Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes napközben (21 db)

1, 5 hetes kislányom napközben teljesen hangnélküli, éjszaka viszont nonstop sír. Az sem segít, ha cicizik, ha ringatjuk, semmi. Ha hasfájós lenne, az napközben nem jelentkezne? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.

Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.
A hasfájás legtöbb esetben mindig van. De elképzelhetõ, hogy tényleg estére jön ki. Vannak babák, akiknek a stressztõl van. Sok nekik a nappali impulzus. Össze kell vele bújni meztelenül, apával már fürödhet a nagykádban simán, veled meg, ha már elmúlt a gyermekágyi folyásod. Meztelenül bebugyolálás, hordozókendõ, hirtelen ennyi sírás elleni trükk jutott eszembe. Ja és sok sok szeretet, de gondolom ezt mondani sem kell. Próbálj higgadt maradni mikor sír, tudom nehéz.
Próbáltad már a masszírozást? JObb oldalon fel, a bordák alatt keresztben át, majd a bal oldalon le. Ezt a védõnõk is szokták ajánlani, segíti a bélmûködést, a gázok mozgását. Megnyugtatja a picit a simogatásod. Nekünk bejött. Más: a hasamra fektetve a hátát simogatva aludtunk el problémás idõszakban.
A kérdező hozzászólása: Ezeket mindet próbáltuk, volt idõnk, bruttó 7 órán át. Én most ráfogom a frontra, jobb ötletem nincs.Azért köszke!

5 hetes vagyok! Nagyon keveset eszem, mert émelygek napközben, nem kívánom a kaját. Persze azért eszem, de keveset! Nem ártok ezzel a babának?

Legjobb válasz: Nem ártasz. Én is lefogytam 4 kg az elsõ hónapba, mert minden bajom volt.Viszont folyadékot minimum 2,5-3 l legyen meg. Ha nem szedsz terhességi vitamint akkor szedjél sokat segít ezen az állapoton. Én a gravidát szedem és akkor kezdtem el szedni mikor rosszul létes voltam,3-4 nap alatt már enyhültek ezek a rosszul létek, és 3 hónapos terhesség óta semmi bajom.Sok sikert 31 hetes kismama

Nem ártasz. Én is lefogytam 4 kg az elsõ hónapba, mert minden bajom volt.Viszont folyadékot minimum 2, 5-3 l legyen meg. Ha nem szedsz terhességi vitamint akkor szedjél sokat segít ezen az állapoton. Én a gravidát szedem és akkor kezdtem el szedni mikor rosszul létes voltam, 3-4 nap alatt már enyhültek ezek a rosszul létek, és 3 hónapos terhesség óta semmi bajom.Sok sikert 31 hetes kismama
Igaza van az elõttem válaszolónak, nem lesz semmi baj, ne aggódj.Én 10 hetes koromig nem tudtam rendesen enni, de folyadékot, gyümölcsöt igen, próbáld ki a gyümölcs valahogy lecsúszik.
Én egyfolytában (gyomorváladékot) hánytam, mire egy idõ után rájöttem, hogy azért, mert üres a gyomrom. Mindenképpen próbáltam magambatömni valamilyen péksütit (zyömlét, kiflit, kekszet, ropit), és meg is szûnt az émelygés és a rosszullét. Nekem bevált az, hogy megpróbáltam enni, még akkor is, ha nem kívántam egyáltalán. A 12. hét után teljesen elmúltak ezek a tünetek. Jó babavárást!

4-5 hetes babátok mennyit alszik napközben és éjjel?

