Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes mennyire (159 db)

Szolnokiak: Most vagyok kb 4-5 hetes, mennyi idő mire kapok sztk-ba időpontot? Na meg utána uh-ra? Vagy esetleg tudnátok orvost is ajánlani, h melyik napra érdemes időpontot kérni, vagy kihez?

Legjobb válasz: Az SZTK-ba mielõbb kérj idõ pontot mert 2-3 hét múlva adnak. Nekem elõbb az SZTK-ba kellett mennem ilyen terhesség bizonyossági papírért és hogy pontosan hány hetes vagyok, onnan kellett mennem a papírral a védõnõhöz, és ott õ meg mondta hogy hanyadik hétre érdemes uh-ra idõ pontot kérni a kórházba, de oda is kb 2 héttel elõbb kell idõ pontot kérni. Majd a védõnõ segít. Egyébként hol laksz?

Az SZTK-ba mielõbb kérj idõ pontot mert 2-3 hét múlva adnak. Nekem elõbb az SZTK-ba kellett mennem ilyen terhesség bizonyossági papírért és hogy pontosan hány hetes vagyok, onnan kellett mennem a papírral a védõnõhöz, és ott õ meg mondta hogy hanyadik hétre érdemes uh-ra idõ pontot kérni a kórházba, de oda is kb 2 héttel elõbb kell idõ pontot kérni. Majd a védõnõ segít. Egyébként hol laksz?
Igaz nem Szolnoki vagyok, de én is sztk-ba járok de én alapból csak a 7. hétre kértem idõpontot amikor már biztos van szívhang! Elõbb nem sok értelme van menni!

Sárgás színű folyás 4-5 hetesen, mennyire normális? Aggódnom kellene?

Egy hete tudtam meg, hogy babát várok. NAgy a boldogság :) Viszont észrevettem ma, illetve tegnap este is, hogy enyhén sárgás folyásom van, ilyen mustárszínű (bocs, nem tudom szebben leírni)...Annyit lehet itt olvasgatni arról, hogy ha sötétebb, barnásabb színű a folyás, akkor gond van. Én ahogy vizsgálom az alsóneműmet, sötét sárgát látok...de annyira parázni kezdtem, hogy mi lehet a gond, hogy azon gondolkodom, menjek-e egy kicsit hamarabb dokihoz, mert amúgy kb 2 hét múlva terveztem....Lehet hogy gombás fertőzést? Volt valakinek hasonló tünete? REmélem, hogy nem csap át barnába a folyásom színe :(

Legjobb válasz: Mindenképp orvos, mert a fertõzés is bajt okozhat ilyenkor!

Mindenképp orvos, mert a fertõzés is bajt okozhat ilyenkor!
Ha fertõzés, akkor én inkább bakteriálisra gondolnék, mert a gombás az fehér, túrószerû darabokkal...de végül is mindegy is hogy mi, a lényeg, hogy szerintem menj vissza a dokihoz hamarabb! Én a jobb félni, mint megijedni elvet vallom!
A kérdező hozzászólása: Amúgy kicsit jobban megvizsgálgattam magam. IGazából a folyásom inkább krémes, fehéres (hüvelybõl néztem), viszont a bugyimon valamiért sárgásan szárad meg. Ez normális ugye?
A gombás fertõzés darabos fehér. Ha a folyásod fehér, de sárgára szárad, az elvileg normális, fõleg ha nincs mellette égõ és viszketõ érzés. A lényeg, hogy említsd meg a dokinak, abból gond nem lehet!!!
Szia!Csak hogy megnyugtassalak te nem látod milyen színû folyik ki de mire észreveszed addig már bocs de szárad egy kicsit illetve sok megy egy helyre mivel nem rakosgatod a tisztasági betétedet :) )) ezért tûnik sárgának mert sok összehalmozódott meg a fehér folyást ne lepedõ fehérnek gondold :D nekem az elõzõ terhességemmel volt ilyen valamikor sok valamikor nincs ha gombás valami lenne az viszketne meg büdös stb. Én nagyon utána jártam ennek orvosnál is voltam meg sokat olvastam mire rátaláltam erre amit leírtam neked :) de azért persze nézesd meg magad
A kérdező hozzászólása: Persze, mindenképp megemlítem a dokimnak. De egyenlõre csak jövõ hét csütörtökre kaptam idõpontot. Elõzõ terhességemnél inkább vizes folyásom volt, nem ilyenre emlékeztem...ezért is kezdtem egy picit aggódni. De megnyugtattatok :) Köszönöm :)

31, 5 hetesen mennyi volt a babátok BPD-je?

