lombik során nyer

Tisztelt Doktor Úr! 2 éve szeretnék babát, meddőségi központba járunk, 1,5 éve. 3 sikertelen inszemináción, és két lombik beültetésen vagyunk túl, eredménytelenül. Minden eredményünk megfelelő, nekem az egyik petevezeték van elzáródva. A lombik során nyert petesejtek és megtermékenyülések és a beültetés során produkált eredményeim is kiválóak kezelőorvosom szerint. Még 2 fagyasztott embrióm van, aminek beültetése előtt szeretnék tüzetesebben utánajárni dolgoknak. Saját költségemre génvizsgálatot is végeztettem: Factor V gén Leiden mutáció: Normál allélokat hordozó. MTHFR gén C677T mutáció: Heterozigóta mutációt hordozó Prothrombin gén G20210A mutáció: Normál allélokat hordozó. Ön szerint ez akadálya lehet a beágyazódásnak? Mit javasol? 37 éves vagyok normális menstruációs ciklussal, és peteéréssel. Véleménye szerint a prolcatin: 422 mIU/L, progeszteron: 23,40 nanoM/L TSH 3,340 mIU/L 21. napi hormoneredmények megfelelő értékek-e beágyazódáshoz? Köszönöm, hogy megtisztel válaszával! Éva

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az értékek elfogadhatóak, ám a meddőségnek sajnos számos oka lehet, amelyek egy része nem kideríthető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az értékek elfogadhatóak, ám a meddőségnek sajnos számos oka lehet, amelyek egy része nem kideríthető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Lombikosok, szerintetek halkan örülhetek? Ma vagyok ET+9 és végre időn belül kijött egy halvány 2. csík. Ez a 3. lombik (5 inszem, rengeteg vizsgálat, 2 lapar, egy méhenkívüli terhesség stb. ), 4 év várakozás után?

3 gyönyör?,5 napos picurkát kaptam vissza múlt szerdán. ET+6 csináltam az els? tesztet (Corax Be Sure), ez id?n túl pozitív lett (de ez a teszt már csinált ilyet nekem és nem volt baba). ET+7 Xepil teszt id?n túl halvány pozitív (ilyen még nem volt, pedig a 4 év alatt több száz tesztet elhasználtam) ET+8 Xepil id?n túl alig látható pici halvány vonal (elkeseredés); Kaális teszt id?n belül talán valami, de az is elmúlt; este Predictor Early id?n túl pozitív (sok rosszat olvastam róla…) A mai ET+9 Prompt strip id?n belül halvány csík (és egyre er?södött id?n túl) Ami nagyon aggaszt, hogy nincsenek tüneteim…a mellem nem fáj és néha „mindjárt megjön” érzések. Ez lehet még a tüsz?repeszt?? (Ovitrelle, január 16-án kaptam este 23-kor)

Legjobb válasz: Akkor ha jól számolom, akkor a leszívás 2 héttel ezelõtt volt. Akkor az bizony már pozitív valóban. Halkan gratulálok, és vigyázz rájuk!! :-) (Mondd nekik, hogy kapaszkodjanak erõsen!!! :-) )

Akkor ha jól számolom, akkor a leszívás 2 héttel ezelõtt volt. Akkor az bizony már pozitív valóban. Halkan gratulálok, és vigyázz rájuk!! :-) (Mondd nekik, hogy kapaszkodjanak erõsen!!! :-) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült! :( 4 hónap amig megjön 1 eredmény???? Ez nagyon durva... Igen, talán legközelebb (bár jelenleg nekem nincs sok kedvem folytatni). Teljesen értéktelennek és selejtnek érzem magamat.
