Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok, es a (432 db)

30+5 hetes vagyok és a védőnő teljesen kiborított, igaza van?

Tegnap voltam a véd?n?nél és megmérte a fundus távot, ami 26 cm, a haskörfogat 94 cm.

Legjobb válasz: Én csak a súlybecslésre emlékszem, 1672 gramm volt(kislány) 30+1 naposan.

Én csak a súlybecslésre emlékszem, 1672 gramm volt(kislány) 30+1 naposan.
szerintem a magasságodhoz vékony vagy. Ha gyerek nélkül lennél ennyi kiló az lenne kb a normális. Oda kell figyelni az ásványi anyag bevitelre, vitaminokra, persze nem kell zsíros cupákokat észtelenül enni, de többet kell és vitamindúsakat.
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html picivel kisebb a babád, mint az elvárható, de hogy ez csak a táplálás miatt lenne, kétlem!! Nem híztál keveset, szóval ne aggódj!
Szia! A bdp érték kb. 27-28 hetesnek felel meg, de ez egy átlagos érték. Az én bébim is a félidõtõl folyamatosan két hetes lemaradásban volt, illetve most a második is ugyanezt csinálja pár hete, soha nem kaptam érte lecseszést, hogy miért ekkora. Azért mert ekkora és pont. A súlybecslésre én ezt szoktam használni, illetve elég sokan ezt használjuk: http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.. E szerint a bébid "egészen pontosan" :) 1322, 5 g. Nem is értem, hogy miért kell a kismamákat riogatni.
Elõkaptam a lányom papírjait, rosszul mondtam: a kis hamis majdnem 3 héttel volt lemaradva a NAGY KÖNYV szerinti méretektõl: Terhességi kor: 30 hét A magzat méretei jelenleg 27/2 hetes átlagos fejlõdési ütemû magzaténak felelnek meg. bpd: 70mm ac: 215 mm fl: 50 mm (a link szerint: 1008 g) Amikor pedig 30 hetes méretek voltak (terhességi kor 33 hét) bpd: 77 mm ac: 242 mm fl: 58 mm (súly: 1409 g) Üdv: 20:02
Szia! Nekem már 5 hete 92 cm-s haskörfogatot mér a védõnõ, csak a fundus távom növekszik szép lassan. Nálam fordítva volt, én paráztam, hogy biztos nagyon pici a babám, de a védõnõ megnyugtatott, hogy nálam majd késõbb lesz látványos a növekedés. Ja, egy kicsit kisebb is a babám a szokottnál, kb 50, max. 100 gramm a különbség, de a doki azt mondta, hogy nem is baj, ha nem 4 kilós gyereket szülünk:) ! Amúgy én közben a mozgásán is éreztem, hogy napról napra nõ és erõsödik odabenn a picim, de centire (körben) nem látszott. Ma viszont megmértem itthon, hát 1 hét alatt 5!!! cm-t nõtt a haskörfogatom, a fundust meg meg sem mértem, úgy örültem neki! Amúgy én 162 cm vagyok, és 5 kg hízás után most vagyok 67 kiló. Úgyhogy én kicsi plusszal kezdtem a terhességet is, de hál' Istennek nem vagyok még annyira nagy darab:) Úgyhogy nyugi, biztosan nálad is lesz egy hirtelenebb megugrás, aztán a védõnõ is megnyugszik. 31 hetes pocis Még egy gondolat, normálisan táplálkozom, vitamint is szedek, tehát nem "éheztetem" sem magam, sem a babámat, egyszerûen én ilyen alkat vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Mostanra már kicsit nyugodtabb lettem, mert a védõnõ után még csak most fogtam fel, hogy nálam a 30 hetes vizsgálat 29+2 naposan volt, mert az orvosomnak dolga lett volna, így hamarabb behívott. Remélem azért 29 hetesen egy kicsivel jobbak ezek az értékek és azóta is nõ az én pici manóm.
elsõ vagyok Nekem haskörfogatot sosem mértek, összesen 12 kg-ot híztam, a lányom pedig 50gr híján 4 kiló lett.
Teljesen mindegy, hogyan hízol, hogyan alakulnak a méreteid, olyan nincs, hogy rosszul táplálod a babát, amennyi tápanyag neki kell, ha minden rendben, azt el is veszi.Még ha 1 napig egész nap nem ennél semmit, akkor sem lenne baja, a placenta táplálja.Ostoba ez a nõ, ne haragudj. 39 h
Haskörtérfogatot nálunk nem mérnek, csak fundust.33 hetesen 30cm volt, a doki azt mondta, rendben.Nem tudom, h mik a normál értékek, de 8 kg-ot híztam már akkor, ami nem kevés, hanem normál, sztem.BPD 76mm volt 30+3 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokkal nyugodtabb most sem vagyok, de bízom benne, hogy minden rendben van. Normálisan táplálkozom, folyamatosan szedem a Gravidát és azt mindig is tudtam, hogy vékony alkat vagyok, de a családban mindenki ilyen. A babóm pedig mindig is aktív volt és most is az. Kellemes babavárást!
szia. én 49 kg-al kezdtem a terhességet, 160cm vagyok, most a 35.héten 63kg vagyok. a 30. héten voltunk 4duh-n és akkor volt 1970g a baba. (az elõttem leírtakhoz képest több) nálunk sem mérnek haskörfogatot és õszintén a fundus távot sem tudom mi :) azt mondhatom, h minden kismama más és sosem szabad összehasonlítani egymással õket, mert minden terhesség más. én már kb.14 kgot híztam eddig, csak én látom magamon h picit a combom erõsebb, de mindenki azt mondja h nem is híztál, hátulról nem is látszik h terhes vagy..... az elõttem szólók meg sokkal kevesebbet híztak. az Elevitet szedem elejétõl kezdve. na én ettõl vagyok kicsit bizonytalan. szerintem minden ok veled, és ne hagyd h úgy beszéljen veled a védõnõ. minden rendben lesz!

