Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok, milyen (38 db)

5 hetesen nekem csak petezsákot találtak!
Én 5 hetesen telefonáltam neki, és azt mondta, hogy inkább 1 hét múlva menjek, akkor már tutira lát valamit! Szóval szerintem is a 6. héten menj el a dokihoz! Hüvelyi UH-val fog megvizsgálni, ami nem fájdalmas. Nekem nem volt utána labor, azt mondta, hogy pihenjek sokat. A 11. héten nézett meg újra, akkor már a Pici minden szerve kifejlõdött! :-) Felvettem a kapcsolatot a védõnõvel, megkaptam a kis könyvet és irány a 12. heti , fontos UH vizsgálat. A többit úgy is tudni fogod, a doki és a védõnõ is mindig mondani fogja (jó esetben) Üdv: 40 hetes kismama
Szerintem sincs érteleme a 6. hét elõtt menni!!!Nekem sem volt laborvizsgálat, csak egy terhességet megállapító hüvelyi uh!Labort elõször a 16. héten csináltak!
Szia! Úgy látom mindenhol máshogy és máskor, de azért leírom nekem hogy volt, aztán úgyis a dokid mindent mond majd :-) Én a 6. hét végén mentem csak pont azért, hogy már legyen mit nézni. Volt is már szívverés, de amúgy akkor még csak a doki ismeri fel mi micsoda, szépen el is mondta :-) Aztán elküldött laborra (7. hét) és védõnõhöz (8. hét) aztán 9. héten megint uh. Akkor már mi is felismertük hol a buksi, kéz, láb stb. :-)
Valószínûleg valami már látszani fog, ám érdemes megvárni a 6.hetet, én is kivártam, bár bevallom elég türelmetlenül! Sok vizsgálatra számíthatsz! Lesz egy teljes labor, EKG, vérnyomás ellenõrzések, vizeletet többször ellenõrzik, fõleg a vége felé. El kell menni fogorvoshoz. Én ennyire emlékszem. Késõbb van még toxoplazma vizsgálat, ez is vérvétel, itt azt nézik átestél-e már ezen a fertõzésen, ha igen, akkor már védett vagy, ha nem, valószínûleg mégegyszer ellenõrzik, mert ha véletlenül terhesség alatt esel át rajta, kell kezelés, árthat a magzatnak. Aztán van a híres AFP, de még elõtte lehet kombinált teszt, ami szintén vérvétel+ 12.heti uh eredménye! Állítólag ez a teszt jobb, mint az AFP! Viszont az kötelezõ, a 16. héten biztos menned kell. Van vérvétel a hepatitis B-re is. Én hirtelen erre emlékszem. Elég sok volt, már alig vártam, hogy megszüljek és ne lássak egy darabig orvosokat és tûket!
Nyugodtan elmehetsz, úgyis ultrahangot fog csinálni!Ott már látja a babát!vérvétel lesz utána!Én 6hetesen voltam!
Ha elmúltál 6 hetes akkor menj, mert akkor már szívhangot is hallhatsz. Természetesen csak hüvelyi ultrahangot csinálnak még ilyenkor. Jó babavárást!
Elõzõ vagyok. Úgy a 12. hétig megcsinálják a vérvételt, vizeletvizsgálatot, fogászat, védõnõ, ekg, háziorvos. A sorrend mindegy, de a háziorvost hagyd a végére, mert õ írja be a leletek adatait a kiskönyvedbe, amit a védõnõ ad. Legalábbis nálam így volt.

36+5 hetes vagyok. A nyákdugó milyen pontosan?

Az el?bb voltam wc-n, és láttam a papíron egy icipici rózsaszínes folyást. Egész terhességem alatt nem volt. Kicsit most fájogatok. Ilyen szokott lenni, mikor megjön. A hasam már lenn van, pár napja már alig mozog a babám. Anyósom azt mondta, hogy pár nappal a szülése el?tt már belassult a babája, és barnás szín? folyása volt, pisilés után. Nyugtassatok meg, hogy még pár napot kibír odabenn a babám. Köszi

Legjobb válasz: Ne aggódj, ez nem a nyákdugó volt! Az nyúlós nyálkás anyag, ami véres vagy barnás és ha egyszerre lökõdik ki akkor bizony beteríti a bugyit:) Nekem 33 hetesen távozott a nyákdugó mindenki riogatott hogy koraszülésem lesz, még a dokim is fekvést parancsolt. Erre kiírt napon szültem:) Gondolhatod ezt a 7 hetet, minden nap készültünk szülni:)

