Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok. A baba (109 db)

5 hetes vagyok, lehet baja a babának, ha most újra kijött a nemi herpeszem? Nagyon félek, hogy valami baja lehet ettől!

Legjobb válasz: Nekem is volt vele gondom, most 28 hetes vagyok Addig nincs baj a mig a kicsi bent van...de termeszetesen kezeld orvos altal felirt kremmel (gyogyszer nem ajanlott ra) A gondot csak akkor jelenti ha akkor akitiv amikor szulsz. Ha igy van akkor csaszarral kell vilagra hoznod a picit, hogy nehogy megfertozd. De addig ne aggodj, csak figyelj oda ra. A stressz a helytelen taplalkozas a faradsag kihozhatja. Probalj nagyon sok zoldseget gyumolcsot enni, es pihenni amikor csak tudsz. Boldog baba varast

Nekem is volt vele gondom, most 28 hetes vagyok Addig nincs baj a mig a kicsi bent van...de termeszetesen kezeld orvos altal felirt kremmel (gyogyszer nem ajanlott ra) A gondot csak akkor jelenti ha akkor akitiv amikor szulsz. Ha igy van akkor csaszarral kell vilagra hoznod a picit, hogy nehogy megfertozd. De addig ne aggodj, csak figyelj oda ra. A stressz a helytelen taplalkozas a faradsag kihozhatja. Probalj nagyon sok zoldseget gyumolcsot enni, es pihenni amikor csak tudsz. Boldog baba varast
Nekem azt mondta a doki, hogy ha a terhesség alatt jön ki, akkor a baba védve van tõle. Szülésnél probléma, mert ha aktív herpesznél jön rád a szülés, akkor egybõl császároznak. Hevizos vagy Richtofit herpeszkrémet használj nyugodtan, de ha kijön, egybõl szólj a dokinak!!!
Nem hinnem, de ezzel jobb, ha orcoshoz fordulsz.
Marmint orvoshoz...
Szia! Csatlakoznék az elõttem szólókhoz. Sajnos én is meg vagyok áldva ezzel, és most egymás után kijött többször. Szóltam a dokimnak és azt mondta, hogy csak szülésnél fontos, hog ne jöjjön ki, mert akkor császár..Amúgy ha tud valaki olyan krémet amit nyugodtan lehet használni ilyenkor, az írja már meg legyenszíves!!! Köszi! 30.hetes
Ne gondolj semmi ilyesmire, a baba jol van:) allandoan valtozni fog minden, ez egy ilyen allapot:)

Az orvos azt mondta, hogy 3 hetes terhes vagyok, de amúgy meg 5 hetes. Most akkor a baba fejlődését tekintve 3 vagy 5 hetes vagyok?

Az UH még csak a primitív csík látszott (0,8mm) a petezsák pedig 5,6 mm volt.

Legjobb válasz: fura dolog ez de a babfejlodese szempontjábol a 3hét számit szoval tényleg 3 hetes de te mar 5hetes terhes vagy es az orvosod végig igy fogja ezt szamolni.

fura dolog ez de a babfejlodese szempontjábol a 3hét számit szoval tényleg 3 hetes de te mar 5hetes terhes vagy es az orvosod végig igy fogja ezt szamolni.
Ez a ket het nekem is erthetetlen volt az elejen, utananeztem es ez a magyarazat: " Igaz ugyan, hogy a terhesség valódi idõtartama 38 hét, azaz 266 nap, ám a peteérés és a fogantatás idõpontjáról csak ritkán van pontos információnk Így az orvosok az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják ki a szülés idõpontját. Vagyis a fogantatás pillanatában, azaz, amikor a petesejt és az ondósejt találkozik, tulajdonképpen -orvosi szempontból-, már két hetes terhesnek számítasz. Ez a nézet persze logikailag is alátámasztható: hiszen az utolsó vérzésed, az akkor lelökõdõ méhnyálkahártya után felépülõ "új világ" már a majdani megfoganó embriót szolgálja..."
én is így voltam, és nekem azt mondták, nem középidõben fogant a baby azért az eltérés. az uh viszonylag a jól a fejlõdésbõl és a méretekbõl kiszámítja a kot.
Nekem is két hét csúszás van, de mégis a menstruáció szerinti idõpontot veszik figyelembe. Pedig soha nem volt 28 napos ciklusom. Nem hiszem hogy nagy tragédia csak szépen fejlõdjön.

