Találatok a következő kifejezésre: 5 honapos mennyire kell (41 db)

5, 5 hónapos a kisfiam. Anyatejes, de esténként már tápszert adok neki, néha napközben is előfordul és a kóstolgatást is elkezdtük már. Mennyi és milyen egyéb folyadékot kell innia, ha kell már egyáltalán?

Legjobb válasz: Én csak akkor adtam plusz folyadékot amikor már kiváltotta az egyik étkezést. Kóstoltatás alatt maradt a cici :o) Most 9 hónapos, reggel és este tápszert kap, a többit kiváltotta, sajnos tejem már nincs. Étkezések után és között is szokott inni. Amíg van tejed addíg kínáld meg kaja után cicivel.

Én csak akkor adtam plusz folyadékot amikor már kiváltotta az egyik étkezést. Kóstoltatás alatt maradt a cici :o) Most 9 hónapos, reggel és este tápszert kap, a többit kiváltotta, sajnos tejem már nincs. Étkezések után és között is szokott inni. Amíg van tejed addíg kínáld meg kaja után cicivel.

Mennyit kell innia egy 9, 5 - 10 hónapos babának - úgy hogy már sajnos nem szopizunk, ill. tápot se nagyon fogadja el napközben max reggel? 7 Mit lehet tenni ha keveset iszik egy baba?

6,5 hónapos korban utasította el a cicit ill tápot, igaz 5 hónapos korban kezdtük el a hozzátáplálást (pont amiatt mert nem volt neki elég a tejem és a táp sem volt neki elég pótlásnak) és akkoriban is már kínálgattam folyadékkal. Naponta többször is kínálgatom vízzel a kisfiamat, olykor teát ill baba gyümölcslevet is próbálok, de mind hiába folyton csak pocikol és max a játék mellett megy bele pár csepp - egyre jobban aggódok, hiszen máris itt a nyári klíma, ennek ellenére nem haladunk az ivással... Étkezéssel sosem volt baj, szépen eszik, de az ívás nehézkes. Próbálom a kajáját is vizezni, de ez akkor sem elegendő. Próbáltam már cumisüvegből, többféle csőrös pohárból, kiskanállal, fecskendővel, de legeredményesebbnek a sima pohár ill a jana 2,5dl vizes palackja bizonyult - utóbbi kettőből legalább nagy ritkán van kedve nagyokat kortyolni, valószínűleg azért mert mi is ilyenekből (pohár vagy palack) iszunk... A kevés folyadék miatt sajnos sokszor erőlködve kakil és bogyós a produktum, ill sokat erőlködik és semmi és akkor kicsit segítek neki lázmérővel. Egyébként még ha nehézkesen is, minden nap 1-3szor van széklete hisz az étlapja rostban gazdag. És a pelusok is nedvesek, de pl.: egy jana 2,5dl palack leghamarabb 3 nap alatt fogyna el... - ez semmiképp sem elegendő mennyiség szerintem. A minimum legalább napi ennyi lenne, sőt másoknál ilyen korban már napi 1 liter vizet is iszik a csemete. A fiam kb 8,5kg és 9,5 hónapos - ennek megfelelően mennyit kéne innia?

Legjobb válasz: Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.

Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.
A kérdező hozzászólása: A pocikolás alatt azt értem, hogy gurgulázik vele és hol mint a szökõkút felköpi, hol kifújja - kibugyborékolja, hol meg óvatosan kilöki a nyelvével ilyenkor lesz a háta közepéig olyan ; és ez megy már hónapok óta. Köszönöm, lehet hogy én is kipróbálom a hipp teát - idáig csak a HIPP filteres ill.granulátumos teát próbáltuk ki gyógynövény ill. alma-fahéj ízben, lehet hogy az erdei lenne nálunk is a nyerõ... Hát a tápot NUKos cumisüvegbõl fogadta el, elõször én is azzal próbálkoztam kitartóan, aztán vettem többféle csõröset is de nem voltak nyerõk, a pohár (poharas csõrös poharakból kiszedtem a szelepet, mert rászívva abból sem volt hajlandó inni) és a palack legalább olykor felkeltette az érdeklõdését és olykor kortyol belõle. Én is éreztem hogy nem jó ötlet sokfélével kísérletezni így már jó ideje a janás palackból kínálom - ami majdhogynem olyan mint egy cumisüveg, és a spec. nyílása révén mégsem ömlik belõle olyan sok, mint egy palackból. Neked most mennyi idõs a babád - mennyi idõ alatt jutottatok el idáig? Mert mi 5hós kortól próbáljuk az ivást és lassan 10 hónaposak leszünk...

