Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes viszont nem (19 db)

Kb.5 hetes terhes vagyok. Az normális, hogy a méhem görcsölget? Tegnap nem éreztem, de ma viszont már többször is!

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok! Ne ijedj meg, ez természetes. Ha 5 hetes vagy, akkor most marad ki a menzeszed és a szervezet még nem állt át a másállapotra, ezért görcsöl. Ez 1-2 héten belül el fog múlni, de közben (és utána folyamatosan) átáll a görcs másra, ami már a méhszalagok nyúlása miatt lesz. Ez nálam is így volt, most 10 hetes múltam és már csak ritkán görcsölget. Boldog babavárást!

Szia! Gratulálok! Ne ijedj meg, ez természetes. Ha 5 hetes vagy, akkor most marad ki a menzeszed és a szervezet még nem állt át a másállapotra, ezért görcsöl. Ez 1-2 héten belül el fog múlni, de közben (és utána folyamatosan) átáll a görcs másra, ami már a méhszalagok nyúlása miatt lesz. Ez nálam is így volt, most 10 hetes múltam és már csak ritkán görcsölget. Boldog babavárást!
Gratulálok! Normális , hiszen a méhednek párhónap alatt akkorára kell nõnie, hogy beleférjen a méhlepény, a baba, meg kb 1, 5 liter magzatvíz..szóval nem lesz kicsi, így a terhesség alatt ez gyakori érzés lesz , hol erõsebb, hol gyengébb változatban..a szalagok , inak, izmok nyulnak ilyenkor, sõt még kellemetlenebb, amikor a csípõcsont köze tágul, most én a 33. hét után alig tudok emiatt aludni, mert folyton begörcsöl..
Én is 5 hetes vok, és ugyanúgy görcsölget. Ne aggódj, szerintem is normális dolog. Minden nap ólom lassan megy el Neked is? Mikor lesz már a bûvös 12. hét?! Akkor elvileg elmúlik a görcsölés, és kisebb a vetélés esélye is.
Én is 5 hetes vagyok, és nekem is görcsölget a hasam, de most már én is megnyugodtam. Gratula mind a kettõtöknek!
Az a mindjár megjön érzés az normális, nekem is volt. Ha erõsen görcsölne és/ vagy véreznél, akkor lenne baj.
Szia!Én is 5hetes vagyok, nekem is görcsöl a petefészkem sõt még a derkam is fáj!Azt mondják, ez teljesen normális, ne idegeskedj :)
Gratulalok en is. Es csak ugyanazt tudom mondani mint az elottem szolok. Teljesen normalis, alakul at es keszul fol a mehed az elkovetkezendokre. Nekem is sokat faj (Mar majdnem 7 hetes) szurkal, gorcsolget, mindjart megjon, minden van. De ez normalis. Volt egy nagyobb, negyed oras nagyon durva gorcsom, de meg igy is rendben vagyok/vagyunk. Sot a verzes sem mindig rossz, attol se ijedj meg azonnal. De mindenkepp szolj dokinak ha verzel. Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációkat!! Most jöttem meg a dokitól és képzeljétek, az a kb. 5 hét, (az elõzõ menseshez számítva) az most 2 hét.Jónás-módszer ezek szerint bejött!(menses elõtt 1 nap volt a Jónás-napom, elõtte való nap voltunk együtt+meg a peteérésemkor ami a ciklusom 13. napján volt) csak a petezsák látszik, 2, 5*2, 3mm) Icuri-picuri!! Szurkoljatok, hogy ne legyen semmi gond, és 3 hét múlva még mindig ott legyen!:-))

A peteszák mérete alapján állítólag 7 hetes terhes vagyok, az embrió mérete alapján viszont 5 hetes. Mindenre azt írják, hogy szabályos, de szívhangot vagy pulzálást nem látnak. Találkozott már valaki hasonló helyzettel?

A méretek: gsd 19 mm, crl 4.3 mm, ys 3,6 mm. Segítséget szeretnék kérni nagyon meg vagyok ijedve.

