Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes szabad (22 db)

Pár hetes terhesen /kb.4-5 hetes lehetek/szabad stramdra menni még? Nyaralni készülünk, merjek bemenni a vizbe, vagy inkább már ne?

Legjobb válasz: Szia Én tavaly 8 hetes terhesen voltam nyaralni Egyiptomba azt mondta a doki tenger nyugodtan még tavak is jöhetnek de a stranddal vigyázzak úszómedencébe még bemehetek jó esetbe semmit se kapok el de meleg vízbe inkább ne nagyon menjek ha még is akkor nagyon rövid idõre a forró víz meg teljesen kizárva

Szia Én tavaly 8 hetes terhesen voltam nyaralni Egyiptomba azt mondta a doki tenger nyugodtan még tavak is jöhetnek de a stranddal vigyázzak úszómedencébe még bemehetek jó esetbe semmit se kapok el de meleg vízbe inkább ne nagyon menjek ha még is akkor nagyon rövid idõre a forró víz meg teljesen kizárva
Nyugodtan. A végén is, ha nincs nyitva a méhszájad nyugodtan fürödhetsz. Minden terhességemet végigfürödtem, a végén, hatalmas pocakkal csak a vízben tudtam igazán ellazulni, a szülés elõtti napokban még úsztam.
A tenger kifejezetten jó, a Balaton és egyéb tavak elmennek. Ami tilos az a meleg gyógyvíz!!!
Én biztosan nem tenném. Hasonló szituban vagyok én is, de én tutira nem fogok bemenni a vízbe. Nekem a dokim is azt mondta, hogy lehet bemenni csak nem tudni mi lesz. Nem szeretnék elkapni semmit sem. Se szabadstrandon, se máshol. Szóval vigyázz magatokra! Szerintem! :)
Tavaly nyáron 7 hetes voltam, én nem mentem be a vízbe, nagyon akartuk a babót, nem kockáztattam!
Inkabb ne, nem er annyit, ki tudja milyen fertozest kaphatsz el. A helyedben en inkabb kihagynam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Igazatok van , annyit nem ér a nyaralás , semmit nem szeretnék összeszedni!A baba a legfontosabb, nagyon várom:)

Most 5 Hetes terhes vagyok. December 30. -án lejár a GYED-em. Simán kivehetem a felhalmozódott szabikat és utána elmehetek táppénzre, vagy Dec.31. -én menjek táppénzre?

Ebben az estben a munkáltató simán kiadja a szabadságot?

Legjobb válasz: Én kivettem a szabikat és utána mentem el táppénzre

Én kivettem a szabikat és utána mentem el táppénzre
A kérdező hozzászólása: Simán közölted a munkáltatóval hogy terhes vagy és kiadta a szabikat?
Igen, májusban szóltam, hogy terhes vagyok és a Gyed le fog járni júniusban és szeretném megkezdeni a szabadság letöltését a gyed után. Aztán mikor lejárt a szabi, másnaptól meg táppénzre mentem, ma kezdem a tgyást
Meg kell beszélni a munkáltatóval. Ha GYED-rõl vissza akarsz menni, márpedig a szabadság kivétele gyakorlatilag ezt jelenti, akkor a visszatérés elõtt 30, közszférában 60 nappal korábban jelezned kell. Ha ehhez ragaszkodnak, akkor nem tudod elkezdeni kivenni a szabadságaidat dec. 31-én, csak a jelzés után 30/60 nappal. Nálunk pl. ennek tuti nem örülnének, mert nagyon bonyolult az emberek felvétele és a szabadág alatt el kell küldeni azt, aki helyettesít, majd újra felvenni valakit, amikor elmegyek táppénzre. Nem hiszem, hogy tárt karokkal várnának vissza a második gyerek után, ha így kitolnék velük. Nálunk ilyenkor mindenki úgy csinálja, hogy táppénzre megy és csak amikor valóban vissza akar menni, akkor veszi ki egyben az összes szabadságot. Viszont az is lehet, hogy a te munkáltatódnak tök mindegy.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok visszamenni, mivel a munkahelyemen nem lehet terhesen dolgozni. Ma tudtam meg hogy babát várok, viszont a GYED lejártáig már nincs 30 napom. Ebben az esetben nem vehetem adják ki a szabikat?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm harmadik válaszoló. Szerintem én is így fogok tenni. Remélem nálam is ilyen egyszerû lesz. Nem valami "emberbarát" a cégem
Én gyed után egybõl táppénzre mentem mert nekem is olyan munkahelyem van ahol nem lehet állapotosan dolgozni. Én a szabikat megtartom a legvégére. Nem vettem ki.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat :)

