Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok. Napi (167 db)

11, 5 hetes vagyok. Napok óta sűrű sárgás folyásom van, nem fáj és nem viszket. Normális ez? Miért van ez?

Dokihoz szerdán megyek.

Legjobb válasz: A kismamáknak megnõ a folyásuk. Viszont úgy tudom csak a színtelen, szagtalan "fehérfolyás" az ami jó. Feltétlenül említsd meg az orvosodnak, hogy a tiéd sárga!!!

A kismamáknak megnõ a folyásuk. Viszont úgy tudom csak a színtelen, szagtalan "fehérfolyás" az ami jó. Feltétlenül említsd meg az orvosodnak, hogy a tiéd sárga!!!
Szia! Egyidõsek vagyunk, hasonló problémával. Tõlem vett az orvosom mintát, amelyre egy héten belül megjött az eredmény. A 12. hét elteltével sajnos gyógyszert kell majd rá szednem. Persze nem biztos, hogy Neked is kell , de azt tanácsolom, hogy ha az orvos magától nem ajánlja fel, kérd meg rá, hogy vegyen kenetet. Boldog babavárást!

Normális dolog? Kb 5 hetes vagyok és minden nap fájdogál a pocakom, olyan mindjárt megjön érzés, és szinte minden nap fel vagyok puffadva. Eddig nem puffadtam soha.

Legjobb válasz: Szia! A puffadás természetes, sõt az esetleges hasmenés vagy székrekedés is. A hasfájdogálás minden nap már más dolog. Doki javaslatára nem szedsz magnéziumot?

Szia! A puffadás természetes, sõt az esetleges hasmenés vagy székrekedés is. A hasfájdogálás minden nap már más dolog. Doki javaslatára nem szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még dokinál, nem akartam túl korán menni.
Pedig lassan lehetne, ha "ilyen" tüneted van, mint a pocifájás. Ez nem ijesztgetés, az esetek többségében csupán arról van szó, hogy nõ a méh, de nézze meg hogy jó helyen van-e, minden oké? stb.
Szerintem normális, nekem is sokáig volt megjön érzésem, és a puffadás valóban a terhesség velejárója az elején. Nekem kb. a 10. hétig puffadt, után elmúlt, nem is látszódott a pocim sokáig. A megjön érzés pedig még a 4.-5. terhességi hónapban is volt egy kicsit, amikor amúgy meg kellett volna jönnie! Persze nem olyan intenzíven, mint az elsõ hetekben. 29 hetes kismama
31 hétbe lépek de a mai napig van mindjárt megjön érzésem és poci fájdogálásom.MagneB6 és sok pihi.Nekem ez bevált eddíg:) A puffadás a pozitív teszttõl a 12 hétig tartott.

34+5 hetes vagyok de a babám az uh alapján a koránál 2x idősebbnek felel meg. Ugye azért ezek a frontos napok nem indítják még be a szülést? Járt így valaki?

Legjobb válasz: Én a 37. héten szültem a fiam papírforma szerint.Bár 20 hetes uh-án megjegyezték szóba,hogy jóval idõsebb.Mikór kibújt 4200g-al máz nélkül és óriási körmökkel akkor mondták hogy már 40 is voltam.Ne aggódj nem fog elöbb születni csak ha itt az ideje.:) 24 hós anyuka 20 hetes km

Én a 37. héten szültem a fiam papírforma szerint.Bár 20 hetes uh-án megjegyezték szóba, hogy jóval idõsebb.Mikór kibújt 4200g-al máz nélkül és óriási körmökkel akkor mondták hogy már 40 is voltam.Ne aggódj nem fog elöbb születni csak ha itt az ideje.:) 24 hós anyuka 20 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi remélem igazad lesz:) Boldog babázást és babavárást neked:)
Szia! Nekem a 31.héten 3 héttel nagyobbnak mérte a doki a kisfiamat. A pocim meg elég pici volt:) Ezután mindig nagyobbnak mérte az uh, és nem jött elõbb sem a baba. A 20.héttõl koraszüléssel voltam fenyegetve, és hát a 41.héten indították a szülést. 59 centi és 3750 lett a bébi. Biztos a te babád is szép nagy lesz, fõleg ha ti sem vagytok alacsony termetûek:)

Volt /van itt olyan aki dohányzott az első trimeszterben, mondjuk a 8. hétig? Lett valami baj? 5 hetes vagyok, elszívok egy nap 1-2 szál cigit, tudom nem szabadna.

