Találatok a következő kifejezésre: 5 hos kb (49 db)

Milyen autósülést vegyek? Kislányom most 4, 5 hós, kb 7 kg és 68 cm. Lassan kinövi azt az autósülést, amink van. Ülni még nem tud, és még 9 kg sincs. Akkor milyet vegyek?

Legjobb válasz: Pont én is most nézegetem az autósüléseket, ugyanígy vagyok mint te. Fogalmam sincs milyet vegyünk, mert az én kicsim is 7kg, és 65cm 4 hónapos, de még ugye nem ül. Bocsika hogy nem a kérdésedre adtam választ:)

Pont én is most nézegetem az autósüléseket, ugyanígy vagyok mint te. Fogalmam sincs milyet vegyünk, mert az én kicsim is 7kg, és 65cm 4 hónapos, de még ugye nem ül. Bocsika hogy nem a kérdésedre adtam választ:)
A 0-18 kg-os autós ülések között lehet szétnézni, mert azokat még fordítva kell bekötni, s olyan a kialakításuk mint a hordozóké. 9-18 kg-os ülés csak stabilan ülõ babának ajánlott, 7 hónapos kortól, mivel azt csak minimálisan lehet dönteni. Bocsi hogy ezt mondom, de jobban jár az ember, ha vesz egy jobb hordozót elsõre, nem egy 10-15.000.- ft-os tescos vagy no name darabot amit kinõ a baba 3-4 hónapos korára és ilyenkor jön a gond hogyan tovább, érdemesebb rákölteni vagy használtan venni egy jobb minõségût mint pl. a maxi cosi cabrio, mert hatalmas hordozó, 0-13 kg-os kategória, a gyerkõc 1 éves koráig simán lehet használni mert halatmas, 7 hónaposan volt a lányom 9 kiló 74 cm de még bõven elfért benne, mind széltében mind hosszában a feje fölött volt még egy tenyérnyi hely nõhetett bõven. Ezt tudom ajánlani átmeneti megoldásnak, a boltba bele lehet próbálni a babát, és neten használtan féláron meg lehet venni! 1 évesen váltottunk, addig jó is volt ha egyedül mentem valahová betudtam magammellé elõre kötni. 9-18 kg-os kategóriában ajánlom a Maxi cosi priorit, mert ez már jó lesz addig míg ülésmagasítót nem kell venni!
szia.igaz mi 8 hósak vagyunk, de 8 kg, én a brevi márkáju, 0-18 ig autóülést néztük meg és próbáltuk ki.Nagyon jol dönthetõ, ülni nemtudó babáknak is kitûnõ.De kipróbáltuk a ferrári üléseket is.0-18 ig.nagyon kényelmes az is.aztán Weldon márkájut vettünk.9-25 ig.kagylóüléses, és nagyon kényelmes, dönthetõ, fejszûkítõs.Nagyon szereti.szerintem ez nektek is megfelene.mi azt néztük, hogy elég dönthetõ legyen, tudjon benne aludni, fej, és oldalvédelme jó legyen, ez pont olyan.
Mi ilyet vettük, na nem ebben a boltban, csak hirtelen ezt találtam: http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.php?shop_id=8881&cikk=.. A lányom 11 hónapos múlt, nincs még 9 kg, de már hónapok óta használjuk, ha jól emlékszem 8 hónapos kora óta. Nem nagy neki, mert benne ülésmagasító is. Ha nem nézem most meg, eszembe sem jut, h 9 kg-tól irja. Ja és a közel 3 éves fiam is ilyenben ül, ülésmagasító nélkül.

A kicsikém mindig elkezd zokogni, ha másik babát meghall sírni. Van még más is ebben a helyzetben? El fog múlni? 6.5 hós, kb.2 hónapos kora óta csinálja.