Sajnalom, hogy egyikotok sem kapott jo hirt:(( talan a kovetkezo lesz a befuto :) )
Sajnos nekem sem jött össze... :(
Én Zalaegerszegen voltam, vérvétel volt, nagyon sokat vettek 13 v. 16 ampullával , meg beszélgetés volt , felvették a kórtörténetet. Az egyik vér adagot Debrecenbe küldték az csak 4 hónap múlva jött vissza a többi az néhány héten belül vissza ért. Ma reggel csináltam tesztet és negatív lett, szóval kezdem feladni, holnap kell mennem a dokihoz, de nem sok reménnyel teszem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ne aggódj amiatt, hogy pont úgy fáj mintha megjönne...nekem is olyan volt (akkor amikor még biztos velem voltak). Nagyon szorítok!!!:) Megkérdezhetem, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégeztetni? Pontosan mit takar a genetikai, immunológiai vizsgálat?
Sajnálom, hogy nem sikerült! A genetikában meg bízzál, jobban mondva az immunológiában, nekem is ott mondták meg, hogy véralvadási problémám van, minden nap szúrnom kell vérhigítót meg szedni is gyógyszert... Szerintem nekem sem sikerült, egyre jobban fáj a hasam, mint amikor megjön, nagyon oda vagyok...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Beigazolódott, hogy nem sikerült. A HCG már csak 7, 18. A doktor úr azt mondta, hogy abból a szempontból jó hír, hogy csökken, tehát nem méhen kívüli. Beszélnem kell a saját dokimal jövõ héten, hogy hogyan tovább (genetikai vizsgálat, stb). Mindenkinek nagyon szorítok, hogy sikerüljön (egyszer talán nekem is fog). Köszönöm a sok bíztatást, vigasztalást.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm az érdeklõdést! Ma reggel voltam vérvételen, és 11 körül kell visszatelefonálni az eredményért (majd megírom). Sajnos biztos nem sikerült, mert a mellem már abszolult nem fáj, és a méhszájam is lejjebb van és puha. Tulképp csak azért mentem vissza, hogy ha felhívom a dokit, idõpontot kérhessek tõle a következõ megbeszélésre. Nagyon-nagyon rosszul élem meg ezt az egészet, hiszen eddig még egyik lombikkal sem jutottunk. Úgy néztem a tesztek alapján, hogy ET9-nél volt a legerõsebb és utána csak halványult, szóval akkor történt valami. Már úgy vagyok vele, hogy csak az a lényeg, hogy méhen kívüli ne legyen megint. Szerintem Te nyugodtan tesztelhetsz ET9-nél, nagyon szorítok!!!! :) majd írd meg az eredményt.
Ismerõs sajnos ez az érzés. Nekem már ez volt a 4. és volt egy fagyis is, úgyhogy az 5. amibõl nem lett baba. Teljesen úgy érzem én is, hogy semmire nem vagyok jó, nagyon nehéz elfogadni ezt az egészet, sõt szerintem nem is lehet. Mondtam is nekik az intézetben, hogy nem megyek többet, mert én ezt már nem bírom tovább... Sajnos már amikor levették a vért már akkor mondták, hogy legalább 3 hónap, mire vissza ér az eredmény, szóval nagyon nem tudlak biztatni. Kitartás...
28as vagyok. Nekem is volt ket sikertelen lombikon es akkoriban a noklapja egyik topicba irogattan, olvastam a sorstarsak uzeneteit. Ott ismerkedtem meg egy lannyal, aki mar akkor a 6. Sikertelen lombikon volt tul. Aztan evekig nem hallottunk egymasrol, majd 2007 tavaszan amikor spontan terhes voltam a nagyobbik lanyommal, jott tole egy uzenet. Kepzeljetek tul 9 sikertelen lombikon miutan mindent eladtak majd feladtak, spontan teherbe esett o is. Mindketten decemberben szultunk. Aztan 2 ev mulva decemberben megszuletett a kisebbik lanyom, o mar 6 hetes terhes volt. Ketten tul 11 lombikon szultunk 3 ev alatt 4 gyonyoru gyermeket...spontan. Nekem mindket petevezetekem veglegesen es teljes szalaszon el volt zarodva, neki pedig korai klimaxa volt es kiurult a petefeszke. Csodak igenis vannak!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Tényleg ne aggódj, a punkció nem fáj. Aznap és a következõ nap lehet, hogy egy picit fáji fog a hasad (nekem olyan volt mintha izomlázam lenne és egy picit véreztem, de nem volt vészes). És nálatok legalább kiderült, hogy mi a baj, szóval TUTI siker:) Nagyon szorítok, majd mindenképp írj, hogy mi újság!!! Pihentem ET után, de nem feküdtem egész nap. Lehet, hogy azt kellett volna...Nem tudom mikor lesz a következõ, mert 3 hónapnak el kell telnie 2 támogatott lombik között:(
Ne félj a punkciótól, úgy sem érzel semmit altatásban.
