Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes vagyok, a petezsák 5mm (3 db)

Úgy tudom, a forró fürdõ semmiképpen nem tesz jót terheseknek. De nem hiszem, hogy emiatt nem fejlõdik.
Terhesen nem ajánlott a forró fürdõ mert vetéléshez vezethet.Meleg vízben és nem órákig idõzve kell fürdeni.Én max.10 percig fürdök.Sem mellfeszülés, semmi tünet?Ez furcsa.Hát nem bíztató.Várd meg a doki mit mond majd.
A forró fürdõ általában nem ajánlatos, mert állítólag vetélést okozhat. Én is 5 hetes vagyok, nekem azt írta a doki a leletemre: "fundusban sejthetõ 3 mm átmérõjû gest gyûrû". Másfél hét múlva kell visszamennem, de azt mondta, hogy eddig minden rendbe van, akkor majd többet lát. Én úgy értettem, hogy ez a baba mérete. Próbálj meg ne addógni, és 1-2 hét múlva visszamenni egy újabb uh-ra, akkor már biztos jobban fogja látni. Szerintem azért mondta, hogy korai terhesség, mert még nagyon az elején vagyunk, és éppen hogy csak kimutatható.
5 hetesen még tényleg nagyon pici a zsák és baba is, ezért mondta a doki, hogy még korai, mert még nem tudja megállapítani a terhességet, ahhoz szívmûködés kell, ami a 6-7 héten indul be. Azt, hogy rendesen fejlõdik-e a következõ vizsgálaton (1-2 hét) múlva derül, ki, biztos visszahívott a dokid. A forró fürdõt felejtsd el egy darabig, méhösszehúzódásokat okozhat, ami árthat egy ilyen korai terhességnek. Sok szerencsét, és egészséges babát.
Fel a fejjel! Pontosan ugyanebben a cipõben járok. Dec 4.-én volt meg utoljára, kb dec18-án voltam fogamzóképes, meg kellett volna jönnie dec. 25.én. Két hét késés után csináltam egy tesztet, ez negatív lett. Három nap múlva egy újat, ez már pozitív lett. Tegnap voltam a dokimnál, ugye ekkor már elvileg 6 hetes terhesnek kellene lennem, de csak egy 51mm-es petezsákot talált. Mondta, hogy vagy van egy halott terhességem, vagy csak késõbb fogant meg a baba és azért ilyen kicsi. Ahogy a mensim kimaradt, eleinte volt mellfeszülésem, hányingerem, majd kezdtek a tünetek elmaradni. A dokim utrogestan 3x1, illetve folsavat 3x1 rendelt, hogy pontosan 8 óránként vegyem be. Azt mondta, hogy mivel elõtte volt egészen picit rózsaszínes folyásom, így ezekkel a gyógyszerekkel ezt a valószínûleg korai terhességet támogatjuk. Mára miért is ne történjen velem még valami egy picit elkeztem vérezgetni. Hívtam, de azt mondta, hogy pihenjek sokat és a két hét múlva a megbeszélt ídõpontban vár. Ugyhogy várok, mivel tökéletesen megbízom a dokimban, mert már 2x szültem nála. Csak jó lenne tudni, hogy most lesz-e babus vagy sem, de ezzel várnom kell. Én mindenestre szorítok neked és kívánom, hogy a következõ ultrahangos vizsgálaton már csak megnyugtatót mondjon neked a dokid.
Szerintem nem pici a petezsák, én is pont tegnap voltam uh-on, és nekem 4mm az átmérõje! Azt mondták, hogy ez jó!De szerintem inkább tusolj, nem ülõfürdõzz!

A doki azt mondta 5 hetes terhes vagyok, a leletre azt irta 5mm-es petezsák sejthető, menjek uh-ra 2 hét mulva. Ez jó jel?

mikor hallani a szivhangot? tett egy olyan megjegyzést, hogy még nagyon pici. mi a méret 5 hetesen? mekkora szokott lenni?

Legjobb válasz: én azt hittem 6 hetes 1mapos vagyok, mert május 18-án volt meg utóljára, ö szerinte 5 hetes.

A kérdező hozzászólása: én azt hittem 6 hetes 1mapos vagyok, mert május 18-án volt meg utóljára, ö szerinte 5 hetes.
Mindenkeppen jo jel, GRATULALOK!!! Szivhang a 7. het kornyeken van.
Ez azt jelenti, hogy valószínûsíti a terhességet, de még bármi lehet, fel is szívódhat, ezért kell visszamenned 2 hét múlva. Akkor már a petezsákban benne lesz a szikhólyeg, de lehet, hogy már a ici-pici babóca is. Bár szerintem a 2 hét sok, általában 1 hét múlva szokták visszahívni az embert. Nekem 5 hetesen és 6 naposan 12 mm volt a petezsák és benne volt a szikhólyag, ami 1, 9 mm volt. Szívhangot már a 6. héttõl lehet hallani, legalább is nekünk már volt :) . Az terhesség idejét meg majd az UH-ok alapján számolják, megvan, hogy melyik héten mekkorának kell lennie. Az én számolásom szerint én 1 héttel fiatalabb terhes vagyok, mint az UH szerint. Az idõ még a végén is változhat, úgyhogy ezzel ne foglalkozz sokat, a doki úgyis mondja, ha valami nem jó, pl kicsi a baba.
Ha egy terhességi naptárba beírod az utolsó mensid dátumát, akkor máris nem fogsz kételkedni a dokid szavában. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Nekem itt az 5 hét 1 napot adja ki. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, tényleg 5 hét 1 nap, remélem minden rendben lesz. köszi az infókat mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: nektek nem fáj a hasatok? nekem néha szurkál, és görcsöl ez normális dolog? a dokim nem mondott semmit.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem a legjobb helyre írtam a kérdést, de bízom benne, hogy van, aki tud segíteni.
Szia! Google-ba írd be, hogy: terhesség kalkulátor, és az 1. linkre katt rá(nana.hu).Ott könnyen kiszámolhatod.:) Egyébként éppen most olvastam, hogy 5hetesen az ideális átmérõ 4, 6mm, tehát szerintem a méret nagyonis rendben van!Gratulálok!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!! :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!