Találatok a következő kifejezésre: 5 hos kb mennyi a (4 db)

5 hos babának kb mennyi a fözelék adagja?

Tápszerb?l 200-akat eszik fözelékböl kb mennyivel lakik jól?

Legjobb válasz: Én kb. akkora adagokat szoktam a tányérjára pakolni, mint amennyi az ilyen bébiételes üvegekben is van. Ha valami nem éppen a "fogára való", akkor hagy belõle, de ha szereti, akkor elfogy az egész, és még repetát is eszik. Vagy azt is szoktam csinálni, hogy ha megeszi az egészet, akkor utána kap gyümölcsöt vagy tejpépet, hiszen ezek végülis desszertek. De akkor nem egy egész, csak egy fél adagot, annyival jól is lakik. De szerintem adj neki annyit, amennyit szívesen megeszik, hiszen ezek a fõzelékek nem hízlalóka, nincs bennük zsír. A babák meg tudják, mennyi energiára van szükségük, õk még nem esznek unalmukban.

Én kb. akkora adagokat szoktam a tányérjára pakolni, mint amennyi az ilyen bébiételes üvegekben is van. Ha valami nem éppen a "fogára való", akkor hagy belõle, de ha szereti, akkor elfogy az egész, és még repetát is eszik. Vagy azt is szoktam csinálni, hogy ha megeszi az egészet, akkor utána kap gyümölcsöt vagy tejpépet, hiszen ezek végülis desszertek. De akkor nem egy egész, csak egy fél adagot, annyival jól is lakik. De szerintem adj neki annyit, amennyit szívesen megeszik, hiszen ezek a fõzelékek nem hízlalóka, nincs bennük zsír. A babák meg tudják, mennyi energiára van szükségük, õk még nem esznek unalmukban.
:) én addig etetném, amíg jól nem lekik. Mi 7 hónaposan kezdtük a fõzelékeket, addig csak gyümölcsök voltak, meg tej. De hát gondoj a boltan kapható elõre porciózott bébiételekre azok kb 200g-osak. ez naggyából az adagjuk. aztn késõbb jön amikor hirtelen kezdenek nõni, hogy kérnek még, és akkor (8-10 hónapos koruk körül) akár 3-4 decit is megsznek fõzelékbõl már feltéttel (husival/hallal) aztán megint valahol 1, 5-2, 5 deci lesz az adag 1-másfél év között.. De ez változó, mert függ attól is, hogy milyen az étvágya, milyen tápértékû a tápszer amit eszik, milyen kedve van, és mennyire izlik neki a fõzelék. Sok sikert a kísérletezéshez. Észre fogod venni, ha éhes maradt!!! :D
Szerintem is kb ugyanannyi fõzelék kell majd neki, mint tápi, bár nálunk attól is függ, mennyire ízlik neki :) A kedvencébõl sokkal többet megeszik. Ha marad, nyugodtan elteheted hûtõben másnapra, ha sok marad, le is lehet fagyasztani.
szia ha most kezded szoktatni a kajákhoz akkor elõször 1-2 kanállal adj, és ha ízlik neki akkor amennyit kér.Erõltetni ne erõltesd, mert a plusz úgy is kijön.

Hogyan kell csinálni a meggy és a cékla főzeléket? Mennyi meggy és mennyi cékla megy egy főzelékbe? Kb 160ml főzeléket szokott a 6, 5 hós kicsim megenni. A céklát hogyan milyen formában kell kóstoltatni mert azt még nem is kóstolta.

Persze külön gondolom a meggyet és a céklát.:) Mindegyiket krumplival keverve.

Legjobb válasz: Én a céklát alaposan megsúrolom, megszurkálom hústûvel néhány helyen és becsomagolom alufóliába. Sütõben puhára sütöm. Így finom, édes lesz. Krumplipürével szoktam keverni, a krumpli fõzõvizével lazítom. Felesbe szoktam bele tenni a céklát és a krumplit. A meggyet megfõzöm, szitán áttöröm (így nem megy át a héja), szintén krumplipüréhez keverem. Általában egy nagyobb krumplit szoktam megfõzni és egy maréknyi meggyet.

