Találatok a következő kifejezésre: 5 hetesen nagyon (332 db)

Babám 2, 5 hetes, nagy fiam úgy jött ma haza az oviból, hogy fájdogál a hasa, most meg nagyon belázasodott. A pici anyatejes, szerintetek el fogja kapni? Ti is voltatok így? Nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Ezt megjósolni nem lehet, de az jó pont, hogy anyatejes. Nekem övsömöröm volt, mikor picim pár hetes volt, és nem lett semmi baja.PEdig én is féltem, hogy idõ elõtt bárányhimlõs lesz(az övösömört ugyanaz az a vírus okozza, mint a báûrányhimlõt.) Vegyél magadhoz több vitamint, ha szedsz multivitamint az is jó, hogy ksiebb esély legyen rá, hogy te elakapd. A tejeddel adsz át immunanyagot a babának, de attól még persze õ elkaphatja. Menjetek minél többször friss levegõre, szellõztesd a nagy fiad szobáját gyakran, és lehetõleg ne puszilgassa a picit. Sztem ennél többet nem tudsz tenni.

Ezt megjósolni nem lehet, de az jó pont, hogy anyatejes. Nekem övsömöröm volt, mikor picim pár hetes volt, és nem lett semmi baja.PEdig én is féltem, hogy idõ elõtt bárányhimlõs lesz(az övösömört ugyanaz az a vírus okozza, mint a báûrányhimlõt.) Vegyél magadhoz több vitamint, ha szedsz multivitamint az is jó, hogy ksiebb esély legyen rá, hogy te elakapd. A tejeddel adsz át immunanyagot a babának, de attól még persze õ elkaphatja. Menjetek minél többször friss levegõre, szellõztesd a nagy fiad szobáját gyakran, és lehetõleg ne puszilgassa a picit. Sztem ennél többet nem tudsz tenni.
bocsi a gépelési hibákért:)
Imádom az ilyet. Ha elkapja, elkapja, ha nem nem... nem tudod kivédeni... Amúgy ha anyatejes, nagy valószínüséggel nem fogja elkapni...
Az én fiam Salmonella fertõzést kapott a suliba iszonyat beteg volt egy 7ig kórházban feküdt.Van egy pici babánk is aki akkor 4 hós volt.Elõre borítékolták hogy õ is elkapja.Mivel csak anyatejes meg se kottyant neki a fertõzés egy napig hasmenése volt és ennyivel le is tudtuk. Azt mondták annak köszönhetõ hogy õ ilyen gyorsan átvészelte hogy az anyatej megvédte az immunrendszerét.
sok kézmosás, fertõtlenítõ, így talán kevesebb lesz az esély, plusz próbáld meg külön tenni õket egész nap, tudom, nehéz, de segíthet, és a sok szellõztetés is fontos. Kitartást!

5 hetesen nagyon minimális viszketés alul nagyon gáz? Néha jelentkezik a nap folyamán, és egyáltalán nem erős.

Dokihoz hétfőn tudok menni, addig nem lesz gond, ugye?

Legjobb válasz: Nem, nem gáz. Elmész egy kis viszketéssel dokihoz?

Nem, nem gáz. Elmész egy kis viszketéssel dokihoz?
Nem gáz, de én azért inkább elmennék dokihoz. 5 hetesen én tuti nem kockáztatnék, mert egy kis viszketésbõl lehet pont hétvégére nagyon nagy viszketés, ami veszélybe sodorhatja akár a terhességet.
Nem gáz, de menj el dokihoz, mert nekem is így kezdõdött a hüvelygombám. Több hétig kezelték sajnos. Kaptam Canesten, Klion hüvelytablettát, meg Pimafucin kúpot, sõt a végén már a szemicilint is. :) Szóval ne hagyd, hogy szétterjedjen. Ha meg nincs gombád, akkor legalább tudod és nem kell parázni emiatt :)
Én már most körbekenném odalent canestennel, semmi bajod nem lesz tõle, ha nem kezeled addig, csak rosszabb lesz.Én is így voltam a 4-5 hét között.

Volt akinek 4-5 hetesen nagyon fájt a dereka?

Az én derekam majd le szakad.Mit lehet rá szedni?

