Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes viszont (46 db)

5 hetes kismama vagyok, állandóan fel van fújódva a hasam mintha 5 hónapos lennék, és nagyon feszül, viszont még mindig tudnék enni, pedig Kb 10 perce ettem de még szeretnék, viszont ugy érzem ha még egy falatot eszek szétrepedek!?

Mit lehet ezzel tenni,nagyon kellemetlen!Ez normális,hogy így feszül a hasam?Mondjuk rengeteget ettem ma,de hát örülök hogy tudok enni a hányinger mellett.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj ez teljesen normális. Igaz elég kellemetlen, de normális. Nekem ilyenkor az segített, ha egyszerre keveset ettem, de naponta sokszor. Ha elmész valahova vigyél magaddal egy pár szem kekszet és azt eszegesd, hidd el sokat segít. Felszívj a savat, és segít le küzdeni a hányingert is. Naponta legalább 6-7x egyél, de keveset. Igyál sok ásványvizet. Ha nem javulnak a dolgok 1 hét alatt akkor még mindig szedhetsz valamilyen emésztést elõsegítõ bogyót, de szerintem ez legyen az utolsó. Inkább próbáld meg magad kezelni ezt a problémát, hidd el jobb mintha gyógyszert szednél. Minden jót! 21 hetes pocis

Szia! Ne aggódj ez teljesen normális. Igaz elég kellemetlen, de normális. Nekem ilyenkor az segített, ha egyszerre keveset ettem, de naponta sokszor. Ha elmész valahova vigyél magaddal egy pár szem kekszet és azt eszegesd, hidd el sokat segít. Felszívj a savat, és segít le küzdeni a hányingert is. Naponta legalább 6-7x egyél, de keveset. Igyál sok ásványvizet. Ha nem javulnak a dolgok 1 hét alatt akkor még mindig szedhetsz valamilyen emésztést elõsegítõ bogyót, de szerintem ez legyen az utolsó. Inkább próbáld meg magad kezelni ezt a problémát, hidd el jobb mintha gyógyszert szednél. Minden jót! 21 hetes pocis
espumisan. rennie deflatine
Milyen terhesvitamint szedsz? Engem az elevit és a gravida is puffasztott. Áttértem femibionra, az jó.
Nekem is fel van puffadva a hasam 9 hetes vagyok, de szinte az elejétõl a régi nadrágjaim kényelmetlenek, most már nem is tudom begombolni õket. Nem lehet, hogy azért van állandó éhségérzeted, hogy sok a gyomorsavad? Nekem az okoz sokszor éhségérzetet és ha nem tudok enni, akkor hányingert is miatta. Én Rennie-t vettem, segített, ajánlom neked is! Én még az Elevitre hallottam, hogy enyhíthet a szedése a hányingeren.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Femibiont szedek, de nem ég a gyomrom, csak feszül, de ma már nem mert ma alig tudtam megint enni valamit.:(

5 hetes terhesként voltam ultrahangon, megvastagodott nyálkahártyát láttak, sokan írták viszont, hogy már a 6. héten valaki szívhangot, ezért elbizonytalanodtam. Ebben a korban ez a megfelelő kép UH-on?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem ne aggódj,hogy nem láttak még semmi mást,hiszen az 5 hetes terhesség általában csak 3(hiszen a dokik nem a fogantatás,hanem az utolsó menzesz napjától számolnak). Nekem személy szerint az elsõ UH-m a 9. hétben történt,és még akkor is nagyon picike volt a pocaklakóm. Jövõ héten már biztosabbat tudnának mondani neked az UH-on. Semmiképp ne stresszelj,és biztos minden rendben lesz veletek!!! puszi:23 hetes kismami

Szia!Szerintem ne aggódj, hogy nem láttak még semmi mást, hiszen az 5 hetes terhesség általában csak 3(hiszen a dokik nem a fogantatás, hanem az utolsó menzesz napjától számolnak). Nekem személy szerint az elsõ UH-m a 9. hétben történt, és még akkor is nagyon picike volt a pocaklakóm. Jövõ héten már biztosabbat tudnának mondani neked az UH-on. Semmiképp ne stresszelj, és biztos minden rendben lesz veletek!!! puszi:23 hetes kismami
6 hetesen voltam elõször uh-n 7, 5 mm petezsák volt kiderült hogy méretek alapján csak 5 hetesek vagyunk de nagyon szépen fejlõdik csak egy héttel késõbb fogant.Lehet nálad is csak késõbb fogant 27 heteske
6 hetes + 4 napos voltam (utolsó mensi elsõ napjától számítva) mikor elmentem elõször uh-ra. Crl:8mm-t mértek, volt szívhang. Szerintem nálad sincs gond, a következõ uh-on többet látnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, amúgy nekem is mondta a doki, hogy valószínûleg, hogy nem december közepén, hanem késõbb foganhatott...

