Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok. Az ultrahang még (12 db)

5 hetes terhes vagyok. Az ultrahang még nem sokat mutat ki. Mikor alakul ki a szívhang? Ilyenkor már van rosszullét?

Legjobb válasz: Szia.6 hetesen ma´r la´tni kellene a szívlüktetéseit.Rosszullét nem mindenkinél van.Pl.nálam ege´sz idö alatt semmi féle rosszllét nem volt,de helyette fa´j a vesém. 39hetes kismama.

Szia.6 hetesen ma´r la´tni kellene a szívlüktetéseit.Rosszullét nem mindenkinél van.Pl.nálam ege´sz idö alatt semmi féle rosszllét nem volt, de helyette fa´j a vesém. 39hetes kismama.
Szívhang a 6-7. héten már észlelhetõ.Nekem 6 hetesen és 3 naposan már lehetett látni. Rosszullét pedig egyénfüggõ.Van aki végig a terhessége alatt rosszul van, de van olyan mint én is aki még egy percig sem volt rosszul.Üdv.egy 11 hetes kismama.
Eloszor is:GRATULALOK bebihaz!Az en dokim azt mondta h mar 5 hetesen van szivhang , igen apro, de eszlelheto.En pl csak 8 hetesen lettem eloszor rosszul de akkor annyira h glukozt kellett intravenasan kapnom.Amugy azt olvastam h a rosszul let ugy altalaban 6 hetnel korabban nem jelentkenek. Meg 1x GRATULA!!!!!!
Én most vagyok a hatodik hétben, és még csak a petezsákot látta az orvos, benne pedig a szikhólyagot amibõl lesz a baba. Azt mondta ebben a szakaszban ilyennek kell lennie egy normális terhességnek. Két hét múlva kell visszamennem kontrollra, akkorra már gondolom kell lennie szívhangnak. Egyébként nekem most kezdõdtek a rosszullétek. Fáj a fejem, hánytam, émelygek.
Nekem 5 hét 3 naposan lüktetés volt, ami még nem szívhang. Általában 6-7 hetesen ltászik a szívmúködés A rosszullét is 6 hetesen kezdõdik általában, de pl én sem voltam rosszul egy pillanatig sem, 20 hetes vagyok:-) Gratula
En 5 hetesen voltam orvosnal, es akkor meg szivhangot nekem sem latott.Nekem azt mondta, h 1 honap mulva menjek vissza ami jov.het utan lesz, akkor mar ha minden rendben van latni fogom en is a kicsibabank szivecskejet.Es rosszullet nekem sem volt es azota sincs, csak a puffadas de az nagyon.
Szia! Épp most voltam UH-n, 6 hét és 3 naposak vagyunk. Nagyon jó volt látni õt, és hallottam a szívverését. Csodálatos érzés!!!! Szerintem te is hamarosan megtapasztalod!!! Semmi rosszullétem nincs már... Boldog várakozást!!!!

5 hetes terhességből már látszik valami az ultrahangon, vagy az orvos meg tudja állapítani az ekkora terhességet?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy 4-5 hetes vagyok,és látszott a petezsák, 4,3mm, de csak hüvelyi UH-val.

Nekem azt mondták, hogy 4-5 hetes vagyok, és látszott a petezsák, 4, 3mm, de csak hüvelyi UH-val.
Megálapitani meg tudja de ilyenkor még csak a petezsák látszódik.Biztosat ö is csak a következö ultrahang után(kb 7hetesen)fog tudni mondani.
Meg tudja állapítani, ha máshogy nem, akkor vizeletvizsgálattal (bár múltkor valaki kedvesen lehurrogott, hogy ilyet már 20 éve nem csinálnak - nekem csináltak, pedig nem húsz éve, csak nyolc hónapja csinálta a doki), de az ultrahangon még nem sokat fogsz látni, csak egy picike pontocskát.
Ha az orvos kimondottan nem javasolja, nem kell foloslegesen ultrahang vizsgalatra jarni(nem kell kerni) mert egy amerikai felmeres szerint art a magzatnak.(olvastam valahol)
szia! Huvelyen beluli ultrahangon meg tudja nézni hogy a bébi burokja amiben fejlodni fog mar ott e van , egyenlore csak ezt tudja megnézni 8héten mar fogod latni a picike babat is:) szép várakozast..keves izgulást..
Nekem 5 hetesen sima hasi UH-t csinált az orvos. Szépen látszott a petezsák. Elõtte nekem is csinált egy vizelettesztet (vmi hasonló gyorstesztelõvel, mint amit otthon is használtam).