Mennyit és mikor alszik 5 hónapos babátok? Vannak fix időpontok, amikor tuti aludni kell vagy változnak?

Nálunk sajna elég képlékeny még, de valószín? azért is mert elég hétalvó kisfiam van, viszont most már szeretnék neki kialakítani fix id?pontokat csak nem tudom mikor legyenek ezek az id?pontok és milyen hosszúak. Meg azért is, mert még nem alussza át az éjszakát és arra gondoltam, hogy lehet azért mert túl sokat alszik napközben.

Legjobb válasz: Az én 5 hónapos kisfiam elég keveset alszik napközben és azt is össze-vissza, bár éjszaka jól alszik. Egyébként úgy tudom, hogy akkor alakul ki igazán egy menetrend, amikor elkezdenek szilárdat enni.

Az én 5 hónapos kisfiam elég keveset alszik napközben és azt is össze-vissza, bár éjszaka jól alszik. Egyébként úgy tudom, hogy akkor alakul ki igazán egy menetrend, amikor elkezdenek szilárdat enni.
Nekunk a delelott nagyjabol ugyan az de a delutan az mindig felborul. :) Reggel 7-8 kozott ebred a kisfiam, kaja, egy kis jatek a jatszoszonyegenegyedul, mikor ezt megunja akkor egyutt jatszunk (csorgovel, konyvet mutogatok neki szines kepekkel stb) Ezutan alszik 1-1, 5 orat. 11-12 kozott ismet kaja, utanna egy kis jatek es elmegyunk setalni. Ilyenkor azert szokott megborulni a delutan mert van, hogy alszik egy nagyot a babakocsiba de van, hogy le sem hunyja a szemet igy mikor hazaertunk akkor alszik be. Szoval ez valtozo. Utanna kaja, ismet jatek aztan megint alszik 1 orat altalaban 5-6 kozott. 6-kor adok neki egy kis cicit, hogy ne legyen ehes a furdesre ami 7-kor kezdodik. 8-kor fekszik le es atalussza az ejszakat masnap reggel 7-8-ig. Egyedul is eljatszik kb 30-40 percet utanna megunja. A pihenoszekebol szokta nezni ahogy fozok, persze kozben dumalok neki es adogatok minden felet a kezebe maskent nem marad meg. Hintazni nagyon szeret kb 30-40 percet elvan a hintajaba nagyokat mondogat mosolyog. Kb ennyi. :)
6 hónapos kisfiú-3x 30 perc nappal, éjjel szopni kel fel igénye szerint:) Amúgy fix idõben aludja a semmit:) ))
A kérdező hozzászólása: és ti mit csináltok a babátokkal, mikor ébren van?
Én elõször vagy a járókába vagy a nagy játszószõnyegre teszem mindenféle rágóka és egyéb babajáték társaságában, aztán ha megunja (bár már elkezdte gyakorolni a mászást, azzal is elég jól leköti magát), közösen játszunk, pl. mondókázok, énekelek neki, tapsikolunk, stb. És persze mutogatom neki itthon a dolgokat, mesélek mindenféle "hülyeséget", és persze ott van a séta is délután. Apukájával meg "vadulnak", emelgeti, bírkóznak, ilyenek. :-)


5 hónapos babával mennyit "kell" kint lenni ilyen hidegben?

Illetve télen mennyi id?re vigyem majd ki?

Legjobb válasz: Azt nem tudom mennyit KELL...én egy- másfél órát szoktam kinnt lenni vele,attol függ mennyire bírja. Nagyon jot tud aludni kinnt ilyen idõben..