Kb.5 hetes terhes vagyok. Az normális, hogy a méhem görcsölget? Tegnap nem éreztem, de ma viszont már többször is!

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok! Ne ijedj meg, ez természetes. Ha 5 hetes vagy, akkor most marad ki a menzeszed és a szervezet még nem állt át a másállapotra, ezért görcsöl. Ez 1-2 héten belül el fog múlni, de közben (és utána folyamatosan) átáll a görcs másra, ami már a méhszalagok nyúlása miatt lesz. Ez nálam is így volt, most 10 hetes múltam és már csak ritkán görcsölget. Boldog babavárást!

Szia! Gratulálok! Ne ijedj meg, ez természetes. Ha 5 hetes vagy, akkor most marad ki a menzeszed és a szervezet még nem állt át a másállapotra, ezért görcsöl. Ez 1-2 héten belül el fog múlni, de közben (és utána folyamatosan) átáll a görcs másra, ami már a méhszalagok nyúlása miatt lesz. Ez nálam is így volt, most 10 hetes múltam és már csak ritkán görcsölget. Boldog babavárást!
Gratulálok! Normális , hiszen a méhednek párhónap alatt akkorára kell nõnie, hogy beleférjen a méhlepény, a baba, meg kb 1, 5 liter magzatvíz..szóval nem lesz kicsi, így a terhesség alatt ez gyakori érzés lesz , hol erõsebb, hol gyengébb változatban..a szalagok , inak, izmok nyulnak ilyenkor, sõt még kellemetlenebb, amikor a csípõcsont köze tágul, most én a 33. hét után alig tudok emiatt aludni, mert folyton begörcsöl..
Én is 5 hetes vok, és ugyanúgy görcsölget. Ne aggódj, szerintem is normális dolog. Minden nap ólom lassan megy el Neked is? Mikor lesz már a bûvös 12. hét?! Akkor elvileg elmúlik a görcsölés, és kisebb a vetélés esélye is.
Én is 5 hetes vagyok, és nekem is görcsölget a hasam, de most már én is megnyugodtam. Gratula mind a kettõtöknek!
Az a mindjár megjön érzés az normális, nekem is volt. Ha erõsen görcsölne és/ vagy véreznél, akkor lenne baj.
Szia!Én is 5hetes vagyok, nekem is görcsöl a petefészkem sõt még a derkam is fáj!Azt mondják, ez teljesen normális, ne idegeskedj :)
Gratulalok en is. Es csak ugyanazt tudom mondani mint az elottem szolok. Teljesen normalis, alakul at es keszul fol a mehed az elkovetkezendokre. Nekem is sokat faj (Mar majdnem 7 hetes) szurkal, gorcsolget, mindjart megjon, minden van. De ez normalis. Volt egy nagyobb, negyed oras nagyon durva gorcsom, de meg igy is rendben vagyok/vagyunk. Sot a verzes sem mindig rossz, attol se ijedj meg azonnal. De mindenkepp szolj dokinak ha verzel. Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációkat!! Most jöttem meg a dokitól és képzeljétek, az a kb. 5 hét, (az elõzõ menseshez számítva) az most 2 hét.Jónás-módszer ezek szerint bejött!(menses elõtt 1 nap volt a Jónás-napom, elõtte való nap voltunk együtt+meg a peteérésemkor ami a ciklusom 13. napján volt) csak a petezsák látszik, 2, 5*2, 3mm) Icuri-picuri!! Szurkoljatok, hogy ne legyen semmi gond, és 3 hét múlva még mindig ott legyen!:-))


Tegnap voltunk csípőszűrésen.6, 5 hetes lányom csípőjével nincs gond, viszont azt mondta a doki, hogy a lábfeje beljebb áll, mint kellene, ezért tornáztassam. Ez nagy gond?