Legjobb válasz: nem kell megijedni. a méretek jók, egyszerûen késõbb fogant a baba ,késõbb lehetett peteérésed mint ahogy gondoltad, ilyenkor még nincs szívhang vagy nagyon ritka leghamarabb 6-7 hetesen szokott lenni csak. semmi rendellenesség nincs benne ne aggódj az orvosod gondolom visszafog hívni 1-2 hét múlva hogy ellenõrizze a babát csak nyugi ! még nagyon korai a terhességed szedj folsavat.

nem kell megijedni. a méretek jók, egyszerûen késõbb fogant a baba , késõbb lehetett peteérésed mint ahogy gondoltad, ilyenkor még nincs szívhang vagy nagyon ritka leghamarabb 6-7 hetesen szokott lenni csak. semmi rendellenesség nincs benne ne aggódj az orvosod gondolom visszafog hívni 1-2 hét múlva hogy ellenõrizze a babát csak nyugi ! még nagyon korai a terhességed szedj folsavat.
Õszintén és szívbõl sajnálom! Abszolút átélem a helyzetet! Sok-sok kitartást kívánok, pár hónap múlva biztos Neked is sikerül!!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm hogy segítettek illetve bíztatatok, de sajnos kedden kezdõdött a spontán vetélésem és még most is tart, majd megõrülök a fájdalomtól.
Szia! Írj mi újság? Ugye nincs baj?
Szerintem nézesd meg egy másik dokival is!!! Hüvelyi uh-val nézett?
A kérdező hozzászólása: Az is nõtt de nem mondta mekkorára.De nem bízik a továbbiakban és nem válaszolt arra a kérdésemre, hogy hogy lehet hogy szabályos alakú és nõ de nincs szívhang.
De csak nõtt az embrió??!! És a petezsák??
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál, a baba 7, 1mm holnapra visszarendelt mert még mindig nincs szívhang......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat, mindennap elolvasom és igyekszek pozitívan gondolkodni.
Bocsi, nem olvastam végig, hogy jövõ héten kell menned. Próbálj megnyugodni, az most nagyon fontos. Lehet, hogy késõn fogant a baba és azért nem volt még észlelhetõ a pulzálás. Fel a fejjel, minden rendben van a picurral!
A nagyobbiknak szabályos szívhangja volt, a kisebbiknek akkor indult be. De nagyban függ attól, hogy mennyire korszerû az ultrahang gép, amivel nézik. Egy modernebb géppel hamarabb észlelhetõ. Én egy magán intézményben voltam, ahol minden felszerelés korszerû. Ne aggódj, számtalan esetrõl hallani, hogy csak késõbb volt észlelhetõ a szívhang és mégis minden rendben volt. Mikor kell visszamenned az orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: Szívhang volt?
6 hetesen az egyik petezsák mérete 16 mm, a másik 18 mm volt, a CRL: 3 és 3 mm. Az orvos szerint rendben vannak a méretek.
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy lehet a petezsák fejlõdése 2 héttel elõrébb, mint az embrióé.
Minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Próbálok pozitívan gondolkodni, de nehéz. A doki jövõ hétre rendelt vissza és azt mondta drukkoljunk....így nehéz a pozitív gondolkodás.
Nekem 5+3 hetesen nem volt szívhang, majd 5+6 hetesen már volt. Olyat is olvastam, hogy 7 hetesen nem volt, utána meg igen. Nem kell megijedni! Próbálj pozitív gondolatokat bevonzani!! MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN. LEGKÖZELEBB, HA MEGYEK DOBOGNI FOG A PICI SZÍVE. STB. :)
Szia! Én is veled együtt érzek még pedig ezért: Tavaly nekem is volt hasonló helyzetem.A petezsák nõtt, az embrió maradt sajnos csak 2mm de még 10 hetesen is! Szívhangja volt, de nagyon gyenge.Október 6-án meg kellett szakítani :( Sokáig sírtam és tedd te is ezt ha jólesik! Rá 5 hónapra újra sikerült, most 7 hetes vagyok és nagyon félek! De arra kérlek te se add fel, nemsokára megint összejön neked is és úgy tudom a második terhesség meg szokott maradni!

