Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok. Az utóbbi (5 db)

27+5 hetes vagyok és az utóbbi hetekben mindtha nem nőne a pocim.2 hete voltunk UH-on, a baba mérete megfelelő volt. De miért nem nő a hasam?

Legjobb válasz: 1.voltam: Egy kis extra: Nem tudom a vizesedésnek mennyire van ehhez köze, de én pl. nem is vizesedtem idáig, nem vagyok bedagadva és mindjárt szülök. Jövõ hét végére vagyok kiírva!!! Tehát ne izguljál a nagy pocak miatt, ami késik, nem múlik.

1.voltam: Egy kis extra: Nem tudom a vizesedésnek mennyire van ehhez köze, de én pl. nem is vizesedtem idáig, nem vagyok bedagadva és mindjárt szülök. Jövõ hét végére vagyok kiírva!!! Tehát ne izguljál a nagy pocak miatt, ami késik, nem múlik.
Szia! Ne izgulj, nekem se nõtt a hasam, talán 25-26hetesen kezdett el rendesen nõni.Mondta az orvos, ne agfgódja, én olyan alkat vagyok, hogy nekem majd az utcsó 2hóba.Most meg már gömbölyödök rendesen, és így már nehezebb 31hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, boldog babavárást és az elsõnek könnyû szülést kívánok!!!

5 hetes terhes vagyok. Az utóbbi időben nagyon sokat szokott fájni a fejem. Mivel csillapíthatnám?

Tudtok valami természetes fájdalomcsillapítót?

Legjobb válasz: ngayon fontos ,hogy a kezdeti szakaszban nevegyél be gyogyszert, a homeopátiák nem nagyon segítenek, probálj ki egykis felso nyaki masszazst (vannak ilyen picit hidegíto ,zsibazto,erzést kelto gyogynoveny krémek, kérdezz rá a patikában)iggyál sok folyadékot(ez nagyon fontos) és neidegeskedj...Tudom konnyu ezt mondani... nekem is sokat fáj a fejem, de ez normális ilyenkor...

ngayon fontos , hogy a kezdeti szakaszban nevegyél be gyogyszert, a homeopátiák nem nagyon segítenek, probálj ki egykis felso nyaki masszazst (vannak ilyen picit hidegíto , zsibazto, erzést kelto gyogynoveny krémek, kérdezz rá a patikában)iggyál sok folyadékot(ez nagyon fontos) és neidegeskedj...Tudom konnyu ezt mondani... nekem is sokat fáj a fejem, de ez normális ilyenkor...
az én orvosom engedélyezett ilyen alkalmakra napi 1-2 szem Algopyrint
Szia! Nekem a panadol tablettát javasolták. Az elöbbi hozzászolonak az Algopirin nagyon káros a magzatra mindenhol ezt hangoztatják.
En 11 hetes terhes vagyok es az en fejem is szokott fajni, ami az orvos szerint amiatt is lehet hogy leesik a vernyomasom. a gyogyszert nem javasolnam, inkabb igyal egy par korty kavet hatha az segit.
Egészségügyben dolgozom és én is kisbabát várok. Tudomásom szerint az Algopyrin kevésbé ártalmas a magzatra, mint a Paracetamol származékok. Pár éve már megállapították, hogy a Paracetamoltól többször elõfordulnak a gyógyszerek okozta fejlõdési rendellenességek. Én is Algopyrint szoktam szedni, persze szigorúan mértékkel! Az orvosok is ezt ajánlják.

14 hetesen ma erős alhasi nyilalást éreztem, az utobbi órában vagy 5-6 alkalommal. Ez normális?

Legjobb válasz: a nyilallás normális, hacsak nem kibírhatatlanul erõs. de ez kb mindenre igaz terhességben. ha nagyon fáj, az azért orvost igényel.

