Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok és van égy (35 db)

A szomszéd kislány ótvaros! Én 29 hetes terhes vagyok, és van egy 5, 5 éves kislányom. Ma találkoztunk. El lehet kapni? Hogyan?

Mondtam a kislányomnak, h ne érintkezzenek, mert a boltban taliztunk, és mellette van egy fagyizó, ?k még elnyalták és utána jöttünk haza.

Legjobb válasz: Ezt találtam: Hogyan kapják meg a gyermekek ezeket a baktériumokat? - A fertõzés bejuthat a bõrbe, ha a gyermeknek apró vágás vagy kaparás van a bõrén, vagy ha egy bogár megcsípi. - A gyermek szintén megkaphatja a baktériumokat, ha egy ótvaros személy bõrét, vagy ruháját érinti. - Ha nincs elegendõ fürdõvíz a forró nyári napokon és zsúfolt lakásokban, szintén hozzájárulhat a baktériumok terjedéséhez

Ezt találtam: Hogyan kapják meg a gyermekek ezeket a baktériumokat? - A fertõzés bejuthat a bõrbe, ha a gyermeknek apró vágás vagy kaparás van a bõrén, vagy ha egy bogár megcsípi. - A gyermek szintén megkaphatja a baktériumokat, ha egy ótvaros személy bõrét, vagy ruháját érinti. - Ha nincs elegendõ fürdõvíz a forró nyári napokon és zsúfolt lakásokban, szintén hozzájárulhat a baktériumok terjedéséhez
Igen, el lehet kapni. Úgy tudom, gyerekek közt könnyen terjed, eléggé fertõzõ. A lényeg, hogy a kislányod ne érintse meg a fertõzött kislány bõrét ott, ahol kijöttek rajta a pörkök, mert elég egy mikro sérülés is (ami szemmel nem látható, pl. karcolás), hogy a kórokozó bejusson a szervezetbe.

5-hetes terhes vagyok és van egy kis barnázásom, és volt 1-2 csepp vér, ez utalhat vetélésre?

Nem soká indulok dokihoz,de azért jól esne pár vélemény,hogy mire számithatok.Köszike!

Legjobb válasz: Lehet hogy gyógyszert kapsz, a lényeg hogy idõben mész a dokihoz. Drukkolok. majd gyere vissza írd meg hogy mi volt . Én 6 hetes vagyok.

Lehet hogy gyógyszert kapsz, a lényeg hogy idõben mész a dokihoz. Drukkolok. majd gyere vissza írd meg hogy mi volt . Én 6 hetes vagyok.
Minél hamarabb menj orvoshoz. Én is barnáztam, sajnos 2x is kórházba kerültem vele. Vetélésre is utalhat a vérzés, ezért kell gyorsan orvoshoz menni. Nálunk nem adnak az orvosok hormon tartalmú gyógyszert, kizárólag görcsoldót (annak ellenére, hogy nem görcsöltem) és nyugtatót kaptam, valamint a 13.hétig szigorú fekvés. Ma töltöttem be a 12.hetet, ugyhogy már csak ezt a hetet kell kibirnom az ágyban... de természetesen megérte! Drukkolok, hogy minden rendben legyen nálad! 12h km
Öt hetesen nekem is ugyanez volt. Megnézett uh-on a doki, hál istennek mindent rendben talált. Szigorú fekvést írt elõ+magnéziumot kell azóta is szednem. Azt mondta, hogyha erõsödne v. nem múlik, akkor irány vissza. Elmúlt egy hét után. Nem erõltetted meg magad? Nyugi!!! 31 h km
Utalhat arra is, ha a doki szerint igen, akkor beutalnak a korhazba, ahol magneziuminfuziot kapsz, es teljes agynyugalom. Ha a verzes erosodik, akkor bizony bibi van, de akkor azt jelenti hogy valami nem ugy jott ossze ahogy kellett volna es a "termeszet megoldja". Tudom hogy kegyetlenul hangzik, nekem is volt ilyenem, az sajnos elment, de azota mar van kisfiam, 2 eves, varjuk a kovetkezot.

Megvolt az első ultrahangom és 5 hetes vagyok. A doki egy nagyobb méhkosarat látott, de alatta egy kisebb is volt, de az még nem kivehető annyira. Lehet, hogy ikrek lesznek, mert vannak a családomban ikrek?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy ikreid lesznek, de ezt biztosan csak a következõ vizsgálaton 8-9 hetesen fogja biztosra mondani a doki!Addig is gratulálok a baba(ák)hoz!