Közalkalmazott vagyok. Gyes végén terhes lettem, decembertõl töltöm a szabim január 31-ig. Febr. 01-el írásban adta a munkáltató, hogy vissza vesz. Jelezzem, hogy babát várok? Volt már több vetélésem, most 5 hetes vagyok. Elküldhet szabi alatt?

Legjobb válasz: ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?

ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?
Hát, ez nem jogi válasz, szóval én ennek utánakérdeznék valaki hozzáértõtõl is. De én jelezném, mert emlékeim szerint most már szabi alatt is fel lehet mondani, talán azt sem kell megvárni, hogy újra megjelenjen valaki a munkahelyén, ugyanis írásban is elküldhetik. Ha meg terhes vagy védett vagy. Egyébként meg, ha tényleg el akarnak küldeni, akkor semmit sem nyersz azzal, hogy nem mondod el, mert ha nem mered elmondani ettõl még kirúghatnak szabi alatt, ha meg bármi baj lenne (de nem lesz semmi baja picivel, bízz benne te is), akkor meg ahogy megszûnik a védettséged akkor rúgnak ki. Így viszont abban vannak visszamész: akit a helyedre vettek fel vagy azt kell kitenniük vagy annak más munkát nézni, stb, lehet nekik könnyebbség is lenne tudni, hogy nem biztos, hogy számíthatnak rád. Én köztisztviselõ vagyok és nálunk tudom, hogy rúgtak ki már munkatársat szabi alatt, de nem tudom betegszabadság vagy évi rendes szabadság alatt (amúgy férfi volt, szóval nem ilyen jellegû háttérrel, mint a tied). De tényleg kérdezz rá vagy hátha mond itt valaki biztosat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Neked!


Nem szabad, es igen, az baj.
8 hetesen lehet örökbe adni és a járászavarral orvoshoz kell vinni.

5 hetes terhesen szabad úszni?

Sok helyen olvastam, hogy az úszás ajánlott terhesség alatt, mint sport. Viszont azt is, hogy a fertõzés miatt veszélyes. Azt is olvastam, hogy ha valaki gyakran küzd fertõzésekkel, annak nagyobb az esélye arra, hogy elkapja.Nekem eddig 2x volt hüvelygombám, nem tudom, az mennyire számít gyakorinak, de nem hiszem, hogy strandon kaptam volna el. Olyan medencébe mehetek, ami a társasházunkhoz tartozik? (Tehát több család használja a medencét, de azért mégsem olyan, mint egy strandon)

Legjobb válasz: Rendes uszoda vízben lehet úszni terhesen.

Rendes uszoda vízben lehet úszni terhesen.
Pont, hogy az uszoda kerülendõ. Ha már úszol, akkor az orvosok is inkább a természetes vizeket ajánlják.
Lehet úszni, ha nem vagy extra fogékony a fertõzésekre. De csak langyos/hideg vízben. Meleg víz, gyógy- vagy termál tilos. Ha baj van, nem ettõl van. Én a Balcsi partján kókadoztam tavaly, mert aggódtam, hogy baj lesz, mégis elhalt a baba. A legfontosabb, amit tanultam, az az volt, hogy bármennyire óvatos vagy, ha nem életképes, nem marad meg. Ha meg egészséges, semmi baja nem lesz, bármit csinálsz.
Nekem pont az orvosom ajánlotta, hogy járjak úszni. Amíg zárt a méhszájad (ami 5 hetesen valószínû), addig lehet. De a biztonság kedvéért kérdezd meg az orvosodat is.

