Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes tegnap óta (20 db)

Most került hozzánk egy 4-5 hetes cicus, tegnap óta megy a hasa. Nem tudom megállapítani, hogy mitől, eddig csak tasakos Whiskas Juniort adtunk neki + a Rossmannból vettünk neki macskatejet. Lehetséges, hogy ezektől van a probléma?

Legjobb válasz: Normális körülmények között egy 4-5 hetes cicának még anyatejre van szüksége. Ennek híján tejpótló tápszerrel kellene etetni. Ezt lehet kapni állatos boltokban, állatgyógyszertárban vagy állatorvosnál. A tápszert cumisüveg vagy fecskendõ segítségével tudod vele megitatni. A tápszer mellett már kaphat szilárd ételt is, de ilyenkor még nem ez a fõ tápláléka. Az anyacica kb. 7-8 hetes korukig szoptatja a kicsiket, ekkor lehet teljesen áttérni a junior tápra. Lehet, hogy az eledeltõl van hasmenése, de lehet más oka is pl. paraziták vagy vírusos fertõzés. Mindenképpen nézesd meg egy állatorvossal. Õ majd bõvebb információval tud szolgálni.

Normális körülmények között egy 4-5 hetes cicának még anyatejre van szüksége. Ennek híján tejpótló tápszerrel kellene etetni. Ezt lehet kapni állatos boltokban, állatgyógyszertárban vagy állatorvosnál. A tápszert cumisüveg vagy fecskendõ segítségével tudod vele megitatni. A tápszer mellett már kaphat szilárd ételt is, de ilyenkor még nem ez a fõ tápláléka. Az anyacica kb. 7-8 hetes korukig szoptatja a kicsiket, ekkor lehet teljesen áttérni a junior tápra. Lehet, hogy az eledeltõl van hasmenése, de lehet más oka is pl. paraziták vagy vírusos fertõzés. Mindenképpen nézesd meg egy állatorvossal. Õ majd bõvebb információval tud szolgálni.
A kérdező hozzászólása: Mi is úgy gondoltuk, hogy ott kéne maradnia még az anyukájánál, de sajnos meghalt, és mivel már ettek is, ezért ideadták már most. Köszönöm szépen a választ, mindenképp utána járok! :)
Egyenlõre én is fecskendõvel etetném cicatápszerrel. Majd 7 hetes korától ráérsz neki adni száraztápot és alutasakost!
Én is kb. ilyen idõs korában kaptam a cicusomat.Pot ugyan ez volt:hányt az elsõ napokban, de ez nem vírus vagy betegség, csak simán megviselte az, hogy mégcsak most vált el az anyukájától meg a tesóitól.Tehát nem kell izgulni és nem kell egybõl az állatorvoshoz rohanni.A gyomrát is megviselte a kaja váltás.Csak arra ügyelj, hogy nehogy kiszáradjon.Inkább gyakrabban itasd a macskatejjel+azért rakj ki vizet is.Nem kell aggódnod, pár napig még tuti ilyen lesz, de amint beilleszkedik, ez is elfog múlni:)
Elõzõ vagok: Hoppá, azt akartam írni, hogy hányt és hasmenés is volt, szóval ugyanúgy igaz a hasmenésre is, csak azr elfelejtettem írni...Bocsi!:)
Féreghajtót kapot? Az is okozhat ilyesmit. Meg a hirtelen eledelváltás. Még nagyon kicsi és érzékeny.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) Nem kapott féreghajtót, de várok még vele 1-2 napot, hátha tényleg csak az eledelváltás, és az új környezet miatt rossz a gyomra. Szegénykémnek még ma is ment a hasa, remélem megoldódik, ha pedig nem elviszem állatorvoshoz!
Azt ugye tudod hogy féreghajtó mindenképpen kell neki. Már csak azért is mert az emberre is veszélyes lehet.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam, hogy szükséges, de akkor kapni fog! Köszönöm az értesítést!