34+5 hetes vagyok és a magnézium ellenére sokat görcsölök. Most már így lesz a végéig?

Szaporodnak a jóslóim is, a méhszájam zárt, de az orvos szerint már kezd felpuhulni.

Legjobb válasz: Mennyi magnéziumot szedsz? Nekem anno 4000 mg-ot kellett szedni (napi 4x2 Magnerot), de ha még így is baj lett volna, többet szedtem volna. Lehet hogy kevés a Mg amit szedsz?

Mennyi magnéziumot szedsz? Nekem anno 4000 mg-ot kellett szedni (napi 4x2 Magnerot), de ha még így is baj lett volna, többet szedtem volna. Lehet hogy kevés a Mg amit szedsz?
A kérdező hozzászólása: Pont 4000 mg-ot naponta. Te idõre szültél, megkérdezhetem?
Egy héttel idõsebb terhességgel, nálam már 1 ujjnyira nyitva van a méhszáj, keményedem én is elég rendesen, fõleg, ha sokat gyalogolok vagy lépcsõzöm. Az orvos szerint nem kell megijedni, ha ilyenkor elkezdesz tágulni kevesebbet kell majd a szülés alatt. Pihenés mellett szerinte simán ki lehet húzni a 40. hétig, sõt akár utána is.
1. vagyok, 40+0 héten szültem, nálam csodákat tett a Mg.
A kérdező hozzászólása: Pár napra rá megszületett a fiam.

Asszimertikus a pocakom.23+5 hetes vagyok és a köldökömtől balra sokkal nagyobb "pukli" van, mint jobbra. És általában ott látom a rúgásokat is. Pedig azt gondolnám, hogy ahol jobban kidudorodik, ott a feje van. Vajon hogyan fekszik?

Legjobb válasz: Nekem végig így volt a terhességem során csak a jobb oldalon. És azon az oldalon rugdos mindig. Szerintem az a feneke lehet,azt dugdossa ki. :) 37hetes