Legjobb válasz: Szia! Láncdohányos voltam, napi akár 2 doboz, amikor elkezdtük tervezni a babót akkor napi 1 doboz! Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal leraktam. Nehéz volt mert a férjem is nagy dohányos. Nem ítéllek el, de hidd el, hogy káros a picinek. ha nagyon nem bírod vegyél e-cigit van nikotin mentes folyadék is. Próbáld meg lerakni! nekem sikerült! Csak annyi, hogy átállítod az agyad. 9 hónap az egész, mi az az Õ életéhez képest ?! :) Próbáld meg megéri :)

Szia! Láncdohányos voltam, napi akár 2 doboz, amikor elkezdtük tervezni a babót akkor napi 1 doboz! Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal leraktam. Nehéz volt mert a férjem is nagy dohányos. Nem ítéllek el, de hidd el, hogy káros a picinek. ha nagyon nem bírod vegyél e-cigit van nikotin mentes folyadék is. Próbáld meg lerakni! nekem sikerült! Csak annyi, hogy átállítod az agyad. 9 hónap az egész, mi az az Õ életéhez képest ?! :) Próbáld meg megéri :)
Bizony nem. A családunkban a sógornõm is elszívott egy-két szálat végig a terhessége alatt, aztán asztmás lett a gyermek. Na most vagy ettõl, vagy nem ettõl. Én nem kockáztatnám a helyedben. Valahogy magamat okolnám egész életemben, hogy 9 hónapra nem tudtam abbahagyni a cigizést...
szia! Én az 5. héten tudtam meg, hogy terhes vagyok, és még legalább 1 hónapig cigiztem utána mert nem tudtam letenni! Aztán kiírtam ide 1 kérdést, hogy az a napi 1-2 szál árthat e? És bizony árthat! Legtöbben lehurrogtak, hogy milyen anya leszek ha 9 hónapra nem tudom letenni!? Bûntudatom támadt, hogy igazuk van és másik naptól már rá se gyujtottam. Nehéz volt megállni, mert párom is cigizik, sõt még most is az 19 hetesen, de muszáj! Gondolj arra, hogy abban az 5 percben amig elszívsz 1 szál cigit, addig a babád fuldoklik! E miatt a mondat miatt tettem le leginkább a cigit! A 9 hónapot és a szoptatási idõt ki lehet bírni! Nehezen, de kibirható! :)
Szerintem meg nem kellene magadat nyugtatgatni. A cigi káros és kész. Hiába jön ide pár ember, és mondja azt, hogy neki nem lett baja, ha a te gyerekednek éppen lesz. Ne arról próbáld magad meggyõzni, hogy ez nem gáz és nyugodtan szívhatsz napi 1-2 szálat, hanem arról, hogy ez káros, és a gyerekedet kellene elõtérbe helyezned.
Az én anyám is végig dohányzott terhesség alatt (több, mint 30 éve a doki mondta, hogy ne hagyja abba, mert rajtam jelentkeznek elvonási tünetek, max. 5 szálat engedélyezett). Soha nem voltam beteges, orvosnál az elmúlt 10 évben egyszer voltam felfázással. Nyilván az a legoptimálisabb, ha nem dohányzik, de ha nagyon-nagyon kell (mert bizony van ilyen), akkor inkább 1-2 szál, mint az idegbaj! Mindenképpen törekedj rá, hogy teljesen letedd. A másik oldala a dolognak, hogyha mégsem sikerül és tényleg valami lesz a gyerekkel (asztma, allergia, stb.), akkor rajtad múlik, hogy mennyire fog bántani a lelkiismeret. Mert valóban úgy van, hogy hiába írja sok ember, hogy neki nem lett baja, mi van ha a tiédnek mégis lesz? És nem bántani akarlak, mert én is elszívtam néhány szálat, mikor ki voltam borulva, az én gyerekem is nagy már és nem beteges egyáltalán (túlhordással, 4 kg felett született). De végig rettegtem, hogy nehogy baj legyen...
