Találatok a következő kifejezésre: 5 hos kb mennyi (9 db)

Mennyire tápláló egy 11 hósnak egy 5 hósnak való bébiétel? Konyhafelújítunk és addig kapná, ez egy hét lenne kb.

Legjobb válasz: Az 5 hósoknak való babakaja eléggé pürésített. Van 8 hós korútól is az kicsit darabosabb,azt hiszem nagyobb is...

Az 5 hósoknak való babakaja eléggé pürésített. Van 8 hós korútól is az kicsit darabosabb, azt hiszem nagyobb is...
miért pont 5 hós???
A kérdező hozzászólása: köszönöm, azokat nem eszi. Vagy pép vagy darabos, de a darabos után vágyik a pépesre, mert még nehezen eszi a darabosat. (még nincs foga sem) én nem tudok majd fõzni, semmit sem tudok majd, eléggé fárasztó lesz, ezért most adnám egy hétig ezeket, szereti, mert idõnként adok neki, ezt azt, (gesztenye, sütötök)
A kérdező hozzászólása: a darabos bébiételt valahogy nem csípi, bolognai, vadas stb. pedig finomak, tudom, mert mindig én eszem meg
A kérdező hozzászólása: amit én fõzök azt megeszi, az már nem olyan pépes, de most nem fogok tudni fõzni, valamit meg ennie kell
Elsõ vagyok. Ha darabosabbat, ízesebbet szeretnél, van 1 éves kortól(szív alakú majdnem olyan, mint a házi koszt), lehet azt jobban enné. Én egy majdnem 1 évesnek nem adnék már 5 hósnak való kaját...

5 hos babának kb mennyi a fözelék adagja?

Tápszerb?l 200-akat eszik fözelékböl kb mennyivel lakik jól?

Legjobb válasz: Én kb. akkora adagokat szoktam a tányérjára pakolni, mint amennyi az ilyen bébiételes üvegekben is van. Ha valami nem éppen a "fogára való", akkor hagy belõle, de ha szereti, akkor elfogy az egész, és még repetát is eszik. Vagy azt is szoktam csinálni, hogy ha megeszi az egészet, akkor utána kap gyümölcsöt vagy tejpépet, hiszen ezek végülis desszertek. De akkor nem egy egész, csak egy fél adagot, annyival jól is lakik. De szerintem adj neki annyit, amennyit szívesen megeszik, hiszen ezek a fõzelékek nem hízlalóka, nincs bennük zsír. A babák meg tudják, mennyi energiára van szükségük, õk még nem esznek unalmukban.

Én kb. akkora adagokat szoktam a tányérjára pakolni, mint amennyi az ilyen bébiételes üvegekben is van. Ha valami nem éppen a "fogára való", akkor hagy belõle, de ha szereti, akkor elfogy az egész, és még repetát is eszik. Vagy azt is szoktam csinálni, hogy ha megeszi az egészet, akkor utána kap gyümölcsöt vagy tejpépet, hiszen ezek végülis desszertek. De akkor nem egy egész, csak egy fél adagot, annyival jól is lakik. De szerintem adj neki annyit, amennyit szívesen megeszik, hiszen ezek a fõzelékek nem hízlalóka, nincs bennük zsír. A babák meg tudják, mennyi energiára van szükségük, õk még nem esznek unalmukban.
:) én addig etetném, amíg jól nem lekik. Mi 7 hónaposan kezdtük a fõzelékeket, addig csak gyümölcsök voltak, meg tej. De hát gondoj a boltan kapható elõre porciózott bébiételekre azok kb 200g-osak. ez naggyából az adagjuk. aztn késõbb jön amikor hirtelen kezdenek nõni, hogy kérnek még, és akkor (8-10 hónapos koruk körül) akár 3-4 decit is megsznek fõzelékbõl már feltéttel (husival/hallal) aztán megint valahol 1, 5-2, 5 deci lesz az adag 1-másfél év között.. De ez változó, mert függ attól is, hogy milyen az étvágya, milyen tápértékû a tápszer amit eszik, milyen kedve van, és mennyire izlik neki a fõzelék. Sok sikert a kísérletezéshez. Észre fogod venni, ha éhes maradt!!! :D
Szerintem is kb ugyanannyi fõzelék kell majd neki, mint tápi, bár nálunk attól is függ, mennyire ízlik neki :) A kedvencébõl sokkal többet megeszik. Ha marad, nyugodtan elteheted hûtõben másnapra, ha sok marad, le is lehet fagyasztani.
szia ha most kezded szoktatni a kajákhoz akkor elõször 1-2 kanállal adj, és ha ízlik neki akkor amennyit kér.Erõltetni ne erõltesd, mert a plusz úgy is kijön.