Szia! Lehet, hogy ikreid lesznek, de ezt biztosan csak a következõ vizsgálaton 8-9 hetesen fogja biztosra mondani a doki!Addig is gratulálok a baba(ák)hoz!
Lehet de ilyenkor még nagy az esély rá hogy az egyik felszívódik. Én szorítok neked. Vigyázz magadra nagyon!

5 hetes terhes vagyok és van égy kis gondom agyalapi mirigy jóindulatu daganatom van. És holnap kéne mennem debrecenbe hogy kioperálják onnan.. Mit csináljak?

Már régota várjuk a babánkat és nem szeretném elveszíteni.. SEGÍTSETEK!!

Legjobb válasz: Szerintem telefonálj most az orvosodnak, hogy ilyenkor mit lehet tenni vagy egyáltalán elvesztheted-e a babát. Szerintem hallgass majd az orvosod tanácsára.

Szerintem telefonálj most az orvosodnak, hogy ilyenkor mit lehet tenni vagy egyáltalán elvesztheted-e a babát. Szerintem hallgass majd az orvosod tanácsára.
Szerintem beszélj az orvossal, aki a mûtétet fogja csinálni, mondd el neki, hogy babát vársz és kérdezd meg, hogy milyen lehetõségek vannak. Beszélj egy nõdokival is, kérd ki az õ véleményét is! Drukkolok neked!
Valóban, ezt a dokitól kéne megkérdezned, de mivel jóindulatú a daganat, gondolom nem kapsz utána kemót. Sok nõt mûtenek meg terhesen, azt nem tudom, hogy az elsõ trimeszterben altathatnak e. Ezen kívül, szerintem nincs oka, hogy ne lehetne állapotosan megmûteni. Nagyon drukkolok!!
Szia En is csak azt tudnam javasolni, h a nogyogyaszoddal is es a masik orvossal is beszelj a babarol, es h Ok mit javasolnak.De szeritnem a babat a mutet miatt ha megcsinaljak nem fogod elvesziteni. Nagyon drukkolok nektek!!!!! 17 hetes kismama
mindennképp beszélj a dokival errõl.a nõvéremnek is pont akkor távolítottak el egy jó indulatú daganatot.8 hetes volt.nem altatták csak gerincvelõi érzéstelenítést kapott.többször kellett mennie utána nõgyógyászhoz, csináltak neki magzatvíz vizsgálatot.egészséges kisfiút szült!ja és extra pihenést javasolt a doki.csak ugye az idegeskedés ami most ez miatt van az nem tesz jót.tudom hogy nagyon nehéz most neked de légy nagyon erõs és bátor!!a babád érezni fogja és ebbõl meríti õ is az erejét!!szorítok neked nagyon! lélekben veled vagyunk!!!!nem lesz baj!!!!
nekem is daganatom van, nagy nehezen derült ki, rosszúl voltam sokat, aztán a házi dokim küldött el hasi uh ra, onnan azok belgyógyászatra, gasztroenterológus meg mr re, azzal vissza nõdokihoz, plusz emlõ UH, kiderült h cisztáim vannak mellben, meg petefészekben, magas a prolaktinom is, aztán kiderült h daganatom van, akkor a jó indulatút is mûtik? vagy csak akkor ha gyógyszeres kezeléstõl nem szívódik fel? És mekkora méretnél mûtenek? Nekem fél centis. [email protected]

8, 5 hetes terhes vagyok és van egy cisztám, kicsit aggódom. Mi a véleményetek, van okom aggodalomra?

a ciszta 52,4x40,9mm ,az orvos azt mondta már fel kellett volna szívódnia,de 1 hét múlva menjek ultrahangra és meglátjuk.valószín?nek tartom h nem fog felszívódni.a terhességgel minden rendben azt mondta.De mi lesz a cisztámmal?kicsit félek.

Legjobb válasz: semmi baj nem lesz. a ciszta nem a burokban van ne aggódj. semmi köze nincs a terhességnek hozzá.(Videoklinika.) menj rá erre az oldalra találsz nõgyógyászt aki errõl beszél DR.Novák Zoltán

semmi baj nem lesz. a ciszta nem a burokban van ne aggódj. semmi köze nincs a terhességnek hozzá.(Videoklinika.) menj rá erre az oldalra találsz nõgyógyászt aki errõl beszél DR.Novák Zoltán
A kérdező hozzászólása: Meg fogom nézni, köszönöm a válaszod.
Szia! Nekem is volt cisztám. Elõbb láttak a cisztát mint a gyereket. Nekem a doki azt mondta ez egy terhességtámogató ciszta. Nekem csak a 20.-22. hét környékére szívódott csak fel. Szerintem ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: ma voltam uh-n és a cisztám már csak fele akkora mint volt, azt mondta a doki ez mostmár biztosan fel fog szívódni emiatt nem kell aggódni.a baba pedig szépen fejlõdik.:)
örülök ha bármi kérdésed lenne még akkor írj és kérdezz bátran.az elsõ voltam:-) mennyi idõs a magzatod?
A kérdező hozzászólása: 11. hetes :) még biztosan lesz olyan amit nem fogok tudni, elsõ baba:) és nagyon várjuk.

