Találatok a következő kifejezésre: 5 hetesek és még nem (112 db)

5 hetes kiscicák még nem esznek mást csak szopiznak, ez baj, vagy természetes? Félek, hogy a mama cica teje nem elég tápláló már nekik. Tasakos kiscicáknak való nedves táppal próbálkoztam, de megszaglásszák, és tovább sétálnak.

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem baj, de az anyacicának lehet, hogy kicsit fáj már, mert a kicsiknek már nõ a foguk. Mi úgy szoktattuk tápra õket, hogy kinyitottam a száját és beleraktam a száraztápot, hogy megízlelje. Aztán már maguktól ették. :) Te is csinálhatod, hogy kicsit bekened a nedvestáppal a szájukat, hogy lenyalják. Egyszer raktunk ki tejet a nagyoknak mert éppen nem volt otthon táp és a kicsik nagyon itták. Persze a tej a laktóz miatt nem jó nekik, de kicsit megkóstolhatják. :)

Szerintem egyáltalán nem baj, de az anyacicának lehet, hogy kicsit fáj már, mert a kicsiknek már nõ a foguk. Mi úgy szoktattuk tápra õket, hogy kinyitottam a száját és beleraktam a száraztápot, hogy megízlelje. Aztán már maguktól ették. :) Te is csinálhatod, hogy kicsit bekened a nedvestáppal a szájukat, hogy lenyalják. Egyszer raktunk ki tejet a nagyoknak mert éppen nem volt otthon táp és a kicsik nagyon itták. Persze a tej a laktóz miatt nem jó nekik, de kicsit megkóstolhatják. :)
Körülbelül 2 hónapos korukig szoptatja az anyjuk, én párizsikat apró darabokra vágtam, az anyjukat odaraktam és evett, majd a kicsiket is odaraktam, szagolgatták és (még nem egybõl) rászoktak.
Lehet kávét inni, csak próbáld meg minél gyengébben inni, sok tejjel. Gratula a babához!! 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.
Manapság már nagyon eltérõek a vélemények. Az erõs kávé fogyasztása nem ajánlott. Amit te iszol szerintem nem káros, meg nem is erõs. Én napi szinten inttam rendes fõzött kávét vagy instant kávét és minden rendben volt.( A kisfiam 3 hónapos és egészséges.) Igyál nyugodtan, hogyha alacsony a vérnyomásod legalább feldobja egy kicsit és nem fogsz szédelegni.
Lehet kévét inni .Ha gyengét iszol az nem árt, nekem a védõnõ mondta, hogy csak presszókávét ne igyak.Sõt akinek alacsony a vérnyomása ajánlani is szokták. Én is kávézom. Boldog baba várást.25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat, a párom óvott a kávétól attól félt, hogy ártok a kicsinek.
igyál amíg bírsz...én nem sokáig tudtam. Kb a 6.-7-héttõl rosszul voltam...:D
Nekem mondta is a védõnõ hogy igyak kávét néha kólát mert nagyon alacsony volt a vérnyomásom.Bár csak reggel ittam egy 3:1.Szerintem ha nem viszed túlzásba akkor nem lesz baj. 2 hós kisfiú anyukája

Mit tegyek? 9 hetes kismama vagyok, 5 hetesen tudtam, meg, és nem tudtam még leszokni a cigiröl? !

Legjobb válasz: Minden csakis a te fejedben dõl el! A nagypapám 60 évnyi dohányzás után egyik napról a másikra letette úgy a cigit, hogy ott volt a konyha fiókban, bármikor elõvehette volna, de nem tette. A nagymamám viszont mindkét lábának amputációja után(a kettõ között kb. 8 év telt el) újra dohányozni kezdett. Szóval csakis a te elhatározásodon múlik. Mielõbbi sok sikert kívánok!