31+4 hetesen voltam uh-n, 78 mm a babám BPD-je. Nem túl kicsi?

Legjobb válasz: Miért lenne kicsi? Honnan veszed? Van egy táblázat a neten, írd be keresõbe, hogy magzati méretek!

Miért lenne kicsi? Honnan veszed? Van egy táblázat a neten, írd be keresõbe, hogy magzati méretek!
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a neten, 82 mm az átlag 31 hetesen.
nekem 91 volt 32 hetesen, vagyis a babámnak :) nem ugyanakkorák a babák sem, ahogy mi sem, nem kell izgulni!!!
És a doki sem tudja tök pontosan lemérni. Nekem mondta is, hogy annyira lennt van a feje, hogy alig tudja mérni. Elõtte uh-n meg egyfolytában forgatta. Így volt végülis kb 76. Most legutóbb 34 hetesen 82-re mérte.
A kérdező hozzászólása: Nagyon megijedtem, hogy kicsi, és valami baj van a babámmal. Elõtte 2 hete voltam, akkor 75 mm volt.
az UH kb. 10%-ot simán csalHAT, minden papírra ráírják...tehát lehet, hogy nem is 78, hanem 86
31+5 86mm volt. En pedig ettol ijedtem meg, mert ez a meret 34 hetesnek felel meg. Nagy a picim feje, nem rendellenesseg, csak genetika, viszont nehez lesz megszulni. Szoval en ezert inkabb orulnek, ha az atlagnal kisebb lenne.


5 hetesen mennyire baj, ha 2 napja szúró érzést érzek a méhemnél?

Legjobb válasz: én is ennyi idõs terhes vagyok, nekem már 2. baba, és most is ill. az elsõnél is megvolt ez az érzés (és még lesz is egy darabig), csak annyi, hogy elkezdett nõni a méhed, tágulnak a szalagok

én is ennyi idõs terhes vagyok, nekem már 2. baba, és most is ill. az elsõnél is megvolt ez az érzés (és még lesz is egy darabig), csak annyi, hogy elkezdett nõni a méhed, tágulnak a szalagok
Egyáltalán nem baj. Én nagyon-nagyon sokáig éreztem ilyet, és érzek még a mai napig is hasonlókat, bár már nem tudom eldönteni, hogy ez még növekedés, vagy már keményedés, jóslófájás, vagy mi a szösz. Szerencsére nem tart sokáig, és nem vészesen fájdogál ilyenkor. 23hkm
ne aggodj, nekem kb.2 honapig szurkalt...25hkm
Nekem mind a mai napig szúr. Néha amikor tüsszentek vagy csak fújom az orrom akkor annyira fáj, hogy összegörnyedve veszem magam észre :S 16 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

37+5 hetesen mennyi esélye van, hogy beforduljon a Baba? Tapasztalatok?

Most farfekvéses.

Legjobb válasz: Esély van de nagyon minimális, hiszen már nagy a baba és nincs helye.

Esély van de nagyon minimális, hiszen már nagy a baba és nincs helye.
36 hetesen fordult be az én bébib, és pont szerencsém volt látni is!!!!! Szerintem nem vagy elkésve, még aszülés pillanatában is fejreállhat.

5 hetesen mennyi kalciumra, magnéziumra, és folsavra van szükségem? Túladagolhatom őket?

Legjobb válasz: Ha normálisan éltél, akkor még elég a saját raktárad, illetve amit naponta eszel.