Megvolt az első ultrahangom és 5 hetes vagyok. A doki egy nagyobb méhkosarat látott, de alatta egy kisebb is volt, de az még nem kivehető annyira. Lehet, hogy ikrek lesznek, mert vannak a családomban ikrek?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy ikreid lesznek, de ezt biztosan csak a következõ vizsgálaton 8-9 hetesen fogja biztosra mondani a doki!Addig is gratulálok a baba(ák)hoz!

Szia! Lehet, hogy ikreid lesznek, de ezt biztosan csak a következõ vizsgálaton 8-9 hetesen fogja biztosra mondani a doki!Addig is gratulálok a baba(ák)hoz!
Lehet de ilyenkor még nagy az esély rá hogy az egyik felszívódik. Én szorítok neked. Vigyázz magadra nagyon!

Az ultrahang vizsgálaton a leletemre ezt írták: 18mm átlagátmérőjű a petezsák. Grav. S.5. De a menstruációm 7 hete nem jött meg. Most akkor 7 hetes vagy 5 hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: a mérte szerint 5 hetes vagy. de a terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számolják hivatalosan. nálam kb. a 10 hétig mindig kevesebb hetet állapítottak meg az uh szerint (sajnos hetente kellett járnom uh-ra). de aztán szépen megnõtt és kiírt idõre született

a mérte szerint 5 hetes vagy. de a terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számolják hivatalosan. nálam kb. a 10 hétig mindig kevesebb hetet állapítottak meg az uh szerint (sajnos hetente kellett járnom uh-ra). de aztán szépen megnõtt és kiírt idõre született
A kérdező hozzászólása: Köszi, így már érthetõbb.

6+5 hetes terhes vagyok ultrahangon azt mondták (és írták), hogy: A gravid uterusban egy 13 mm-es petezsák látható. Benne szikhólyag embriotelep nem látható. Van még remény?

Legjobb válasz: Ne viccelj! Miért ne lenne remény. A 6+5 hét az utolsó menzeszedtõl van számítva, de nem tudhatod, mikor fogant. Ez inkább 5 hetes terhességnek felel meg, de megfelel. Szerintem az orvos mondta volna, ha baj van, nemde?

