Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok mikor (258 db)

Ma reggelre megjelent két csepp vér. Nem fáj semmim.5 hetes vagyok. Mit kell most tennem? Van esély még a baba megmentésére?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 7 hetesen jelent meg pár csepp vér, aznap orvoshoz mentem, aki gyógyszert írt fel, és táppénzre küldött. Most 20 hetes babaváró vagyok.

Szia! Nekem 7 hetesen jelent meg pár csepp vér, aznap orvoshoz mentem, aki gyógyszert írt fel, és táppénzre küldött. Most 20 hetes babaváró vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtató, amit írsz. Én is indulok lassan a dokihoz, hátha nem lesz semmi komoly baj.
A kérdező hozzászólása: Már voltam UH-n, épp tegnapelõtt, úgyhogy méhen kivüli nem lehet. A többit viszont sajna nem lehet kizárni. 38 és fél éves vagyok, nem szeretném elveszíteni.
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, nagyon aranyos volt. Kaptam Utrogestant és kiírt táppénzre. Azóta szinte csak alszom. :)

6, 5 hetes vagyok, mikor mondjam el a munkahelyemen?

Csak mert amúgy nagyon rosszul vagyok, er?s hányigerrel és talán jobban tolerálnák, ha tudnák, bár azt is hallottam, hogy nem szabad az els? 12 hétig. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én 4 hét 3 naposan mondtam el a munakhelyem. Nem vagyok babonás és minden renbden velünk.:) 24 hetes kismami

Én 4 hét 3 naposan mondtam el a munakhelyem. Nem vagyok babonás és minden renbden velünk.:) 24 hetes kismami
Nem riogatás képpen, de; mindenképpen írásban jelentsd be, és írasd alá.
Szia, en 20 hetes voltam amikor megmondtam.. akkor kezdett latszani. A 36. hetig dolgoztam egyebkent.. Egyetertek az elottem szoloval, irasban tedd meg.. es legyen meg addigra a kiskonyved!
Szia! Én 5 hetesen mondtam meg a fönõkömnek, hozzá teszem könnyû fizikai munkát végeztem, azt mondta majd ha nagyobb lesz a hasam akkor kapok könnyeb munkát. Erre kétnapra bevéreztem és azóta veszélyeztett terhes vagyok és táppénzen vagyok. Kéthette a szemembe vágta, hogy mennyit kell utánam fizetnie. Szerintem minél elõbb szólj. És vigyázz magadra nagyon!!!!
Ja, már 30 hetes vagyok és végre minden rendbe van!!!

Hány hetesen érdemes elöszőr orvoshoz menni? Szeretnék táppénzre menni, a munkahelyi körülmények miatt, de csak a nődoki adhat javaslatot, nem? 5 hetes vagyok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.

Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.
Engem a körzeti felvett más jogcímen addig táppénzre, amíg a nõdokihoz eljutottam.Rendes volt, orvosa válogatja.Utána már mindig vinnem kellett a nõgyógyász táppénz javaslatát és az alapján tart jelenleg is a körzeti táppénzen.
Szia! Elõször engem is a háziorvos vett tp-re, akkor még nem volt szívhang. Borzasztóan rosszul voltam és állandóan aludtam volna, meg ráadásul volt egy elhalt terhességem is korábban. Amikor kiirattam magam, azt mondta a háziorvos, hogy bármikor tp-re vesz, ha otthon maradnék 1 hetet. Ezt azóta már a nõdokim is mondta, de még nem éltem vele. Sztem mondd el a háziorvosodnak, hogy mi a helyzet, biztosan meg fogja érteni! Ja, és gratulálok! :-) 17 hetes kismami
Én is ki voltam nyúlva az elsõ hetekben. Émelygés, rossz közérzet, hatalmas mértékû fáradtságérzet. A háziorvosom kiírt egy hétre. De nõdokihoz csak utána jutottam el.

5 hetes vagyok. Mikor érdemes felkeresnem az orvost?

Legjobb válasz: 7-8 hetesen már mehetsz az orvoshoz.

