Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes székletében (23 db)

4, 5 hetes kisfiamnak hajnaltól zöld a széklete. Tegnap óta kevesebbet is eszik, ma pedig kicsit vissza is jött neki a tejcsi, pedig alig evett. Azt olvastam anyatejes babáknál ez gyakori?

Legjobb válasz: A túletetés jele...? O.o Hogyan lehet túletetni egy szoptatott babát? Hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen az a lényege, hogy akkor és annyit eszik a pici, amennyit akar... A lányom kicsi súllyal született (2150g), és - igaz, nagyon gyakran zöld a széklete - de mára már gyakorlatilag behozta a lemaradását, pedig még csak 5 hetes. Folyamatosan eszik, mégsem sírósabb, vagy bukósabb, mint a többi... Pont ma volt itt a védõnénink, és szerinte sincs a zöld kakiban semmi kóros. Pedig nálunk is kizárólag anyatej van menün.

A túletetés jele...? O.o Hogyan lehet túletetni egy szoptatott babát? Hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen az a lényege, hogy akkor és annyit eszik a pici, amennyit akar... A lányom kicsi súllyal született (2150g), és - igaz, nagyon gyakran zöld a széklete - de mára már gyakorlatilag behozta a lemaradását, pedig még csak 5 hetes. Folyamatosan eszik, mégsem sírósabb, vagy bukósabb, mint a többi... Pont ma volt itt a védõnénink, és szerinte sincs a zöld kakiban semmi kóros. Pedig nálunk is kizárólag anyatej van menün.
a bukás gyakori. a zöld széklet nem, az a tápis babáknál gyakori. anyatejes babáknál a túletetés jele, nyilván ezért is fogad most el kevesebbet, biztos megviselte a pocakját a falánksága.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek :)

Pörköltcukros tea, hashajtásra mikortól? 5 hetes a babám s végigszenvedtük az éjszakát mert tegnap napközben nem volt széklete, éjjel meg lázmérőztem, de nem sokat ért, adtam neki kúpot s attól jobb lett, de ha így megy nam akarom mindig lázmérőzni!

Legjobb válasz: Miért bántod a babád? Nekünk amíg anyatejes volt, általában 5 naponta volt széklete, és azt mondta az orvos ez normális. Miért akarod, hogy minden nap legyen széklete?

Miért bántod a babád? Nekünk amíg anyatejes volt, általában 5 naponta volt széklete, és azt mondta az orvos ez normális. Miért akarod, hogy minden nap legyen széklete?
A kérdező hozzászólása: isten ments hogy bántsam!! de mindenhonnan az folyik errefelé hogy napi 3-4 kakis pelus kell legyen! S elég sokat erõlködött és sírt... Most hogy kakált alszik mint a tej! tegnap csak anyatejet kapott!
Kedves Kérdezõ! A mi babánknak hetente egyszer-kétszer elõfordul, hogy nem sikerül kakilnia (most 4, 5 hónapos), ez egyértelmûen látszik. Fõleg, ha tudod, hogy a babádnak átlag napi több kakis pelusa van, meg erõlködik, nyûgös, sír-szóval látszik, hogy ez a baj. Mi kaptunk egy ismerõsünktõl egy szélcsõ nevû vékony kis gumicsövet, amit be kell babolajozni, és kicsit bedugni a popsijába (egyáltalán nem érzi a baba, észre sem szokta venni!), és rögtön kijönnek a szelek, és a kaki is megindul. MIndig megkönnyebbül tõle, és eddig mindig segített. Nem gondolom, hogy kínzás lenne. Szerintem egy próbát megér, hátha a ti babátoknak is segít kakilni.
Nem gondolom h cukros teát kellene adni egy 5hetes babának, max. kammilla tea kicsi cukorral, de nem az amit te írsz.De ha nincs minden nap széklet az sem gond. Ha a hasa fáj akkor próbáljatok ki valami hasfájás elleni szert, infacol, espumisan, gripe water, de a legjobb és legolcsóbb a gyerekorvos által felírt görcsoldó. Anyatejes babáknál gyakran elõfordul h akár 1 hétig sincs széklet, de a napi 5-6 is normális.Szóval ezen ne stresszeld magad. A hasfájás tudom rossz, a szülõnek is és a babának is de ezen szinte mindenki keresztül megy. Próbáljátok ki azokat amiket írtam, hátha segít valamelyik.És szoptasd bátran!!!
A kérdező hozzászólása: Használjuk az angol vizet, de...hát nem igen veszem észre a hasznát! Lázmérõzés után elég sürü volt a kaki s nem jött ki rendesen s csak sírt erõlködött.... csak azért adtam a kúpot.Azért akarom a p..cukros teát, mert tudom hogy a sok ingerlés nem tesz jót!
Most akkor csak anyatejes, vagy tápszeres is? Egyél szilvát, barackot, lehet segíteni fog neki.
egyrészt a hasfájást a székrekedéssel nem szabad összekeverni. másrészt anyatejes babának egyáltalán nem kell napi 3 kakis pelust. szép is lenne, enyém 10 naponta kakilt 5 hónapos koráig :D nem kínoztam kúppal, lázmérõzéssel feleslegesen, amikor nem tudott kakilni pedig kellett neki akkor segítettem csak

Mit tegyek ha a 2, 5 hetes babámnak nincs széklete 2 napja? Nem csak anyatejen van, kb 24 órán belül kap 3x-4x tápszeres pótlást!

