Találatok a következő kifejezésre: 5 honapja napra (345 db)

5, 5 hónap, napi 12 órás, általam felmondott munkaviszony után kaphatok bárminemű állami támogatást?

Gondolok itt munkanélküli segélyre, álláskeresési járadékra, bérpótlékra bármire....

Legjobb válasz: Nem, ha te mondtál fel,akkor nem kaphatsz 3 hónapig

Nem, ha te mondtál fel, akkor nem kaphatsz 3 hónapig
Ha te mondasz fel, alapból nem vagy jogosult 90 napig a munkaügyitõl pénzbeli ellátásra. Szeptember 1-tõl álláskeresõi (munkanélküli) segélyt csak a nyugdíj elõtt állók kaphatnak. Áll.ker.járadékhoz a megelõzõ 5 évben legalább 360 ellátásra jogosító (munkaviszony, egyszerûsített foglalkoztatás, vállalkozói jogviszony) kell. Bérpótlékot az kaphat aki bért kap. Bérpótló juttatásra gondolhatsz (amit az önkormányzat ad), ahhoz vagy az kell, hogy lejárjon az állláskeresésid, vagy az, hogy legalább 1 éve regisztrál álláskeresõ legyél. Ha csak az az 5, 5 hónapod van 5 éven belül, akkor semmilyen ellátásra nem vagy jogosult. Napi 12 órás munkaviszony nem lehet, a teljes munkaidõ napi 8 óra, az e fölötti órák túlórák, de ennyi túlóra sem lehet. Hogy dolgozhattál 5, 5 hónapon keresztül heti 5 napon át napi 12 órát?
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget. Azt nem mondtam hogy heti 5 napban voltam voltam 12 órát. A havi óraszámom ugyanannyi mint annak aki 8 órát dolgozik. Nyilván több volt a pihenõnapom és kevesebb a munkanap. Csak a napi óraszám volt több 4 órával. Csak azt hittem ez is befolyásoló tényezõ.. Azért köszi
Arra nem gondoltatok hogy vagyonõr?én is vagyonõrként dolgozom 12órában 4 napot havi 240órám van és 8 órában számolnak el. tudomásom szerint 3 hónap után már van munkanélküli de nagyon keveset ad de jobb mint a semmi
Ha téged 8 órában számolnak el, és annyit fizetnek papíron, akkor a többit feketén kapod, ami nemhogy plusz juttatásokra jogosítana, hanem büntetendõ (munkáltatót is, téged is) 3 hónap után nincs munkanélküli, csak 360 nap után. Nézd meg a munkaügyi honlapján: http://www.afsz.hu álláskeresõknek rovatban.

Kiderült, hogy terhes vagyok, de most kezdtem dolgozni pár napja. Még nem vagyok bejelentve, de kb 5 hónap múlva szeretnék elmenni a baba miatt. Így megkapom a TGYÁS-t?

KÉRLEK SEGITSEN AKI TUD!!nem értem a rendszert.

Legjobb válasz: Nagyjából fél évnek kell meglenni a tgyás-hoz.180 biztosított nap.Ugyanennyi kell a gyeshez is. Amúgy ne arra apellálj,h mi lesz 5 hónap múlva.Én majdnem 5 hónaposan hegyet másztam,most h már elmúltam 5 hónapos,aktívabb vagyok,mint az elsõ álmos trimeszterben,bár hamar elfáradok.Szerintem a 9. hónap lesz nehézkes,de ah hallottam tapasztaltabb anyukáktól,nem elviselhetetlen.Van aki 8 hónaposan egész éjjel lagziban táncol.:)Szerintem csak akkor menj el tgyásra,ha nem bírid.Viszont ha van próbaidõd,akkor a próbaidõ lejárta után mondd meg a fõnöknek,h babás vagy.