Legjobb válasz: El fog múlni, ez a mindjárt megjön érzés, tipikus terhességi tünet.

El fog múlni, ez a mindjárt megjön érzés, tipikus terhességi tünet.
Szerintem felesleges szedni rá bármit is, mert nincs értelme. Megkezdõdött növekedni a méh, késõbb pedig majd ugye a baba is fog nõni és súly terhelõdik a derékra, hasra és csípõre. Nekem is nagyon sokat fájt a derekam, még most is fáj, tágulás és helyezkedés miatt a hasam alja is és a csípõm is fájdalmas jelenleg is. Gyógyszert nem szedek, nem akarok minden félét enni, mert az orvos szerint természetes dolog. Természetesen az elsõ trimeszterben óvatosnak kell lenni jobban mint a 2. vagy 3. trimeszterben. Esetleg több pihenés az jót tett nekem. Minden jót és boldog babavárást! 31 hkm
Ha bármilyen gyógyszert is be vennél elõbb kérdezd meg a házi orvosod, hogy be-e szedheted. sok gyógyszer ártalmas a magzatra. Nekem is fájt de hamar elmúlt. Azóta meg tünet mentes vagyok. :) 20hkm


BCG-hegnek nyoma sincs a kicsimen, pedig most lesz holnap 5 hetes, nagyon félek, most mi lesz?

A picinek semmi,de semmi nem jött ki még :((most beteg ??(am jó kedvű meg semmi baja,de tényleg nem reagált:(21 éves első babucis anya

Legjobb válasz: Semmi baja ne félj! Lehet késöbb fog látszani de ha nem megkapja megint. Nem kell aggodni!

Semmi baja ne félj! Lehet késöbb fog látszani de ha nem megkapja megint. Nem kell aggodni!
Errõl az új oltóanyagról most hallok elõször... Kislányom másfél éves, akivel együtt szültem, neki a kislányát is újra oltották. Barátnõm kislánya most volt egy éves, és 6 hónaposan újra oltották. Mivel most ismét várandós vagyok, így utána fogok nézni. Most már akkor csak ezt az új oltóanyagot használják mindenhol?
Akkor a védõnõd nem áll a helyzet magaslatán. A lányunk 1 éves, már õ is az újfajta oltóanyagot kapta és már akkor hónapok óta ezt használták, tehát minimum másfél éve.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!azért nem googleztam rá, mert egyik helyen ez, másikon az szerepel, csak a védõnõ mondta h már látszania kéne:(
Ha egy kicsit utána olvasnál a neten akkor tudnád h ez nem baj, mert késõbb jön ki és ha nem lesz semmi az sem baj mert már nem oltják ujra. Énis ezt tettem, utána google-ztam. 21 éves 5 hos kislány anyukája.
Az enyém 10 hónapos és semmi nem látszódott soha, és nem is látszódik. Nekem is mondta az orvos, hogy az újfajta oltóanyagnál ez nem gond, nem adnak neki még egyet, mint régen. Semmi gond!
Igen, valóban új oltóanyag van, már nem oltják újra a babákat, ha nincs BCG-heg. Az én babám 7 hónapos, semmi, de semmi nem látszik neki, nem fakadt ki. A dokink megnyugtatott, azt mondta, hogy ez az új oltóanyag így is véd.
Ismerös babája se reagált a bcg-re.Majd valamikor újra megkapja.Nem tudom mikor, de még nem kapott újat és 4hónapos lesz.
Ne aggódj! 9 hónapos kisfiamon sincs semmi nyoma, de ez már egy másfajta oltóanyag, akkor is hat, ha nem pirosodik ki neki. És már nem oltanak újra!!!
Egy ideje újfajta oltóanyag van és már nem oltanak újra semmiképp. Nem baj, ha nem látszik semmi, akkor is védett a babád.
Van ez így. Ne aggódj, ha nem látszik, majd megkapja még egyszer... Betegnek nem beteg, csak nem úgy reagált a szervezete. Anno nekem is 2szer adták be, az elsõ nem "hatott" :D és itt vagyok. Kislányomnak majd 10 hónapos volt mire már csak egy pötty látszódott. Fél éves koráig többször be is gyûlt neki. A babák nem egyformák, mindegyik gyermek mindenre másképp reagál. Csak nyugi :) szép napot!
Késõbb jön elõ. Én is aggódtam miatta. 8-10 hetes kora óta látszik egyértelmûen. 2-3 hónapos határidõt adnak neki :-)
A kérdező hozzászólása: köszi , kedves vagy:)
A kérdező hozzászólása: kijött rajta:)

5 hetesen nagyon hányingerem van és reszket a gyomrom?