Nekem végig így volt a terhességem során csak a jobb oldalon. És azon az oldalon rugdos mindig. Szerintem az a feneke lehet, azt dugdossa ki. :) 37hetes
Nekem is a popó volt, ott is maradt azóta is :)
Nekem meg hol a jobb, hol a bal oldalon van.Tegnap a férjem pont látta, amikor átkúszott a jobb oldalra.Nagyon örült neki, hogy láthatta. 22hetes pocis
Nálunk hetek óta fej lent, popsi a kezdetektõl a bal oldalon dudorodik, lábak jobbra. Vicces látvány, amikor kinyomja magát, de jót nevetünk, mert minden vágyam a kockahas volt, hát megkaptam... Bár nem pont úgy, ahogy elképzeltem :-) 38+2 hetes km
Nekem is a köldökömtõl balra dudorodik (mármint szembõl balra) és nekem az uh-felvételek alapján a feje szokott ott lenni. A babák a kezüket sokszor tartják az arcuknál, tehát lehet, hogy azzal kalimpál. Másrészt nekem feküdt már úgy a manóka, hogy a lábfejei is az arca elõtt voltak. Tehát a nagyobb pukli szerintem is fej, nálam legalábbis tényleg az. Néha ráadásul brutál mód kinyomja, hogy azt hiszem kijön. :) 23+5 kismami

Félek! 5 hetes vagyok és este és éjjel 3-szor hánytam és volt egy kis hasmenés. Ma reggel is elég rosszul voltam, émelyegtem és mikor megmértem a hőmérsékletet 38 volt. Bevettem egy panadolt. Ugye nem lesz baja a babának?

Ez vírus vagy csak kimerült a szervezetem mert este alig aludtam és nem is ittam mert kijött. Már sok teát iszok és jobban vagyok. Ez a baba miatt volt vagy vm betegség? Egész nap fekszem. Más is volt ezzel?

Legjobb válasz: Hát én is pont 5 hetes vagyok, nekem tegnap 3 szor ment a hasam illetve tegnapelötteste egyszer. Lázam nincs, és én is émelygek, de egyenlõre (és remélem nem is fogok) még nem hánytam. Szerintem ez valamilyen vírus, tegnap este óta megittam 1 1/2 pohár gyenge kamillateát és ma már jobb a helyzet.

Hát én is pont 5 hetes vagyok, nekem tegnap 3 szor ment a hasam illetve tegnapelötteste egyszer. Lázam nincs, és én is émelygek, de egyenlõre (és remélem nem is fogok) még nem hánytam. Szerintem ez valamilyen vírus, tegnap este óta megittam 1 1/2 pohár gyenge kamillateát és ma már jobb a helyzet.
szia! menj el a háziorvosodhoz, és õ majd megmondja, hogy most ez egy vírus-e? de ne nagyon vegyél be magadtól gyógyszereket!!!
Nem hinném, hogy a baba miatt volt. Nekem ilyen 19 hetesen volt, én is vírusra gondoltam, diétáztam (krumpli, keksz, tea) és el is múlt 2 nap alatt. Aggódtam én is, mert a hasmenés hasi vérbõséggel jár, ami vetélést is okozhat, de szerencsére nem lett semmi baj. Ha mégsem szûnik, menj el orvoshoz. A Panadolt, No-Spat terhesen is be szabad venni.
Engem is pont 5 hetesen tepert le egy vírus. Illetve az egész családot. Apa hányt, lányomnak hasmenése volt, én vegyítettem. Panadolt szabad bevenni, én is azt vettem be, meg diétáztunk 2-3 napig. keksz, tea. Remélhetõleg neked csak ennyi volt, ha ma nincs bajod, szerintem NE MENJ orvoshoz. Még összeszedsz egy infulenzát. Na az már nagyobb baj. A hõdet azért mérjed még ma is és ha 38 fölé megy, akkor telefonálj a dokidnak, vagy az ügyeletre. Jobbulást és kellemes babavárást! 7 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igyekszem feküdni, teázni, és aludni. Már jól vagyok, remélem így is marad.

Terhesség elején meddig tart ez a megjön érzés? 5 hetes vagyok és ezt érzem, és a méhen kívüli terhesség mikor lehet észre venni?