Nagyjából fél évnek kell meglenni a tgyás-hoz.180 biztosított nap.Ugyanennyi kell a gyeshez is. Amúgy ne arra apellálj, h mi lesz 5 hónap múlva.Én majdnem 5 hónaposan hegyet másztam, most h már elmúltam 5 hónapos, aktívabb vagyok, mint az elsõ álmos trimeszterben, bár hamar elfáradok.Szerintem a 9. hónap lesz nehézkes, de ah hallottam tapasztaltabb anyukáktól, nem elviselhetetlen.Van aki 8 hónaposan egész éjjel lagziban táncol.:) Szerintem csak akkor menj el tgyásra, ha nem bírid.Viszont ha van próbaidõd, akkor a próbaidõ lejárta után mondd meg a fõnöknek, h babás vagy.
180 nap biztosítotti jogviszony kell a tgyáshoz é a gyedhez. Mikor fognak bejelenteni? Volt elõzõ munkahelyed? Mikor, mennyi ideig? Hogyha bejelentenek (tudták, hogy babát terveztek?), akkor meglesz a szükséges biztosítottságod ezen a munkahelyen is, akkor is, hogyha az 5. hónapban táppénzre mész (bár szerintem is felesleges, hacsak nincs valami baj, ugyanis pont akkor vagy a leginkább terhelhetõ - nekem az elsõ 3 hónap volt a legnehezebb). 35 hetes km

5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta töbnyire szabályosan megjött, már 7 napja késik, tegnap negatívat teszteltem (Lilyvel), az ovu. Mikroszkópom viszont páfrányt mutat. Lehetek terhes vagy csak hormonzavar?

érzékenyek a melleim és átlátszó folyásom volt

Legjobb válasz: Szia! Én is pont 5 hónapja hagytam abba a tabit, az elmúlt ciklusaimban 2-szer nem volt tüszõrepedésem, átlagban 25 napig tartottak. Én is negát teszteltem a nemvárt utáni 3., 5., 7. napon (One step, Discolor, Lily), most 12 napja hogy még mindig nem jött meg. Holnap megyek dokihoz ezügyben, megírom mi volt, ha érdekel. Üdv.

Szia! Én is pont 5 hónapja hagytam abba a tabit, az elmúlt ciklusaimban 2-szer nem volt tüszõrepedésem, átlagban 25 napig tartottak. Én is negát teszteltem a nemvárt utáni 3., 5., 7. napon (One step, Discolor, Lily), most 12 napja hogy még mindig nem jött meg. Holnap megyek dokihoz ezügyben, megírom mi volt, ha érdekel. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Hú az jó lenne, ha megírnád mit mondott az orvos! Remélem jó híreket kapsz!Én is izgulok veled!
Szia! Ma reggel (13 napja késik) fél óra után halvány 2. csíkom lett, száradás után eltûnt. Már nem nagyon reménykedem, viszont a derekam nagyon fáj, ezt nem tudom mire véljem. Este megyek dokihoz, majd írok, mi volt. Üdv. Bea
A kérdező hozzászólása: Én megint negatívat tezteltem, de mensi még mindíg sehol, a hasam fájdogál napok óta!Veletek mizu?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Na mit mondott a doki? Van baba? Én megint negatívat teszteltem:(, de még nem jött meg és a 'mindjárt megjön' érzésem is elmúlt
Szia! A tegnapi napom tiszta csõd volt, röviden: 1. Nem jutottam el a kislányommal a védõnõhöz, mert bealudt. 2. Nem tudtunk játszóterezni, mert nekiállt esni az esõ. 3. Este a dokim magánrendelésre 1 órával késõbb érkezett, mert szülésnél volt, mire meg bejutottam volna, elment az áram az egész utcában. Jövõ szerdára van új idõpontom, mensi még mindig sehol (ma 2 hete hogy késik). Ez van... :-(

5 hónapja edzek.4 napot edzek 2 nap pihi. és most 5 napot akkarok edzeni és ha 5 napot edzek akkor több fejlõdés lesz?

Legjobb válasz: Nem lesz több fejlõdés ,mint 4 napossal. Csak jobban el tudod osztani.

Nem lesz több fejlõdés , mint 4 napossal. Csak jobban el tudod osztani.
5 napot edzeni arra való, ha neked 4 napossal túl sok edzésenként.
pár nappal ezelõtt ez a kérdés már fel volt téve, most muszáj volt megint? ráadásul ugyanígy volt még megfogalmazva is...
Tényleg volt pár napja. 5 napos akkor jó ha pl otthon edzel, de ha el kell menni a terembe, semmi értelme bontogatni.