Én a céklát alaposan megsúrolom, megszurkálom hústûvel néhány helyen és becsomagolom alufóliába. Sütõben puhára sütöm. Így finom, édes lesz. Krumplipürével szoktam keverni, a krumpli fõzõvizével lazítom. Felesbe szoktam bele tenni a céklát és a krumplit. A meggyet megfõzöm, szitán áttöröm (így nem megy át a héja), szintén krumplipüréhez keverem. Általában egy nagyobb krumplit szoktam megfõzni és egy maréknyi meggyet.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Én a céklát is vízben fõztem, amikor már majdnem puha volt, beletettem a krumplit is, utána összeturmixoltam. Meggyet ugyanígy szoktam, csak ahhoz teszek 1 kis kocka csirkemellet is, azt fõzöm elõször, aztán a kimagozott meggy+krumpli. Ezt is botmixerrel pürésítem.

Hozzátáplálásnál kb. mennyi gyümölcs vált ki egy étkezést? (anyatejes 5 hós a baba)

Csak gyümölccsel váltsam ki pl. az uzsonnát? Nem éhezik meg túl hamar? Kiváltani úgy kell egy étkezést, hogy minél kevesebbet ciciztetem és a gyüm. adagját növelem?

Legjobb válasz: elõször a gyümit add oda neki, utána kínáld meg még tejjel!másik fórumon olvastam, nagyon érdekes, rizzsel ajánlják a hozzátáplálás elkezdését, jól eltelíti babát és nem allergizál!

elõször a gyümit add oda neki, utána kínáld meg még tejjel!másik fórumon olvastam, nagyon érdekes, rizzsel ajánlják a hozzátáplálás elkezdését, jól eltelíti babát és nem allergizál!
Bár az én babám nem anyatejes, de pl.a gyümölcsöt úgy adtam, hogy egyik nap kóstoltattam, másnap már annyit kapott belõle a lányom, amennyit megevett.Utána már nem fogadta el a tápszert, így attól kezdve ki lett váltva egy étkezés.Hogy dekára mennyit eszik nem tudom, eleinte mondjuk csak 1 almát kapott, késõbb már 2-t is megevett.Aztán meg már darált kekszet tettem neki a gyümölcsökhöz úgy elég laktató.


7 hós múlt a lányom. Mennyi húst tesztek kb 1.5 dl főzelékbe? Együtt főzitek a zöldségekkel, vagy külön?

Legjobb válasz: én megfõzöm a csirkemellet egy nagyobb darabot, vagy a csirkemájat és mikor megfõtt jól, összepépesítem a mixerrel majd jégkockatartóba adagolom. Egy jégkockányit teszek a 2 dl fõzelékhez.

én megfõzöm a csirkemellet egy nagyobb darabot, vagy a csirkemájat és mikor megfõtt jól, összepépesítem a mixerrel majd jégkockatartóba adagolom. Egy jégkockányit teszek a 2 dl fõzelékhez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. De én nyersen fagyasztanám, és így fõzném meg. Még egy kérdés: Minden nap raktok a fõzelékbe husit, vagy nem???
Hello, van hogy együtt fõzüm meg a húst a zöldéggel, de elõfordul hogy külön. Én minden nap adok neki husit, szerncsére szereti, kb 3-4 kockát adagonként. A kocka kb 2x2 cm, és ez kb 2 dl kajához van.
Szia! Én külön fõzöm, mert a hús elõször ereszt egy fura szürkés barnás habot. Ezt leöntöm és utána újra fõzöm. Nem adok minden nap húst, de kb. 4-szer biztosan. Nyersen tettem el a fagyasztóba kis zacskókba, kb. mandarin nagyságú adagokban. Ezt 200 g-hoz használom fel 8 hós a babám, egy hónapja kap pulykát és csirkét.
nem adok minden naap húst én sem, heti egyszer tojásos valami (sárgáját), pl spenótba, aztán heti egyszer pl sajtos tészta (sajt itt a lényeg), mondjuk a hal is hús de heti 1x az is. a többi nap meg csirke vagy pulyka én sem eszem minden nap húst, sztem a kicsinek sem kell


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!