Legjobb válasz: Hát az enyém is rázendit ha a kis barátnõje sirni kezd. De nem hiszem hogy baj ez. Õk megértik egymást, biztos igy kommunikálnak, vagy csak együttéreznek :)

Hát az enyém is rázendit ha a kis barátnõje sirni kezd. De nem hiszem hogy baj ez. Õk megértik egymást, biztos igy kommunikálnak, vagy csak együttéreznek :)
Szia! Az én 7, 5 hónapos fiam is ezt csinálja, én csak szimpátiás sírásnak hívom :)
nálunk is így volt kisfiammal, volt , hogy tanácsadásról haza kellett jönnünk, mert annyira sírt, hogy nem tudtuk megnyugtatni... Idõvel ez is elmúlik majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Tuti menni fog:) Most azt gyakorolja amit már tud, rá fog jönni, hogy ez a másik oldalról is megy és akkor nincs megállás:) Üdv
A kérdező hozzászólása: Úgy legyen! :) Köszi!
Igen! Igen! Igen! Én is szét izgultam az agyam, kb. másfél hónapig semmi, vagy csak erõlködés, azután egyszer csak rájött, hogyan is kell!!! Persze noszogattuk, tanítgattuk is...
Nálunk kb. 1 hónappal késõbb ment az ellenkezõ irányba is. És kb. 2 hónap kellett ahhoz, hogy hasról hátra forduljon. Szóval nem kell izgulni, minden jön a maga idejében.


Mennyire tápláló egy 11 hósnak egy 5 hósnak való bébiétel? Konyhafelújítunk és addig kapná, ez egy hét lenne kb.

Legjobb válasz: Az 5 hósoknak való babakaja eléggé pürésített. Van 8 hós korútól is az kicsit darabosabb,azt hiszem nagyobb is...

Az 5 hósoknak való babakaja eléggé pürésített. Van 8 hós korútól is az kicsit darabosabb, azt hiszem nagyobb is...
miért pont 5 hós???
A kérdező hozzászólása: köszönöm, azokat nem eszi. Vagy pép vagy darabos, de a darabos után vágyik a pépesre, mert még nehezen eszi a darabosat. (még nincs foga sem) én nem tudok majd fõzni, semmit sem tudok majd, eléggé fárasztó lesz, ezért most adnám egy hétig ezeket, szereti, mert idõnként adok neki, ezt azt, (gesztenye, sütötök)
A kérdező hozzászólása: a darabos bébiételt valahogy nem csípi, bolognai, vadas stb. pedig finomak, tudom, mert mindig én eszem meg
A kérdező hozzászólása: amit én fõzök azt megeszi, az már nem olyan pépes, de most nem fogok tudni fõzni, valamit meg ennie kell
Elsõ vagyok. Ha darabosabbat, ízesebbet szeretnél, van 1 éves kortól(szív alakú majdnem olyan, mint a házi koszt), lehet azt jobban enné. Én egy majdnem 1 évesnek nem adnék már 5 hósnak való kaját...

5 hós babám kb.2 hete 2 óránként cicizik, és éjszaka is 3x ébred. Tejem van bőven, de szerintem kéne már neki vmi komolyabb!? Mit adjak neki este, hogy kicsit jobban aludjunk?

Eddig csak 1x ébredt éjszaka, már nagyon fáradtak vagyunk, és fáj a cicim is...Ja és nagy baba, már majdnem 8 kg.

Legjobb válasz: gyümölcs zöldségpüré fõzelék lassan bevezethetõ azzal jobban lakik elõször tizóraira ebédre kináld meg aztán kaphat este is fõzeléket 5 hósnak: párolt v. fõtt burgonya,majd alma majd répa püré anyatejjel összeturmixolva elõször csak egy zöldség ! tejpépet ilyesmit ne adj...

gyümölcs zöldségpüré fõzelék lassan bevezethetõ azzal jobban lakik elõször tizóraira ebédre kináld meg aztán kaphat este is fõzeléket 5 hósnak: párolt v. fõtt burgonya, majd alma majd répa püré anyatejjel összeturmixolva elõször csak egy zöldség ! tejpépet ilyesmit ne adj...
Én kisfiam 7 hósan ahogy kezdett jönni a fogacskája éjjel 2 óránként kelt, gondolhatod mennyit aludtam, de hozzá lehet szokni, legalábbis mást nem tudsz tenni...
Lehet ez fejlõdési ugrás is. Ha nagy baba akkor én nem kezdeném el a hozzátáplálást még. Várd ki a 6 hónapot, fõleg ha van sok tejed. Sajnos ezt ki kell bírnunk, mi akartuk a gyereket és nem õ akart megszületni.Nálunk ugyanez van, 5 hós koráig este 9-reggel 7-ig aluldt, most egy hónapja minden éjszaka ébred 1-2 alkalommal és eszik, de a súlya jó. amíg fejlõdik addig nincs gond. kitartás!