6 hetes terhes vagyok. A 4-5 héten éreztem a hasamban szúrkálást, tompa fájdalmat, mostanában viszont nem érzem. Van okom aggódni? Mással is elõfordult már? Elsõ terhességem ezért nem tudom mit kell érezni és mit nem.

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: szia! nekem ugy volt hogy 4-5 heten nem ereztem semmit majd most 6 heten erzem a azurkalast, de azt sem mindig.... szerintem ne aggodj!:) boldog babavarast!

szia! nekem ugy volt hogy 4-5 heten nem ereztem semmit majd most 6 heten erzem a azurkalast, de azt sem mindig.... szerintem ne aggodj!:) boldog babavarast!
szia! 4-5 hetesen szúrkál, görcsölgettem, elkezdtem szedni a magne b6-ot. most 9 hetes 3 napos vagyok, és nem fáj a hasam, nem szúr, semmi extra nincs. És a babánk jól van:) szerintem nincs okod aggódni:) bár én is szoktam parázni, nálunk is elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) azért mostmár megnyugodtam. Boldog babavárást nektek is!!! :D
Én 6 hetes vagyok de nem nagyon érzek semmit, néha mintha húzodna 2 naponta egyszer de ennyi.

1, 5 hetes kislányom napközben teljesen hangnélküli, éjszaka viszont nonstop sír. Az sem segít, ha cicizik, ha ringatjuk, semmi. Ha hasfájós lenne, az napközben nem jelentkezne? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.

Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.
A hasfájás legtöbb esetben mindig van. De elképzelhetõ, hogy tényleg estére jön ki. Vannak babák, akiknek a stressztõl van. Sok nekik a nappali impulzus. Össze kell vele bújni meztelenül, apával már fürödhet a nagykádban simán, veled meg, ha már elmúlt a gyermekágyi folyásod. Meztelenül bebugyolálás, hordozókendõ, hirtelen ennyi sírás elleni trükk jutott eszembe. Ja és sok sok szeretet, de gondolom ezt mondani sem kell. Próbálj higgadt maradni mikor sír, tudom nehéz.
Próbáltad már a masszírozást? JObb oldalon fel, a bordák alatt keresztben át, majd a bal oldalon le. Ezt a védõnõk is szokták ajánlani, segíti a bélmûködést, a gázok mozgását. Megnyugtatja a picit a simogatásod. Nekünk bejött. Más: a hasamra fektetve a hátát simogatva aludtunk el problémás idõszakban.
A kérdező hozzászólása: Ezeket mindet próbáltuk, volt idõnk, bruttó 7 órán át. Én most ráfogom a frontra, jobb ötletem nincs.Azért köszke!

5 hetes + 3 napos vagyok. Szerdán kaptam Utrogestant barnázásra 3X1-et. Viszont nem csökken a barnázás. Ez nagy baj? Hány nap múlva kellene elmúlnia a barnázásnak? Emeljem az adagot?

Legjobb válasz: Magadtól ne emeld az adagot semmiképp.Nem feltétlenül nagy baj, de azért jobb ha felhívod az orvosod vagy ha ez nem lehetséges akkor legkésõbb hétfõn menj el a szakrendelésre (vagy ha hétvégén rosszabbodna akkor az ügyeletre).Amúgy meg lehet kell 2-3 nap ameddig hat, hát kérdés szerdán mennyit használtál már, plusz tegnap egésznap, akkor ma pedig még hátra van az esti adag. Reméljük holnapra javulni fog.

