Találatok a következő kifejezésre: 5 honapos milyen (289 db)

5 hónaposan milyen oltást kapnak?

Egyet biztosan kapunk, mégpedig a prevenál 2-ik részét, mert egy hónappal kés?bb kaptuk az els?t.

Legjobb válasz: Mi is 2, 3, 4 honaposan kaptuk a kovetkezoket: Tetanus, szamrkohoges, diphteria, septicaemia (verfertozes ellen), agyhartyagyuladas, gyerekbenulas, pneumonia, b tipusu influenza. 15 honaposan kapjuk majd az MMR-t: Mumps, rubella es himlo. Szuleteskor kaptuk a BCG oltast. Nem lehet, hogy esetleg az agyhartyagyuladas oltast kapjatok meg? Azt nagyon kulombozo idokben szoktak adni, nagyon doki fuggo. Van aki hamarabb van aki csak 1 eves kor korul ajanlja. Esetleg a BCG oltasra kell nektek egy ujabb mert nem ugy reaglat ra a baba szervezete ahogy kellett volna?

Mi is 2, 3, 4 honaposan kaptuk a kovetkezoket: Tetanus, szamrkohoges, diphteria, septicaemia (verfertozes ellen), agyhartyagyuladas, gyerekbenulas, pneumonia, b tipusu influenza. 15 honaposan kapjuk majd az MMR-t: Mumps, rubella es himlo. Szuleteskor kaptuk a BCG oltast. Nem lehet, hogy esetleg az agyhartyagyuladas oltast kapjatok meg? Azt nagyon kulombozo idokben szoktak adni, nagyon doki fuggo. Van aki hamarabb van aki csak 1 eves kor korul ajanlja. Esetleg a BCG oltasra kell nektek egy ujabb mert nem ugy reaglat ra a baba szervezete ahogy kellett volna?
mi semmilyet nem kaptunk.
Semmilyet. 2, 3, 4 hónaposan voltak a kötelezõ, és velük együtt a nem kötelezõ oltások is.
A következõ kötelezõ oltás 15 hónaposan lesz.
19:14-es vagyok, bocsi most latom, hogy a preneval 2-dik reszet kapjatok. Akkor viszont nem tudom szerintem a dokival beszelj.

5 hónaposan milyen ételeket (gyümölcs, zöldség, húsféle) kaphat a baba?

Legjobb válasz: ha még csak most kezded a hozzátáplálást akkor érdemes pár hétig a gyümölcsökkel próbálkozni, alma, barack, gesztenye, banán, kis szilva, meggy. a banán és az alma foghatja a hasat, érdemes keverni akkor szilvával vagy barackkal. a zöldségek közül 6 hós korig ehet répát, krumplit, céklát, sütõtököt. mást még nem igazán adnék neki. ezeket is pár hétig lehet kóstoltatni, illetve fokozatosan emelni az adagot. keverheted a gyümölcsökkel is, pl nagyon finom a cékla-alma fõzelék. húst 6 hónapos kora elött nem adnék neki. A többi ételt sem kell túlzásba vinni, hozzá kell szoknia a babának az új ételekhez. egy-egy nap, csak egy új ízt adj neki, így pl. ha már evett almát, barackot, kipróbálhatsz zöldséget is, de aznap ne adj neki más újat, pl. banánt.

ha még csak most kezded a hozzátáplálást akkor érdemes pár hétig a gyümölcsökkel próbálkozni, alma, barack, gesztenye, banán, kis szilva, meggy. a banán és az alma foghatja a hasat, érdemes keverni akkor szilvával vagy barackkal. a zöldségek közül 6 hós korig ehet répát, krumplit, céklát, sütõtököt. mást még nem igazán adnék neki. ezeket is pár hétig lehet kóstoltatni, illetve fokozatosan emelni az adagot. keverheted a gyümölcsökkel is, pl nagyon finom a cékla-alma fõzelék. húst 6 hónapos kora elött nem adnék neki. A többi ételt sem kell túlzásba vinni, hozzá kell szoknia a babának az új ételekhez. egy-egy nap, csak egy új ízt adj neki, így pl. ha már evett almát, barackot, kipróbálhatsz zöldséget is, de aznap ne adj neki más újat, pl. banánt.
szia! az en kisfiam is 5 honapos, eszik mar almat, barackot, szilvat, kortet, birsalmat, banant, epret, a zoldsegek kozul babot, borsot, articsokat, krumplit, porehagymat, tokot, cukkinit es spenotot. most kostoltatom vele a tejbegrizt, anyatejbol. Harom es fel honaposan kezdtem kostoltatni, en egy kis almalevel inditottam. Arra figyelj, hogy uj dologbol csak kicsit adj neki, es varj egy napot, hogy lasd, befogadta-e a kis pocija. sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek!