Az első gyerekkel ilyen nem volt. Orvosnál még nem voltam és nem barnázok, nem vérzek.

Legjobb válasz: Egyfolytában büfizek, olyan kellemetlen. Még nem mondtam senkinek, csak a páromnak. Meddig tudom igy elhallgatni. persze ha rákérdeznek, nem tagadom, csak babonábol nem mondtam még senkinek.

A kérdező hozzászólása: Egyfolytában büfizek, olyan kellemetlen. Még nem mondtam senkinek, csak a páromnak. Meddig tudom igy elhallgatni. persze ha rákérdeznek, nem tagadom, csak babonábol nem mondtam még senkinek.
Hát igen, erre mondják, hogy minden terhesség más. Az elsõ babával én csak émelyegtem meg egyszer majdnem kidobtam a taccsot. A másodikkal is ugyanolyan émelygés volt, de mellé társult még, hogy bármit ettem, iszonyúan puffadtam :o( nem gyõztem bekapkodni az Espumisan bogyókat. Szerintem minden rendben Veled! Ez most más, mint az elsõ babádnál! Kitartás! Émelygésre, hányingerre nagyon yo a gyömbér, akár friss, akár aszalt.
5 hetesen a hányinger teljesen normális! Az, hogy reszket a gyomrod, nem tudom, mit jelenthet, de szerintem az is a rosszulléttel függ össze.

Ma voltam uh-on és nagyon elbizonytalanítottak. Naptári számítás szerint 8 hetes terhes vagyok, uh vizsgálat alapján 4-5 hetes, 10 mm-es petezsákkal, melyben életjel még nem látható. Ez egyértelműen rossz jel?

Legjobb válasz: Szia Eppen az elobb irtam vkinek,h nalam az volt,amikor kiderult,h babas vagyok akkor az orvos Uh-n megnezett es nem latott mast csak petezsakot/nem volt szivhang/ akkor O azt mondta,h 5 hetes a baba. Aztan most voltam nala hetfon /5 het telt el/ es nem 10 hetes mint ahogy kene a naptar szeritn hanem csak 9 hetes.Vszinu,h mivel ossze vissza volt a menszesz hol 28 hol 37 napra ,es volt h ki is maradt ,ezert O is a naptarra tudott hagyatkozni amig a babat meg nem latta hetfon es a meretebol mondta , h 9 hetes. Szerintem ne aggodj,ha nagyon bizol az orvosodban akkor varj,gondolom visszarendelt,ha viszont annyira nem vagy benne biztos keress fel masik orvost.En tudok ajanlani neked ha erdekel. Es nyugi nem lesz semmi baj.

Szia Eppen az elobb irtam vkinek, h nalam az volt, amikor kiderult, h babas vagyok akkor az orvos Uh-n megnezett es nem latott mast csak petezsakot/nem volt szivhang/ akkor O azt mondta, h 5 hetes a baba. Aztan most voltam nala hetfon /5 het telt el/ es nem 10 hetes mint ahogy kene a naptar szeritn hanem csak 9 hetes.Vszinu, h mivel ossze vissza volt a menszesz hol 28 hol 37 napra , es volt h ki is maradt , ezert O is a naptarra tudott hagyatkozni amig a babat meg nem latta hetfon es a meretebol mondta , h 9 hetes. Szerintem ne aggodj, ha nagyon bizol az orvosodban akkor varj, gondolom visszarendelt, ha viszont annyira nem vagy benne biztos keress fel masik orvost.En tudok ajanlani neked ha erdekel. Es nyugi nem lesz semmi baj.
Szia...nem jelent feltetlenul rosszat....gondolj arra, hogy lehet kesobb volt a peteeresed mint ahogyan a "nagykonyvek" megirjak es a foggantatas is kesobb lehetett.Akkor meg logikus lenne, hogy ennyi idos legyen. Amugy egy "igazi" 8 hetes terhessegben latszik mar szivveres is....
Szia! Elöször is nyugodj meg, lehet hogy nem akkor fogant a baba mint ahogy Te gondolod. Persze más a helyzet ha 1oo %ig biztos vagy a dologban. Sajnos nekem volt egy terhességem ahol a 8. héten csak a petezsákot látták és a végén müszeres befejezés lett a vége. Drukkolok, hogy Nálad ne igy legyen. Az orvosod biztos visszarendelt egy késõbbi idõpontban.
Szia! Szerintem nincs tul nagy baj! Én is hasonlóan jártam. A védõnõ szerint már 8 hetes voltam, és mikor az elsõ ultrahangon voltam nem találtak szívhangot, és visszarendelt 2 héttel késõbb. Akkor már mindent rendben talált. Úgy tudom, hogy a szívmûködés a 7-8. héten indul meg, vagy legalábbis akkor hallható. Nyugodj meg! és Gratula a babához!