Magadtól ne emeld az adagot semmiképp.Nem feltétlenül nagy baj, de azért jobb ha felhívod az orvosod vagy ha ez nem lehetséges akkor legkésõbb hétfõn menj el a szakrendelésre (vagy ha hétvégén rosszabbodna akkor az ügyeletre).Amúgy meg lehet kell 2-3 nap ameddig hat, hát kérdés szerdán mennyit használtál már, plusz tegnap egésznap, akkor ma pedig még hátra van az esti adag. Reméljük holnapra javulni fog.
Hát magadtól semmiképpen ne emeld az adagot, ezt csak az orvosod teheti. Nem tudom, biztos mindenkinek késõbb hat a gyógyszer, de én a 8. héttõl szedtem végig a 12. hétig és nekem a gyógyszer elfogyásának másnapján múlt el teljesen. Remélem nekem hamarabb elmúlik.
amikor én márciusban el kezdtem kicsit barnázni akkor a dokim csak 2*1 irt fel de estére el is mult a barnázásom 5 hetesen irta fel a doki de sajnos 7 hetesen már nem látot semmit uh-gon mert felszivodott a baba.most megint terhes vagyok 5 hetes 2 napos már másfél hete pozitivat teszteltem és el mentem a dokihoz irt fel utrogeston kupot megint 3*1 kell használnom. most nem volt barnázásom de 12hétig kell használnom.és most a 2.csik is erössebb mint a kontrol csik.a márciusi terhességnél halvány volt mindig a 2.csikom hiába teszteltem többször.ha nem mulik el menj be az ügyeletre korházban nehogy nálad is felszivodási baj legyen majd.

5 hetes terhes vagyok duphastont kell szednem mert dec. -ben sajnos elvetéltem. Eddig tök jol voltam tegnaptol viszont elkezdett fájni a hasam alja nem görcsöl csak fájdogál esténként. Ez természetes ilyenkor v nem?

Legjobb válasz: Már bocs, de nem korai még ez a terhesség,ha decemberben elvetéltél? Csak azért kérdezem, mert ilyenkor szoktak pár hónapot várni a következõvel?!

Már bocs, de nem korai még ez a terhesség, ha decemberben elvetéltél? Csak azért kérdezem, mert ilyenkor szoktak pár hónapot várni a következõvel?!
Sztem ez természetes is lehet, én is a kezdetektõl érzek idõnként enyhe fájdalmat, amit görcsnek nem neveznék. És csak bíztatásul írom, hogy egy ismerõsöm szintén decemberben vetélt el (2005-ben) és februárban (2006) lett terhes. Nagyon édes, makk-egészséges a kisfia, és a terhességével sem volt semmi gond. Ne gondolj semmi negatívra, csak várd õt boldogan! Sok szerencsét, boldog babavárást!

5 hetes vagyok, viszont nem kell gyakran járnom pisilni. Azt olvastam ez is egy terhességi tünet, ahogy nő a baba nyomja a hugyhólyagom. Gáz, ha ez a tünetem nincs meg?

Legjobb válasz: Nem gáz,majd fogja nyomni hidd el:-)Nyugodj meg, a tünetek (nagyon sok van)általánosak, van akinél a nagy része nem is jeletkezik.Gratulálok a pocaklakódhoz!

Nem gáz, majd fogja nyomni hidd el:-)Nyugodj meg, a tünetek (nagyon sok van)általánosak, van akinél a nagy része nem is jeletkezik.Gratulálok a pocaklakódhoz!
Nem baj, késõbb biztos nálad is jelentkezik. Most még nagyon pici a babád.
Semmi baj, mindenkinél más tünetek vannak meg, és más tünetek nem jönnek elõ...Lezz még elég bajod.-)
Mázlista! Én a 6. hétben vagyok, és már két hete fél óránként szaladok pisilni. Este a legdurvább, akkor szinte folyamatosan ülhetnék a WC-n. De lehet hogy nálad ez késõbb fog jelentkezni. Ha meg nem, akkor tényleg örülj! Gratulálok a babához!
Nyugi! Nekem cak a harmadik trimeszter elején kezdett nyomódni a hólyagom, és akkor kezdtem pisilni járni kb 20 percenként. Addig nem volt ilyen problémám. Most persze visszasírom azokat az idõket. Így elindulni valahová... hááát... Kicsit vicces is, de ne aggódj, neked is lejön ez az idõ. :)