Anyám végigdohányozta velem a terhességet. Az elsõ 3 évemben élet és halál közt lebegtem, mert végig asztmatikus hörghurutom volt, amit végülis kinõttem, de nem múlt el rajtam nyomtalanul, még most is fogékonyabb vagyok felsõ légúti megbetegedésekre, mint az átlag. Hugom most hasonló cipõben jár, terhes és nem tudja letenni azt a kib..szott cigarettát, legszívesebben a fejét lerúgnám, de felnõtt nõ, nem mondhatom meg mit csináljon...
Szia! Én az 5. héten tudtam meg, hogy terhes vagyok és azonnal letettem a cigit, de addig úgy füstöltem (sajnos!), mint egy gyárkémény. Több példa van arra, hogy végigdohányzott terhességbõl semmi baja nem lett a babának, de ellenpélda is akad bõven, úgyhogy szerintem nem érdemes kockáztatni, fõleg nem az elején! Sérült gyerekekkel dolgozom és valószínûleg többükkel nem lett volna semmi probléma, ha az anyukájuk meg tudja tagadni a káros szenvedélyeit. Nem vagyok orvos, nincsenek kimutatásaim, de biztos vagyok benne, hogy nem tesz jót a kicsinek a cigaretta (dohányzás-->koraszülés-->egy csomó probléma és rendellenesség kialakulásának lehetõsége).
Szia! Én végig dohányoztam a 9 hónapot (nem vagyok rá büszke és még egyszer nem tenném) de szerencsénk volt és a lányomnak nem lett semmi baja. Sem koraszülött, sem alacsony súlyú, sem asztmás nem lett. Makk egészséges a mai napig is (4éves elmúlt). Természetesen hagyd el azt az 1-2 szálat is, és ha van még kérdésed írj nyugodtan privátot is. Éva
Amíg nem volt ez a dohányzás ellenes hisztéria, nagyon sok nõ dohányzott és otthon is dohányoztak. Még sem születtek asztmás, vagy egyéb beteg gyerekek. Ettõl függetlenül, okosabb, ha abbahagyod a dohányzást.
Nem akarlak elítélni, de ha 10 emberbõl 5 azt mondja, hogy nem lett baj, akkor megnyugszol és tovább dohányzol? Mindenképp hagyd abba! Lehet, hogy annak a kevés gyereknek, akinek nem lett baja, csak szerencséje volt.
Aki bagózik a terhesség alatt, a világ legnagyobb prolija és erre az a legszarabb mentség, hogy "van, amikor kell" az a pár szál, még terhesség alatt is. Ha olyan súlyos nikotinfüggõségrõl van szó, hogy az már a terhesség kihordását veszélyezteti (mert ilyen tényleg van), akkor orvosi felügyelet mellett lehetõség van nikotinpótlásra. Egyébként a cigi 90%-ban pszichikai függõség, a nehezén túl lehet lenni 2-3 hét alatt. Tényleg nincs kifogás arra, hogy a gyereked vérébe nyomatod a szén-monoxidot meg a az égésbõl felszabaduló kátrányt.