5 hónaposan milyen hosszú volt a babátok, és mekkorával született?

Legjobb válasz: 3560 grammal szuletett, 56 centivel 5 hosan 67 centi, es 6,2 kilo volt lanyka

3560 grammal szuletett, 56 centivel 5 hosan 67 centi, es 6, 2 kilo volt lanyka
4kg-val és 54cm-rel született. 5 hónaposan 67cm és 6, 9kg. (kislány) A Tied kedves kérdezõ?
8040g és 71cm volt 5 hónaposan a kisfiam. 4400g és 54cm volt születésekor.
Születési paraméterei a kiscsajnak: 2020gr, 48cm 5, 5hónaposan: 6190gr, 64cm volt.
a lányom 2640gramm és 50cm-vel született! 5hósan 7000gramm és 66cm volt!
Szia. 2750g es 48 cm volt, most 5 honapos es 2 hetesen 69 cm es 8000g, fiu.
3350grammal született és 57 centivel, 5 hónaposan 7280gramm és 68 centi a kislányom
6-os! Wow! Jó sokat nõtt a fiad! :D 2-es voltam


Ha már 5 napja ette ugyanazt a gyümölcsöt a babám aki 5 hónapos, milyen adagot kellene már megegyen belőle?

Elkezdtem 3 hete a hozzátáplálást, vagyis kóstolgatást, most járunk 40g szilárd ételnél, pürénél,fokozatosan értem el ezt a mennyiséget.... sok vagy kevés??? A babám megeszi az egészet szívesen, emeljem az adagot? Még nem szeretnék étkezést kiváltani. Naponta 2x eszik szilárd ételt, adhatok 3x is? Vagy ha egy új ízt vezetek be, akkor a délelőtti gyümölcsöt hagyjam ki? Mivel délelőtt kóstoltatnám, hogy ne éjjelre görcsöljön be, ha mégis nem tetszik a pici gyomrának.

Legjobb válasz: Én 3 naponta adtam új ízt,a harmadik nap annyit amennyit elfogadott...és utána szopi. Én elõször csak tízóraira adtam.Azt váltottuk ki legelõször.Utána az uzsit,majd az ebédet.Így szépen sorba.

Én 3 naponta adtam új ízt, a harmadik nap annyit amennyit elfogadott...és utána szopi. Én elõször csak tízóraira adtam.Azt váltottuk ki legelõször.Utána az uzsit, majd az ebédet.Így szépen sorba.
A kérdező hozzászólása: Az új ízt is, vagy csak azt????
:) ezt a kérdést nem értem ???!!!
Délelõtt kóstoltass mindig. Az 5 nap szerintem sok, 3 nap bõven elég. Én csak az elsõ pár íznél kóstoltattam 2-3 napig, aztán már csak 1 napig. Ha allergia lenne, az másnapig tuti elõjönne. 3 hónapja kezdtük, mostmár ha új íz akad a bébiételben pl, annyit eszik, amennyi jólesik neki. És általában az egész üveggel megeszi :) Tehát én már nem kóstoltatok.
A kérdező hozzászólása: Így értettem, hogy ha ma adok neki elõször szilvát 2 kanállal, adok e neki barackot is a 40ml amit eddig? vagy azt hagyom a búsba és fokozatosan kapja a szilvát és mindig leváltom valami másra. Remélem most jól fogalmaztam:)

4.5 hónaposan milyen házimunkákat nem leszek képes csinálni?

Legjobb válasz: A terhesség nem betegség... Mondjuk téglát hordani akkor se állj neki, ha nem vagy veszélyeztetett :).