Szabad-e ananászt enni szoptatas alatt? 5 hetes a babam es epp megettem egy fel ananaszt, most meg izgullok, hogy foge fajni a hasa tölle!

Legjobb válasz: ki kell próbálni, tiltólistán nincs, de az a kicsi egyéni érzékenységén múlik, hogy fáj-e tõle a pocakja

ki kell próbálni, tiltólistán nincs, de az a kicsi egyéni érzékenységén múlik, hogy fáj-e tõle a pocakja

Seditenetek? 5 hetes terhes vagyok es szeretnem tudni mit szabad es mit nem!

Orvoshoz csak jovo heten megyek es szeretnem ha addig is mindent jol csinalanak!!!Nem dohanyzok ,nem kavezok...estenkent meg meg iszok egy csesze kinai zoldteat!

Legjobb válasz: Bocsi...SEGITENETEK!!!!

A kérdező hozzászólása: Bocsi...SEGITENETEK!!!!
zöld te mehet, amit nem szabad mostantól: mosatlan gyümölcs, nyers hús, alkohol nagy mennyiségben, cigaretta, drog, nehezet emelni (mondom én, a 16 hónapos nõvérkével a 8. hónapban...). Te fogod érezni , hogy mit bír a szervezeted, a gyomrod. Nem betegség, csak más állapot, nem kell kettõ helyett enni.
és még: 1. szigorúan tilos elhinni a rémtörténeteket 2. feleslegesen parázni 3. minden szakkönyvet elolvasni 4. nézni h mennyit hízol ( van aki 30kg is hízik de simán le is adja) 5. aggódni h jó anya leszel e (úgyis az leszel :-P 6. nem boldognak lenni 7. nem félni a szüléstõl ! :-) kellemes terhességet és szülést
harmadik: maximálisan igazad van, ezek nagyon fontos dolgok és kimaradtak
a lényeg, hogy vigyázz magadra. érdemes sok zöldséget, gyümölcsöüt, esetleg Femibiont (vagy Gravidát) szedni. ehetsz mindent, ami nem káros és jól esik. pihenj sokat, amíg tudsz. sétálj sokat, de kerüld a kifárasztó dolgokat. jó babavárást! (egy 7 hetes km.)
A kérdező hozzászólása: elevitet szedek az elso probalkozos honaptol vagyis juliustol mellette neha iszok meg egy egy multivitaminos pezsgotabletat, eszek normalisan mind eddig!!!szerintetek normalis ha mar hanyok?ma hanytam egy kicsit...amugy is eleg hanyos vagyok...konnyen hanyok (hamar rosszul leszek amugy is, terhesseg elott is ha valami nagyon jol esik vagy rosszul esik)
van aki sokszor hány. kerüld a teljesen telített gyomrot és az üreset is. sokszor kell enni keveset.

5 hetes terhes vagyok, belázasodtam, milyen gyógyszert szabad bevenni?

Lázcsillapítók? Antibiotikum?