Legjobb válasz: Szia! Akár hetekig tarthat, egyedi dolog. Ha erõsebb görcsök, esetleg barna, vagy vérzés van, érdemes orvoshoz menni. A méhen kívüli uh-gal zárható ki csak, jó mielõbb elmenni, 5 hetesen nekem már simán látták a dolgokat! De annyit mindenképp látnak, hogy jó helyen van-e, ez azért is fontos, mert a méhen k.t. életveszélyes állapot. Próbálj magnéziumot szedni, hátha segít, késõbbiekben is aki görcsölget, ezt javasolják. MagneB6-ból 3x2 is akár, és ne aggódj, nem lehet túladagolni (ha túl sok, kijön hasmenésként). De a 3x2, vagy 3x1 nyugodtan. Jó a Mg pezsgõtabletta is. Minden jót 26h km

Szia! Akár hetekig tarthat, egyedi dolog. Ha erõsebb görcsök, esetleg barna, vagy vérzés van, érdemes orvoshoz menni. A méhen kívüli uh-gal zárható ki csak, jó mielõbb elmenni, 5 hetesen nekem már simán látták a dolgokat! De annyit mindenképp látnak, hogy jó helyen van-e, ez azért is fontos, mert a méhen k.t. életveszélyes állapot. Próbálj magnéziumot szedni, hátha segít, késõbbiekben is aki görcsölget, ezt javasolják. MagneB6-ból 3x2 is akár, és ne aggódj, nem lehet túladagolni (ha túl sok, kijön hasmenésként). De a 3x2, vagy 3x1 nyugodtan. Jó a Mg pezsgõtabletta is. Minden jót 26h km
Azért görcsölsz, mert nõ a babád és tágul a méhed, ha nincs vérzés, nem kell aggódni. A Magnéziumot késõbb szokták javasolni, de bajt biztosan nem csinálsz vele. A méhen kívüli terhességet az elsõ UH-n már megállapítják. Én 6, 5 hetesen voltam UH-n. Megállapították a terhességemet, a petezsák méretét és hogy jó helyen tapadt meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Szia! Én 10+2 hetes vagyok, és még midnig fáj a pocim. Most voltam orvosnál, aki azt mondta, ez a front miatt erõsödhet! És tényleg magnézium kell rá! Amúgy szerintem is mehetsz dokihoz lassan, én 4+4 hetesen voltam elõször, már látták a petezsákot! Hajrá:D

16 (+5) hetes vagyok és ő lesz az első. Hajnalban arra riadtam fel, hogy valami nagyon nyomja kifeklé a pocimat a köldököm alatt 1-2 cmre egy pár másodpercig. Ez ő volt?

Fájt egy kicsit és ezért nem tudom eldönteni!Már annyira várom hogy ? legyen!A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Lehett õ is. Én is ebben a korban éreztem bizonytalan dolgokat, de a mai napig sem tudom biztosra, hogy õ az. Most 18 hetes, és 5 napos vagyok.

Lehett õ is. Én is ebben a korban éreztem bizonytalan dolgokat, de a mai napig sem tudom biztosra, hogy õ az. Most 18 hetes, és 5 napos vagyok.
Az én manómnak ez a mániája, hogy a köldököm körül lubickol meg rugdosódik, szóval valószínû, hogy õ volt!!!

4-5 hetes vagyok és 6 mm a petezsák! Miért írta fel a Duphastont? Nekem azt mondta hogy a méhfalon a vérereket erősíti! Szedett valaki ilyet ha igen léci írjatok! 2hét múlva kell vissza mennem.

Legjobb válasz: Én is szedem a Duphastont, de nekem azért írta ki a doki, mert 12 hetesen elkezdett belõlem ömleni a vér. Most 14 hetes vagyok és még mindig szedem napi 3x1 tablettát. Valószínûleg a hormonok miatt írhatták ki neked, nekem végülis azokat állítja be. Az is lehet, hogy azért írta ki, mert ilyenkor az elsõ trimeszterben nagyobb az esélye a vetélésnek és így azt is meg lehet akadályozni vele. Gratula a babához, szép babavárást kívánok! 14 és 4 napos kismami