A terhesség nem betegség... Mondjuk téglát hordani akkor se állj neki, ha nem vagy veszélyeztetett :) .
4, 5 hónapos terhesen? induljuk ki abból, hogy minden ok veled és babával is, akkor pedig még mindent meg lehet csinálni. Én az összes házimunkát csináltam végig. Mert kellett:)
Mindent el fogsz tudni végezni, még a szülés napjai elõtt is...én egy 1.5 évessel játszóztam napi kétszer(szülés napján is), annál húzósabb nem nagyon van :) ))
Ha nincs semmi panasz, akkor mindent lehet óvatosan. Én végig csináltam minden, amit kellett, 8 hónaposan költözünk, muszáj volt, de többet pihentem közben, leültem pár percre amikor elfáradtam...
Én a porszívózással nem voltam jóban, közben nagyon befeszült a hasam, így hanyagoltam. Amúgy mi az hogy pont 4, 5 hónaposan mire nem leszel képes? Nincs ilyen, hogy havi bontásban el tudjuk különíteni mikre vagy és mikre nem vagy képes terhesen. :) Ez függ a testi-lelki-akarati kérdésektõl. :)
29-én meg kellett volna szülnöm.A bébikém még semmi jelét nem mutatja a kijövetelnek.. :P Még most is fõzök, mosok takarítok.Muszáj!Van egy 23 hónapos leányzóm..még vele is meg kell birkóznom. Tényleg csak azt nem tudsz megcsinálni amit nem akarsz...mondjuk lányommal én is fetrengtem egész nap, fájdalmas fejjel hogy "jajj de terhes vagyok"..mert akkor megtehettem. :P Na de most???Neeem...ilyen nincs.Párom segít valamennyit..pl én nem nagyon emelgetek.De ma is pl én cipekedtem haza a bevásárlásból.Mi is kb másfél hónapja rendeztük át a lakást, mert ugye jön a pici...szekrény pakolás, ágyhúzogatás...stb. Ha nincs semmi baj, magyarul nem vagy veszélyeztetett, akkor mindent csinálhatsz, csak maximum kicsit lassabban, és több kávé szünettel! :) Ha mondjuk valamiért le kell hajolni, azért inkább guggolj.Ja meg a vegyszerek..most a zsíroldót inkább mellõzd az életedbõl, gumikesztyû, és nagy levegõ maximum.Mert nem is a bõrrel való érintkezés a gond, hanem hogy beszívód a vegyszert. Boldog babavárást! Ja azt elfelejtettem, hogy 2 hete hagytam abba a munkát is.
Bocs, szülés elõtt egy nappal még kihúztam az ágyat, a szekrényeket, az ülõgarnitúrát...Csak azokat nem tudod elvégezni, amit nem akarsz.
Én még a 8. hónapban is létrára másztam, mert egyedül festettem ki a gyerekszobát, és az utolsó hetekben, napokban is ugyanúgy csináltam a dolgom, mintha nem lennék terhes. Ez nem betegség.
Mindent ugyan úgy elfogsz tudni végezni ugyan úgy mint a terhesség elõtt.Én ugyan úgy mosok, fõzök, takarítok, ahogy ezelõtt.Jön a karácsony, és tervezem, hogy az összes függönyöket leszedem és kimosom kézzel a kádban.Meg gyönyörû szépre kitakarítom a lakást. Ja és egyébként pont négy és fél hónapos vagyok :) 17+4 hkm
5ös vagyok: Mi is alakítottuk át a szobát, mert megvettük a kiságyat meg már pár dolgot, és én is húzgáltam a férjemmel a bútort meg az ágyakat..meg a mai napig is úgy pattanok fel a székrõl mintha nem is lennék terhes.Persze az más dolog, hogy utána jön az erõs szívdobogás és olyankor elsötétül elõttem minden, de úgy jövök-megyek mintha nem is lennék terhes. :)
Arra nem leszel képes, amit nem akarsz megcsinálni és a terhességre fogod.Egyedüli egy dolgot fogsz tudni nehezen csinálni a végén, a cipõ húzás, a többi minden ugyanolyan mint nem terhesen.
ennyi idõs terhesen szülésig bármilyen házimunkát megcsinálhatsz, kivéve vegyszeres dolgot és hajolgatosakat nem
Elsõ babámat várom, most tartok a 8. hónapban és szinte ugyan úgy csinálok mindent(mosok, fõzök, takarítok), annyi különbséggel hogy többet pihenek közte. Illetve nem emelek nehezeket, abba a párom segít. Ha nem vagy veszélyeztetett terhes, akkor nyugodtan csinálhatsz mindent a terhességed alatt!
mindent megtudsz csinálni én kertészkedtem, dolgoztam, itthon is csináltam a dolgaimat ha elfáradtam akor pihentem.
Elvileg bármit megcsinálhatsz kivéve a nehéz súlyok emelése és a vegyszerezés. De mintkettõ teljesen érthetõ! Úgyhogy a WC pucolás a páromra maradt! :-)

5 hónaposnak milyen használati tárgyakat adtok, hogy játszon velük?

