Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes szeme (19 db)

5 hetes terhesen a fogorvosom tudtával 4 szem gyulladáscsökkentőt és 4 szem panadolt vettem be a foghúzás miatt. Tudta, hogy 5 hetes terhes vagyok. ő is és a gyógyszerész is. Mégis aggódok. Elvetessem a babát?

Lehet baja a babának???

Legjobb válasz: tegnap már megkérdezted. és mi az hogy vetesd el? TE ITT MINKET KÉRDEZEL IDEGENEKET HOGY VETESD-E EL A BABÁDAT? HA AZT ÍROM IGEN MÉSZ ABORTUSZRA. NE LEGYÉL MÁR HÜLYE......

tegnap már megkérdezted. és mi az hogy vetesd el? TE ITT MINKET KÉRDEZEL IDEGENEKET HOGY VETESD-E EL A BABÁDAT? HA AZT ÍROM IGEN MÉSZ ABORTUSZRA. NE LEGYÉL MÁR HÜLYE......
Miért vetetnéd el??? Dehogyis! Nem lesz semmi baja ezektõl!
Az orvos nem hülye, nem less semmi baj. Nehogy elvetesd már ezt a szerencsétlent!
Ha tudták, biztos nem mondtak hülyeséget.A nõgyógyásszal beszélj majd de gyanítom , hogy semmi baj nem lehet.
Panadolt szedhetnek a kismamák is.Milyen gyulladáscsökkentõ volt?Egyébként nem lesz semmi baja.
Én csak azt nem értem, hogy miért szedtél be ennyi gyógyszert. Ok, hogy kellett a gyulladáscsökkentõ, de azért 4 szem panadol durva egy kicsit... Én a napokban belázasodtam, és hûtõfürdõ után, hosszas tipródást követõen vettem be egy szem panadolt... Ja, és én már félidõn is túl járok. Nyilván, ha kell gyógyszer, akkor kell, nem is ezzel van a baj, de nem négy szem... Egyébként õszintén: képes lennél ezért elvetetni a babádat, és ezt az esetleges itteni válaszokra alapozni??? Konzultálj olyan nõgyógyásszal, aki genetikus is, õ majd remélhetõleg megnyugtat. Gyógyszert terhesen - és nem terhesen is - ésszel szedünk, nem ész nélkül kapkodjuk be.
A 4 szem panadoltól nem lesz bajod! Mi volt a gyull.csökk.?
Tegnap egy csomó választ kaptál. Ha nem tudsz megnyugodni, kérdezd meg a nõdokidat, 12 hetes uh-n is sokat tudnak mondani+ van még egy csomó más vizsgálat is.
Dehogy lesz baja. Sokan ilyenkor még nem is tudják h terhesek és a sárgaföldig isszák magukat és 1-2 doboz cigit elszívnak pl. Akkor most õk is vetessék el??? Nagy baromság amit most írtál. Nem köldökzsinóron keresztül jut el hozzá még semmi. Semmi kárt nem tettél benne. Nyugodj meg. De most õszintén ha it 15-20 ember azt mondaná vetesd el meg tennéd?? Idegeneknek a szavára???
A kérdező hozzászólása: klimicin 300 volt a gyulladáscsökkentõ
A paracetamol-tól ne lesz semmi baja. A panadol ilyen. A fogorvos meg tudja mit csinál. direkt van olyan gyulladáscsökkentõ, amit terhesnek és szoptatósnak adnak. Ne legyél ennyire paramami, minden rendben!

5 hetes babamnak a szemoldoken és szeme között a sárgás lerakodas koszmo? Mit csinaljak vele?

Legjobb válasz: Igen, ez az. Nálunk a babaolajos lemosás használt fürdetés elõtt. Egy nap alatt nem fog ugyan elmúlni, de hatásos.

Igen, ez az. Nálunk a babaolajos lemosás használt fürdetés elõtt. Egy nap alatt nem fog ugyan elmúlni, de hatásos.
nekem azt mondta a doki, hogy ekcéma hajlamra utal és a vitaminos krémmel kezeljem
Én is olajat használtam. Fürdés elõtt kb 20 perccel bekentem, 3 alkalom után teljesen eltûnt.
Szia! Nekünk is volt, de csak annyit csináltam, hogy amikor fésültem a kis haját, ott is végighúztam a kefét. Hamar eltûnt, nem újult ki!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat, veszek is olajat.az ekcemara is figyelek mert nekem is van.

Miért van az hogy a 3.5 hetes cicának kivan nyílva a szeme és nemlátszik a pupillája?