37. hétre született a pici, lehet ez is az oka a befelé álló lábfejnek? Hogy még 3 hétig pociban lett volna, összegörnyedve?

Legjobb válasz: Ez nem nagy baj. Mi is ugyan így voltunk. Az én babám 9 hetes. Azért alakult ki, mert elöl fekvõ lepényem volt és hátra hajló méhem, ezért kicsi volt a hely a babucinak, aki viszont nagy volt. Tornáztad úgy, hogy a mutató és a hüvelyk ujjaddal megtámasztod a bokáját és kifelé hajlíthatod neki. Én minden pelenkázáskor csinálom 30-40 szer mindegyik lábacskáját. Plusz a csípõjét is tornáztatom biztos ami biztos alapon. Sok sikert. T.

Ez nem nagy baj. Mi is ugyan így voltunk. Az én babám 9 hetes. Azért alakult ki, mert elöl fekvõ lepényem volt és hátra hajló méhem, ezért kicsi volt a hely a babucinak, aki viszont nagy volt. Tornáztad úgy, hogy a mutató és a hüvelyk ujjaddal megtámasztod a bokáját és kifelé hajlíthatod neki. Én minden pelenkázáskor csinálom 30-40 szer mindegyik lábacskáját. Plusz a csípõjét is tornáztatom biztos ami biztos alapon. Sok sikert. T.
A kérdező hozzászólása: köszi, megnyugtattál. Nekünk is így kell tornáznunk!
Nálam ugyanez látszódott 5 hetesen, mert nem pont középidõben fogant a baba, hanem késõbb! Nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál! Ez most megnyugtatott. :-) Bár megesküdtem volna, hogy középidõ elõtt fogant, akkor volt pozitív az ovu teszt, de lehet, hogy tévedek.
Én is hónapokig ovuteszteztem és aszerint soha nem volt peteérésem :) A szex már önmagában okozhat tüszõrepedést, lehet, hogy nálatok is ez volt!
A kérdező hozzászólása: Lehet :-)

A peteszák mérete alapján állítólag 7 hetes terhes vagyok, az embrió mérete alapján viszont 5 hetes. Mindenre azt írják, hogy szabályos, de szívhangot vagy pulzálást nem látnak. Találkozott már valaki hasonló helyzettel?

A méretek: gsd 19 mm, crl 4.3 mm, ys 3,6 mm. Segítséget szeretnék kérni nagyon meg vagyok ijedve.

Legjobb válasz: nem kell megijedni. a méretek jók, egyszerûen késõbb fogant a baba ,késõbb lehetett peteérésed mint ahogy gondoltad, ilyenkor még nincs szívhang vagy nagyon ritka leghamarabb 6-7 hetesen szokott lenni csak. semmi rendellenesség nincs benne ne aggódj az orvosod gondolom visszafog hívni 1-2 hét múlva hogy ellenõrizze a babát csak nyugi ! még nagyon korai a terhességed szedj folsavat.