A játékok már nem igen kötik le, de pl. egy zacskóval akár fél óraig is elvan. Még mit lehet adni nekik ami nem veszélyes? Mert a zacskót is csak úgy adom, hogy figyelem nehogy magára húzza vagy túl mélyre dugja. Amit már kapott: műanyag tányér, pohár, sütőpapír, rendes papír-de ezt megette, fakanál. A többi dologban a veszélyt látom csak. Ötlet kellene

Legjobb válasz: mûanyag cumis üveget adjál a kezébe olyat aminek fogókája is van, persze egy kis tea legyen benne, az én babám pár nap alatt olyan ügyesen megtanult belõle inni Lefoglalja a gyereket és közben még tanul is

mûanyag cumis üveget adjál a kezébe olyat aminek fogókája is van, persze egy kis tea legyen benne, az én babám pár nap alatt olyan ügyesen megtanult belõle inni Lefoglalja a gyereket és közben még tanul is
A csörgõ játéknak és a színes dolgoknak jónak kellene lennie. De próbáld meg az üres ásványvizes palackot vagy tegyél bele egy kis rizst. Nagy is, zörög is. A zacskót nem ajánlom, tudom izgi a manónak, de az szerintem az egyik legveszélyesebb.
Nálunk még az almareszelõ is nagy kedvenc.
Az én lányom kedvence, a zörgõs könyv. Szép színes, meg zörög is, nagyon sokáig el van vele. Használati tárgyakat még nem adtam a kezébe, zacskót meg pláne nem adnék. Meg csináltam neki színes ruha zsebkendõbõl, ilyen rágókendõt, 2 db zsebkendõ mind a 4 sarkát összecsomóztam kettesével, ezeket a csomókat nagyon szereti rágni, meg a kezével is bögyözgeti, és élénk kék virágok vannak rajta, szívesen nézegeti is.
az én kisfiam a távirányítóért van oda!!
A kérdező hozzászólása: varok meg esetleg tovabbi otletet
A kérdező hozzászólása: utolso koszi a tippet, bar nem hasznalunk uveget, de jo tipp a kesobiekre nezve
Üres üdítõs palackot adtam már neki, elgurigázik vele egy jó darabig. 5 hónaposan mondjuk még nem mászott utána, de késõbb igen, akkor már jól el tud vele szórakozni. Rakhatsz is bele valamit, pl. egy kevés vizet vagy valamilyen magvakat, rizst stb., csak akkor vigyázz, hogy jól rá legyen csavarva a kupakja!
A kérdező hozzászólása: jaj tényleg a flakont is próbáltuk, betömte a szájába a kupakot, alig jött ki neki, még megpróbálok szélesebb szájút venni
A kérdező hozzászólása: sumergo ez nagyon jo otlet, egyszeru es fantasztikus koszonom a tobbieknek is

Kislányunk 9 kg /de elég hosszú és már 11, 5 hónapos/, milyen autóulést vegyunk? 9-25kg vagy 9-36kg?

Lenne még egy lehetoseg:kolcsonbe lenne egy 0-18 kg /de elég régi,nem tudom,hogy egyáltalán megfelelo-e/,és utána vennénk újat.Ti melyiket választanátok?

Legjobb válasz: Mi nemrég vettünk gyerekülést, eléggé körbejártam a témát, végül úgy döntöttem, hogy a 9-18 kg-ig fajtájút veszem. Nekem nem szimpatikusak a 9-36 ülések, egyszerûen nem hiszem el, hogy ugyanaz az ülés jó egy babának, meg egy nagyobb gyereknek. Én pl 10 évesen még mindig csak 20 kg voltam... Belepróbáltam a 9 kilós babámat egy ilyen nagy ülésbe, de szerintem baleset esetén semmit nem védene rajta. Az meg a másik,hogy én nem nagyon szeretem az ilyen 100 az 1-ben dolgokat, azokkal mindig van valami baj... Ezért választottam a 9-18-ast, ezt is nagyon sokáig fogja tudni használni, 2-3 évig biztos. Szerintem menjetek el egy üzletbe, és próbálgasd az ülésekbe a babádat, mindjárt meglátod, hogy melyik szimpatikus neked, lehet nektek bejön majd a 9-36-os.