20 hetes terhes vagyok. Kaptunk egy 5 hetes kiskutyát és nem mertem kitenni az udvarra így bent van ez előtérben. Lehet tőle bármi baja a babának? Néha megsimogatom és felveszem az ölembe.

Legjobb válasz: Ha a kutyakakihoz nem nyúlsz, és az oltások, féreghajtás rendben vannak a kutyánál akkor nem lehet bajod. Nálunk 2 kutya van itthon, most 3 hónapos a babám, semmi baja nem lett. Szülés után meg arra kell nagyon figyelni, hogy mindig moss kezet, ha a babához nyúlsz. Különben semmi gond nem lehet. :)

Ha a kutyakakihoz nem nyúlsz, és az oltások, féreghajtás rendben vannak a kutyánál akkor nem lehet bajod. Nálunk 2 kutya van itthon, most 3 hónapos a babám, semmi baja nem lett. Szülés után meg arra kell nagyon figyelni, hogy mindig moss kezet, ha a babához nyúlsz. Különben semmi gond nem lehet. :)
Nem tanácsos a terhesség során kisállatot elkezdeni tartani. De ha már így alakult, akkor fokozottan ügyelj a tisztaságra, mindig moss kezet, ágyatokba ne menjen stb. Ha ezeket be tartod akkor nem lesz baj. Igazából semmi újat nem ajánlott a terhesség alatt elkezdeni. Ami amúgy is otthon van és amivel amúgy is találkozól nap mint na azt már meg szoktad, nincs szükség pont a terhesség során egy új bacival talizni. De ne aggódj nem lesz semmi gond, csak jobb félni mint megijedni.
Nagyon kicsi még az a kutya. Az elõzõ gazdája odafigyelhetett volna, mert kutyát kilenc hetes koráig, nem szakítunk el az anyjától. Ha menhelyes árva kutya akkor bocs. Ennyire kicsi korban még az oltások sincsenek elkezdve. 6-7 hetesen el kell kezdeni a sorozatot. Addig fokozottan figyelj a higiéniára. Ugye, még pár hét kell annak is, hogy szobatiszta legyen. Ilyen kicsi kutyát nem szabad kizárni, hiszen még az anyjával kellene lennie. Nem csak a megfázás árt neki, hanem az is, hogy egyedül érzi magát. A legtöbb fertõzést egyébként a kutyák kint szedik össze. Egyébként ha megmosod a kezed kutyázás után nem lesz tõle bajod sem neked, sem a babádnak.

Terhes vagyok (5 hetes) és van egy 9 hós kisfiunk és ölben altatom. Nem baj ez?

sehogy nem alszik el máshogy, néha ha lefekszem vele az ágyra akkor talán úgy is, de nem ez a jellemz?.

Legjobb válasz: Szia! Ha a kisfiadnak fontos ez a közelség én semmiképp sem javasolnám hogy leszoktasd róla pláne akkor amikor egy kis vetélytárs is érkezik. Inkább bújjatok össze az ágyon vagy támaszd ki a derekad egy párnával az én lányom két és fél éves és májusra várom a kistesót de még mindíg összebújva alszunk el a nagyágyon aztán visszateszem a kiságyába és reggelig fel sem ébred. Ez neki is jó és nekem is, persze ha téged zavar vagy nagyon fáraszt hogy így altatod el a babát akkor keress nyugodtan egy más megoldást de a közelséged iránti igényét feltétlenül elégítsd ki valahogy, pl ülj mellé és simizd a hátát bár az átszoktatás elég hosszú folyamat lesz és mindenképp addig érdemes bevezetni még nincs meg a tesó hogy ne kapcsolja össze a kettõt. Egy három gyerekes kismama.