a nyilallás normális, hacsak nem kibírhatatlanul erõs. de ez kb mindenre igaz terhességben. ha nagyon fáj, az azért orvost igényel.
Én 18 hetes vagyok, 4 napja egész nap úgy fájt a vesém , hogy azt hittem másnapra meghalok, de még sem. Nekem 6 hetes korától kedve mindig is voltak itt ott nyilalások, de soha semmi baj nem történt, a köldököm szokott fõleg szúrni, de nagyon. Egyik nap jobb másik nap rosszabb. Nem normális és én is halálra aggódtam magam, hogy most akkor mi van, de rá kellett jönnöm, hogy ez normális mert nõl a méhem és nyúlnak a szalagok. Én magnézimot szedek, és bár nem hittem benne, de tényleg használ. Próbáld ki szerintem te is a magnéziumot, pihenj le ha hétfõig nem múlik akkor azért nézesd meg magad, csak, hogy meg nyugodj.
A kérdező hozzászólása: magne b 6-ot szedek en is. a nyilallasok kb masfel oraja vannak, es kisse megijedtem.
2 vagyok: nekem a magneB6 nem használt, Magnerot mondott a doki az bevált, illetve itt olvastam a megnesii citrici rõl ez elég olcsó és jobb szerintem mint a magneB6 de nem olyan jó mint a amgnerot, esetleg próbálj ki más fajta magnézium készítményt is.


18 hetes vagyok és az utóbbi 1, 5 hétben már többször éreztem a baba mozgását (első baba) de ma pl nem. Néha egész nap jelentkezik máskor 2 napig semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, normális! Ne aggódj, még sok helye van, ezért nem érzed minden nap! :) Boldog babavárást!

Igen, normális! Ne aggódj, még sok helye van, ezért nem érzed minden nap! :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Igen egy bizonyos ideig normális!

Utóbbi pár napban azt vettem észre 5 hetes kislányomnál, hogy ahogy oldalt fekszik, azon az oldalán és a lepedő is tök nedves. Pisi vagy megizzadt?

Nehéz eldönteni, hogy pisi-e vagy esetleg megizzadt? Fehér ruhán és a leped?n is színtelen, szaga nincs, ez izzadásra utalna, viszont olyan hamar lett legutoljára is egy nagy tócsa, h az mégis pisire utal.

Legjobb válasz: Szia! Saját magad megválaszoltad a kérdésed! Annyit nem tud izzadni, bármennyire meleg is van, hogy csucsogjon a lepedõ:))) Lehet rosszul adtad rá a pelust. A széle visszagyûrödhetett. Jártam már igy én is, hogy kifolyt a pisije.

Szia! Saját magad megválaszoltad a kérdésed! Annyit nem tud izzadni, bármennyire meleg is van, hogy csucsogjon a lepedõ:) )) Lehet rosszul adtad rá a pelust. A széle visszagyûrödhetett. Jártam már igy én is, hogy kifolyt a pisije.
Szia! Nekem viszont az 5 hónapos kislányom, mióta ilyen meleg van ( kb.: 2 hónapja) nagyon izzad, de csak a kis fejecskéje! 10 perc alatt a feje alatt a lepedõ tiszta viz lesz. Mikor szopik, akkor meg méginkább. Mindig törölgetnem kell szopi közben a fejecskéjét, mert nagy cseppekben folyik róla a víz. A lányod alatt pontosan hol lesz vizes a lepedõ? Feje alatt, vagy lejebb is?
A kérdező hozzászólása: Neki fejecskéje még sose izzadt, az oldala, ahogy azon fekszik és összeér, tehát kb derakánál van ez. Csak pl a pelus, ha pisis lesz, akkor egyértelmûen sárgás lesz, ez viszont teljesen színtelen. - nem pisire utal szagtalan is - nem pisire utal De ugyanakkor legutoljára pár perc alatt akkora tócsa lett az oldalánál, h lepedõ és ruhacsere lett belõle -pisire utal De ha pl háton fekszik úgy még sose volt ez, pedig hát úgy is kéne akkor izzadnia - pisire utal. Szóval tényleg nem tudom eldönteni.
Akkor valószínû, hogy tényleg pisi van a háttérben. Lehet, hogy pici már neki a pelus. Most lehet hülyén hangzott..., de én mindig jóval nagyobb pelenkát használok, mert nálunk is mindig kifolyt a pisi, meg más is. Most 8 kg-os a lányom, de már a 9-18kg-ig pelust haszlálom. Azóta az egész éjszakát kibírja a pelus, nem kell azért felébresztenem, hogy kicseréljem neki. Elõtte mindig tiszta pisisen ébredt:( Lehet nálad is ez lenne a megoldás:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!