Mi nemrég vettünk gyerekülést, eléggé körbejártam a témát, végül úgy döntöttem, hogy a 9-18 kg-ig fajtájút veszem. Nekem nem szimpatikusak a 9-36 ülések, egyszerûen nem hiszem el, hogy ugyanaz az ülés jó egy babának, meg egy nagyobb gyereknek. Én pl 10 évesen még mindig csak 20 kg voltam... Belepróbáltam a 9 kilós babámat egy ilyen nagy ülésbe, de szerintem baleset esetén semmit nem védene rajta. Az meg a másik, hogy én nem nagyon szeretem az ilyen 100 az 1-ben dolgokat, azokkal mindig van valami baj... Ezért választottam a 9-18-ast, ezt is nagyon sokáig fogja tudni használni, 2-3 évig biztos. Szerintem menjetek el egy üzletbe, és próbálgasd az ülésekbe a babádat, mindjárt meglátod, hogy melyik szimpatikus neked, lehet nektek bejön majd a 9-36-os.

Babám 5 hónapos milyen gyümölcsöket adhatok neki az almán és a barackon kívül?

3 hete kezdtem a hozzátáplálást.

Legjobb válasz: Körtét is adhatsz neki, de sárgabarackot nem szabad. Magadról tudod, hogy az bajt okozhat, hasmenést, hasfájást.

Körtét is adhatsz neki, de sárgabarackot nem szabad. Magadról tudod, hogy az bajt okozhat, hasmenést, hasfájást.
hippnek 4 hótól ott a sárgabarack...van akinek bírja a gyomra, van akinek nem. Ki fogod tapasztalni, melyik nem okoz gondot.
Szia. Elsõ volt az alma nálunk, majd jött az õszibarack, utána banán, körte, nektarin, szilva. Legtöbbször csak kóstoltatáskor adtam simán magába az újat, pár kanállal, majd 2-3nap után kevertem a régi ízekkel, általában a fogósat a lazítóval. Alma-nektarin, alma-szilva, banán-barack, körte-barack, körte-szilva, valamikor 3-4félét kevertem mert mindbõl csak egy kevés volt. Néha tettem hozzá sinlac-ot ha túl savanyú volt a gyümölcs. Sárgabarackal egyszer próbálkoztam de nagyon bántotta a pocakját, így azt nem kap még.
Kis sárgabarack, körte, nektarin...hát kevés banán, de túl sok mindenre ilyenkor még nincs szükségük. Ja, ezek párositva is jók, igy nõ a variánsok száma.
minden, ami jó érett. pld a körte is, vagy aa banán. mi is 5 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, de ez februárban volt, nem volt ennyi friss gyümölcs, igy én hipp-es gyümölcsösöket adtam neki.

Aki 1 éves korára elválasztotta a babáját a cicitől, hogyan viselte azt a pici? Milyen pótlékot talált a cici helyett? 9, 5 hónapos kortól kezdve milyen ütemben szoktathatnám le a ciciről a kisfiamat?

Legjobb válasz: Én mindhárom gyereknél 3,5- 4 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást. 11-12 hónaposan már azt ették,amit mi. Tejet,tejterméket is elég korán kaptak. A legidõsebb 9 hónaposan választotta el magát, a másik 8 hónaposan, a legkisebbet én választottam el egy éves korában. Igaz,hogy akkor már inkább csak cumizott,de nem szopott. Ha eszik majd rendesen,akkor magától is le fog szokni.

Én mindhárom gyereknél 3, 5- 4 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást. 11-12 hónaposan már azt ették, amit mi. Tejet, tejterméket is elég korán kaptak. A legidõsebb 9 hónaposan választotta el magát, a másik 8 hónaposan, a legkisebbet én választottam el egy éves korában. Igaz, hogy akkor már inkább csak cumizott, de nem szopott. Ha eszik majd rendesen, akkor magától is le fog szokni.