Ne aggódj, ez nem a nyákdugó volt! Az nyúlós nyálkás anyag, ami véres vagy barnás és ha egyszerre lökõdik ki akkor bizony beteríti a bugyit:) Nekem 33 hetesen távozott a nyákdugó mindenki riogatott hogy koraszülésem lesz, még a dokim is fekvést parancsolt. Erre kiírt napon szültem:) Gondolhatod ezt a 7 hetet, minden nap készültünk szülni:)
Szia! A nyákdugó véres barnás nagyon nyúlós, ha az megy el azt nem fogod összetéveszteni semmivel.Nekem este 7kor ment el és 3/4 12kor éjszaka elfolyt a magzatvíz, reggel 7.55kor megvolt a kislányom! Szerintem ne idegeskedj, fö a nyugalom neked és a babádnak is.Boldog babavárást és gyors szülést kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Oksa, köszi, csak hirtelen "megijedtem". :D
Olyan mint a zselatin az állaga, tuti hogy meg fogod ismerni.Nekem egy péntek reggel indult meg pici darabkában, délután egy jó nagy darab jött ki.Másnap estére született meg a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Pff, hát sok embert megkérdeztem, de szinte amennyi ember, annyi féle válasz:D Azt már kiszûrtem, hogy lehet sárgás, barnás, fehéres, véres. Már néztem egy videót is róla, hát nem egy szép látvány volt abban a laboratóriumi "csészében". Valaki észre se veszi, valaki hetekkel a szülés elõtt "elveszti" valaki a szülõágyon:D De szerintem az enyém is az, és ma reggel folytatódik, úgy néz ki. Próbálom mellõzni azért a nehéz dolgok emelését, és a megerõltetést, mert még 5 napot ki kellene bírnia:D Köszönöm a válaszokat, hasznos volt mind:D
Szia! 2.vagyok, remélem minden úgy lesz ahogy szeretnéd! Ha már túl leszel a szülésen írj, kíváncsi vagyok, hogyan alakul az életetek!:)

Milyen természetes alapanyagú vitaminokat ajánlotok? Mikor látszik már ultrahangon a terhesség és a szívhang? 4-5 hetes vagyok, baj ha semmilyen tünetet nem érzek?

Legjobb válasz: Én nem szedek semmi vitamint,az orvosom sem ajánlotta.Nagyon sok gyümölcsöt eszem,de ki hogy gondolja ezt a dolgot.Ha jól emlékszem én kb.6-7 hetes lehettem,amikor voltam UH-on,ott már látszódott a szívhang.29hetes kismama

Én nem szedek semmi vitamint, az orvosom sem ajánlotta.Nagyon sok gyümölcsöt eszem, de ki hogy gondolja ezt a dolgot.Ha jól emlékszem én kb.6-7 hetes lehettem, amikor voltam UH-on, ott már látszódott a szívhang.29hetes kismama
Eloszor is gratula! Ha termeszetes alapu vitaminokban gondolkozol, akkor maradj a sok zoldsegnel es gyumolcsnel. En nem vagyok a terhesvitaminok hive, de ez abszolut szubjektiv velemeny. Tekintettel arra, hogy tel van, en max Hipp Natal-t innek a helyedben. A bananban egyebkent rengeteg olyan vitamin es asvanyi anyag van, amire most szukseged van. Nekem sem volt sok tunetem, de ami jelentkezett az a mellfeszules volt (az mondjuk mar a 4.hettol), de hanyinger, faradtsag csak a 7-8. het korul, es 12.hetre azok is elmultak.
FLP-s Aloe vera!! Én csak ezeket használtam terhesség alatt és most szoptatás alatt is. A terhesség már látszódhat akár 4-5 hetesen is, a szívhang kb 7 hetesen fog látszani. Nem baj, hogy nincs tüneted, nekem sem volt semmi:-)
Gratulálok! Ilyenkor még nem feltétlen kell tüneteket érezni, talán 1-2 héttel késõbb, de akkor sem biztos! 6-7.hét környékén már van szívhang!! Én az Elevitet szedtem. Terhesvitamin amúgy van bõven a patikákban, akiknek nem jön be az Elevit, mert túl "mû", azok a Hipp Natal-ra esküsznek.
nem bja semmit se érzel, én is gíy voltam ezzel....7 hetes kor körül lehet látni sínhangot áltban...van akinél késõbb. Aloe termékek jól, vitaminok is.Én elevitet szedtem, most femibiont.
Szia! Gratula a babához:D! Nekem 7 hetesen volt szivhang! Én az elevitet szedem már azota hogy kiderült babás vagyok! Jaa és mellé még szedek magne B6-ot! Boldog babavárást! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat . Mit jelent az FLP?
ja, az flp az valami forever living akarmi, aloe veras cuccok forgalmazoja talan :D

5 hetes vagyok. Holnap mennék orvoshoz, h tényleg bebizonyosodjon h babás vagyok. Milyen vizsgálatra kell számítanom? Fog már látni vamit?