Mitől lehet, hogy 4, 5 hós anyatejes babám 1hónapja csak kb.3 naponta kakil ami elég kemény és büdi?

Alig bírja kinyomni szegény és általában 3 naponta is csak h?mér?zéssel tud kakálni. Ha magától sikerül akkor viszont hígat kakál.

Legjobb válasz: A 6 hós tejcsis kisfiamnál is volt olyan, hogy ritkán 5-6 naponta kakilt. A doki megvizsgálta minden rendben volt nála. Azt csináltam, hogy megmaszíroztam a pocakját a dm- be kaapható "Babapocak masszázs" krémmel, hogy ne keményedjen be neki, úgyhogy olyan gondunk nem volt, hogy bekeményedett, mert a rendszeres masszázs nem engedte. Már szerencsére nincs ilyen gondunk 1-2-3 naponta kakil a sok mozgás miatt már maszáznom se kell.

A 6 hós tejcsis kisfiamnál is volt olyan, hogy ritkán 5-6 naponta kakilt. A doki megvizsgálta minden rendben volt nála. Azt csináltam, hogy megmaszíroztam a pocakját a dm- be kaapható "Babapocak masszázs" krémmel, hogy ne keményedjen be neki, úgyhogy olyan gondunk nem volt, hogy bekeményedett, mert a rendszeres masszázs nem engedte. Már szerencsére nincs ilyen gondunk 1-2-3 naponta kakil a sok mozgás miatt már maszáznom se kell.
3 hónapos a kislányom. Mondta a védõnõ, hogy lassan már nem lesz minden pelusban kaki, sõt olyan is lesz, hogy 1-2 napig nem kakil, mert ilyenkor már beindul az emésztés és kevesebb salakanyag képzõdik.
csak szolidaritásból írok, sajnos segíteni nem tudok. Lányom ma 4 hós, egy hete kezdõdött nálunk ugyanez a cirkusz a nappali alvásokkal, azelõtt be a kiságyba, egyedül elalvás, azóta csak cicin alszik el és úgy rakom be, 4O perceket alszik, de volt nap, hogy össz-vissz 1 óra 1O percet aludt. Plusz hozzá - azóta nem marad a kocsiban sem fekve, ülve meg ugye még nem lehet, õgyhogy nem tutunk kimenni érdemben csak az udvarra ölben. Kitartás!
elõzõ vagyok Ezer bocsi!!! rossz helyre írtam be ezt a választ, neharagudjatok!
A kérdező hozzászólása: Semmi gond. Alvás problémáink is vannak sajnos amik szintén most kezdõdtek.:(

Hány kg és hány cm 4, 5-5 hós babátok? Fiú, lány? Egy evésnél kb hány gr-ot eszik?

Legjobb válasz: 1 fiú: (SZ: 4400 gr, 57 cm) 4. hó: 7250 gr és 70cm 5. hó: 7750 gr és 73 cm nem tudom mennyi evett, sajnos:-(( korán hozzátáplálta, ilyen korában már volt 1 szilárd étkezés, a többi anyatej, de étvágya mindig volt rendesen 2. lány szül: 3950 gr, 56 cm 4.hó: 5900 gr/ 66cm 5.hó: 6400 gr/ 69 cm igény szerint cicizett, sosme mértem mennyit evett