El?ször volt magától, aztán nem tudott, ha meglázmér?ztem (TERMÉSZETESEN NAGYON ÓVATOSAN) akkor tudott, de a véd?n?m azt mondta hogy nem szabad, mert nem baj ha nincs neki 2-3 napig széklete. De annyira sajnálom, mert azóta nem eszik, nem alszik rendesen, csak folyamatosan nyom,er?lködik, de nem is pirosodik, hanem már lilul a feje egész nap, hogy nem tudja kinyomni, nem tudom mit tegyek! Adom neki az Infacol-t 2 napja, de attól csak nagyokat pukizik! :-((((( KÉRLEK ÍRJATOK!!!!!!

Legjobb válasz: A lázmérõzéssel nincs semmi baj, a dokink is egyetértett ezzel. Ha 2 napig nem volt széklete, akkor bizony én meglázmérõztem. Lehet neki adni cukros kamillateát egy keveset, az is lágyítja a székletet, de segít bármilyen folyadék, a tápszer mellett szerintem nem árt itatni. Az infacol nem erre jó, hanem segít pukizni, illetve a hasgörcsöt enyhíti, bár nálunk nem vált be anno.

A lázmérõzéssel nincs semmi baj, a dokink is egyetértett ezzel. Ha 2 napig nem volt széklete, akkor bizony én meglázmérõztem. Lehet neki adni cukros kamillateát egy keveset, az is lágyítja a székletet, de segít bármilyen folyadék, a tápszer mellett szerintem nem árt itatni. Az infacol nem erre jó, hanem segít pukizni, illetve a hasgörcsöt enyhíti, bár nálunk nem vált be anno.
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondoltam az Infacol-ra, mert ha nem tud kakilni akkor görcsöl a hasa nem? Nem azért húzza magát mindig össze? KÖSZI A VÁLASZT, ARANYOS VAGY!!! :-))
Fájhat a hasa is, fõleg ha sír is közben. Adhatod neki az infacolt, hogy ne görcsöljön, de attól még nem lesz kaki. Egyébként jó az is ha hasra fekteted, úgy jobban jönnek a pukik is, a görcsön is segít, illetve az óra járásával megegyezõ irányban maszírozd a hasát. A kakilást segíti a torna is, persze nem rögtön kajcsi után. Nyomd a két lábát a hasa felé, illetve próbáld meg a térdét az ellentétes könyökéhez érinteni, de ezt óvatosan.
Ami még eszembe jutott. A Milupának van egy spéci tápja, hasfájós szorulásra hajlamos babáknak, ez a Komfort. Ezt megkérdezhetnéd a védõnõtõl vagy inkább a gyerekorvostól. A mi dokink nagyon elégedett vele a visszajelzések alapján.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!! :-D))

3, 5 hetes kisbabámnak ma nem volt széklete. Baj ez? Csak anyatejet kap. Hanyszor kellene, hogy szeklete legyen 1 nap?

az utobbi 3 napban azt vettem eszre, eleg hasfajos. erolkodik a szelek es a szeklet miatt. infacolt szoktam neki este adni...ugy latszik, nem elegge hatasos. van valami tea, vagy mit ihatnek, hogy a kicsinkomnak jobb es konnyebb legyen?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy valami új dolog került az étrendedbe? Gondold végig miket ettél, lehet, valami olyat, ami a kicsikét megfogja. Egyébként úgy tudom, hogy anyatejes babáknál nem ritka, hogy nincs minden nap széklete, mert a szervezete teljesen hasznosítja a bevitt mennyiséget. Bár az én babómnak mindig volt, többször is egynap, mikor még csak szopizott. De esetleg prbálkozhatsz a kamillateával, az kicsit meghajtja az emberkét. :)