Legjobb válasz: valószínû vizeletbõl nézi, ha nem mondod hogy pozitívat teszteltél otthon. Illetve elküldhet egy uh-ra ami elég korai, de már a petezsák látható, esetleg a szívhang, ha nagyon gyakorlott az uh-s orvos. Az is lehet, hogy visszahív pár hét múlva, ha nincs vetélésgyanus tüneted, lehet meg sem nézi.Ez is doki függõ.

valószínû vizeletbõl nézi, ha nem mondod hogy pozitívat teszteltél otthon. Illetve elküldhet egy uh-ra ami elég korai, de már a petezsák látható, esetleg a szívhang, ha nagyon gyakorlott az uh-s orvos. Az is lehet, hogy visszahív pár hét múlva, ha nincs vetélésgyanus tüneted, lehet meg sem nézi.Ez is doki függõ.
Ha fog is látni, akkor szerintem még csak a petezsákot, és vissza fog hívni magához. Én 6 hetes voltam mikor látott, és nekem is még csak a petezsák látszódott. 10 hetesen már láttuk a kis szívét, ahogy lüktet. Meg fog vizsgálni kézzel, így ellenõrzi a méhszáj állapotát, biztos fog hüvelykenetet venni, a ph ellenõrzéshez, valamint ultrahangozni fog. Nekem még a rákszûrést is megcsinálta. Kb. ennyi, de bármilyen kérdésed van, tedd fel neki, hogy te is nyugodtabb legyél. Gratulálok! 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Milyen a hüvelyi uh?
Nálam úgy volt, hogy mikor pozitív lett a teszt elmentem a dokimhoz. Õ megvizsgált úgy ahogy általában szoktak egy sima vizsgálaton.Kitapintotta a méhem és közölte, hogy igen kb.6 hetes terhes lehetek. Egyébként nem fájt. Majd megbeszéltük, hogy másnap csinál egy ultrahangot (nem hüvelyit). Nekem szívhang még nem volt csak petezsák ezért rá 10 napra is megnézte akkor már volt szívhang. Ultrahangon már általában látszik egy 5 hetesnek megfelelõ petezsák. Gratulálok!
a hüvelyi uh az nem túlkomfortos, de nem fáj. egy kb péniszalakú megfigyelõfejet helyeznek a hüvelybe mert a terhesség elején így kapnak jobb képet a babaról . Késõbbi uh-kon már külsõ uh van, de még a 12 heti is hüvelyi..fájni nem fog.
Szia. Nálam 5 hetesen csak uh volt (hasi), 9 hetesen volt vizsgálat, rákszûrés és hüvelyi uh. Úgy látszik ez mindenhol másképp mûködik.
ó, bárcsak már én is itt járnék...nagyon irigyellek, jó értelemben.légy nagyon boldog!

Egy digitalis teszt kimutatta hogy 5 hetes vagyok, magan nogyogyaszhoz most fogok menni 2 nap mulva, milyen iratok szuksegesek?

Milyen vizsgalatokat fog vegrehajtani?

Legjobb válasz: ultrahang, meg kézzel megvizsgál.

ultrahang, meg kézzel megvizsgál.
GRATULÁLOK!! TAJ kártyát fog kérni. Hüvelyi ultrahangot fog csinálni. még csak petezsákot fog látni, vagy még kevesebbet, erre készülj fel!

Milyen szer van ami jó hasfájásra (szelek miatt) és székletlazításra is? Mert nagyon nehezen van széklete.5 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Édeskömény (szelekre) és kamilla (székletlazításra) keverékébõl tea.