Minden csakis a te fejedben dõl el! A nagypapám 60 évnyi dohányzás után egyik napról a másikra letette úgy a cigit, hogy ott volt a konyha fiókban, bármikor elõvehette volna, de nem tette. A nagymamám viszont mindkét lábának amputációja után(a kettõ között kb. 8 év telt el) újra dohányozni kezdett. Szóval csakis a te elhatározásodon múlik. Mielõbbi sok sikert kívánok!
gondolj arra hogy a babádnak nikotinos vér jut...ennyi. nincs benne annyi oxigén... Én is cigiztem, de babatervezés elõtt 6 hónappal letettem és csak úgy próbálkoztunk. sikerült, agyban dõl el. azt a 8 hónapot már kibírod a babádért nem?... Ha szereted és nem akarod hogy baja legyen ha megszületik akkor bírd már ki....
Mi az, hogy nem tudtam még leszokni a cigirõl?Megbeszéled magaddal, hogy a ma reggeli az utolsó és többet nem gyujtasz rá.Ennyi.Ha nem megy akkor nem kéne még gyerek neked, ha ennyit nem tudsz megtenni érte!Én is dohányoztam, de nekem fontosabb a bennem növekvõ kis emberke! 28+6 hetes kismama
ja és ha megszületik akkor ne sírj ha baja lesz ...
Pórbálj meg minnél kevesebbet szívni, napi pár szálat csak.
Én megundorodtam tõle, emiatt tûnt fel, hogy valami van. Nagy cigis voltam, élvezetbõl szívtam, de ez után vettünk egy tesztet. Amikor pozitív lett, egybõl megtudtam, h miért is undorodtam meg tõle. A szervezetem jelzett. Most 4 hónapos a kicsi, de visszaszoktam, mivel elapadt a tejem, és sajnos eléggé stresszesen indult ez a gyereknevelés. Én azt javaslom add oda a párodnak a maradék cigit, helyette egyél egy almát, vagy dinnyét, bármilyen gyümit, ha épp rá akarsz gyújtani.
Én is 5 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok. Cigiztem is elõtte rendesen, de aznap este mikor megtudtam, akkor még elszívtam egy szálat este. Másnap pedig egy felet és azóta nem gyújtottam rá. Az elején a rosszullétek miatt nem is nagyon esett jól szóval így könnyebb volt. De sokszor meg kellett állnom azért, mert hiányzott. MÉg most is hiányzik néha. Társaságban vagy egy kis vörösbor mellett elszívnék egyet. De nem teszem. Arra gondolok, hogy a babám is had döntse el õ, hogy kell e neki vagy sem! Miattam ne jusson a szervezetébe. Most õ a fõ! :) Üdv.: 26+5 hkm

Voltam ultrahangon, ami kimutatta, hogy 5 hetes és pár napos terhes vagyok! Én meg ugy számoltam, hogy akkor 6 hetes és 3 napos vagyok! Létezik, hogy nem fogant meg akkor a baba, hanem később vagy én nem jol számoltam valamit?

Mondta h minden rendben van,és adott idöpontotta 12 hetesi ultrah!Minden tüneteim megvanak akkor azt jelenti h a babocával minden rendben van,és nem kell izgulnom?

Legjobb válasz: szia.Gratulálok a babócához.Persze, hogy nem kell izgulnod.az is lehet, h a doki nézte el, de az is, h te számoltál rosszul.késöbb majd amikor méreteket is lát, az uh-n akkor majd pontosan kiderül, h mennyi idõs ez pici lakód.De ne ezzel foglakozz, inkább örülj a babónak, s vigyázz magatokra.nyugodt, egészséges, babavárást kívok.helllóó

szia.Gratulálok a babócához.Persze, hogy nem kell izgulnod.az is lehet, h a doki nézte el, de az is, h te számoltál rosszul.késöbb majd amikor méreteket is lát, az uh-n akkor majd pontosan kiderül, h mennyi idõs ez pici lakód.De ne ezzel foglakozz, inkább örülj a babónak, s vigyázz magatokra.nyugodt, egészséges, babavárást kívok.helllóó
Pontosan, minden a legnagyobb rendben van! Gratulálok nektek!
Szia! Elõször is gratula a babóhoz. Egyébként pedig én is így jártam, amikor az elsõ vizsgálaton voltam a doki kb. egy héttel látta kisebbnek a terhességet, mint én számítottam, viszont a 12. hetes ultrahangon annyit számoltak a baba méretei alapján, amennyinek én gondoltam. Úgyhogy majd a baba méreteibõl pontosítani fogják, hogy mennyi idõs terhes vagy. A babócával pedig minden rendben van ne aggódj! (29. hetes kismami)
Az jó. Állítólag terhesség esetén 37 körül van, nálam is így volt, igaz mostanában nem mértem. Üdv: 27 hetes kismama

Néhány napja pici piros pöttyök jelentek meg a babám (5 hetes) arcán, fején. Nem hiszem, hogy tejkiütés, mert ezek mindig akkor jönnek ki és pirosodnak be, amikor nagyon meleg van. Kell kezelni valamivel?