Ne viccelj! Miért ne lenne remény. A 6+5 hét az utolsó menzeszedtõl van számítva, de nem tudhatod, mikor fogant. Ez inkább 5 hetes terhességnek felel meg, de megfelel. Szerintem az orvos mondta volna, ha baj van, nemde?
Remélem elmentél másik orvoshoz!!!! Szorítok értetek!
Na, mi ujság?
utolsó, hasonló az én történetem is. 6 hetes uh, sztk: 20 mm petezsák (szik, embrió nincs). majd 8 hetes KÉZI vizsgálat magánrendelés: 19 mm petezsák, nem élõ terhesség de azért nézessem meg uh-val......most õszintén?? egy terhes nõnek hogy lehet ilyet mondani egy kézi vizsgálat után? és hogy lehet valaki szülész-magánorvos ha még egy uh készüléke sincs???? Igaz nem kérdeztem meg de evidensnek vettem hogy van UH készüléke. aztán másnap visszamentem az sztkba - ott már volt szívhang és 34 mm embrió. Õszintén nem tudom hogy a magánorvos a kezével melyik szervemet fogdosta, de nem is szeretném most már tudni. Kedves kérdezõ, jó volna tudni mi van veled. írj majd.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem is elõször egy másik orvos és u.h., addig ne kapartass. Elmondom az én példámat. Az elsõ terhességemnél ilyen idõsen már szépen látszott minden és szívhang is volt, így most hogy újra teherbe estem nagyon örültem, hogy mehetek u.h.-ra (most gyógyszerrel sikerült csak összehozni és tuti félidõben, hiszen a tüszõt is figyelemmel kísérték), elõször voltam a saját dokimnál, mert a gyógyszer miatt ugye ha megjött volna, ha nem menni kellett volna. Na a lényeg akkor ugye 5 hetes voltam, látott már egy 10mm-es zsákot és benne egy pöttyöcskét, és mondta, hogy kontrollra mehetek az sztk-ba is 1, 5 hét múlva, mert ugye addigra szépen látszik minden. Szóval nagy várakozással mentem és ott (szép telt hólyag mellett) csak egy 12mm-es petezsákot látott csak az szakasszisztens, semmi mást, ekkor voltam 6+4 hetes (kisfiammal ekkor már 22 mm-es volt a petezsák is + ugye szívhang...) és mondta majd menjek vissza 2 hét múlva, úgyhogy nagyon megijedtem, hogy mi is van, de a dokim megnyugtatott, hogy ez az sztk u.h. és a nem annyira gyakorlott asszisztens miatt lehet, várjunk. Na én alig bírtam kivárni a vizsgálatot, és mivel a kisfiammal végig magán u.h.ra jártunk felhívtam a dokit, hogy õ is nézze meg (ismerem milyen alapos, õ addig nem enged el a vizsgálatról még tüzetesen nem lát mindent, volt hogy 45 percet feküdtem ott, mert babócám nem akart úgy fordulni, hogy normálisan mérni tudja :) ), szóval elmentünk hozzá, õ már a kornak megfelelõ méretû petezsákot és életjelenséget látott és megmutatta, hogy pulzál a kis szíve :) , na rá 2 napra azért elmentem az sztk-sra is ha már megvolt az idõpontom, szerencsére nem ugyanaz a csajszi volt, de így is kisebbnek mérték, 8mm-rel a babócát :) (szóval 2 nap alatt összement szegénykém :) ja és kb 1 percet vizsgált a többi papírmunka volt, míg a magándokinál több, mint negyed órát voltam benn :) 2 hét múlva meg már megyek a 12 hetesre. A lényeg, hogy nem mindegy ki vizsgál, milyen u.h.gal... Keress gyorsan egy másik dokit és addig ne feküdj kés alá!!! Bocsi, ha kicsit hosszú voltam.
én 6. hetesen más orvosnál voltam mint 8 hetesen. A 8 hetesen azt mondta a doki hogy semmit nem fejlõdött a magzat és valószínû nem élõ a terhesség. Visszamentem az elsõ dokihoz, aki meg UH-zott és õ már látott embriót, szívhangot hallott, és megnyugtatott hogy minden rendben. ennyit az orvosokról, menj egy másikhoz.
Én egy hetet mindenféleképpen várnék, mert ha 8 hetesen sincs embrió-szívhang, akkor nincs remény! Ha nincs vérzés, görcs, akkor én tuti várnék, menj másik dokihoz uh-ra!
hát elég érdekes hogy kaparásra küldött mint írtam feljebb nekem sem volt 6 hetesen sem embrió sem szikhólyag. Visszahívtak 8. hére, ott már volt minden, szívmûködés is. Én elmennék egy magánorvoshoz vagy egy másik sztkba
Én sem hiszem, hogy ilyen létezik...
Jesszus! Sintérhez mentél? El ne menj kaparásra!!! Úr Isten, nem hiszem el, hogy van ilyen!!!!!
ÚrIsten! Ez hihetetlen. Írd már meg mi volt. Én õszintén mondom, nagyon le vagyok döbbenve. DE ha nem adott magyarázatot, akkor ráhagytad? NEm kérdeztél semmit?
A kérdező hozzászólása: hát az sztk orvos adott ma beutalót nem tom h miért
Miért kell kaparásra menned, ezt ki javasolta??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat elvileg holnap kéne mennem kaparásra nem tudom h most mi a teendõ holnap még megnézetem a kórházi ultrahangon :(
Ha nem középidõben, hanem késõbb fogant a baba (ezt csak Te tudhatod, hogy mikor voltatok együtt), akkor még lehet hogy nem látható a szikhólyag. Ha középidõben fogant, akkor már látni kellene... Nekem középidõben fogant a babym és 6 + 0 hetesen 18 mm-es volt a petezsák, benne szabályos szikhólyag és már hallottuk a szívhangját is.
nekem 20 mm-es petezsákom volt, de se szikhólyagot, sem embriót nem látott benne 6, 5 hetesen. Ha sztk-s UH készülékrõl beszélünk, akkor kb. a 8. héten várható embrió és szívhang. sajnos nehéz rajtuk bármit is látni. De minden rendben lesz, ne aggódj :)
El ne menj! Nekem a 12. heti UH-ig mindenki mást mondott, egyik nap 3 hetesre mondták, másnap 4 hetesnek, rá egy hétre 6 hetesnek.
Szia, Nyugodj meg, már meg is válaszoltad, csak ilyen picike még. Semmi baj nem lesz. Gratulálok.
Szia!Ne agodj semmi baj , mert nálam semm látta még akkor.Olyan 9-10hetesen már biztos fogja látni.Még nagyon pici.Következö ultrahangnál fogja látni.Én most vagyok 21hetes ugy hogy én is igy jártam, nálam sem látta még.

Az ultrahang szerint 5 hetes terhes vagyok, 10 mm-es petezsákkal. Normális az, hogy ilyenkor még az embrió nem látszik? Félek, hogy túl pici, vagy hogy nem fog fejlődni rendesen.

2 hét múlva kell visszamennem kontrollra.