Legjobb válasz: mikor az enyém ennyi idõs volt akkor napközben aludt minden evés után egy fél órát szinte. Éjjel meg késõn aludt el kb 11 körül, de reggel 10-kor ébredt fel, úgy hogy éjjel is szoptattam 4x. Már 3 hónbaposan este 7-kor egyedül elaludt a kiságyában reggel 7-ig, most meg 6 hósan átalussza az éjszakákat.

mikor az enyém ennyi idõs volt akkor napközben aludt minden evés után egy fél órát szinte. Éjjel meg késõn aludt el kb 11 körül, de reggel 10-kor ébredt fel, úgy hogy éjjel is szoptattam 4x. Már 3 hónbaposan este 7-kor egyedül elaludt a kiságyában reggel 7-ig, most meg 6 hósan átalussza az éjszakákat.
Nekem a kislányom 4-5 hetesen evés után 10 perccel már aludt, és csak a következõ etetésre kelt, ami 2-3-4 órára volt. Este 23:00 körül evett, aztán 2:00-3:00, majd 5:00-6:00 körül. És ezek között végig aludt. Most 11 hetes, 1 hete este hétkor eszik, és reggel 7kor ébred, az éjszakát végig alussza. Napközben evés után egy órát fent van, és kövi evés elõtt fél órát dumcsizik, csak aztán éhezik meg. Miért? Nem alszik eleget a picid?
A kérdező hozzászólása: 2-3 napja nem alszik szinte semmit napközben, max. fél órákat, esetleg délután többet. Éjjel jól alszik 9-10 körül alszunk, 1 körül kel és 4 körül, utána 7-kor. Nem tudom, lehet hogy ez a hülye idõ zavarja?
Az enyém 2-3 napja éjjel fent van és keservesen sír, nappal meg bepótolja :( Szerintem az idõ... Egyébként 11-éjfél körül alszik el a 7 órás fürcsi után, 4kor, 7kor kel enni. 4 és fél hetes.
A kérdező hozzászólása: Mi szerencsére fürcsi és szopi után rögtön alszunk és éjjel is vissza alszik azonnal szopi után. Eddig nappal sem volt baj, de most sokszor látom rajta, hogy majd leragad a szeme és még sem tud elaludni, vagy elalszik a kezembe, de mihelyt lerakom szinte azonnal felébredt.


Van valami megoldás, hogy legalább egy kicsit jobban legyek napközben? 7, 5 hetes vagyok.

Múlt hét hétf? óta mindennap hánytam. A napokban már este is kijön bel?lem minden. Kedd óta szedem a B6 vitamint, de csak annyival jobb, hogy tudok enni, de inni alig. Egész nap rosszul vagyok.

Legjobb válasz: Nekem az segített valamennyit, ha napközben is ropogtattam valamit (keksz, pattogatott kuk., ropi, cerbona szelet). A folydékbevitel fontos, próbálkozz hátha van olyan, ami jobban esik. Nekem pl a levesek nagyon jók voltak (hús leves, zöldség leves, paradicsom leves), meg a szénsavas italokat kívántam. Kitartás!

Nekem az segített valamennyit, ha napközben is ropogtattam valamit (keksz, pattogatott kuk., ropi, cerbona szelet). A folydékbevitel fontos, próbálkozz hátha van olyan, ami jobban esik. Nekem pl a levesek nagyon jók voltak (hús leves, zöldség leves, paradicsom leves), meg a szénsavas italokat kívántam. Kitartás!
Szia!Nagyon sajnallak, tudom mit erzel, azzal a kulonbseggel h en hanyni nem tudtam bar lehet h neha az lett volna a jobb.Viszont 3 honapig reggel, delben, este hanyingerem volt, enni sem birtam, fogytam is. Az nem jo ha nem tudsz inni, pedig az sokkal fontosabb mint az etel.Ha nem iszol konnyen kiszarad a szervezeted, babahoz se jut eleg folyadek. Naponta min.2 litert kene inni, de ha mar a felet megtudnad inni az mar haladas. Nem tudom, hogy allsz a szensavas uditokkel? Nekem neha jot tett par korty hideg cola vagy hideg jo citromos limonade. Remelem tudtam segiteni. udv;30 heteske
Elozo vagyok ismet! Nekem a piritos nagyon bejott.
szia én azt hallottam hogy a gyömbé jo, a keksz belöle meg az ital..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Megpróbálom mindegyiket, valamelyik biztos fog használni.