Én is szedem a Duphastont, de nekem azért írta ki a doki, mert 12 hetesen elkezdett belõlem ömleni a vér. Most 14 hetes vagyok és még mindig szedem napi 3x1 tablettát. Valószínûleg a hormonok miatt írhatták ki neked, nekem végülis azokat állítja be. Az is lehet, hogy azért írta ki, mert ilyenkor az elsõ trimeszterben nagyobb az esélye a vetélésnek és így azt is meg lehet akadályozni vele. Gratula a babához, szép babavárást kívánok! 14 és 4 napos kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor ez segít ugye nem árt? És télleg minden nap pontosan kell bevenni!!Egyidõben ?
Nem árt, ne aggódj! Akkor nem írták volna ki. Én mondjuk nem percre pontosan szedem, hanem úgy, hogy reggel mikor felkelek, délben, és este lefekvés elõtt. Nem vettem észre, hogy lenne valami jelentõsége, de nem tudom neked mit mondott a doki. Nekem nem mondták, hogy nagyon pontosan kell szednem. Az elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Nem mondott semmit csak olvastam a neten!!
Én is szedtem, vérzés miatt. De általában akkor szokták csak úgy felírni, ha elõtte volt vetélés. Neked nem volt elõtte? Amúgy dehogy árt! Sõt, kifejezetten segíti az ösztrogéntermelést.
A Duphaston, úgy mint az Utrogestan is a progeszteronhiányt pótolja a szervezetben. A sárgatest termeli a progeszteront, amibõl növekedik-táplálkozik a baba az elsõ 12 hétben, amíg a méhlepény még kis gyenge, és pici, és nem tudja ellátni a szerepét. 12. hét után már a méhlepény táplál, ekkortól fokozatosan le kell állni a progeszteronnal, mert árthat a májnak... Az elsõ trimeszterben sok orvos felírja, vetélés elõzménye nélkül is, megelõzendõ azt! De bíznod kell az orvosodban, hogy nem ad neked olyan gyógyszert, ami árt! Ez alapszabály, és jó ha megszokod, mert bármi jöhet még a hátralévõ hónapok alatt... Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi most megnyugodtam!!!

5 hetes vagyok és barnázok, kaptam utrogestán kúpot attól elmúlt 2 napra most újra barnázok. Ugye nincs baj? Nem görcsölök csak van ez a minimális barna

Legjobb válasz: ha nincs sok és nem görcsölsz akkor nyugi sok kismama barnázik köztük én is igaz nekem már elmulat teljesen de már 11 hetesek vagyunk pihenj sokat olvass tv-éz stb. és feküdj ezt értem pihenés alatt ilyen korban mint tik vagytok lehet beágyazódási vérzés is ez a kis barna ha át menne pirosba tehát rendes vérzésbe akkor irány a doki de biztos nem lesz ilyen szép baba várást kívánok

ha nincs sok és nem görcsölsz akkor nyugi sok kismama barnázik köztük én is igaz nekem már elmulat teljesen de már 11 hetesek vagyunk pihenj sokat olvass tv-éz stb. és feküdj ezt értem pihenés alatt ilyen korban mint tik vagytok lehet beágyazódási vérzés is ez a kis barna ha át menne pirosba tehát rendes vérzésbe akkor irány a doki de biztos nem lesz ilyen szép baba várást kívánok
Szia! Én már ugyan 11 hónapja szültem, de Nekem is volt az elején barnázás. Én is megijedtem, de a dokim mondta, hogy egy picit be van gyulladva a méhszájam. Aggódásra semmi ok. De aztán jártam ultrahangra és minden rendbe volt már utána. Úgyhogy, nyugi.
Szia. Én is öt hetesen barnáztam és szintén Utrogestan-t kaptam, de nekem már másnapra megszüntette a barnázást és vissza sem jött többet. Nekem feküdnöm kellett vele. Lehet , hogy neked sem ártana egy ideig nagyon kímélni magad. Feküdj, ha teheted és ne kelj fel, csak enni -pisilni stb.... szerintem jobb lesz.
Én úgyanúgy voltam. Másnapra enyhült, de aztán napról napra erõsödött a barna. Majd megjelent egy kis vér is két napig. Egy hétig húztam, de a következõ Uh-n kiderült, hogy sajnos nem indult be a terhesség. Ezt a fokozatosan csökkenõ HCG is mutatta. Egy hét alatt 3szor vettek vért. Végül megjött irdatlan mennyiségben... Remélem, hogy te nem így jársz!!! Én szigorúan végigfeküdtem az egy hetet, mégsem lehetett rajtam segíteni...
Szia! Nekem is volt a 6 hét környékén barnázásom, és nem görcsöltem, én alapból használom az utrogestánt a lombik miatt. Nekem a doki akkor Rutascorbint javasolt szedni. Ez recept nélkül kapható, és ha jól emlékszem 1000 Ft körül van az ára. De szerintem érdemesebb lenne a dokiddal egyeztetni. Nekem ettõl elmúlt a barnázásom és már 14 hetesek vagyunk :) Kitartást neked.
Én is igy voltam és nekem Utrogestan gyogyszert irt fel és attól teljesen elmult.Azt nem értem neked miért kúpot irt fel??? 30 hkm