Kb mennyi az egyszeri főzelékadagja egy 5 hós, 8 kilós babának?

Tudom, hogy amit mondanak, átlagadatok, hisz minden gyerek más, de úgy körülbelül? És egy adaggal mennyi id?t bír ki evés nélkül ( mert pl a bébiételes üvegeken feltüntetett kalóriaérték kicsit elborzasztóan kevés. Bár én magam készítem a f?zelékét, nem hiszem, hogy sokkal kalóriadúsabb.)

Legjobb válasz: Én ennyi idõsen kezdtem a fõzit adni neki és kb. fél üvegre való volt az igénye, de néha még annyi se, és kibírta 3 órát evések közt.

Én ennyi idõsen kezdtem a fõzit adni neki és kb. fél üvegre való volt az igénye, de néha még annyi se, és kibírta 3 órát evések közt.
Nekem megette és megeszi a 260 ml-es cumisüvegbõl tele a jó sûrû (alig folyós) fõzeléket, ezzel kb 3 órát volt/van el. Gyümölcspép ugyanez. Szóval az 2 kisüveg bébikaja, de olyan 200-210 ml-rel számolj, szerintem kb annyi tuti kell neki.


Mennyit sétáltok 5 hós babával? Panelba lakunk, naponta kb.1, 5-2 órát sétálunk. Elég neki ennyi? Születése óta így van.

Legjobb válasz: Én csak reggel 8-9ig megyek vele ha megyek,mert nagyon meleg van. Amíg nem volt ennyire jó idõ,addíg 2-3alkalommal is mentünk naponta.Mi is panelban lakunk. Én napallergiás vagyok,és a kislányom sem igazán szereti ezt a meleget. Csak nyüszög a kocsiban,nem tud aludni sem,még ha árnyékos helyet találunk akkor sem. Így itthon maradunk :o(