9, 5 hetes kisfiam napközben csak 2*1/2 órát alszik. Mivel foglaljam el, hogy legyen időm a teendőimre?

Legjobb válasz: Az nagyon kevés ennyi idõsen.Nekem a lányom mindjárt 8 hónapos,de még napközbe 3-szor alszik ebéd után van hogy 2 órát is alszik.Nem lehet hgy nem eszik eleget?A kiságyban nincs el egyedül?

Az nagyon kevés ennyi idõsen.Nekem a lányom mindjárt 8 hónapos, de még napközbe 3-szor alszik ebéd után van hogy 2 órát is alszik.Nem lehet hgy nem eszik eleget?A kiságyban nincs el egyedül?
A kérdező hozzászólása: Csak pár napja csinálja. Picit keveset eszik, e ha kér, akkor kap. Inkább a pocakja fáj sajnos.

2.5 hetes babám napközben két etetés között alszik 3, 5 órát este, éjszaka 5-6 órát. Ez vajon teljesen normális, vagy éjszaka is keltsem 3, 5 óránként?

Legjobb válasz: Bármi, amit a gyerek csinál, az normális, õ mindig tudja, mikor mire van szüksége akár az alvásról, akár az evésrõl van szó. Eszedbe ne jusson felébreszteni, örülj neki, hogy alszik éjszaka!

Bármi, amit a gyerek csinál, az normális, õ mindig tudja, mikor mire van szüksége akár az alvásról, akár az evésrõl van szó. Eszedbe ne jusson felébreszteni, örülj neki, hogy alszik éjszaka!
Nehogy felkeltsd éjszaka. Az olyan etetés lenne, amire semmi szüksége. Hidd el, hogy felkelne ha éhes lenne.
Ha nem sárga, nem koraszülött és hízik rendesen akkor fel ne keltsd hadd aludjon és aludj te is!!! Majd "szól" õ ha éhes lesz!!!! Örülj hogy ilyen ügyes babád van....
Nagyon szerencsés vagy, az én kislányom ma 4 hetes, és elõfordul, hogy éjszaka 1, 5-2 órát alszik, és felkel enni. Most éjjel fordult elõ elõször, hogy 5 órát aludt egyhuzamban. Átlagos éjszakákon is 2-3 órát alszik csak maximum. Amíg õ nem jelzi, hogy enne, addig nyugodtan hagyd aludni. Neked se esne jól, ha felébresztenének álmodból, és beléd tuszkolnának egy vajas kenyeret. :D További nagyon jó babázást kívánok!
Az én babám most 1 hónapos és majdnem átalussza az éjszakát.2 hetesen hagyta ki az elsõ hajnali szopit, majd 3 hetesen meg egyet. Sokan küzdenek az éjszakai alvás kialakításával, szerencsések vagyunk akiknek a baba magától kialakítja ezt a ritmust. Minden rendbe a piciddel ne aggódj, ha megis felkelne szoptasd meg, attól meg nem fog "visszaesni" csak aznap éppen megehezett...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már rettenetesen aggódtam, nem mertem felkelteni eddig, de ezután sem teszem. Amúgy nem sárga, nem volt koraszülött, szépen fejlõdik és a születési súlyát is vissza szedte már, sõõt már túl is haladta.Csak olyan furcsa, hogy ilyen ici-pici baba is képes majdnem egy éjszakát átaludni. :) Nektek is jó babázást és mielõbbi átaludt éjszakákat kívánok! :)

Pörköltcukros tea, hashajtásra mikortól? 5 hetes a babám s végigszenvedtük az éjszakát mert tegnap napközben nem volt széklete, éjjel meg lázmérőztem, de nem sokat ért, adtam neki kúpot s attól jobb lett, de ha így megy nam akarom mindig lázmérőzni!