4, 5 hetes kisfiamnak hajnaltól zöld a széklete. Tegnap óta kevesebbet is eszik, ma pedig kicsit vissza is jött neki a tejcsi, pedig alig evett. Azt olvastam anyatejes babáknál ez gyakori?

Legjobb válasz: A túletetés jele...? O.o Hogyan lehet túletetni egy szoptatott babát? Hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen az a lényege, hogy akkor és annyit eszik a pici, amennyit akar... A lányom kicsi súllyal született (2150g), és - igaz, nagyon gyakran zöld a széklete - de mára már gyakorlatilag behozta a lemaradását, pedig még csak 5 hetes. Folyamatosan eszik, mégsem sírósabb, vagy bukósabb, mint a többi... Pont ma volt itt a védõnénink, és szerinte sincs a zöld kakiban semmi kóros. Pedig nálunk is kizárólag anyatej van menün.

A túletetés jele...? O.o Hogyan lehet túletetni egy szoptatott babát? Hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen az a lényege, hogy akkor és annyit eszik a pici, amennyit akar... A lányom kicsi súllyal született (2150g), és - igaz, nagyon gyakran zöld a széklete - de mára már gyakorlatilag behozta a lemaradását, pedig még csak 5 hetes. Folyamatosan eszik, mégsem sírósabb, vagy bukósabb, mint a többi... Pont ma volt itt a védõnénink, és szerinte sincs a zöld kakiban semmi kóros. Pedig nálunk is kizárólag anyatej van menün.
a bukás gyakori. a zöld széklet nem, az a tápis babáknál gyakori. anyatejes babáknál a túletetés jele, nyilván ezért is fogad most el kevesebbet, biztos megviselte a pocakját a falánksága.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek :)

5 hetes terhes vagyok, tegnap este kezdődött barnás folyásom. Ma bementem a kórházba, megvizsgáltak UH-val, ott minden rendben volt. Mitől lehet ez?

Látszott a petezsák, benne embrió még nem. Bent akartak tartani, de saját felel?sségemre hazajöttem, na ekkor persze szó szerint kidobtak. Semmi gyógyszert nem írtak, semmit nem kaptam, pedig próbáltam megbeszélni a dr.ral, hogy írjon föl valamit, és itthon pihenek, de nem írt föl gyógyszert. Van itthon duphaston nev? gyógyszerem, korábban írták föl. Ha jól tudom az ilyenkor használni szokott. Mit tegyek szerintetek?

Legjobb válasz: Én mondjuk a helyedben nem jöttem volna ki. Legalább két napig bent maradtam volna! Gyógyszert nem tudom miért nem adtak. Bár pl. nálunk elég sok doki azt vallja,hogy ha a 4-5 hetes terhesség el akar menni, annak oka. Nálunk inkább a 6-7. héttõl írnak fel csak magzatmegtartót.

Én mondjuk a helyedben nem jöttem volna ki. Legalább két napig bent maradtam volna! Gyógyszert nem tudom miért nem adtak. Bár pl. nálunk elég sok doki azt vallja, hogy ha a 4-5 hetes terhesség el akar menni, annak oka. Nálunk inkább a 6-7. héttõl írnak fel csak magzatmegtartót.
Én is barnáztam és kaptam rá Utrogestant. De vannak akik semmit se szednek és mégis barnáznak és megmarad a babájuk. (az enyém sajna elment). Beszélj az orvosoddal, hogy csak adjon már valamit rá, mert a duphastont sajnos nem ismerem. Sok szerencsét!
Szia! Én is barnáztam a terhességem elején de nekem mindig csak egy nap volt kb. 2 hetente a 16. hétig, azóta nem volt. Nekem sem írtak fel semmit. A dokim azt mondta hogy, ha nem nagy mennyiségû és nem tart napokig, akkor nem lesz semmi baj! Most 19 hetes vagyok, tehát kb 3 hete nem barnáztam. Szerencsére a babával minden rendben van!Remélem veletek sem lesz semmi gond!
én is barnáztam, elmentem magándokihoz aki nem írt fel semmit mivel még nem volt szívhang, de minden ok volt. Rá 2 hétre vissza kellett mennem de szinte végig volt vagy vér vagy barna vagy csak maszatoltam. Akkor már volt szívhang és minden rendben volt. Azóta nem volt semmi bajom Hála Istennek most vagyok 10hetes. A dokim nem írt semmit pedig itt mindig azt írták hogy harcoljam ki a gyógyszert de hiába nem írta fel. Jó lehet hogy csak baromi szerencsém van nem tudom csak azt hogy már jól vagyok és azóta nincs színes folyásom. Drukkolok neked!
Szia!Szerintem vegyél be nyugodtan a Duphaston-ból én szedtem azonnal ahogyan pozitív lett a tesztem ugyanis nekem is volt otthon mert az elõzõ terhességemnél kiírták csak sajnos már késõ volt.Most a 16.hétben vagyunk és minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató és biztató válaszokat. Engem meg sem vizsgált a dr., csak Uh-t csináltatott. Már ebben az évben két vetélésen vagyok túl, az elõzõ terhességemnél írták föl ezt a gyógyszert, majdnem u.az mint az utrogestan, csak gyengébb változatban. Sajnos az én orvosom szabadságon van, hétfõn tudok csak elmenni hozzá.