Ma reggelre megjelent két csepp vér. Nem fáj semmim.5 hetes vagyok. Mit kell most tennem? Van esély még a baba megmentésére?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 7 hetesen jelent meg pár csepp vér, aznap orvoshoz mentem, aki gyógyszert írt fel, és táppénzre küldött. Most 20 hetes babaváró vagyok.

Szia! Nekem 7 hetesen jelent meg pár csepp vér, aznap orvoshoz mentem, aki gyógyszert írt fel, és táppénzre küldött. Most 20 hetes babaváró vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtató, amit írsz. Én is indulok lassan a dokihoz, hátha nem lesz semmi komoly baj.
A kérdező hozzászólása: Már voltam UH-n, épp tegnapelõtt, úgyhogy méhen kivüli nem lehet. A többit viszont sajna nem lehet kizárni. 38 és fél éves vagyok, nem szeretném elveszíteni.
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, nagyon aranyos volt. Kaptam Utrogestant és kiírt táppénzre. Azóta szinte csak alszom. :)

18 hetes terhes vagyok. 5 napja mozog a baba, de 2 napja szinte egyáltalán nem érzem. Amúgy jól vagyok. A fiamnál egyértelműbb volt a dolog. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Én 17 is kb 17 hetesen éreztem elõször konkrétan a baba mozgását és rá két hétre volt 1-2 nap amíg szinte semmit nem mozdult... Azóta pedig már minden este bokszmeccset rendez a picúr... Nem minden napjuk egyforma a babóknak, õket is megviselheti akár a front is. Sztem várj türelmesen és figyeld a pocidat! Fog õ rúgdosni, csak lehet most többet pihen! Üdv.: 21 hetes kismami

Szia! Én 17 is kb 17 hetesen éreztem elõször konkrétan a baba mozgását és rá két hétre volt 1-2 nap amíg szinte semmit nem mozdult... Azóta pedig már minden este bokszmeccset rendez a picúr... Nem minden napjuk egyforma a babóknak, õket is megviselheti akár a front is. Sztem várj türelmesen és figyeld a pocidat! Fog õ rúgdosni, csak lehet most többet pihen! Üdv.: 21 hetes kismami
Szia én meg 20 hetes vagyok.. én is szembesültem már ezzel. De nem kell megijjedni, van hogy mozog õ csak olyan is van hogy nem is érezzük, attól független, hogy már éreztük.. :) Pl, valamelyik nap voltam uh-n és akkor is épp mozgott ám én nem is éreztem.. pedig szó szerint kapálózott a lábikóival. Érdekes volt. :) Aztán azt is észrevettem, hogy mindent érzékel, és pl. ha borongósabb idõ van akkor nekem sincs elcsattanó jó kedvem olyankor kevesebbet mozog. De az is igaz, hogy mikor nagyon örülök valaminek olyan mintha velem örülne. És rúgkapál. Próbálj meg bekopogni neki.. én is szoktam olyankor mindig reagál, persze én ezt este szoktam gyakrabban, ha akarom tudni hogy minden ok e szinte mindig visszakopog :)
Szia! Én 19 hetes terhes vagyok a napokban nekem is kevesebbet mozogott a baba. Ma viszont virgonckodik . Lehet a frontra érzékenyek már õk is.

Félek! 5 hetes vagyok és este és éjjel 3-szor hánytam és volt egy kis hasmenés. Ma reggel is elég rosszul voltam, émelyegtem és mikor megmértem a hőmérsékletet 38 volt. Bevettem egy panadolt. Ugye nem lesz baja a babának?

Ez vírus vagy csak kimerült a szervezetem mert este alig aludtam és nem is ittam mert kijött. Már sok teát iszok és jobban vagyok. Ez a baba miatt volt vagy vm betegség? Egész nap fekszem. Más is volt ezzel?

Legjobb válasz: Hát én is pont 5 hetes vagyok, nekem tegnap 3 szor ment a hasam illetve tegnapelötteste egyszer. Lázam nincs, és én is émelygek, de egyenlõre (és remélem nem is fogok) még nem hánytam. Szerintem ez valamilyen vírus, tegnap este óta megittam 1 1/2 pohár gyenge kamillateát és ma már jobb a helyzet.