Nem lehet hogy valami új dolog került az étrendedbe? Gondold végig miket ettél, lehet, valami olyat, ami a kicsikét megfogja. Egyébként úgy tudom, hogy anyatejes babáknál nem ritka, hogy nincs minden nap széklete, mert a szervezete teljesen hasznosítja a bevitt mennyiséget. Bár az én babómnak mindig volt, többször is egynap, mikor még csak szopizott. De esetleg prbálkozhatsz a kamillateával, az kicsit meghajtja az emberkét. :)
Szia! Az Infacol meg az Espumisan elsõsorban a szelet hajtja tõle, nem kakacsináló. A kamilla nálunk bevált, én iszom naponta 3-4x 1-2 dl-t, és van eredmény a babánál. Normális, ha akár napokig sincs széklete az anyatejes babáknak, nálunk 6 nap a rekord, bár mi már 4 hónaposak vagyunk. Ha nagyon bántja a babát, próbáld ki esetleg a Gripe water-t, 4 hetes kortól lehet adni, vagy végsõ esetben a lázmérõdugást popsiba vmilyen síkosítóval persze.
Az utolsó válaszolónak mondanám, hogy létezik már flexibilis végû digitális lázmérõ, ami tuti nem törik bele sehova! Persze nem napi rendszerességgel használandó, mert hozzászokik a baba, de nálunk nagyon nagy segítség volt, mert szenvedtünk õ is mi is, max. 2-szer használtuk eddig, most 4 hónapos. Az Espumisan sem szívódik fel, ugyanolyan a hatásmechanizmusa, mint az Infacol-nak! Szerintem nyugodtan meg kell próbálni mindent, attól, hogy másnak nem vált be. Egyébként egyetértek abban, hogy türelemmel kell felvérteznie magát mindenkinek, mert csak az idõ az igazi gyógyszer..

5 hetes kislanyomnak nagyon budos a szeklete, normális ez?

csak 3 naponta van szeklete es amiota az espumisan cseppeket hasznaljuk, azota nagyon budos a szeklete. es nagyon sir, szinte ordit amikor a kaki nyomja a hasijat. keservesen sir olyankor. fogyasszak valamilyen befottet vagy gyumolcsot amivel gyakorithatnam a szekletet?

Legjobb válasz: Szia, nem kell gyakorítani a székletét. Már szerintem százfele írják, hogy anyatejes babánál normális a heti egy kaki és a napi 5 kaki is. A kakiillat pedig nagyon joghurtos illatú, kicsit savanykás. Nem tudom, neked milyen a büdös, de ez ½illatos½:p :) Milyen szaga van a kakitoknak? Mihez hasonlít, és milyen a színe? Aranysárga a normális szín. Ha zöldes, akkor vagy túlette magát, vagy megfázott. Az Espumisan is okozhatja az illatváltozást, igen. pusszi

Szia, nem kell gyakorítani a székletét. Már szerintem százfele írják, hogy anyatejes babánál normális a heti egy kaki és a napi 5 kaki is. A kakiillat pedig nagyon joghurtos illatú, kicsit savanykás. Nem tudom, neked milyen a büdös, de ez ½illatos½:p :) Milyen szaga van a kakitoknak? Mihez hasonlít, és milyen a színe? Aranysárga a normális szín. Ha zöldes, akkor vagy túlette magát, vagy megfázott. Az Espumisan is okozhatja az illatváltozást, igen. pusszi
nem irtad hogy tápszeres vagy anya tejes?ha tápszeres normális a zöld szin anyatejnél nem tudom mert nem tudtam szoptatni.én

5 hetes babátoknak naponta hányszor van széklete?

Tápszeres, eddig napi egyszer volt, de most éjszaka kétszer is. Megijedtem, hogy hasmenése van, de az állaga olyan darabos, mint eddig volt.

Legjobb válasz: Naponta 1x volt 5 hetesen. De aztán változott, volt hogy napi kétszer, aztán 4 napig semmi...most már 3 hónapos, de még mindig változó. Doki azt mondta, hogy amíg jó kedélyû, elvan, nem látok rajta semmi eltérõt, és a kaki állagai ugyanolyan, addig nincs semmi baj.

Naponta 1x volt 5 hetesen. De aztán változott, volt hogy napi kétszer, aztán 4 napig semmi...most már 3 hónapos, de még mindig változó. Doki azt mondta, hogy amíg jó kedélyû, elvan, nem látok rajta semmi eltérõt, és a kaki állagai ugyanolyan, addig nincs semmi baj.
tápis volt, napi egy kaka volt mindig
Nálunk négy hónapos koráig minden étkezés után. Aztán egyszercsak egyre csökkent. Anyatejes.
minden étkezés után (nappal 6x evett), éjjel 1x evett, akkor nem kakilt. de anyatejes volt, így nem biztos, hogy ez neked mérvadó.

5 hetes a kisfiam és tápszeres sajnos. Napokig bogyósan volt széklete aztán egyik nap meg nagy mennyiségű széklet. Gond lehet?

Legjobb válasz: Nem gond. Kiürült a felhalmozódott széklete. Képzeld csak el: a bogyók jönnek, de attól mögötte ott egy rendes mennyiség is, ami elõbb-utóbb kijön.