5 hetes 3 napos terhes vagyok! Duphastont szedek tegnap este óta óta nincsenek tüneteim csak nagy néha mellszurka de a hasam az már nem fáj úgy mintha megakarna jönni! Ez baj!?

Ha isten ments a baba meghalt volna vagy valami annak lenne valami jele vagy a duphaston nem engedi?Holnap megyek dokihoz 1-t?l rendel de addig megbolondulok!Meg az is fura hogy terhesség elején 2 napos késés után néztem a nemiszervem és sötét piros volt ma meg normális!Nyugtassatok meg légyszi hogy ezek a tünet elmaradások nem rosszat jelentenek!Köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem úgy mondta a dokim, hogy ezek a terhességmegtartó gyógyszerek a hasfájást is csillapítják kicsit. Nem kell megijedni, nekem is volt, hogy elmúlt minden tünetem, pánikba is estem... Most már 13+3 hetes vagyok és minden rendben velünk! Ja, és nem hánytam, nem volt hányingerem, nem feszült elviselhetetlenül a mellem és csak néha jött elõ a hasfájásom.

Nekem úgy mondta a dokim, hogy ezek a terhességmegtartó gyógyszerek a hasfájást is csillapítják kicsit. Nem kell megijedni, nekem is volt, hogy elmúlt minden tünetem, pánikba is estem... Most már 13+3 hetes vagyok és minden rendben velünk! Ja, és nem hánytam, nem volt hányingerem, nem feszült elviselhetetlenül a mellem és csak néha jött elõ a hasfájásom.
Szia!Nekem sem fájt különösebben a hasam, én a duphastont szedtem a 12.hétig.Majd jönnek a tünetek, ne aggódjál, nekem 7.héttõl van erõs mellfájásom, bár most kezd picit enyhülni már.A hasszurka, meg feszülés meglesz, fõleg majd hirtelen mozudlatoknál.A gyógyszer segit megtartani a babát.13+6 hetes kismami.

5 hetes terhes vagyok, tegnap este óta alig érzem a tüneteket, a mellfeszülésem teljesen megszűnt, a hasszúrkák is. Semmi barnázás, vérzés nincs, de nagyon aggódom. Tapasztalt már ilyet valaki?

Ma este megyek dokihoz, csak az még olyan messze van, és hát lehet, hogy még csak a petezsákot látja majd és izgulhatok tovább, hogy fejl?dik-e benne a baba.

Legjobb válasz: Szia! Én 7 hetes koromig egyáltalán nem éreztem a tüneteket és utána is volt olyan hogy néhány napig semmi. Ez elég egyedi dolog. Mindenkinél kicsit más.

Szia! Én 7 hetes koromig egyáltalán nem éreztem a tüneteket és utána is volt olyan hogy néhány napig semmi. Ez elég egyedi dolog. Mindenkinél kicsit más.
5 hetes vagyok, de nekem csak a hasam fáj, én héfõn megyk UH-ra csak.