Hát én is pont 5 hetes vagyok, nekem tegnap 3 szor ment a hasam illetve tegnapelötteste egyszer. Lázam nincs, és én is émelygek, de egyenlõre (és remélem nem is fogok) még nem hánytam. Szerintem ez valamilyen vírus, tegnap este óta megittam 1 1/2 pohár gyenge kamillateát és ma már jobb a helyzet.
szia! menj el a háziorvosodhoz, és õ majd megmondja, hogy most ez egy vírus-e? de ne nagyon vegyél be magadtól gyógyszereket!!!
Nem hinném, hogy a baba miatt volt. Nekem ilyen 19 hetesen volt, én is vírusra gondoltam, diétáztam (krumpli, keksz, tea) és el is múlt 2 nap alatt. Aggódtam én is, mert a hasmenés hasi vérbõséggel jár, ami vetélést is okozhat, de szerencsére nem lett semmi baj. Ha mégsem szûnik, menj el orvoshoz. A Panadolt, No-Spat terhesen is be szabad venni.
Engem is pont 5 hetesen tepert le egy vírus. Illetve az egész családot. Apa hányt, lányomnak hasmenése volt, én vegyítettem. Panadolt szabad bevenni, én is azt vettem be, meg diétáztunk 2-3 napig. keksz, tea. Remélhetõleg neked csak ennyi volt, ha ma nincs bajod, szerintem NE MENJ orvoshoz. Még összeszedsz egy infulenzát. Na az már nagyobb baj. A hõdet azért mérjed még ma is és ha 38 fölé megy, akkor telefonálj a dokidnak, vagy az ügyeletre. Jobbulást és kellemes babavárást! 7 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igyekszem feküdni, teázni, és aludni. Már jól vagyok, remélem így is marad.

Reggel elég nagy stressz ért, és nagyon ideges lettem, a szívem mejd ki ugrott úgy dobogott, reméélem nem lett baja a babának, 5 hetes vagyok!?

Ma a páromról kiderült hogy egy nálam 10 évvel fiatalabb 17 éves kis cig..... ku.....val akar találkozgatni,mondanom sem kell mit éreztem,és nagyon ideges lettem,sírás meg minden....!El is zavartam de visszajött!Ugye nem lesz baja a babámnak?Duphastont kell szednem mert 2 babát már elvesztettem,nem bírnám ki ha valami történne a kicsivel!!!És ma még ki sem keltem az ágyból....nincs kedvem semmihez!

Legjobb válasz: Tudom hogy könnyû ezt mondani,de probálj megnyugodni!Most csak TE és a baba vagy a fontos!A párod meg....no comment,nem akarok csunyát irni.A babának nem lesz baja,a terhességem elsõ 4 honapjában én is nagyon sokat idegeskedtem,sirtam,de nem lett semmi gond.Fel a fejjel,kitartás!Nincs kéznél valami barátnõ akivel egy kicsit kimozdulnál?Lehet hogy jót tenne kibeszélni valakivel a dolgokat.

Tudom hogy könnyû ezt mondani, de probálj megnyugodni!Most csak TE és a baba vagy a fontos!A párod meg....no comment, nem akarok csunyát irni.A babának nem lesz baja, a terhességem elsõ 4 honapjában én is nagyon sokat idegeskedtem, sirtam, de nem lett semmi gond.Fel a fejjel, kitartás!Nincs kéznél valami barátnõ akivel egy kicsit kimozdulnál?Lehet hogy jót tenne kibeszélni valakivel a dolgokat.
Nagyon vigyázz a babádra, gondolj arra, hogy most õ a legfontosabb. Nem lesz baja, csak próbálj megnyugodni. A párod meg talán jobb belátásra tér... Pihenj sokat és önzõ módon magaddal és a babáddal törõdj! Remélem, helyrejön minden, drukkolok neked.
Most ezt komolyan írtad, hogy ha elmennél otthonról, jönnének azok a kérdések, hosy minek, meg hogy gondolod, meg ilyenek??? Ezt ki mondaná??? A párod??? És írod, hogy elzavartad, de visszajött. Nem tartasz attól, hogy még jobban ki fogod készíteni magad, ha ott van õ is? De ha tényleg csak amiatt a két óra miatt aggódsz, azt feleslegesen teszed.
Ez tényleg csak egy jótanács: Ha a babucit meg akarod tartani- és nagyon remélem , hogy igen- gondold át a pasiddal a kapcsid és ülj le vele beszélgetni. Mondd meg neki higgadtan , hogy ennek a babának egy anyára és apára van szüksége. Ha valóban szeret téged , képes lesz változni.A másik. 5 hetesen még nem érzékeny az ilyen stresszes dolgokra , nyugi! de ha gondolod , beszélgess vele és mondd el , hogy most egy kicsit bánatos vagy , ezért érzed rosszul magad. Ettõl nem leszel "magadbanbeszélõ" , de könnyebb feloldani ezt a problémát magadban is.
A kérdező hozzászólása: Szia.Beszéltem a barátnõmmel telefonon, neki is megvolt a véleménye.Már nem vagyok ideges, de reggel az a 2 óra hossza borzalom volt.Az meg hogy én elmenjek valahova áááá!!Nem lehet!!Minek megyek el, és kihez, és kivel?Ezek jönnének!Ja és én 27 vagyok a párom 23, azt hittem érettebb, de csalódtam benne nagyon!
az elõzõ vagyok :) bocsi , gyorsan olvasok és az elejérõl lemaradtam. Ezt a babát nagyon szeretnéd, és ezt nagyon jó olvasni! De a többi dolog áll.