Legjobb válasz: Még ilyenkor nem látszik semmi,Nekem is így volt.Most 31 hetesek vagyunk:-).Ne félj,minden ok.

Még ilyenkor nem látszik semmi, Nekem is így volt.Most 31 hetesek vagyunk:-).Ne félj, minden ok.
Ne félj! Ez teljesen jó méret!! Ilyenkor még nem látszódik benne senki, mert olyan pici! Ezért is szokták javasolni, hogy 7 hétnél elõbb nem kell menni, mert csak úgy jár az em ber, mint te, idegeskedik, ami kinek rossz? Igen, a babának. :) Úgyhogy hagyd abba még idõ elõtt, tudományosan bizonyítottan sem kell ennél többet látni még ilyenkor. :)
Nekem sem látszott még akkor, csak 7 hetesen.
Én is 5 hetesen voltam elõször, nekem 9 mm volt a petezsák, és szabályos szikhólyag volt látható. De volt egy elveszített terhességem, amivel mikor legelõször mentem a dokihoz még nem is látott semmit. 2 hét múlva már biztos látni fogja. Ha baj lenne szólt volna a doki.
Kedves sorstárs. Képzeld, én ugyanígy jártam. Elmentem egy hétfõi napon, pozi teszt után természetesen, és azt mondta, nem lát semmit, csak megvastagodott nyálkahártyát. Én a hõm alapján arra következtettem, hogy késõi ovum volt. Tehát a mensitõl számítva 5 hetes voltam. Mondta, menjek 3 nap múlva. Na, gondoltam, mit fog látni 3 nap múlva? És láss csodát, látott egy 10 mm-s petezsákot szikhólyaggal. De nekem ez se volt elég, mert már volt egy missedem, és ez nem volt kielégítõ válasz. Mit mondott a doki? Menjek vissza 3 hét múlva. Na, az elsõ hét valami förtelem volt. Olyan lassan teltek a napok, hogy csak na. Minden nap egy rettegés volt, hogy jól vagyunk-e. Tegnap telt le a 3 hét, (ja, közben elõjött az õsellenség, az egésznapos hányinger, szóval van mivel foglalkoznom egész nap)mentem a dokihoz reggel, mire ki van írva, hogy jövõ kedden lesz leghamarabb, szabin van. Elõször kiakadtam, aztán rájöttem, hogy nem baj, mert akkor már túl leszek azon az idõponton, amikor a múltkori bébit elveszítettük (hozzáteszem, semmi tünetem nem volt akkor, csak az UH-n már nem volt szívhang). Szóval azt hiszem kedden, ha minden rendben lesz, nagy kõ fog leesni a szívemrõl. Csak fogalmam sincs, hány hetes leszek, mert õ akkor 4-et mondott, majd most szerintem a méretekbõl kiderül. Szóval kitartást neked, a méretek pedig teljesen jók.

Ha ultrahangon üres petezsákot látnak, az napokkal később még mutathat valamit? Kb.5-6 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én is 5-6 hetes voltam amikor elõször mentem dokihoz és csak egy 13x10 mm-es petezsák volt. 2 hét múlva már szívhang is volt. Doki mit mondott?