5 hetes terhes vagyok, azonkívül, hogy fáradékony vagyok és nagy ritkán érzem a méhem, nincs semmi tünetem, max. A mellem picit nőtt. Normális ez?

Elmentem orvoshoz,mivel els? babám és nem tudom mi a teend?,hozzám sem nyúlt, azt mondta két hét múlva jöjjek vissza,mert az sem biztos, hogy megmarad(nagyon jól esett mondhatom)Nektek hogy volt a terhességetek legelején?Jó lenne ha páran írnátok.

Legjobb válasz: most várom másodk gyermekem,de az elsõvel a nagyon erõs cicifájdalmon kívül nem volt semmi tünetem.most s csak a méhem görcsöl,meg a derekam fáj.szerntem nncs semmi probléma azzal hogy nincs tüneted :) (én is aggódtam egyébként,hogy nem e baj,hogy nincs semmi,de nem gond). magán,vagy sztk-n mentél.én fiammal sztk-n mentem szintén 5 hetesen.megvzsgáltak,majd uh-k(másik doki),közölte velem hogy minek jöttem mert nem vagyok terhes.egy hét múlva már mikor visszarendelt,megvolt a kis bújósom :))) most 7 hetesen mentem elõször,hogy nehogy belémkössenek megnt :))) nyugi 2 hét múlva,már ott fog verni a kis szíve s.sok boldogságot :)))

most várom másodk gyermekem, de az elsõvel a nagyon erõs cicifájdalmon kívül nem volt semmi tünetem.most s csak a méhem görcsöl, meg a derekam fáj.szerntem nncs semmi probléma azzal hogy nincs tüneted :) (én is aggódtam egyébként, hogy nem e baj, hogy nincs semmi, de nem gond). magán, vagy sztk-n mentél.én fiammal sztk-n mentem szintén 5 hetesen.megvzsgáltak, majd uh-k(másik doki), közölte velem hogy minek jöttem mert nem vagyok terhes.egy hét múlva már mikor visszarendelt, megvolt a kis bújósom :) )) most 7 hetesen mentem elõször, hogy nehogy belémkössenek megnt :) )) nyugi 2 hét múlva, már ott fog verni a kis szíve s.sok boldogságot :) ))
Nekem a mai napig nincsenek tüneteim 8+2napos vagyok. Én 7hetesen voltam dokinál de vele nem is tudtam beszélni, mert az asszinten kérdezte, hogy mi a panaszom mikor mondtam, hogy nem jött meg és pozitívat teszteltem egybõl uh-ra küldött. Remélem, hogy végig tünet mentes leszek :)
Ekkor még nekem sem voltak tüneteim, viszont a 6. hét után.. Semmi sem maradt meg bennem, végül kórházba kerültem.. A 14. héttõl lett jobb! Remélem, te megúszod! :) 20 hkm
Az orvos lehet hogy csúnyán tárgyilagos volt, de igaza van. Korán mentél. Én mindegyik terhességemmel 8-10 hét között mentem el. Amúgy a tüneteid rendben vannak. Gratulálok!
7 hetesen mentem elõször, akkor volt 0, 94 centis, és ekkor már látszott, hogy dobog a kis szíve. :) És az is normális, hogy nincs sok tüneted. :) Minden jót, jó babavárást! :) 25+1 hkm
én épp emiatt váltottam orvost, mert nagyon bunkó volt velem. magától értetõdõnek tartotta hogy mindent tudok a terhességgel kapcsolatban. szóval kerestem másik orvost. a tüneteid rendben vannak, addig örülj, míg nem hánysz és nem vagy rosszul :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Most pénteken megyek elsõ uh-ra, sztk-ba.
Én a 6. hét végét megvárnám, de még tán a 7.-et is, mert a terhességet látják, de azt, hogy él, még nem. A szív a hatodik hét végére kezd el verni. 7. hét végére pedig már széttagolódik lepényre, burokra és magzatra. Az orvos is ezért mondta, hogy 2 hét, nem rosszat akart, hidd el.