Szegénykémnek ilyenkor teljesen tele van az arca és a feje kétoldalt...

Legjobb válasz: Ez meleg kiütés. Nem muszály vele csinálni semmit, mert egy idõ után magától is elmúlik, de én szoktam neki adni babavízben egy fél Calcimuscot. Azt már újszülött kortól kaphatja. Én csak akkor adok ha több napig nagy a forróság és egyre több a meleg kiütés. Ilyen még csak egyszer volt, de a doktornõ mondta, hogy nyugodtan lehet adni neki nem árt. 3 hónapos kislány anyukája

Ez meleg kiütés. Nem muszály vele csinálni semmit, mert egy idõ után magától is elmúlik, de én szoktam neki adni babavízben egy fél Calcimuscot. Azt már újszülött kortól kaphatja. Én csak akkor adok ha több napig nagy a forróság és egyre több a meleg kiütés. Ilyen még csak egyszer volt, de a doktornõ mondta, hogy nyugodtan lehet adni neki nem árt. 3 hónapos kislány anyukája
Szia!Nyugottan hitõporral beszorhatod.
LEHET, HOGY A TÁPSZERTÕL VAGY AZ ANYATEJTÕL VAN. MI 4 HETESEK VAGYUINK ÉS CSAK AZ ARCOCSKÁJÁN ILL A NYAKÁN VANNAK KIÜTÉSEK AMIK NEHEZEN MÚLNAK SÕT MEGÚJÚLNAK. MAJD BEÁLL A SZERVEZETE. A MELEGKIÜTÉS VISZONT LEVEGÕ HATÁSÁRA ELMÚLIK VAGY HALVÁNYUL SZINTE AZONNAL.

15, 5 hetes vagyok, és még nem érzem, hogy mozog a babám. Baj lenne?

Egy hete voltam uh-n, ott is lusta volt, de minden rendben, azt mondták.Harmadik baba, az első tudom 20 hetesen éreztem, a másodikra nem emlékszem, de ő rendkívül mozgékony (most is), és itt azt olvastam, hogy a többedik terhességnél hamarabb kellene érezni.Vékony vagyok, tehát nem ez a gond...ti mikor éreztétek először többedik terhességnél?

Legjobb válasz: Semmi baj,még korai ën a masodikat is csak 18 .héten kezdtem hébe hóba érezni :) nyugi!!!