Ha normálisan éltél, akkor még elég a saját raktárad, illetve amit naponta eszel.
Mg: 450 mg Ca: 1200 mg folsav: 0, 4 mg Túladagolni a kalciumot tudod, székrekedést és vesekõképzõdést okozhat. Folsavat szedj, a többit nem kell, ha megfelelõen táplálkozol.
A kalciumot majd középidõtõl növeld meg inkább, ha nekiindul nõni. Azt nem árt szedni szoptatás alatt sem, akkor kell igazán mikor már nagyobb!

5 hetes babátok mennyi időközönént szopik és mennyiket?

Legjobb válasz: Már nem 5 hetes, de öt hetesen gyakran cicizett, akkor volt a nagy kánikula. Ha kéret adtam neki. Ez lehetett 20 perc, vagy 3 óra. (utóbbi volt a ritka :o) Hogy mennyit, arról fogalmam nincs, csak a védõnõnél van mérés. Elsõ babámmal még volt mérlegem kölcsönbe egy hónapig, de akkor sem mértem soha egyetlen evést sem, csak esténként, illetve két hét után már csak hetente egyszer. Ezt javaslom Neked is, mert be lehet dilizni, és nem kapsz pontos képet, ha evésenként méred, nem beszélve arról, hogy a macera is sok neki.

Már nem 5 hetes, de öt hetesen gyakran cicizett, akkor volt a nagy kánikula. Ha kéret adtam neki. Ez lehetett 20 perc, vagy 3 óra. (utóbbi volt a ritka :o) Hogy mennyit, arról fogalmam nincs, csak a védõnõnél van mérés. Elsõ babámmal még volt mérlegem kölcsönbe egy hónapig, de akkor sem mértem soha egyetlen evést sem, csak esténként, illetve két hét után már csak hetente egyszer. Ezt javaslom Neked is, mert be lehet dilizni, és nem kapsz pontos képet, ha evésenként méred, nem beszélve arról, hogy a macera is sok neki.
5-6 hetesen 2 óránként, de volt, hogy 1, 5 óránként evett, szerencsére most már kezd visszaállni. Elég megterhelõ volt, hogy evett 20-25 percet, majd büfi, szintén 15-20 percig (nehezen jön a büfi, ezért tart ilyen sokáig, na meg bukós is), 15 perc játék, 20 perc alvás és kezdjük is elölrõl. Azt hittem sohasem lesz vége ennek az idõszaknak. Ekkor van a 2. növekedési ugrás, és én annak tulajdonítottam ezt a nagy éhséget. Most már csak délelõttönként eszik 2 óránként, délután 2, 5-3 óránként, este viszont már kibír 4 órát is evés nélkül. Nem tudom mennyiket eszik, nem mérem, de szépen gyarapodik a súlya. 7 hetesek vagyunk
Én mindig mérek minden etetés elõtt és után is. Az adagot, hogy mennyit kell ennie, azt te számolod ki. A testsúlya, ami egy átlag. Pl.: az enyémé 4800 g szorzod 150-nel, majd elosztod az etetések számával. Szoval az enyém így néz ki. 4800szor 150/6-tal. 120mg etetésenként. Én nagyjából tartom is, kiv. ha nyûgös a baba. Mi most kezdjük holnap az 5. hetet.
Nagyjából 3 óránként 150-200 ml közötti mennyiségeket eszik a fiam.
Szia! 5 hetes a kisfiam és napi 5-6 alkalommal eszik 120-140ml éjszakát is beleértve. Napközben 3, 3 és fél óránként eszik, éjszaka pedig egyszer van fent. Jah, és anyatejes babuci :)

Mennyire volt eros a csik a teszteden amikor 5 hetes kismamam voltal?

Legjobb válasz: koszi :) Elos terhessegemnel epp, hogy latni lehett a csikot...jo indulattal volt csak pozitiv (2.5 eves mar a lanyom) Most 3 hetesen volt olyan eros a csikom es 5 hetesen meg mar joval erosebb a tesztcsik a kontrolcsiknal.Tobben mondtak, hogy o tuti ikrek ez azerrt ilyen eros a csik most.Pontosaan tudom mikor volt ovum es mikor tortenhetett a megtermekenyites.Lehetseges, hogy tenyleg ikrek?