Én csak reggel 8-9ig megyek vele ha megyek, mert nagyon meleg van. Amíg nem volt ennyire jó idõ, addíg 2-3alkalommal is mentünk naponta.Mi is panelban lakunk. Én napallergiás vagyok, és a kislányom sem igazán szereti ezt a meleget. Csak nyüszög a kocsiban, nem tud aludni sem, még ha árnyékos helyet találunk akkor sem. Így itthon maradunk :o(
Szia, az enyém is 5 hós. Korábban délelõtt mindig sétáltam vele 1-másfél órát, mert akkor még hûvös volt és aludt. Most, hogy melegebb van, és nézelõdni is szeretne, nem marad meg a babakocsiban, üvölt és zeng az egész utca. Úgy döntöttem, ennek nincs értelme, ezért csak az erkélyre viszem ki, estefelé pedig az apjával szoktunk menni ide-oda, többnyire összekötjük az intézendõ dolgunkkal, tegnap pl. jött velem a fogorvoshoz.
Délelõtt csak ritkán megyünk le. Ha feltétlen kell valami a boltból, vagy orvoshoz, védõnõhöz. Délután szoktunk, de tegnap 5 óra után mentünk le, háromnegyed óra után futottunk fel, annyira nyomasztó volt a meleg. Itthon sokkal jobb, be van sötétítve, fázni nem fázunk, de kellemes az idõ. Ha kellemes a klíma kint, akkor megyünk másfél 2 órát, hacsak nem külsõ program van, családdal a telekre megyünk, barátnõvel délután a várost járjuk. De ez a ritkább. Szerintem elég neki ennyi levegõ, többet nem bír a babakocsiban!
Igaz, mi már lassan 7 hónaposak vagyunk, de mi is ennyit sétálunk (illetve sétáltunk 5 hósan). Este 6-6, 30 között indulunk, s amíg bírjuk apával vagy éhes nem lesz a pici, rójuk a köröket. Szerintem ebben a nagy melegben csak kora reggel vagy késõ este kellemes számukra is a séta, akkor tudnak nézelõdni, mert még/már nem tûz annyira a nap, illetve nem verõdik vissza a különbözõ tárgyakról. Ha nem elég neki ennyi, hidd el, hogy jelezni fogja. Az én kisfiam estefelé már meg van õrülve, s ha valami miatt nem tudunk idõben elindulni, elkezd nyüszíteni, amit csak akkor hagy abba, ha beletettük a babakocsiba. Addig megy az ordítás, hiába csinálunk vele bármit. Ha korábban hazajövünk, s még nem nézelõdte ki magát, akkor is megy a hiszti, igaz, akkor a fürdetéssel már könnyebb elterelni a figyelmét.

7, 5 hós babám nagyon sokszor kicsücsül úgy oldalra (négykézlábazásból), hogy egyik kezén még támaszkodik (kb. egy hete). Mennyi idő míg megtanul ülni?

Legjobb válasz: Hát ez nagyon változó. Nálunk kb. egy hétig tartott, aztán egyszercsak felegyenesedett, aznap délutánra meg mintha már rutinból csinálta volna!

Hát ez nagyon változó. Nálunk kb. egy hétig tartott, aztán egyszercsak felegyenesedett, aznap délutánra meg mintha már rutinból csinálta volna!

Hogyan kell csinálni a meggy és a cékla főzeléket? Mennyi meggy és mennyi cékla megy egy főzelékbe? Kb 160ml főzeléket szokott a 6, 5 hós kicsim megenni. A céklát hogyan milyen formában kell kóstoltatni mert azt még nem is kóstolta.

Persze külön gondolom a meggyet és a céklát.:) Mindegyiket krumplival keverve.

Legjobb válasz: Én a céklát alaposan megsúrolom, megszurkálom hústûvel néhány helyen és becsomagolom alufóliába. Sütõben puhára sütöm. Így finom, édes lesz. Krumplipürével szoktam keverni, a krumpli fõzõvizével lazítom. Felesbe szoktam bele tenni a céklát és a krumplit. A meggyet megfõzöm, szitán áttöröm (így nem megy át a héja), szintén krumplipüréhez keverem. Általában egy nagyobb krumplit szoktam megfõzni és egy maréknyi meggyet.

Én a céklát alaposan megsúrolom, megszurkálom hústûvel néhány helyen és becsomagolom alufóliába. Sütõben puhára sütöm. Így finom, édes lesz. Krumplipürével szoktam keverni, a krumpli fõzõvizével lazítom. Felesbe szoktam bele tenni a céklát és a krumplit. A meggyet megfõzöm, szitán áttöröm (így nem megy át a héja), szintén krumplipüréhez keverem. Általában egy nagyobb krumplit szoktam megfõzni és egy maréknyi meggyet.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Én a céklát is vízben fõztem, amikor már majdnem puha volt, beletettem a krumplit is, utána összeturmixoltam. Meggyet ugyanígy szoktam, csak ahhoz teszek 1 kis kocka csirkemellet is, azt fõzöm elõször, aztán a kimagozott meggy+krumpli. Ezt is botmixerrel pürésítem.