18+5 hetes vagyok. Nagyon, szinte napról napra nő a hasam. Akkor ugye a baba is rendben van és növekszik? December eleje óta nem látott orvos és még 2 hétig nem is fog. Nálunk ez a rendszer.

A hasam tényleg nagyon n?. Szinte szemmel láthatóan, egyik napról a másikra nagyobb lesz. A kollégan?m jan. 5-én ment 36 hetesen szülési szabira akkora hassal, mint nekem van most.

Legjobb válasz: Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!

Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!
Akkor biztosan nõ a baba, szóval jól van. Még nem érzed?
Szia! A hasad mérete nem csak a baba méretétõl függ, hanem a magzatvíz mennyiségétõl és a placentától is. Ahogy a nõk testalkata ugy a terhességek, has növekedése és mérete se egyforma. A barátnõm most 6 hónapos terhes és neki már most akkora a hasa mint nekem 38 hetesen volt közvetlen szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem érzem most már közel 2 hete. Sõt mivel ma munkahelyen felhúztak, õ is sokkal jobban rúgkapált. Szerintem a megugrott vérnyomástól, bár lehet, semmi köze nem volt a kettõnek egymáshoz.

5 hetes vagyok! Ha nem fogok vérezni és nem lesz görcs sem akkor tuti megmarad a baba?

Legjobb válasz: Miért kell ilyenekre gondolnod öt hetesen már? Késõbb még lesz ezer okod más dolgokért aggódni. Most legyél boldog és örülj a mának: a pozitív tesztednek!!

Miért kell ilyenekre gondolnod öt hetesen már? Késõbb még lesz ezer okod más dolgokért aggódni. Most legyél boldog és örülj a mának: a pozitív tesztednek!!
Szerintem jobb lenne ha nem gondolnál ilyenekre. Csak pozitívan. Nekem nem volt semmi panaszom, se vérzés, se görcs mégsem maradt meg az a baba.(ez 2 éve volt) Azóta nekem is megszületett a második gyermekem, pont tegnap volt 1 éves. Szóval inkább gondolj arra, hogy minden rendben lesz:) Boldog új évet, és minden jót neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, csak nagyon régen vártunk már rá...
Szia, van egy rossz hírem, fogsz "görcsolni" de nem azért mert a picivel baj van. Változni fogsz kívül belül, és az izmok munkáját fogod majd érezni. Esetenként a méhszáj "sérülései" miatt fogsz vérezni, de az sem vérzés lesz, sex után esetleg. És 5hetesen ne hívd a bajt, mert ahogy ezen agyalsz, úgy hívod is, BABÁZOL, ott van a pocakban az a pöttöm, elvan mint a befõt. Szóval mosolyogj, örülj, hogy összejött, és ne azon agyalj, hogy akkor lesz e görcs, vérzés, ugye megmarad. (ha nem akarna, nem fogant volna meg, gondolkodj így...) Boldog Babázást ui.: mostantól életed végéig folyton aggódhatsz majd érte:) nem csak pocaklakóként, de bébiként, gyerkõcként, sõt felnõtként is. De javaslom ne 5hetesen kezd...:)
Szia! Nekem 2x is elhalt a terhességem.Egyszer sem gondoltam arra, hogy velem ilyen megtörténhet.Nem volt sem vérzésem sem görcsöm, sõt terhességi tüneteim voltak.(émelygés, mellfeszülés) Ne gondolj semmi rosszra!! Boldog, egészséges babavárást kívánok!
50-50% esély van.Nálam sajnos a vérömleny gyõzött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!