Szia! Ha a kisfiadnak fontos ez a közelség én semmiképp sem javasolnám hogy leszoktasd róla pláne akkor amikor egy kis vetélytárs is érkezik. Inkább bújjatok össze az ágyon vagy támaszd ki a derekad egy párnával az én lányom két és fél éves és májusra várom a kistesót de még mindíg összebújva alszunk el a nagyágyon aztán visszateszem a kiságyába és reggelig fel sem ébred. Ez neki is jó és nekem is, persze ha téged zavar vagy nagyon fáraszt hogy így altatod el a babát akkor keress nyugodtan egy más megoldást de a közelséged iránti igényét feltétlenül elégítsd ki valahogy, pl ülj mellé és simizd a hátát bár az átszoktatás elég hosszú folyamat lesz és mindenképp addig érdemes bevezetni még nincs meg a tesó hogy ne kapcsolja össze a kettõt. Egy három gyerekes kismama.
A kérdező hozzászólása: ja és 10 kg a baby :)
Szia! Mindenképp szoktasd le a nagylegényt az ölben elalvásról, ez az új terhesség rovására mehet (pl. véletlenül megrúgja a hasad) vagy a te izületeid készülnek majd ki...És ha nagy pocakod lesz, akkor már õ se fog olyan kényelmesen elférni..

Normális hogy terhesség alatt izomfájdalmam van, meg a derékfájdalmam? 9 hetes vagyok és nagyon aggódom, már volt egy vetélésem 5 hetesen.

Legjobb válasz: Szia! Nekem úgy fájt a derekem az elején, majd meghaltam. A dokim azt mondta ne aggódjak. Teljesen probléma mentes volt a terhességem. Sok sikert és kitartást! Remélem nálatok sem lesz gond.

Szia! Nekem úgy fájt a derekem az elején, majd meghaltam. A dokim azt mondta ne aggódjak. Teljesen probléma mentes volt a terhességem. Sok sikert és kitartást! Remélem nálatok sem lesz gond.
szia, nekem 11 hetesen volt egy s.vetelesem marciusban es most megint babas vagyok(8 hetes) es nekem is leszakad a derekam, hasam alja es fajnak az izmaim!A dokim azt mondta elofordulhat hogy ahogy no a meh.... kihat a fajdalom a derekra, hatra.Ilyenkor atalakul az egesz testunk!!!!Szerintem ne aggodj!!!!De ha megis menj el dokihoz hogy megnyugodj!!!!!En is sokat aggodom az elozo dolgok miadt sajnos de pozitiv vagyok!!!Minden jot!!!!!
Ne aggódj, abszolút velejáró. Én is tapasztaltam a legelején. Pihenj sokat és elmúlik. Ne ülj egyhelyben hosszan, sokat ne álldogálj és ne emelj! Az orvosnak szólhatsz róla, lehet, hogy ír izomlazító gyógyszert (Troparin C) ami nem árt a babának sem. Boldog babavárást kívánok!
Nekem is fájt a derekam a terhességem elején, és izomláz-szerû érzésem is volt. Kb. 1-2 hét alatt megszûntek ezek a tünetek. Szerintem teljesen normális! Boldog babavárást! 23 hetes kismama

5 hetes terhes vagyok, viszont van egy 2 éves és 9 hónapos fiam. Ilyenkor táppénzre menjek vagy maradjak gyeden? Melyik megoldás a legjobb? Mi alapján számolják a táppénzt?

Legjobb válasz: Nem teljesen értem, hogy vagy gyeden? 2 gyereked van, akik közül a kisebbik 9 hónapos?! Akkor egyértelmûen a gyeddel jársz jobban. Ha 2 éves 9 hónapos a kisfiad, akkor már gyes-en vagy. Ebben az esetben azzal jársz jobban, ha kiveszed a szabadságod ami az elmúlt három évben felgyûlt (ugye ez csak akkor van, ha megmaradt a munkaviszonyod), mert akkor a teljes fizetésed kapod, majd jöhet a táppénz, ami a fizetésed 50%-a (ha jól tudom idéntõl már csak ennyi jár).