7-8 hetesen már mehetsz az orvoshoz.
Szia!Én 5 hetesen mentem el, és akkor nem tudott mondani még az orvos semmit, csak hogy valószínû hogy terhes, és vissza kellett mennem 8 hetesen, mert akkor tud biztosat mondani. Minden jót, és boldog babavárást! Üdv:már 33 hetes kismama
szia.Én is 5 hetes voltam amikor elmentem dkokihoz.Már látott valami nagyon ici-picit, de a petezsákot azt tisztán.3 hét múlva kellett visszamennem, és akkor már volt szívhang is.Igazolta az életképes terhességet, és a védõnõhöz irányitott.szerintem most is elmehetsz a dokihoz, de nem vesztessz semmit ha csak késöbb keresed fel.remélem minden rendben lesz. 18 hetes mama
Ha nem rohansz oda izgatottan akkor ráér a 8- 10.hétig, a 12.héttõl jönnek a vizsgálatok.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem is még várok egy-két hetet.
Nyugodtan várhatsz még hármat is, ha nincs semmi bajod. Hivatalosan 8 hetesen esedékes az elsõ ultrahang. Ha valaki nagyon türelmetlen és korábban megy, akkor az állami orvos visszahívja késõbb, a magán persze megcsinálja az ultrahangot jó pénzért és úgy hívja vissza. Ilyenkor nehéz, de akkor is megéri várni, nyolc hetesen már nagyobb élmény lesz és szívhang is lesz.

Tegnap lett pozitív a tesztem. Most, hogy utánaszámoltam, 5 hetes vagyok. Mikor menjek nogyógyihoz?

(imádom)

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ha nincs semmi problémád, akkor ráérsz a jövõhéten elmenni. Annak idején én is 6 hetesen mentem el, de uh.-ot csak a 7. héten csinált. Akkor már biztosra tudta mondani, mert akkor már a szívverése is jól kivehetõ.

Szia! Szerintem, ha nincs semmi problémád, akkor ráérsz a jövõhéten elmenni. Annak idején én is 6 hetesen mentem el, de uh.-ot csak a 7. héten csinált. Akkor már biztosra tudta mondani, mert akkor már a szívverése is jól kivehetõ.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom , hogy normális-e , de gorcsolok, szúr a petefészkem..vérezni nem vérzek, folyásom sincs , csak félek, hogy nem-e baj a gorcsolés?
Szia Ha ez a gorcsoles v hasfajas olyan mintha meg akarna jonni akkor szerintem ne felj ezt meg jo darabig fogod erezni, nekem is ilyen volt.Neha gorcsolgetett is, de ugy, h siman gyogyszer nelkul ki lehetett birni.Ha tenyleg semmi baj nincs akkor 1-2 het mulva menj el, mert akkor mar nemcsak a terhesseget tudja megallapitani, hanem fogja hallani es Te is a pici szevecskejet.Nekem az 5 heten meg csak a petezsakot latta, engem 5 het mulvara rendelt vissza, de persze ha kozben barmi lett vna akkor mondta, h azzonnal hivjam es menjek. Gratulalok a babadhoz, es boldog babavarast kivanok 10 hetes kismama
Szia! Én kedden voltam 5 hetes, jövõ héten csütörtökön megyek orvoshoz, hogy már lássunk is valamit. Több válaszban is írták, 6 - 7 hetesen már látni, hogy dobog a szíve. Remélem addig nem lesz semmi gond és nem kell elõbb mennem. Gratulálok a babához. Vigyázz magatokra!
Végülis mire biztos vagy a terhességben, az kb. 5 hetes. És ugye mire idõpontot kérsz, az még 1-2 hét. A 10-12. hétig kell hogy mindenképpen terhesgondozásba vegyenek. tehát ha 2-3 hét múlva mégy dokihoz, az még belefér.
A kérdező hozzászólása: Koszonom, aranyosak vagytok..Mindenkinek gratulálok a pici pocaklakóhoz, aki pedig titkon vágyakozik egy pici kis tuneményért , uzenem -a remény hal meg utoljára...

Holnap megyek az első ultrahangra, 5 hetes vagyok! Mit fog látni az orvos?