32+5 hetes vagyok es nagyon faj a fogam, algopyrint bevehetek ra?

Külföldön elünk es itt nem olyan egyszerü idöpontot kapni. Mar bejelentkeztem a fogorvoshoz, keddre kaptam idöpontot. Tegnap ejjel vegigkinlodtam az ejszakat, de ma mar nembirom tovabb vmi gyogyszert kell bevennem. Az itteni nögyogyasz nem ismeri az algopyrint, az otthoni azt javasolta, van is itthon nekem es az lenne a kerdesem, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak/voltak vele? Ne ertsetek felre nem az orvosban nem bizok csak felek egy kicsit mert nagyon vegyes dolgokat olvastam rola a neten. (A segitseget elöre is köszi, legyszi, aki csak bunkosagokat tud irni az most inkabb kimeljen ez tenyleg veszhelyzet.)?

Legjobb válasz: Igen nyugodtan. Ha nagyon fáj elviselhetetlen akkor vehetsz be erõsebbet is. A nõgyógyászom szerint 1-1 tbl-nem ártalmas. Az igen ha huzamosabb ideig szeded folyamatosan. pl 2-3 napig 4-5 óránként mindig. Amint lehet menj el fogorvoshoz.

Igen nyugodtan. Ha nagyon fáj elviselhetetlen akkor vehetsz be erõsebbet is. A nõgyógyászom szerint 1-1 tbl-nem ártalmas. Az igen ha huzamosabb ideig szeded folyamatosan. pl 2-3 napig 4-5 óránként mindig. Amint lehet menj el fogorvoshoz.
Magas láz esetén szoktak engedni max 2 szemet belõle, de csak indokoltan. Jobb lenne ha elõbb jutnál el valahogy fogorvoshoz.
Én bevettem ennyi idõsen ha kellett 1-1 szemet!Amúgy felénk a kórházban is ezt adják császár után és ha tejláz lépne fel!
2. vagyok és pont egy idõs terhesek vagyunk:)
Kizárólag paracetamolt vegyél be. 10 percen belül hatni fog, meglást. A múlt héten szenvedtem én is a fogam miatt. A fogorvos ajánlotta az algopirint, de a gyógyszerész megmagyarázta, hogy csakis a paracetamolt szabad bevennem. Pl. panadolt.
Nekem azt mondta a doki és a védõnõ, hogy paracetamol-tartalmút szabad, ha már muszáj. Az Algo-gyógyszereket nem.
Úgy látom ez olyan mint a h1n1 kérdés!Nekem azt mondta gyógyszerész, nem jó a Panadol!!!Nincs véletlenül otthon Svédcsepped?Az nagyon jó!Vagy vegyél be egy fél algopyrint és gondolj erõsen arra, hogy elmúlik!Ha lyukas esetleg egy szegfûszegre harapj rá pár percig!Zsibbasztó hatása van és totál természetes:) 2.

14+5 hetes vagyok es nagyon sokszor csiklandozast erzek belulrol es kipirosodik a borom. Masnak is kipirosodik a bore es nem korai a magzatmozgasok erzekelese?

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy a böröd vált érzékennyé és viszket? Legalábbis nekem ez volt,ha meg megvakartam,rögtön kipirosodott,pedig azelött nem volt ilyen érzékeny. Szerintem még nem a baba,de kitudja :) 38 hetes

Nem lehet, hogy a böröd vált érzékennyé és viszket? Legalábbis nekem ez volt, ha meg megvakartam, rögtön kipirosodott, pedig azelött nem volt ilyen érzékeny. Szerintem még nem a baba, de kitudja :) 38 hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!