Kedves kérdezõ, nem kell 8 évig várnod, hidd el babás leszel a köv. lombiknál :) tudod, nekem már van elõzõ házasságból 2 gyerekem, csak a mostani párommal nem sikerül. Túl vagyunk 7 inszemen. Nálam MINDEN TUTI JÓÓÓÓÓ :) Most derült ki egy andrológiai vizsgálat során, hogy tök felesleges volt az inszem, mivel annyira lassúak és gyengék a spermák, hogy csak ICSI LOMBIK jöhet szóba :( Most már szúrom magam, és ha minden jól megy, akkor március 4 vagy 6-án lesz a punkció. Nagyon félek tõle :( Neked mikor lesz a köv. lombik?????? Pihentél ET után?
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm szépen, aranyos vagy, nagyon jól esik amit írtál! Megkérdezhetem, hogy nektek miért nem sikerült eddig? Kiderítettek valamit? Nagyon felnézek rád, én nem tudom, hogy 8 évig bírnám-e...
Kedves kérdezõ! Tudom, hogy most nagyon padlón vagy! Én 8 éve küzdök, nem adom fel, mert nem tudom feladni! És TE is erõs vagy, tudom, hogy menni fogsz tovább a köv. lombikra! És sikerülni fog a babád!!!!!! Tarts ki, utólag majd jót mosolyogsz, hogy bizony mindent megért az a baba, amit majd a kezedben tartasz. Mert lesz babád! Higgy benne!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Azt hiszem én túljutottam a mélyponton (egész napos sírás, és az az érzés, hogy semminek nincs értelme, és én vagyok a legértéktelenebb ember a világon, stb...). Ma voltunk genetikai vérvételen, az immunológiára (trombózisos vizsgálat azt hiszem) várjuk az idõpontot... Meghosszabbítottuk az örökbefogadási határozatunkat, mert lejárt a 2 év. Úgyhogy nem unatkozunk:) És ti, hogy vagytok???
Na lányok, hogy vagytok?????
Igen biztos vannak ilyen csodás esetek is, de sajnos nekem erre 1 petefészekkel és 0 petevezetékkel 0 esélyem van :( Szóval én okkal vagyok elkeseredve...
Nagyon érdeklõdve olvastam a kérdésed és a kapott válaszokat is. Ma vagyok én is et+9 napos és nem merek tesztet venni. Nagyon szorítok neked, hogy sikerüljön, ha valaki, hát én tudom mit érzel most, én is nagyon sok mindenen túl vagyok már sajnos, és nekem is már ez a 4. lombikom, meg volt egy fagyis is. Meg egy 18 hetes vetélésem is... Szóval tudom milyen nagyon akarni , tényleg nagyon szorítok, és várom én is a fejleményeket :)
Én is szorítok Neked!!! Nem mindenkinek olyan magas a Hcg szintje azonnal! Bízz magadban és gyere azonnal a hírrel, ha tudsz valamit :)
A kérdező hozzászólása: Én is remélem, köszönöm szépen!!! :)
Nagyon remélem, hogy 9 holnap múlva egészséges babáknak adsz életet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok, jól esik! Tegnap teljesen elmúlt a mellfájdalmam, ezért sírtam egy csomót, a férjemet is jól lelomboztam... Neki szerintem csak a vérvétel után mondom el...nem szeretném, ha nagyon beleélné magát, ha esetleg mégsem... Gratulálok a lánykákhoz!:)
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm!:) Hétfõn megyek vérvételre, addig tesztelek ezerrel...Nem a pénz miatt nem megyek ma (már egy kocsi áránál tartunk ez ügyben:) , hanem az az igazság, hogy félek az eredménytõl azért, és ezt a pár napot viszont szeretném boldogságban tölteni:) Tudom, hülyén hangzik...de sok olyat olvastam, hogy pozitív teszt után negatív lett a vérvétel eredménye:( A legjobban a méhenkívüli terhességtõl félek. Azt nem akarom mégegyszer átélni. Ikrek? Jó lenne:) A férjem mindig ikreket akart...(azért a 3-as ikrektõl félnék picit...ott már sok komplikáció adódhat...)