Édeskömény (szelekre) és kamilla (székletlazításra) keverékébõl tea.
A kérdező hozzászólása: Lehet az Espumisán mellékhatása, hogy nincs széklete?
A kérdező hozzászólása: Mennyi folyadékot és mit adhatok neki 5 hetesen és mikor? Pl. hallottam a Roibos teáról. Mert evés elõtt után adok folyadékot akkor kijön a tápszer is. Egyébként anyatejet is kap meg tápszert felváltva.
Mi is így vagyunk.Az én babám 4 hónapos, de csak akkor kakál ha megkakáltatom:SVárok-várok mindig, aztán 6 nap után megelégelem és laevolacot adok neki.Adtam 2x kúpot, de ahhoz hozzászokhat.A levolachoz is, de máshogy nem kakál!!!!!!Félelmetes.Mostanában több folyadékot adok neki(szopik), és ma kakált TELJESEN EGYEDÜL :D, de erõlködött, és sûrû, majdnem kemény, zöld volt a kaksi.Hát, nekünk a laevolac jó, bevált, kisebb a hozzászokás veszélye, de ha nem kakál, muszáj segíteni.Inkább mint kórház meg beöntés ilyen piciknek.
Mi csak rövid ideig adtunk neki kamillát a védõnõ javaslatára és az alatt nem volt belõle hátrány. Anyatejes amúgy a baba, vagy tápszeres? Mert vannak tápszerek, amik pl. székletfogóbb hatásúak, és olyanról is olvastam, hogy ha kevés folyadékot vesz fel a baba, akkor azért is lehet kemény a széklete.
A kérdező hozzászólása: A kamilláról rosszat hallottam, hogy nem szabad sokat és sokszor adni, mert a bélflórát tönkreteszi. Az infacol jó volt szelekre, de a széklettel van próbléma, ezért is fáj a hasa.
Fontos!! Ha az Infacolt veszitek akkor úgy használjátok ahogy a tájékoztatón le van írva!(nem szabad a baba szájához, vagy a nyelvéhez érinteni a mûanyag részt, mert akkor nem használ semmit)!!
Sub Simplex nekünk nem használt, Gastrotuss baby egy kicsit javított a helyzeten, most majd az infacolt próbálom meg, de igazából , ha megnézed mindegyiknek ugyanaz a hatóanyaga szinte. Gripe water-t kipróbáltam volna, de sehol nem lehet kapni.
Infacol vált be nekünk is a szelekre. Székletlazításnak nekünk védõnõ pici korában néhány kanál világos kamillateát javasolt idõnként, az jót is tett neki. Esetleg, ha tápszeres, akkor víz, folyadék is hasznos lehet.
Hasfájásra nekünk az Infacol vált be!
Szia! A Herbáriának a Babamosoly teája nekünk nagyon bevált. Azóta nem kellett neki Espumisant adnunk. Most 5 hetes a baha.

Milyen káros hatása van a bárányhimlőnek a terhességre? 5 hetes vagyok

Legjobb válasz: szia, Olvass utána a neten. Fejlõdési rendellenességet okozhat.

szia, Olvass utána a neten. Fejlõdési rendellenességet okozhat.
Nagyon komoly fejlodesi rendellenesseget okozhat. A megbetegedés mind a várandós anyuka, mind a kisbaba számára fokozott kockázatot jelent. Az elso 3 honapban fokozott a kockazat, mert a magzat szervei fejlodesben vannak.
Most kérdeztem meg egy nögyogyászt a neten és ö azt mondta, hogy csak a terhesség utolsó 2-3 hetébe veszélyes és akkor is csak azért mert beindithatja a szülést!

Mit javasolt és szabad ennem-innom? Milyen vitaminokat szedjek? 5 hetes vagyok, és nagyon oda szeretnék figyelni ezekre a dolgokra.

Legjobb válasz: Egyel valtozatosan, es szedj folsavat. Amig nem tudod, hogy volt-e toxoplazma fertozesed, addig minden gyumolcsot moss meg alaposan, illetve legy ovatos a cicakkal. Ezen kivul ne egyel nyers husokat (pl tatarbieafstek), es banj csinjan a fustolt husokkal is. Hat mondjak, hogy ne egyel sok tesztafelet, en viszont folyton a tesztat meg a kenyereket kivanom. Ja, es a banan meg a szolo rengeteg olyan vitamint-es asvanyi anyagot tartalmaz, amire szuksegetek van! Es gratula!!!!