Legjobb válasz: Miért bántod a babád? Nekünk amíg anyatejes volt, általában 5 naponta volt széklete, és azt mondta az orvos ez normális. Miért akarod, hogy minden nap legyen széklete?

Miért bántod a babád? Nekünk amíg anyatejes volt, általában 5 naponta volt széklete, és azt mondta az orvos ez normális. Miért akarod, hogy minden nap legyen széklete?
A kérdező hozzászólása: isten ments hogy bántsam!! de mindenhonnan az folyik errefelé hogy napi 3-4 kakis pelus kell legyen! S elég sokat erõlködött és sírt... Most hogy kakált alszik mint a tej! tegnap csak anyatejet kapott!
Kedves Kérdezõ! A mi babánknak hetente egyszer-kétszer elõfordul, hogy nem sikerül kakilnia (most 4, 5 hónapos), ez egyértelmûen látszik. Fõleg, ha tudod, hogy a babádnak átlag napi több kakis pelusa van, meg erõlködik, nyûgös, sír-szóval látszik, hogy ez a baj. Mi kaptunk egy ismerõsünktõl egy szélcsõ nevû vékony kis gumicsövet, amit be kell babolajozni, és kicsit bedugni a popsijába (egyáltalán nem érzi a baba, észre sem szokta venni!), és rögtön kijönnek a szelek, és a kaki is megindul. MIndig megkönnyebbül tõle, és eddig mindig segített. Nem gondolom, hogy kínzás lenne. Szerintem egy próbát megér, hátha a ti babátoknak is segít kakilni.
Nem gondolom h cukros teát kellene adni egy 5hetes babának, max. kammilla tea kicsi cukorral, de nem az amit te írsz.De ha nincs minden nap széklet az sem gond. Ha a hasa fáj akkor próbáljatok ki valami hasfájás elleni szert, infacol, espumisan, gripe water, de a legjobb és legolcsóbb a gyerekorvos által felírt görcsoldó. Anyatejes babáknál gyakran elõfordul h akár 1 hétig sincs széklet, de a napi 5-6 is normális.Szóval ezen ne stresszeld magad. A hasfájás tudom rossz, a szülõnek is és a babának is de ezen szinte mindenki keresztül megy. Próbáljátok ki azokat amiket írtam, hátha segít valamelyik.És szoptasd bátran!!!
A kérdező hozzászólása: Használjuk az angol vizet, de...hát nem igen veszem észre a hasznát! Lázmérõzés után elég sürü volt a kaki s nem jött ki rendesen s csak sírt erõlködött.... csak azért adtam a kúpot.Azért akarom a p..cukros teát, mert tudom hogy a sok ingerlés nem tesz jót!
Most akkor csak anyatejes, vagy tápszeres is? Egyél szilvát, barackot, lehet segíteni fog neki.
egyrészt a hasfájást a székrekedéssel nem szabad összekeverni. másrészt anyatejes babának egyáltalán nem kell napi 3 kakis pelust. szép is lenne, enyém 10 naponta kakilt 5 hónapos koráig :D nem kínoztam kúppal, lázmérõzéssel feleslegesen, amikor nem tudott kakilni pedig kellett neki akkor segítettem csak
Hasfájás esetleg?
hasfájás arra gondoltam én is :( Kólikás hasfájás: http://www.babaszoba.hu/articles/Faj_a_baba_hasa?aid=2008020..
Tuti hogy hasfájás..Használj valami hasfájás szert.Nekünk az Infacol jött be a lányomnál is, meg a fiamnál is.Ne aggódj..nekem mind a 2 gyerekem ezt csinálta.Nálunk 2-3 hét alatt elmúlt hála az égnek.Mondjuk az elég durva volt mind a 2 esetbe.Simogasd, szeretgesd, érezze a közelséged.Próbáld tornáztatni a kis lábát, és az óramutató járásával megegyezõ irányba simogasd a pociját. Kitartás! :)
mondjuk ha 4-5 óránként 170ml-t döntesz bele (enyém 1 éven evett ennyit!!!) egy 5 hetes újszülöttbe akkor nem is csoda, hogy fáj a hasa :( rengeteget adsz neki és nagyon ritkán! neki még 2-3 óránként kéne ennie fele ennyit...
Lehet, hogy túlságosan elfáradt az esti programtól. A délutáni alvás után mennyi idõ után próbálod altatni? Én azt javasolnám, hogy ilyenkor fektesd magadra, te pedig dõlj hátra egy kényelmes karosszékben. Hátha rajtad megnyugszik és elalszik. Vagy fektesd hasra és simogasd a hátát (ez hasfájás esetén is jó lehet, ha nem bukós). Legyen minél kevesebb zaj, fény, dúdolhatsz is neki halkan. Vagy még a monoton zajok is megnyugtathatják (hajszárító, szagelszívó). Ha mégis pocakfájós lenne, próbáld ki a BioGaia cseppet.
Nálunk tejérzékenység derült ki, ugyanez volt, mint nálatok, csak igaz, az enyém már idõsebb. HA-s tápszert eszik? Cumizik?
A kérdező hozzászólása: nem sok neki ez a kaja. azt mondta az orvos hogy ez teljesen normális. egyébként németben élünk és nem minden tápszer van itt is mint otthon. Milupa:Aptamil 1-et adok neki. itt majdnem minden nap változik az idõjárás. ma ideért az esõ és semmi baja hála istennek. lehet érzékeny az idõjárásra és azért fáj a hasa?
A kérdező hozzászólása: és nem szopik sajnos kezdetektõl tápszeres.
erkély van? akkor oda kitehetnéd!
A kérdező hozzászólása: Na azt elfelejtettem, hogy hiába rakom ki az erkélyre babakocsiba, vagy csak hordozóba, hiába ringatom ott, nem alszik :) Le kell menni, és kell, hogy guruljon 5 métert a kocsi :)
És ha 1 óra séta után felviszed és kiteszed az erkélyre?? Biztos melege van azért nem alszik a lakásban.