Kb 5 hetes lehetek. Az normális ilyenkor, hogy tegnap este óta szúródik a jobb petefészkem? Ugye ez nem méhenkívüli terhesség jele?

Legjobb válasz: Szió! Nagy valószínûséggel nem. Nagyon sokan tapasztalnak fõleg a terhesség elején ilyen érzést. Nekem is volt néha, bár nekem viszonylag könnyû terhességem van, csak hirtelen mozdulatnál éreztem ilyet. Gratula a babádhoz! Boldog babavárást! 22 hetes km.

Szió! Nagy valószínûséggel nem. Nagyon sokan tapasztalnak fõleg a terhesség elején ilyen érzést. Nekem is volt néha, bár nekem viszonylag könnyû terhességem van, csak hirtelen mozdulatnál éreztem ilyet. Gratula a babádhoz! Boldog babavárást! 22 hetes km.
Normális jelenség. Nekem is szúrkált. Tágul a méh. És késõbb, a 17. hét környékén erõsebb fájásaim voltak, nagyon megijedtem, aztán 3-4 nap alatt elmúlt. Nagyon könnyû terhességem van, meg is köszönöm majd a kisfiamnak, ha kibújik. Nyugodt és boldog babavárást.29 hetes km.
szia! "Nyugi" , ha méhen kivüli terhességed lenne egyrészt elõbb jelentkeztek volna már a fájdalmak; másrészt nem szúródna, hanem görcsölne és vérezne iszonyúan! 5hetesen már nem lehetsz méhenkivüli terhes, mert szétszakítaná azokat a szöveteket , ahol épp beágyazódott helytelenül (leggyakrabban petevezeték)szóval ezek tényleg a méhed illetve a környezõ részek növekedésének , "nyúlásának" jelei.
NNaaa! A szurkálás semmit nem jelent! Attól még lehetsz méhen kívüli is meg rendes terhes is. Én 2 szer voltam méhen kívüli és semmit nem éreztem, csak az uh-on látta a doki, hogy gond van. És az 5-7 hétig általában nem okoz az sem gondot, hanem amikor már nagyobb a magzat és szétfeszíti a petevezetõt. Nálam elhalt a vezetõben és egyszer kiürült egyszer meg laparaszkópia lett belõle. Azóta van egy lányom, volt egy missed abom, és most megint kis terhes vagyok, méhen belüli, de még csak petezsákot láttak... Szóval ne állíts fel magadnak diagnózist, a szurkálás természetes. Ja nekem annyi volt a méhen kívülinél, hogy sötétbarna csöpp-csöpp jött néha, amúgy semmi.
Szia! Nyugodj meg, ilyenkor teljesen normális ha 5-7. hét környékén szúr a petefészek. A sárgatest hormon miatt van, ugyanis ha neme estél volna teherbe, akkor ezidõtájt lenne peteérésed. A szervezet és a hormonháztartás pedig nem áll át egyik napról a másikra, emiatt az a petefészek, amely egyébként a soros lenne a peteérésben, az dolgozna. Plusz erre jön még az is, hogy a méhszalagok elkezdenek megnyúlni. Az elsõ terhességemnél Én is tartottam a méhen kívüli terhességtõl emiatt a fájdalom miatt, de a dokinak mikor elmondtam, megnyugtatott, hogy csak arról van szó, amit az elõbb írtam. Aztán persze Nekem is beugrott, elvégre egészségügyis vagyok, de olyankor, mikor az ember maga van benne a dolgokban, hajlamos elfeledkezni dolgokról. A mostani terhességemnél is uyganez volt, de mostmár nem ijedtem meg tõle. 16 hetes kismama

13, 5 hetes vagyok. Tegnap óta folyik az orromból a vér . Baj ez?

tegnap is 3 szor ma most el?ször, de nem sima orrvérzés, alig múlik el.tudom hogy van ilyen, de 90/50-es vérnyomással nem gondoltam.