Semmi baj, még korai ën a masodikat is csak 18 .héten kezdtem hébe hóba érezni :) nyugi!!!
A kérdező hozzászólása: Nekem hátsó falon tapad, néha én is úgy érzem, mozog, és tegnap pl. azt álmodtam, hogy kifejezetten rúg, de ezek még bélmozgások szerintem.csak olyan furcsa, hogy az uh-n alig-alig mozgolódott, és a kis középsõ fiam pedig úszkált, össze-vissza mozgott , bár õ most 2 évesen is sajtkukac.
Mármint a 6. válaszoló vagyok-és a 8.-csak közben jött egy válasz.
Utolsó vagyok:én sem vagyok "vastag", még nem is híztam, viszont mellsõ fali a lepényem(ez is befolyásolhatja, hogy kicsit késõbb érzem).
Szia! Ne aggódj! Sok minden befolyásolhatja, mikor kezded érezni a baba mozgását. Ilyen pl. a mellsõ fali méhlepény. 15, 5 hetesen még nem feltétlenül kell érezned.
A 3. babámat várom, a 19. hétben vagyok, és kb. 1 hete érzem a picit.Akkor is csak este, amikor a hátamra feküdtem(és igazán Rá figyeltem).Ma van az elsõ nap, hogy napközben is éreztem.
Szia, 16 hetes vagyok, szintén 3. baba, szintén vékony vagyok, most 13 hetes óta érzem a mozgást, de nem minden nap. Most például 2-3 napja nem éreztem. Igazából a 20.héttõl jó ha minden nap érzed, addig nem kell aggódni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, megnyugtattatok!Mindenkinek boldog babavárást kívánok!
Én most várom a másodikat, 18 hetes vagyok és még nem érzem minden nap, csak néha-néha. Mikor már kezdek bepánikolni, hogy mi van már, akkor mindig jelez egy picit, hogy itt van!
Egyáltalán nem baj, nem törvényszerû, hogy elõbb kell érezned...! :-) További boldog babavárást! :-) 36 hkm
mellsõ fali vagyok és így is csak 20 hetesen éreztem elõször biztosra
Nem szabad, es igen, az baj.
8 hetesen lehet örökbe adni és a járászavarral orvoshoz kell vinni.
Nagyon valószínû. Gratula!
nekem5- 6 hetesen még nem volt 7-8 hetesen igen.Nekem igy irták a papiromra a heteket.Nagyon féltem de mire mentem már ott dobogott a kicsi szíve.Szoval ne aggodj.:) ))).Boldog babavárást.
7:12_nek: nincs igazad. A hímivarsejtek akár egy hétig is életben maradhatnak a nõ petevezetékében (az orvosilag igazolt maximum eddig 8 nap, nem pedig 10), de a petesejt a tüszõrepedés után maximum 24 órával elhal, kész, vége, többé nem megtermékenyíthetõ. Ezért a tüszõrepedés napja egyúttal a fogantatás napjának is tekintendõ. A kérdezõnek: 6hét 1 naposan még csak 20 mm-es petezsákot látott a doki, benne 2 mm-es embriócsomót, pedig középidõben volt a tüszõrepedésem. Szívhangot csak két héttel késõbb észlelt. A szívcsõ egyébként a fogantatástól számított 25. napon kezd el pulzálni leghamarabb.
Bocsi hogy belekérdezek de nekem sincs még szívhang kb 6-7 hetes vagyoka doki szerint múlt héten volt a petezsák 10mm a héten 13mm a hcg 2100 rõl 5900 re nõtt. Az jó? hétfõn megyek uh-ra akkor már kell legyen szívhang? És ha nem lesz az baj?
A hosszan életben maradó hímivarsejtek az X kromoszómát hordozzák. A fiúk 24 óráig életképesek aztán alhalnak, míg a lányok akár 5 napig is életben maradnak a petevezetékben várva a petére. A fiúk viszont nagyon gyorsak a lányok pedig lassuak.
Nekem sem látták még ekkor a szívhangot. Kedden valszeg már ott fog dobogni neked a babó :) Nyugi, rendben lesz :)
Köszi a pontosítást, csak felületesen emlékeztem hogy olvastam valahol, igaza van az elõttem szólónak. Egy a lényeg: lehet hogy néhány nappal késõbb volt a fogantatás, azért nem látott még szívhangot, mire legközelebb mész már biztosan lesz!
Biztosan lesz, de a peteérés és az együttlét pontos tudása még nem jelenti a megtermékenyítés pontos dátumát. Nagyon gyakran 1 hét-10 napig is "kerülgetik egymást" a petesejt és az ondó és csak jóval a tüszõrepedés után sikerül a megtermékenyítés. Az ilyen hosszan életbenmaradó spermiumok hordozzák az y kromoszómákat, a "fiúhímivarsejtek" nagyon sokáig életképesek és a petevezetékben úszkálnak. Szóval nyugi, lehet hogy néhány nappal késõbb sikerült a megtermékenyülés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen h válaszoltatok!

Ma vagyok 5 hetes és 4 napos. Sajnos tele vagyok izgalommal, hogy esetleg nem marad meg a babám. Görcsölget a hasam, mintha meg akarna jönni, de ez már két hete tart. Van okom aggodalomra?

Néha enyhén émelygek, napok óta hulla fáradt vagyok, a tegnap nagyon fájt a mellem. Mégis aggódom, mert ma még nem volt hányingerem és a mellem sem feszül, mint a tegnap csak egy kicsit érzékeny. Félek, hogy elmúlnak a tüneteim és vele a babám is felszívódik. Tudom, nem volna szabad ilyenred gondolni.A tünetek úgye nem mindennap egyformák?Kérem írjatok valami megnyugtatót. Ugye nincs okom a félelemre? El?re is köszi.

Legjobb válasz: Szerintem nyugodj meg!!!!!!Biztosan nincsen semmi gond!!!!!!Lehetséges,hogy elmúlt vagy enyhébb lett!!!!! Gondolj szép dolgokra csak pozítiv dolgokra!!!!!! Boldog baba várást!!!

