Találatok a következő kifejezésre: 5 hetesek és még nem kellett (4 db)

5 hetesek vagyunk és még nem kellett tanácsadásra mennünk a védőnőhöz. Másnál is igy van?

A véd?n? hetente jön hozzánk, de se súlymérés semmi nem történik.

Legjobb válasz: De te azért ugye méred õt otthon? Mert ha te igen, neki az az adat megfelel. De ettõl függetlenül kéne, az lenne a leghelyesebb, ha kilóra, centire mérné.

De te azért ugye méred õt otthon? Mert ha te igen, neki az az adat megfelel. De ettõl függetlenül kéne, az lenne a leghelyesebb, ha kilóra, centire mérné.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy mérem szépen fejlõdik, minden rendben van vele csak van ahol hetente vinni kell, legalábbis régebben igy volt.
Nekem 8 hetes és még nem voltunk. Nélküle is látom, hogy minden ok:)
Eleinte jön hetente, majd kéthetente, havont, és így ritkul. Én elõször 2 hónaposan vittem a tanácsadásra, addig házhoz jött a védõnõ.
Hozzánk is házhoz jön. Nálunk a doktornõhöz ha megyünk, elõtte megmérik a súlyát és a hosszát is, ezeket az adatokat mondom a védõnõmnek. Ha akarnék, mehetnék hozzá is, de nekem így kényelmesebb. Kérdezz rá, ha zavar a védõnõtõl.

Csütörtöki napon megállapította a doki hogy kb.5 hetes terhes lehetek! Itt még csak petezsákot látott ami 4, 5mm volt 5 nap múlva kellett visszamennem, szerdán ahol 9mm-es volt a petezsák és benne embriócsomó volt látható! Ez nem kevés?

Ha naponta 1mm-t kell hogy n?ljön,akkor ez az én babócámnál nem így van!!!Szerintetek ez baj lehet????

Legjobb válasz: A 8.hettol no naponta 1mm-t!Elotte nem no ilyen gyorsan..Es szerintem 5hetesen ez jo.6 hetes koratol kell lennie szivhangnak,de van akinel kicsit kesobb van.

A 8.hettol no naponta 1mm-t!Elotte nem no ilyen gyorsan..Es szerintem 5hetesen ez jo.6 hetes koratol kell lennie szivhangnak, de van akinel kicsit kesobb van.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor a 8.-ik héttõl kell hogy napi 1mm-t nõnie???!!!Akkor ez jól hangzik!!!
Azt irjak a legtobb helyen amit eddig olvastam.:) Szerintem ne izgulj!:) Mikor mesz legkozelebb?1es valaszolo
A kérdező hozzászólása: Elméletileg a 12.-ik héten kellene mennem, de én addig nem bírom ki!!!!!Szerintem a jövõ héten kérek majd idõpontot a dokitól hogy ránézzen van e szívhang és hogy megnyugtasson a méret miatt!!!
Szerintem jó méretek. nekem mindkét törpém ekkora voltak etájt :) Gratulálok a babához. Kellemes problémamentes babavárást! :)

5-6 hetesen természetes, hogy szinte semmi tünetem nincs? Amikor meg kellett volna jönnie akkor volt mindjárt megjön érzésem, azóta néha fájdogál a derekam és a hasam egy kicsit. Olyan is van, hogy az egyik oldalt fáj csak. Az nem baj?

Legjobb válasz: Nem baj, ha nincs tuneted, az a lenyeg, hogy a baba ott van. Szerintem a tunetmentesseggel inkabb szerencses vagy. En a 13. hetben vagyok a 2. babaval, az elso terhessegemnel is alig volt tunetem (enyhe mensis erzes, cicifajas, semmi mas), de most a masodik babaval meg ennyi sincs. Eddig annyiban nyilvanult meg a terhessegem, hogy kb 3 heten at tudtam (volna) delutanonkent aludni, mert faradt voltam, a 8. hetol puffadtam es ezzel felsoroltam mindent.

Nem baj, ha nincs tuneted, az a lenyeg, hogy a baba ott van. Szerintem a tunetmentesseggel inkabb szerencses vagy. En a 13. hetben vagyok a 2. babaval, az elso terhessegemnel is alig volt tunetem (enyhe mensis erzes, cicifajas, semmi mas), de most a masodik babaval meg ennyi sincs. Eddig annyiban nyilvanult meg a terhessegem, hogy kb 3 heten at tudtam (volna) delutanonkent aludni, mert faradt voltam, a 8. hetol puffadtam es ezzel felsoroltam mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszi
szia!remélem nem is lesz neked hányás...stb én ma vagyok 14hetes és hála az égnek semmi gondom !!remélem nem is lesz!!!!ezekután!!neagodjez minedkinél más!!jo babvárást!!!
Szia! Hasonló képpen vagyok én, is örülök neki, hogy nem vagyok egyedül a tünetmentességgel. Néha egy picit szúrkál a petefészkem -fõleg a jobb oldalt - aztán ennyi. Sem cici feszülés, sem émelygés.... azt hittem nálam van a hiba! DE még a java ugye hátravan! Boldog Babavárást Neked!
Szia! Nálam is igy kezdõdött.Na de aztán a 8-ik héttõl a 15. hétig végig hánytam a napokat.Jó baba várást 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és Nektek is minden jót!

35 napos ciklusaim vannak, pont 2 hete volt PÉ-m. Szerdán kellett volna megjönnie, szerencsére nem jött meg, és van 2 poz. tesztem is. Most akkor 4-5 vagy hány hetes vagyok?

Viszont most nem tudom, hány hetesnek min?sülök.

Legjobb válasz: A terhességet, az utolsó menses elsõ napjától számítjuk, nem a peteéréstõl. Ez a bevett szokás, mert a menses egy biztos pont a peteérés meg nem annyira. Bár manapság tényleg pontosan lehet tudni a peteérés napját, de akkor is így számolják ez a hivatalos.

A terhességet, az utolsó menses elsõ napjától számítjuk, nem a peteéréstõl. Ez a bevett szokás, mert a menses egy biztos pont a peteérés meg nem annyira. Bár manapság tényleg pontosan lehet tudni a peteérés napját, de akkor is így számolják ez a hivatalos.
Az orvos biztos, hogy az utolsó menzi elsõ napjától fogja számolni a terheséget. Nekem is 35 naposak a ciklusaim, de nekem is átlagosan számolták. Ezen nem kell problémázni legfeljebb egy héttel tovább marad bennt a baba :) Boldog babavárást kívánok!
Nekem is 34 napos ciklusaim voltak. Amikor elõször mentem orvoshoz, akkor még a menstruáció elsõ napjától számolták, de ahogyan teltek a hetek, az UH eredmények alapján módosítottak a szülés idõpontján is, hiszen mindig a korának megfelelõ méretnél picit kisebbnek találták. Ergo a peteérés is csúszott, nem a 14. nap körül volt, mint a 28 napos ciklusoknál. És mostmár a kiskönyvembe is az "új", késõbbre tolt heteket írják be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!