Azt nem tudom mennyit KELL...én egy- másfél órát szoktam kinnt lenni vele, attol függ mennyire bírja. Nagyon jot tud aludni kinnt ilyen idõben..
Igen, ez egy jó kérdés, nekem is 5 hónaposom van, mivel most volt beteg félek kivinni, egyébként napi egy órát szerintem be kéne vállalni.
Én sétálni nem minden nap megyek le vele (már nagyon nehéz a nagy babakocsival együtt), de az erkélyre kidobom legalább 1 órára. Hamarosan veszek egy ernyõkocsit, azzal talán könnyebben mozgunk majd. Sajnos nálunk az erkély elég zajos. Ha kertes házban laknánk, akkor minden napközbeni alvást kint próbálnék letudni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azt gondoltam az egy órával ártok neki, ha annyira viszem ki, de akkor megyünk is sétálni! Nekem is jót fog tenni. Eddig csak fél órára mertem.

Mennyit kell ennie egy 5 honapos babanak? Mennyi tapszert eszik a babatok? Kostoltattok vele mar? Esetleg kivaltottatok mar etkezest? Atalussza az ejszakat?

Legjobb válasz: Reggel 8-kor tápszer (130ml körül) 10-kor gyümölcs (alma, barack, banán) 12-kor fõzelék (krumpli+sárgarépa v. krumpli+paradicsom) 3-kor 120 ml vízbõl tejpép 6-kor tápszer (130 ml körül) 9.30-kor tápszer (150 ml körül) 5-6 körül kel, akkor is tápszer (130 ml körül) Mi nem sokat alszunk napközben fél órákat, vagy ebéd után 1 nagyobbat, de nem nyügi, viszont általában 7.30 körül alvás van este. Mióta elkezdük a hozzátáplálást, azóta elhagyta az éjszakai evést.

Reggel 8-kor tápszer (130ml körül) 10-kor gyümölcs (alma, barack, banán) 12-kor fõzelék (krumpli+sárgarépa v. krumpli+paradicsom) 3-kor 120 ml vízbõl tejpép 6-kor tápszer (130 ml körül) 9.30-kor tápszer (150 ml körül) 5-6 körül kel, akkor is tápszer (130 ml körül) Mi nem sokat alszunk napközben fél órákat, vagy ebéd után 1 nagyobbat, de nem nyügi, viszont általában 7.30 körül alvás van este. Mióta elkezdük a hozzátáplálást, azóta elhagyta az éjszakai evést.
Hali! Kisfiam 4.5 hónapos! 21.30-tól 5-6 ig alszik! 4 alkalommal kap 120ml víz+ tápszert. Ebéd zöldség, délután gyümölcs, este tejpép!
4 hósan elkezdtük a hozzátáplálást, most 5 hós a lányom, szopizik. 7 körül kel, szopi 200-220 mili 9 szopi 1 óra alvás 10 barack vagy alma 11 szopi 1 próbálok neki zöldséget adni de öklendezik tõle, nehezen mennek az új ízek. Kóstolás után ismát szopi majd alszik 1-2 órát 3 szopi 5 tejpép 7fürdetés majd szopi + néha táp majd 8- alszik reggel 7-ig. Mióta megszületett átalussza az éjszakát. 5x kelt fel talán mikor maminál vagy dédinél aludtunk de akkor sem sírt csak felkelt játszottunk 1 órát szopi és vissza aludt reggelig.

Mennyi folyadékot kell innia egy 5, 5 hónapos tápszeres babának?

Legjobb válasz: amennyit kér óránként meg kell kínálni

amennyit kér óránként meg kell kínálni
én is kínálom többször ha iszik iszik ha nem legalább megpróbáltam. van hogy kiköpi.a pólómra. :)

Mennyinek kell lenni egy 3, 5 hónapos baba hőmérsékletének?

Eddig amikor mértem mindíg 36,7-36,8 volt. 2 napja elég sokat van félig "ül?" helyzetben vagy ölben,mert nem akar fekve maradni.A h?mérséklete 37,1.Van összefüggés a kett? között/a keringésre gondolok/vagy valami baja lehet?

Legjobb válasz: 36,5 és 37,5 között teljesen normális a hõmérséklete. Ne méregesd fölöslegesen, csak, ha túl melegnek érzed a babát!