Legjobb válasz: Szia! Megértem az aggodalmad,sajnálom,hogy elvetéltél.De hidd el,hogy az ha feleslegesen vizsgálgatnak nem jó semmire. Sajnos sokszor a vetélést nem lehet megelõzni,orvosi ellenõrzéssel sem,mert általában annak oka van.De gondolom ezt elmondták neked,mikor elment a babád. Szerintem elég orvoshoz menni a kötelezõ vizsgálatokra,vagy ha panaszaid vannak,pl:görcs,vérzés,vagy ilyesmi. Ne aggódj túl sokat,mert az csak árthat,nem valószínû,hogy megismétlõdik ami veled történt. Boldog babavárást,üdv

Szia! Megértem az aggodalmad, sajnálom, hogy elvetéltél.De hidd el, hogy az ha feleslegesen vizsgálgatnak nem jó semmire. Sajnos sokszor a vetélést nem lehet megelõzni, orvosi ellenõrzéssel sem, mert általában annak oka van.De gondolom ezt elmondták neked, mikor elment a babád. Szerintem elég orvoshoz menni a kötelezõ vizsgálatokra, vagy ha panaszaid vannak, pl:görcs, vérzés, vagy ilyesmi. Ne aggódj túl sokat, mert az csak árthat, nem valószínû, hogy megismétlõdik ami veled történt. Boldog babavárást, üdv
valószínûleg még csak petezsákot.
aztán majd a 7-8. héten szívhangot is.
Valószínûleg még csak a petezsákot, de kb 2 hét múlva már a szívhangot is hallani. Gratulálok a picihez!
Szia! Valószinüleg semmit, esetleg a petezsákot.Nem is tudom, mi értelme van ennyire korán menni.Vagy valami probléma van? Úgy értem, esetleg feltételezhetõ, hogy méhen kívül van, vagy más gond? Mert, ha minden rendben, akkor felesleges az ennyire korai uh. Szívmûködést, keringést csak a biztosan betöltött 6-7 hét körül látnak.Aztán, ha semmi, marad a kismaminak a csalódás, meg a felesleges aggódás. A lányommal az elején 4x küldtek uh-ra, mira láttak valamit.Ráadásul a menotesztjük is kétes volt, mikor nekem a gyógyszertári már majdnem 3hete positív.Agyon vissza ijesztegettek, hogy nincs meg a gyerek. Úgyhogy, ha nem látnaksemmit, csak türelem, és nemaggódni:-)) Jó egészséget nektek, üdv
A kérdező hozzászólása: Azért kell mennem ilyen korán mert 2 éve volt egy vetélésem, és nem szertném ha megismétlõdne!Ezért sûrûn fogok orvoshoz járni, hogy biztos legyek bennne minden rendben van-e.
én sem mennék ilyen korán orvoshoz, mert ez csak fölösleges kör. Meg állítólag nem is túl jó, hogy ilyen fiatal kismamikat vizsgálgatnak.
szerintem nyugodtan menj, mert ha nem mész akkor csak izgúlni fogsz feleslegesen és az se jó. petezsákot már biztos látni fog, és az elsõ vizsgálat nem vizsgálat/ ne engedd, hogy megvizsgáljon/csak uh. sok sikert
Az elõzõ válaszolónak! Van neked gyereked, vagy voltál már terhes???? Mert akkor tudnád, hogy az elsõ vizsgálat a legalaposabb, mindenképp megvizsgálnak, különben minek mennél oda??!! És persze, ez hüvelyi uh ugyibár, mert az jobb, tisztább képet ad, és 12 hétig azt szoktak csinálni. A teherbeesést pedig nem lehet egyértelmûen kiszámolni, csak a mensibõl a szülés várható idõpontját. Tehát lehet csúszás, ami ilyen fiatal terhesen minden nap számít, mert ebben a korai stádiumban a legnagyobb a változás.Tehát, ha mondjuk 1 héttel fiatalabb, akkor elõfordulhat, hogy semmit nem lát az uh, esetleg petezsákot. Azért csinálnak a 12 hét körül uh-t, mert abból egyértelmûen kiderül a terhesség kora, ekkor a legkisebb az esély a tévedésre.

Nagyon fáj a hasam, 5 hetes vagyok mit csináljak?

Bal oldalon nagyon hasogat a hasam, le kéne feküdnöm, de a kisfiam mellett ezt most nem engedhetem meg... Mit tegyek? Orvoshoz hétf?n megyek...

Legjobb válasz: én igy voltam. Nagyon fájt, orvoshoz 2 nap múlva mentem, de már hiába. Ha egybõl elmegyek talán megelõzhetõ lett voltna. A TE döntésed, hogy mit is szeretnél . . .

én igy voltam. Nagyon fájt, orvoshoz 2 nap múlva mentem, de már hiába. Ha egybõl elmegyek talán megelõzhetõ lett voltna. A TE döntésed, hogy mit is szeretnél . . .
Mindenképpen menj orvoshoz, ha lehet minél elõbb.