Nem gond. Kiürült a felhalmozódott széklete. Képzeld csak el: a bogyók jönnek, de attól mögötte ott egy rendes mennyiség is, ami elõbb-utóbb kijön.
Nálunkis így van. Napokig csak maszatol aztán egyszer csak nyakig trutyis lesz... :)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, köszönöm szépen.Meg voltam ilyedve kicsit.

Lehet hogy azért van ritkán széklete a babámnak (5 hetes), mert Elevitet szedek? Nem székrekedés, mert ha kakil akkor híg a kakija, de csak sok naponta van és akkor is többnyire csak ha segítek neki kakilni.

Onnan jut eszembe a kérdés, hogy a terhességem alatt is ett?l volt székrekedésem, illetve most is ett?l van újra a szoptatás alatt, pedig rengeteg folyadékot iszok, csak a rostokat nem tudom most fogyasztani, mert felfújnak engem is meg a babát is.

Legjobb válasz: Szia.Az teljesen normális, ha egy anyatejes babának csak több naponta van széklete.A szervezete a lehetõ legjobban hasznosítja az anyatejet ezért nincs minden nap kaki.Nem kell semmilyen praktikát bevetned.Ha vidám és nem zavarja, ne sürgesd.Ha egy héten 1x van az is belefér.Az elevit pedig biztosan nincs ilyen hatással!

Szia.Az teljesen normális, ha egy anyatejes babának csak több naponta van széklete.A szervezete a lehetõ legjobban hasznosítja az anyatejet ezért nincs minden nap kaki.Nem kell semmilyen praktikát bevetned.Ha vidám és nem zavarja, ne sürgesd.Ha egy héten 1x van az is belefér.Az elevit pedig biztosan nincs ilyen hatással!
Nálunk is volt ilyen, hogy napokig nem volt kakija a fiamnak. Normális ez az anyatejes babánál, de figyeld a kedélyét! Ha azt látod, hogy nyugtalanabb, olyan, mintha küzdene a kakilással, érdemes közbelépni! Mi a 4. nap hõmérõztük meg, mert már nem bírtuk hallgatni, ahogy nyomott, és semmi! Elõtte persze sokat tornáztatuk, meg mindent kipróbáltunk. A kijött kaki híg volt. Azóta semmi baj, rendesen kakil. Nem az Elevit okozza, ha megtudod mi, légyszi oszd meg velem is, mert akkoriban már mindent próbáltam, hátha segít! Meg én is még jobban figyeltem, mit eszek!

A kislányom most 5 hetes napi 3-4 széklete van, de nehezen, a gázok gyötrik. Milumil HA1et szed! Valaki tud jobb tápszert? Lehet emiatt fáj a pocija?

Legjobb válasz: Ennyi idõsen a hasfájás oka leginkább a tejcukor szokott lenni, mert még fejletlen a kis emésztõ rendszere.

Ennyi idõsen a hasfájás oka leginkább a tejcukor szokott lenni, mert még fejletlen a kis emésztõ rendszere.
nálunk is ez volt a helyzet nehezen volt széklete oly annyira hogy volt mikor be is pirult a feje. szóltam a dokinak és akkor azt javasolta ennyi idõsen hogy kamillateát itassak vele etetés elõtt 15-30ml. De úgy készítettem el hogy 1dlhez 1db kocka cukorral jól ki fõztem (jó sötétre) be is vált.
Mi a lányunk születése óta a Milupa fermentáltat esszük.Igaz lassabb volt a széklet ürítése de sose fájt a hasa. Ez egy kimondottan hasfájás elleni tápszer.
A Bebának is van hasfájós babáknak való tápszere: Beba Sensitive, A Milumilnak a Fermentált és a Komfort (nálunk ez vált be, de a babám hasfájása kemény széklettel is társult, ezt oldotta a tápszer) Az említett Beba S. jó azoknak, akik hajlamosabbak több és lazább székletet "produkálni". Sztem a napi 3-4 kakis pelus sok csak tápszeres babának, de kérd ki az orvosotok véleményét is!
A kérdező hozzászólása: Most az orvos a komfortot írta fel neki, ettõl még szörnyûbb a helyzet.Már nappal sem tud aludni, a napi alvása 2-3 óra.Nagyon kemény tõle a széklete, csak kúp segítségével tud kakilni
Szia! Nekem 7 hetes a babám, milumil ha 0+ tápszert kap (anyatej mellé) és szintén nem tud aludni, ma is mindössze 1, 5 órát aludt napközben. A széklete hígabb. A tápszer okozhatja? Miért írtad, hogy még rosszabb helyzet, amióta a másik tápszert kapja? Születésétõl ezt a Milumilt kapja és most jött elõ nála ez a gond (nem alvás), tehát nem az elejétõl?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!