1 fiú: (SZ: 4400 gr, 57 cm) 4. hó: 7250 gr és 70cm 5. hó: 7750 gr és 73 cm nem tudom mennyi evett, sajnos:-(( korán hozzátáplálta, ilyen korában már volt 1 szilárd étkezés, a többi anyatej, de étvágya mindig volt rendesen 2. lány szül: 3950 gr, 56 cm 4.hó: 5900 gr/ 66cm 5.hó: 6400 gr/ 69 cm igény szerint cicizett, sosme mértem mennyit evett
Az én kisfiam 3840gmal és 53 cmrel született, tegnap volt 4 hónapos. 7540 g és 71, 5cm. Sosem mondta se gyerek orvos, se védõnõ, hogy nem jó így. Mégcsak ducinak sem mondható.5ször eszünk, 165ml vízbõl csinálom a tápszert-egy hónapja nincs tejcsi-, mindig ennyit. A tápszereken kor szerint van meghatározva az adag, eszerint 150mlbõl kellene csinálom, de az rég nem elég. Védõnõ javaslatára emeltünk egy fél adagot. Õ mondott nekem egy képletet, hogy mennyi a baba tápanyagszükséglete/nap: baba súlya x 140 v. 150 (mindegy; az egyik értékkel minimumot a másikkal maximumot kapsz)és azt visszaosztod 1000rel. annyi mlt v gr-t kellene egy nap megennie a súlyának megfelelõen. Már kezd neki kevés lenni, de még húzom az idõt. Pár napja próbálkozunk almával, õszibarackkal, de elhanyagolható mennyiségben naponta egyszer. Nem nagyon fogadja el még.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy néha azért válaszoltok is....
Nekünk is azt mondta anno a védõnõ, hogy a baba ütemétõl függ, mikor lehet kiváltani egy étkezést. Van baba, aki hetekig nem eszik meg 20-30 grammnál többet, van, aki meg elsõre megenne egy egész üveggel. Most ha a gyerekorvos meg egy védõnõ is mondta, hogy ez így jó, akkor nem tudom, mi ezzel a gond?? Én pl. a lányomnál nem akartam kiváltani még a tízórait annak idején, de egyszerûen nem volt hajlandó utána tápszert inni. 50-60 gramm gyümi, és elvolt ebédig. Annyira baba függõ! Miért kell belekötni a másikba?? Amúgy a kérdésre válaszolva, a lányom 5 hónaposan volt 65 centi és 5800 gramm.
A szoptatott babáknak ez így is van, de a kislányom 1 hónapos kora óta csak tápszeres. Nem hiszem, hogy a védõnõ is és a gyerekorvos is hülye lenne. A tejpép meg jóformán szinte tápszer, csak kanállal eszi.
A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemõnek, mert lehetõvé teszi, hogy az anyatejben lévõ hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemõ szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környékén kezdi termelni, és erre az idõre már be kell fejezõdnie a záródásnak
Akkor elég hülye mind a kettõ.
Második vagyok. A védõnõnk mondta, a gyerekorvos meg rábólintott. Én meg hiszek nekik, csak értenek hozzá. :)
másodiknak: szerintem nagyon sok a 3x szilárd kaja 5 hónaposan
8110gramm 70cm csak anyatejes és soha nem mértem nem tudom mennyit eszik! 4 és fél hónapos fiu
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem nem is olyan nagy a babám, mert mindenki azt mondja, hogy húú de nagy. 6400 gr 65 cm és csak anyatejes még.
Kislányom 3140 grammal és 50 centivel született. Most 5 hónapos, 7, 8 kiló, 70 centi. Egy evésnél elég változó, hogy mennyit eszik. Reggel olyan 120-150 ml-t, este 210-240 ml-t is. Tízóraira gyümit, de az is változó. Most egy egész adagot megevett, tegnap pl. 40 grammot. Ebédre általában egy üveg fõzelék el szokott fogyni, uzsonnára meg tejpépet adok, de abból sem eszik meg egy egész adagot. Szóval nem is tudom, mitõl ennyi a súlya! :)
kedves utolso hogy esztek 5 szor?3vagy negy orankent esztek?

3, 5 hós pici lánykám 5 óránként eszik tápszert, egy nap kb.600 milit. Nem kevés ez? Miért nem éhezik meg hamarabb?

kb. 50-60 dkg-ot hízik havonta, de kínlódás minden etetés, nagyon ritkán kéri magától, ha nem kínálgatnám, lehet ellenne 300 milin 1 nap. Van valakinek ötlete, mivel lehetne javítani az étvágyán? Több tápot is próbáltunk, de ugyanez a helyzet...