Egyel valtozatosan, es szedj folsavat. Amig nem tudod, hogy volt-e toxoplazma fertozesed, addig minden gyumolcsot moss meg alaposan, illetve legy ovatos a cicakkal. Ezen kivul ne egyel nyers husokat (pl tatarbieafstek), es banj csinjan a fustolt husokkal is. Hat mondjak, hogy ne egyel sok tesztafelet, en viszont folyton a tesztat meg a kenyereket kivanom. Ja, es a banan meg a szolo rengeteg olyan vitamint-es asvanyi anyagot tartalmaz, amire szuksegetek van! Es gratula!!!!
Én 29 hetes vagyok, és nem szedtem semmilyen vitamint, mert minden laborom jó lett.Majd a vérvételnél kiderül, hogy kell e valamit pótolnod vitaminokkal.Egyél sok zöldséget, és gyümölcsöt.Mérsékeld a kenyér és a tészta fogyasztást.Jó egészséget!
Szerintem elevitet vagy más terhesvitamint nyugodtan elkezdhetsz szedni! Az elsõ 12 hétben nagyon fontos a sok vitamin és ásványi anyagbevitel. Én nem hiszek abban, hogy a mai agyon génkezelt zöldségekben, gyümölcsökben megvan minden... Folsavat is irathatsz fel az is nagyon nagyon fontos az elején. Szedhetsz mellé magnéziumot meg vasat! Enni meg azt egyél amit megkívánsz! Ha tésztát akkor tésztát, ha kenyeret akkor kenyeret! Nem szabad megvonnod semmit magadtól szerintem. A hízás alkati kérdés! Én az elejétõl szedem az elevitet, a folsavat a vasat plusz még magnéziumot is. Rengeteg tésztát, kenyeret, péksütit, édességet, sajtot, tejet és bizony húst is eszem, sõt a napi 1 gyenge kis kávémat is megiszom. Az elejétõl tökéletes a vérképem, mindketten egészségesek vagyunk, és a 29. hétig 6kg-ot híztam, ami szerintem nem sok! Szóval a tested tudja mi kell nektek! Boldog babavárást!

5 hetes terhes vagyok, kezdek trusszogni es erzem, hogy lehet megfaztam. De a fonokom ferje influenzas az is lehet onnan ered? Megmarad a babam ha beteg leszek? Vagy ra ez milyen hatassal lehet?

Lenne egy masik kerdesem is. Amikor meg nem tudtam hogy terhes vagyok szedtem a fejfajasra Advil ami ugye ibuprofen tartalmu gyogyszer.. ebbol lehet baja a kisbabanak.. kb-3-4 hetes lehettem.

Legjobb válasz: Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak,dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama

Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak, dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama
Szia! Egy a lényeg, arra figyelj, hogy ne lázasodj be. Ha hõemelkedésed van, azonnal húzd le, mert a láz (a melegebb testhõmérséklet) okozhat gondot. Az, hogy megfáztál, nem jelent problémát, a babádra nincs hatással. Szinte minden kismama átesik egy-egy megfázáson, akár influenzán is. Én is voltam megfázva. Lázcsillapítóról nekem azt mondta a dokim, hogy paracetamol tartalmút szabad szedni (pl. panadol), de attól, hogy az elején szedtél néhány szem advilt, tényleg nem lehet baja a babának. Nyugodj meg, pihenj sokat. Boldog babavárást! 38 hetes pocakos
En a terhesseg elso 10 hetet vegigtusszogtem, es nem voltam megfazva. Nekem az is egy tunet volt :) De biztos ami biztos: C vitamin, mez es tea (csak ne a forro teaba rakd a mezet, mert elvesziti minden jotekony hatasat). Es sok pihi! Nem lesz gond a fejfajascsillapito miatt, de mostantol csak paracetamol tartalmi gyogyszereket szedhetsz. Grautula a babahoz!!!!

A nyákdugó eltávozása milyen idősen jön el? Én 34 hetes és 5 napos vagyok. Ma olyan sárgás barnás nyákos valami távozott, elég sok. Lehet már ilyen idősen ilyen? Tulajdonképen kinek mikor ment el és mennyivel a szülés előtt megy el?

Én nagyon megijedtem. Meg el?tte is volt már olyan er?s fehér folyásom és ez majdnem mindennapos dolog nálam.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak sima folyás volt,nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi,de ahhoz tudom hasonlítani,csak nem annyira szilárd,de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után,hajnali 2kor,éreztem mensis görcsöket,de nem tudtam hogy azok már fájások,mert nem fájt nagyon,csak mikor a dokival beszéltem,és mondta hogy mérjem az idõt,na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások,reggel 8kor mentem be a korházba,majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés,tapétatépés,stb :) Na hát pont nem volt ilyen,azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást,és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)

Szia! Szerintem csak sima folyás volt, nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi, de ahhoz tudom hasonlítani, csak nem annyira szilárd, de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után, hajnali 2kor, éreztem mensis görcsöket, de nem tudtam hogy azok már fájások, mert nem fájt nagyon, csak mikor a dokival beszéltem, és mondta hogy mérjem az idõt, na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások, reggel 8kor mentem be a korházba, majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés, tapétatépés, stb :) Na hát pont nem volt ilyen, azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást, és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)
Nekem szülés elõtt kb. fél nappal ment el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. valószínû túl reagálom a dolgokat csak az elsõ babám várom. Nagyon aggódó típus vagyok.Végül is még van idõm csak annyi mindent hallani. Amúgy meg köszönöm a válaszokat. Szép napot kívánok nektek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!