Legjobb válasz: Nekem is elég gyakran vérzik az orrom. Egy kicsit gyengébbek az erek, és nagyobb a vérmennyiség is. Ha utánaolvasol, egy csomó helyen találod, hogy terhesség alatt gyakori lehet az orrvérzés. De ha megnyigtat, kérdezz rá a védõnõnél. 17 hetes kismama

Nekem is elég gyakran vérzik az orrom. Egy kicsit gyengébbek az erek, és nagyobb a vérmennyiség is. Ha utánaolvasol, egy csomó helyen találod, hogy terhesség alatt gyakori lehet az orrvérzés. De ha megnyigtat, kérdezz rá a védõnõnél. 17 hetes kismama
ja, és azt kifilejtettem, hogy az én vérnyomásom is 100/50 körül szokott lenni
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod : Nyugodtabb vagyok, csak azért félek, ha éjjel elkezdene álmomban..hát nem szeretnék megfulladni, mert nagyon vérzik ám. Felhívom a védõnõt ha roszabbodik.
Szia! Addig is egyél c vitamint, az csökkenti a kapilláris vérzéseket. 36 hetes kismama
Szia!Nekem is viszonylag gyakran vérzett az orrom.Egyik pillanatról a másikra elkezdett ömleni a szó szoros értelmében.A vérnyomásom közben alacsony volt.Rendesen össze tudtam magam vérezni.:) Néha egymást követõ pár napon át vérzett, majd hetekig semmi.Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ez természetes.

5 hetes babókámnak tegnap óta "szörcsög" a nózikája, pedig nem náthás, mert mikor eszik kap rajta rendesen levegőt. Mitől lehet ez?

(A doktorn? javasolt tengeri sós vizes orrsprayt.)Lehet, hogy mégis meg van fázva, vagy mi okozhatja ezt? Jókedv?, eszik rendesen, akkor talán nem beteg?!

Legjobb válasz: A felbüfizett anyatejcsi ottragad az orrában és lerakodik, ettõl van a szörcsögés. Az enyém 4,5 hós és szinte minden reggel azzal kezdek hogy sterimar -tengervizes- orrsprayt fújok a kis nóziba, hogy ne szörcsögjön és feloldja. Utána kicsit hasra teszem és kifolyik, ha mégis szörcsög kiszívom neki. Viszont ha sûrûn van egy nap ilyen, nemcsak 1-2 alkalommal, lehet megfázott.

A felbüfizett anyatejcsi ottragad az orrában és lerakodik, ettõl van a szörcsögés. Az enyém 4, 5 hós és szinte minden reggel azzal kezdek hogy sterimar -tengervizes- orrsprayt fújok a kis nóziba, hogy ne szörcsögjön és feloldja. Utána kicsit hasra teszem és kifolyik, ha mégis szörcsög kiszívom neki. Viszont ha sûrûn van egy nap ilyen, nemcsak 1-2 alkalommal, lehet megfázott.
A száraz levegõ is okozhatja még. nekünk legalább is az mondta anno a doki, hogy ez egy "panelbetegség". Azóta, hálisten kertesházunk lett és el is múlt a baj! Viszont ha folyamatosan szörcsög, zöldes, sûrû a váladék lehet megfázás is. Jókedv és étvágy esetén én kizárnám azonban!

Kedden lesz 7 hetes a kisfiam és tegnap óta alig akar enni! 6-7 óránként kel fel enni és csak 5 percig szopizik és utána vissza alszik ugy hogy nemtudom felkelteni! Mit csináljak?

Már hosszabb ideig is kibirja tejci kaja nélkül? Felkeltsem enni vagy hagyjam aludni?

Legjobb válasz: Volt mérlegünk néztük is de õ 10 perc alatt volt amikor megette a 170 g-ot is! Sajnos nagyon mohó és hirtelen sokat eszik! Csak azért irtam mert az érdekel inkább hogy felkeltsem-e vagy hagyjam aludni hogy a 6-7 óra nem sok hogy nem eszik ez idö alatt?