nem kell megijedni. a méretek jók, egyszerûen késõbb fogant a baba , késõbb lehetett peteérésed mint ahogy gondoltad, ilyenkor még nincs szívhang vagy nagyon ritka leghamarabb 6-7 hetesen szokott lenni csak. semmi rendellenesség nincs benne ne aggódj az orvosod gondolom visszafog hívni 1-2 hét múlva hogy ellenõrizze a babát csak nyugi ! még nagyon korai a terhességed szedj folsavat.
Õszintén és szívbõl sajnálom! Abszolút átélem a helyzetet! Sok-sok kitartást kívánok, pár hónap múlva biztos Neked is sikerül!!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm hogy segítettek illetve bíztatatok, de sajnos kedden kezdõdött a spontán vetélésem és még most is tart, majd megõrülök a fájdalomtól.
Szia! Írj mi újság? Ugye nincs baj?
Szerintem nézesd meg egy másik dokival is!!! Hüvelyi uh-val nézett?
A kérdező hozzászólása: Az is nõtt de nem mondta mekkorára.De nem bízik a továbbiakban és nem válaszolt arra a kérdésemre, hogy hogy lehet hogy szabályos alakú és nõ de nincs szívhang.
De csak nõtt az embrió??!! És a petezsák??
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál, a baba 7, 1mm holnapra visszarendelt mert még mindig nincs szívhang......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat, mindennap elolvasom és igyekszek pozitívan gondolkodni.
Bocsi, nem olvastam végig, hogy jövõ héten kell menned. Próbálj megnyugodni, az most nagyon fontos. Lehet, hogy késõn fogant a baba és azért nem volt még észlelhetõ a pulzálás. Fel a fejjel, minden rendben van a picurral!
A nagyobbiknak szabályos szívhangja volt, a kisebbiknek akkor indult be. De nagyban függ attól, hogy mennyire korszerû az ultrahang gép, amivel nézik. Egy modernebb géppel hamarabb észlelhetõ. Én egy magán intézményben voltam, ahol minden felszerelés korszerû. Ne aggódj, számtalan esetrõl hallani, hogy csak késõbb volt észlelhetõ a szívhang és mégis minden rendben volt. Mikor kell visszamenned az orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: Szívhang volt?
6 hetesen az egyik petezsák mérete 16 mm, a másik 18 mm volt, a CRL: 3 és 3 mm. Az orvos szerint rendben vannak a méretek.
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy lehet a petezsák fejlõdése 2 héttel elõrébb, mint az embrióé.
Minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Próbálok pozitívan gondolkodni, de nehéz. A doki jövõ hétre rendelt vissza és azt mondta drukkoljunk....így nehéz a pozitív gondolkodás.
Nekem 5+3 hetesen nem volt szívhang, majd 5+6 hetesen már volt. Olyat is olvastam, hogy 7 hetesen nem volt, utána meg igen. Nem kell megijedni! Próbálj pozitív gondolatokat bevonzani!! MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN. LEGKÖZELEBB, HA MEGYEK DOBOGNI FOG A PICI SZÍVE. STB. :)
Szia! Én is veled együtt érzek még pedig ezért: Tavaly nekem is volt hasonló helyzetem.A petezsák nõtt, az embrió maradt sajnos csak 2mm de még 10 hetesen is! Szívhangja volt, de nagyon gyenge.Október 6-án meg kellett szakítani :( Sokáig sírtam és tedd te is ezt ha jólesik! Rá 5 hónapra újra sikerült, most 7 hetes vagyok és nagyon félek! De arra kérlek te se add fel, nemsokára megint összejön neked is és úgy tudom a második terhesség meg szokott maradni!

Mi baja lehet a csirkéknek? Kb.5 hetesen látszódott kakas-e vagy tyúk, most viszont a tarajuk lekonyult a testük is olyan fura lett. Két hetesen vettük őket, lehet valami hormongyógyszert kaptak? Igy lehet vágni őket?

Legjobb válasz: Szerintem várjatok még pár hetet s ha nem lehet kikülöniteni a nemét akkor el kell vinni állatorvoshoz, A hormongyogyszertõl nem változik meg a nemük hanem sokkal gyorsabban fejlõdnek.

Szerintem várjatok még pár hetet s ha nem lehet kikülöniteni a nemét akkor el kell vinni állatorvoshoz, A hormongyogyszertõl nem változik meg a nemük hanem sokkal gyorsabban fejlõdnek.
Fõzz neki különleges vacsorát.
Süss egy tortát. Fõzz vmi nagyon finomat. Lepd meg egy masszázzsal. Ha szereti a sört, készíthetsz neki sörtortát.
csinalj egy lenyomatot a kicsi kezerol meg labarol. Az szep ajandek, es ahogy telik az ido, egyre ertekesebb lesz. Esetleg par szep kozos kep rolad a babaval. Egy jo fotos megcsinalja. Berakod egy albumba es az is orokre megmarad.
Hááát, azért nem tartom a második választ jó ötletnek, mert az évfordulótok van, ami csak rólatok szól... Az már lenne, ha szülinap lenne és a "gyerektõl" kapná ezt, de így szerintem egyáltalán nem jó ötlet. Fõzz egy finom vacsit, jobbat nem tudok. Aúgy 5 hetesen nem lehet odaadni a picit pár órára a nagyszülõknek? És akkor elmehetnétek étterembe, moziba, színházba is. De nem értek hozzá, lehet, hogy ahhoz még pici?
A 2. az nagyon jó ötlet. :) Végtelenül aranyos. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ötleteket viszont mindennap kap valami finomat amit fözök neki igy nem lenne más mint a többi nap. Esetleg mit tudnék mégtenni ahhoz hogy boldog legyen ez a nap?
Jajj, ez egy évforduló, nem a gyerekrõl szól! Én pl. nem örülnék, ha valami gyerekizével lepnének meg ebbõl az alkalomból. Inkább menjetek el este étterembe, utána egy mozi! Szigorúan kettesben!
én meg azt mondom, h márpedig a gyerek is hozzájuk tartozik.Nem lehet csak úgy lepattintani, fõleg, ha még ilyen pici, h "ez most csak kettõnkrõl szoljon..." mivel van egy baba, ezentúl úgy kell alakítani a napokat, h õt is bele kell kalkulálni bárhová is mennek.