5 hetes vagyok és barnázok, kaptam utrogestán kúpot attól elmúlt 2 napra most újra barnázok. Ugye nincs baj? Nem görcsölök csak van ez a minimális barna

Legjobb válasz: ha nincs sok és nem görcsölsz akkor nyugi sok kismama barnázik köztük én is igaz nekem már elmulat teljesen de már 11 hetesek vagyunk pihenj sokat olvass tv-éz stb. és feküdj ezt értem pihenés alatt ilyen korban mint tik vagytok lehet beágyazódási vérzés is ez a kis barna ha át menne pirosba tehát rendes vérzésbe akkor irány a doki de biztos nem lesz ilyen szép baba várást kívánok

ha nincs sok és nem görcsölsz akkor nyugi sok kismama barnázik köztük én is igaz nekem már elmulat teljesen de már 11 hetesek vagyunk pihenj sokat olvass tv-éz stb. és feküdj ezt értem pihenés alatt ilyen korban mint tik vagytok lehet beágyazódási vérzés is ez a kis barna ha át menne pirosba tehát rendes vérzésbe akkor irány a doki de biztos nem lesz ilyen szép baba várást kívánok
Szia! Én már ugyan 11 hónapja szültem, de Nekem is volt az elején barnázás. Én is megijedtem, de a dokim mondta, hogy egy picit be van gyulladva a méhszájam. Aggódásra semmi ok. De aztán jártam ultrahangra és minden rendbe volt már utána. Úgyhogy, nyugi.
Szia. Én is öt hetesen barnáztam és szintén Utrogestan-t kaptam, de nekem már másnapra megszüntette a barnázást és vissza sem jött többet. Nekem feküdnöm kellett vele. Lehet , hogy neked sem ártana egy ideig nagyon kímélni magad. Feküdj, ha teheted és ne kelj fel, csak enni -pisilni stb.... szerintem jobb lesz.
Én úgyanúgy voltam. Másnapra enyhült, de aztán napról napra erõsödött a barna. Majd megjelent egy kis vér is két napig. Egy hétig húztam, de a következõ Uh-n kiderült, hogy sajnos nem indult be a terhesség. Ezt a fokozatosan csökkenõ HCG is mutatta. Egy hét alatt 3szor vettek vért. Végül megjött irdatlan mennyiségben... Remélem, hogy te nem így jársz!!! Én szigorúan végigfeküdtem az egy hetet, mégsem lehetett rajtam segíteni...
Szia! Nekem is volt a 6 hét környékén barnázásom, és nem görcsöltem, én alapból használom az utrogestánt a lombik miatt. Nekem a doki akkor Rutascorbint javasolt szedni. Ez recept nélkül kapható, és ha jól emlékszem 1000 Ft körül van az ára. De szerintem érdemesebb lenne a dokiddal egyeztetni. Nekem ettõl elmúlt a barnázásom és már 14 hetesek vagyunk :) Kitartást neked.
Én is igy voltam és nekem Utrogestan gyogyszert irt fel és attól teljesen elmult.Azt nem értem neked miért kúpot irt fel??? 30 hkm

Ennyire komoly lenne? 32+5 hetes vagyok, szombattól vannak kisebb jósló fájásaim. A védőnő ma azt mondta ha pár napon belül nem múlik, hívjam fel az orvost s valószínű be is kell feküdnöm a kórházba.

Szerinte lehet méhszáj rövidülés vagy akár méhszáj nyílás is.Nem értem, mert itt is olyan sokan írtátok hogy vannak ilyen fájásaitok,de senki nem mondta,hogy ez ilyen komoly.Miért ijesztett meg ennyire?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is kb. a 32.hettol vannak kissebb joslok.De inkabb a hajnali vagy a reggeli orakban jellemzoek es inkabb csak olyan mensis gorcsok.Mondtam a dokimnak es azt mondta,hogy ezek mar joslok de teljesen zart a mehszajam es minden rendben van.Nem tudom teged miert ijesztgetnek ezzel.Vannak vedonok akiktol hulyet kapok!Dokid mit mondott? 36 hetes kismami

Szia!Nekem is kb. a 32.hettol vannak kissebb joslok.De inkabb a hajnali vagy a reggeli orakban jellemzoek es inkabb csak olyan mensis gorcsok.Mondtam a dokimnak es azt mondta, hogy ezek mar joslok de teljesen zart a mehszajam es minden rendben van.Nem tudom teged miert ijesztgetnek ezzel.Vannak vedonok akiktol hulyet kapok!Dokid mit mondott? 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A dokim még nem tud róla, pont egy hete voltam nála s akkor semmi ilyesmi nem volt.De õt ismerve tuti befektet.egyébként teljesen rendes védõnõ, szerintem nem is tudja mennyire megijesztett a koraszüléssel.
Szia megint en!Ha mesz vissza a dokihoz akkor szoljal neki de ha a mehszajad rendben van es zart akkor nem hinnem, hogy befektetne.Ha viszont kezdesz nyilni akkor tenyleg az lenne a jobb, ha befekudnel.
Néha kicsit okoskodnak a védõnõk(még ha oly aranyos is).Én a 32.héttõl 1 ujjnyira nyitva voltam, és a méhszáj is megrövidült(3-ról 2-re)A 35.héten már majd 2 ujjnyira kinyíltam.Ettõl függetlenül nem kellett semmin változtatnom.A baba végül 37+3 hétre született(3090 gramm és 53 centi volt).Sztem majd a dokid elmondja, h mi a helyzet, addig pedig nyugi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz semmi gond!!!!! További szép baba várást nektek!