utolsó vagyok, " 28 heteske" nem én pontoztalak le, neked is tökéletesen igazad van. Kezdem elhinni azt a mendemondát, hogy valaki tényleg azért "jár" ide, hogy lepontozza a többieket......
Szia! Én is 5-6 hetes voltam amikor elõször mentem dokihoz és csak egy 13x10 mm-es petezsák volt. 2 hét múlva már szívhang is volt. Doki mit mondott?
Mivel bizonytalan a teherbe esés pontos idõpontja, ezért igenis lehetséges, hogy még nem látszik az embriótelep. Az sem mindegy, hogy a doki milyen UH-t használ. Elsõnek üzenném: nekem betöltött 7 (!) hétnél nem látta a doki az embriót, csak a petezsákot, pedig pontosan tudtam azt is, hogy a 14-ik ciklusnapon lettem terhes! Másnap a kórházi UH-n már le is tudta mérni ( 8 mm ) volt, és megmutatta a szívcsõ pulzálását. Úgyhogy ha lehet, ne riogasd feleslegesen a kérdezõt. Még bõven van remény!
Még csak annyit, hogy ha kiderül, mi a helyzet, szerintem mindannyian szívesen olvasnánk az eredményt. Ha gondolod, azért írj majd egy kommentet.
Nyugodj meg én az 5. héten voltam petezsák volt 2 hét múlva rendelt vissza s már dobogott a kicsi szíve.És most is itt dobog bennem sõt már mozog is a picurom.Ne aggódj és a hülyékkel meg ne foglalkozz!!!19 heteske
iGAZ! ÓÓÓÓÓ nem volt bekapcsolva nálam, hogy a nem hasznos válaszokat lássam. Sajnálom! Így már érthetõ, hogy neki ugrodtál!!! Ezzen én is felháborodok!Az aki ezt állította az nagyon buta és rosszakaró illetõ. Bocs mégegyszer!!! :)
Szerintem te nem láttad a tényleges elsõ választ, mert kikerült a hasznosok közül. Azt olvasd el, és lehet, te is felháborodsz.
Szia! Kérdezõnek üzenem: 4-5-6 hetesen lehet még üres a petezsák! Lehet ott volt, de nem látszott mert még pici és az uh. is régi. ettõl függetlenül te reménykedj, hogy ott van! :) Az elõzõ 2 válaszólóknak üzenem: Mindenkinek más a terhesége, máskor látszódik a petezsák, máskor láttni benne az embriót, más a méret! Ráadásúl ezzek függetlenek azoktól a dátumoktól amiket ti biztosra tudtok! Ezért nem kell a másiknak neki ugrani! Itt mindenki a saját kis véleményét írja le! Boldog babavárást! 28 heteske
Sajnálom, de már nem. Nagyon kicsi a valószínûsége. Talán a legközelebbi sikeres lesz. Még egyszer sajnálom.
Mindegy, nem izgat hogy lepontoznak, nekem nem fáf. :) Vannak olyanok akik tényleg csak azért járnak ide... Amúgy a terhesség mindenkinek más, egyedi. :)
Szia! 5-6 hetesen még simán lehet üres a "babaszoba". 2 hét múlva gondolom visszahívtak és akkor hidd el, látni fogod a kis lakót is! Bár ritkán, de sajnos van olyan, hogy üres marad a petezsák, mint pl. nálam. Nekem sajnos 9 hetesen kellett befejezni a terhességet. De ez szerencsére ritka, úgyhogy te ne is gondolj ilyenekre! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Lombikos vagyok, napra tudom mi a helyzet, köszi a válaszokat. És csak gyõzködöm magam, hogy sikerüni fog.
A kérdező hozzászólása: MIndenkinek köszönöm a válaszokat, és majd fogok írni.

Az utolsó mensim szerint 7 hetes, ultrahang szerint 5 hetes terhes vagyok, ilyenkor felszívódhat még a petezsák?

ilyenkor már nem szívódhat fel a petezsák, görcsök illetve vérzés nélkül, mert néhány napja nincs hányingerem, nem feszül a mellem.. ?

Legjobb válasz: ugyan ilyen kétségek közt voltam én is, menj el egy uh-ra és megnyugszol, nekem is jöttek, mentek a tünetek.

ugyan ilyen kétségek közt voltam én is, menj el egy uh-ra és megnyugszol, nekem is jöttek, mentek a tünetek.
Szia Vérzéskimaradás szerint én is 7 hetes vagyok, az uh 5 hetes 3 napos lett. Tünetem semmi, de az uh-on bár szívverés még nincs, de a doki azt mondta, már pulzál:-) Semmi aggodalom, minden rendben. Gratulálok!
Szia! Ezt az internetrõl szedtem: "Általában az utolsó menstruáció kezdete után két héttel esnek teherbe a nõk. A terhességet azonban az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják, így mikor megfogan a baba, már két hetes terhes vagy." Ezért van a kb két hét eltérés. Szóval ne izgulj!!!! Ehhez hasonló sok más érdekes és hasznos anyagot töltöttem már le. Akit érdekel irjon és én szivesen átküldöm! cim: [email protected] A hányinger, görcsök, és egyéb tünetek nem törvényszerüek. Valakinél egyáltalán nem is jelentkeznek. Gratulálok és vigyázz nagyon magatokra!
Szia! Nekem nem volt sem hányingerem, sem egyéb rosszullétem, csak iszonyatos fáradtság és mellfeszülés.A mellfeszülés aztán hol jelentkezett, hol nem, mégis már a 32.hetet taposom! Nem törvényszerûek a kellemetlen melléktünetek!

29+5 hetesen terhesen lehet menni 30. heti genetikai ultrahangra? Vagy az még korai?

Legjobb válasz: Lehet.Most az a 2 nap ide vagy oda,nem számít.

Lehet.Most az a 2 nap ide vagy oda, nem számít.
Én 29+3 napos leszek akkor, az elõzõ kötelezõ uh-on adták az idõpontot. Amúgy a betöltött 29 hét már a 30. hét kezdete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!