Legjobb válasz: semmilyet! kerdezd a dokit! En igy veteltem el lazasan! ne kockaztass!

semmilyet! kerdezd a dokit! En igy veteltem el lazasan! ne kockaztass!
Semmilyet. Hûtõfürdõ a legjobb. Csinálj testmeleg vizet, csüccs bele és maradj benne egy darabig ha túl hidegnek érzed gyere ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és segítõkész válaszokat!
Elõször tényleg próbáld meg hûteni magad!Ha nem megy, Panadolt lehet bevenni.Azt sem szabad túlzásba vinni.Csak pár szem mehet belõle. Én is így voltam, és megkérdeztem a nõgyógyászt.Õ javasolta.
Szia! A láz veszélyesebb, mint a lázcsillapító, igenis le kell húzni! Ezt nõdoki mondta! Panadolt nyugodtan vehetsz be, gondolom, nem hetekig és nem marékszámra fogod szedni!
Én 3x voltam megfázva terhesség alatt, tüszõs mandulagyulladás és társai. A dokim azt mondta, ha a láz magasabb, mint 38 fok és 3 napnál tovább tart, az már veszélyes. Próbáld az ülõfürdõt, a meleg teás izzasztást, és egy fél-fél panadol simán mehet. Sokkal fontosabb a lázat csillapítani, megszüntetni, mint attól félni, hogy az a pár szem gyógyszer árt. Nekem 6 hetesen derült ki, hogy jön a baba és elõtte 2 évig nyugtatót szedtem. Nincs a babámnak semmi baja. Antibiotikumot ne, csak ha az orvossal egyeztettél.

Szabad egy kicsit sírni hagyni a 2, 5 hetes babát vagy mindenképpen mindig vegyem fel ha elkezd sírni?

Van hogy már semmi sem segít, se tánc se ringatás, se éneklés, tudom, hogy nem éhes mert fél órája evett. A pocija sem szeles renben kakil, csak hiszi?