Jó ha a 4-5 hetes cicának tejbegrízt adok? Mer nem nagyon eszik tápot se konzervet se szárazat.

Legjobb válasz: 4-5 hetes? Szegénynek még anyukája mellett lenne a helye. De ha már így alakult, jó a tejbegríz is, meg fõzhetsz neki májat, csirkehusit mondjuk egy kis rizzsel. Vagy adhatsz neki halkonzervet, de ne olajost, hanem ami sós lében van. Én tojásrántottát is adtam az enyémnek, nagyon szereti. De arra figyelj, hogy ne nagyon kényesztesd el, én így jártam, és most nagyon finnyás a cicám.

4-5 hetes? Szegénynek még anyukája mellett lenne a helye. De ha már így alakult, jó a tejbegríz is, meg fõzhetsz neki májat, csirkehusit mondjuk egy kis rizzsel. Vagy adhatsz neki halkonzervet, de ne olajost, hanem ami sós lében van. Én tojásrántottát is adtam az enyémnek, nagyon szereti. De arra figyelj, hogy ne nagyon kényesztesd el, én így jártam, és most nagyon finnyás a cicám.
Ha már nincs az anyukája mellett, ahová való, akkor legalább ne tedd tönkre a gyomrát! Menj el egy állatgyógyszereket is forgalmazó állatkereskedésbe és vegyél neki anyatejpótló tápszert! Az legyen az alap kajája, mellé pedig kizárólag junior cicakonzervet kóstoltass, ha már itt az ideje, megeszi. Egy-egy falat elég. Majd 7-8 hetesen már etetheted egyébbel.
A cicáknak nem szabad tejet adni-bár tudom, errõl megoszlik a vélemény... De vannak spec cicatejek is. De én is kikérném egy állatorvos tanácsát. Ilyen pici cica még nem eszi meg a konzervet, fõleg a szárazat nem. A csecsemõ gyerek sem eszik fél évesen pörköltet. 8 hétig az anyja mellett lenne a helye. Kérdezz meg egy állatorvost a megfelelõ táplálásról
A kérdező hozzászólása: Kösszi a segítséget.Na szóval adtam neki egy kis tejbegrízt, nem lett tõle hasmenése és utána elkezdte enni a száraztápot.
Állatorvos ajánlotta nekem:Nem tesz jót a kiscicáknak a tej, mert nem bírja lebontani, rendessen a szervezetük, a tejcukrot.Ilyen kis korban, LAKTÓZMENTES macska tejpotló tápszert kell adni, kaját még nem.Az én macskám 4 hetes korában került hozzám, és nem akart enni, ezért mûanyag inyekciós tûvel kapta a tápszert, kicsit késõbb rászokott a junior kajákra.Mára már, egészséges 9 hónapos macsek, és mindent megeszik, még azt is amit nem kéne. :-)
Érdemes megkérdezni az állatorvost ilyen ügyben! Viszont konzervet sose adj neki, mert tönkreteszi az állat veséjét!

5 hetes terhes vagyok. Mikor menjek nőgyógyászhoz? Hallottam, hogy a vizsgálat során elmehet a baba. Ez igaz vagy csak, ha valaki nagyon korán megy el? Én úgy gondoltam, hogy a 7. hétben mennék el.