Olyan mintha hártya lenne rajta és könnyedzik segitség :(

Legjobb válasz: Szia.Én a helyedben ellmenék egy olcsob orvoshoz. De borvizzel is kezelhetitek.

Szia.Én a helyedben ellmenék egy olcsob orvoshoz. De borvizzel is kezelhetitek.

Találtam egy cirmicicát. Nagyon kicsi. De eszik, meg iszik, csak éppen nem tudja az almot, és így xar. Kék a szeme neki még szal kb 4-5 hetes lehet. Nagyon kicsi, és állandoan igényli a figyelmet. Mit tegyek?

nekem erre nincs energiám...

Legjobb válasz: Add oda egy olyan ismerõsödnek,akinél jó helye van. Egyébként az alomra hamar rászoknak. Megmutatod neki 3-4 alkalommal és tudni fogja. :)

Add oda egy olyan ismerõsödnek, akinél jó helye van. Egyébként az alomra hamar rászoknak. Megmutatod neki 3-4 alkalommal és tudni fogja. :)
Sok figyelmet nem igényel. Én már felneveltem egy cicust akit 2 hetesen mentettem meg a haláltól. A nap nagy részében úgyis csak alszanak. Amikor felébred enni és inni kell Neki adni utána pedig gyengéden masszírozni a pociját majd alomra tenni és az elsõ mancsaival egy kicsit megkaparod vele a homokot. Hamar rá fog szokni.
A kérdező hozzászólása: de ez a cica folyton nyávog, és addig nem nyugszik meg míg az ölembe nem veszem itt dorombol elalszik, aztán ha leteszem valahova újra addig ordít míg nem veszem az ölembe...
Azért mert most Te vagy az Anyja. Kell Neki a meleg. Zacsit töltsd meg langyos vízzel és tedd bele egy dobozba/kosárba arra pedig tegyél törülközõt és tedd mellé a cicát. Én anno így oldottam meg.
A kicsiknek nagyobb a hõigénye, s anyja híján nálad keresi a meleg ölelést.

Nagyon könnyezik 1, 5 hetes babám bal szeme, mitől lehet? Mellette elég híg a széklete is, lehet esetleg megfázás? Vagy a széklet az még így normális?

Legjobb válasz: a széklet normális, ha anyatejes, akkor mindenképp. nálunk ilyenkor még zöld is lett néhány napra, lehet egy hét is volt. és nyakig képes volt kifolyni a pelusból, mindegy olt, hogy pampers vayg libero, olyan híg volt. a könnyezést nem tudom. nincs beyulladva neki? most kezdett könnyezni? nem piros? muti meg védõnõnek vagy dokinak.

a széklet normális, ha anyatejes, akkor mindenképp. nálunk ilyenkor még zöld is lett néhány napra, lehet egy hét is volt. és nyakig képes volt kifolyni a pelusból, mindegy olt, hogy pampers vayg libero, olyan híg volt. a könnyezést nem tudom. nincs beyulladva neki? most kezdett könnyezni? nem piros? muti meg védõnõnek vagy dokinak.
Szia, a híg széklet még ilyenkor normális. A szeme nagyon sok újszülöttnek könnyezik, lehet hogy be is fog csipásodni és akkor forralt lehûtött vízzel kell neki mosogatni naponta többször, ha ez nem használ jön a szemcsepp ha az sem akkor átmossák a könnycsatornáját. Mi 5, 5 hónapos koráig szenvedtünk vele, végül kitisztították neki. Holnap kérdezd meg a gyermekorvost õ tud biztosat mondani, az is lehet hogy pár nap alatt rendezõdik neki. Jobbulást.
Szia! Az én fiamnak is volt pár hetesen ez a probléma! Felforraltam vizet és vattával törölgettem langyosan! Mindíg csak egy törlésre használd! Volt hogy kamillás vizzel! Épp hogy belemártottam a filtert! El is múlt neki pár nap alatt!
A legjobb: csepegtetni a szembe naponta többször anyatejet. Régebbi anyáklapjában olvastam. Nekünk bevállt, s a doki is megdícsért.:) Ha elzárodás lenne abból fogod tudni, ha az anyatej nem használ, 1-2-3 nap alatt.

A kisfiam 5 hetes lessz szombaton 10 nap ota nagyon konyezik a szeme es csipas mit tudok csinalni vele?

Legjobb válasz: Hát én már régen(2-3 nap után) elvittem volna az orvoshoz.Ha csipásodik is biztos,h vmi gyulladás.