Legjobb válasz: ha hízik, már pedig hízik, akkor neki ennyi az igénye.

ha hízik, már pedig hízik, akkor neki ennyi az igénye.
az én lányom is ennyi idõs, és hasonlóan eszik, napi 5-ször 120-140 millit, de szépen hízik, így nem aggódom, szerintem te se tedd :) a doktornénitek mit mond? mennyivel született a lányod, és hány kiló most?
A kérdező hozzászólása: 3600 grammal született a nõcike, most 5640 g. Az elsõ hónapban 1 kg-pt hízott, a következõben kb. fél kg-ot, a 3. hónapban cirka 60 dekát. Hízogat õ, csak arra lennék kíváncsi, mennyit hízna, ha nem az etetésrõl és a könyörgésrõl szólna az egész napunk... Jogosan mondják, hogy ne imádkozzak neki, hanem hagyjam hogy õ kérje, de akkor várhatnék 8 órát is szerintem... a doktorbácsi szerint nem beteg, csak lehet hogy nem szereti a tápszert, így annyit eszik belõle, amennyit nagyon muszáj...:/
Szerintem nyugodtan kezd meg a hozzátáplálást ha annyira aggódsz. :)
A tápszer eléggé eltelít, és lehet, hogy õ még emellett nem is annyira szereti, az ízét, állagát stb. Szerintem annyira azért ne erõltesd, nehogy a végére elmenjen a kedve a evéstõl. (Már ilyen kis korban is ki tud ilyesmi alakulni.) Ha egyébként jól érzi magát, szépen fejlõdik, akkor lehet, hogy a kevesebbel is el lenne. Én nem javaslom neked a hozzátáplálás megkezdését (fél éves korig), mert az õ emésztõrendszere sem érett még erre. Hiába kecsegtet a dolog azzal, hogy akkor talán megjönne a kedve, de nem biztos, hogy ezért megéri beáldozni az emésztõrendszer megkímélt fejlõdését.. Én inkább megpróbálnám valahogy élvezetesebbé tenni a tápis evéseket, ha lehet. Ha a tápszerváltást már kipróbáltad, akkor próbálhatod másik üvegbõl ill. másik cumival, vagy akár csõrösbõl, kispohárból adni neki. Vagy az etetési helyzeten változtatni, ha esetleg abban zavarja valami (más helyszín, más póz, csend vagy éppen lefoglalás, mondóka stb.). Lehetne még a kanalazás is egy ötlet, de nem hiszem, hogy ennyi idõsen eltûnt már a nyelvkiöltõ-reflexe. (Ami egyébként a hozzátáplálásra való érettség egyik jele.) De bátran adhatsz már a kezébe poharat, kanalat, tányért is, hogy ismerkedjen ezekkel a jövõre.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm szépen a válaszaitokat! Képzeljétek mi történt! Új tápszert kaptunk ( antirefluxos, banán ízû ) és 3-4 óránként ordítva kéri! Ezt nem hiszem el, úgy néz ki annyi volt a baj, hogy az eddigiek nem ízlettek!!! 8-900 ml lett így a napi adag!!!! :-)
A kérdező hozzászólása: kb másfél hónapja nem szoptatok már.
Szia! Naná, hogy lehetsz!!! A Carezette csak addig hatásos még szoptatsz ez tuti!!!! Én is így vagyok most 14 hetes a második babával. :D Bár nekünk nem gond , mert a nagy már 3 éves, õt január végéig szoptattam, február végén foganhatott a kiscsajunk.
Igen.Csak szoptatás alatt szedhetõ, és akkor sem elég megbízható(a dokim szerint), ha pedig elfelejted bevenni, úgy pláne.
Ezek a minipillek még szoptatás alatt sem annyira hihetetlenül megbízhatóak, de szoptatás nélkül meg aztán nem sokat érnek:D
Csak szoptatás alatt véd, és akkor is csak akkor ha nem kap tápszert is a babád (legalábbis nekem meg ezt mondták) A dokim azt mondta, hogy a cerazette mellett havonta járjak uh hogy nem vagyok-e terhes, mert nem túl megbízható!

Úgy veszem észre, 8, 5 hós kislányom súlygyarapodásával gondok vannak és lesznek. Mekkora vagy mekkora volt a kislányod súlya kb. ennyi idősen?

Szeretnék tájékozódni, hogy valóban kevés a súlya az átlaghoz képest, vagy csak én hiszem.

Legjobb válasz: Az én gyerekem 2790-el született, 7830 volt 8 hónaposan. De a gyerek kiskönyvében van egy táblázat,amin rajta van a kiindulási súly,és kb mennyinek kell lennie xy hónapban. Egyszer híznak utánna nyúlnak.