Ha halvány pozitív is, de akkor bizony halk gratulációmat fogadd! Remélem minden rendben lesz és ennyi várakozás után több baba is érkezik majd :-)
2. Vagyok. Nekem 2 lombik volt, egyik sem sikerult es egyiknel sem volt halvany pozitiv. Sot azota van 2 lanyom akik spontan jottek es azota sem volt pozitiv tesztem, csak amikor valoban terhes voltam.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm!!! :) Igen, pont 2 hete (jé, ezt nem is figyeltem:) 18-án volt a leszívás, és 23-án kaptuk vissza õket.
Szerintem ha pozitiv es erosodik, az jo jel!!! A menstruacio jellegu gorcsok normalisak, az a terhessegkor is van, tobbi tunet meg korai lenne meg, sot az is lehet, hogy alig lesz tuneted. Viszont jo eselyed van ikrekre :) )) remelem hamrosan gratulalhatunk! Ha nem akarsz varni, menj el fizetos vervetelre, szinte azonnal valaszt kapsz es csak 2-3 teszt ara :)
Szia! Nem csak vigasztalni akarlak, de a mellfájdalom nekem hol volt hol nem. (Egyébként a 7. hétnél annyira elmúltak a tünetek hogy egy "kedves" sztk-s orvos mondta, hogy lehet elhalt a terhesség, persze uh-n minden rendben volt, de életem leghosszabb fél órája volt.) Nekem is x-epil tesztem volt mondjuk, és ahogy írtad egyre erõsödött a csík színe. Aztán már lett erõsebb is! Szóval nagyon drukkolok (de csak halkan, és erõsen!!!) Üdv: 29hkm
Arra ne adj, hogy van-e tüneted van nincs!!! Nekem a mellfájdalom a 7.-héten kezdõdõtt... :) S hol volt, hol nem. :) Erre ne koncentrálj!! Szorítok!!!
A kérdező hozzászólása: Szia, hát belõlem lehet, hogy nem jó kiindulni...mert most sem valószínû sajnos, hogy sikerült. Én nem feküdtem szigorúan, csak a beültetés napján. Otthon voltam 12 napot és pihentem, olvastam stb. Hallottam olyanról aki rögtön visszament és sikerült neki és olyanról is akinek akkor sikerült amikor feküdt végig. A doki azt mondta nem ezen múlik. Szerintem azért min. 1 hetet érdemes otthon lenni. Szorítok!
Még ne add fel, nagyon bízom benne, hogy babás vagy!!!! TE feküdtél végig a visszarakás után? Mit tegyek? Feküdjek, vagy azért 3-4 nap után elmehetek dolgozni (irodai munka) Mit javasolsz?
A kérdező hozzászólása: Szia, aranyos vagy, hogy érdeklõdsz:) Sajnos nem valószínû, hogy sikerült. A mai HCG eredményem 17, ami nagyon alacsony. Aprogeszteron eredményre már nem is tudtam figyelni, az 43 körüli. Azt mondták szedjem tovább az utrót de ne reménykedjem és menjek vissza csüt-pénteken vérvételre. Neked nagyon-nagyon drukkolok!!!!
MI az eredmény kedves kérdezõ? Sikerült a lombik? Én két hét múlva kezdem az elsõ lombikos kezelést!!!
Nagyon drukkolok neked esetleg próbálj meg egy digitális tesztet is.
A kérdező hozzászólása: Köszi! 10 napot ír, hogy addig zavarhat be. Én jan 16-án adtam be, igaz egy egész és egy fél fecskendõt... De remélem nem erõsödne a teszt, ha még a szurit mutatná...tesztelek még, és meglátom mi lesz...