5 honapja 30 napra pontosan jott a mensim, most 3 napja kesik. Clostybegytet szedtem most eloszor es egyutt voltunk a ferjemmel azokon a napokon. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Lehetsz terhes,de én a helyedbe vennék egy tesztet...! Nem tudom hány hónapja szeded a clostyt,de nekem egy hónap szedés után sem volt peteérésem és nem is jött meg.Tehát vagy nem volt peteérésed vagy terhes vagy!TESZTELJ!!!

Lehetsz terhes, de én a helyedbe vennék egy tesztet...! Nem tudom hány hónapja szeded a clostyt, de nekem egy hónap szedés után sem volt peteérésem és nem is jött meg.Tehát vagy nem volt peteérésed vagy terhes vagy!TESZTELJ!!!
Ha pontosan megjött, akkor mire kaptad a clostyt?
Ha megjött, és a teszt negatív lett, nem hiszem hogy lehetnél terhes. Fõleg, ha azóta több, mint egy hónap eltelt a teszt már biztosan kimutatná.

8, 5 hónapja szültem, 3 hónapig szoptattam. Rá kb.1, 5 hónapra jött meg a havim, majd utána még 2szer, szinte napra pontosan. Most 2 hete csúszik. Nem szedek f. gátlót. Normális ez, vagy inkább teszteljek?

Legjobb válasz: Igaz nekem nincs gyermekem,és messze is vagyok még tõle. De ha megfogadod a tanácsomat,akkor tesztelj.Fõleg ha semmi elõjelét nem tapasztalod annak,hogy meg fog jönni.Abból bajod nem lehet ha veszel egy tesztet..:)

Igaz nekem nincs gyermekem, és messze is vagyok még tõle. De ha megfogadod a tanácsomat, akkor tesztelj.Fõleg ha semmi elõjelét nem tapasztalod annak, hogy meg fog jönni.Abból bajod nem lehet ha veszel egy tesztet..:)
Szerintem baba van a dologban.. Én szoptatás alatt lettem terhes, mondjuk mi nagyon akartuk is. Egyszer menstruáltam, majd, mikor a máodik késett, mondtam a férjemnek, ez vagy még a szopi miatt van, vagy baba... Szerinte a baba, s nyert.. Ha szeretnétek, szurkolok, ha nem, remélem, nem az...
Elsõ hozzászóló vagyok. Azt én is elfelejtettem írni, hogy ha baba van a dologba akkor gratulálok..persze csak ha szeretnétek. Irigyellek benneteket!!;)
Ugyanígy voltam most én is.2 hét késés után elmentem orvoshoz és Norcolutot adott.Szinte belém akarta beszélni, hogy terhes vagyok.Uh-ra elküldött és tényleg nem voltam az.Azt mondta, hogy hormonzavarom van, ami érthetõ.9, 5 hónapja szültem.Jah és negatív volt a teszt is.Encsi
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ha baba van a dologban, nem gáz, de jobb lenne, ha még nem lenne :) Az utolsónak köszi a választ, megnyugtattál! Én is azt gondolom, hogy még egy kicsit a hormonjaim zavarodtak. Hétvégén teszelek egyet asszem a biztonság kedvéért, ha - és nem jön meg, megyek dokihoz...
A kérdező hozzászólása: Teszteltem! Negativ lett, úgyhogy megyek majd dokihoz!

Szedtem fogamzásgátlót 2009 ben 5 hónapig aztán abbahagytam és most megint elkezdtem az elsőt fejeztem be és most jött meg az 5. napon de szinte alig van. Egy nap 1 tampon is kibírná. Normális ez?

Legjobb válasz: Nem tudom hány éves vagy, de van akinek évek alatt áll be a menstruációja. Én 33, és átlag 3-4 napig tartott, de volt hogy csak 2 nap és alig alig. Most 1 éves a kislányom és nem rég jött meg újra és legutóbb 1 nap volt, elõtte 3...... Szerintem nem gond, de ha aggódsz, keress fel egy nõdokit!

Nem tudom hány éves vagy, de van akinek évek alatt áll be a menstruációja. Én 33, és átlag 3-4 napig tartott, de volt hogy csak 2 nap és alig alig. Most 1 éves a kislányom és nem rég jött meg újra és legutóbb 1 nap volt, elõtte 3...... Szerintem nem gond, de ha aggódsz, keress fel egy nõdokit!