5 hetes a babám. Napközben semmi gond a szopival, három óránként eszik. Este alszik 4-6 órát egyben, ami jó, viszont a cicim bedurran. Fejjem le teljesen, vagy csak egy részét? De úgy tudom, hogy ami először jön, az is nagyon fontos a babónak.

Legjobb válasz: Ami elõször jön a hígabb, vizesebb tej, ami szomjoltó. Utána jön a zsírosabb, táplálóbb tej, ami sûrûbb. Ha nappal rendesen szopik, szépen gyarapodik, akkor megkapja mindazt, amire szüksége van, így annyit fejjél, amennyi jólesik. Ha többet fejsz, több tejed termelõdik, ha csak kevesebbet, akkor meg a feszülést megszünteted. De ha nem nagyon zavaró, vagy nem akarsz tartalékolni, akkor fejni sem muszáj, be fog állni a megfelelõ kereslet/kínálat és akkor nem fog úgy bedurrani a melled sem.

Ami elõször jön a hígabb, vizesebb tej, ami szomjoltó. Utána jön a zsírosabb, táplálóbb tej, ami sûrûbb. Ha nappal rendesen szopik, szépen gyarapodik, akkor megkapja mindazt, amire szüksége van, így annyit fejjél, amennyi jólesik. Ha többet fejsz, több tejed termelõdik, ha csak kevesebbet, akkor meg a feszülést megszünteted. De ha nem nagyon zavaró, vagy nem akarsz tartalékolni, akkor fejni sem muszáj, be fog állni a megfelelõ kereslet/kínálat és akkor nem fog úgy bedurrani a melled sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!