A kérdező hozzászólása: Volt mérlegünk néztük is de õ 10 perc alatt volt amikor megette a 170 g-ot is! Sajnos nagyon mohó és hirtelen sokat eszik! Csak azért irtam mert az érdekel inkább hogy felkeltsem-e vagy hagyjam aludni hogy a 6-7 óra nem sok hogy nem eszik ez idö alatt?
Ha szépen gyarapszik akkor nincs semmi baj, de ha szeretnél megnyugodni beszélj a védõnõvel, ugyis végig kiséri veled a baba fejlõdését és ha sulycsökkenés lenne õ ugyis felvilágosit a további teendõkkel. Csak egy tipp: Mi anno mikor a kislányom született, béreltünk mérleget és minden étkezés elött megmértem a babát, majd rögtön szopizás után igy láttam mindig mennyit evet. Ha sokat alszik elég elég éhes esz ahoz, hogy 5-6 perc alatt megegye a szükséges mennyiséget. Sokszor én is voltam ugy, hogy félórát is mellen volt, gondoltam, most biztos jól lakott, de mikor megmértem tünt fel, hogy csak nyammogott rajta, ellentétbe mikor jó sokat aludt képes volt pár perc alatt annyit enni magam se hittem el. Nyugodj meg a baba ugyis jelzi ha éhes még:)
Ui az elõzõhöz: Szerintem ne keltsd fel nyügösen, álmosan ugyse fog enni. Az én kislányom is ennyit aludt. Jól lakott és szinte egész nap szunditott.Örülj, hogy ilyen jó babid van.:)
Kérj egy mérleget a védõnõtõl, de lehet, hogy 5 perc alatt sokat szopizik, nekem azt mondták, de mindig éreztem, hogy kevés. Mikor megkaptuk a mérleget, rájöttem, hogy nekem volt igazam és nem tudta megszopni 5 perc alatt ami neki kellett. De ha éhes lenne nem aludna. Nekem azt mondták, hogy hagyjam aludni, de mindig keltegettem.
3 óránként azért ennie kell!
Szerintem nem szükséges felkelteni, ha más baja nincs a babónak.Jól lakott, nem fáj a pocija, nyugodt igy természetes, hogy õ még ebben a korban ennyit alszik. Ha valami baja van ugyis jelzi neked. Az enyém is ilyen sokat aludt, majd ugyis eljön az ideje amikor már aktivabb lesz.A kisebbik kislányom nagyon siros volt, sokszor mondtam is, hogy bezzeg a nagyobbik anno milyen sokat és jól aludt. Használd ki ezt az idõt te is pihenéssel mert késöbb már nem fog hagyni:)
Nincs baj. A tünetek jönnek-mennek, ez egyáltalán nem jelent semmit sem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a választ. Szívhang még nem volt és aggódok. :(
Az elején én is aggódtam sokat.Amíg orvos nem látott a méhen kívüli terhesség volt a félelmem.Aztán az hogy egy hónapot kellett várni a következõ orvosi vizsgálatra ill a védõnõ a szívhangját csak szintén havonta nézte.Aztán amikor megmozdult és éreztem sokkal nyugodtabb lettem.Most lassan 32 hetesena szülés miatt vagxok parásabb, mert császár lesz.Lepényem eléri a méhszájat.Ráadásul tegnap kicsit véreztem. Benne van a pakliban a koraszülés is.Azt hiszem most idegeskedem a legtöbbet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, sajnálom. én amiatt aggódok, hogy beindul-e a szíve a babónak, meg a petezsákom kissé lapult. :(
Èn 16.àn megyek elõször orvoshoz akkor elvileg màr 7 hetes leszek, nagyon izgulok màr most mindenen.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem csak én vagyok ilyen aggódós. Én 26-án voltam, akkor 5, 7x15, 5mm es kissé lapított petezsákot, embriocsomót, és szikhólyagot látott a doki. Viszont a mellfájás elmúlása aggaszt. 1. baba
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Az biztos, hogy félidõ után fogant.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!