18+5 hetes vagyok. Nagyon, szinte napról napra nő a hasam. Akkor ugye a baba is rendben van és növekszik? December eleje óta nem látott orvos és még 2 hétig nem is fog. Nálunk ez a rendszer.

A hasam tényleg nagyon n?. Szinte szemmel láthatóan, egyik napról a másikra nagyobb lesz. A kollégan?m jan. 5-én ment 36 hetesen szülési szabira akkora hassal, mint nekem van most.

Legjobb válasz: Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!

Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!
Akkor biztosan nõ a baba, szóval jól van. Még nem érzed?
Szia! A hasad mérete nem csak a baba méretétõl függ, hanem a magzatvíz mennyiségétõl és a placentától is. Ahogy a nõk testalkata ugy a terhességek, has növekedése és mérete se egyforma. A barátnõm most 6 hónapos terhes és neki már most akkora a hasa mint nekem 38 hetesen volt közvetlen szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem érzem most már közel 2 hete. Sõt mivel ma munkahelyen felhúztak, õ is sokkal jobban rúgkapált. Szerintem a megugrott vérnyomástól, bár lehet, semmi köze nem volt a kettõnek egymáshoz.

6, 5 hetes vagyok. Normális az, ha naponta ill. napon belül is ingadozik, hogy hol éhes vagyok, hol hányingerem van, hol fázom, aztán izzadok?

Ma reggel pl. hánytam is egy kis gyomrosavat. Ég a gyomrom, már vettem be rennie-t, de egyfolytában hányingerem van.

Legjobb válasz: Ez teljesen normális ne ijedj meg. Nekem is ez volt, aztán csökkent idõvel. Én még olyat is csináltam, hogy reggelizés közben lavórba hánytam, utána folytattam a reggelit. Undorító nem? De ez a terhesség. 18 heteske. Boldog babavárást

Ez teljesen normális ne ijedj meg. Nekem is ez volt, aztán csökkent idõvel. Én még olyat is csináltam, hogy reggelizés közben lavórba hánytam, utána folytattam a reggelit. Undorító nem? De ez a terhesség. 18 heteske. Boldog babavárást
Persze, hogy normális.A hormonjaid teljesen felforgatják az eddigi életedet.Kitartás!A 12 hét után valószínû, hogy enyhülni fognak a tüneteid, majd teljesen megszûnnek!Jó egészséget!32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát ez aranyos! :) )) Szép kilátások... Köszi a választ és boldog babavárást!
Szia! Persze, hogy normális. Nekem kb. a 15. hétig voltak ilyen tüneteim, aztán mintha elvágták volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok! Valamelyest megnyugodtam, akkor szenvedek tovább, egyszer csak vége lesz :) Meg aztán a babárt mindent!!! Boldog, problémamentes babavárást mindenkinek!
Normális, és ez még így is lesz pár hétig.
Ne gondolj semmi ilyesmire, a baba jol van:) allandoan valtozni fog minden, ez egy ilyen allapot:)

Normális, hogy néha úgy fáj a hasam, mint amikor napokig nem tud az ember WC-re menni? Szúr, nyillal és hasonlók. (5 hetes vagyok)

Nem annyira durván, de azért érezhet?. Eléggé fel is vagyok fújódva.

Legjobb válasz: A terhesség nem fáj. Ha fájdalmat érzel, azonnal menj orvoshoz, mert lehet baj van a picivel. Sajnos az 5 hét még nem stabil.

A terhesség nem fáj. Ha fájdalmat érzel, azonnal menj orvoshoz, mert lehet baj van a picivel. Sajnos az 5 hét még nem stabil.
Hát, azért ezt cáfolnám... Nekem az elsõ 8 hétben elég erõs mensis görcseim voltak, annak ellenére, hogy minden rendben volt és van a babával. De ettõl függetlenül lásson mindenképpen orvos, mert csak õ tudja megmondani, hogy ez most a normális, vagy a nem normális kategória. Ráadásul Te is megnyugszol, meg gyógyszert is kaphatsz, ha valami nem teljesen kerek. Nekem szerencsére nem kellett, de minden eset egyedi. Szóval doki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!