36, 5 és 37, 5 között teljesen normális a hõmérséklete. Ne méregesd fölöslegesen, csak, ha túl melegnek érzed a babát!
Egyet értek. Nem értem, miért kell méregetni. Ha meleg, azt úgyis megérzed. Amúgy nem hiszem, hogy lenne összefüggés. A babának ha kicsit melege van, máris 37 a hõje. 37, 5-ig semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, egyébként nem szoktam feleslegesen méregetni, melegnek éreztem a fejecskéjét.Szerintem ilyenkor más is meggyõzõdik arról babája nem-e lázas.
Kiindulásnak:rajta van a dobozon. Aztán meglátod, ez elég/sok/kevés.
A kérdező hozzászólása: Nálunk nincs rajt a dobozon sajnos, és itt nem nagyon tudsz tanácsot kérni.Amenyi a szájához ér, annyit enne, szóval nem tudom, hol a határ.3 x szoptatok is, de nagyon kevés a tejem.
Ezt olvasd el! https://sites.google.com/site/tapszeresbabak/tapszres-baba/m.. És banánt még nem kéne adnod, az csak 6-7 hónaposan adható.
Az én tápszeremre ez van írva: 3-5 hónapos korig 150 ml víz, 5 kanál tápszer. Persze ettõl lehet eltérõ a baba étvágya, de kiindulásnak jó. A banánt pedig nyugodtan adhatod, ha nem fáj tõle a hasa.
A kérdező hozzászólása: kÖSZI A VÁLASzokat! Bocsi, de itt nincs védõnõ akit kérdezhetnék.Imádja a banánt, egy kis almával is szoktam keverni.Szivesebben adom a gyümölcsöt, mint a tápszert! Van még esly, hgy visszajön jobban a tejem?
A tejed attól jönne vissza, ha akár óránként szoptatnál. Pár nap alatt van eredmény!
Milyen tápszer? Általában egyforma az adagolás egyébként. Tehát keress rá valamelyikre, és nézd ki onnan.
Ja és a gyümölcs nem helyettesítheti a tejalapú/tápszeres étkezést! Olvass utána. Azért hívják a gyümölcsök és a többi étel bevezetését hozzátáplálásnak. Még jó darabig adnod kell neki anyatejet, vagy tápszert.

Mennyit kell ennie egy két és fél hónapos babának? 5, 6 kilósak vagyunk.

Mindig attól félek, hogy nincs elég tejem.

Legjobb válasz: Nálunk 6 evés van: a hajnalibõl 70-100 között, a reggeli, délelõtti, kora és késõ délutáni 130-150 körül, az esti megint 70-100. Mi 13-án leszünk 3 hónaposak, 6230 g.

Nálunk 6 evés van: a hajnalibõl 70-100 között, a reggeli, délelõtti, kora és késõ délutáni 130-150 körül, az esti megint 70-100. Mi 13-án leszünk 3 hónaposak, 6230 g.
én babám 3hós lesz 11.én és 150-160milit eszik 1 evésre (anyatejes). 5260gramm volt csütörtökön
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló.Minden evésre 150 ml körül eszik a babád??
Igen 150milit eszik egy evésre
Söt még többet is ha hagynánk
A kérdező hozzászólása: Mennyivel született a babátok?Mert nyilván attól is függ hogy mennyit eszik a kicsi.

6, 5 hónapos a lányom.3 napja van hőemelkedése, megy a hasa, és nagyon nyűgös. Voltunk a Dokinál, azt mondta a két alsó foga jön, és hogy érzi hogy ki van már púposodva de még nem tört át. Mennyi idő kell, (púposodástól) hogy kibújjon a foga?

Legjobb válasz: Szerintem ezt így nem nagyon lehet megmondani. 15 hónapos kisfiam szemfogai és hátsó fogai hetek óta ebben a stádiumban vannak. Talán most kezdi áttörni. De az elsõ 4 fogát szinte észre sem vettük. Ha adsz neki hûthetõ rágókát és harapdálja, akkor gyorsabb.

Szerintem ezt így nem nagyon lehet megmondani. 15 hónapos kisfiam szemfogai és hátsó fogai hetek óta ebben a stádiumban vannak. Talán most kezdi áttörni. De az elsõ 4 fogát szinte észre sem vettük. Ha adsz neki hûthetõ rágókát és harapdálja, akkor gyorsabb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!