Legjobb válasz: én ilyenrol nem hallottam, hogy az ultrahangos vizsgalattol elmenjen a baba. olyanrol igen, hogy a magzatviz vetelnel van a vetelesre minimalis esely. én most hat hetes és öt napos vagyok, és holnap megyek dokihoz :) (elso terhessegemnel 5-6 hetesen voltam) 4 napos volt a pici, amikor rakszuresen meg ilyen altalanos nogyogyaszati vizsgalaton voltam és nem lattak. (vagyis lattot a dokino valamit, amit kisebb cisztanak nezett, eloszor azt hittem, hogy a gyereket latta, de igy utolag belegondolva tuti nem) amugy a het het az ilyen "vizvalaszto" a dokiknal, mert sok spontan veteles az elso hat hetben tortenik, kicsit kevesebb utana, az elso trimiszter alatt.. meg azt hiszem a hetedik het utan adnak csak kiskonyvet, de ebben nem vagyok biztos (azert gondolom mert elso gyereknel koran voltam, es mondta a dokino, hogy a hetedik het utan menjek le a vedonohoz kiskonyvet kerni)

én ilyenrol nem hallottam, hogy az ultrahangos vizsgalattol elmenjen a baba. olyanrol igen, hogy a magzatviz vetelnel van a vetelesre minimalis esely. én most hat hetes és öt napos vagyok, és holnap megyek dokihoz :) (elso terhessegemnel 5-6 hetesen voltam) 4 napos volt a pici, amikor rakszuresen meg ilyen altalanos nogyogyaszati vizsgalaton voltam és nem lattak. (vagyis lattot a dokino valamit, amit kisebb cisztanak nezett, eloszor azt hittem, hogy a gyereket latta, de igy utolag belegondolva tuti nem) amugy a het het az ilyen "vizvalaszto" a dokiknal, mert sok spontan veteles az elso hat hetben tortenik, kicsit kevesebb utana, az elso trimiszter alatt.. meg azt hiszem a hetedik het utan adnak csak kiskonyvet, de ebben nem vagyok biztos (azert gondolom mert elso gyereknel koran voltam, es mondta a dokino, hogy a hetedik het utan menjek le a vedonohoz kiskonyvet kerni)
Én inkább vitába szállnék, 5 hetesen voltam dokinál megvizsgált, felnyúlt, megnyomkodott, rákszûrést végzet, majd rá egy pár napra pedig elkezdtem vérezni, hematóma miatt elsõsorban, elveszítettem. majd a mostani terhességnél már nem ahhoz a dokihoz mentem, hanem egy olyan helyre ahol eleve nem vizsgálják meg a kismamát a 12 hétig. sajnos van ilyen :( Boldog babásodást
Ha elmenne a vizsgálattól, akkor egy lombikos baba sem maradna meg. Tapolcán már 4+1 hétnél menni kellett tesztelni, és UH-ra, majd ezt követõen 5 és 6 hetesen is, utána pedig 2 hetente. Tehát mire 10 hetes lett, már 5x nézték, mégis itt mocorog a pocimban. Ha egy baba nem marad meg, az nem a vizsgálattól van. Reméljük minden rendben lesz a babáddal! 23+1 hkm
Nem mehet el a vizsgálattól a baba. Ha elmegy az biztosan nem attól lesz, de ráérsz 7 hetesen is elmenni. Le nem késel semmirõl.
A válasz írója 97%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:16 A babád nem a vizsgálat miatt nem maradt meg, ha nem mentél volna vizsgálatra pontosan ugyanez történt volna. Az idõbeli egybeesés nem jelent ok-okozati összefüggést. Egészséges magzatot sem a szex, sem a kézi vizsgálat, sem az ultrahang nem tud megölni.
Igaz, de nem ez az általános. Nagyon jól gondoltad a 7.hetet. Hamarabb azért sem érdemes mert még talán nem is látni a babát a szívmûködést meg fõleg nem.
1.vagyok. Én nem az uh-ra gondoltam, hogy attól elmehet a baba hanem a kézi vizsgálattól, amikor felnyúlnak és és megnyomkodják a hasat. Az én dokim pl. csak levette a rákszûrést de mondta, hogy nagyon vigyázva csinálja és meg sem vizsgál csak csinálunk egy hüvelyi uh-t mert most nem akar "bántani". Az én dokim amúgy egész terhesség alatt nem vizsgál meg csak uh van.
Egyetértek az elõttem válaszolóval. Én is lombikos vagyok és már a kezdetektõl hetente volt hüvelyi uh.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat. Maradok a 7. heti vizsgálatnál. Ekkor egyébként mekkora lehet a baba?
az elsõ terhességemmel olyan 6 hét környékén jártam dokinál, kézi vizsgálat volt, pár nap múlva elvetéltem. Azt hittem, a vizsgálat miatt, de a kórházban (még mikor csak barnáztam) uh-n nem láttak élõ magzatot, szóval azt mondták, val.szeg nem fejlõdött és elment. Ez a vizsgálattól teljesen független dolog. A 2. terhességemnél is volt vizsgálat, semmi baja nem lett a babának, de még csak egy kis barnázásom sem volt, pedig rutin nõdokis vizsgálat után elõfordult már. Ettõl függetlenül nem örülök a korai vizsgálatnak, de õ a doki, õ tudja.
igen 20:16 vagyok. én is ugyan erre gondoltam elõttem szólóhoz, néha van olyan doki aki úgy megnyomkod h vérömlenyt tud okozni a méhben amitõl elmegy a baba.