39+5 hetesek vagyunk. Mit jelenthet az iszonyatosan erős, hasogató derékfájás?

Azt hallottam, hogy vajúdáskor a menstruációs görcsökhöz hasonló fájások lesznek. Amikor a derékfájás jelentkezik (rendszertelenül és rohamszer?en) akkor olyan mintha f?részelnének és anno volt ilyen a menstruációkor is. Ez akkor már minek számít?

Legjobb válasz: Háát igen,nemsokára anyuka leszel!Gratulálok,könnyû szülést és kellemes ünepeket kívánok!:)

Háát igen, nemsokára anyuka leszel!Gratulálok, könnyû szülést és kellemes ünepeket kívánok!:)
Hamarosan anyuka leszel ez azt jelenti! :) Nálam ugyanígy kezdõdött, egy napra rá már kezemben tartottam a kisfiam:)
A kérdező hozzászólása: :) )) Köszi a gyors választ! nagyot nevettem :) Már nagyon izgulok :)
Könnyû szülést Kívánok nektek!!! És Nagyon boldog karácsonyt, bár szerintem ez lesz az egyik legszebb:) )))
elsõ voltam:) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!! Nektek is boldog Karácsonyt!

Mit jelent az, hogy valaki pl.35+5 hetes, vagy 8+5 hetes (stb. ) terhes?

A példából kiindulva miért nem 40 hetes, és 13 hetes? Sokszor látom itt ezen az oldalon, hogy így írják, de nem tudok rájönni, hogy ez mit takar. Köszönöm! :)

Legjobb válasz: 35 hetes és 5 napos, illetve 8 hetes és 5 napos.

35 hetes és 5 napos, illetve 8 hetes és 5 napos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez eszembe sem jutott.... :)

Terhesség elején meddig tart ez a megjön érzés? 5 hetes vagyok és ezt érzem, és a méhen kívüli terhesség mikor lehet észre venni?

Legjobb válasz: Szia! Akár hetekig tarthat, egyedi dolog. Ha erõsebb görcsök, esetleg barna, vagy vérzés van, érdemes orvoshoz menni. A méhen kívüli uh-gal zárható ki csak, jó mielõbb elmenni, 5 hetesen nekem már simán látták a dolgokat! De annyit mindenképp látnak, hogy jó helyen van-e, ez azért is fontos, mert a méhen k.t. életveszélyes állapot. Próbálj magnéziumot szedni, hátha segít, késõbbiekben is aki görcsölget, ezt javasolják. MagneB6-ból 3x2 is akár, és ne aggódj, nem lehet túladagolni (ha túl sok, kijön hasmenésként). De a 3x2, vagy 3x1 nyugodtan. Jó a Mg pezsgõtabletta is. Minden jót 26h km

Szia! Akár hetekig tarthat, egyedi dolog. Ha erõsebb görcsök, esetleg barna, vagy vérzés van, érdemes orvoshoz menni. A méhen kívüli uh-gal zárható ki csak, jó mielõbb elmenni, 5 hetesen nekem már simán látták a dolgokat! De annyit mindenképp látnak, hogy jó helyen van-e, ez azért is fontos, mert a méhen k.t. életveszélyes állapot. Próbálj magnéziumot szedni, hátha segít, késõbbiekben is aki görcsölget, ezt javasolják. MagneB6-ból 3x2 is akár, és ne aggódj, nem lehet túladagolni (ha túl sok, kijön hasmenésként). De a 3x2, vagy 3x1 nyugodtan. Jó a Mg pezsgõtabletta is. Minden jót 26h km
Azért görcsölsz, mert nõ a babád és tágul a méhed, ha nincs vérzés, nem kell aggódni. A Magnéziumot késõbb szokták javasolni, de bajt biztosan nem csinálsz vele. A méhen kívüli terhességet az elsõ UH-n már megállapítják. Én 6, 5 hetesen voltam UH-n. Megállapították a terhességemet, a petezsák méretét és hogy jó helyen tapadt meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Szia! Én 10+2 hetes vagyok, és még midnig fáj a pocim. Most voltam orvosnál, aki azt mondta, ez a front miatt erõsödhet! És tényleg magnézium kell rá! Amúgy szerintem is mehetsz dokihoz lassan, én 4+4 hetesen voltam elõször, már látták a petezsákot! Hajrá:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!