Szerintem nyugodj meg!!!!!!Biztosan nincsen semmi gond!!!!!!Lehetséges, hogy elmúlt vagy enyhébb lett!!!!! Gondolj szép dolgokra csak pozítiv dolgokra!!!!!! Boldog baba várást!!!
Eloszor is_: probalj megnyugodni kicsit! Ez a legnehezebb, de hidd el, a stressz nem tesz jo. En is nagyon aggdotam az elejen, allandoan ezen gondolkodtam, h na most miert nem faj a cicim, most miert nem erzem a mensis mindjart megjon erzest, stb. De befolyasolni sajnos nem tudod a dolgot, mert minden ember mas, mindenkinek mas intenzitasuak a "tunetek". Nekem pl. az elejen ketszer volt hanyingerem, a 6. heten, aztan elmult, mintha nem is lett volna. En is panikoltam, de a dokim megnyugtatott, h minden ember mas. A cicimet volt, h ejszaka felebredtem megtapogatni, es ha kevesbe fajt, panikoltam. Nem jo ez! A baba, ha egeszseges, ha jo helyen van, meg fog maradni a jo kis helyen :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Megpróbálom összeszedni magam és nem agyalni butaságokon, hiszen kisbabám lesz. Sajnos aggódó típus vagyok és mindig feleslegesen gyötrõdök.
Szia én is nagyon aggódtam , sõt még most is, de az ultrahangok után megnyugodtam mindig egy idõre. Az elején nekem is görcsölt mintha meg akarna jönni és a cicim is úgy fáj mintha meg akarna jönni, sokáig azt is hittem hogy meg fog jönni, és csak 2-3 hét múlva vettem tesztet. Akkor voltam 6 hetes. Sztem ne aggódj. amikor a kolléganõmnek mondtam hogy olyan mintha meg akarna jönni, de nem jön meg azt mondta nekem hogy te terhes vagy. Neki is igy volt. Úgyhogy ne félj. Bár egy kismama mindig aggódik, de nyugi. Ha felszívódik a bébi amúgy az azért van mert vmi fontos szerve nem tud kialakulni, az elsõ 3 hónapban igy védekezik a genetikai problémák ellen. De ne aggódj természetes amit érzel. Csak ne idegeskedj, és akkor minden rendben lesz. Boldog babavárást. 16 hetes kismama
Szia Az a mindjart megjon erzes nekem kb a 10.hetig megvolt, es arra azt mondtak, h a terhesseg velejaroja, szoval ne izgulj. Es hidd el nem torvenyszeru, h borzalmas rosszul legyel, orulj inkabb neki, h Te is jol viseled, majd lesz olyan amikor visszasirod meg ezt az idod, mert esetleg kellemetlenebb lesz a terhesseg.Nyugodj meg minden a legnagyobb rendben van a babaddal, es olyan gyorsan repul az ido, h nemsokara a kezedben tartod majd, En sem hittem, h igy repul, de nalunk is csak most derult ki, es mar 25 hetes kismama vagyok, szoval csak nyugi, semmi bawj nem lesz.
szia.ne aggodj..elsö babámmal semmi tünetem nem volt, söt még menzisztem is.most meg, minden nap a wc elött ülve töltöm a reggelemet..ma még nem volt de már kezdödik mert émelygek.nekem is voltak olyan napjaim hogy elmult aztán vissza jött..:(ne aggodj minden rendben.és egy szép nagy babád lesz jövö januárban:) puszi..10 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segyítséget. Éjszaka elég rosszúl aludtam, többször felébredtem a félelmeim miatt. Hónapok óta készült a baba és most olyan nehéz elhinni, hogy itt van. Megnyugtattak a válaszaitok. A héten megyek dokihoz, utánna már biztos jobb lesz.
Szia! Én holnap leszek 5 hetes és bizony én is ilyen piszkosul aggódós vagyok. Azt olvastam valahol, hogy ha elmúlik a mellfeszülés az baj, mert akkor leesik valamilyen hormonszint, ami a baba megmaradásához szükséges. Úgyhogy van olyan hogy éjjel felébredek és megtapizom a melleimet, hogy fájnak e még és én is pánikolok, ha kevésbé érzékenyek! Szóval egy hajóban evezünk! Teljesen együttérzek veled! :) Azért nyugalom, próbálj te is pozitívan hozzáállni a dolgokhoz! Muszáj megnyugodni, mert igazából mindig van miért idegeskedni és így tönkretesszük ami szép lehetne...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!