A kérdező hozzászólása: koszi :) Elos terhessegemnel epp, hogy latni lehett a csikot...jo indulattal volt csak pozitiv (2.5 eves mar a lanyom) Most 3 hetesen volt olyan eros a csikom es 5 hetesen meg mar joval erosebb a tesztcsik a kontrolcsiknal.Tobben mondtak, hogy o tuti ikrek ez azerrt ilyen eros a csik most.Pontosaan tudom mikor volt ovum es mikor tortenhetett a megtermekenyites.Lehetseges, hogy tenyleg ikrek?
A kérdező hozzászólása: Itt csak 2 uh van terhesseg alatt sajnos
4, 5 hetesen olyan erõs volt, mint a kontroll csík és kb. 15 mp-en belül kijött.
Szia! Nemvárt után 4 nappal erõsebb volt a csíkom mint a kontroll csík. :) 7+3hkm
5 hetes múltam talán 2-3 nappal mikor a tesztet csináltam, mivel már késett 1 hete és aznap nagyon rosszul voltam. Akkor már teszt nélkül is tudtam mi a helyzet. A csík olyan erõs volt mint a tesztcsík.
4 hetes multam, talan 4 napja, hogy kesett a nemvart es delutani vizeletbol olyan eros lett a csik, hogy szinte erosebb volt, mint a kontrollcsik. 2, 5 eves most a lanyom.
Nekem ugyanolyan erõs volt, mint a tesztcsík és rögtön megjelent - egy darab fiam lett :)
Anno több mint 2 éve amit csináltam elsõ tesztet úgy és olyan hamar feljött a két csík hogy mondtam is magamban :akkor most mit kell ezen várni????:) ))és a 12.héten kiderült hogy azért volt annyira erõs mert ketten költöztek oda be:) ))
:) nekem volt 4hetsen 6 Hetesen és 11 hetesen majd 13 hetesen és majd 16 hetesen lesz (elsövagyok)
A kérdező hozzászólása: sajnos csak 12 hetesen nalunk nincs elobb uh tudom, hogy ez nem mervado, csak mindenki ezzel jon, hogy tuti ikrek :) csak kivancsisagbol tettem fel a kerdest :)
egy tezstböl ez nem fog kiderülni UH látno fogja a doki 6 -8 hetesen meglátod ott e két babuci vagy egy lakója van a pocakodnak
Nekem nemvárt után 5 nappal határozott két csík volt, erõsebb nem is lehetett volna :) ) még 4 hét és megpillanthatom a kétcsíkom :) ))

Mennyi az ébrenléti állapota egy 1, 5 hetes babának? Lehetséges 1, 5-2 óra/nap? Több vagy kevesebb kell legyen? Egy huzamban vagy több részletben?

Legjobb válasz: A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1,5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.

A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1, 5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.
Ne aggódj teljesen normális. A gond csak az vele, hogy késõbb nem fog ám ennyit aludni te pedig alig várod, hogy aludjon hogy pihenni tudj.:-) Pár hónap múlva megfordul. 4 hónapos volt a lányom és megfordult a séma, napközben 2 órát aludt és fenn volt egész nap. Éjszaka viszont alszik hála az égnek! Teljesen normális, hogy ennyit alszik! Sok sikert! Erika

5 hetes tápszeres babád mennyit és hányszor eszik egy nap?

Az enyém 4300 gr és újabban össze vissza eszik. Egyszerre max 100-at, pár napja csak 4 óránként volt hajlandó enni, most 2,5 órára 90 után megint kért.

Legjobb válasz: Az enyém 7 hetes. De 5 hetesen 7-szer evett 100 ml-t. Akkor kb. 4,6 kg volt. Most már néhány napja csak 6-szor eszik, 100-130 ml-t.

Az enyém 7 hetes. De 5 hetesen 7-szer evett 100 ml-t. Akkor kb. 4, 6 kg volt. Most már néhány napja csak 6-szor eszik, 100-130 ml-t.
Az én babóm 7-8 hetes koráig 100 ml evett, napi 6 - 8 - szor. Most 120 mlt eszik napi 6 -szor. ( 12 hetes lesz vasárnap )
A kérdező hozzászólása: Úgy látom nem vagyunk nagyétkûek:-((( Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!