Hát én már régen(2-3 nap után) elvittem volna az orvoshoz.Ha csipásodik is biztos, h vmi gyulladás.
probáld meg , csepegtess anyatejet a szemébe3-4-szer egy nap.nekünk bevalt , 2 nap mulva mar nem csipasodott egyaltalan, s azota se.
Nálunk is volt ilyen 3-4 hetes korában mikor már elkezdtem utcára vinni.Kaptunk rá szemcseppet és pár nap alatt elmúlt.
Szia , en Erdelybol irok, Tobrex-et kell cseppenteni a szemebe, csak nem tudom ha nalatok is lehet ilyet talani, de azert kerdezd meg a gyogyszertarba.
Utolsónak.Igen nálunk is van, de vényköteles.Nekünk is azt írta fel a doki.Aztán az nem volt jó, ezért Tobradex krémet adott(ugyanaz a cég gyártja, csak 1-2 összetevõben különbözik a Tobrextõl).
A kérdező hozzászólása: koszonom a segitsegeteket kedves toletek

Mi a baja a macskámnak (5 hetes) ha a szemére rá van húzódva az a hártya félig?

Legjobb válasz: Kicsit részletesebb a cicákról, szerintem találsz hasznosat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Macska#H.C3.ADres_macskabar.C3...

Kicsit részletesebb a cicákról, szerintem találsz hasznosat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Macska#H.C3.ADres_macskabar.C3...
"Házilag" az egyetlen ötletem a kamillatea-forrázat, + vatta, és törölgetés.Nekem bevált.Mert ez enyhe fertõzés volt, születése után. Min. egy hétig, reggel-este. Ha nem oké, akkor állatorvos.
Szerintem mindenképp mutasd meg állatorvosnak.
Begyulladt a szeme, vidd el orvoshoz, mert egy idõ után kicsi zöldes lehet és váladék jön belõle. Akár meg is vakulhat.
Valószínûleg orr melléküreg gyulladása van. Szerintem vidd el orvoshoz
A kérdező hozzászólása: kössz mindenkinek

5 hetes kisbabám jobb szeme már másfél hete csipás, olyan mintha sűrűbb lenne könnye is. El fog múlni?

Meleg kamillás vattával törölgetjük át id?nként. A doktornéni mondta, hogy menjünk el hozzá ha nem múlik, és ad szemcseppet neki, de az ha jól tudom antibiotikumos, és ilyen pici babának nem szeretnék antibiotikumot. Van / volt ezzel így más is? Van remény a szemcsepp nélkül is?

Legjobb válasz: szia,az antibios szemcsepp még mindig a jobb megoldás, mert ha nem csepegteted, akkor egy szondát dugnak a könycsatornájába és átmossák neki.