Milyen az 5 hónapos babátok étrendje?

Nálunk vegyes minden. Szopizik még ,de kezdjük bevezetni a gyümölcsöket, főzelékekeket, pépeket. Napirendünk: Reggel - anyatej Délelőtt- anyatej + új íz kóstoltatása Ebéd - anyatej Uzsonna - anyatej, már bevezetett gyümölcs pépje - kicsi gabonával, Sinlac-kal, rizspéppel v. tejpéppel. Vacsi- anyatej Jó ez így? Nem szeretnék még étkezést kiváltani jó ideig, de most gyakorlatilag kétszer eszik gyümölcsöt. Délután kevesebb a tejem, ezért vezetném be a délutáni gyümölcsevést gabonával, péppel szopi után. Eddig csak almát kóstoltattunk, de bevezetném: őszibarack, burgonya, répa, sütőtök, cékla, banán.. stb.

Legjobb válasz: Szia! 5 hónapos a kisfiam, 3.5 hónapos kora óta kóstoltatom de kb 2 hete jutottunk el odáig hogy megeszi amit adok neki. Mi üvegeseket eszünk mert valamiért amit én csinálok nem tetszik neki... Nem baj, egyenlõre jó ez így. Reggeli tápszer, a tízórai szinte kimarad mert 8-9 között reggelizik, így 11-12 között kb 80ml gyümölcs (alma-banán-barack-répa-sütõtök-szilva-körte, ezek így vegyesen üvegesben) majd utána még tápszer. Uzsonna tápszer, vacsi tápszer. Én délután még nem akartam neki adni gyümölcsöt-zöldséget, óvatosabb vagyok, talán jövõhéten már délután is kap üvegeset. A tejpépet régebben megette, most egyáltalán nem, remélem azért késöbb megeszi majd mert 3 dobozzal is vettem... :)

Szia! 5 hónapos a kisfiam, 3.5 hónapos kora óta kóstoltatom de kb 2 hete jutottunk el odáig hogy megeszi amit adok neki. Mi üvegeseket eszünk mert valamiért amit én csinálok nem tetszik neki... Nem baj, egyenlõre jó ez így. Reggeli tápszer, a tízórai szinte kimarad mert 8-9 között reggelizik, így 11-12 között kb 80ml gyümölcs (alma-banán-barack-répa-sütõtök-szilva-körte, ezek így vegyesen üvegesben) majd utána még tápszer. Uzsonna tápszer, vacsi tápszer. Én délután még nem akartam neki adni gyümölcsöt-zöldséget, óvatosabb vagyok, talán jövõhéten már délután is kap üvegeset. A tejpépet régebben megette, most egyáltalán nem, remélem azért késöbb megeszi majd mert 3 dobozzal is vettem... :)
5 hónaposan még csak anyatejes volt. 5, 5 hónaposan kezdtem kóstoltatni, kb rá 1 hónapra rá váltottam ki egy étkezést. Glutént csak 7 hónaposan kapott, bõven ráért, mert még utána is szoptattam hónapokig.
Szerintem jól csinálod, nálunk is így ment, kevés volt már estére a tejcsi, így az uzsit pépre váltottuk. Próbáld ki a Sinemilt is, abban több valamennyivel a vitamin és ásványi anyag. Gabonát jól tetted, hogy bevezetted, a mostani ajánlás szerint 5-7 hó között kell. Mi már kenyérhéja is rágicsálunk, bár Ádám már elmúlt 8 hónapos. :)
Sztem. is jó....:) 5 hosan kezdtem, de nekem elég gyorsan haladt a dolog magátol persze.....7 hos és 10orai ebéd uzsi kiváltva, reggeli, este, éjjel szopik. 2 hét után a 190grammos üveg elfogyott és ez azota is igy van. Nyugodtan vezetheed 3 naponta az ujat :)
Szia! Mi holnap leszünk 5 hósak. Nálunk is ugyanez, kivéve hogy mi tápszeresek vagyunk. Kb negyed üveg bébiételt eszik, vagy pépet, és utánna pótolom tápszerrel. Persze nem mindig kér, de van amikor 120 ml is megiszik utána, változó. Általában 3 naponta váltom az ízeket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!