Hozzátáplálásnál kb. mennyi gyümölcs vált ki egy étkezést? (anyatejes 5 hós a baba)

Csak gyümölccsel váltsam ki pl. az uzsonnát? Nem éhezik meg túl hamar? Kiváltani úgy kell egy étkezést, hogy minél kevesebbet ciciztetem és a gyüm. adagját növelem?

Legjobb válasz: elõször a gyümit add oda neki, utána kínáld meg még tejjel!másik fórumon olvastam, nagyon érdekes, rizzsel ajánlják a hozzátáplálás elkezdését, jól eltelíti babát és nem allergizál!

elõször a gyümit add oda neki, utána kínáld meg még tejjel!másik fórumon olvastam, nagyon érdekes, rizzsel ajánlják a hozzátáplálás elkezdését, jól eltelíti babát és nem allergizál!
Bár az én babám nem anyatejes, de pl.a gyümölcsöt úgy adtam, hogy egyik nap kóstoltattam, másnap már annyit kapott belõle a lányom, amennyit megevett.Utána már nem fogadta el a tápszert, így attól kezdve ki lett váltva egy étkezés.Hogy dekára mennyit eszik nem tudom, eleinte mondjuk csak 1 almát kapott, késõbb már 2-t is megevett.Aztán meg már darált kekszet tettem neki a gyümölcsökhöz úgy elég laktató.

Véleményetek szerint kb. mennyi idő alatt nő 2cm-t egy 5 hós baba lába? Fiú, ha ez számit vmit.

Legjobb válasz: tapasztalatok érdekelnek, nem az hogy gyerekfüggõ, azt én is tudom :)

A kérdező hozzászólása: tapasztalatok érdekelnek, nem az hogy gyerekfüggõ, azt én is tudom :)
nekem a 7 hónapos fiam 1 hónap alatt kinõlte a cipõjét ami kb 1-1, 5cm rel nagyobb volt az elején.

7 hós múlt a lányom. Mennyi húst tesztek kb 1.5 dl főzelékbe? Együtt főzitek a zöldségekkel, vagy külön?

Legjobb válasz: én megfõzöm a csirkemellet egy nagyobb darabot, vagy a csirkemájat és mikor megfõtt jól, összepépesítem a mixerrel majd jégkockatartóba adagolom. Egy jégkockányit teszek a 2 dl fõzelékhez.

én megfõzöm a csirkemellet egy nagyobb darabot, vagy a csirkemájat és mikor megfõtt jól, összepépesítem a mixerrel majd jégkockatartóba adagolom. Egy jégkockányit teszek a 2 dl fõzelékhez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. De én nyersen fagyasztanám, és így fõzném meg. Még egy kérdés: Minden nap raktok a fõzelékbe husit, vagy nem???
Hello, van hogy együtt fõzüm meg a húst a zöldéggel, de elõfordul hogy külön. Én minden nap adok neki husit, szerncsére szereti, kb 3-4 kockát adagonként. A kocka kb 2x2 cm, és ez kb 2 dl kajához van.
Szia! Én külön fõzöm, mert a hús elõször ereszt egy fura szürkés barnás habot. Ezt leöntöm és utána újra fõzöm. Nem adok minden nap húst, de kb. 4-szer biztosan. Nyersen tettem el a fagyasztóba kis zacskókba, kb. mandarin nagyságú adagokban. Ezt 200 g-hoz használom fel 8 hós a babám, egy hónapja kap pulykát és csirkét.
nem adok minden naap húst én sem, heti egyszer tojásos valami (sárgáját), pl spenótba, aztán heti egyszer pl sajtos tészta (sajt itt a lényeg), mondjuk a hal is hús de heti 1x az is. a többi nap meg csirke vagy pulyka én sem eszem minden nap húst, sztem a kicsinek sem kell


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!