Ti milyen hozzátáplálási táblázat alapján haladtatok tápszeres baba esetén? 5. hónap végére hány étkezést érdemes kiváltani, ha napi 5x eszik 200 ml/alkalommal?

Legjobb válasz: Én nem a táblázatot néztem. A védõnõnkkel beszéltük át, hogy mit lehet már adni, és én ezt követem. 5,5 hónapos a kisfiam, és már kiváltottam neki 2 étkezést, ebédre kap fõzeléket, uzsonnára gyümölcsöt. Néha tízóraira is tejpépet, de csak ha nem akar tápszert inni. De õ még nem volt egészen 4 hós, mikor elkezdtem kóstoltatni, szóval már lassan 2 hónapja eszik

Én nem a táblázatot néztem. A védõnõnkkel beszéltük át, hogy mit lehet már adni, és én ezt követem. 5, 5 hónapos a kisfiam, és már kiváltottam neki 2 étkezést, ebédre kap fõzeléket, uzsonnára gyümölcsöt. Néha tízóraira is tejpépet, de csak ha nem akar tápszert inni. De õ még nem volt egészen 4 hós, mikor elkezdtem kóstoltatni, szóval már lassan 2 hónapja eszik
Én a felicitas kiskönyvben lévõ táblázat alapján haladok. Sokat megnéztem, de ez volt a legszimpatikusabb. Kb 5.5 hónapos korában váltottam ki az elsõ étkezést.
Szia! Mi beszéltünk az orvossal, védõnõvel, és megnéztünk néhány táblázatot neten, kismama újságban. Nagyjából mindenhol ugyanazokat tanácsolják ennyi idõsen: alma, banán, szilva, barack, krumpli, cékla, répa stb. Szerintem 5 hósan mi inkább még csak kóstolgattunk, de egy étkezést akár ki is válthatsz, ha a dokid is azt mondja. Én egyébként nem tartottam magam szorosan ezekhez a táblázatokhoz, mert te látod, hogy pl a te babád mitõl hasfájós, vagy mi fogja meg nagyon. Persze ne úgy értem, hogy rögtön adj neki pörköltet, de a natúr háztartási kekszet vagy babapiskótát nem javasolják, mi meg már kóstoltuk õket fél évesen, és imádta.
Nagyon jól esik a babád! Gondolom tápszert eszik, nem anyatejet, hogy ilyen pontosan tudod. A lányom 5 hónapos, csak az ebédet váltottam ki eddig és 3 hét múlva kb. tervezem a tízórai kiváltását is. A baba igényeit tekintsd, ne azt, hogy ki mit ajánl, hagyatkozz arra hogy anya vagy.
A kérdező hozzászólása: Sajnos úgy néz ki, hogy megint nem jött össze...Görcsöl a hasam és kezdtem maszatolni :(.Remélem ti jobb hirekkel szolgáltok!Irjatok, hogy mi lett.
Ugyanebben a cipõben járok. Nekem is 3 nap a nemvártig. Nálam reggeli szédülés kis émelygés más semmi . Mi 3 hónapja próbáljuk. Szerintem még esélyed van sõt. Drukkolok neked is meg magamnak is majd írd meg mi lett.
Így voltam én is, már egy hete, de ma reggel leesett a hõmérsékletem és már maszatolok is.Annyira el vagyok keseredve!
Mibõl gondolod, hogy nincs remény? Amíg meg nem jön, mindig van remény. Néha még akkor is, ha megjön. Folyásból nem lehet terhességre vagy annak hiányára következtetni. A nagy átlag szerint nekem a nemvárt elõtt száraznak kellett volna lennem, aztán meg testápolós folyásnak, ezzel szemben tojcsis folyásom van... pozitív teszt mellett. Szóval nem vagyunk egyformák.
szorítok hogy baba legyen.Mi is 4hónapja próbálkozunk, de sajna még nem jött össze. Ezek a teák mire jók?Segítenek valamiben?mert akkor lehet én is kiprobálom
A kérdező hozzászólása: A cickafark tea a peteérést segiti elõ, a palástfû a beágyazódást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!