1, 5 hetes kislányom napközben teljesen hangnélküli, éjszaka viszont nonstop sír. Az sem segít, ha cicizik, ha ringatjuk, semmi. Ha hasfájós lenne, az napközben nem jelentkezne? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.

Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.
A hasfájás legtöbb esetben mindig van. De elképzelhetõ, hogy tényleg estére jön ki. Vannak babák, akiknek a stressztõl van. Sok nekik a nappali impulzus. Össze kell vele bújni meztelenül, apával már fürödhet a nagykádban simán, veled meg, ha már elmúlt a gyermekágyi folyásod. Meztelenül bebugyolálás, hordozókendõ, hirtelen ennyi sírás elleni trükk jutott eszembe. Ja és sok sok szeretet, de gondolom ezt mondani sem kell. Próbálj higgadt maradni mikor sír, tudom nehéz.
Próbáltad már a masszírozást? JObb oldalon fel, a bordák alatt keresztben át, majd a bal oldalon le. Ezt a védõnõk is szokták ajánlani, segíti a bélmûködést, a gázok mozgását. Megnyugtatja a picit a simogatásod. Nekünk bejött. Más: a hasamra fektetve a hátát simogatva aludtunk el problémás idõszakban.
A kérdező hozzászólása: Ezeket mindet próbáltuk, volt idõnk, bruttó 7 órán át. Én most ráfogom a frontra, jobb ötletem nincs.Azért köszke!

Most kb.70 kg vagyok (56-al kezdtem a lányommal). Viszont farkas éhes vagyok. Mi lesz, ha végig így lesz? 5 hetes kismama vagyok.

Nem az alakomat féltem, hanem az egészségemet, visszeresek a lábaim, és már most fájnak. Mit tennétek a helyemben? mit egyek, ami laktat, de nem hizlal? a lányommal nem voltam ilyen éhes, és a szopi ideje alatt jött fel a sok kiló, vele összesen 5,5 kg-t híztam, de a szoptatás óta még nem tudtam lefogyni.

Legjobb válasz: Gyümölcsöt, zöldséget. Én is így vagyok, de engem az alakom is aggaszt, mert egy mélyebb levegõ is meglátszik sajnos.

Gyümölcsöt, zöldséget. Én is így vagyok, de engem az alakom is aggaszt, mert egy mélyebb levegõ is meglátszik sajnos.
Jól értem, hogy 5 hetes kismama vagy és eddig híztál már 14kg-ot?
azért, mert most éhes vagy, és eszel, és hízol, még nem kell azt gondolnod, hogy végig így lesz. ha pl. aktív vagy, és nem fekszel, nasizol, hanem jössz-mész, mozogsz, akkor még elméletileg fogyhatsz is (vagyis a súlyod megáll, és növekszik a baba + a pocak egészséggel) én az elsõ 4 hónapban felszedtem 7 kilót, a többi 6 hónapban meg további 7 kilót, a szülés után csak 4 kiló maradt rajtam... (60-ról mentem 74-re) és nagyon nagyokat ettem az elsõ trimeszterben, és jól esett :) látod? nem kell azért aggódnod, mert most kívánós vagy. mindennek oka van! egyél, amit kívánsz, késõbb beáll minden. jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kedves 2.! Jelenleg a második babámat várom, lehet nem írtam érthetõen. :) Köszi mindenkinek a biztatást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!