Legjobb válasz: Ö még nagyon pici ne hagyd sirni sokàig magàban. Ha nagyon nyügös akkor fürdes meg,a viz ellazitja,azàtn én azt szoktam régen(védönö tanàcsàra)hogy hajsz£ritoval körkörösen a pocija felett melegitsem.Ilyenkor mindig megnyugodott,söt el is aludt.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a lelkiismeretes válaszokat 3 órát aludt a mellkmasomon és én is tudtam egy órácskát :) eddig sem hagytam sírni mindig felkapdostam, de nálam cicit keresi mindig akkor is ha fél órája evett, apánál meg azonnal elhallgat. de akkor ezentúl is ez lesz a menetrend, szerencsére a házimunkában és az ebádben van segítségem.
Szerintem is jobb ha felveszed, ugyanis ilyenkor alakul ki a bizalom a kicsiben. Ha baj van elkezd sírni, ha felveszed, tudni fogja, hogy anya itt van, vigyáz rám, segít. Biztos oka van hogy sír. Lehet hogy elég neki az is, ha csak egy-két percre veszed fel.
Biztos, hgy vagy a hasa fáj, vagy csak te hiányzol neki. Ilyen kicsi babát nem szabad sírni hagyni.
A hiszti, a tudatos hiszti 7-8 HÓNAPOS kor körül kezdõdik. Hogyan gondolod, hogy egy ekkora csecsemõ hisztizhet, hiszen még tudatában sincs annak, hogy a világon van... Nemrég bújt ki, még szinte fizikailag is egy veled, nemhogy lelkileg!! Én nem hagynám sírni, nevelni nem most kell. Vedd fel, szeretgesd meg, ringasd álomba ha szükséges, tedd a mellkasodra, így érzi az illatod, hallja a szívverésed és a légzésed, erre megnyugszik. Hiszen egész eddigi életében ez vette körül és most nincs. A másik dolog, ha sírni hagyod tele megy a pici hasa levegõvel és akkor aztán a fájdalom miatt is fog sírni. Minden pici babának alapból fáj a hasija, hiszen most kezdõdik és áll be az emésztésük, ez elég kellemetlen nekik. Bújjatok össze, mindkettõtöknek jót fog tenni az együttlét és a pihenés. Jó babázást!
Ö még nagyon pici ne hagyd sirni sokàig magàban. Ha nagyon nyügös akkor fürdes meg, a viz ellazitja, azàtn én azt szoktam régen(védönö tanàcsàra)hogy hajsz£ritoval körkörösen a pocija felett melegitsem.Ilyenkor mindig megnyugodott, söt el is aludt.
Mindenképp vedd fel, és ne csak most, kb, 8-9 hós koráig mindig. Hallgass az ösztöneidre. Ezzel nem kényezteted el, csak a biztonság és az anyai ölelés iránti igényét elégíted ki, amely épp olyan fontos, mint a táplálék. A sírni hagyás csak megingatja a bizalmát benned és a világban. Persze a sírni hagyott babák is fölnõnek, abbahagyják a sírást, mert ha nem kapnak rá választ, megtanulják, hogy úgyis hiába...Attól, hogy a babák mindig sírnak, mert csak így tudják kifejezni, ha valami bajuk van, attól az a baj létezik számukra, a sírás pedig ugyanolyan stresszt jelen nekik is, mint amikor te sírsz valamiért. Gondold ezt végig és ne hagyd, hogy az ösztöneidet elhomályosítsák az idejétmúlt "nevelési" koncepciók. Nevelni ráérsz akkor, amikor már megérti mit akarsz tõle. Addig csak idomítani tudod. Tény, hogy ez a nehezebb út, a te dolgod, hogy úgy szervezd meg az életeteket, hogy ezt biztosítani tudd. Én is így teszek. 11 hós baba anyukája.
Egy 2, 5 hetes pici baba még olyan kis apró, szerintem hisztizni még nem tud.Majd pár hét múlva már igen.Ha csak nyöszörög, simizd légy mellette, de ha sír én most még felvenném.Azaz felvettem.Lehet az is böfi zavarja, vagy csak még nem szokta meg az új helyét.
Ekkora baba még nem hisztis, de ha mindig felveszed, akkor az lesz.Hagyd egy kicsit sírni, ( 5-6 perc )és csak akkor vedd fel, ha nem nyugszik meg.Arra is gondolj, ha nem méred hogy mennyit szopott, hogy mégis éhes lehet.Ha sokáig van a mellen, akkor még nem biztos, hogy jól is lakik.Van amikor 5 perc alatt sokat szopiznak, van amikor félóra alatt is csak keveset.
Én sosem hagytam sírni, nem bírtam volna. Valami nem jó neki, azért sír, õ így kér segítséget. Nem hisztizik, õk még teljesen kis ösztönlények, lehet hogy fáj a hasa.
Elõzõ vagyok. Én mindig mellre tettem ha sírt, és egybõl megnyugodott.

5 hetes babás vagyok. Ha néha fáj a hasam az normális? És szabad szexelni?

Legjobb válasz: Normális hogy fáj a hasad, de ha már nagyon, menj dokihoz. Magne b6 -ot is szedhetsz, nem árt. Meg vitamint. Bárr most van sok gyümi, egyél azt.

Normális hogy fáj a hasad, de ha már nagyon, menj dokihoz. Magne b6 -ot is szedhetsz, nem árt. Meg vitamint. Bárr most van sok gyümi, egyél azt.
Szia! En penteken leszek 5 hetes babas. :) Nekem is fajdogal a hasam es jol irta az elso valaszado, a magnezium csodakra kepes. Nem szoktam tulzasba vinni de ha kellmetlenul faj akkor bekapok egy szemet es 20 perc alatt megszunik. Szeritnem termeszetes ne felj, keszul a mehed a baba novekedesere. :) Nallam a cicik is feszulnek de nem annyira kellemetlen mint gondoltam. Rosszuleteim vagy hanyingerem nincs, de lehet ez majd kesobb kezdodoik. :) Boldog babavarast kivanok neked!
Normalis, de mar annyian feltettek ezt a kerdest, csak utanna kellene nezni a keresoben/uj kerdes alatt/. Szex hat ha nem vagy veszelyeztetett akkor igen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!