5 hetes terhességnél 11 mm-es petezsák, benne szikhólyag látható. Ezt mondta a dokim. A petezsák viszont nem kerek, hanem ovális. Másnak is volt ilyen? Ez nem gond? Kicsit aggódom.

http://kepfeltoltes.hu/120614/babci_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_. Jpg

Legjobb válasz: Lehet ovális is, én úgy tudom, majd szépen fejlõdik. A "szabálytalant" inkább arra használják, h se ovális, se kör, csak egy "ábra".

Lehet ovális is, én úgy tudom, majd szépen fejlõdik. A "szabálytalant" inkább arra használják, h se ovális, se kör, csak egy "ábra".
A kérdező hozzászólása: Nem jól illesztette be a linket. Mégegyszer: http://kepfeltoltes.hu/120614/babci_kicsi_www.kepfeltoltes.h..
Szia! Nekem is ovális volt, sõt, inkább ilyen babszem alakú, és teljesen normálisan fejlõdik a kicsi! Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, igyekszem. Jövõ hét pénteken megyek majd újra a dokihoz, remélem akkor már lesz szívhang is. Akkor azért majd rákérdezek. Annyi mindent olvasni a neten...
Neked már 5 hetesen van képed róla? :)
Hogyne lehetne, hiszen látod! :) Meg van nagyítva a kép, de már petezsákot simán lehet látni 5 hetesen. Embriót még nem igazán, de 1-2 hét múlva õ is ott lesz :)
A kérdező hozzászólása: Igen, a "házikója" már látszik. A doki a szikhólyagot is mutogatta, de azt nem tudtam kivenni. :)
A méhed már elég nagy, nyomhatja a gyomrodat. Egyél naponta többször, kisebb mennyiségeket!

Mar 2hete tudom hogy terhes vagyok, most 4-5 hetes vagyok, az elejen nem volt hanyingerem, most viszont iszonyuan emelygek minden reggel, miert csak most jön ez a kellemetlenseg?

Legjobb válasz: Nekem is ilyenkor kezdõdött, utánna mindenkitõl azt kérdeztem, hogy meddig tart..:( Csak akkor voltam jól, amikor aludtam. Sajnos eltartott kb a 7. hónapig. De valakinek sokkal elõbb vége, valaki meg a szülésig így van. Általában mikor megmozdul, 20hetes kor körül lesz jobb.

Nekem is ilyenkor kezdõdött, utánna mindenkitõl azt kérdeztem, hogy meddig tart..:( Csak akkor voltam jól, amikor aludtam. Sajnos eltartott kb a 7. hónapig. De valakinek sokkal elõbb vége, valaki meg a szülésig így van. Általában mikor megmozdul, 20hetes kor körül lesz jobb.
Ez így teljesen jól van. Ezeket a kellemetlenségeket a HCG hormon okozza, és ilyenkor van már jelen olyan mennyiségben a szervezetben, hogy tüneteket is okoz.
szia.en 4-5 hetesen tudtam meg oyg babat varok, semmien tunetem nem volt, azt gondoltam hogy megfog jonni, de amint betoltottem a 6.hetet, attol a naptol kezdve egeszen a mai napig vannak rosszulletjeim, hanyas, emelyges, hanyinger, szoval mindenfele, raadasul nalam reggeltol estig tartottak, nem reggeli rosszulletek voltak, hanem egesz naposak, de azert mar valamelyest enyhultek amint betoltottem a 12.hetet.de Boldog babavarast Udv.16 hetes
Igen, a hormonok okozzák, és ilyen idõs terhességi korban érik el azt a szintet, hogy megbolygassanak. Viszont ha úgy számolod a terhességi korodat, ahogy az orvosok is, akkor nem 4-5 hetes vagy (ha tényleg már két hete tudod, hogy terhes vagy), hanem már 6-7. VAgyis ennyi adatból én sem tudom, de az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!