Mennyit alszik összesen 24 óra alatt 4-6 hetes babátok? Nagyon aggódom, mert 5 hetes kislányom az eleje óta nagyon nehezen alszik el, keveset alszik és amikor alszik is rosszul, éberen!

Már írom mikor alszik így tudom hogy 24 ora alatt max. 10 orat alszik de volt amikor csak hatot aludt!

Legjobb válasz: Lányom ezt csinálta az elsõ 3hétig.Aztán hagytuk sirni és megtanult aludni.Õ 10-12órát is ébren volt egy huzamban,mert sehogy nem aludt.Kézben se,cicin se,ágyunkban se,ha simogattuk se.Én nem nagyon tudtam az elejétõl szoptatni,de ciciztetem azért.Õ is ha elaludt,ahogy letettük vagy nem simogatttuk,feébred.Vagy rángott egyet és felébredt.Azóta hason alszik.ÉS a lányomnak nem fáj a hasa,mert ha magától alszik el,akkor nem ébred fel,de ha sirva akkor sem.Ha rossz is hallani,hogy sir,akkor sem lehet mást tenni sok babánál.Nem állapot,ha õ se alszik meg ti se,és igy idegesek lesztek,ami miatt meg õ is az lesz.Lányom most 7 hetes.És mióta hagyjuk sirni (3hetes kora ota),azóta este7tõl hajnal 3ig aludt.5hetes korától már volt,hogy reggel 5ig is.ÉS most már reggel 6-8ig.Ugyanúgy este 7tõl.

Lányom ezt csinálta az elsõ 3hétig.Aztán hagytuk sirni és megtanult aludni.Õ 10-12órát is ébren volt egy huzamban, mert sehogy nem aludt.Kézben se, cicin se, ágyunkban se, ha simogattuk se.Én nem nagyon tudtam az elejétõl szoptatni, de ciciztetem azért.Õ is ha elaludt, ahogy letettük vagy nem simogatttuk, feébred.Vagy rángott egyet és felébredt.Azóta hason alszik.ÉS a lányomnak nem fáj a hasa, mert ha magától alszik el, akkor nem ébred fel, de ha sirva akkor sem.Ha rossz is hallani, hogy sir, akkor sem lehet mást tenni sok babánál.Nem állapot, ha õ se alszik meg ti se, és igy idegesek lesztek, ami miatt meg õ is az lesz.Lányom most 7 hetes.És mióta hagyjuk sirni (3hetes kora ota), azóta este7tõl hajnal 3ig aludt.5hetes korától már volt, hogy reggel 5ig is.ÉS most már reggel 6-8ig.Ugyanúgy este 7tõl.
Mi is így voltunk, én is irogattam hogy mennyit alszik, pár hetesen 10 órákat aludt csak aztán 4-5 hónapos kora óta meg kb 14-et. Szerencsére máig jól alszik, most 9 hónapos, de még mindig éjjel átlag 12 órát, nappal meg 2 órát alszik (1 vagy 2 részletben). Szerintem ez egyfajta idegrendszeri éretlenség.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!