Az én gyerekem 2790-el született, 7830 volt 8 hónaposan. De a gyerek kiskönyvében van egy táblázat, amin rajta van a kiindulási súly, és kb mennyinek kell lennie xy hónapban. Egyszer híznak utánna nyúlnak.
Szia, az én lányom 3800 grammal és 56 cm-rel született!8 hónaposan 8240 g volt, most 9 hósan 8550 g!30 dkg-ot hízott"csak"! Szeret enni, jól is eszik, sõt még napi 4-5x szopizik is, de iszonyú sokat mozog!Õ az Örökmozgó! Mekkora a lányod, és mibõl gondolod, hogy gondok vannak a súlygyarapodásával?Védõnõ vagy a doki mondta? Én ilyeneken már nem aggódom!Az elején nagyon aggódtam, majdnem bele is betegedtem a gondolatba, hogy nem elég neki a tej!Többet volt a gyerek a mérlegen, mint a mellemen!Aztán rájöttem, hogy be fogok dilizni, ha így csinálom tovább!6, 5 hónapig csak szopizott!
Szia! Az enyém is 7110g volt 8 hónaposan. Most 11 hónapos és 7650g. Elég kevés, de ez van. 6 hós korától Õ is max.20dkg-kat hízik. Voltunk dokinál is emiatt (bár a védõnõ szerint nem gáz a súlya) és megnyugtatott, hogy általában ez genetikai adottság kérdése. Õ ilyen. Azt mondta "jól néz ki a gyerek" persze meg is vizsgálta, megkérdezett egy csomó mindent adott pár étkezési tanácsot de mivel egyébként jól fejlõdik, mozgásban sincs lemaradva nem tartja a súlyát problémának. Ne aggódj! Tudom nagyon rossz én is mindig aggódom de hozzá kell szokni. Az enyém nagyon rossz evõ is sajnos. A dokinéni szerint erõteljesen jönnek a fogai is (6 van eddig) így nem is csoda, hogy nem akar enni. Bár eddig sem evett jól de mindegy.
A kérdező hozzászólása: Jaaaj, de jó, hogy ti válaszoltatok. :) Mármint hogy konkrétan azok az anyukák, akiknek a babái 8 hósan nem 9-10 kg-osak vagy még több akár. Az enyém 7200 g és 72 cm. Akár vékony, akár nem, most megnyugodtam, mert látom, hogy a tieitek is nagyjából ekörül voltak vagy vannak. Köszönöm szépen! :)
lányom 3500gr és 54cm volt születésekor, 8 hónaposan pedig 65cm és 7400gr volt.
Szia. Az én kislányom 6400gr volt 8hó körül.Most 15hónapos lesz és 8kg, 76cm.Eleinte nekünk is az volt, hogy lassan hizik, 20dkg-ot hizott havonta, nem volt nagyétkû, és most sem az, pár falat elég neki....Ja 3130gr és 49cm-el született.
3-mal született és 7 kiló volt 8 hósan.
Én pontosan nem emlékszem, csak azt tudom, hogy 4 hósan dupláztunk (örültem, hogy csak tejcsivel is ilyen jók vagyunk:) , aztán meg épp csak 1 évesen tripláztunk. De közben nyúltunk, mint õrület, egy év alatt 28 centit, pedig 51-el születtünk. Az elmúlt egy évben se sokat híztunk (fõleg, mert késõbb voltak a mozgásfejlõdési ugrások), le is maradtunk a táblázattól, de már régóta nem izgatom magam. Úgy tûnik a lányom inkább manöken-alkat, magas és átlagosan "vastag", de amíg jól érzi magát és nem beteges, addig nem gondolom, hogy ez baj. Egyébként a mi kiskönyvünkben is van ilyen táblázat. Ha neked sincs, a neten biztosan találsz ilyet. De semmiképp ne vedd fixnek, mert átlagbaba nincsen!
az enyémben nincs táblázat.... 2850 grammal és 48 cm-rel született , 8 hósan 7490 gramm volt a kislányom, és 72 cm. 1 évesen 9020 gramm és 79 cm, most 16 hósan majdnem 11 kg és úgy 83 cm.
Ja, azt elfelejtettem, hogy 76 cm most! Utolsó voltam! Szerintem ne aggódj!Most látom, hogy írtad a méreteket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!