Nem teljesen értem, hogy vagy gyeden? 2 gyereked van, akik közül a kisebbik 9 hónapos?! Akkor egyértelmûen a gyeddel jársz jobban. Ha 2 éves 9 hónapos a kisfiad, akkor már gyes-en vagy. Ebben az esetben azzal jársz jobban, ha kiveszed a szabadságod ami az elmúlt három évben felgyûlt (ugye ez csak akkor van, ha megmaradt a munkaviszonyod), mert akkor a teljes fizetésed kapod, majd jöhet a táppénz, ami a fizetésed 50%-a (ha jól tudom idéntõl már csak ennyi jár).
Nekem is egy kicsit zavaros, de a lényeget leírta az elsõ válaszoló. Annyiban azonban kicsit pontosítanám: a szabi nem 3 év alatt gyûlik, hanem ha 2011. aug. 1 elõtt kezdted a gyededet, akkor kb. 1, 5 év szabija, ha utána kezdted, akkor csak kb. 1 év szabija gyûlt össze. A másik: vesz. terhességgel fognak táppénzre venni, ebben az esetben nincs betegszabi, hanem egybõl a 60%-os táppénzzel kezdesz. Ami még van: a szabikat úgy tudod kivenni, hogy ha visszavesz állományba a munkáltató, ennek megvan a maga menete, hogyan teheted meg, az nem járható út, hogy ma közlöd a munkáltatóddal, hogy holnaptól a szabijaidat töltöd. Ha 6 hónapot meghaladó a fiz. nélküli szabid, akkor a bejelentést követõ 60 nap elteltével kezdheted a szabis idõszakot. A táppénzt mindig az igénylést megelõzõ év jövedelme alapján határozzák meg: ha itt nincs 180 napnyi jövedelem, akkor a minimálbér után kapod. Ha viszont azért nincs 180 napnyi jövedelem, mert táppénzt/tgyást/gyedet kaptál, akkor a korábbi ellátás alapjául szolgáló jövedelem lesz az alapja. Ha te táppénzen vagy, akkor apa v. nagyszülõ mehet gyesre bizonyos feltételek mellett.
A kérdező hozzászólása: Bocsi.1 fiam van aki júniusban lesz 3 éves.
A kérdező hozzászólása: Gyesen vagyok nem gyeden.
Akkor nov. elejére leszel kiírva. Ilyenkor a tgyásnál a 2011-es évet nézik. Mivel itt nem volt 180 bérezett nap, ezért a max. ellátás a minimálbér kétszerese után kaphatod, ha a szerzõdésed szerinti bér ennél kevesebb, akkor az után. A gyedet viszont 2013-ban igényled, amikor a 2012-es évet nézik. És itt nem mindegy, hogy miért nincs 180 bérezett nap. Ha táppénzt/tgyást kapsz, akkor a korábbi ellátás alapja lesz az új ellátás alapja. Ha viszont gyest kaptál zömében, akkor minimálbér után fogod kapni a gyedet. Már csak ezért is érdemes mielõbb elmenni táppénzre. További elõnyök táppénz alatt gyûjtöd a szabikat, a gyesnél több, plusz apa vagy nagyszülõ elmehet gyesre (különbözõ feltételek vannak).

5 hetes terhes vagyok, és van két huzni valo fogam és egy lyukas is. Nincs valami maivel el tudnám kerülni a fogfájást?

A két huzni valoból a gyökér ki van véve csak valamikor a doki elküldött hogy még elér kihuzni,és sajnos nem mentem vissza,sose fájtak csak közbe kilyukadt még egy fogam és azzal inkább pánikolok.

Legjobb válasz: nem értelek, menj és húzasd ki a jövõ héten, ha ki kell húzni. A fogfájást nem lehet "elkerülni"...:( Mi is a kérdés?

nem értelek, menj és húzasd ki a jövõ héten, ha ki kell húzni. A fogfájást nem lehet "elkerülni"...:( Mi is a kérdés?
Én sem értem, irány a fogorvos.
Nekem a cserszömörcés öblögetõt ajánlotta a doki. Ez jó a gyulladásokra is! Szerintem próbáld ki, nekem segített! Sajna nekem is a szájsebészetre kéne mennem a bölcsességfogammal, de amíg nem fáj nagyon, addig húzom, hátha kibírom a terhesség végéig.
A kérdező hozzászólása: Igen Köszönöm, nekem nem fájnak a fogaim, csak el szeretném kerülni legalább az elsö idöszakban, a fogorvost.Annak is örülnék ha kitudnám huzni a terhességet foghuzás nélkül.
Pedig jobban járnál ha terhesség alatt megcsináltatnád, tapasztalatból mondom, hogy ha megszületik nem lesz idõd hónapokig semmire... és ha akkor kezd el fájni a fogad, esetleg begyullad... rengeteg "gond" "munka" lesz néhány hónapig a babával, nem kellene még fogfájással is gyötörni magad.... gondold át még egyszer és irány a fogorvos! 21 hetes + 20 hós
Figyelj arra, ha mész fogorvoshoz, hogy mondjad, hogy babát vársz, mert ilyenkor nem röntgenezhetnek, illetve érzéstelenítéssel is vigyázni kell. Másfajtát ad ilyenkor. Legjobb lenne, ha elsõ három hónapban semmiféle gyógyszert nem venél be (érzéstelenítõ injekciót sem) Csak ha nagyon muszály akkor menjél az elsõ 3 hónapban.
A kérdező hozzászólása: Én is azt szeretném elérni hogy legalább az elsö felébe ne kelljen mennyek, és meg fogadom a tanácsotokat és terhesség alatt meg fogom csináltatni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!