szia, az antibios szemcsepp még mindig a jobb megoldás, mert ha nem csepegteted, akkor egy szondát dugnak a könycsatornájába és átmossák neki.
te, még mielõtt elvinnéd, hülyén fog hangzani, de csepegtess anyatejet a szemébe. én is itt olvastam valahol, amikor a babámnak is könnyezett csipásodott az egyik szeme, anyatej egy nap alatt helyrehozta. persze csak ha van rá lehetõséged. már én is azt hittem, hogy ez az átmosás lesz a vége, aztán azóta meg semmi baja:)
Az én kisfiam 6 hetes. 4-szer mosták át az elzárodott könnycsatornáját mire helyre jött. Nagyon sírnak de már akkor mikor lefogják kis kezét lábát, ugy hogy még a szeméhez hozzá se nyultak. Állítolag nem fáj nekik maga a mûvelet, de megjegyzem az én szívem is megszakadt mikor hallottam sírni , mert hát megkérnek hogy maradj kint hogy ne lásd az egésszet. Mi végig használtuk az antibiotikumos szemcseppet de azt mondta a doktornõ hogy sokat nem ér a ragacsos csipa ellen ha el van záródva a könnycsatornája hiszen így nem jut be oda ahol hatnia kell.Végre rendbejött és most már ha sír potyognak is a könnyei...azok az édes csókolnivaló könnyei:D fel a fejjel és csak ügyesen
A szonda rondán hangzik, de igen, át kell mosni a könycsatornáját, ha nem múlik. Nekünk már a szülészeten adtak szemcseppet , itthon a doki is felírta, de 6 hetesen el kellett vinnem a szemészetre, és megcsinálták az átmosást. Nem fáj a babának-azt mondják, 2 perc az egész. Anyát kiküldik, mert lefogják a kicsit, és oltári módon ordít, erre készülj fel. De utána sokkal jobb, már másnapra kitisztul, megszûnik a csipásodás, és azóta sincs baja. Lányom 1 éves, problémamentes azóta:-)
az én kisfiam 8 hónaposan csipásodott be. egyik reggel úgy kelt fel, hogy be volt ragadva a szeme. letötöltem kamillával, de voltunk még aznap orvosnál. kiderült, középfülgyulladása van. ezt sajnos antibiotikummal kellett kezelni, igy a szeme is rendbe jött.
Szia! A párom látta kislányunknak ahogy csinálták! A szemén bedugnak egy csövet és a száján jön ki! Lefogják torka szakadtából sírt. Teljesen ki voltam. Ráadásul utána javult kicsit de most megint gennyedzik és folyik a könnye. Ennyit az átmosásról. És meg kérdeztem a szemészt hogy van rá esély hogy meg kell ismételni azt mondta nem. És ezért is hívta oda a párom nézze meg átment a csõ. Szerdán megyünk a gyerekorvoshoz kíváncsi leszek mit mond. Én is kamillázom most.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Akkor gyógyuljon meg inkább a szemcsepptõl. Ettõl az átmosástól már így elméletben is kikészültem.
A kérdező hozzászólása: Olvastam, hogy lefogják a babát és ordít...és azonnal sírva fakadtam. Én ezt nem birom ki!!! Odaadjam a kicsimet idegen embereknek, akik lefogják, és szegénykém ordít...áááááá. Levegõt sem kapok olyan rosszul lettem. Ha már meg kell csinálni, akkor engem ugyan ne küldjenek ki, látni akarom hogy mitõl ordít szegény.
Szia. Az én kisfiamnak is ez volt a baja 5-6hetesen(10éves). El kellett mennünk szemészetre, azt mondták könny csatorna "dugulás".neki is átmosták, utána már semmi baja nem volt. A kislányom 8 hónapos, szerencsére vele megúsztuk ezt . Minden jót, nem olyan vészes, és hamar túl van rajta a baba !
A kérdező hozzászólása: Úristen, ilyet még nem is hallottam. Ez most komoly? Szörnyen hangzik, olyan pici az a luk még felnõttként is, mi a csuda fér oda be?!
viszont!!! nem eldugulva van, hanem még nem nyilt meg, normális esetben 3 hónapos korig kell magától megnyilnia, ezelõtt semmiképp ne enged meg a szondázást!!! elsõ válaszoló vagyok, az én kislányom most 10 hetes, múlt héten spontán megnyilt magától.

1, 5 hetes babámat sokat fotóztuk, nyitott szemmel is, a vaku árthat neki?

Amikor nyitva volt a szeme, akkor is elkészült egy-két kép és a vaku belevillant, remélem nem lehet ebb?l gond, de mégis???!

Legjobb válasz: én ugyanezt megkérdeztem a védõnõtõl, õ azt mondta, hogy nem árt neki, csak kellemetlen. mi az a fénytörés?

én ugyanezt megkérdeztem a védõnõtõl, õ azt mondta, hogy nem árt neki, csak kellemetlen. mi az a fénytörés?
Ja bocsika egy két kép nem árt!!
hajjaj persze hogy árt neki , mi is csak akkor fényképezzük vakuval ha alzik!! amugy one vaku!!!!!! Engem is sokat fényképeztek kicsi koromban és tessék fénytörésem van a mai napig de már nem nagyon látstzik , azt mondták tökéletesen látok, de néha még beugrik a szemem!!
Véleményem szerint igen, de ezt alátámasztó nincs semmi tudományos tényem. A legjobb ha nem használtok vakut, nem hiszem hogy nehéz lenne betartani ezt, leszámítva ha egy barlangban nevelitek a kicsit, de nem errõl van szó, ugye?

5 hetes terhes vagyok es rettegek az elozzo vetelesem arnyekaban. Marc. -ban 11 heteen elveteltem. Es most e lebeg a szemem elott. Ha egy kicsit faj a hasam mar az jar az eszembe hogy erosodni fog es ezt a babat is elvesztem. Normalis ez?

Van egy inygyulladasom ami mar jo par honapja tart a dokimat csak 2 honap mulva latom mivel kilfoldon vagyok!Kiderult hogy pajzsmirigy alulmukodesem van!!Felek hogy ezektol baja lesz a babanak(korai szules,rendellenesseg..).Voltam itt haziorvosnal aki elkudott ultrahangra(az elozo vetelesem miadt.Akkor leszek 6 hetes)mivel itt csak 12 hetesen ultrahangoznak eloszor.Es megkell ismetelem a vervetelt a pajzsmirigy miadt hogy kell e gyogyszer vagy sem.Es egyedul vagyok nem tudok senkit megkerdezni,beszelni dolgokrol.A szuleimnek nem mondom meg meg hogy terhes vagyok!!!Szegenyek nagyon kivoltak a multkor.Igy anyutol sem tudok dolgokat megkerdezni.Normalis az aggodasom?Csak egeszseges babat szeretnek!!!!!!