Az Ovitrelle-rõl ezt találtam a házipatikán: Itt írja, hogy milyen esetben zavar bele a terhességi tesztekbe: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/ovitrelle_2..
A kérdező hozzászólása: Jó ezeket olvasni, köszönöm! :) Még én is csak halkan örülök...de halkan nagyon:) (SZTK-s orvossal már én is megjártam, velem akkor ordított, mikor méhenkívülim volt, hogy hogy képzelem...na azóta sem voltam SZTK-s nõgyógyásznál...) Ja a teszteknél az Ovitrelle ugye már nem zavarhat be?...
Ne szomorkodj drága kérdezõ (kár, hogy nem tudom a nevedet). Most gondolj arra, hogy 2 hónap alatt szépen kiürül a sok káros hormon a szervezetedbõl és felkészül a gyõzelemre! A legközelebbi lombiknál próbáld ki azt, hogy ET után fekszel 2 teljes napot. Hátha így sikerül!!!! Figyu, nekem felajánlotta a dokim alapból, hogy AHA-t csinál. Ez asszisztált repedés (tehát egy lézersugárral elvékonyítják a petesejt falát, hogy az embrió az 5.napon szépen ki tudjon onnan jönni). sokszor az a baj, hogy szépen beültetik az embriót, de olyan kemény és erõs a petesejt fala, hogy nem tud kijönni és odatapadni a méh falához a babus. Érdeklõdd meg legközelebb!!!!!! Én nagyon izgulok, holnap lesz az elsõ UH. Lehet, hogy már hétfõn leszívás :) Drukkolj :)

Egy lombik programon vagyunk túl a párommal és az első pár hétig nem volt semmi baj szépen nőt a petezsák majd 5 hetesen visszakellet menni ellenőrzésre ahol 12 mm-es volt a petezsákom, de nem láttak szikhólyag sem embrió. Folytatom jó?

Azt mondta az orvos menjek a helyi n?gyógyászhoz és vetéltessen el. Nos mi nem hagytuk ennyibe a dolgot egy hét után elmentünk orvoshoz 6 hetes voltam és tovább növekedett a petezsák 13,8 mm volt és azt mondta a doki még bár mi lehet egy hét múlva kellett vissza menni ami pont mára esett visszamentünk és a petezsák 12,8 mm volt de szélességre meg nagyobb volt mint múltkor 7 hetes voltam. Most jöv? héten leszek 8 hetes és azt mondta az orvos ha nem lesz embrió akkor Missed ab . Ilyenkor mi a teend? van még remény? Mi van akkor ha én 10 hétig szeretnék várni, mert se görcs se pecsételés nincs? Nem csinálok bajt? Lehetek attól még újra terhes? De persze megkérdem dokimat, de kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Legjobb válasz: én sem hittem, de sajnos van ilyen vetélés, h közben a petezsák tovább növekszik. ha nincs szívhang, nincs baba, ha a doki hezitál, az azért van, h az idõt húzza, hátha közben megjön a vérzésed. sajnálom, nincs miben reménykedni, ez elment, remélem, a következõ sikerül majd.

én sem hittem, de sajnos van ilyen vetélés, h közben a petezsák tovább növekszik. ha nincs szívhang, nincs baba, ha a doki hezitál, az azért van, h az idõt húzza, hátha közben megjön a vérzésed. sajnálom, nincs miben reménykedni, ez elment, remélem, a következõ sikerül majd.
Õszintén? 7 hetesen már szívhangnak is illene lennie! Azért persze, várjatok, meg nézessétek meg, hátha, de túlságosan most ne éld bele magad! Én a helyedben megnézetném már a jövõhéten, nem várnék a 10.hétig. Felesleges reménykedni még 2-3 hétig én nem szeretnék! Ráadásul ha nem él a terhesség, akkor a vetélés is beindulhat spontán! Szerintem menj el jövõhéten a dokihoz! És ha Isten ne adja most nem jött össze, akkor a következõ sikerülhet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!