Legjobb válasz: persze hogy aggódsz. Nagyon meviseli az ember lelkét egy baba elvesztése :( Viszont azzal nem javítasz vele ha aggódsz... Hány éves vagy hogy nem mered megmondani a szüleidnek?

persze hogy aggódsz. Nagyon meviseli az ember lelkét egy baba elvesztése :( Viszont azzal nem javítasz vele ha aggódsz... Hány éves vagy hogy nem mered megmondani a szüleidnek?
Mindegyik kismama retteg az elõzményektõl függetlenül. Az apa nem segít neked? Szerintem mond meg a szüleidnek mert jobb lesz neked és lehet azelõtt azért buktak ki mert nem tudtak örülni sem. Még egy picit sem mert egybõl csak a rossz hírt közölted velük. Én azért bízom benne, hogy nem lesz semmi gond. Boldog és nyugodt babavárást. 22+5 hetes kismama
Hát én is ebben a cipõben jártam párszor! Aztán mivel már majd megõrültem a terhességem elején-fogtam egy nagy papírt és ráírtam:Minden rendben van!Májusban fog megszületni a kisbabám!-ezt beragasztottam a WC ajtajára és amikor mentem mindíg ezt láttam és nem a betétemet nézegettem. Aztán elkezdtem elképzelni, milyen lesz majd amikor szoptatom, átölelem, megszaglászom, hogy hova járunk majd sétálni, meg ilyenek. Ezt csak így lehet kibírni , csak elõre kell nézni, vissza sosem szabad. Amit elképzeltem az úgy is lett! Már 3 és fél éves-pont olyan amilyennek megálmodtam és Emmának hívják.
Sajnos én is így vagyok ezzel.Én is elvetéltem és rettegtem nehogy valami baja legyen a babámnak.Valószínûleg a terhességünk végéig így fogunk rettegni, pedig nem szabadna mert a babavárás csodálatos dolog.Megértelek hogy nem mersz errõl beszélni senkinek, én se pedig már 16 hetes vagyok.Nem tudom mi lehetett az oka hogy 11 hetesen elvetéltél, ilyenkor már nem sûrûn fordul elõ, mindenesetre vigyázz magadra!Ne fürödj kádba, ne egyél nyers vagy félig átsült ételeket, pl tojást és húst, ne egyél májat, ne cipekedj, és próbálj meg sokat pihenni.Ilyenkor ajánlott a szexet is szüneteltetni, de ha mégis van, nem szabad hogy beléd menjen mert kinyílhat a méhszájad.Szedjed a terhesvitamint, én is ezt csináltam, gondolom többet nem tehetünk.Sok sikert neked is!
Szia! Természetes hogy aggódsz, viszont próbálj pozitívan gondolkodni, mert a gondolatoknak teremtõ erejük van.Ha arra gondolsz hogy minden rendben lesz és a baba is egészséges, akkor úgyis lesz. Minden jót!
Én is elvetéltem (májusban), most 10 hetes vagyok, már várom hogy mikor mehetek UH-ra hogy lássam a pici szívverését. Két hetente járok UH-ra, de olyan lassan múlnak a napok.Szorítok Neked. Boldog Babavárást!
1 hónapja vesztettem el a babámat, 19 !! hetesen vetéltem el.A dokik nem tudták megmondani az okát, csak annyit mondtak hogy várjunk 3 hónapot és lehet újra próbálkozni.De én már most rettegek hogy mi lesz HA... Teljesen megértelek, de valahogy mégis csak rá kell venni magunkat arra hogy pozitívan gondolkodjunk, és elhiggyük hogy ez a rossz nem fog megismétlõdni mégegyszer! A babának sem tesz jót az állandó aggódás , érzi õ is ha az anyukája ideges. Tudom hogy ezt olyan könnyû leírni, mert én is végig aggódtam az egészet. Ha az megnyugtat hogy ha írsz róla akkor nyugodtan kérdezz bármirõl, lehet hogy nem tudunk segíteni, de mégis van aki "meghallgat".
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a valaszt!!!!Es nagyon jo ez erezni ohgy nem vagyok egyedul ebben az orult vilagban!!!!!Nagyon jol esik hogy olyan emberek akik nem is ismerik egymast igy eltudnak beszelgetni, megnyugtatni egymast!!!Megprobalok nem a rossz dolgokra gondolni csak a jovore!!!!Tenleg koszonom!Es mindenkinek minden jot!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!